|
|
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
22/04/2020, 10:50
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
![]() ![]() ![]() Група: Изгонени
Съобщения: 8 828
Регистриран: 20/04/2019
Потребител # 519
|
Привет!
Да почнем с това: https://www.mediapool.bg/bulgaria-zapazva-1...news292327.html Вече вероятно знаете, България е на 111-то място по свобода на словото, медиите и изразяването. От 170 държави в извадката. Дали е добре или зле, вие кажете. Според мен би трябвало да сме по-напред, защото реална свобода на изразяване у нас има, факт. Но си мисля, че на анкетата е повлиял друг фактор, този по собствеността на самите медии у нас, и обвързаността на собствениците им със самата власт. Така поне предполагам. Споделете и вашето мнение. По последното да кажа някои мои мисли: Собствеността на нашите медии може да бъде разделена условно на четири части. В първата са т. нар. обществени, БНР и БНТ. За тях няма какво да говорим, те са под контрола на управляващите, без значение кои са в момента. Нормално. Който дава парѝте, той поръчва музиката. Парадоксът е, че макар и под шапката на властта, именно в тях прозира най-голямата видима поне свобода на изразяване. Второто парче собственост от медийната баница е в ръцете и фирмите на г-н Пеевски, не е тайна. А той, както знаем, е част от структурите на ДПС. Третата част са на братя Домусчиеви, те пък близки до ГЕРБ и сегашното управление. Четвъртата е в диапазона на контрол на г-н Прокопиев, който опитва да се оттегли от сферата, засега неуспешно. Има и медии извън този контрол донякъде, но пък тясно обвързани политически, като телевизията на г-н Сидеров, трети независими донякъде като тази на г-н Трифонов, и т. н. Но, ключовите медии са индиректно или направо директно под контрола на властта. Което вероятно е наклонило решението страната ни да не мръдне от това 111-то място. Иначе свобода на изразяване и на словото у нас бол. Всеки може да говори каквото и когато си иска, виждаме. То донякъде обслужва също властта, понеже в цялата тая какафония от фалшиви новини и непрестанна истерична говорилня се губят фактите и истината, която срамежливо наднича иззад въпросното произволно словоблудстване. Тази говорилня обслужва именно властта, според мен. Затуй и засега не ни се отнема. А защо намесвам в темата случая с Милен Цветков? В Закона за следствените действия ясно е указано, че разследващите на подобни инциденти не трябва да изключват всички възможни хипотези, дори тази за умишлено или поръчково убийство. Не твърдя, че случаят е такъв. Но, ако е? Разбира се, ние не разполагаме с фактите по него, освен оповестеното в медиите. Но, така както аз гледах клипа с инцидента, видно е как черният джип се беше засилил отдалече и дори усили още преди да удари колата на журналиста! Колкото и да е бил надрусан младежа, от такова разстояние вече би трябвало да е виждал колата отпред и да опита поне да натисне спирачка. Нищо такова! Ето, преценете сами: https://news.bnt.bg/news/kamera-e-zasnela-m...050299news.html Въпросът по това: Ако Милен Цветков е поръчан и убит, как това се вписва в свободата на медийното пространство у нас? Помним случая на Виктория от Русе, там също имаше съмнения, замазаха се нещата... уж изнасилване било. Нищо чудно убиецът ѝ скоро да е на свобода! Най-лесно се инсценира пътен инцидент при такива обстоятелства, защото трудно се доказва умисъл. И присъдите после са минимални. По което тече уж дебат, но друга тема. Та: Какво мислите за свободата на словото и медиите у нас? И, случаен инцидент ли е според вас случилото се с Милен Цветков? Това съобщение е било редактирано от lati1960 на 22/04/2020, 11:02 -------------------- Всичко, което прочетете по-горе, е само мнение.
|
22/04/2020, 11:37
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Потребител # 519
|
За да уважа паметта на Милен Цветков, и за да опитаме да потърсим все пак в самото му говорене някакъв мотив по евентуалното му физическо отстраняване, подчертавам - евентуалното, та нека да изгледаме, ако имаме търпение, ето това:
Разбира се, може да има съвсем други причини за същото, извън журналистическата му кариера. Говоря само хипотетично, не разполагаме с всички факти, дано разследващите си свършат съвестно работата. Крайно време е едно подобно деяние, ако е такова, най-после да бъде разкрито докрай! -------------------- Всичко, което прочетете по-горе, е само мнение.
|
22/04/2020, 18:06
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Потребител # 519
|
Привет! Да почнем с това: https://www.mediapool.bg/bulgaria-zapazva-1...news292327.html Вече вероятно знаете, България е на 111-то място по свобода на словото, медиите и изразяването. От 170 държави в извадката. Дали е добре или зле, вие кажете. Според мен би трябвало да сме по-напред, защото реална свобода на изразяване у нас има, факт. Но си мисля, че на анкетата е повлиял друг фактор, този по собствеността на самите медии у нас, и обвързаността на собствениците им със самата власт. Така поне предполагам. Споделете и вашето мнение. По последното да кажа някои мои мисли: Собствеността на нашите медии може да бъде разделена условно на четири части. В първата са т. нар. обществени, БНР и БНТ. За тях няма какво да говорим, те са под контрола на управляващите, без значение кои са в момента. Нормално. Който дава парѝте, той поръчва музиката. Парадоксът е, че макар и под шапката на властта, именно в тях прозира най-голямата видима поне свобода на изразяване. Второто парче собственост от медийната баница е в ръцете и фирмите на г-н Пеевски, не е тайна. А той, както знаем, е част от структурите на ДПС. Третата част са на братя Домусчиеви, те пък близки до ГЕРБ и сегашното управление. Четвъртата е в диапазона на контрол на г-н Прокопиев, който опитва да се оттегли от сферата, засега неуспешно. Има и медии извън този контрол донякъде, но пък тясно обвързани политически, като телевизията на г-н Сидеров, трети независими донякъде като тази на г-н Трифонов, и т. н. Но, ключовите медии са индиректно или направо директно под контрола на властта. Което вероятно е наклонило решението страната ни да не мръдне от това 111-то място. Иначе свобода на изразяване и на словото у нас бол. Всеки може да говори каквото и когато си иска, виждаме. То донякъде обслужва също властта, понеже в цялата тая какафония от фалшиви новини и непрестанна истерична говорилня се губят фактите и истината, която срамежливо наднича иззад въпросното произволно словоблудстване. Тази говорилня обслужва именно властта, според мен. Затуй и засега не ни се отнема. А защо намесвам в темата случая с Милен Цветков? В Закона за следствените действия ясно е указано, че разследващите на подобни инциденти не трябва да изключват всички възможни хипотези, дори тази за умишлено или поръчково убийство. Не твърдя, че случаят е такъв. Но, ако е? Разбира се, ние не разполагаме с фактите по него, освен оповестеното в медиите. Но, така както аз гледах клипа с инцидента, видно е как черният джип се беше засилил отдалече и дори усили още преди да удари колата на журналиста! Колкото и да е бил надрусан младежа, от такова разстояние вече би трябвало да е виждал колата отпред и да опита поне да натисне спирачка. Нищо такова! Ето, преценете сами: https://news.bnt.bg/news/kamera-e-zasnela-m...050299news.html Въпросът по това: Ако Милен Цветков е поръчан и убит, как това се вписва в свободата на медийното пространство у нас? Помним случая на Виктория от Русе, там също имаше съмнения, замазаха се нещата... уж изнасилване било. Нищо чудно убиецът ѝ скоро да е на свобода! Най-лесно се инсценира пътен инцидент при такива обстоятелства, защото трудно се доказва умисъл. И присъдите после са минимални. По което тече уж дебат, но друга тема. Та: Какво мислите за свободата на словото и медиите у нас? И, случаен инцидент ли е според вас случилото се с Милен Цветков? Има напредък и развитие по случая, ето: https://www.vesti.bg/bulgaria/obviniha-niko...cvetkov-6108597 -------------------- Всичко, което прочетете по-горе, е само мнение.
|
22/04/2020, 18:16
Копирай адреса:
|
|
![]() Обикновен кавал
![]() ![]() ![]() Група: Редовни потребители
Съобщения: 2 557
Регистриран: 01/06/2017
От: Андромеда Потребител # 18
|
Има ли начин, по-често и по-подробно да ни ъпдейтваш с линкове и прясна информация?
-------------------- На човек който не пие не мож му има доверие...
|
22/04/2020, 18:57
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Потребител # 519
|
Има ли начин, по-често и по-подробно да ни ъпдейтваш с линкове и прясна информация? Нет пространството е пълно с инфо. Имаш търсачка, давай. Иначе, не само за мен този случай, с Милен Цветков, е от изключително значение за страната ни. Може би някои не си давате сметка за това. Ако, повтарям - ако се докаже, че има поръчка и умисъл за преднамерено деяние, по убийството на журналиста, то нещата стават много сериозни. Меко казано. Да бъде така показно убит журналист, и то в страна, която се натиска за Еврозоната... ми сам си дай сметка какво означава. Дори корона безумието няма да засенчи подобно нещо. А на някои у нас малко им трябва, за да им се подпали фитила, ако ме разбираш. Затова е много важно съответните органи - прокуратура и следствие, да си свършат добре работата по случая. Засега върви добре, но имам известни съмнения. Че на даден етап ще дадат на заден, и ще се потули отново истината. В смисъл, че обвинението, макар и за предумишлено убийство, ще остане на ниво пътен инцидент, а не поръчка. За което са съмненията ми, и не само моите. Така и агнето сито, и вълка цял, ако перефразираме. Само предположения, разбира се. Нека изчакаме, и ще видим. -------------------- Всичко, което прочетете по-горе, е само мнение.
|
22/04/2020, 19:13
Копирай адреса:
|
|
![]() Обикновен кавал
|
...ако ме разбираш. Затова е много важно съответните органи - прокуратура и следствие, да си свършат добре работата по случая. Засега върви добре, но имам известни съмнения. Че на даден етап ще дадат на заден, и ще се потули отново истината. В смисъл, че обвинението, макар и за предумишлено убийство, ще остане на ниво пътен инцидент, а не поръчка. За което са съмненията ми, и не само моите. Така и агнето сито, и вълка цял, ако перефразираме. Само предположения, разбира се. Нека изчакаме, и ще видим. Не, не разбирам. Нищо не разбирам. И да искам, няма как да разбера. Някой разбира ли? -------------------- На човек който не пие не мож му има доверие...
|
22/04/2020, 19:14
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
Съобщения: 1 606
Регистриран: 10/06/2017
От: Русе Потребител # 97
|
Цитат В смисъл, че обвинението, макар и за предумишлено убийство, ще остане на ниво пътен инцидент, а не поръчка. В смисъл, че ще се появи някой, който е толкова луд, че да поръча на наркоман да убие известен журналист!!Ами нали като го оставят два дни без дрога ще си каже и майчиното мляко и това ,което не го питат.Ама този някой освен ,че е луд е и прекалено богат, щото убиецът е синче на собственичка на фабрика за алкохол. |
22/04/2020, 19:19
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Потребител # 519
|
Не, не разбирам. Нищо не разбирам. И да искам, няма как да разбера. Някой разбира ли? Ако, пак уточнявам, ако се докаже, че е поръчково убийството на Милен Цветков, 111-тото ни място по свобода на словото и медиите ще се окаже дори престижно, трябва да сме още по-назад. Страни, в които убиват така показно журналисти /ако се докаже/, са на опашката в подобни класации. И глобалните последици за тях са негативни, меко казано. Освен това, ще проличи и истинското състояние на демокрацията у нас въобще, тоест липсата на реална такава. Всичко е само лъжи, манипулации, параван, и мутренско разчистване на сметки зад фасадата "демокрация". Ако и това не разбереш, повредата не е в моя... е, знаеш. Нищо лично. -------------------- Всичко, което прочетете по-горе, е само мнение.
|
22/04/2020, 19:29
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Потребител # 519
|
В смисъл, че ще се появи някой, който е толкова луд, че да поръча на наркоман да убие известен журналист!!Ами нали като го оставят два дни без дрога ще си каже и майчиното мляко и това ,което не го питат.Ама този някой освен ,че е луд е и прекалено богат, щото убиецът е синче на собственичка на фабрика за алкохол. Не е от значение какво той е казал или ще каже. Ние това няма как да го знаем. Важното е какво ще кажат съответните органи, от следствието и прокуратурата. Засега, пак казвам, вървят в правилната посока. Дали ще стигнат до края, ще видим. Дано. А по съмненията ти... понякога най-очеизвадното е най-просто и логично, като прикритие за подобни деяния. Точно на това се разчита - "само луд би могъл да извърши или поръча подобно нещо", няма начин. Ми да. Луди са. Ако бяха нормални, нямаше да правят тези неща. Ние с теб разсъждаваме от гледна точка на нормалността, колкото и условна да е. Все пак в рамките на някаква допустима етика и морал. Обаче, когато става дума за власт, и пари, за голяма власт, и много, много, много парѝ, тогава нещата излизат извън контрол и извън нормалността, както ние простосмъртните я разбираме. Освен всичко, последните 30 г. показаха, че на овластените и богатите у нас всичко им е простено, позволено и им се разминава, този случай едва ли ще е изключение. Не случайно припомних онзи с Виктория от Русе, той се разви по сходен начин. Ако не е излязъл още, убиецът на момичето съвсем скоро ще излезе, и, какво? На някой да му пука? Някой да говори за това? Предполагам, че и сега ще се иде на същия вариант, но да не избързваме. Нека да видим дали заявките и амбициите на новия главен прокурор ще имат покритие, дано. -------------------- Всичко, което прочетете по-горе, е само мнение.
|
22/04/2020, 19:37
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
|
Цитат Обаче, когато става дума за власт, и пари, за голяма власт, и много, много, много парѝ, тогава нещата излизат извън контрол и извън нормалността, както ние простосмъртните я разбираме. За каква власт и за какви пари става дума?!Чия власт застраши Милен Цветков и чий пари?!Кой имаше сметка да го поръча?! Ти кажи сега от 5G мрежата как да се опазим и къде да се крием! Това съобщение е било редактирано от wal на 22/04/2020, 19:39 |
22/04/2020, 20:18
Копирай адреса:
|
|
![]() Обикновен кавал
|
Против 5G чух че помага когато с първата урина сутрин се намокри потник и се носи под дрехите. Защитата важи, докато потникът е мокър. Препоръчва се, да се ядат калмари или октопод вечерно време и сутрин да се пикае урина с всичките полезни вещества от морските ни приятели.
|
22/04/2020, 20:31
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
|
Това го четох вече във ФБ, старо е.Препоръчах и връхните дрехи да се напоят със същата течност.Ще бъде две в едно.Пази те от и от 5G и от коронавируса.Никой няма да смее да те доближи!!
|
23/04/2020, 10:16
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Съобщения: 1 435
Регистриран: 02/06/2017
Потребител # 40
|
Не е поръчково убийство. Не че дрогиран келеш не може да се ядоса на журналист и да пожелае да го сплаши. Но на видеото от катастрофата се вижда, че минава много време между спирането на колата на Цветков и идването на другата. По случйност за това време, нямаше други коли между тях.
Лично мое мнение, но колкото и силен да е удара, не би трябвало да е смъртоносен в тази конфигурация - две коли, които се влачат, а не челен удар. Онези момчета, които го вадиха от колата и влачиха до тротоара, били му въртяли главата, сложили го в неправилно положение, правили сърдечен масаж при счупени ребра... и т.н. могат да се окажат виновни за смърта. И ако келеша бъде оправдан или с намалена присъда, този път може да не е заради парите на майка му (която вече едва ли има нещо на свое име), а защото всеки адвокат би могъл да докаже съмнение относно причината за смъртта. Българина е много неграмотен по оказване на първа помощ (от както няма казарма и военно обучение) |
23/04/2020, 11:55
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Съобщения: 1 958
Потребител # 32
|
Аз прочетох за висока скорост. Дори ускорил.
Ударът наподобявал взрив "с облак прах до 4-я етаж". Спешна помощ за се отзовали за 5 мин. Според данни на аутопсията, получените травми са "несъвместими с живота" - скъсана аорта, колабирали съдове, счупени ребра (кой знае къде са се забили).... Незнам..... -------------------- "Разни хора, разни идеали."
|
23/04/2020, 16:21
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Потребител # 519
|
Аз прочетох за висока скорост. Дори ускорил. Ударът наподобявал взрив "с облак прах до 4-я етаж". Спешна помощ за се отзовали за 5 мин. Според данни на аутопсията, получените травми са "несъвместими с живота" - скъсана аорта, колабирали съдове, счупени ребра (кой знае къде са се забили).... Незнам..... Не съм сигурен дали говоря с шофьори? Дори не е от значение колко стаж имате зад волана. Ето сега хипотетичната ситуация. Представете си, че сте в черния джип на мястото на Кристиян, който помете Милен Цветков. Опитайте. Сега си представете, че сте напушени и надрусани до козирката. Зле сте. Вие ви се свят. Гади ви се. В еуфория сте, от четирите вида дрога, която сте взели. /Или друг ви е дал/. Но, въпреки всичко това, вие все пак виждате добре /не знам как е със зрението този млад човек, но да приемем, че е добре/. Та, въпреки лошото си общо състояние, вие все пак добре виждате пътя пред себе си. Нищо, че карате с голяма скорост. /Защо, отделен въпрос?/ Пътят пред вас е права линия, няма завои, аз съм пътувал по него, има лек наклон нагоре, но се вижда надалеч поне 200-300 метра! Никакви препядствия няма между вас и кръстовището. Няма коли и между вас и колата отпред, на Милен. Въпреки високата скорост, въпреки това, че сте дрогирани, вие ще видите тази кола поне 100-150 метра преди да стигнете до нея! Дори по-отдалече. И сега идваме на главния въпрос, според мен: Защо няма спирачен път?! При нормални обстоятелства, дори в случая, най-нормалната реакция на всеки водач, даже на най-неопитния, е да потърси с крак спирачката. Рано или късно. А Кристиян е имал доста време да го стори, обясних по-горе защо. Но не го е направил! Тъкмо обратното - вижда се и на двете видеа от инцидента, че черният джип вместо да намали, ускорява отдалеч приближавайки автомобила на журналиста. Защо? Това е въпросът, който разследващите трябва да изяснят. А дали ние като общество ще научим истината, и този път, съмнявам се. За мен този инцидент си е чиста проба умишлено убийство, категорично. А по какви причини, не мога да знам, нито да гадая. Това трябва да разберат разследващите. Дори да приемем, че Криситян по някаква причина е отклонил внимание в онзи момент, той не е бил сам, в джипа е имало поне още двама човека, така се твърди. Поне единия би трябвало да му извика, да му насочи вниманието към опасността пред него. Нищо и от това. Откъдето и да го погледна, дори чисто логически няма как това да е случаен инцидент. Това съобщение е било редактирано от lati1960 на 23/04/2020, 16:22 -------------------- Всичко, което прочетете по-горе, е само мнение.
|
23/04/2020, 16:32
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
Съобщения: 2 294
Регистриран: 20/03/2017
Потребител # 4
|
Защо няма спирачен път?! При нормални обстоятелства, дори в случая, най-нормалната реакция на всеки водач, даже на най-неопитния, е да потърси с крак спирачката. Рано или късно. Потърси в мрежата, вчера четох статия на специалист, но не помня сайта - сред дрогираните има нова мания -шофиране със затворени очи, предизвикващо много по-силни усещания от самата дрога... Това ще ти отговори на въпроса за липса на спирачен път... Разбира се и това е хипотеза. -------------------- |
23/04/2020, 17:38
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Съобщения: 1 435
Регистриран: 02/06/2017
Потребител # 40
|
Не съм сигурен дали говоря с шофьори? Дори не е от значение колко стаж имате зад волана. Ето сега хипотетичната ситуация. Представете си, че сте в черния джип на мястото на Кристиян, който помете Милен Цветков. Опитайте. Сега си представете, че сте напушени и надрусани до козирката. Зле сте. Вие ви се свят. Гади ви се. В еуфория сте, от четирите вида дрога, която сте взели. /Или друг ви е дал/. Но, въпреки всичко това, вие все пак виждате добре /не знам как е със зрението този млад човек, но да приемем, че е добре/. Та, въпреки лошото си общо състояние, вие все пак добре виждате пътя пред себе си. Нищо, че карате с голяма скорост. /Защо, отделен въпрос?/ Пътят пред вас е права линия, няма завои, аз съм пътувал по него, има лек наклон нагоре, но се вижда надалеч поне 200-300 метра! Никакви препядствия няма между вас и кръстовището. Няма коли и между вас и колата отпред, на Милен. Въпреки високата скорост, въпреки това, че сте дрогирани, вие ще видите тази кола поне 100-150 метра преди да стигнете до нея! Дори по-отдалече. И сега идваме на главния въпрос, според мен: Защо няма спирачен път?! При нормални обстоятелства, дори в случая, най-нормалната реакция на всеки водач, даже на най-неопитния, е да потърси с крак спирачката. Рано или късно. А Кристиян е имал доста време да го стори, обясних по-горе защо. Но не го е направил! Тъкмо обратното - вижда се и на двете видеа от инцидента, че черният джип вместо да намали, ускорява отдалеч приближавайки автомобила на журналиста. Защо? Това е въпросът, който разследващите трябва да изяснят. А дали ние като общество ще научим истината, и този път, съмнявам се. За мен този инцидент си е чиста проба умишлено убийство, категорично. А по какви причини, не мога да знам, нито да гадая. Това трябва да разберат разследващите. Дори да приемем, че Криситян по някаква причина е отклонил внимание в онзи момент, той не е бил сам, в джипа е имало поне още двама човека, така се твърди. Поне единия би трябвало да му извика, да му насочи вниманието към опасността пред него. Нищо и от това. Откъдето и да го погледна, дори чисто логически няма как това да е случаен инцидент. Може да си е гледал телефона. Онези в колата -също. Българските булеварди са прекалено скоростни и широки. Остатък от мегаломанията на соца. В западните държави този булевард щеше да е с бордюр по средата и отделна лента за автобусите. По него дори и през период на карантина щеше да се лази с 30-40 км/ч. |
23/04/2020, 19:16
Копирай адреса:
|
|
![]() Обикновен кавал
|
Първа помощ само в казармата ли се учи? Ами вместо да влачат подрастващите по чествания на обесвсния, не е ли по- добре да ги научат на нещо полезно? Първа помощ?
|
23/04/2020, 19:39
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Съобщения: 1 958
Потребител # 32
|
Не разбирам, какво общо имаме ние, дали сме шофьори?! И защо точно зрението на Кристиян изключи от настоящата ситуация!
Точно това е, на което трябва да стъпиш, според мен, защото: - знаем правилата за движение ( разрешена скорост в град, ограничения, светофари и т.н. Имаш ограничение! Спазваш! Видимост ...има - няма, спазваш си правилата, дистанция и т.н.) -Зрението! Наркотиците променят И очите. Блокират зеничната реакция на светлината!! Дезориентация, лоша преценка... Аз не знам, какво е употребил, но може да има ...прилив на енергия, висока степен физическа активност..може дори и припадък! Зависи.. Но! Има ненормално възприемане на ситуацията( ако мога така да се изразя). Такъв човек ...как да кажа...трудно е отговорен за ..адекватни реакции...и......уф, м....не знае какво става с него, с околните...…..Основателен довод за адвоката му. А от това което, попрегледах за Милен...Скъсана аорта с масивна кръвозагуба, колабирали съдове съответно. Счупени ребра с неминуема травма на бял дроб, ч.д. Невързможност за интубиране, венозен път и т.н...………… Това съобщение е било редактирано от Riki на 23/04/2020, 19:40 -------------------- "Разни хора, разни идеали."
|
23/04/2020, 20:04
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Съобщения: 7 699
Регистриран: 08/06/2017
Потребител # 81
|
Да бе, потрошили му ребрата и му скъсали аортата просто с едно вадене от колата... ма в твоята вселена сигурно точно така стават нещата. А и колите са разчетени първо на челен удар, после на страничен (колкото може де, щото не го могат много-много), после купето е подсилено срещу търкаляне и чак тогава се мисли за защита от удар отзад. Нищо против твоето мнение, просто инжинерите вадят статистиката от катастрофите и почват да мислят защита от най-честите удари наред. Колата е над тон и половина, а на клипа се вижда как онзи я отнесе за секунад от покой, а това си е много енергия за прехвърляне. В смисъл е имало маса с много висока скорост, за да може другата маса да се ускори за толкова кратко... което пък води до един излишък на ускорение, дето човешкото тяло не умее да го поеме и ей ти човека обречен още преди да го извадят от колата.
-------------------- "Историята служи на българите да не си вземат поука от нея." Фра Дяволо
" при толкова много бъдеще направо не виждам смисъл да се връщам към миналото." 2017 една българка |
![]() ![]() |
| Олекотена версия | Сега е: 17/04/2026, 14:58 |