Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Ем драйв двигател
Форум АБВ > Образование и Наука > Природни науки
Бай Иван
Този двигател беше успешно експериментиран от китайци и американци.Обяснения за него има в ю тубе.Оставам с впечатление че всички признават реалността му ,но не можаха да ме убедят в принципа на действието му.Вие как мислите?Коя е причината да се движи тоя двигател.
Бай Иван
Мисля ,че знам как се получава тягата.Всеки сигурно се е придвижвал седнал на стол,с рязки тласъци от кръста напред и плавно връщане на тялото в начална позиция.Триенето прави възможно този начин на придвижване.Подобен е и начина на М драйв,макар че там триенето не съществува ,но е заместено от разклоняване на силата на отката .Магнетрона изстрелва частици които ускорени се блъскат в голямото дъно на конуса.Отразените частици попадат в/у стените на конуса,като по този начин силата на отката се раздвоява веднъж по посока обратна на движението на снопа частици,и второ по посока на 90 градуса от основния сноп частици.Разликата от силата на ускорените и отразените частици осигурява тласъка напред.Мисля че тласъка може да се усили ако вместо електрони се използват тежки атоми напр.живак.Тука се сещам за махабхарата и рамаяна,където е дадено описание на виманите,като се обяснява че се движат с помощта на живак.
Shade
Цитат(Бай Иван @ 12/10/2017, 09:06) *
Коя е причината да се движи тоя двигател.

Причината е, че принципът му на действие се базира на законите на квантовата механика в противоречие със Закона за запазване на импулса от класическата механика.
Тягата, която този двигател създава, е нищожна, под 50 микро-нютона, обаче перспективността му се определя от обстоятелството, че за разлика от класическите реактивните двигатели не се нуждае от работно тяло, а използва само електричество.
Бай Иван
И че може да работи по време на цялото пътуване,а не само кратко време и после по инерция.А,колкото до квантовата механика,това е измишльотина с която,се обяснява това което остава неразбираемо.Нещо като божията намеса за това което не знаем.
Shade
Цитат(Бай Иван @ 16/10/2017, 06:13) *
А колкото до квантовата механика, това е измишльотина, с която се обяснява това, което остава неразбираемо. Нещо като божията намеса за това, което не знаем.

Значи същността на заобикалящата ни вселена се изчерпва с елементарното, което е видимо за сетивата ни? Бива.

От друга страна като че ли дори религиозните фанатици, които вярват, че в основата на всичко седи една велика личност с име и образ, позната като Бог, са поне едно ниво над опростенческите обяснения...
bozman
Ето я машината. Дали работи е друг въпрос smile.gif

https://blogs-images.forbes.com/startswitha...e.jpg?width=960
Бай Иван
Посоката на движение е по посока на широката част.Не бях забелязал зъбчатките.Интересно те за какво са.Може би са часовников механизъм за включване и изключване на магнетрона.
Бай Иван
Естествено че сетивата ни са доста ограничени.Затова компенсираме с ум./който го има/Как ти се струва ,една частица едновременно да се намира на много места.Не ти ли се струва че всъщност става дума за някакъв пропуск в знанията,а не за споменатият абсурд.
Shade
Цитат(Бай Иван @ 17/10/2017, 10:40) *
Естествено, че сетивата ни са доста ограничени. Затова компенсираме с ум (който го има). Как ти се струва една частица едновременно да се намира на много места? Не ти ли се струва, че всъщност става дума за някакъв пропуск в знанията, а не за споменатия абсурд?

Вероятността една частица да се намира едновременно на много места дава на тази частица възможност да работи като пропелант (работно тяло на реактивен двигател).
С ум не може да се даде физикално обяснение нито на явлението магнетизъм, нито на двойнственото поведение на елементарните частици. Няма лошо, ако споменатият абсурд е някакъв пропуск в знанията.
finik
Цитат(Shade @ 18/10/2017, 04:05) *
Вероятността една частица да се намира едновременно на много места дава на тази частица възможност да работи като пропелант (работно тяло на реактивен двигател).
С ум не може да се даде физикално обяснение нито на явлението магнетизъм, нито на двойнственото поведение на елементарните частици. Няма лошо, ако споменатият абсурд е някакъв пропуск в знанията.


Когато се употреби "вероятност" става въпрос за изследване на много частици (ансамбли) с много повтаряне на ситуация.
"Едновременно" ?!. - Колко да е едновременно?! p.gif Пътуваме с влак и гледаме приз прозореца. Близките дървета бясно прелитат край нас, а по-далечните - едва едва пълзят "назад". Решаваме - ще мигаме, така - ще "гледаме" когато няма близко дърво, а ще "мижим" , когато има. Във времето -След много на брой мигания - решаваме "не се виждат близки дървета!" (а не, че няма такива!). Едновременно с наша дейност - мигане!, установяваме физическа картинка за околността. Значи - понятието за едновременност ЗАВИСИ от бързината ни за НАГЛЕД. (като на кино - прожектират ни с 24 кадъра в секунда, а нашата способност за разграничаване на отделни кадри е 12 кадъра в секунда - виждаме "движение" - илюзия)
Така е и за Квантовата Теория - ставащите процеси с отделните участници са със значително по-голяма честота от честотата на "изпитващото поле". Не можем да разграничим отделните етапи - скорост и импулс - едновременно и ... интересно - Казват, че частицата е в цялото пространство на опита?!! (има се предвид, че фотонът е частица). Това не е някаква грешка. Това е експериментална възможност и ... толкова. Това ни е дадено за знаене по природа.
Правене на "изпитващо поле" е ограничено, заради вещевите характеристики на установката (а не на човек, само). И следва да се отчита, че при наблюдения - измененията (промените) на цялата установка "участват" в измерванията.

Магнетизмът - подреждане на частиците по спин. Чисто квантов ефект - полето от подреждане на частиците е и "извън" обема на образеца (за постоянните магнити).

Елементарните частици - са непрестанно образуващи се от фотони, които се самоцентрират към точка-моментен център на ротация (без да правят "точка" и ... няма безкрайно голяма енергия, няма сингулярност). Така - приличат на "пухкаво топче", но притежават и вълнови характеристики, заради "честотата" на образуването си (огромна е 10^(23)Hz - за протон и неутрон, за електрон е на степен 18)
...
Бай Иван
Добро обяснение,но да си кажа и моето.Доста учени започнаха да реабилитират етера.Та ако им се доверим,защо да не предположим ,че фотона и електрона не са най дребните частици,а има и ненаблюдаеми с днешните методи още по дребни частици /етер/.И когато един фотон премине през една пролука,наблюдаваната интерференция,да е резултат от раздвижването на етера м/у пролуката и екрана,вследствие отдаването енергията на фотона в/у етера.
Shade
Това, което е известно е, че електромагнитният двигател (EmDrive) преобразува електричество в реактивна тяга при отскачане на микровълни в затворена кухина, обяснено с корпускулярно-вълновия дуализъм.

Опитах да открия връзка между споменатото устройство и дадената от теб интерпретация на квантовата теория, влаковете, близките и далечни дървета, и т.н., обаче такава не се забелязва.
Ще бъда благодарен, ако предложиш нещо като за лаици с няколко изречения по същество.
finik
Цитат(Бай Иван @ 18/10/2017, 21:58) *
Добро обяснение,но да си кажа и моето.Доста учени започнаха да реабилитират етера.Та ако им се доверим,защо да не предположим ,че фотона и електрона не са най дребните частици,а има и ненаблюдаеми с днешните методи още по дребни частици /етер/.И когато един фотон премине през една пролука,наблюдаваната интерференция,да е резултат от раздвижването на етера м/у пролуката и екрана,вследствие отдаването енергията на фотона в/у етера.


Да, етерът е теоретично важно да съществува - неправилно са търсили "етерен вятър" - все едно, че частиците не съдържат етер, не са "направени" от неговите "части" и трябва, когато се движи тяло, да изпитва съпротивата на етерните части. Да се забавя, демек.
Хипотезата ми е такава: Етерът е - с неподвижни "по място" в пространствена решетка - частици (пакет-фотони на етера). За представа - зрънца-точки, на които в център на образуването им, съпоставим "стрелка", съответстваща на променливи големина и посока на момента на количеството на движение (момент на импулса, вектор). Това са тип стоящи вълни - ограничени от отражения в потенциални граници. Има права и обратна вълна - организация като локален пакет от вълни, но не на вероятности, а на реални частици. Вероятностна е само възможността им да си подредят векторите в направление-посока така, че потенциалните граници заради сфазиране, да се изменят като пропускат линейно предвижване на "гърбицата" на пакета - заради промяна на фазовата скорост и груповата се променя. Произведението на двете е с^(2). Тази възможност е от флуктуациите. Веднъж възникнало движение - не може да спре от само себе си. Токовете "напред-назад" са вътрешни за "линейното" движение.
Така - все още няма физически характеристики на частиците, които знаем (в средните мащаби от фона на ЕМПоле) - изграждащи веществата по менделеевата. Не може да се говори за "маса", за "заряд". По-скоро, може да се говори за спин (винтова линия за движения на гърбицата, та по оста й) и за дължина и съдържимо на пакета. При малка амплитуда на участниците в пакета - има самоцентриране към линия (пространствена "начупена" винтова линия) и може да е дълъг пакетът. Пренася се малко енергия.

При сфазиране на пакети с по-голяма енергия (голяма амплитуда - къс пакет), преносът на смущението става по крива, която може да се "завие-върне" към началото на възникване на смущението. Става нещо като бримка (цикъл). Да, но околните частици на тая бримка също се "строяват" за противодействие на възникнало движение (за неподвижност по място). В равнина, перпендикулярна на бримката. Така - се получават две бримки, като от верига, които циклично променят конфигурацията си, за всеки цикъл на образуване на частицата, но - около собствен център. Трептене - пулсации около център - това е "пухкавото топче" - елементарна частица, която може да изгражда веществата. Такава частица ще се съпротивлява на движението на ОБЩИЯТ ЦЕНТЪР, ако съседни частици (фотони на външни полета) се опитват да я изместят като конфигурация - съпротива на принудително движение е пропорционално на физична характеристика "маса". Щото, както и да се изменя структурата на вакуума, върху който се образува вещевата частица, то нейната вътрешна динамика от образуващите я трептения, със закъснение (заради по-дългия път на смущението през цикъла) се връщат към моментния център на ротация.

Така, заради неподвижният етер - Ем-Драйв има на какво да се "подпре" - структура на вакуум. И като има разлика в дължините на вълните на устройството отпред-отзад, то ще се появява и импулс - движение. Късите вълни за по-кратко време си "дават" информацията, от дългите и затова са "бутащи", преди да са се "осъзнали" дългите вълни. p.gif
...
finik
Цитат(Shade @ 19/10/2017, 05:37) *
Това, което е известно е, че електромагнитният двигател (EmDrive) преобразува електричество в реактивна тяга при отскачане на микровълни в затворена кухина, обяснено с корпускулярно-вълновия дуализъм.

Опитах да открия връзка между споменатото устройство и дадената от теб интерпретация на квантовата теория, влаковете, близките и далечни дървета, и т.н., обаче такава не се забелязва.
Ще бъда благодарен, ако предложиш нещо като за лаици с няколко изречения по същество.


Всеки неравномерно ускоряван обект "напред-назад" (на тласъци - от вътрешни за обекта като цяло, сили) се движи, ако има "триене" в средата, в която е. Движи се спрямо другите тела, за които - можем да приемем, че са неподвижни (началото на координатната система за измерване и отчет е захваната за такова тяло). В идеалният случай, ако няма триене (няма сили от триене, по-точно p.gif ) - само от "вътрешни сили" - не може да се изкара движение.
При ЕмДрайв - има неравно излъчване по дължина на вълната, която се излъчва от "предната" и "задната" част - част от енергията към големия диаметър отива и за формиране на дълга вълна, съответстваща на размера. Малкият диаметър - излъчва предимно къси вълни - не губи от вътрешната енергия за дълга вълна.
В преден постинг се "подпрях" на етера p.gif - за получаване на сили от триене - късите вълни по-ефективно "действат" по време - "поглъщане-излъчване" при малкото дъно става по-бързо по време, а това е ускоряване "напред-назад" на детайла. "Същото" важи и за голямото дъно, но - по-бавно. Тоест - получава се остатък-разлика от тласъци "напред-назад" по време на действие и ако има опора - ще се получи и движение на цялото тяло ... през вакуума.
...
Shade
Игнорирането на една непълно разработена теория и заместването й с опростено нагаждане в рамките на познатото, обикновено водят до резултат, аналогичен на заключението "Божие дело". Обясненията ти ме наведоха на следните размисли:
1. В зората на реактивните двигатели се е смятало, че принципът им на работа е отблъскване от въздуха, поради което нямало да работят във вакуум.
2. Барон Мюнхаузен се самоизвлякъл от блатото, като се дърпал за косата.
3. Предложение за вечен двигател, работещо на принципа, че тежестите, окачени на дълго рамо ще завъртят колелото (очевидно е защо това няма да се случи):


finik
Цитат(Shade @ 21/10/2017, 19:03) *
Игнорирането на една непълно разработена теория и заместването й с опростено нагаждане в рамките на познатото, обикновено водят до резултат, аналогичен на заключението "Божие дело". Обясненията ти ме наведоха на следните размисли:
1. В зората на реактивните двигатели се е смятало, че принципът им на работа е отблъскване от въздуха, поради което нямало да работят във вакуум.
2. Барон Мюнхаузен се самоизвлякъл от блатото, като се дърпал за косата.
3. Предложение за вечен двигател, работещо на принципа, че тежестите, окачени на дълго рамо ще завъртят колелото (очевидно е защо това няма да се случи):По 1. Не са знаели физика. Обясненията в училище, са достатъчни (Закон за запазване на движението на масовия център)
По 2. Пресилено от "приказка", но самодействието на частиците е доказано ... поне за електрона. Файнманови лекции по физика - "Как електронът действа сам на себе си"... Все едно се дърпа за "косата". Това самодействие не пречи на инерциалното движение на електрона - без ускорявания не се излъчват ЕМВълни от електрона..
По 3. Без коментар. animatedwink.gif Често съм го казвал: Вечно движение има (по инерция) - вечен ДВИГАТЕЛ, няма!

...
Правя разлика между ВЗАИМОдействие и ВЪЗдействие.
Взаимодействието е локален обмен на фотони за връзка между обекти - има някаква бързина с която става обменът (по ОВ - Обратна Връзка). Ако "страничен" наблюдател облъчва и гледа същото явление бавно - вижда слято отделните части на обмена, като едно цяло-свързано. Казваме - наблюдателят почти не въздейства на явлението - то периодично повтаря себе си с голяма честота и движението му е на устойчив във времето обект.
Ако, обаче, облъчването е с голяма честота - кратна и/или съизмерима на честотата на обмена - Казваме, че въздействаме на обекта и наистина - той, обектът, ще има други движения. В КМ - при "осветяване" на електроните в опита с двата процепа - интерференционната картина изчезва (не е ефективна - за наблюдаване).
Всички "космически" лъчи - само ВЪЗдействат (няма взаимодействия с тях, те са само "спусък" за разни явления cool.gif - няма ОВ) на земните обекти.
...
Бай Иван
Ахъ,нищо не разбрах.Стана ми ясно само че нещо може да се върти/има спин/,пък да няма маса???
Бай Иван
Мислиш ли че обясняваш нещо?Просто поредица от думи.Когато нещо не е ясно,майката му е така да го обясниш че слушателят да си помисли;" бре колко съм прозд."Нещата трябва да имат своята логическа връзка.КМ не е логична,и затова не е вярна.
finik
Цитат(Бай Иван @ 22/10/2017, 22:45) *
Ахъ,нищо не разбрах.Стана ми ясно само че нещо може да се върти/има спин/,пък да няма маса???


Тъй, де. console.gif За пакет-фотони на вакуума става дума (хипотеза), а не за "фронтове" на пристигащи в точката на мерене ЕМВълни. Фотоните-фронтове нямат физична характеристика "маса" ("маса при покой") - по сегашна интерпретация казват: "Щото винаги се движат със скоростта на светлината в средата." По хипотезата - фотон-пакетите са неподвижни, като неподвижно ЕМПоле (това е доказано и в сегашни интерпретации) съдържат импулс. (Импулс: или "маса по скорост"- за вещевите обекти, или "сила по време" - за действие на полевите обекти).
Ама нали за "характера" на средата (космически вакуум - етер) си измисляме, щото е недостижима за експериментално изучаване - можем само да интерпретираме следствия от избор на РАБОТНА хипотеза. (С думички се пишат законите и обясненията, а символите с математика се слагат и ползват от специалисти - за краткост на описанията, а не ... за яснота crying.gif )
Недостижима за експеримент е средата, защото сме направени от структури - фотони, електрони, протони, неутрони - на тази, същата, среда. Не може да си "смалим" приборите (изпитвателните лъчения, също) дотолкова, че да не се намесваме във физическите характеристики, които се търсят. Ние можем само да измерваме-отчитаме РАЗЛИКИ при сфазирания на пакетите, като се получават ЕМВълни - само разликата "се движи" със скоростта на светлината, независимо от относителната скорост на правещият тази разлика, обект. Такива, измерими, разлики ги създават ускорителните движения на ЗАРЕДЕНИ частици от собствена физична характеристика "заряд". Вълновият процес на пренос на импулс е процес НА СРЕДАТА, а не на обектите.
...
100%
Цитат(Бай Иван @ 15/10/2017, 15:00) *
Мисля ,че знам как се получава тягата.Всеки сигурно се е придвижвал седнал на стол,с рязки тласъци от кръста напред и плавно връщане на тялото в начална позиция.Триенето прави възможно този начин на придвижване.Подобен е и начина на М драйв,макар че там триенето не съществува ,но е заместено от разклоняване на силата на отката .Магнетрона изстрелва частици които ускорени се блъскат в голямото дъно на конуса.Отразените частици попадат в/у стените на конуса,като по този начин силата на отката се раздвоява веднъж по посока обратна на движението на снопа частици,и второ по посока на 90 градуса от основния сноп частици.Разликата от силата на ускорените и отразените частици осигурява тласъка напред.Мисля че тласъка може да се усили ако вместо електрони се използват тежки атоми напр.живак.Тука се сещам за махабхарата и рамаяна,където е дадено описание на виманите,като се обяснява че се движат с помощта на живак.

Ми не става така както си мислиш, няма как да се получи тяга от перпендикулярно действащи сили, учи физика. Най вероятно се получава някаква интерферентна деструкция на микровълни, със нееднаквост спрямо двете дъна на медната кутия. Но предстои да бъде изучено.
Бай Иван
Финик,Благодаря за обяснението.Мина доста време докато го асимилирам.Прав си.Помогнаха ми и книги с подобна тематика.Най вече "Засекретените научни технологии и открития" на Д-р Пол ЛаВиолет.Той описва опитите на Таунсенд Браун още през 30те години със свойствата на кондензатор за високо напрежение.При подаване на напрежение на плочите, кондензаторът се придвижва с няколко градуса.Браун отдава това на гравитацията към центъра на галактиката,но твоето обяснение за различно / на късите и дългите импулси /въздействие ,по ми пасва.
Бай Иван
Според "Засекретените научни технологии и открития" на Д-р Пол ЛаВиолет,по този въпрос се работило оше от 1933 г.от Таунсенд Браун.Откритието се състои от високоволтов кондензатор,който се задвижва в момента на подаване на високо напрежение /десетки и стотици хиляди волта/.Задвижващата сила се променя най вече от качествата на изолатора м/у плочите /неговия диелектричен коефициент/.
Shade
Цитат(Бай Иван @ 03/01/2019, 01:11) *
Според "Засекретените научни технологии и открития" на Д-р Пол ЛаВиолет,по този въпрос се работило оше от 1933 г.от Таунсенд Браун.Откритието се състои от високоволтов кондензатор,който се задвижва в момента на подаване на високо напрежение /десетки и стотици хиляди волта/.Задвижващата сила се променя най вече от качествата на изолатора м/у плочите /неговия диелектричен коефициент/.

Различни явления са електромагнитният EmDrive и електростатичният Biefeld–Brown effect. Mожеш също така да потърсиш нещо за нацисткия проект Die Glocke. Документацията и практическата реализация са прилежно изгорени и взривени, а военнопленниците и поддържащия персонал, работили по проекта в подземията в Южна Полша, старателно избити, но все някакво ехо е останало.
Бай Иван
Има ли техническо описание на български или руски.Намерих само общи приказки.Не съм сигурен ,че двете явления са различни.Според мен става дума за вълнови ефект,както го обяснява и Финик.А, немският звънец ми напомня виманата описана в индийският епос рамаяна.И в двете има живак.
bozman
Цитат(Бай Иван @ 17/10/2017, 18:31) *
Посоката на движение е по посока на широката част.Не бях забелязал зъбчатките.Интересно те за какво са.Може би са часовников механизъм за включване и изключване на магнетрона.

http://emdrive.com/principle.html
Бай Иван
Боцмане благодаря за информацията ,ама не ми свърши никаква работа.Не знам английски.Принципа на действие е много добре обяснен в книгата на Пол ЛаВиолет" Засекретените научни технологии и открития ".Необходимо е пулсиращо постояннотоково напрежение от над 50000в.посоката на движение е към положителния полюс.Най добрия изолатор м/у полюсите за сега е бариев титанат.Някои учени са мислели ,че движението се дължи на йонния вятър,но в Париж е направен опит и във вакуумна камера,където постановката е дала още по-добри резултати.
bozman
Цитат(Бай Иван @ 09/01/2019, 20:42) *
Боцмане благодаря за информацията ,ама не ми свърши никаква работа.Не знам английски.Принципа на действие е много добре обяснен в книгата на Пол ЛаВиолет" Засекретените научни технологии и открития ".Необходимо е пулсиращо постояннотоково напрежение от над 50000в.посоката на движение е към положителния полюс.Най добрия изолатор м/у полюсите за сега е бариев титанат.Някои учени са мислели ,че движението се дължи на йонния вятър,но в Париж е направен опит и във вакуумна камера,където постановката е дала още по-добри резултати.


--- Не е такъв принципа спорде този сайт/линк, долу: "Satellite Propulsion Research Ltd (SPR Ltd) е създадена през октомври 2000 г. като корпоративно средство за развитие и нова форма на задвижване чрез електроенергия. Тази електромагнитна технология 'EmDrive' осигурява директно преобразуване на електрическа енергия в тяга, използвайки радиалното налягане при микровълнови честоти в заострена резонансна кухина".

https://archive.is/20140709201252/http://om...2039.0-2039.355Аз го разбирам така - като разновидност на обикновен високоговорител, НО със твърда мембрана. Всеки знае, как гърми високоговорител през "силен" усилвател - къса му се мембраната, от несъобразени омове и т.н.. Тук обаче "мембрана" са конусните стени, по някакъв начин вълните се пращат радиално към тях и се създава ЕДС коята "бута" конуса назад. Поради ниските стойности на подаваните вълни естествено и ЕДС да е със скромни стойности..
https://www.youtube.com/watch?v=n_Z1QSlLXX8
Бай Иван
Има нещо подобно.ЛаВиолет го отдава на конусната или камбановидна форма на анода,и точковата форма на катода.Според него не еднородността на полето създавано от високото напрежение поражда различното въздействие в/у електродите.Отблъскващата сила се увеличавала ако честотата на напрежението е такава ,че да съвпадне с резонанса на обемния вълновод /образуван от катод,анод и дистанцията м/у тях/
100%
Защо не направят емдрайв с голяма мощност, да видим тягата дали ще се увеличи пропорционално на размера и мощността? Ако наистина е така, това ще е революционен пробив във технологията на транспортните средства. Може и космически кораб да пътува на този принцип.
Бай Иван
Според ЛаВиолет,такива двигатели има,но са под строга секретност.Продължават експерименти с "НЛО"та, в Щатите и в Русия,но не се съобщава до какво ниво са стигнали.Вероятно изпитват трудности с изолирането на пътническата кабина,и с производството на необходимата енергия.Има данни за използването на реактивен двигател за производството на необходимата ел .енергия.
100%
Цитат(Бай Иван @ 25/01/2019, 12:25) *
Има данни за използването на реактивен двигател за производството на необходимата ел .енергия.


Как става, реактивен двигател да произвежда електроенергия?
Бай Иван
Автора не дава подробности за тези пламъчно струйни генератори.Казва ,че са производство на Дженерал електрик,и че са създадени да движат Б-2,но в последствие вероятно са сложили обикновени двигатели.Дава по-подробни схеми за генераторът на Сърл.Споменава и за разработките на руснака Подклетнов.
100%
Цитат(Бай Иван @ 26/01/2019, 17:39) *
Автора не дава подробности за тези пламъчно струйни генератори.Казва ,че са производство на Дженерал електрик,и че са създадени да движат Б-2,но в последствие вероятно са сложили обикновени двигатели.Дава по-подробни схеми за генераторът на Сърл.Споменава и за разработките на руснака Подклетнов.


Аз знам че ако се прекарат метални пари, плазма, между полюсите на постоянен магнит, в двата края помежду полюсите на магнита се редуцира металната пара до положително заредени йони и отрицателно заредени електрони, така възниква правотоково ЕДС. Същото става и в магнитосферата на земята когато слънчевият вятър състоящ се от йони на хелия и протони на водорода обдухва земята. Някъде в магнитосферата на земята се генерира огромно количество напрежение. Тесла се е мъчил да улови това електричество.
Бай Иван
Вероятно ще е нещо такова.Ако беше стандартният двигател- турбина -генератор,мисля ,че щеше да го каже.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.