Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Внимавай, какво си пожелаваш...
Форум АБВ > Свободно време и развлечения > Смях
Norman
"Внимавай, какво си пожелаваш, че може и да ти се случи!"
(китайска поговорка)

Колежка на съпругата ми, симпатична, леко закръглена брюнетка, скоро навърши 40. Юбилеят си е юбилей - празненство и т.н., но Кристина си има и проблем - все не може да се омъжи. Както тя самата цитира от един стар анекдот - "Гледат, пробват, но не купуват..."

И Крис решила, че принципът "опаковката продава" следва да бъде приложен и към нейния случай. Т.е. - трябва и поне лек лифтинг и малко липосукция. И пари за целта. Само дето заплатата й не е лоша, но ако трябва да спестява от нея, ще събере парите, когато вече ще и са необходими и изкуствени челюсти и някоя и друга става... Тегленето на втори кредит, при наличието на един за жилище, просто отпада като вариант. Билетчетата от Националната лотария са опция, но шансът е колкото да уловиш метеорит с дамска чантичка.

Намерил се обаче добър човек, който я посъветвал да се поразходи до Лудогорието. По-точно - до село Свещари, а още по-точно - до текето на Демир Баба - Железният Баща, почитан и от мюсюлманите-алевити, но и от християните, направо бил задължен да чуе зова за помощ.

И Кристина се качила на нисанчето си и една събота отпрашила за въпросното свято място. Слязла по стръмната пътечка край текето, измила се с вода от изворчето Беш Пармак, помолила се от сърце, свалила шалчето от шията си, както повелява традицията и го вързала на близкия храст. И тръгнала обратно нагоре към паркинга. На половината път задухал вятър. Вдигнал пушилка, парцалчета от даровете на други поклонници и... една банкнота от 50 лева, която буквално залепил на лицето на Крис!

Е, това си било (не)лек шок! Молиш се за пари и ги получаваш. Веднага и без договори и лихви!!! И Кристина отчаяно се цапнала по челото! Защото молила духа на светеца да и се помогне с пари за пластичните операции, но така и не споменала КОЛКО точно й трябват.

По-късно, коментирайки случката, тя и колежките й стигнали до извода, че Демир Баба си няма понятие от неща като инфлация и всъшност е осигурил сума, която сигурно е стигала за 50-60 пластични операции през 16 век.

А още по-късно сама открила и къде е била основната й грешка - "Ама и аз съм една патка - защо не пожелах направо някой свестен мъж за съпруг?!?"
Питето
През 2019г, италианците си пожелаха по-малко туристи, че им идвало нанагорно. Днес, средата на март 2020-та, Господ изпълни молбата им... по един доста особен, но пък тотално ефективен начин. a4dff7b7.gif
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.