|
|
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
27/07/2020, 15:02
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
![]() ![]() ![]() Група: Изгонени
Съобщения: 3 124
Регистриран: 02/06/2017
От: Варна Потребител # 45
|
Забелязал съм, че винаги хората чакат нещо да се случи. Когато бях малък чакаха да им дойде редът за апартамент и лека кола. Може би е имало и такива, които са чакали комунизма да бъде построен. Нали глупостта е безкрайна.
Сега пак всички чакат нещо. Някой чака да свърши пандемията, друг да излезе в отпуска, трети да му свърши отпуската и да започне работа, четвърти да му увеличат заплатата, пети да изплати ипотеката, шести децата му да пораснат, пети жена му да забременее, седми да падне правителството, осми да свършат протестите...Един приятел чака колежката му да му пусне. Аз пък чакам да спрат да крякат чайките във Варна. Наскоро ме проклеха да не се отърва от това крякане, ама аз съм упорит и чакам... П.П. Сега във Варна се излива проливен дъжд и не чувам чайки. Това съобщение е било редактирано от Радио Ереван на 27/07/2020, 15:06 |
27/07/2020, 15:20
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
![]() ![]() ![]() Група: Редовни потребители
Съобщения: 9 882
Регистриран: 01/06/2017
Потребител # 19
|
Чакам с интерес президентските избори в САЩ, за да видя какъв ще е изборът на безмозъчната масова гмеж.
-------------------- Things should be made as simple as possible, but not any simpler.
- |
27/07/2020, 15:24
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
|
Чакам с интерес президентските избори в САЩ, за да видя какъв ще е изборът на безмозъчната масова гмеж. Доколкото знам в случая няма ясен верен ход. Вероятно ще искат да изберат по-малката злина, но дали ще я изберат. Това съобщение е било редактирано от Радио Ереван на 27/07/2020, 15:32 |
27/07/2020, 15:33
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
Потребител # 19
|
Доколкото знам в случая няма ясен верен ход. Вероятно ще искат да изберат по-малата злина, но дали ще я изберат. В момента предават по телевизията трагедията на едно семейство от Флорида, чиято 9-годишна дъщеричка вчера си отишла от коронавирус. Коя е по-малката злина? Можеше още през януари-февруари да се направи необходимото, за да се предотврати този експоненциален пик на заразата, който в момента в най-засегнатаите щати е 11-12 хиляди нови случая на ден. -------------------- Things should be made as simple as possible, but not any simpler.
- |
27/07/2020, 15:51
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
|
В момента предават по телевизията трагедията на едно семейство от Флорида, чиято 9-годишна дъщеричка вчера си отишла от коронавирус. Коя е по-малката злина? Можеше още през януари-февруари да се направи необходимото, за да се предотврати този експоненциален пик на заразата, който в момента в най-засегнатаите щати е 11-12 хиляди нови случая на ден. Пандемията може само да се забави, за да бъде светът по-подготвен да я посрещне. Няма как да се спазват мерки целогодишно. Ще има още жертви, неизбежно е. Според мен още две години ще продължи тази олелия. |
27/07/2020, 16:28
Копирай адреса:
|
|
|
Форумен идиот
Съобщения: 2 920
Потребител # 26
|
Има една елементарна логика.
Ако короната беше толкоз смъртоносен вирус, то по-значителната част от заразените би трябвало да са мъртви. Да ама не. Короната убива само най-болните от други заболявания. Ама като се пльосне такъв случай и светът изпада в паника. А истината може да се окаже съвсем друга. Важното е да се всява страх и ужас. |
27/07/2020, 16:39
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Съобщения: 969
Регистриран: 07/04/2020
Потребител # 592
|
Аз чакам Додо.
-------------------- Промоция:
Вечерята дай на врага си...след 5 пием |
27/07/2020, 20:28
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Съобщения: 7 699
Регистриран: 08/06/2017
Потребител # 81
|
Опрадвание, като оправдание: "Чакам незнамквоси, и зарад* туй нЕма да се понапъна и да направя едиквоси..."
-------------------- "Историята служи на българите да не си вземат поука от нея." Фра Дяволо
" при толкова много бъдеще направо не виждам смисъл да се връщам към миналото." 2017 една българка |
27/07/2020, 20:55
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Съобщения: 1 958
Потребител # 32
|
Чакам чайките във Варна да крякат, като ..минали години..щото няма как съвсем да не крякат, защото ще приема, че някой им е залепил човките, а за проявена жестокост .........има наказание...а съм виждала толкова убийци на змии, без санкция....
Ще открият скоро ловния сезон, а не желая!!!! Освен, ако няма индикации за убиване ......както и да е.... Сериозна съм сега. Очаквам това, което казах! -------------------- "Разни хора, разни идеали."
|
27/07/2020, 22:18
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
|
|
27/07/2020, 22:25
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
|
Има една елементарна логика. Ако короната беше толкоз смъртоносен вирус, то по-значителната част от заразените би трябвало да са мъртви. Да ама не. Короната убива само най-болните от други заболявания. Ама като се пльосне такъв случай и светът изпада в паника. А истината може да се окаже съвсем друга. Важното е да се всява страх и ужас. Ако короната беше толкоз смъртоносен вирус, нямаше да се разпространява толкова бързо. |
27/07/2020, 23:36
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
Съобщения: 2 294
Регистриран: 20/03/2017
Потребител # 4
|
Ако короната беше толкоз смъртоносен вирус, нямаше да се разпространява толкова бързо. 5% средна смъртност при над 16 млн заразени - в световен план, не ти ли звучи стряскащо? И това за половин година. -------------------- |
28/07/2020, 03:08
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
Потребител # 19
|
Има една елементарна логика. Ако короната беше толкоз смъртоносен вирус, то по-значителната част от заразените би трябвало да са мъртви. Да ама не. Короната убива само най-болните от други заболявания. Ама като се пльосне такъв случай и светът изпада в паника. А истината може да се окаже съвсем друга. Важното е да се всява страх и ужас. Коригирай ме аргументирано, ако мислиш, че греша, но тази логика е твърде елементарна. Какво значи "толкоз смъртоносен"? Смъртността от корнавирус е над 4% (за сравнение смъртността от сезонен грип е доста под 1%). Като вероятно ще бъде отчетен по-висок процент на смъртност при рекапитулацията след затихване на епидемията, както обикновено става след масови епидемии. Но смъртността не е най-страшното. По-страшно е изхвърлянето ти, че само се всявало страх и ужас, предвид убедеността ти, че короната убивала единствено болните, които кучета ги яли, да пукат, на кого му дреме за тях. А оживелите все едно само бълха ги охапала. Това е доста безочливо, направо брутално. Едва ли ще продължаваш да го твърдиш, ако в един момент станеш свидетел как твой близък изпитва ужаса да се задушава на респиратор. Това съобщение е било редактирано от Shade на 28/07/2020, 03:55 -------------------- Things should be made as simple as possible, but not any simpler.
- |
28/07/2020, 09:38
Копирай адреса:
|
|
|
Форумен идиот
Потребител # 26
|
Ти имаш способността да вкараш думи неказани, които дори не си е помислял човек да каже.
Аз ти говоря за статистика и факти, от които човек може да направи някакви изводи. От спин умират може би много повече хора, но не са забранили секса. Но при наличието на многобройни идиоти нищо чудно да го забранят. |
28/07/2020, 10:03
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Съобщения: 1 435
Потребител # 40
|
Короната убива само най-болните от други заболявания. Ковида убива ПРЕДИМНО най-болните и старите, а не САМО. Аз лично не съм чувала за инфекция в наши дни, която да се предава по въздушно-капков път и която да убива и млади здрави хора. А диабет и високо кръвно в наши дни не са болести, от които се умира на 45г за 3 седмици. Това съобщение е било редактирано от evanka на 28/07/2020, 10:12 |
28/07/2020, 11:04
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
|
5% средна смъртност при над 16 млн заразени - в световен план, не ти ли звучи стряскащо? И това за половин година. Може да се спори, че е 5%, но дори да е толкова, ако беше 15%, нямаше да има толкова заразени. Поне така твърдят вирусолозите. Вирусът няма файда да убие гостоприемника. |
28/07/2020, 11:13
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
|
Ковида убива ПРЕДИМНО най-болните и старите, а не САМО. Аз лично не съм чувала за инфекция в наши дни, която да се предава по въздушно-капков път и която да убива и млади здрави хора. А диабет и високо кръвно в наши дни не са болести, от които се умира на 45г за 3 седмици. Ковидът е катализатор на болести, които стават причина за смърт. Това е тъжната истина. Има случаи на напълно здрави хора. Имунната им система реагира прекалено бурно. Ако попаднат навреме в съвременна болница, такива хора имат голям шанс. Тарабас може подробно да обясни. |
28/07/2020, 14:34
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Съобщения: 1 435
Потребител # 40
|
Ковидът е катализатор на болести, които стават причина за смърт. Това е тъжната истина. Има случаи на напълно здрави хора. Имунната им система реагира прекалено бурно. Ако попаднат навреме в съвременна болница, такива хора имат голям шанс. Тарабас може подробно да обясни. За съжаление от такава реакция могат да умрат и хора в съвременна болница. Ако свръхреакцията е прекалено силна, смъртта може да настъпи след часове. Няма медикаменти, когато вътрешните органи са вече натровени. |
28/07/2020, 15:14
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
Потребител # 19
|
Ти имаш способността да вкараш думи неказани, които дори не си е помислял човек да каже. Аз ти говоря за статистика и факти, от които човек може да направи някакви изводи. От спин умират може би много повече хора, но не са забранили секса. Но при наличието на многобройни идиоти нищо чудно да го забранят. Как да гледа човек на теб със сериозно око? Това са безотговорни приказки за кръчма, които не съответстват на заобикалящата реалност. Миналата седмица даваха интервю с един 47-годишен мъж, здрав като бик, който се заразил с коронавирус през април. Изкарал го с леко неразположение и решил, че след като вече е "гърмян заек", може да си придава важност. И взел да го раздава като теб. Но не щеш ли, през юни неочаквано развива симтомите отново. Този път, обаче, се оказва по-сериозно. Освен неразположението, започва да го мори тежък задух. Следва болница, нещата се задълбочават, стига се до респиратор. В крайна сметка се възстановява, обаче на интервюто вече не плещеше лекомислени приказки като някой друг. -------------------- Things should be made as simple as possible, but not any simpler.
- |
28/07/2020, 17:03
Копирай адреса:
|
|
|
Форумен идиот
Потребител # 26
|
И каква е заобикалящата реалност?
Аз не живея на Марс. Имаш ли представа колко болни от спин са умрели пред очите ми за 30 години? Сега ги броят умрели от корона. Ама нейсе. Всеки е свободен да вярва в което намери за добре. Може и да има случаи, за които говориш, но те са изключения. Както казах преди, ако тази година мъртвите случаи са значително повече от предишните ще повярвам, че е имало смъртоносен вирус. |
![]() ![]() |
| Олекотена версия | Сега е: 17/04/2026, 10:47 |