Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Референдумът в Македония!
Форум АБВ > Политика > Светът
biggeorge
-----------------------------------Цитат-----------------------------------
VOA: Македония избра дата за референдум за преименуването на страната
Парламентът на Македония избра 30 септември като дата за референдума за промяна на името на страната към Северна Македония, предава "Voice of America".
Министър-председателят на Македония Зоран Заев, който беше избран през 2017 година, прокара споразумение с Гърция за разрешаване на спора.
През юни двете страни постигнаха съгласие върху името Северна Македония.
Въпросът на референдума, който парламентът одобри в понеделник, не споменава изрично промяната на името на страната.
Той казва само: „Желаете ли членство в ЕС и НАТО като приемете споразумението между Република Македония и Република Гърция?“.
Македонската националистическа опозиционна партия ВМРО-ДПМНЕ критикува формулировката на въпроса за референдума.
„Манипулативен е“, заяви Игор Янушев, генерален-секретар на ВМРО-ДПМНЕ.
---------------------------------------------------------------------------
От няколко дни тази новина ме дразни. dry.gif
Може би причината за това мое раздразнение е, че бай Зайо за пореден път се направи на хитър.
Първо, отърва кожата от разследване за корупция, после спечели изборите, след това сключи договор за приятелство, добросъседство и сътрудничество с България и накрая сключи договор за името на Македония с Гърция.
Ако му мине номера и референдума получи 51 % одобрение ще бетонира управлението си в Македония.
И той като бат Бойко ще изкара 3-4 мандата.
А ако успее да вкара Македония в НАТО и ЕС бай Зайо ще лапне цицката на еврофондовете и ще може да смуче пари колкото му душа иска.
Интересно ми е как ли се е сетил да извърти така въпроса на референдума, че 51 % от македонските граждани да кажат "Да"?
Сигурно е ходил в американското посолство в Скопие да му кажат кой е най-подходящия въпрос. wink.gif
Всъщност въпросът изобщо не засяга името на държавата: „Желаете ли членство в ЕС и НАТО като приемете споразумението между Република Македония и Република Гърция?“
И със сигурност има македонци, които одобряват членството в ЕС и НАТО, но не харесват новото име на Македония.
Само че при така зададен въпрос повечето хора биха гласували с "Да".
А вчера беше 115-тата годишнина от Илиндено-Преображенското въстание и бат Бойко беше поканил бай Зайо на честванията в Благоевград.
Според нашите политици българите и македонците честваме общата ни история.
Каква обща история, бе?
Вие бъзикате ли се?
malii.gif
До 1945 година има само българска история и българите в Македония са неразделна част от нея.
После благодарение на Тито и Коминтерна българите в Македония са се превърнали на македонци.
Освен това Илиндено-Преображенското въстание е българско, а не македонско.
Ако и за в бъдеще продължаваме в тази посока всички български исторически събития ще станат македонски.
И накрая вместо да отбелязваме нашите празници и нашата история ще честваме македонските празници и история.
Но ако македонците са истинските наследници на нашата българска история, тогава кои сме ние, българите? 292.gif
А, да, ние сме татари!
Не ви ли се струва, че Република Северна Македония успешно заменя иредентизма към гръцкото историческо наследство с иредентизъм към българското историческо наследство?
Слава Богу, за разлика от наивните до глупост български политици, които са готови с лека ръка да отстъпят българската история на македонците, Българската православна църква-Българска патриаршия засега пази дистанция от Македонската православна църква-Охридска архиепископия и нейните иредентистки претенции към църковното ни минало.
И така:
Ще успее ли референдума на Зоран Заев да промени името на Македония?
Ще откраднат ли македонците българската история и българското църковно-историческо наследство?
За колко сребърника българските политици биха продали България?
ph34r.gif
Питето
В едно българско селце, в трафопоста (на адреса на самия трансформатор) живеят над СТО-тина македонци щото само с български адрес могат да направят схемата с пътуване и работа в ЕС. Схемата я има и в други селца. Според мен, както и да зададат въпроса, македонците ще го разбират като "искаме ли официално в ЕС или ще продължаваме със схемите през България?" Цицкофондовете са на втори план, те са уловка за местните политици (дори и опозицията), и съм сигурен че те също ще искат да бръкнат в меда.
Тарабас
Бъдещето е една обединена Европа, една страна. Свободно движение на хора и капитали, свят без бариери. Как се наричат една шепа диви националисти не му пука на никой. Тва са маргинални проблеми, които не вълнуват нормалните хора.
Thursday Next
Мислиш ли, че ще помогне, ако се въведе шестмесечно принудително пребиваване за всеки българин на френско-немската граница, някъде из Лотарингия или Елзас, до схващане на смисъла на това, което казваш? Понякога си го мечтая, честно.
Тарабас
Цитат(Thursday Next @ 03/08/2018, 14:07) *
Мислиш ли, че ще помогне, ако се въведе шестмесечно принудително пребиваване за всеки българин на френско-немската граница, някъде из Лотарингия или Елзас, до схващане на смисъла на това, което казваш? Понякога си го мечтая, честно.

Не, няма да помогне. За една не малка част от народонаселението е много важен родния край.
Училище, казарма, работа и погребение да са на около 5 килиметра радиус от родното място.
Защото само около родното огнище растат домати, които стават за едене, само там става кисело мляко и кисело зеле и само там жените имат огромни цици, а мъжете по 10 инча курове.
Така е у нас, у Македоня, у Румъня, Сърбия и целия тоа побъркан свят. На хората от велика история и от преклонение към безбойните герои и мъченици не им остава време, дори да се досетят, че могат и да живеят и съсвсем нормално.

7 милиарда човека не знаят, че има некъде едно парче земя, на което живеят некви, дето се наричет македонци. Или пък българи. И едва ли некой страда заради това.
Thursday Next
Да бе, за тия в Елзас и Лотарингия родният край също е важен. Май още има хора там, които в дългия си и нелек живот са си сменяли принудително гражданството общо 5 пъти. На тях няма какво да им се обяснява, те виждат ясно кой е начинът да бъдат оставени на мира да си живеят живота, да работят, пазаруват и свалят гаджета без да им пречат границите, да се разбират и с тия, и с тия ... И избират този начин. По мое мнение това си струва да се види от повече хора.
Alexfield
Всичките тези въпроси, които задаваш, спират да имат значение в момента, в който (северна) Македония влезе в НАТО и ЕС. Добре, македонската история е българска. Въпросът кой кой е и какви са му корените ще си остане. Но единствените разлики между България, Гърция и Македония трябва да останат посоката на данъците, които плащаш и езика на който говорим. Една обща валута, за да не мъкнем различни портфейли, границите шенгенски - минават се с 90 км/ч без да спираш. Това му трябва на българина, за да може с кеф да отиде да изпие едно кафе в Солун или да си попече трътката в околностите. Или пък да отиде да се повози с корабче на Охридското езеро. Важното е да не се чака, да не се губи време в тъпотии. Времето е пари. Тия дни видях на сърбо-хърватската граница над 5 километра опашка. Това си е 1 ден чакане. Само си представи колко струва 1 ден чакане, при това за 1 ден отпуск говорим...

П.П. Ако се прекръстим на Балкански Тирол и това ни направи немска или австрийска провинция, веднага гласувам "за". Немски/Австрийски парламент и съд да ни управляват и да коват законите у нас ще ме устройва много повече от това да спорим дали охридските 2-ма братя са българи или писмеността, на която пише Русия е дошла от НАТО-вски земи...
Alexfield
Да си в Страсбург и да се опитат да те уморят от глад, като те принуждават да чакаш повече от 30 минути, само за да ти вземат поръчката, а наоколо да няма никакво друго заведение.
Гласуваш с краката си и пресичаш по пешеходния мост в немски Кеел (Kehl) и се спъваш в превъзходна гръцка таверна! Priceless (безценно)!!!
https://goo.gl/maps/fBy7bqNjDwL2
Thursday Next
Айде, айде, какво са 30 минути в кръчма за закалените в тричасови чакания по граници! laughing.gif
wal
Цитат
Каква обща история, бе?
Вие бъзикате ли се? malii.gif

Разбира се ,че е обща.Върни се в реалността.
Едно е какво ни се иска, съвсем друго е като какви се имат съвременните жители на тази държава.Албанците се чувстват като албанци ,а внуците на българите не искат да са българи , а македонци.Кофти ни е ,но трябва да се примирим и съобразим с това.
Вината не е само в Москва и Белград.Нашите комунисти си ги знаем.Обезбългаряването започва след ПСВ от ........София.На срещата в Ниш с югославския министър-председател нашият Стамболийски се изцепва :"Вземете ги всички македонци и направете от тях човеци!!"
А историята ни е обща стига да не се злоупотребява с нея и да се променят фактите.
biggeorge
-----------------------------------Цитат-----------------------------------
Борисов напомни на Заев, че присъединяването на Македония към ЕС зависи от България
Когато дойде време България да изкаже своето становище за присъединяване на Македония към ЕС, ще си спомни тези думи и ще вземе своето решение. Така премиерът Бойко Борисов коментира думите на македонския премиер Зоран Заев, който в телевизионно интервю за 1TV от 4 август заяви, че Илинденското въстание е македонско.

"Независимо дали е казано преднамерено или не, отговорността е на този, който го е изрекъл", заяви Борисов. Според него географски въстанието може да е и македонско, и тракийско, но исторически е българско.

Борисов бе атакуван от лидера на БСП Корнелия Нинова, че не е реагирал на думите на Заев, "защото по-късно това може да се върне като бумеранг срещу България". Преди седмица Борисов и Заев заедно честваха в Благоевград 115-годишнината от Илинденско-Преображенското въстание. Борисов каза днес, че държавата е отговорила още вчера в лицето на външния министър Екатерина Захариева. Не приемаме поучения от партия, която предаде костите на Гоце Делчев на Титова Югославия, заяви вчера Захариева по повод изявленията на Нинова.

Борисов участва в церемония на полигона в Ново село за закриване на многонационалната съвместна подготовка на Сухопътните войски PLATINUM LION 2018. В учението участваха войници от 8 държави - България, САЩ, Албания, Румъния, Грузия, Молдова, Сърбия и Черна гора. Последните 4 държави не са членки на НАТО, но участват в инициативата "Партньорство за мир".
---------------------------------------------------------------------------
Обща история, а, wal?
Така като гледам според македонците има само македонска история и тя е написана в нашите учебници, а ние си мислим, че е българска история.
Хайде сега Alexfield да каже нещо за бъдещето на Европа и за отворените граници.
Хайде де! tongue.gif
Република Северна Македония успешно заменя иредентизма към гръцкото историческо наследство с иредентизъм към българското историческо наследство.
Да ни е честито! wavetowel2.gif
Дано само Българската православна църква-Българска патриаршия да не сглупи да признае автокефалността на Македонската православна църква-Охридска патриаршия, които имат иредентистки претенции към българското църковно-историческо наследство на Българската Охридска архиепископия.
Ако това се случи ще загубим 1000 години история и наследство.
А най-некадърния външния министър, който България някога е имала Екатерина Захариева вместо да се заяжда с БСП по-добре да каже на македонците, че добросъседство не се прави с иредентизъм.
Обаче тя е заспала п*тка и няма да обели и дума, докато не получи инструкции от американското посолство. angry.gif
БСП и Патриотите пък чакат инструкции от руското посолство.
Всички забравиха за "Майка България", която уж щяха да защитават и заради която спечелиха подкрепата на избирателите на изборите.
"България над всичко", а, г-н Цветан Цветанов? dry.gif
Много некадърни хора управляват България и един ден, когато слязат от политическата сцена камък върху камък няма да е останал.
Питето
Колкото по-зле ти е икономиката, толкова по-силно думкаш тъпана на национализма. Пак да ти припомня, че въпреки "великата македонска история" стотина македонци си бяха регистрирали адреса на местоживеене в един трафопост в едно забито българско село заради файдата. ТолкоЗ за национализма и великата история (която всяка държава, област, град или паланка) си я има и се предъвка от местното население. Историята е пълна с такива примери за "велика история" и кофти живот, та още от древността.

Ей така, за "сверяване на часовника" колко пъти си чувал за "македонска заплата" и "немска история", и колко пъти за "немска заплата" и "македонска история".
Thursday Next
Цитат(biggeorge @ 10/08/2018, 01:11) *
Хайде сега Alexfield да каже нещо за бъдещето на Европа и за отворените граници.
Хайде де! tongue.gif

Ма то ти си го казал, бе Жоре:
Цитат
В учението участваха войници от 8 държави - България, САЩ, Албания, Румъния, Грузия, Молдова, Сърбия и Черна гора.

Осем държави правят заедно нещо, без изобщо да се ловят за гушите заради драгоценната си история. Това е едно добро начало.

Ще ли ми обясниш сега по-конкретно, с какво точно се влоши твоят живот от това, че някакъв измислен премиер казал нещо, а друг измислен премиер не го опровергал правилно? Ако го опровергае, както иска другарката Нинова, с какво точно ще се подобри твоят живот? Ще си намериш добра работа? Ще се изнесеш в собствено жилище? Ще си прекарваш отпуските в пътувания по интересни места? Ако не признаем автокефалността на македонската църква, дали ще се загаджиш? Само кажи, че е така, и отивам мигом на протести против признаването ѝ. Не щото ми дреме за църквата, а заради тебе.

Айде вкарай малко прагматизъм, стига си думкал тъпана на национализма, дет вика Питето.
Alexfield
Цитат(Питето @ 10/08/2018, 08:36) *
...
Ей така, за "сверяване на часовника" колко пъти си чувал за "македонска заплата" и "немска история", и колко пъти за "немска заплата" и "македонска история".

Вижте прикачените файлове
И този да го питаш, защо не вее немското знаме и не иска руска пенсия...
Alexfield
Цитат(biggeorge @ 10/08/2018, 02:11) *
...
Така като гледам според македонците има само македонска история и тя е написана в нашите учебници, а ние си мислим, че е българска история.
Хайде сега Alexfield да каже нещо за бъдещето на Европа и за отворените граници.
Хайде де! tongue.gif
...

Жорко... как да ти кажа нещо за бъдещето на Европа, след като теб те интересува нещо съвсем друго: Българите македонци ли са или македонците са българи...

Днес Атина и Спарта са два града в Гърция. В миналото са били отделни държави и са воювали помежду си. В един момент са спряли да дрънкат с оръжие и са се обединили в обща държава. Защо атиняните и спартанците не спорят чия е древногръцката история?
biggeorge
Цитат(Alexfield @ 10/08/2018, 12:45) *
Днес Атина и Спарта са два града в Гърция. В миналото са били отделни държави и са воювали помежду си. В един момент са спряли да дрънкат с оръжие и са се обединили в обща държава. Защо атиняните и спартанците не спорят чия е древногръцката история?

Защото преди 3000 години жителите на градовете-държави Спарта и Атина са се мислели за спартанци и атиняни, а не за древни гърци.
Днес спартанци и атиняни се мислят за гърци и историческото наследство на Спарта и Атина се приема за национално наследство на Република Гърция.
Древна Гърция е съвременна измислица на археолози и историци от епохата на Възраждането.
Преди хилядолетия хората не са имали днешното разбиране за народ, нация и родина.
Мислели са по-локално, по-ограничено, защото света им е бил по-малък.
Ограничавал се е до границите на града, селото, паланката, колибата.
От 1492 г. насам светът е станал малко по-глобален и хората са развили друго чувство на народност и национална принадлежност. korabche.gif
biggeorge
Сега станах националист. malii.gif
До тук съм бил комунист, гербаджия, а сега официално съм и националист. w00tbrows.gif
Мен по-скоро ме дразни слепотата, която е обхванала всички по отношение на Македония.
Не може само аз да забелязвам, че Бай Зайо и македонските националисти (бивши югославски комунисти) се правят на хитри.
Вече е видно и с просто око какви далаверки се въртят на Балканите. dry.gif
biggeorge
Цитат(Thursday Next @ 10/08/2018, 09:18) *
Ще ли ми обясниш сега по-конкретно, с какво точно се влоши твоят живот от това, че някакъв измислен премиер казал нещо, а друг измислен премиер не го опровергал правилно? Ако го опровергае, както иска другарката Нинова, с какво точно ще се подобри твоят живот? Ще си намериш добра работа? Ще се изнесеш в собствено жилище? Ще си прекарваш отпуските в пътувания по интересни места? Ако не признаем автокефалността на македонската църква, дали ще се загаджиш? Само кажи, че е така, и отивам мигом на протести против признаването ѝ. Не щото ми дреме за църквата, а заради тебе.
Айде вкарай малко прагматизъм, стига си думкал тъпана на национализма, дет вика Питето.

Права си, моя живот с нищо няма да се промени.
Не ходи никъде на протести, няма смисъл.
А в България нищо не се променя наистина.
Само лицата на политиците се сменят периодично, за да си мислим, че нещо се случва. sad.gif
Alexfield
Хайде честито!
С това:
Цитат(biggeorge @ 10/08/2018, 13:52) *
...
Мислели са по-локално, по-ограничено, защото света им е бил по-малък.
Ограничавал се е до границите на града, селото, паланката, колибата.
...

успя сам да си отговориш на:
Цитат(biggeorge @ 10/08/2018, 02:11) *
...
Хайде сега Alexfield да каже нещо за бъдещето на Европа и за отворените граници.
Хайде де! tongue.gif
...


Просто трябва да излезеш от кутията. Както Атина и Спарта, както Белгия и Холандия, както Германия, Франция и Люксембург имат обща история, така е и с много други. България и Македония е просто следващия пример в списъка.

Мозелгау
През 2-рата световна война Германия анексира района Мозелгау, защото е немски. Всъщност тогава германците анексират доста райони. Град Мец, който е бил някога столица на Мозелгау сега се намира във Франция. Самото графство Мозелгау се е трансформирало в държавата Люксембург. Това сега френска, немска или люксембургска история е?
Thursday Next
Цитат
А в България нищо не се променя наистина.


За съжаление си прав. Защото всичката пара отива в свирката. Тоест, индивидуалната енергия, която иначе би се фокусирала и би отишла в изграждане на нещо смислено и в подреждане на всеки един от седемте милиона и нещо нормални живота, които биха могли да бъдат живени на територията, отива в търкане на талончета и джафкане един с друг по повод поредната дъвка, подхвърлена от периодично сменящите се, за които говориш. Дали ще е автокефалията на Охридската патриаршия, македонският произход на кирилицата, бой в гърдите кое въстание чие е, и чия крава е по-мАжка, дали ще са мигранти, забрана на шкембе чорбата и розАвите домати и какво ли още не ... Само и само да не се гледа натам, където се рЕди далаверата.
Питето
Е, щом си се припознал в онзи с националистическия тъпан... А аз коментирах, че ако някой иска да омаловажи икономическите си калпазанщини, то винаги думка тъпана на национализма. Пресен пример: южния ни комшия в четвъртък "думка тъпана" с изказване "Не им се поддавайте. Не забравяйте - ако те имат своите долари, ние имаме нашия народ, нашия Аллах." В петък лирата пада с 12-7%...
Alexfield
И един аллах завива лирата в долари... prashchai grigorii.gif
wal
Цитат
Сега станах националист. malii.gif
До тук съм бил комунист, гербаджия, а сега официално съм и националист. w00tbrows.gif

Това е най-естествения и нормален процес и няма нищо притеснително щом си бил комунист.Еволюцията обаче спира до ......националист.
Питето
Това всъщност е проблем на междууните органи на 7-те милиона дето търкат билетчета, а не на политиците дето им подхвърлят "дъвки". В смисъл, че ако тези 7млн искат нормалност, то няма да се задоволят с полит-дъвките и тогава на политиците ще се наложи да им подхвърлят порции нормалност за да оцелеят във властта. Така де, всеки си заслужава управника.
Thursday Next
Именно, де, именно, същото имах предвид. Дето викаше баба ми, лека ѝ пръст, "Кьорави Овци, кьорави търговци".
biggeorge
Цитат(wal @ 11/08/2018, 09:30) *
Това е най-естествения и нормален процес и няма нищо притеснително щом си бил комунист.Еволюцията обаче спира до ......националист.

Как се хващаш за думите ми и ги изопачаваш като вкарваш смисъл, който аз не съм вложил. angry.gif
Типично за диктаторски мислещ човек. dry.gif
Ще се коригирам, за да не може някой друг диктаторски мислещ човек да тълкува думите ми така както не съм ги написал:
Цитат
Сега ме изкарахте националист
До тук ме обвинявахте, че съм комунист, че съм гербаджия, а сега официално ме обявихте и за националист.

Ще добавя и още нещо - аз не членувам в партии, не съм привърженик на партии и не харесвам партии.
Затова си позволявам свободно да си казвам негативното мнение за Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Волен Сидеров, Валери Симеонов, Красимир Каракачанов, Делян Пеевски, Корнелия Нинова, Веселин Марешки, Румен Радев, Сотир Цацаров и т.н.
Не харесвам теб, Онуфри и останалите политически тролове, които се навъртат в Интернет.
Коментирайте темата на темата, а не моята личност. huh.gif
wal
Цитат(biggeorge @ 11/08/2018, 18:04) *
Как се хващаш за думите ми и ги изопачаваш като вкарваш смисъл, който аз не съм вложил. angry.gif
Типично за диктаторски мислещ човек. dry.gif
Ще се коригирам, за да не може някой друг диктаторски мислещ човек да тълкува думите ми така както не съм ги написал:

Ще добавя и още нещо - аз не членувам в партии, не съм привърженик на партии и не харесвам партии.
Затова си позволявам свободно да си казвам негативното мнение за Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Волен Сидеров, Валери Симеонов, Красимир Каракачанов, Делян Пеевски, Корнелия Нинова, Веселин Марешки, Румен Радев, Сотир Цацаров и т.н.
Не харесвам теб, Онуфри и останалите политически тролове, които се навъртат в Интернет.
Коментирайте темата на темата, а не моята личност. huh.gif

За думите разбира се ,във форумите в мрежата е така ,хващаме се за думите , а не за гушите.
И аз да добавя , че отдавна не членувам в партии, от времето ,когато Ив.Костов номинира бай Неделчо Беронов за президент.Това не ми пречи да симпатизирам и да бъда пристрастен към някои формации.Не ми пречи и да критикувам тези ,за които гласувам.
Не съм коментирал твоята личност ,защото не те познавам в реала.Коментирам това ,което си признал в твоята тема.То не е ли по темата?!
wal
Поне аз към това няма какво да добавя.
Онуфри
Цитат(biggeorge @ 11/08/2018, 18:04) *
…..
Не харесвам теб, Онуфри и останалите политически тролове, които се навъртат в Интернет.
….


джоре,

Онуфри няма да се омъжва за теб, че да има нужда да го харесваш! wavetowel2.gif

п.п. На коя партия е политически трол онуфри?

Тиара
Дано не успее, защото "Северна" не е добре за нас, но родните политици са безмълвни! А това с трафопостовете, служещи за "жилища" на фироми ще продължи, докато управниците ни го играят будалата, който дава зелника. Като се сложи ситна цедка и се спре с раздаването на бг. паспорти на килограм, като се отнеме и правото на двойно гражданство, както е в немалко европейски страни, на използвачите ще им секне мерака да се пишат мними българи.
biggeorge
Северна Македония още не е влязла в НАТО и ЕС, а политиците на тази измислена държава започнаха да създават проблеми на България. dry.gif
Нов балкански скандал: Заев ще реагира на изказване на Борисов
За мен беше ясно, че ще имаме проблеми със северномакедонците.
Да видим кога ще предявят и териториалните, и историческите, и църковните си претенции към България. huh.gif
Струва ми се, че истинските ни проблеми със Северна Македония ще започнат, когато се присъединят към НАТО и ЕС.
Тогава няма да имаме с какво да ги изнудваме да нямат претенции към нас. sad.gif
Бойко Борисов също има вина за тези междусъседски скандали.
Той се прави на приятел на всички и в тези шуробаджанашки политически взаимоотношения е нормално да стават скандали. a4dff7b7.gif
Alexfield
То па да ти имам проблемите!
Претенции? Пак си съчиняваш.
Да ги изнудваме? Наистина ли си мислиш, че отношенията трябва да се крепят на изнудване?
Боко е прост - казал нещо - голям праз!
Дишай дълбоко и не се филмирай.
biggeorge
Цитат(Alexfield @ 12/07/2019, 19:12) *
Претенции? Пак си съчиняваш.

Нищо не си съчинявам.
Северномакедонците имат иредентистки претенции към нас (и към всичките си съседи), просто още не му е дошло времето да ги предявят, защото са в слаба позиция. huh.gif
Цитат(Alexfield @ 12/07/2019, 19:12) *
Да ги изнудваме? Наистина ли си мислиш, че отношенията трябва да се крепят на изнудване?

Общо взето на това се крепят междудържавните взаимоотношения.
Коя държава е по-силна и може да изнудва по-слабите държави да правят разни неща за нея.
Много си наивен ако си мислиш, че между държавите има приятелства. korabche.gif
Няма приятелство, има само общи интереси.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.