Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: А вие какви хора сте?
Форум АБВ > Общи > Ъ?
agrippa
Да ви питам какви хора сте по отношение на вещоманията и плюшкинизма, така да се каже. Притежавате ли няколко камиона багаж, имущество, като мене. Събирате ли почти всичко, което може би да ви потрябва, и по-вероятно няма да потрябва, не е било потърсено в близките няколко години? Складирате ли го на вилата, на село, в мазето или другаде, щото ви е жал да го изхвърлите/рециклирате или подарите.

Или пък сте минималист, задоволявате се с малко и не държите вещи повече от един куфар или колкото се събират в колата най-много? Разкажете ни тука по-подробно за тия неща.
Persian
Аз съм от хората, които трябва да имат всичко необходимо, ако ще и само веднъж да се използва.
По-лошото е, че трябва да имам от всичко по две та нещо ако се счупи, да имам друго венага под ръка.
Тва за инструментите.
Болчета, гайки и подобни имам всякакви, но не и такива, които ми трябват на момента.
Дрехи, обувки и маратонки имам много.
Като изискана кучка съм. Всичко трябва да се съчетава.
Голяма част от дрехите, обувките и маратонките не съм ползвал и един път, както и някои инструменти.
Имам покъщнина за две къщи ако не и повече, а нямам и един кенеф, та къде ли къща.

Накратко: Бих си отделил някоя дреха, някой чифт маратонки и всичко останало да го закарам в полето и да му драсна клечката.
Астер
Цитат(agrippa @ 09/07/2017, 02:46) *
Събирате ли почти всичко, което може би да ви потрябва, и по-вероятно няма да потрябва, не е било потърсено в близките няколко години?

Събирам az takovata.gif , на което много ме е яд, но щом все пак реша да изхвърля нещо, до няколко дни се оказва, че точно то ми трябва laughing.gif

Я Перси да се изкаже, дали е вярно, че това е от асцендента ми - Рак. Прочетох го някъде и се успокоих, че не съм аз виновна laugh.gif
.Белла
Цитат(agrippa @ 09/07/2017, 02:46) *
Да ви питам какви хора сте по отношение на вещоманията и плюшкинизма, така да се каже. Притежавате ли няколко камиона багаж, имущество, като мене. Събирате ли почти всичко, което може би да ви потрябва, и по-вероятно няма да потрябва, не е било потърсено в близките няколко години? Складирате ли го на вилата, на село, в мазето или другаде, щото ви е жал да го изхвърлите/рециклирате или подарите.


Хвърлям всичко, което не ми трябва.
Cury
Събирам вещи като всеки, то се получава някак от самосебе си. Но като цяло гледам да не са съвсем ненужни джунджурии. Най-често събирам наистина полезни неща, които са ми останали от някаква дейност. Обаче после с кеф изхвърлям в масови чистки ако намеря тези неща след няколко години и установя, че за това време не само, че не съм ги ползвал, а даже и съм забравил, че ги има. Т.е. практикувам нещо като карантина за полезните неща и ако в срока на тази карантина не ми се наложи да ги ползвам - изхвърлям.
Oгнената Грейс
Уф....болна тема crying.gif

Не обичам да има излишни вещи, но пък и полудявам, ако нещо ми дотрябва и установя, че съм го тирнала на боклука george.gif

пп. Подбирам, събирам и прибирам, ама не просто някъде из шкафовете, ами всичко да е изчистено, увито и защитено в торби, само дето няма и пояснителен етикет!!! ........и щото ме тресе мания за ред и чистота, всеки сезон се прави яростна чистка на тези торби, вследствие на което малко след това разбера, че не е трябвало да бъда толкова прецизна и.....купувам отново. - w00tbrows.gif

пп2 " Ако вкъщи нямате найлонова торбичка пълна с други найлонови торбички, значи че не сте никакви българи!" laughing.gifLucky
Обувало и облекало не задържам . Ако една-две години не е облечено- отива в найлоновия чувал и после по предназначение .
Болката ми са другите дреболийки-джунджурийки sad.gif
Списания , изрезки от вестници , сувенири (щото много обичам миниатюри - всичките ми познати го знаят и периодично ме зареждат) ; останки от хобитата ми през годините - сантимент !
И всичко това като се умножи по брой население ...

Но и аз съм като Пипи Дългото чорапче с луничките си : Имам ги , но не страдам sunbathing.gif
Знайно е - всеки човек си има слабини korabche.gif
rocco_george
Ами аз съм от този тип хора,дето навърти ли се едно телче около пръста ми го мушвам в джоба си,защото все някога може да ми свърши работа.
Имам достатъчно дрехи за ежедневно ползване,имам и официални такива,но се случва да си купя и нещо ново.
За обувките има още какво да се желае.Според едни препоръки за здрави крака трябвало да имам поне по два чифта обувки на сезон,а аз го карам на не повече от един чифт.
Инструменти всякакви имам,защото често се налага сама да си правя някои ремонти.
Мебелите са ми достатъчно и не са ми повече.
Книги,дискове с музика и филми също имам достатъчно,според някои дори прекалено,но на мен не ми стигат.
Persian
Цитат(Астер @ 09/07/2017, 07:33) *

gepi.gif

Асцедентите не ги знам laughing.gif Но като цяло, ние хората събираме това-онова и голяма част го отделяме за друг път или за всеки случай.
Най-честото което се случва е да приберем някъде нещо и да забравим за него laughing.gif А когато ни потрябва, ние понеже сме забравили, че го имаме, отиваме и си купуваме друго.
Нещата, които ги държим за всеки случай, стоят по няколко години и вече като сме ги прежалили, хванем та ги изхвърлим laughing.gif

Въобще, имаме много, но ползваме малко smile.gif
Когато реша да правя чистка, отделям много неща, а като ги отделя се откажа да ги изхвърля и ги прибера за всеки случай smile.gif
krem-karamel
Не обичам да събирам за "ако ми потрябва". Ако е влязло вкъщи, значи ми е трябвало. Остава. Иначе много обичам да разчиствам - шкафове, гардероби. Отива до контейнера и ако някой си го хареса - негово е.
hristam
Според твоето определение съм минималист. Не ми харесва да трупам вещи, още повече, че обичам да разнообразявам.
Тарабас
Аз постоянно си купувам книги, които така и не успявам да прочета. Даже се наложи са си купя нова библиотека за да има къде да ги подреждам. И като се снимам у дома, заставам пред библиотеката.
Тиара
Цитат(Persian @ 09/07/2017, 16:46) *
Но като цяло, ние хората събираме това-онова и голяма част го отделяме за друг път или за всеки случай.

Почувствах се нечовек. crying.gif Нищо не събирам, хвърлям всичко, което не ми е нужно. За сметка на това, човекът до мен събира всякакви чаркове и е препълнил два големи шкафа с боклуци, в които не мога да намеря една читава отвертка или клещи.

А нещата, които ползвам, обичам да са по две. Те така за всеки случай, да не се свърши нещо и да ме свари неподготвена. Точно като теб.

Дрехите няма да коментирам че съм в процес на растеж и се налага регулярно купуване на нови, та затова се ограничавам в количеството им. laugh.gif
Питето
Комплексен подход. В смисъл, задържам нещо, само ако допълва друго нещо. От там, при "раздялата" се разделям и с двете едновременно. Така избягвам "може да потрябва за някъде/нещо", както и "днес ми трябва онова, дето го изхвърлих вчера". За "изключенията" използвам и "карантинния период" на Кюри.
Persian
Цитат(Тиара @ 10/07/2017, 01:33) *
не мога да намеря една читава отвертка или клещи.

А. biggrin.gif
Че то с тва се работи. На теб за кво са ти. smile.gif
Да беше казала, един лак за нокти и едно свестно червило не мога да намеря. smile.gif

То с клещи и отверка вървят и други работи.
Ще кажеш, че ти трябва и фазомер, мултицет, ампер клещи, кви ли не други клещи, ударна бормашина и различните и приспособления, а на края ще искаш и прахосмукачка да си събереш боклука, пералня, да си изпереш дрехите, сушилня, нови мебели и кво още. smile.gif

Те така се почва от едни клещи и една отверка.
Я маани тия работи.
Търси нещо за гладка кожа. smile.gif
Личинка
Много ме бива да изхвърлям на мъжо нещата, но вече се изхитри и си ги държи в дрешника, а там ми е забранена територия...ама и до там шсе докопам някой ден.
Иначе парцалаци хвърлям всеки сезон, т.е. нося ги на майка, тя ги филтрира и ги носи на баба.
agrippa
Цитат(Личинка @ 09/07/2017, 23:22) *
...
Иначе парцалаци хвърлям всеки сезон, т.е. нося ги на майка, тя ги филтрира и ги носи на баба.
Лошото е когато наследиш майка си, баба си или друг роднина, и превърнеш някой имот, гараж или изба в склад, без ясна идея какво ще ги правиш тия неща, щото ти е жал да ги разкараш...
wal
Оффф, имаше някои неща,с които трудно се разделих ,въпреки че вече бяха напълно непотребни-транзистора "Селена", грамофона,видеото и един касетофон.Преди десетина години беше май.Сантиментални разни спомени от младоста ми.
agrippa
Цитат(Тарабас @ 09/07/2017, 10:17) *
Аз постоянно си купувам книги, които така и не успявам да прочета. Даже се наложи са си купя нова библиотека за да има къде да ги подреждам. И като се снимам у дома, заставам пред библиотеката.
С прочетените книги също става проблемно, не само читателите омекнаха, ами и библиотеките вече се незландисват да ги взимат: минават на електронни такива. Старата хартия е почти без пари.
Питето
Има и по-безболезнени начини да се самоубиеш. За онова между многоточията говоря. biggrin2.gif
Цитат(Личинка @ 10/07/2017, 08:22) *
Много ме бива да изхвърлям на мъжо нещата, но вече се изхитри и си ги държи в дрешника, а там ми е забранена територия...ама и до там шсе докопам някой ден. ...

Ev@
Не задържам неща, които не са ми потрябвали или не съм употребявала определен период от време. Напоследък все повече скъсявам този период. За дрехи и обувки периодът е един сезон.

Има и неща, които заменям с нови, защото просто са ми омръзнали - мебели, декорации, посуда... Нямам абсолютно никакви емоции към вещи и затова не ми е трудно да се разделям с тях.

Като цяло, изобщо не мисля в посока "ами, ако ми потрябва" - ако ми потрябва, купувам ново.
Curlicue
По никой начин не мога да се разделя с предмети, които са свързани с любими за сърцето ми хора. Обикновено са съвсем дребни неща, но историите им ги правят скъпоценни за мен. С някои книги също. Всичко останало изхвърлям с лекота и с нетърпение за ново.
По-подробно от това не мога.
Тиара
Цитат(Persian @ 10/07/2017, 04:41) *
А. biggrin.gif
Че то с тва се работи. На теб за кво са ти.
Да беше казала, един лак за нокти и едно свестно червило не мога да намеря.

То с клещи и отверка вървят и други работи.
Ще кажеш, че ти трябва и фазомер, мултицет, ампер клещи, кви ли не други клещи, ударна бормашина и различните и приспособления, а на края ще искаш и прахосмукачка да си събереш боклука, пералня, да си изпереш дрехите, сушилня, нови мебели и кво още.

Те така се почва от едни клещи и една отверка.
Я маани тия работи.
Търси нещо за гладка кожа.

laugh.gif Лака за ноктите и мазилата аз си ги подреждам. За щастие половинката не налита на тях.

Отвертка и клещи ползвам рядко, но с мерак. По контакти не бъркам и не ми трябва фазомер. А от прахосмукачката имам уплах. Ни куршуми, ни баене помогна. Само като я видя и....припадам. wiggle.gif /Търсих припаднал емотикон, но няма. Този е с гърч и е най-близко до състоянието, в което изпадам при вида на бръмчалото/
rocco_george
Цитат(Persian @ 10/07/2017, 04:41) *
То с клещи и отвертка вървят и други работи.
Ще кажеш, че ти трябва и фазомер, мултицет, ампер клещи, кви ли не други клещи, ударна бормашина и различните и приспособления...

Ще ми трябва още шлайфмашина,резачка за плочки,нивелир(предният взе та даде фира),няколко други специфични инструменти и уреди,щото сама си правя ремонтите и с тях всъщност си облекчавам животеца. animatedwink.gif
agrippa
Знам хора дето имат само един кат спално бельо: перат, сушат през деня, вечерта лягат пак на него и така. Представям си, че има и такива с един чифт гащи само. laugh.gif

Това с малкото вещи си е пак отклонение, а и не е само от стистнатост или беднотия. Някои не искат да събират много имущество, та да са готови във всеки един момент да си бият шута за нанякъде по-лесно и бързо.
Thursday Next
Мразя да трупам. Местила съм се 15 пъти, от които 4 пъти съм сменяла държава. Сигурно това ме отучи да кътам стари неща.

Веднъж годишно прочиствам гардеробите от стари неща и ако са годни за ползване, мятам ги в контейнерите за дарения. Гледам да ми е що годе подредено, но не ми е идея фикс. Както казва една приятелка, подредената къща е признак на пропилян живот. laughing.gif

Отсега събирам душевни сили есента да разтребя мазето и гаража.
malkata :)
Събирам, може да потрябва, а съм хвърлила нещо - само след дни вече ми е потрябвало и съм съжалявала...
Значи ми трябва поне още едно малко помещение от стотина квадрата за да си ги складирам нещата... smile.gif))

Льошо че не помня кое къдей е, пак купувам ново и лавината се образувала... wavetowel2.gif
admiral
Цитат(.Белла @ 09/07/2017, 06:46) *
Хвърлям всичко, което не ми трябва.

... и ден след съм го изхвърлил, вземе че ми потрябва laugh.gif
Aya
Точно одеве се опитах да намекна на Кюри, че тренд сега е да си нямаме нищо освен едно легло, една маса и един стол. И една риза. svirkam si.gif
Питето
Който ти го нашепва, не ти е приятел.Това само нЕкой социалист с апетити за власт може да го пробутва, щото те само хорската завист и глупост могат да експлоатират: "Ние ще вземаме от богатите, и от добро сърце ще го даваме на вас — нямащите". Иначе "гадните" капиталисти дори ти дават "напред" пари срещу едното голо доверие(че ще им ги върнеш), та да имаш по много от всичко днес, а ти "само легло и ризата на гърба". svirkam si.gif
agrippa
Цитат(Aya @ 20/07/2017, 10:54) *
Точно одеве се опитах да намекна на Кюри, че тренд сега е да си нямаме нищо освен едно легло, една маса и един стол. И една риза. svirkam si.gif


tooth.gif


Тоест, какво? Трябва да си изхвърля печката, чайника и метлата ли? wink1.gif
Cury
И едни гащи и като ги изпереш се занимаваш с безгащни дейности докато съхнат wavetowel2.gif
Persian
Цитат(Aya @ 20/07/2017, 19:54) *

Това е добре, ама ако завали, кво праим. smile.gif
agrippa
QUOTE (Persian @ 21/07/2017, 00:29) *
Това е добре, ама ако завали, кво праим. smile.gif

Тогава, ризата трябва да е с качулка, и по-длъжка, до колената... те гащите са изобретени някъде през последните няколко века.
Aya
Тогава сме още по- добре- перем се натурално и природосъобразно. smile.gif
Aya
Удар в гнездото на империализма си е това, от където и да го погледнеш. Лидл и Билла ще фалират. Не ни ли стига тази награда?! wavetowel2.gif
Alexfield
В един локален северозападнал град Пени-маркет затворил. Защо - не е важно.
Локалните магазини вдигнали цените драстично: по 2, по 3
слОчаенос??? не мисла!!!
agrippa
QUOTE (Alexfield @ 25/07/2017, 15:13) *
В един локален северозападнал град Пени-маркет затворил. Защо - не е важно.
Локалните магазини вдигнали цените драстично: по 2, по 3
слОчаенос??? не мисла!!!

И понеже всички си отворили магазинчета и никой не пътувал да големия град, парите се въртяли само локално... а онлайн търговията била презряна и непредпочитана. Направо не е истина.
Shade
Цитат(agrippa @ 08/07/2017, 16:46) *
Да ви питам какви хора сте по отношение на вещоманията и плюшкинизма.
Разкажете ни тука по-подробно за тия неща.

Клошарски купчини не трупам. Излишното заминава като дарение в Goodwill срещу бележка за данъчни отчисления.
За разлика от комшията, чиято кола е паркирана пред гаража, понеже вътре няма място.

По-подробно... Притежавам костюм, който държа на склад, понеже понякога се случват сватби, погребения и други официални мероприятия. В ежедневието сияя с дънки, риза (всеки ден различна) и маратонки.
Alexfield
Разбира се, че който има кола, може да пътува 2 по 25 км до големия град.
Каква онлайн търговия те гони? За хранителни супермаркети (или както е модерно да ги наричат в България - хипермаркети) говорим: Била, Лидъл, Пени маркет и т.н. Искам да те видя как ще си купиш онлайн яйца, хляб и лимонада например в град Роман...

П.П. Темата беше за друго.
Питето
Ми пиши коментари в полетата на страниците на книгите, туряй и по един "екслибрис" и ще ти върже. Така де, навремето се радвахме на подчертани учебници, щото пестят време. То, дори да не прочетат книгата или подчертаното, ще я купят за да се фукат че имат книга четена от некой много умен, дето дори я е дописвал. Абе ръчна доработка отвсякъде... А, да, и няма как да ти я откраднат през интернет, щото там няма нечетливи бележки в полетата... punk.gif
ЕксГорски
Цитат(Тарабас @ 09/07/2017, 18:17) *
Аз постоянно си купувам книги, които така и не успявам да прочета. Даже се наложи са си купя нова библиотека за да има къде да ги подреждам. И като се снимам у дома, заставам пред библиотеката.

Абе аз имам някакви мижави библиотеки, но както винаги и навсякъде, книгите ми са навсякъде, най вече ... под леглата. И навсякъде, навсякъде - нямам вече никакво място
agrippa
Цитат(ЕксГорски @ 19/06/2020, 13:54) *
Абе аз имам някакви мижави библиотеки, но както винаги и навсякъде, книгите ми са навсякъде, най вече ... под леглата. И навсякъде, навсякъде - нямам вече никакво място

Ние затова минахме на електронни най-вече и предимно. Лесно се складират и рециклират. Четеца е по-лек и удобен от прашния дебел том. Не че сме си изхвърлили книжните книги, в тях има някаква сантиментална и културна стойност, нещо като хляба, дето не се хвърлял. Но съм виждал по улиците оставени купчини книги, с надежда че някой ще ги хареса и си подбере някои. Надявам се, повечето вече са дигитализирани и световното знание няма да се затрие, както някога е станало с Александрийската библиотека.
Питето
Слагате ризите на телта да съхнат. То, така или иначе следващите два часа ще сте заети с друго нещо и няма да ви трябват... az takovata.gif
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2021 Invision Power Services, Inc.