Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Синьото сирене мухлясва ли?
Форум АБВ > Свободно време и развлечения > Кулинар
agrippa
Синьото сирене хваща ли друг мухъл, веднъж вече плесенясало фабрично така да се каже. Или синята плесен го предпазва от други подобни. В смисъл, трябва ли да го държим в хладилника, докато се изконсумира?
Thursday Next
Да, трябва да го държиш в хладилника. Иначе развива един лигав филм отгоре, който е много неприятен при ядене и започва да намирисва на амоняк. Не прави грешката да мислиш, че синята плесен се развива върху сирената просто щото не ги прибират в хладилника. Тя се посява там. Това е особена ядлива плесен, не е онова, дето от него Флеминг е направил пеницилина. animatedwink.gif

Огледай бялата част на сиренето. Бяла го казвам условно - тя може да бъде жълтеникава или бледобежова. Но не трябва да добива розов, кафеникав или зеленикав оттенък. Тогава сиренето е развалено и е по-добре да не се рискува.

Nask0
мисля, че не хваща..
Alexfield
Ти колко време си държал синьо сирене извън хладилник?
Тарабас
Те камъните хващат мухъл, за едно мухлясало сирене кво остава ? w00tbrows.gif
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.