Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Праведното богатство
Форум АБВ > Религии > Християнство
Страници: 1, 2, 3, 4
lati1960
Здравейте!
Това е нещо като продължение на приключилата тема за пророчествата от библията и тяхната имитация днес, а и въобще.
Ето какво щях да отговоря на Транс преди да я заключат:

"Това е така, понеже дори когато някой спечели много парѝ, особено по нечестен, но иначе "законен" в света начин, тези парѝ всъщност не са негови. Къде ще ги държи? Ми в банките. А чии са банките? Ми на княза на света. Винаги, когато пожелае, сатана може да си ги вземе обратно, и - какво ще направи човека? Нищо. Дори да ги вложи в т. нар. "бизнес", пак са на дявола парите. Защото, преминават през фирми, данъци, удръжки, регистрации, и т. н., ако имаш фирма и бизнес, знаеш за какво говоря. В крайна сметка дори да си богат, ти пак нямаш нищо, чрез тези парѝ ти си дваж слуга на сатаната, защото работиш за него всъщност, за да го обожествиш, да му градиш земната империя на злото, като я усъвършенстваш с твоя труд, работа, иновации, и т. н. Ти си гол и бос, нямаш нищо. Просто дяволът ти дава едни парѝ, за да работиш с тях, да развиваш нещо в империята му, а ако нещо не слушаш, винаги може да ти ги вземе и да те прецака. Когато хората нямат много парѝ, те имат илюзията, че който ги има, е сякаш извън тази система, на сатаната, на контрола на лукавия върху света и хората, че е свободен. Нищо такова. Ти си абсолютно прав. Колкото повече парѝ и богатства притежаваш, толкова повече си вързан за Мамона и княза на този свят, негов роб, и трябва да му служиш, щеш не щеш. Иначе всичко си отива. Тоест, ставаш роб на парите, а оттам и на бога им, на Мамона, който всъщност е лукавият. Това е. В тази връзка скоро четох интересна статия във "Файнейшъл таймс", според автора на която дори хора ката Гейтс, Зукенбърг, и т. н., са просто подставени лица, паравани на едни други среди и кланове, които ги използват за да разработват схемите и технологичните средства по изграждане тоталния контрол на дявола над хората и народите. Интересна теза, с която съм склонен да се съглася. Сатана няма как да позволи на никой да притежава ей така свободно милиарди в неговия свят и царства, защото ако хипотетично си представим, че въпросния човек се обърне срещу дявола с мощта на тези огромни средства и властта произтичаща от тях, какво следва за дявола? Разбираш ли? Няма как божи човек да притежава такива богатства в света на княза на този свят, изключено!"

Въпросът: Възможно ли е в свят на нечестие някой да е приказно богат извън контрола на властите, бандитите, на княза на света или лукавия? Интересно ми е също как си представяте притежаването на милиарди примерно - как бихте ги съхранявали, използвали, в какво бихте ги вложили и възможно ли е да ги използвате реално за добро в свят на зло, нечестие и неправда? Помислете. Как си го представяте това реално? Не говорим хипотетично и теоретично, за фантазии и мечти. Имате примерно 5 милиарда евро. Е, какво ще направите?
Шрито
И в нашия свят може да се поспестят парички, просто трябва да си наясно, че те не са твои. Ти го каза вече и е вярно. Какво ще правиш с 5 милиарда? Ами каквото се прави с пари. Харчиш си ги. Докато дойде краят на света.
lati1960
Цитат(Шрито @ 10/08/2019, 12:52) *
И в нашия свят може да се поспестят парички, просто трябва да си наясно, че те не са твои. Ти го каза вече и е вярно. Какво ще правиш с 5 милиарда? Ами каквото се прави с пари. Харчиш си ги. Докато дойде краят на света.


Добре. Но, за да ги похарчиш, трябва да ги имаш, да са твои. Къде ще ги държиш? Няма как в буркани и под дюшека да скриеш 5 милиарда! Тогава? Ми част от тях ще вкараш по сметки в банките, нали така. С други ще си напазаруваш къщи, апартаменти, коли, други екстри, и т. н. Каквото остане, ще вложиш в някакъв бизнес. Сега помисли внимателно. И при трите неща ти попадаш под пълния контрол на властите в света, на системата, без която няма как да държиш в куфари толкова много парѝ вкъщи. Банките са на княза на света. Имотите ти също са негови, винаги може да измисли как да ти ги вземе. У нас има такава Агенция, която дори без доказателства за престъпление, ако "установи", че си неудобен, и че притежаваното от теб е незаконно според същата агенция, цялото ти имущество подлежи на конфискация. По напълно субективни причини, били те политически, религиозни в случая, и каквито се сетиш. За бизнеса: Тук пък си буквално собственост на лукавия. С каквото и да се занимаваш, системата, била тя политическа, властова, данъчна и т. н., напълно те контролира. Парите, с които ще работиш, за да правиш бизнес, реално не са твои. Ти ги влагаш в тази система, на сатаната, на света де, развиваш нещо, печелиш минимално, което обаче ти се взима под формата на такси, данъци, ДДС, рушвети, и т. н. Тоест, ти въртиш едни парѝ в света на дявола, развиваш неговата система, но реално не печелиш почти нищо, той винаги може да те прецака, ако реши. На много хора у нас мутрите и ченгетата им взеха бизнеса, стига да е печеливш. Да не говорим за наркотиците, проституцията, далаверите, спекулата... тук ченгетата държат всичко, с мутрите на Бате, вече в костюми. Само да се появиш на терена с една торба с парѝ така да се каже, и същите ще ти стъжнят живота, защото не си от техните, от кочината. Няма как да оцелееш в тази среда, на бандити и мутри, гарантирам ти го - не и с толкова много парѝ, за които говорим. Ще те изтръскат като брашнян чувал, и ще се радваш ако въобще останеш жив. Примерите с Мишо Бирата и един куп други такива се позабравиха, но са показателни в това отношение.
Сатана няма да позволи на никой честен и порядъчен човек, бил той вярващ или не, да разполага и работи с милиарди! Абсолютно. Няма начин. Дяволът, в лицето на тези, за които говорим - управниците, мутрите, бандитите, ченгетата и цялата тая пасмина, знае лукавият, че ако допусне пробойни в това отношение, с царството му е свършено. Всъщност, цялата финансова, политическа, икономическа и всякаква система днес в света е измислена така, че да не позволява на честните и добрите, на порядъчните хора да забогатяват и живеят добре. Защото априори, ако си честен и порядъчен, ти изначално ще се опълчиш на гнилата и корумпирана система, за да я промениш към по-добро. А дяволът няма да ти позволи това. Тя си е добра тъкмо за него и неговите - за да ограбват, мамят, манипулират, избиват и погубват хората. Разбираш ли?
Шрито
Напълно ми е ясна картинката. Решението е да не правиш много пари. Правиш си десетина милиона, колкото да преживяваш. И ги държиш в банка, естествено. За толкова мисля, че западните мутри няма да ти стъжнят живота. Държиш милионите в банката и колкото остане за теб - все файда. Луци ако щеше да ни убива, досега да го е направил. Аз затуй редовно лазя по нервите на неговите хора. Някой да стъпи накриво, да инквизира Шри Дончо и Луци да му стъжни живота. "Защо действате на своя глава, говеда, аз защо съм тук, а?! "
lati1960
Цитат(Шрито @ 10/08/2019, 16:59) *
Напълно ми е ясна картинката. Решението е да не правиш много пари. Правиш си десетина милиона, колкото да преживяваш. И ги държиш в банка, естествено. За толкова мисля, че западните мутри няма да ти стъжнят живота. Държиш милионите в банката и колкото остане за теб - все файда. Луци ако щеше да ни убива, досега да го е направил. Аз затуй редовно лазя по нервите на неговите хора. Някой да стъпи накриво, да инквизира Шри Дончо и Луци да му стъжни живота. "Защо действате на своя глава, говеда, аз защо съм тук, а?! "


Дано да си прав. Макар че периодично чрез т. нар. "кризи" и от банката могат да ти ги вземат, знаеш. Случаят с КТБ у нас е красноречив, преди това случилото се през 1996-7 г. също, с кризата от 2008 пак така... Много хора изгоряха, и то с милиони. Лукавият винаги може да те измами, след като си на негов терен. А банките специално са му стихия! Нали за Луцифер пише, че е най-добрият търговец на света.
Никодим
Дали обаче парите са истинското богатство?
Не говоря за духовните неща, а за материално богатство.

За мен истинското богатство това е земята и всички ресурси с които човек си служи.
Този който владее или контролира тези неща той има богатството на света и обикновено това са онези които са придобили власт чрез сила.

Парите само служат на тези които имат власт и сила над богатствата да ги разпределят както намерят за добре.
Нали ако натрупаш скъпоценности и си построиш крепост да ги пазиш от разграбване имаш само локално и нямаш власт над богатства в другия край на света, но чрез паричната система може да притежаваш глобално да купиш нещо на друг континент и то да се счита за твое, но това е пак чрез власт и сила с която да накараш онези на другия континент да зачитат твоята собственост като такава.(т.е. не парите са важното и определящото, силата)
Иначе хората имат само това което е в непосредсвеното им обкръжение. Както животните си имат територия и ако друг хищник влезе в нея става бой, но само за мястото от което се изхранва живеещия там.
Но когато амбициите са по-големи един хищник иска да контролира не само своята територия, но и тази на другите хищници и да я дава на индивидите на които той иска.
Паричната система осигурява това в обществото на хората и днес ако на едно място удари икономическа криза в такава изпадат и на останалите места по света, които са навързани към същия господар.
Този ефект на доминото показва че един владее богаството на разклатените от криза места.
Ако имаме множество независими икономики, криза в една от тях няма да причини криза и в другите.

Цитат
39 С помощта на един чужд бог той ще постъпи с най-силните крепости; ще умножи слава на ония, които го признаят, и ще ги постави владетели над мнозина; и ще раздели земята между тях срещу заплата.


Казват че парите са измислени за да се търгува по-лесно от колкото при разменната търговия, но на мен ми се вижда че са създадени да обслужват система в която някой иска да притежава повече от колкото има нужда и да се разпорежда с живота и нуждите на другите.
Днес не е ли монопола проблам за хората. Има закони против него , но тези закони не се справят добре.
Монополистите се грижат не за нуждите на хората, а за своята печалба и да запазят позицията си от където идва и много зло.

Под оправяне на икономиката се има предвид точно това да има печалби и икономическите индекси да вървят нагоре на борсите, но това не подобярва живота на рабониците, които само слушат как тази или онази корпорация е постигнала печалба в милиарди повече, снижавайки разходите за труд и намаляване времето за призвеждане на единица продукция, уплътняване на работното време до секунда и др.
Разбира се някои са много добре, но някак си все няма за всички достатъчно.

Цитат
Битие 10:8
Хус роди и Нимрода. Той пръв стана силен на земята.
Никодим
На къде върви света зависи от това кой има власта в света.
Вярващите няма как да победят злите в света чрез техните методи и средства.

Според библията се вижда как точно властите на царството определят към зло или към правда ще е посоката на движение и свен това над земните власти има духовни сили на нечестието в небесни места.

Светиите и Бог нямат нужда от такива скъпи и трудоемки операции за придобиване на власт и контрол както служителите на дявола.
Дявола действа с налагане отвън и има нужда от сила да държи и сплотява царството си и всичкия труд и усилия са за да се подържа системата.

А Бог променя сърцето и които положат вярата си и доверието си в Него са едно в Духа и няма нужда от насилие за налагане на единство.
За да победи Божието царство е достатъчно това:

Цитат
8 Болни изцелявайте, мъртви възкресявайте, прокажени очиствайте, бесове изгонвайте; даром сте приели, даром давайте.

19 Ето, давам ви власт да настъпвате на змии, и на скорпии, и власт над цялата сила на врага; и нищо няма да ви повреди.
20 Обаче, недейте се радва на това, че духовете ви се покоряват; а радвайте се, че имената ви са написани на небесата.


Първо се изгонват бесовете от хората. Милениума е царство в което нещата отиват към все по-добро, защото стана е вързан първо.
Това не става със земни оръжия и богатства.
Цитат
4 Защото оръжията, с които воюваме, не са плътски, но пред Бога са силни за събаряне крепости.
5 Понеже събаряме помисли и всичко, което се издига високо против познанието на Бога, и пленяваме всеки разум да се покорява на Христа.


От Бога зависи кога ще даде тази сила.
Нека излязат 12 човека които Бог пази и изгонват бесове, изцеляват и възкресяват и да видим за колко дълго ще издържи царството на сатана с неговата скъпа подръжка и колосален труд и усилия за налагане отвън.
Ако Бог реши може да катурне царството на злото всеки момент без пари и оръжия, но си има определено време и светиите губят защото им се оказва само малко помощ.
Цитат
32 И ще изврати с ласкателства ония, които беззаконствуват против завета; но людете, които познават своя Бог, ще се укрепят и ще вършат подвизи.
33 И разумните между людете ще научат мнозина; при все това, ще падат от меч и от пламък, чрез пленение и чрез разграбване, много дни.
34 А когато паднат, ще им се достави малко помощ; обаче мнозина ще се присъединят към тях чрез ласкателства.
35 Дори някои от разумните ще паднат, за да бъдат опитани, та да се очистят и да се избелят, до края на времето; защото и то ще стане в определеното време.
lati1960
Много вярно, така е. Проблемът е, че пълновластен господар в света на парите и въобще е князът на света, дяволът: "... тези царства на мен са дадени, и аз ги давам комуто ща, само ми се поклони... " Не случайно се върви към пълна глобализация, понеже в такава среда който държи машинката за парѝ държи цялата власт, и то над всички. Просто е. Оттук-нататък може да си прави с човеците и въобще с творението какво си поиска. Мечтата на лукавия - да е като бог на земята, пълновластен господар над хората и народите! Чрез култа към Мамона. От което се подразбира, че в такъв един свят чистите по сърце и душа, почтените хора, вярващи или не, няма как да оперират с огромни средства и власт, понеже априори биха се противопоставили на системата на лукавия, за да я променят изначално по принципите на божия Закон и правила. Сатана не може да позволи това. Знаеш думите на Исус - че ако едно царство се раздели против себе си, то ще изчезне. Затова парѝте и въобще финансовата система са от такова изключително значение за лукавите и господаря им. Всичко друго може да ти се размине, но примерно не и ако не си платиш данъците. В Америка има лаф за това, в смисъл, че две неща са неизбежни на този свят - смъртта и данъците. Ето как са обработени умовете на хората, и как са подчинени на Мамона, на дявола. Земята като такава не е приоритет на сатаната, но той я притежава и нея чрез парите, защото иска да контролира изхранването на хората, а оттам и всичко останало. Всъщност т. нар. права над "частната собственост" са абсолютна лъжа и измама, лукавите винаги могат да ти вземат всичко, стига да си им неудобен и да поискат. Никакъв проблем. Права имат само тези, които се подчиняват на лукавия и неговите. Парѝ се дават на същите. Уловката е, че както писах на Шрито, дори да ги имаш, те не са твои, те са си на дявола, той просто ти ги дава да работиш с тях и да развиваш неговата империя и система, чрез която се обожествява, точно като княз на света. Който ще се изяви като Антихрист, което предстои, както е пророкувано. Ако вървиш срещу него и тази система, и тази цел, си обречен, тук в плътта, ще бъдеш или очернен, оклеветен, тормозен, а ако не се спреш, дори физически премахнат, като преди това всичко ще ти бъде отнето. При това положение не виждам как порядъчните и честни хора могат да имат големи богатства. Невъзможно е, в света на лукавия, в неговото царство. Няма начин. Идеята на вярата не е това - да имаме много тук и сега, в плътта. За насъщните Господ обеща да се погрижи, ако търсим Царството му на Небесата. Останалото е от дявола.
lati1960
Цитат(Никодим @ 10/08/2019, 19:24) *
На къде върви света зависи от това кой има власта в света.
Вярващите няма как да победят злите в света чрез техните методи и средства.

Според библията се вижда как точно властите на царството определят към зло или към правда ще е посоката на движение и свен това над земните власти има духовни сили на нечестието в небесни места.

Светиите и Бог нямат нужда от такива скъпи и трудоемки операции за придобиване на власт и контрол както служителите на дявола.
Дявола действа с налагане отвън и има нужда от сила да държи и сплотява царството си и всичкия труд и усилия са за да се подържа системата.

А Бог променя сърцето и които положат вярата си и доверието си в Него са едно в Духа и няма нужда от насилие за налагане на единство.
За да победи Божието царство е достатъчно това:Първо се изгонват бесовете от хората. Милениума е царство в което нещата отиват към все по-добро, защото стана е вързан първо.
Това не става със земни оръжия и богатства.


От Бога зависи кога ще даде тази сила.
Нека излязат 12 човека които Бог пази и изгонват бесове, изцеляват и възкресяват и да видим за колко дълго ще издържи царството на сатана с неговата скъпа подръжка и колосален труд и усилия за налагане отвън.
Ако Бог реши може да катурне царството на злото всеки момент без пари и оръжия, но си има определено време и светиите губят защото им се оказва само малко помощ.


Да, Господ ще направи точно това, когато дойде пак, да четем. Сега обаче, в царството на княза, тържествуват лукавите и нечестивите, факт. Не го казвам, за да се обезсърчаваме, обратното. Така е писано, нужно е търпение и силна вяра. А светиите не успяват днес да се противопоставят на дявола, понеже вярата на мнозинството е слаба и охладняла, както е казано. Хората, дори много от вярващите, се привързаха за плътта и екстрите на плътта в царството на лукавия, и не смеят да вдигнат глави срещу княза на тоя свят, за да не изгубят живота си в света и плътта, и този на децата си, и придобитото в света... И ще платят жестока цена за това, когато настъпи времето. Защото Исус какво рече: Който спечели живота си в света, ще го загуби за вечността, а който го загуби заради Господ и вярата, ще го получи обратно нов в Царството на Бога. И също: Който не намрази света, и майка, и баща, и деца, и всичко в с вета заради Царството, няма дял на Небето. Пита се - ние днес истински християни ли сме, след като животът ни в света и плътта е по-важен? Не смея да отговоря, за да не съдя. Всеки сам да си отговори, за себе си.
Шрито
Ще ги вземат, да. Но нали приехме, че парите поначало са техни. На банките. На Запада. На Луци. Те разполагат с депозитите, те определят данъци, заплати, пенсии. И по какви пътища ще шофира българинът. Дори налозите от т.н. „комунизъм” най-вероятно са отивали на Запад. Ами през „турското робство” - дали и тогава данъците не са заминавали директно в Европа (а не в Осм. империя)?!

Затова с малки суми, но редовно. wink.gif
Правиш някой лев, после почивка. Като ти ги откраднат, пак спестиш малко и така.
Никодим
Цитат(lati1960 @ 10/08/2019, 19:43) *
Да, Господ ще направи точно това, когато дойде пак, да четем. Сега обаче, в царството на княза, тържествуват лукавите и нечестивите, факт. Не го казвам, за да се обезсърчаваме, обратното. Така е писано, нужно е търпение и силна вяра. А светиите не успяват днес да се противопоставят на дявола, понеже вярата на мнозинството е слаба и охладняла, както е казано. Хората, дори много от вярващите, се привързаха за плътта и екстрите на плътта в царството на лукавия, и не смеят да вдигнат глави срещу княза на тоя свят, за да не изгубят живота си в света и плътта, и този на децата си, и придобитото в света... И ще платят жестока цена за това, когато настъпи времето. Защото Исус какво рече: Който спечели живота си в света, ще го загуби за вечността, а който го загуби заради Господ и вярата, ще го получи обратно нов в Царството на Бога. И също: Който не намрази света, и майка, и баща, и деца, и всичко в с вета заради Царството, няма дял на Небето. Пита се - ние днес истински християни ли сме, след като животът ни в света и плътта е по-важен? Не смея да отговоря, за да не съдя. Всеки сам да си отговори, за себе си.

Така е, но човек не може да надскочи вярата си, колкото толкова.

То светиите и да се опълчат резултата ще е същия, нали царството е на княза.
Докато не се намеси Господ все лошо.

Само Божиите оръжия които не са плътски побеждават.
Хората са опитвали със плътски оръжия, но все се оказва че революцията изяжда чадата си.

Прехода на България от комунизум към демокрация какво показа?
Когато отвориха досиетата се оказа че водачи на протестите, журналисти информиращи за ситуацията са били агенти на службите и процеса е бил направляван.
Църквите също са били направлявани от подобни служители.
Aлли
Цитат(Никодим @ 10/08/2019, 20:24) *
На къде върви света зависи от това кой има власта в света.
Вярващите няма как да победят злите в света чрез техните методи и средства.
Според библията се вижда как точно властите на царството определят към зло или към правда ще е посоката на движение и свен това над земните власти има духовни сили на нечестието в небесни места.
Светиите и Бог нямат нужда от такива скъпи и трудоемки операции за придобиване на власт и контрол както служителите на дявола.
Дявола действа с налагане отвън и има нужда от сила да държи и сплотява царството си и всичкия труд и усилия са за да се подържа системата.
А Бог променя сърцето и които положат вярата си и доверието си в Него са едно в Духа и няма нужда от насилие за налагане на единство.
За да победи Божието царство е достатъчно това:
Първо се изгонват бесовете от хората. Милениума е царство в което нещата отиват към все по-добро, защото стана е вързан първо.
Това не става със земни оръжия и богатства.
От Бога зависи кога ще даде тази сила.
Нека излязат 12 човека които Бог пази и изгонват бесове, изцеляват и възкресяват и да видим за колко дълго ще издържи царството на сатана с неговата скъпа подръжка и колосален труд и усилия за налагане отвън.
Ако Бог реши може да катурне царството на злото всеки момент без пари и оръжия, но си има определено време и светиите губят защото им се оказва само малко помощ.

Всичко, което си писал и аз си го мисля. И в подобен ред.
Само едно поставям на първо място! Всичко тръгва от Духа. Дух на разделяне добро/зло.
А, това за 12 човека е много вярно.
Нека излязат 12 човека които Бог пази и изгонват бесове, изцеляват и възкресяват и да видим за колко дълго ще издържи царството на сатана с неговата скъпа поддръжка и колосален труд и усилия за налагане отвън.
Бог ще реши, когато нивите са узрели за жътва т.е. когато житото е поумняло и има 12 такива, които знаят и разбират какво е зло и какво е добро.
За теб и Транс съм убедена, че разбирате и разделяте правилно добро от зло.
Откровение 20:3
и, като го хвърли в бездната, заключи и я запечата над него, за да не мами вече народите, преди да се свършат хилядата години, след което той трябва да бъде пуснат за малко време.
Откровение 19:
1 След това чух като че ли силен глас от голямо множество на небето, който казваше: Алилуя! Спасение, слава и сила принадлежат на нашия Бог;
2 защото са истинни и праведни Неговите съдби; понеже Той осъди великата блудница, която е разтляла земята с блудството си, и даде върху нея възмездие за кръвта на Своите слуги.
3 И втори път рекоха: Алилуя! И димът й се издига до вечни векове.
4 И двадесетте и четири старци и четирите живи същества паднаха, та се поклониха на Бога, Който седи на престола, и казваха: Амин! Алилуя!
5 И от престола излезе глас, който казваше: Хвалете нашия Бог, всички Негови слуги, вие, които Му се боите, малки и големи.
6 И чух като глас от много народ, и като глас от много води, и като глас от силни гърмежи, които казваха: Алилуя! Защото Господ, нашият Бог, Всемогъщият, царува.
7 Нека се радваме и се веселим и нека отдадем Нему слава; защото дойде сватбата на Агнето, и Неговата жена се е приготвила.
8 И на нея се позволи да се облече в светъл и чист висон; защото висонът е праведните дела на светиите.
Joshua7
Цитат(lati1960 @ 10/08/2019, 17:50) *
Добре. Но, за да ги похарчиш, трябва да ги имаш, да са твои. Къде ще ги държиш? Няма как в буркани и под дюшека да скриеш 5 милиарда! Тогава? Ми част от тях ще вкараш по сметки в банките, нали така. С други ще си напазаруваш къщи, апартаменти, коли, други екстри, и т. н. Каквото остане, ще вложиш в някакъв бизнес. Сега помисли внимателно. И при трите неща ти попадаш под пълния контрол на властите в света, на системата, без която няма как да държиш в куфари толкова много парѝ вкъщи. Банките са на княза на света. Имотите ти също са негови, винаги може да измисли как да ти ги вземе. У нас има такава Агенция, която дори без доказателства за престъпление, ако "установи", че си неудобен, и че притежаваното от теб е незаконно според същата агенция, цялото ти имущество подлежи на конфискация. По напълно субективни причини, били те политически, религиозни в случая, и каквито се сетиш. За бизнеса: Тук пък си буквално собственост на лукавия. С каквото и да се занимаваш, системата, била тя политическа, властова, данъчна и т. н., напълно те контролира. Парите, с които ще работиш, за да правиш бизнес, реално не са твои. Ти ги влагаш в тази система, на сатаната, на света де, развиваш нещо, печелиш минимално, което обаче ти се взима под формата на такси, данъци, ДДС, рушвети, и т. н. Тоест, ти въртиш едни парѝ в света на дявола, развиваш неговата система, но реално не печелиш почти нищо, той винаги може да те прецака, ако реши. На много хора у нас мутрите и ченгетата им взеха бизнеса, стига да е печеливш. Да не говорим за наркотиците, проституцията, далаверите, спекулата... тук ченгетата държат всичко, с мутрите на Бате, вече в костюми. Само да се появиш на терена с една торба с парѝ така да се каже, и същите ще ти стъжнят живота, защото не си от техните, от кочината. Няма как да оцелееш в тази среда, на бандити и мутри, гарантирам ти го - не и с толкова много парѝ, за които говорим. Ще те изтръскат като брашнян чувал, и ще се радваш ако въобще останеш жив. Примерите с Мишо Бирата и един куп други такива се позабравиха, но са показателни в това отношение.
Сатана няма да позволи на никой честен и порядъчен човек, бил той вярващ или не, да разполага и работи с милиарди! Абсолютно. Няма начин. Дяволът, в лицето на тези, за които говорим - управниците, мутрите, бандитите, ченгетата и цялата тая пасмина, знае лукавият, че ако допусне пробойни в това отношение, с царството му е свършено. Всъщност, цялата финансова, политическа, икономическа и всякаква система днес в света е измислена така, че да не позволява на честните и добрите, на порядъчните хора да забогатяват и живеят добре. Защото априори, ако си честен и порядъчен, ти изначално ще се опълчиш на гнилата и корумпирана система, за да я промениш към по-добро. А дяволът няма да ти позволи това. Тя си е добра тъкмо за него и неговите - за да ограбват, мамят, манипулират, избиват и погубват хората. Разбираш ли?


Значи искаш да кажеш, че дявола е този, кожйто контролира света. В този свят има места в които този Бог в когото вярваш е напълно безсилен. Или може би твоя Бог и дявола са си разделили света, единия притежда банките и богатите, друия притежва бедните хора, хора, които не могат да спестяват.
Joshua7
Цитат(Никодим @ 10/08/2019, 21:26) *
Така е, но човек не може да надскочи вярата си, колкото толкова.

То светиите и да се опълчат резултата ще е същия, нали царството е на княза.
Докато не се намеси Господ все лошо.

Само Божиите оръжия които не са плътски побеждават.
Хората са опитвали със плътски оръжия, но все се оказва че революцията изяжда чадата си.

Прехода на България от комунизум към демокрация какво показа?
Когато отвориха досиетата се оказа че водачи на протестите, журналисти информиращи за ситуацията са били агенти на службите и процеса е бил направляван.
Църквите също са били направлявани от подобни служители.


Абе тая България откакто я помня тя все в някакъв преход, първо беше от социализъмът към комунизъмът, а сега, въпреки че никога не стигнахме до коминизъмът върви към демокрация. Това как да е, нарича се живот, все някак си хората ще го преживеят, но твърдението, че християнския Бог е оставил този свят на дявола да го управлява е твърде небиблейско и много овчедушно.
lati1960
Не, това е твоя интерпретация, при това неточна. Твоят бог може да е и банкер, и милиардер, и бизнесмен, търговец... като угоените в света всесветски управници, техен княз и господар. Моят не е обещавал да ме прави супер богат и разплут от безсмислено имане за плътта и тлението, което така или иначе ще иде в земята. И до небето да се пръснеш от богатство, пак ще умреш, и ще се явиш пред Съда на моя Бог, където ще те чака Този, Когото сега отхвърляш, живият Бог, Господ от Господа, Синът Божи. Просто обясних със свои думи неговите от евангелията, ето част от тях:

"Не само с хляб ще живее човек."
"Светът лежи в лукавия... "
"Лукавият ви изиска всички... "
И думите на твоя господар, на богатствата и властта в този свят, плътския: "Тези царства на мен са дадени, и аз ги давам комуто ща, само ми се поклони... "
Ето и от Откровението какво ще направи твоя бог, когато се изяви в новия храм в Йерусалим:

"16. И той ще направи, щото на всички - малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби - да се даде белег на дясната им ръка или на челата им, 17. та никой да не може нито да купува, нито да продава, освен оня, който има тоя белег, или името на звяра, или числото на името му. 18. Тук е мъдростта. Който има ум, нека пресметне числото на звяра, понеже е число на човек, и числото му е шестстотин шейсет и шест."

А ето какво ги чака угоените от твоя господар, на плътското благословение и властта в света на тлението, когато моят Господар дойде пак да съди живите и мъртвите: "... и слънцето стана черно като струнено вретище, и месечината стана като кръв;
13. звездите пък небесни паднаха на земята, както смоковница, разлюляна от силен вятър, хвърля незрелите си смокини;
14. и небето се дръпна и се нави като свитък, и всяка планина и остров се отместиха от местата си;
15. и земни царе, и велможи, и богати, и хилядоначалници, и силни, и всеки роб и свободник се скриха в пещери и планински скали,
16. казвайки на планините и на скалите: паднете върху нас и скрийте ни от лицето на Оногова, Който седи на престола, и от гнева на Агнеца,
17. защото дойде великият ден на гнева Му, и кой може устоя?"

Да виждаш тук някакъв нов завет в земен храм в Йерусалим? Явно е вече, че ние с теб вярваме в различен бог, макар да го наричаме с едно и също име. Ти чакаш нов месия и нов завет в земен храм в земния Йерусалим, а Тронът на моя Бог е на Небесата, неговият Син като Месия вече беше тук, пострада, сключи завет с мнозина, обясни закона и пророците, и цялото писание, изпълни ги, и се върна при моя Бог на Небето, откъдето дойде. Откъдето и пак ще дойде. В това вярваме истинските християни. Ти вярваш в друго. Затова се и разминаваме, защото вярата ни е различна. Според новозаветното пророчество ти чакаш Лукавия, който ще се изяви като Антихрист в храма в Йерусалим, който подготвяте, с войни, кръв и насилие, с масово убийство и конспирации. Това не е от моя Бог. Той няма нужда да се крие, когато върши нещо, върши го наяве, проглася го от Планината си, за да го чуят и видят всички. Ти си вече в Измамата, според християнските писания. Казвам го не за да те съдя или обиждам, не. Просто го констатирам. Ако ти си прав, а ние християните грешим - че Исус Христос не е Месия, Спасител и Изкупител, Господ от Господа, Син Божи, то дори твоята вяра няма никакъв смисъл. Защото тя изключва Небесно царство, възкресение от мъртвите, Съд небесен, нов свят и живот след тлението, без плът, смърт и грях. Каквото и да ти даде твоя бог, ти пак ще умреш, и ще станеш прах. Ако е лъжа вярата в моя Бог, Небесния, който възкресява от мъртвите и дава нов живот в нов свят, то защо въобще да вярваме? Те силните, лукавите, нечестивите, убийците и грабителите така или иначе успяват в този свят, със или без твоя бог. Защо ви е въобще бог за това?! Можете да угнетявате сиромаха, вдовицата, сирачето и беззащитния и без бог, то това и става в света. Ако твоят бог контролира света, както твърдиш, то той е отговорен за същото, не можеш да се скриеш от това. Моят не е обещавал на никого благополучие и благоденствие в плътта и в света на плътта. Само каза, че ще се грижи за нуждите ни насъщни докле сме в плът в света, за да изпълним волята му по благовестието и новия завет. Има и християни, които са богати с труда си на земята, дай боже всекиму. Но те са изключения. И не са от елита, от угоените прасета от властта, политиката, водачите на религиите, управляващите, банкерите, и всички свързани с всесветското управление. Така че, да - ние с теб вярваме в различен бог, хубаво е, че го уточнихме най-после. Така поне нещата са ясни.
trаnsalp
Цитат(lati1960 @ 11/08/2019, 09:39) *
Не, това е твоя интерпретация, при това неточна. Твоят бог може да е и банкер, и милиардер, и бизнесмен, търговец... като угоените в света всесветски управници, техен княз и господар. Моят не е обещавал да ме прави супер богат и разплут от безсмислено имане за плътта и тлението, което така или иначе ще иде в земята. И до небето да се пръснеш от богатство, пак ще умреш, и ще се явиш пред Съда на моя Бог, където ще те чака Този, Когото сега отхвърляш, живият Бог, Господ от Господа, Синът Божи. Просто обясних със свои думи неговите от евангелията, ето част от тях:
...
А ето какво ги чака угоените от твоя господар, на плътското благословение и властта в света на тлението, когато моят Господар дойде пак да съди живите и мъртвите: "... и слънцето стана черно като струнено вретище, и месечината стана като кръв;
13. звездите пък небесни паднаха на земята, както смоковница, разлюляна от силен вятър, хвърля незрелите си смокини;
14. и небето се дръпна и се нави като свитък, и всяка планина и остров се отместиха от местата си;
15. и земни царе, и велможи, и богати, и хилядоначалници, и силни, и всеки роб и свободник се скриха в пещери и планински скали,
16. казвайки на планините и на скалите: паднете върху нас и скрийте ни от лицето на Оногова, Който седи на престола, и от гнева на Агнеца,
17. защото дойде великият ден на гнева Му, и кой може устоя?"

Да виждаш тук някакъв нов завет в земен храм в Йерусалим? Явно е вече, че ние с теб вярваме в различен бог, макар да го наричаме с едно и също име. Ти чакаш нов месия и нов завет в земен храм в земния Йерусалим, а Тронът на моя Бог е на Небесата, неговият Син като Месия вече беше тук, пострада, сключи завет с мнозина, обясни закона и пророците, и цялото писание, изпълни ги, и се върна при моя Бог на Небето, откъдето дойде. Откъдето и пак ще дойде. В това вярваме истинските християни. Ти вярваш в друго. Затова се и разминаваме, защото вярата ни е различна. Според новозаветното пророчество ти чакаш Лукавия, който ще се изяви като Антихрист в храма в Йерусалим, който подготвяте, с войни, кръв и насилие, с масово убийство и конспирации. Това не е от моя Бог. Той няма нужда да се крие, когато върши нещо, върши го наяве, проглася го от Планината си, за да го чуят и видят всички. Ти си вече в Измамата, според християнските писания. Казвам го не за да те съдя или обиждам, не. Просто го констатирам. Ако ти си прав, а ние християните грешим - че Исус Христос не е Месия, Спасител и Изкупител, Господ от Господа, Син Божи, то дори твоята вяра няма никакъв смисъл. Защото тя изключва Небесно царство, възкресение от мъртвите, Съд небесен, нов свят и живот след тлението, без плът, смърт и грях. Каквото и да ти даде твоя бог, ти пак ще умреш, и ще станеш прах. Ако е лъжа вярата в моя Бог, Небесния, който възкресява от мъртвите и дава нов живот в нов свят, то защо въобще да вярваме? Те силните, лукавите, нечестивите, убийците и грабителите така или иначе успяват в този свят, със или без твоя бог. Защо ви е въобще бог за това?! Можете да угнетявате сиромаха, вдовицата, сирачето и беззащитния и без бог, то това и става в света. Ако твоят бог контролира света, както твърдиш, то той е отговорен за същото, не можеш да се скриеш от това. Моят не е обещавал на никого благополучие и благоденствие в плътта и в света на плътта. Само каза, че ще се грижи за нуждите ни насъщни докле сме в плът в света, за да изпълним волята му по благовестието и новия завет. Има и християни, които са богати с труда си на земята, дай боже всекиму. Но те са изключения. И не са от елита, от угоените прасета от властта, политиката, водачите на религиите, управляващите, банкерите, и всички свързани с всесветското управление. Така че, да - ние с теб вярваме в различен бог, хубаво е, че го уточнихме най-после. Така поне нещата са ясни.

Така е, Лати. Колкото повече говорим с тях, толкова повече се откриват.
И как се знаят един друг. Един юдей, един йога и една ошовистка, но всички заедно срещу християнството. Глупаво! Все едно аз да се посветя на банкерски и йога форуми да им говоря, колко са заблудени.
Тези, които уповават на парите, дано им стигнат, ама надали, че са все по-големи нуждите им. Системата е такава.
lati1960
Цитат(Joshua7 @ 11/08/2019, 02:28) *
Абе тая България откакто я помня тя все в някакъв преход, първо беше от социализъмът към комунизъмът, а сега, въпреки че никога не стигнахме до коминизъмът върви към демокрация. Това как да е, нарича се живот, все някак си хората ще го преживеят, но твърдението, че християнския Бог е оставил този свят на дявола да го управлява е твърде небиблейско и много овчедушно.


Не е вярно, че "християнският Бог е оставил света на дявола да го управлява", както твърдиш.
Нашит, на християните Отец, Който е и библейският ЙХВХ, Творецът на световете, чрез Сина си обясни всичко, само че ти не искаш да приемеш, това ти е проблемът. Отец Небесен не е оставил света на дявола, точно обратното. Но е оставил сферите на нечестие на дявола, важно уточнение. А тези на Истината, правдата и милостта, на благовестието и новия завет за спасение и влизане в царството на нашия Отец, е оставил на Сина си, Исус Христос. Това са две различни неща. Опитай непредубедено да разбереш какво ти казвам. Дяволът е оставен да работи в своята си сфера, Бог чрез Сина в неговата. Това е. Що се отнася конкретно до придобиване не огромно богатство, в жестокия и несправедлив свят на плътта подвластен на лукавия, това няма как да стане с честни средства и според божиите правила. Това вършат нечестивите, слугите на дявола - чрез измама, лъжа, насилие, убийство дори... Ето защо нашият Бог, Християнският, не ни е обещавал чрез Сина си огромни богатства, защото такива в сферата на сатаната няма как да бъдат придобити. Ако питаш защо нашият Бог не е направил сферата на парите и Мамона своя, то отговорът е прост - Той не се интересува от парѝ! Важни са му други неща - сърцето, душата, духа и вярата. Дори е определил сребролюбието като страшен грях, основа за много други, погубителен такъв. Но не ни е изоставил, а е обещал да се погрижи за нуждите на всеки, който първо търси Небесното царство, и живота си там, а не обича земния си дотолкова, че да не е готов да го жертва за своя бог и своята вяра. Между другото, прочети си отново началото на Книга Йов, за да видиш че идеята за изпитване на човеците и света ни чрез дявола не е новозаветна. Ти просто си се заинатил да не приемаш Христос за Месия и Спасител, нито новия завет за спасителен за новия свят и живот, от което си правиш тотално погрешни изводи и заключения.
trаnsalp
Цитат(Joshua7 @ 11/08/2019, 03:28) *
Абе тая България откакто я помня тя все в някакъв преход, първо беше от социализъмът към комунизъмът, а сега, въпреки че никога не стигнахме до коминизъмът върви към демокрация. Това как да е, нарича се живот, все някак си хората ще го преживеят, но твърдението, че християнския Бог е оставил този свят на дявола да го управлява е твърде небиблейско и много овчедушно.

Хммммм... то не е ли целият свят един преход към "по-добро". три А с пет плюса са вече пералните ни. Телефоните остаряват за два месеца. Газ и натискане до дупка, докато има душа в човека. Това развитие и този преход, коства хиляди убити. Най-големият производител на електроника в Китай си оградил стените с мрежа ХОРИЗОНТАЛНА да не се се цапат плочките от самоубийците, които по цял ден сглобяват нови устройства. Гледал ли си клипове, с каква техника и сръчност работят? Все по бързи стават, за да е по-евтина поредната глупост на пазара.
В Япония самоубийствата са забранени ПО НОВИНИТЕ, че като епидемия се разпространяват.
Продължавай да живееш със заваръчен шлем на главата. Развитието и преходът става все по-бърз и безмислен. Трябва някой да ти го каже обаче, че иначе ще знаеш само за нашият български преход.
lati1960
Цитат(trаnsalp @ 11/08/2019, 08:57) *
Така е, Лати. Колкото повече говорим с тях, толкова повече се откриват.
И как се знаят един друг. Един юдей, един йога и една ошовистка, но всички заедно срещу християнството. Глупаво! Все едно аз да се посветя на банкерски и йога форуми да им говоря, колко са заблудени.
Тези, които уповават на парите, дано им стигнат, ама надали, че са все по-големи нуждите им. Системата е такава.


Прав си. Когато вярата е различна, визирам случая с Джошуа, и не само, тогава интерпретациите са различни, вкл. по писанията и заветите. Примерно писаното за дявола, че царствата земни на него са дадени и той ги дава комуто ще при поклонение към него се разбират от някои, че Бог е изоставил света и хората, като ги е харизал на лукавия. Нищо вярно. Просто Господ работи в друга сфера, а е оставил тази на нечестието и греха на сатаната. Бог работи в сферата на Духа, сърцето, ума, на различните духовни нива и небесни светове, както обяснява Павел примерно. А за плътта и тялото ни е обещал чрез Сина да не ни изостави в нуждите ни, стига първо да търсим Царството му и волята му, останалото ще ни се прибави. Огромни богатства не са ни нужни, те привързват човека към плътта и тлението, и го отклоняват от вярата за новия свят и живот, вечния. Така че Бог не е изоставил света и хората, само е оставил дявола да работи в сфери, от които Господ не се интересува - тези на нечестието, лъжата, насилието, лукавството, убийството, и всичко което е гнусота, вкл. придобиване на нечестиво богатство чрез гореизложените средства, чрез греха. Оттук всеки човек просто трябва да избере на кого да служи и в какво да вярва, и да носи последиците от този свой избор. Това е.
lati1960
Цитат(trаnsalp @ 11/08/2019, 09:04) *
Хммммм... то не е ли целият свят един преход към "по-добро". три А с пет плюса са вече пералните ни. Телефоните остаряват за два месеца. Газ и натискане до дупка, докато има душа в човека. Това развитие и този преход, коства хиляди убити. Най-големият производител на електроника в Китай си оградил стените с мрежа ХОРИЗОНТАЛНА да не се се цапат плочките от самоубийците, които по цял ден сглобяват нови устройства. Гледал ли си клипове, с каква техника и сръчност работят? Все по бързи стават, за да е по-евтина поредната глупост на пазара.
В Япония самоубийствата са забранени ПО НОВИНИТЕ, че като епидемия се разпространяват.
Продължавай да живееш със заваръчен шлем на главата. Развитието и преходът става все по-бърз и безмислен. Трябва някой да ти го каже обаче, че иначе ще знаеш само за нашият български преход.


Вероятно точно неговият бог контролира и тези неща, които си изброил.
Ето така се дава повод на невярващите да клеветят истинския Бог и да не разбират истинската вяра.
lati1960
Цитат(Шрито @ 10/08/2019, 19:48) *
Ще ги вземат, да. Но нали приехме, че парите поначало са техни. На банките. На Запада. На Луци. Те разполагат с депозитите, те определят данъци, заплати, пенсии. И по какви пътища ще шофира българинът. Дори налозите от т.н. „комунизъм” най-вероятно са отивали на Запад. Ами през „турското робство” - дали и тогава данъците не са заминавали директно в Европа (а не в Осм. империя)?!

Затова с малки суми, но редовно. wink.gif
Правиш някой лев, после почивка. Като ти ги откраднат, пак спестиш малко и така.


Някъде да съм споменал думичката "запад"? blink.gif

п.п. Не че е важно, но се поинтересувай от човек на има Огнян Дойнов, приятел на Андрей Луканов от старото ЦК на БКП, и двамата покойници вече. Та проучѝ с какво са се занимавали тия двамцата едно време, и не само те. Точно на запад са изтекли милиардите на Партията кърмилница, ако не знаеш де. Същото впрочем стана и с огромните парѝ на КПСС и КГБ след ерата Горбачов. С които някои руски олигарси изкупиха половината Ривиера, Монте Карло, че и Швейцарско, други напазаруваха футболни клубове, и т. н. За турско робство не знам, казват, че имало само турско "присъствие", може пък тогава да не е имало и данъци, знае ли човек... misli.gif
Solly
Цитат(lati1960 @ 11/08/2019, 10:23) *
Вероятно точно неговият бог контролира и тези неща, които си изброил.
Ето така се дава повод на невярващите да клеветят истинския Бог и да не разбират истинската вяра.

Ти, ако наистина вярваше в Бог, нямаше да делиш Бог на негов и ваш!
Щеше да знаеш, че няма друг освен Него!

Но тъй-като вашето съзнание е промивано години наред, и сте заменили Твореца с един човек от кръв и плът на когото се кланяте и когото сте приели за идол, така че не можете да разберете, че Всевишният няма нито подобен на Себе Си, нито пък има свои копия или единосъщни същности равни на Него.

Така че, вярвайте си във вашите идоли, кланяйте се на кумира създаден от Църквата, но само не клеветете тези, които вярват и следват единия истински Творец и Създател!
trаnsalp
Цитат(Solly @ 11/08/2019, 10:30) *
Ти, ако наистина вярваше в Бог, нямаше да делиш Бог на негов и ваш!
Щеше да знаеш, че няма друг освен Него!

Но тъй-като вашето съзнание е промивано години наред, и сте заменили Твореца с един човек от кръв и плът на когото се кланяте и когото сте приели за идол, така че не можете да разберете, че Всевишният няма нито подобен на Себе Си, нито пък има свои копия или единосъщни същности равни на Него.

Така че, вярвайте си във вашите идоли, кланяйте се на кумира създаден от Църквата, но само не клеветете тези, които вярват и следват единия истински Творец и Създател!

Ние така правим, но вие какво правите тук? Нали сте тук, точно да ни кажете на кой и как да се кланяме .... и осбено, на Кой и как да НЕ се кланяме.
Защо тогава ни упреквате в същото, макар че по подразбиране е ясно за какво поклонение става въпрос тук в този форум? Въпреки това вие ни учите, че и ни упреквате като се защитаваме. Вие за това сте дошли, какво ти е чудно? Какво очакваш? Да кажем, браво, голям гений е Ошо и всички можем да живеем в лукс?
Ами нека те просветля. Ние ВЕЧЕ живеем в лукс. Само че не го усещаме като такъв, понеже е достъпен за всички. /стар дяволски трик - показва ти нещо, но като го получиш се оказва, че е загубило значението си. Само съсипията ти остава/
Шрито
Може би турците са давали войници/войска под наем. Те са ни държали ръцете, а западняци и гърчоля са ни грабели. Днес вече има по-модерни методи за крадене. Както казваш, приписват престъпленията си на някой друг и готово. Кеф ти комунизъм, кеф ти криза или инфлация. Или пък - фашизъм, мутри и пр.
мариян
Цитат
Въпросът: Възможно ли е в свят на нечестие някой да е приказно богат извън контрола на властите, бандитите, на княза на света или лукавия? Интересно ми е също как си представяте притежаването на милиарди примерно - как бихте ги съхранявали, използвали, в какво бихте ги вложили и възможно ли е да ги използвате реално за добро в свят на зло, нечестие и неправда? Помислете. Как си го представяте това реално? Не говорим хипотетично и теоретично, за фантазии и мечти. Имате примерно 5 милиарда евро. Е, какво ще направите?


Няма как да нагазиш в лайната и да не се изцапаш .
Проблема е , че за непросветените границата между доброто и злото е твърде тънка и се преминава почти безусетно . Както си живееш скромния , еднообразен животец , изведнъж идва някой ,, добронамерен '' и те убеждава , че можеш да промениш живота си и да станеш значим и съдържателен , човек с който другите да се съобразяват . Това ти се поднася във много привлекателна форма в която няма и намек за вършене на лоши неща . Та кой не иска да бъде значим , мнението му да се слуша и уважава и семейството му да живее в мир и хармония . Захапеш ли веднъж стръвта няма отърване . Влязат ли първите лесно спечелени парички в джоба ти , вече си нагазил в лайната . Много скоро започваш да правиш компромиси без да го считаш за ненормално . Това е сивата зона , между доброто и злото , там където започва препрограмирането на душата ти и където злото ти се представя за добро . Неща от които може би си се отвращавал в миналото , започват да ти изглеждат нормални и привлекателни . Обграден си само със ,,значими '' , като теб хора и живота ти далеч не е еднообразен и скучен . Кавгите в семейството ти , поради безпаричие вече ги няма . Старите ти приятели , с който се събирахте за да се оплаквате един на друг , са вече история . Моловете и магазините са вече шопинг терапия за теб , защото има кинти . Храната ти е разнообразна , дори капризна и вече си забравил картофите и боба , от който стомаха ти бушуваше всяка вечер . Женати и децата ти те боготворят и те чакат с нетърпение , да се прибереш и да ги заведеш на пица . Екстрите от ден на ден се увеличават - ремонт на къщата , нова мебелировка , нова техника , нова кола , нови дрехи , разходки в чужбина , силикон на жената , зъбни импланти , фитнес , хранителни добавки , нов живот . Ти не си даваш обаче сметка , че за всички тези екстри си заложил душата си . Не си даваш сметка , че всичко това , което притежаваш е една илюзия в която ти си поредната кукла на конци , продала душата си за пари . Хората не разбират , че са контролирани на всяко ниво и във всяка област на живота . Още със появяването си на бял свят , човека е изправен пред избор и повечето хора избират лесния път , защото той е значително по привлекателен и обещаващ .
trаnsalp
Цитат(мариян @ 11/08/2019, 17:20) *
Няма как да нагазиш в лайната и да не се изцапаш .
Проблема е , че за непросветените границата между доброто и злото е твърде тънка и се преминава почти безусетно . Както си живееш скромния , еднообразен животец , изведнъж идва някой ,, добронамерен '' и те убеждава , че можеш да промениш живота си и да станеш значим и съдържателен , човек с който другите да се съобразяват . Това ти се поднася във много привлекателна форма в която няма и намек за вършене на лоши неща . Та кой не иска да бъде значим , мнението му да се слуша и уважава и семейството му да живее в мир и хармония . Захапеш ли веднъж стръвта няма отърване . Влязат ли първите лесно спечелени парички в джоба ти , вече си нагазил в лайната . Много скоро започваш да правиш компромиси без да го считаш за ненормално . Това е сивата зона , между доброто и злото , там където започва препрограмирането на душата ти и където злото ти се представя за добро . Неща от които може би си се отвращавал в миналото , започват да ти изглеждат нормални и привлекателни . Обграден си само със ,,значими '' , като теб хора и живота ти далеч не е еднообразен и скучен . Кавгите в семейството ти , поради безпаричие вече ги няма . Старите ти приятели , с който се събирахте за да се оплаквате един на друг , са вече история . Моловете и магазините са вече шопинг терапия за теб , защото има кинти . Храната ти е разнообразна , дори капризна и вече си забравил картофите и боба , от който стомаха ти бушуваше всяка вечер . Женати и децата ти те боготворят и те чакат с нетърпение , да се прибереш и да ги заведеш на пица . Екстрите от ден на ден се увеличават - ремонт на къщата , нова мебелировка , нова техника , нова кола , нови дрехи , разходки в чужбина , силикон на жената , зъбни импланти , фитнес , хранителни добавки , нов живот . Ти не си даваш обаче сметка , че за всички тези екстри си заложил душата си . Не си даваш сметка , че всичко това , което притежаваш е една илюзия в която ти си поредната кукла на конци , продала душата си за пари . Хората не разбират , че са контролирани на всяко ниво и във всяка област на живота . Още със появяването си на бял свят , човека е изправен пред избор и повечето хора избират лесния път , защото той е значително по привлекателен и обещаващ .

Много добре си го описал.
Ако ти се даде работа, от която да печелиш много, какво би направил? Тези неща наистина са съсипия /изпълват сърцето с величие/, но какво ще правиш с парите?
lati1960
Цитат(Шрито @ 11/08/2019, 15:58) *
Може би турците са давали войници/войска под наем. Те са ни държали ръцете, а западняци и гърчоля са ни грабели. Днес вече има по-модерни методи за крадене. Както казваш, приписват престъпленията си на някой друг и готово. Кеф ти комунизъм, кеф ти криза или инфлация. Или пък - фашизъм, мутри и пр.


Абсолютно.
А днес... кеф ти демокрация! animatedwink.gif
lati1960
Цитат(Solly @ 11/08/2019, 09:30) *
Ти, ако наистина вярваше в Бог, нямаше да делиш Бог на негов и ваш!
Щеше да знаеш, че няма друг освен Него!

Но тъй-като вашето съзнание е промивано години наред, и сте заменили Твореца с един човек от кръв и плът на когото се кланяте и когото сте приели за идол, така че не можете да разберете, че Всевишният няма нито подобен на Себе Си, нито пък има свои копия или единосъщни същности равни на Него.

Така че, вярвайте си във вашите идоли, кланяйте се на кумира създаден от Църквата, но само не клеветете тези, които вярват и следват единия истински Творец и Създател!


То горното добре казано, само си отвори Книга Битие и прочети какви качества е притежавал този Творец и Създател, когато е общувал с първите хора. Говорил им е. Опа-а, значи е имал уста. А значи и глас, и глава... Гледал ги е, търсил ги е да ги види. Опс, имал е и очи. Направил им дрехи от кожи. Хм, значи май и ръце и тяло е имал, в реалния им свят. Както чета, не е бил спиритически вселенски дух, Соли. Припомнѝ си и това: "... и Господ създаде човека, по свой Образ и подобие го създаде... ". Сега се върни на въпроса, отвори си новия завет, и виж как нарича себе си Христос - Човешки син. После прочети с какво тяло е възкръснал след Кръста и Гроба, за да минава през стени, заключени врати, да преминава огромни разстояния за секунди и минути... А също как бе заченат, от Кого и с какво. Не, Соли. Не се кланяме на човек от плът и кръв. Защото Същият каза, че плът и кръв няма да наследят Царството Божие. И така е. Впрочем, християните не се кланяме, а вярваме, и се надяваме, и Го чакаме. Различни неща са.
Хубаво е, че вярваш в Единосъщния Бог Творец. Добре. Но, за да бъдеш във Вечността с Него, трябва да направиш и последната крачка - да изповядаш Сина на Бога, да се кръстиш, и да вършиш това, което е наредил. Защото, писано е: "Никой не отива при Отца ми, освен чрез Мене." Дай си време да го осмислиш това, и то сериозно. Защото от него зависи съдбата на душата ти, на живота ти за Небето. Никой не отива при Твореца освен чрез Божия Син, който е Христос. Нека това бъде отправната точка на твоята истинска вяра. Ще се моля за това, амин!
мариян
Цитат(trаnsalp @ 11/08/2019, 17:26) *
Много добре си го описал.
Ако ти се даде работа, от която да печелиш много, какво би направил? Тези неща наистина са съсипия /изпълват сърцето с величие/, но какво ще правиш с парите?


Ако искам много пари , трябва да се поклоня . Как мислиш , как става покланянето днес, ще ти се яви сатана и ще ти каже :
- Давам ти пет милиарда да ми се поклониш ( не го изключвам ) ?
Днес покланянето на дявола става много ловко и деликатно с пинцети и хирургични ръкавици . Дявола ти вади душата със захарен памук . От теб се иска само послушание , покорство и изпълнителност . В царството на дявола също има йерархия и подредба , така че много често ние се покланяме не директно на дявола , но на негови служители .
Много често покланянето става , като си затваряме очите за злото и си траем , мислейки , че сме постъпили правилно . Това е страх и малодушие и Бог няма да оневини такива хора . Няколко работни места съм напускал , точно защото открито съм се противопоставял на злото . Няколко църкви напуснах поради същата причина . Ако исках кариера и пари , просто трябваше да си трая и да ближа задници , което не направих . Имам доволно , благодаря на Бог . Ако имам повече давам , според случая .
Моята жена има много правилна приказка -- ,, На богато лозе с голяма кошница не отивай '' . По възможно е бедния и отрудения да ти помогне , отколкото този , който има милиарди . Парите са голямо зло , променят човека неусетно .

lati1960
Няма как да го кажа по-добре, абсолютно вярно! По същото Исус каза да внимаваме кой път избираме, лекия или трудния. За първия каза да е пространен и води мнозина в погибел. Не че е лошо човек да работи за много парѝ, не. Дай боже всекиму. Но, кой може да ми посочи много добре платена работа, която да не е свързана с делата на дявола и неговите от властта, службите, военните, сигурността, супер технологиите които обикновено служат за контрол, следене, подслушване, дори убиване във войните и конфликтите по света... В Талмуда на евреите Равината им е казал, че труда на полето и земеделската работа са срамно нещо, че не са за избраниците на техния бог. Нека обаче видим какво пише в почитаната и от тях Тора, в Книга Битие:

"... защото Господ Бог не пращаше дъжд на земята, и нямаше човек, който да я обработва... " Битие 2:5
"След това Господ Бог взе човека (когото създаде) и го посели в Едемската градина, да я обработва и да я пази." Битие 2:15

Интересно. Кой е прав, Господ или равините? Бог създаде човека, за да работи точно земеделска работа, изначално. Не казвам, че сега всички трябва да се втурнем на полето, не. Но основната задача на човека според сътворението е именно такава - да произвежда блага от земята, буквално. Не че развитието няма пак да доведе до супер технологиите. Но, ако всички заедно започнем да изпълняваме изначалното си предназначение, без да се делим на елити, избрани, богоизбрани и неизбрани, низши, и т. н., ако се трудим здраво рамо до рамо, пак всички заедно бихме стигнали до иновациите на съвременната цивилизация, и колко още, но - заради лъжата на "змията" хората избраха да са като богове на земята, да търсят лесния път без труд и усилия, чрез грях и нечестие, за сметка на сиромаха и угнетения, което съсипва планетата, и скоро ще дойдат времената описани в Откровението, когато всички ще платят жестока цена за това. Всички избягаха от селата. На полето вече работят машини. Само че, машините вървят с изкуствените торове, с отровите, пестицидите, гмо и т. н. Никой не иска да се труди там, а всички се оплакват, че консумират отровена храна, и искат чист природен продукт. Че откъде да дойде той? От небето ли? Като служат на лукавия, той отрова ще им даде, не манна небесна. Това хитруване на човека-"бог" ще го доведе точно до това, което е наречено в края на библията Апокалипсис. Лесният път. Който води до погибел.
trаnsalp
Цитат(мариян @ 11/08/2019, 18:09) *
Ако искам много пари , трябва да се поклоня . Как мислиш , как става покланянето днес, ще ти се яви сатана и ще ти каже :
- Давам ти пет милиарда да ми се поклониш ( не го изключвам ) ?
Днес покланянето на дявола става много ловко и деликатно с пинцети и хирургични ръкавици . Дявола ти вади душата със захарен памук . От теб се иска само послушание , покорство и изпълнителност . В царството на дявола също има йерархия и подредба , така че много често ние се покланяме не директно на дявола , но на негови служители .
Много често покланянето става , като си затваряме очите за злото и си траем , мислейки , че сме постъпили правилно . Това е страх и малодушие и Бог няма да оневини такива хора . Няколко работни места съм напускал , точно защото открито съм се противопоставял на злото . Няколко църкви напуснах поради същата причина . Ако исках кариера и пари , просто трябваше да си трая и да ближа задници , което не направих . Имам доволно , благодаря на Бог . Ако имам повече давам , според случая .
Моята жена има много правилна приказка -- ,, На богато лозе с голяма кошница не отивай '' . По възможно е бедния и отрудения да ти помогне , отколкото този , който има милиарди . Парите са голямо зло , променят човека неусетно .

Все пак има платени дейности, в които изкарваш честно парите си / стига да нямаш работодатели, които те ограбват/. Един познат беше на заработка, не на фиксирана заплата. Отишъл при шефа и му казал, тази седмица заработката ми е 1500. Шефа му казал, нали ти е ясно, че никога няма да ти дам толкова пари. И не му ги даде.
Един майстор на гипсокартон работещ за себе си, беше споделил преди 10 години. Заработката ми за деня беше 700 лв. но сърце не ми даде да им кажа 700. Взел "само" 500. Той си знае, как се е чувствал, цял ден да прави тавани, но това е изкарал и взел.
Ако работиш за себе си се изкарват. Въпросът е, какво ще ги правиш? По хотели е глупаво наистина. Да работиш и да ги даваш на някой обаче, също не е много добре. Учиш го да чака, завижда и се самосъжалява.
Скоро чух, че белите страни говорят за 35 часова и 30 часова работна седмица. На мен това ми допада много. Истинско богатство е да имаш време! Не съм съгласен, аз да работя, било и за 500 лв. на ден и да ги давам на хора, които нито знам, нито познавам. Нищо добро няма да излезе от това. Имаме си цяла нация от цигани, на които дават и до никъде не са стигнали.

Виж и от друга страна. Ако мога да си запълня седмицата с 60 часа труд, но ми трябват парите на ...10 защо да не оставя и конкуренцията да печели ? Нека има работа и за тях. Лошо ли е?
Solly
Ама вие наистина сте като децата...То и животните в приказките говорят и готвят, държат се като хора, дори ходят на училище.

Значи Бог има уста, има и ръце, а сигурно и мъжки полови белези?! w00tbrows.gif
trаnsalp
Цитат(lati1960 @ 11/08/2019, 18:23) *
Няма как да го кажа по-добре, абсолютно вярно! По същото Исус каза да внимаваме кой път избираме, лекия или трудния. За първия каза да е пространен и води мнозина в погибел. Не че е лошо човек да работи за много парѝ, не. Дай боже всекиму. Но, кой може да ми посочи много добре платена работа, която да не е свързана с делата на дявола и неговите от властта, службите, военните, сигурността, супер технологиите които обикновено служат за контрол, следене, подслушване, дори убиване във войните и конфликтите по света... В Талмуда на евреите Равината им е казал, че труда на полето и земеделската работа са срамно нещо, че не са за избраниците на техния бог. Нека обаче видим какво пише в почитаната и от тях Тора, в Книга Битие:

"... защото Господ Бог не пращаше дъжд на земята, и нямаше човек, който да я обработва... " Битие 2:5
"След това Господ Бог взе човека (когото създаде) и го посели в Едемската градина, да я обработва и да я пази." Битие 2:15

Интересно. Кой е прав, Господ или равините? Бог създаде човека, за да работи точно земеделска работа, изначално. Не казвам, че сега всички трябва да се втурнем на полето, не. Но основната задача на човека според сътворението е именно такава - да произвежда блага от земята, буквално. Не че развитието няма пак да доведе до супер технологиите. Но, ако всички заедно започнем да изпълняваме изначалното си предназначение, без да се делим на елити, избрани, богоизбрани и неизбрани, низши, и т. н., ако се трудим здраво рамо до рамо, пак всички заедно бихме стигнали до иновациите на съвременната цивилизация, и колко още, но - заради лъжата на "змията" хората избраха да са като богове на земята, да търсят лесния път без труд и усилия, чрез грях и нечестие, за сметка на сиромаха и угнетения, което съсипва планетата, и скоро ще дойдат времената описани в Откровението, когато всички ще платят жестока цена за това. Всички избягаха от селата. На полето вече работят машини. Само че, машините вървят с изкуствените торове, с отровите, пестицидите, гмо и т. н. Никой не иска да се труди там, а всички се оплакват, че консумират отровена храна, и искат чист природен продукт. Че откъде да дойде той? От небето ли? Като служат на лукавия, той отрова ще им даде, не манна небесна. Това хитруване на човека-"бог" ще го доведе точно до това, което е наречено в края на библията Апокалипсис. Лесният път. Който води до погибел.

Посочих ти една горе. Има още мноооого! animatedwink.gif Само шеф да нямаш. /тогава е по-трудно да си намериш клиенти, но не е невъзможно/
lati1960
Цитат(Solly @ 11/08/2019, 17:33) *
Ама вие наистина сте като децата...То и животните в приказките говорят и готвят, държат се като хора, дори ходят на училище.

Значи Бог има уста, има и ръце, а сигурно и мъжки полови белези?! w00tbrows.gif


Библията не е приказка.
lati1960
Цитат(trаnsalp @ 11/08/2019, 17:37) *
Посочих ти една горе. Има още мноооого! animatedwink.gif Само шеф да нямаш. /тогава е по-трудно да си намериш клиенти, но не е невъзможно/


Добре платени служби има много, да. Но всички по правило са свързани с делата и целите на дявола и неговите. Това исках да кажа. Мога да дам и пример, вече съм го правил. Да си изберем компютърния сектор, Ай Ти технологиите. Които у нас са добре платени. Човек с умения в областта получава добра работа, за големи парѝ, няма лошо, учил е, усъвършенствал се е, може, о кей. Само че, ако проследим дейността на фирмата, концерна или корпорацията, към която работи, винаги следата води до нещо свързано със сигурността, военните, контрола, банките, парите, войните, измамите на властимащите, елита, и т. н. Примерно продукта, който нашия човек разработва, може да служи за военни цели и убиване, да кажем, или други подобни неща. По правило сатана никога не дава големи парѝ за нещо добро и на добри, порядъчни, вярващи хора. Защото такива ще се обърнат срещу него, неизбежно. И той го знае. Трябват му послушни, които не задават въпроси, което не ги оневинява, ако дейността им е свързана с нещо нечестиво и лошо. А по правило е така, когато се взимат големи парѝ. Няма изключения!
trаnsalp
Цитат(lati1960 @ 11/08/2019, 19:06) *
Добре платени служби има много, да. Но всички по правило са свързани с делата и целите на дявола и неговите. Това исках да кажа. Мога да дам и пример, вече съм го правил. Да си изберем компютърния сектор, Ай Ти технологиите. Които у нас са добре платени. Човек с умения в областта получава добра работа, за големи парѝ, няма лошо, учил е, усъвършенствал се е, може, о кей. Само че, ако проследим дейността на фирмата, концерна или корпорацията, към която работи, винаги следата води до нещо свързано със сигурността, военните, контрола, банките, парите, войните, измамите на властимащите, елита, и т. н. Примерно продукта, който нашия човек разработва, може да служи за военни цели и убиване, да кажем, или други подобни неща. По правило сатана никога не дава големи парѝ за нещо добро и на добри, порядъчни, вярващи хора. Защото такива ще се обърнат срещу него, неизбежно. И той го знае. Трябват му послушни, които не задават въпроси, което не ги оневинява, ако дейността им е свързана с нещо нечестиво и лошо. А по правило е така, когато се взимат големи парѝ. Няма изключения!

Е, ако правиш нож, виновен ли си, че някой ще убие с него?
Aлли
Цитат(trаnsalp @ 11/08/2019, 19:08) *
Е, ако правиш нож, виновен ли си, че някой ще убие с него?

не ножа е виновен, а човекът който държи ножа.
trаnsalp
Цитат(Aлли @ 11/08/2019, 21:14) *
не ножа е виновен, а човекът който държи ножа.

И не този, които го е направил.
Понякога всички във връзка с нещо се считат за виновни. Ние сме в света, няма как да нямаме връзка. Все едно строителите построили сградите на Хитлер да са виновни. Или миньорите копали уран за бомби. Това служба ли е на сатана?
мариян
Въпроса е КОЛКО , транс ? Светът е твърде разнообразен и икономически и морално . Например има общество в което сутрин мъжете вземат копието и отиват на лов , рискувайки живота си и ако не уловят нищо си лягат гладни . Ядът червей , какавиди и какви ли не гадости и ако хванат диво прасе , за тях е джакпот . Да не говорим , че някъде хората нямат питейна вода и се налага да копаят кладенци и да принасят вода на десетки километри , и това е ежедневие . Това са общества в които водата и най обикновената храна са ценност и щастие . Има и общества , където месото и колбасите се доставят от специални ферми , от специални породи животни , хранени със специално подбрана храна и отглеждани на свобода при специални условия . Също и зеленчуците , млякото , яйцата , всичко е стриктно подбрано и доставено по най бързия начин , за да е прясно . Доставената храна се приготвя от майстор готвачи и е разнообразна и максимално здравословна .
За едните уловеното диво прасе е щастието на живота им , а за другите два милиона евро чиста печалба за деня ( примерно ) .
Да вземем нашите българи , за някой 600 лева са нормално за месец , за други са джобни пари за деня . Ценностната система и начина на живот ,определят каква сума е нормална за деня . Да не говорим , че всичко хора , нямат материално равен старт . Трудно е да започнеш от нулата и с честен труд да си извоюваш , достойно място под слънцето . Виж , ако баба и дядо са ти оставили , някой друг имотец и малко парички , нещата сякаш стават по лесно . Та един започва денят си с обилна закуска с чаша фреш , а друг с кафе и цигара . Един обядва в гостилница телешки стек с гъбен сос , съвсем спокойно , без да се притеснява , че почивката свършва , а друг преглъща , като мисирка сандвичите с маслото , защото почивката го натиска и началника пак ще крещи .
Разбираш ли какво искам да ти кажа ? Ако едно куче го държиш вързано в клетка и го храниш с помия две , три години , за него яденето на помията и клетката ще са най нормалното нещо на света . То не знае , че стопанина му е абсолютен гадняр , който го тормози и го обрича на бавна и мъчителна смърт , напротив , когато го види , радва се , лае радостно за поредната порция помия .
Това се случва с много хора , на практика , тотална морална деградация , провокирана от страх и малодушие .
мариян
Цитат(Solly @ 11/08/2019, 18:33) *
Ама вие наистина сте като децата...То и животните в приказките говорят и готвят, държат се като хора, дори ходят на училище.

Значи Бог има уста, има и ръце, а сигурно и мъжки полови белези?! w00tbrows.gif


Е защо да няма ? Кой каза , че не трябва да има ?
Шрито
Всеки, който е ходил до Божието царство и обратно, знае, че Бог си е досущ като човек. wink.gif
Шрито
Ами да. Днес не убедиш ли хората, че "европейските ценности" са нещо реално съществуващо, Луци трябва да ляга и да умира.П.П. Нали все Измамата ти е в главата. Ето ти я и нея.
Joshua7
Цитат(lati1960 @ 11/08/2019, 09:39) *
Да виждаш тук някакъв нов завет в земен храм в Йерусалим? Явно е вече, че ние с теб вярваме в различен бог, макар да го наричаме с едно и също име. Ти чакаш нов месия и нов завет в земен храм в земния Йерусалим, а Тронът на моя Бог е на Небесата, неговият Син като Месия вече беше тук, пострада, сключи завет с мнозина, обясни закона и пророците, и цялото писание, изпълни ги, и се върна при моя Бог на Небето, откъдето дойде. Откъдето и пак ще дойде. В това вярваме истинските християни. Ти вярваш в друго. Затова се и разминаваме, защото вярата ни е различна. Според новозаветното пророчество ти чакаш Лукавия, който ще се изяви като Антихрист в храма в Йерусалим, който подготвяте, с войни, кръв и насилие, с масово убийство и конспирации. Това не е от моя Бог. Той няма нужда да се крие, когато върши нещо, върши го наяве, проглася го от Планината си, за да го чуят и видят всички. Ти си вече в Измамата, според християнските писания. Казвам го не за да те съдя или обиждам, не. Просто го констатирам. Ако ти си прав, а ние християните грешим - че Исус Христос не е Месия, Спасител и Изкупител, Господ от Господа, Син Божи, то дори твоята вяра няма никакъв смисъл. Защото тя изключва Небесно царство, възкресение от мъртвите, Съд небесен, нов свят и живот след тлението, без плът, смърт и грях. Каквото и да ти даде твоя бог, ти пак ще умреш, и ще станеш прах. Ако е лъжа вярата в моя Бог, Небесния, който възкресява от мъртвите и дава нов живот в нов свят, то защо въобще да вярваме? Те силните, лукавите, нечестивите, убийците и грабителите така или иначе успяват в този свят, със или без твоя бог. Защо ви е въобще бог за това?! Можете да угнетявате сиромаха, вдовицата, сирачето и беззащитния и без бог, то това и става в света. Ако твоят бог контролира света, както твърдиш, то той е отговорен за същото, не можеш да се скриеш от това. Моят не е обещавал на никого благополучие и благоденствие в плътта и в света на плътта. Само каза, че ще се грижи за нуждите ни насъщни докле сме в плът в света, за да изпълним волята му по благовестието и новия завет. Има и християни, които са богати с труда си на земята, дай боже всекиму. Но те са изключения. И не са от елита, от угоените прасета от властта, политиката, водачите на религиите, управляващите, банкерите, и всички свързани с всесветското управление. Така че, да - ние с теб вярваме в различен бог, хубаво е, че го уточнихме най-после. Така поне нещата са ясни.


Казваш: "Тронът на моя Бог е на Небесата, неговият Син като Месия вече беше тук, пострада, сключи завет с мнозина, обясни закона и пророците, и цялото писание, изпълни ги, и се върна при моя Бог на Небето, откъдето дойде". А какъв е смисъла от всичко това? Пророчествата за управлението на Месия казват, че под неговото управление ще има определена промяна в живота в света. Днес, света става по-зле, не по-добре. Християнския Месия царува повече от 2000 години а добро в този свят все още няма. Царете на този свят управляват и не идват да му се кланят, дори не признават царуването му. Никъде в Танак не се казва, че Месия, като Давидов цар ще идва два пъти. Никъде не се казва, че ще умира за греховете на хората, е освен в Новия завет, ама аз това не го броя.Така че прав си, ние с теб служим на различни богове.
Joshua7
Цитат(lati1960 @ 11/08/2019, 09:58) *
Не е вярно, че "християнският Бог е оставил света на дявола да го управлява", както твърдиш.


Не аз твърдя това, ти го твърдиш! Ти твърдиш, че дявола управлява света, че който си слага парите в банката служи на лукавия и ред подобни глупости. Ако дявола е победен на кръста, както християнството твърди, тогава той е безсилен и света, какъвто го виждаме днес, с доборо и зло в себе си е управляван от Бог. Така че, хората, които си слагат парите в банката, участват в уредбата на този свят по волята на Бог. Плюс това забравяш притчата за талантите. Последния от слугите, който зарови таланта в земята, бе осъден за това, че не го е сложил в банката, за да може когато се върне, господаря му да спечели поне малко лихва. Тази притчма е казана от Исус, така че може би ще трябва да преразгледаш мнението си за банките!
мариян
Най ми е тежко , че ,,църквата'' и тя е избрала лекия път . Виждаме как днес се втълпява на вярващите , че приятелството със света е неизбежна необходимост , макар че Яков , изрично ни предупреди .

Яков 4:4 Прелюбодейци! не знаете ли, че приятелството със света е вражда против Бога? И тъй, който иска да бъде приятел на света, става враг на Бога.

И точната дума е прелюбодейство , защото наистина ,, църквата '' е отхвърлила първата си любов Христос , за да се сношава със света или по точно със сатана . Как го прави ? Много просто , покланя се на мамона ( сатана ) . И днес със чиста съвест мога да кажа , че ,, църквата '' е враг на Бога и не е никаква църква , но е сатанинска синагога и разбойнически вертеп . Еремия пророкува нещо много силно , което се забило в умът ми :

Еремия 3:8 И видях, когато отстъпницата Израил прелюбодействува, и Аз по тая именно причина я напуснах и дадох й разводно писмо, че сестра й невярната Юда пак не се уплаши, но отиде и тя да блудствува.

Бог дава разводно писмо на Израил , поради прелюбодейство и е в пълното си право . Днес не е по различно с Духовния Израил , отново прелюбодейство и няма да се учудя ако Бог отново се разведе , ако вече не го е направил .
Днес ,, църквата '' гради земни човешки царства , забравила какво е благочестие и вярност , опиянена от виното на своето безсрамно блудстване , със слугите на дявола по високите места на света .
Горко на тая ,, църква '' и онзи , който се намери в нея .

trаnsalp
Цитат(мариян @ 11/08/2019, 22:46) *
Въпроса е КОЛКО , транс ? Светът е твърде разнообразен и икономически и морално . Например има общество в което сутрин мъжете вземат копието и отиват на лов , рискувайки живота си и ако не уловят нищо си лягат гладни . Ядът червей , какавиди и какви ли не гадости и ако хванат диво прасе , за тях е джакпот . Да не говорим , че някъде хората нямат питейна вода и се налага да копаят кладенци и да принасят вода на десетки километри , и това е ежедневие . Това са общества в които водата и най обикновената храна са ценност и щастие . Има и общества , където месото и колбасите се доставят от специални ферми , от специални породи животни , хранени със специално подбрана храна и отглеждани на свобода при специални условия . Също и зеленчуците , млякото , яйцата , всичко е стриктно подбрано и доставено по най бързия начин , за да е прясно . Доставената храна се приготвя от майстор готвачи и е разнообразна и максимално здравословна .
За едните уловеното диво прасе е щастието на живота им , а за другите два милиона евро чиста печалба за деня ( примерно ) .
Да вземем нашите българи , за някой 600 лева са нормално за месец , за други са джобни пари за деня . Ценностната система и начина на живот ,определят каква сума е нормална за деня . Да не говорим , че всичко хора , нямат материално равен старт . Трудно е да започнеш от нулата и с честен труд да си извоюваш , достойно място под слънцето . Виж , ако баба и дядо са ти оставили , някой друг имотец и малко парички , нещата сякаш стават по лесно . Та един започва денят си с обилна закуска с чаша фреш , а друг с кафе и цигара . Един обядва в гостилница телешки стек с гъбен сос , съвсем спокойно , без да се притеснява , че почивката свършва , а друг преглъща , като мисирка сандвичите с маслото , защото почивката го натиска и началника пак ще крещи .
Разбираш ли какво искам да ти кажа ? Ако едно куче го държиш вързано в клетка и го храниш с помия две , три години , за него яденето на помията и клетката ще са най нормалното нещо на света . То не знае , че стопанина му е абсолютен гадняр , който го тормози и го обрича на бавна и мъчителна смърт , напротив , когато го види , радва се , лае радостно за поредната порция помия .
Това се случва с много хора , на практика , тотална морална деградация , провокирана от страх и малодушие .

Аз ти посочих цифри. За мен това са супер много и излишни пари. Не ме интересува, ако някой взема и хиляди на ден. Тези, които ти казах са реални, възможни и достатъчни, човек да намали работата си.
Ако знаеш, че за всеки час изкарваш 20-50-100 лв. ще намалиш ли работата си или ще я увеличиш? Можеш ли да кажеш, стига ми толкоква, не искам следващите двеста лева?
Само дай възможности на човек и гледай, какво става. Тогава се вижда сърцето му. Мнозина, сън няма да спят да работят и да харчат.
Solly
3 Царе 3:13
А при това ти дадох каквото не си поискал - и богатство и слава, така щото между царете не ще има подобен на тебе през всичките ти дни.
3 Царе 10:23
Така цар Соломон надмина всичките царе на света по богатство и мъдрост.
1 Летописи 29:28
И умря в честита старост, сит от дни, богатство и слава; и вместо него се възцари син му Соломон.

2 Летописи 1:12
дават ти се мъдрост и разум; при това ще ти дам богатство, имоти и слава, каквито не са имали царете, които са били преди тебе, нито ще имат някои след тебе.
===
Второзаконие 8:18
Но да помниш Господа твоя Бог, защото Той е, Който ти дава сила да придобиваш богатство
===

Както се вижда, Бог е този, който дава и богатство и бедност.
Така че, не трябва да виним никого за неговото богатство, защото не е важно колко е богат, а какво е отношението му към богатството и парите.
Богатството и парите не трябва да се заклеймяват, защото те са много важна част от живота на човека, тъй-като улесняват живота. И Бог е този който наказва с бедност и възнаграждава с богатство!
Solly
Цитат
Колкото повече парѝ и богатства притежаваш, толкова повече си вързан за Мамона и княза на този свят, негов роб, и трябва да му служиш, щеш не щеш.3 Царе 3:13
А при това ти дадох каквото не си поискал - и богатство и слава, така щото между царете не ще има подобен на тебе през всичките ти дни.
3 Царе 10:23
Така цар Соломон надмина всичките царе на света по богатство и мъдрост.
1 Летописи 29:28
И умря в честита старост, сит от дни, богатство и слава; и вместо него се възцари син му Соломон.

2 Летописи 1:12
дават ти се мъдрост и разум; при това ще ти дам богатство, имоти и слава, каквито не са имали царете, които са били преди тебе, нито ще имат някои след тебе.
===
Второзаконие 8:18
Но да помниш Господа твоя Бог, защото Той е, Който ти дава сила да придобиваш богатство
===

Както се вижда, Бог е този, който дава и богатство и бедност.
Така че, не трябва да виним никого за неговото богатство, защото не е важно колко е богат, а какво е отношението му към богатството и парите.
Богатството и парите не трябва да се заклеймяват, защото те са много важна част от живота на човека, тъй-като улесняват живота и го правят по-удобен. И Бог е този който наказва с бедност и възнаграждава с богатство!

.....................
Второзаконие 8:18
Но да помниш Господа твоя Бог, защото Той е, Който ти дава сила да придобиваш богатство
...

Не знам защо обвинявате хората придобили богатство, че парите им са от Сатана, след като се казва, че Бог е този, който дава силата да се придобие богатство!
мариян
Цитат
Както се вижда, Бог е този, който дава и богатство и бедност.
Така че, не трябва да виним никого за неговото богатство, защото не е важно колко е богат, а какво е отношението му към богатството и парите.
Богатството и парите не трябва да се заклеймяват, защото те са много важна част от живота на човека, тъй-като улесняват живота. И Бог е този който наказва с бедност и възнаграждава с богатство!


От богатство , до богатство има разлика , като и от човек до човек има разлика , както и от поколение до поколение има разлика . Както има разлика и в начина на мислене и на живот в поколенията . Нищо не е статично всичко се мени с времето .
Богатството и парите улесняват живота и ако целта ти е живота ти да е лесен си на прав път , но ако целта на живота ти е да си праведен и благочестив , не мисля , че богатството ще ти помогне , напротив .
trаnsalp
Цитат(мариян @ 12/08/2019, 11:56) *
От богатство , до богатство има разлика , като и от човек до човек има разлика , както и от поколение до поколение има разлика . Както има разлика и в начина на мислене и на живот в поколенията . Нищо не е статично всичко се мени с времето .
Богатството и парите улесняват живота и ако целта ти е живота ти да е лесен си на прав път , но ако целта на живота ти е да си праведен и благочестив , не мисля , че богатството ще ти помогне , напротив .

Колко хора се погубват от пари. Не е лесно. Толкова много изисквания има животът им. Един ден не мога го изтрая тяхното.
И да ти кажа честно, предпочитам да ям боб в нас, отколкото да ходя на ресторанти.
Може би няма да ми повярваш. Ако потребностите ми са същите като на богатите, то тогава ще е мъка, ако не съм богат.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.