Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Какво иска да ни каже Грета?
Форум АБВ > Политика > Светът
agrippa
Какво мислите за изказванията на Грета, посланията ѝ към света?
Истински екоактивист ли е Грета Тунберг
Защо сега се появяват тия послания? Азбучни истини, които всички знаем.
Дошло ли е времето за тия действия и какво целят хората, стоящи зад Грета?Смяна на световния ред или спасаване на планетата.
Трябва ли вече да я омъжат, за да миряса, или първо ѝ предстои блестяща кариера?
Тарабас
Зависи кой питаш. Зависи от приоритетите. С 1000 лева на месец или по-малко никой не се интересува от околна среда, промени в климата, армагедон. Всичко трябва да е евтино и достъпно. Грета е една налазена от джендъри малка вуйна, на всичкото отгоре и истерична, и дори и малка да е, и е време на се задоми, да си начеше сливата, че да се кротне. Зад гърба и стоят големите джендърски НПО-та, педали, педофили, хора с болни бъбреци, които търсят мали деца за донори и да ги мушкат в тесните дупета.

Има и хора, за които бъдещето не се простира само до края на храносмилането на днешната закуска. За тях Грета може би е едно нормално дете. Но това са едни отвратителни хора.
biggeorge
Брутален си. rolleyes.gif
Ти наистина ли мислиш, че има НПО организации, които работят в полза на педофили и трафиканти на органи? dry.gif
biggeorge
Грета Тунберг е млада и иска промяната да стане незабавно.
Това няма как да се случи по начина, по който тя си го представя.
Хубавото е, че поне Грета Тунберг не е много радикална и не иска да наложи идеите си със сила, както "Ал Кайда", ИДИЛ и "Боко Харам" искат.
Thursday Next
Цитат(biggeorge @ 02/10/2019, 16:54) *
Ти наистина ли мислиш, че има НПО организации, които работят в полза на педофили и трафиканти на органи? dry.gif


Само ти ли не разбра сарказма на Тарабас? w00tbrows.gif
Alexfield
26 години по-рано през 1992-ра подобно изказване пред ООН прави Севърн Кълис-Сузуки. Тя се държи адекватно. Не мога да кажа същото за Грета - от нейното видео лъха агресия.
https://clubz.bg/88533-greta_ne_beshe_pyrva_video
biggeorge
Ама това сарказъм ли е било? rolleyes.gif
evanka
Грета просто е намерила идеологическата си ниша.
Струва ми се жестоко от страна на възрастните около нея да я оставят на подобна обществена и медийна видимост, при положение, че е аутист и за нея е по-сложно да се справя с такова бреме.

Не знам дали Грета ни казва нещо, или само сърфира върху зелената вълна, която се надига в Европа от няколко години...
На изборите за ЕП в много страни зелените направиха добри резултати, особено сред младите хора.
Дали това е принос на Грета или резултат от десетилетия политика и усилия за възпитаване на децата в екологична осъзнатост?
Аз мисля, че е второто.
Mukaveev
Цитат(Тарабас @ 29/09/2019, 19:07) *
...... налазена от джендъри малка вуйна,


От това става страхотна пиеса.....

Дано студът не покоси листата
на твоя цвят, преди да е цъфтял.
Преди да сложиш част от аромата
на розите във някой скъп кристал.

О, лихва не е туй, което с радост
длъжникът към дълга си заплати.
И не е лихва, ако твойта младост
платиш със десет младости и ти.

Ти десет пъти тук ще съществуваш
и десет пъти ще умреш щастлив.
И с право над смъртта ще тържествуваш,
защото в някой внук ще бъдеш жив.
Ти твърде си дарен със красота,
за да умреш със другите в смъртта.

....... и някъде по трасето трябва да има ,, джендър ,, и ,, вуйна ,,.....
agrippa
Цитат
„Когато някой използва деца и тийнейджъри в служба на личен интерес, той заслужава да бъде осъден”. „Сигурен съм, че Грета е мило и много искрено момиче. Но възрастните трябва да направят всичко възможно, да не въвличат децата в такива екстремни ситуации”.


Момичето изглежда дребно и недохранено за възрастта си, сигурно не яде много, особено кравешко. И едва ли е много вещо в екологията, без да ходи много на училище (друг е въпроса, че училищната програма изостава от живота). Речта ѝ навсякъде била стандартна и кратка, явно някой друг я е писал.

Освен това не я харесвам, щото се среща с нашия палячо Трюдо, явно имат сходни идеи. А той сега е в предизборна кампания и се е натоварил с много "зелени" идеи за вбъдеще, яко в ущърб на много от канадците, ама гледа да разиграе тая модерна карта с политически цели в полза на групировки, даващи му гръб.


agrippa

Екоекстремизъм, няма съмнение. А зад него стоят силите, решили да прекрояват глобалното економическо пространство.
evanka
Цитат(agrippa @ 04/10/2019, 02:39) *
Момичето изглежда дребно и недохранено за възрастта си, сигурно не яде много, особено кравешко.


Говори се, че е била анорексичка или е била наплашена в ранна детска с климатични катаклизи, както някои деца получават панически кризи от нормални срахотии като призраци, вампири... Нейния страх е климата. Което означава, че това дете трябва да е при пси терапевт, а не да се товари с допълнителен стрес и пътувания.
wal
Цитат
Грета просто е намерила идеологическата си ниша.

Нищо не е намерила Гретето ,нея я намериха безскрупулни хора и употребяват я за сега успешно.
Ask
Цитат(agrippa @ 29/09/2019, 17:47) *
Какво мислите за изказванията на Грета, посланията ѝ към света?
Истински екоактивист ли е Грета Тунберг
Защо сега се появяват тия послания? Азбучни истини, които всички знаем.
Дошло ли е времето за тия действия и какво целят хората, стоящи зад Грета?Смяна на световния ред или спасаване на планетата.
Трябва ли вече да я омъжат, за да миряса, или първо ѝ предстои блестяща кариера?

Няма нито един случай в човешката история, едно 15-16 годишно дете да поведе маси от хора, без да стои някой зад него. Така е и с Грета Тунберг. Възползват ли се от това дете? Разбира се. Цялата зелена индустрия се възползва и усъвършенства, защото така получава нови и нови клиенти, а лобистите на изкопаемите горива губят все повече аргументи. Всъщност най-важното е, че независимо дали я смятаме за екоактивист или апокалиптична кукла на конци, тя и последователите й тийнейджъри направиха това, което учените не успяваха да направят от 30 години насам - да обърнат вниманието върху проблема с климатичните промени. Всяка цивилизация, която си е въобразявала,че може да контролира природата/планетата й е напомняно,че това съвсем не е така, по един много жесток и категоричен начин - планетата я е унищожавала. Планетата може да съществува и без човека, но човека не може да съществува без нея. Така че, безкрайно самонадеяно и високомерно би било да си въобразяваме,че човечеството ще спасява планетата. По-скоро човечеството трябва да мисли как да спаси себе си от възмущението на природата.
admiral
Цитат(Ask @ 08/10/2019, 20:41) *
Всяка цивилизация, която си е въобразявала,че може да контролира природата/планетата й е напомняно,че това съвсем не е така, по един много жесток и категоричен начин - планетата я е унищожавала.

Би ли ми пуснал линк към описан подобен случай?
biggeorge
Цитат(Ask @ 08/10/2019, 21:41) *
Цялата зелена индустрия се възползва и усъвършенства, защото така получава нови и нови клиенти, а лобистите на изкопаемите горива губят все повече аргументи.

Това не е точно така.
Лобитата на петролния бизнес са по-силни от всякога.
Ще дам само един пример от България.
Когато Комисията за защита на конкуренцията излезе със становище, че ИМА картел при горивата управляващите подмениха целия състав на комисията.
После новата Комисия за защита на конкуренцията излезе със становище, че НЯМА картел при горивата.
Когато някой човек или група хора застанат на пътя на петролния бизнес така се решават нещата - премахват се всички, които биха застрашили настоящото статукво.
Друг пример е слънчевата енергия и електрическите автомобили - има ги от края на 19 век.
Широка популярност получават много години по-късно.
Alexfield
Жорка, хубаво се изказваш, но ще трябва още много да се постараеш. Слънчевата енергия я има много, ама наистина много преди 19-ти век.
Питето
Жоре, промените в икономиката стават с икономически лостове, при това въпреки и напреки силните политически лобита на остарелите технологии. Да ти подскажа ли за корабите с ветрила и парна машина, за огромната свързана индустрия на въгледобива и парните машини и борбата ми срещу задвижването на всяка машина със собствен, ЕЛ.двигател... Та и тези ще се сгънат въпреки и напреки многото кинти и политици, когато добива, разпределението, употребата и натрупването на конкурентната енергия поевтинее до определено ниво. Просто е въпрос на време, да се достигне критична цена и критична маса в промяната. Така де, Форд-Т е превзел пазара въпреки че е нямало свестни пътища, нито свестни доставки на гориво, просто се е оказал по-евтин, по-надежден и по-дълготраен от кон с каруца. Когато поевтинял още (да, да не повярваш, колкото повече се търсели фодовете, толкова по-евтино ги продавали) и минал критичната маса започнали да създават съпътсващи индустрии около автомобилите и гледай днес какво става.
Ask
Цитат(admiral @ 09/10/2019, 17:40) *
Би ли ми пуснал линк към описан подобен случай?

Надявам се не очакваш да ти изпратя линк, в който 1 към 1 да пише: "Планетата заличи цивилизацията/расата ни, защото си въобразихме, че сме над Вселената!" В ония дълбоки времена не имало такива "благинки" като интернет, нито фейсбук. Във всеки случай според една група учени,през цялата известна на човека планетарна история е имало пет планетарни катастрофи причинени от тектонични трусове и вулканични ерупции. Очакваната шеста ще бъде единствената причинена изцяло от човешка дейност. Това е според Доклада на Римския Клуб. Обаче едни други учени (някои може да ги сметнат за зевзеци) установили, че с всяка от петте планетарни катастрофи е била заличавана по една раса или цивилизация, все едно, за чието съществуваме можем да съдим по съвсем косвени податки. Така или иначе тази история от дълбоката древност е разпръсната на много парчета и са нужни много усилия и търпение, за да се сглоби пъзела. Няма как бъде просто един текст опровергаващ от раз съмненията ни.
evanka
Цитат(Ask @ 10/10/2019, 20:50) *
Очакваната шеста ще бъде единствената причинена изцяло от човешка дейност. Това е според Доклада на Римския Клуб.


Много самонадеяно изказване. Което може би е нормално за "Римския Клуб", чиито членове си мислят, че хората са над Природата. Една по-яка магнитна буря или астероида Апофис след 13г и сме аут за дълго време.
biggeorge
Много е ясно, че слънчевата енергия я има откакто съществува Вселената.
Или поне откакто съществува нашето Слънце.
Но през 19 век са измислили как да я усвояват по-ефективно.
В края на 19 век са създадени първите слънчеви колектори.
По същото време са измислили и електрическите коли, но и двете изобретения потъват в забвение, за сметка на задвижваните от нефт превозни средства и енергията добивана от въглищата.
Гледах преди време един научно-популярен филм - "Cosmos: A Spacetime Odyssey", епизода се казваше: "The World Set Free".
biggeorge
Ако в онзи момент, когато са започнали да продават Форд-Т бяха наблегнали на масов градски транспорт сега нямаше да има глобално затопляне. dry.gif
Ask
Цитат(evanka @ 11/10/2019, 14:30) *
Много самонадеяно изказване. Което може би е нормално за "Римския Клуб", чиито членове си мислят, че хората са над Природата. Една по-яка магнитна буря или астероида Апофис след 13г и сме аут за дълго време.


Членовете на клуба нямат абсолютно никакво отношение към изготвянето на докладите. Един от тях, например, е финасиран от Фолксваген Груп, но това не означава, както би си помислило веднага българчето, че спонсора си е поръчал доклад, в който изнесените данни биха били много благоприятни за него. Както казват в едно чалга-клише:"Който плаща - той поръчва музиката." Е. да ама не! Докладите се изготвят от учени, но решенията се вземат от политиците и лидерите. В интерес на истината, част от заключенията и препоръките в докладите не след дълго намират място в законаделствата на едни определени държави, членки на един определен съюз. В един от ранните доклади учените предупреждават:
"Продължението на икономическия ръст заедно с демографския ръст, съгласно изчисленията трябва да създадат още по-голям натиск върху природните ресурси и биосферата на планетата. В някакъв момент трябва да се случи катастрофа в резултат на изтощаване на природните ресурси и смъртно опасно замърсяване на околната среда." Ето това се има предвид, когато говорят за катастрофа предизвикана от човешката дейност. Така, че изказването изобщо не би могло да се нарече самонадеяно.
И по-нататък: "Сценариите се различават по срокове кога ще настъпи катастрофата, но при всеки случай се предвижда, че „топлинната гибел” ще настъпи не по-късно от половин век." Това е от доклада през 1974г. Сега сме 2019г.!!! Найс, а?
Впрочем чела ли си някои от докладите? Много добре са аргументирани и подкрепени с изчисления върху солиден масив от статистически данни, така, че няма как да не им се обърне внимание.
Радио Ереван
Цитат(agrippa @ 29/09/2019, 17:47) *
Какво мислите за изказванията на Грета, посланията ѝ към света?
Истински екоактивист ли е Грета Тунберг
Защо сега се появяват тия послания? Азбучни истини, които всички знаем.
Дошло ли е времето за тия действия и какво целят хората, стоящи зад Грета?Смяна на световния ред или спасаване на планетата.
Трябва ли вече да я омъжат, за да миряса, или първо ѝ предстои блестяща кариера?

Грета е едно дете с психически проблеми, което казва истината.

"Тоя луд бе единственият, който се осмели да протестира."
admiral
Цитат(Радио Ереван @ 14/10/2019, 13:42) *
Грета е едно дете с психически проблеми, което казва истината.


Първо: не е ясно, дали е истина,
второ: ако е истина, не е ясно, дали е цялата истина,
трето: не е и ясно, дали е само истина.
четвърто: тази истина, която казва, не е нищо ново, а до голяма степен повторено.
agrippa
Аз също съм против откритите мини, изсичането на (амазонските) горите, строителството и селското стопанство. Щото те лишават земята от естествената ѝ жива покривка. Даже и тия площи някога да се рекултивират, биотата и ландшафта вече няма да са същите. Обаче за да се откажем от тия дейности, трябва доста да намалим населението на земята – от милиарди да останем милиони и да се задоволяваме с много малко блага, примерно да се ютим на 1 квадратен метър, да я дем кво да е, да не пътуваме...
Не знам мащо Грета организира протестите си предимнотук на север, сред развитите нации, държави. Тия дни е в нашата провинция по разни протести и срещи с хора. А на ония там на юг, всичко им е простено, щото са бедни, така ли? Могат да горят дърва, изсичат и разорават горските масиви и всичко останало за да оцеляват... Или са много прости и религиозни, за да разберат тия екопослания?
Ask
Цитат(agrippa @ 21/10/2019, 15:19) *
Аз също съм против откритите мини, изсичането на (амазонските) горите, строителството и селското стопанство. Щото те лишават земята от естествената ѝ жива покривка. Даже и тия площи някога да се рекултивират, биотата и ландшафта вече няма да са същите. Обаче за да се откажем от тия дейности, трябва доста да намалим населението на земята – от милиарди да останем милиони и да се задоволяваме с много малко блага, примерно да се ютим на 1 квадратен метър, да я дем кво да е, да не пътуваме...
Не знам мащо Грета организира протестите си предимнотук на север, сред развитите нации, държави. Тия дни е в нашата провинция по разни протести и срещи с хора. А на ония там на юг, всичко им е простено, щото са бедни, така ли? Могат да горят дърва, изсичат и разорават горските масиви и всичко останало за да оцеляват... Или са много прости и религиозни, за да разберат тия екопослания?

Богатите държави са разположени преобладаващо в Северното полукълбо, а в Южното са преобладаващо бедните и развиващите се. Както е прието да се казва в България, по-високият стандарт на живот се съпътства с по-високи емисии на парникови газове, по-голямо потребление на изкопаеми ресурси, вода, енергия, както и индустриализираното земеползване, увреждащо качеството на почвата (там вече 35% от почвата е буквално умъртвена от десетилетното третиране с токсични пестициди и хербициди, и затова в последно време се използват толкова много подобрители на почва) и биоразнообразието. Т.е. казано накратко: "Благоденствието е най-големият замърсител." Благоденствието има цена и тя не се изразява единствено в пари. Има доста изследвания в тази посока, но само едно ми стана интересно преди време (доколкото мога да си спомня май беше на Чансъл - Пикети): Отглеждането на едно дете в богатите държави до юношеска възраст (извинявам се за забравения и може би вече архаичен израз "юноша") ползва 30 пъти повече енергия, вода, изкопаеми ресурси отколкото неговият акран, да речем в Афганистан или Судан. Което означава, че влияе в пъти повече върху ЕПГ и биосферата на планетата. Общо казано, Грета обикаля тези, които замърсяват най-много.
Опожаряването и изсичането на гори, както и пресушаването на влажни зони са с цел получаване на нови земеделски територии, обаче неизбежно е свързано с унищожаването на биоразнообразието и изчезването на видове. И всичко се приписва на бедните, но истината е, че това се извършва по корпоративни инициативи. Битката за земеделски територии или "заграбването" им добива огромни размери след 2006г., като корпорации от развития свят плюс държави като Китай, Турция и страните от Персийския залив придобиват огромни земеделски територии най-вече в Африка. 43% от последната мигрантска вълна към Европа са били точно от такива дребни собственици на отнета земя.
По отношение на населението на планетата имаше преди години една изцепка на Тед Търнър, че би било най-добре, ако то се намали до 800 млн. По-късно този "велик хуманист" се коригира: "Абе, и до 2 млрд. пак става". Но учените казват, че ако нивото на световното население е около 9 млрд., което все още е възможно, предизвикателствата за справяне с климатичните промени и увреждането на екосистемите ще бъдат значително по-лесно предолими. Но мисля, че последният вагон на влака наближава по-бързо, отколкото се очакваше, така че, човечеството май ще го изпусне.
agrippa
Цитат
Отглеждането на едно дете в богатите държави до юношеска възраст (извинявам се за забравения и може би вече архаичен израз "юноша") ползва 30 пъти повече енергия, вода, изкопаеми ресурси отколкото неговият акран, да речем в Афганистан или Судан. Което означава, че влияе в пъти повече върху ЕПГ и биосферата на планетата. Общо казано, Грета обикаля тези, които замърсяват най-много.
Запдът до голяма степен вече е аутсорснал производството на деца в други страни, като по-изгодно, от там те му идват "на крака" като имигранти, случайно или не. А може би – за да го вкарат в "правия път"? Щото той не иска да се отказва от привичния му начин на живот доброволно. А Грета, като по-симпатична, особено на връстниците ѝ, е използвана, за да привлече вниманието към проблемите.

Колкото до парниковите газове, метана примерно играе много по-силна роля, но по определени причини, са се заяли с СО2-то и въглеводородите, а за хората и животните, които ги емитират, отношението е доста по-снисходително. Много ми се виждат, тия 9 милиарда за нашата Земя. И религиите им, непозволяващи ограничаване на раждаемостта. Както ѝ да е, не ни питат за това, ще става каквото им да стане.
agrippa
От друга страна хората трябва да имат право да си запазят начина на живот, към който са привикнали и им се вижда нармален и ги прави щастливи. А не да ги карат насила да стават зелени, вегетарианци, въздържатели, да ядат само органична храна, да се обличат само в изкуствени или естествени материали, да пестят водата, да карат електрически возила, да се тъпчат в обществен транспорт или на велосипеди, живеят в тесни жилища и така нататък. Тия преходи трябва да станат по естесвен начин и по убеждение, разумна сметка, със смяната на поколенията един вид. Щото при насилственото принуждаване винаги на заден план стоят някякви глобални икономически интереси. А, забравих – след 12 години света ще се сгромоляса и не трябва да се помайваме. w00tbrows.gif Обаче младежите, които са живели по-малко от нас, нямат опита да знаят, че нещата често се променят и са били и преди много зле, лесно се хващат на горната пропаганда.
Ask
Цитат(agrippa @ 26/10/2019, 05:50) *
Запдът до голяма степен вече е аутсорснал производството на деца в други страни, като по-изгодно, от там те му идват "на крака" като имигранти, случайно или не. А може би – за да го вкарат в "правия път"? Щото той не иска да се отказва от привичния му начин на живот доброволно. А Грета, като по-симпатична, особено на връстниците ѝ, е използвана, за да привлече вниманието към проблемите.

Колкото до парниковите газове, метана примерно играе много по-силна роля, но по определени причини, са се заяли с СО2-то и въглеводородите, а за хората и животните, които ги емитират, отношението е доста по-снисходително. Много ми се виждат, тия 9 милиарда за нашата Земя. И религиите им, непозволяващи ограничаване на раждаемостта. Както ѝ да е, не ни питат за това, ще става каквото им да стане.

От 18в.,т.е. от началото на Индустриалната революция, до средата на 20в. населението на планетата е достигнало около 3 млрд. Т.е. за два века се е увеличило близо два пъти, а от 1960г. до 2019г. е вече малко над 7.6млрд. - само за половин век е нараснало над 2,5 пъти. Ако продължава с тези темпове, до 2030г. ще достигне 9 млрд. човека и всички те ще искат да ядат месо. До Индустриалната революция човечеството не е консумирало много месо. От направените анализи на човешки кости от египетски мумии става ясно, че храната на тогавашните хора е преобладаващо вегетарианска: риба, варива, зеленчуци, плодове. Най-изненадващо за мене беше, че същите или подобни резултати показват и анализите на човешки кости открити в некрополи в и около Рим, на Балканите, Германия, Британския остров, всички от епохата на Римската империя. Масовата консумация на месо започва след Индустриалната революция, като постепенно достига до съвременните нива, и е свързано с постепенното нарастване на доходите, както и с културата, и философия на живот на хората. Изключвам Индия, защото историческите и културни традиции там са над всичко, дори по-силни от законите и нищо, и никой не може да ги мръдне дори с оръжие.
Индустриалното животновъдство изисква големи разходи от вода, енергия и природни ресурси. Един зевзек беше пресметнал, че за да получиш един рибай стек говеждо (около 400-500 гр.) на масата си, е изхарчена 3 пъти повече вода, отколкото ти ползваш всеки ден за една година. Индустриализираното селско стопанство освобождава много повече ЕПГ, вкл. метан, защото е свързано с по-честото разкопаване на почвите, които са естествения склад на въглерод на планетата. И не е вярно, че има снизходително отношение. Напротив, има редица доклади на толкова много международни и регионални организации, че няма да ми стигне мястото да ти ги изброявам тук. В тези доклади има заключения, насоки и мерки, които човечеството трябва да предприеме в много кратки срокове, но съпротивата е разбираемо огромна от страна на определени корпорации и държави. Това от една страна, от друга: лесно можеш да обясниш на хората, защо е нужна радикалната промяна, но много трудно е да ги убедиш да променят мисленето, навиците си, начина си на живот. Нито един политик или лидер от развита държава няма да посмее да каже директно на хората, че опазването на планетата е пряко свързано с досегашният им стандарт на живот и прилагането на мерките предписани в докладите на разни учени, той трябва да се промени, по-точно понижи. Това може да го направи единствено едно дете. Повечето хора дори не осъзнават сериозноста на проблема. Определено е дошло времето за ново Просвещение, но аз не съм оптимист и не вярвам, че човечеството ще се събуди.
Питето
Насила, хубост не става. Било е вярно и по онова време и в онази държава...
Питето
"Оградата" ще се боядиса най-лесно и бързо като награда, а не като наказание. Поне досегашната история на човечеството така сочи...
agrippa
Екологичен тоталитаризъм - кой печели от това?
Прочети още : https://www.actualno.com/climate/ekolog ... 78399.html
Ето с това горе съм напълно съгласен, спестяват ми го писането буква по буква.
Ask
Цитат(agrippa @ 26/10/2019, 20:11) *
От друга страна хората трябва да имат право да си запазят начина на живот, към който са привикнали и им се вижда нармален и ги прави щастливи. А не да ги карат насила да стават зелени, вегетарианци, въздържатели, да ядат само органична храна, да се обличат само в изкуствени или естествени материали, да пестят водата, да карат електрически возила, да се тъпчат в обществен транспорт или на велосипеди, живеят в тесни жилища и така нататък. Тия преходи трябва да станат по естесвен начин и по убеждение, разумна сметка, със смяната на поколенията един вид. Щото при насилственото принуждаване винаги на заден план стоят някякви глобални икономически интереси. А, забравих – след 12 години света ще се сгромоляса и не трябва да се помайваме. w00tbrows.gif Обаче младежите, които са живели по-малко от нас, нямат опита да знаят, че нещата често се променят и са били и преди много зле, лесно се хващат на горната пропаганда.

Хората имат свободата на избор за начина си на живот, но имат и свободната воля да го променят, ако поискат. Но в консуматорските общества хората се интересуват какво да имат, отколкото да ги има. Очевидно нужният преход от досегашното консуматроско общество към общество на баланса ще бъде много труден и неприятен, защото всички досегашни икономически доктрини и философия на живот, родени и прилагани предимно в англосаксонският свят, страдат от липса на баланс или хармония, ако щеш. И тази промяна ще засегне абсолютно всички аспекти на човешкото съществуване: икономика, социални отношения, култура, свободно време, отношение към природата и планетата, и пр.
Радио Ереван
Цитат(admiral @ 14/10/2019, 15:25) *
Първо: не е ясно, дали е истина,
второ: ако е истина, не е ясно, дали е цялата истина,
трето: не е и ясно, дали е само истина.
четвърто: тази истина, която казва, не е нищо ново, а до голяма степен повторено.

Дори да не е цялата истина, дори да е повторено, нея е чу целият свят.
admiral
Цитат(Радио Ереван @ 03/11/2019, 21:49) *
Дори да не е цялата истина, дори да е повторено, нея е чу целият свят.

Е, да.
И? neprichom.gif
agrippa
https://www.instagram.com/p/B4VL7ZnFrjf/?ut...ons_share_sheet

Тоя е малко стар за нея, ама поне е съратник и съидейник.
ЕксГорски
Грета е нещастно, болно дете, експлоатирано от безкруполни хора, включително и майка й, която публикува медицинското й досие - с каква цел?!
karakuda
Цитат(ExГорски @ 22/11/2019, 01:18) *
Грета е нещастно, болно дете, експлоатирано от безкруполни хора, включително и майка й, която публикува медицинското й досие - с каква цел?!


Явно момичето не е от вашия отбор и веднага я заковахте на кръста, ако има болни е нашата планета и то благодарение на ей такива кът нас нормалните.
ЕксГорски
Цитат(karakuda @ 28/11/2019, 08:10) *
Явно момичето не е от вашия отбор

Да, в нашия отбор никой не съветва децата да не ходят на училище, щото така и така Планетата ще загине и няма никаква полза от ученето!

Но не е виновно нещастното дете!
Питето
Всички ще спечелят, ако се получат нещата.
Цитат(agrippa @ 30/10/2019, 05:26) *
Екологичен тоталитаризъм - кой печели от това?
...

Малко по-отдалече. Всичките икономически системи се борят с недостига, с ограничени ресурси. Капитализма успява най-адекватно да ползва ограничените ресурси така, че да задоволи най-голям брой потребители без това да срине системата. Сега, ако това с въглеродно-неутралната икономика се получи, то част от ресурсите вече няма да са ограничени, което ще позволи да се задоволят много повече хора, без да се съсипе системата. И нЕма лошо, щото ако се впрегне вятъра и се отсвирят въглищата (груб пример), то въглищата няма да изчезнат, а ще си останат като резерв под земята. Така де, знаеш ли какво ще им потрябва на правнуците ти. От друга страна част от новите технологии наистина изкарват продукти които не замърсяват дълготрайно, ама са по-скъпи, ама пък са по-скъпи щото още нямат критична маса и не го докарват до "икономия от мащаба"... Та, за някои неща е хубаво да се мисли "зелено", ама и "с калкулатора". Примерно, кое е по-скъпо, енергия от вятър и слънце, или от АЕЦ, който пък може да изпатка и да отрови земята (източника на храна) на децата ти и да се местят и да купуват скъпо и прескъпо вносно папо... Та много е важно мераците да се прекарат и през калкулатора на счетоводителя, както и през калкулатора на застрахователите, а и да се попрочете малко история и какво е ставало накрая при подобни опити. Това че турили едно дете да води парада е все тази, важното е на къде върви парада.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.