test
IPB

Здравейте ( Вход | Регистрация )

8 страници V   1 2 3 > »   
Closed TopicStart new topic
> Смисълът на живота, който както го разбира?
lati1960
коментар 07/09/2020, 12:30
Копирай адреса: #1

Advanced Member
Група: Изгонени
Съобщения: 8 828
Регистриран: 20/04/2019
Потребител # 519

Ми, здравейте!
Прост е въпросът, едва ли с прости отговори. Макар Питето да изхитрува и в предшестващата тема се измъкна с "42" от предговора на класически фентъзи роман. Едва ли само аз обаче ще приема това без пояснения. Потребител също има шанс да се доизкаже, както и всеки друг. Вие сте!
--------------------------------
Да, знам, знам. Едва ли ви се говори много на фона на случващото се напоследък у нас. Но не пречи да внесем малко философски и духовен привкус на цялата тая гадост, защо не. Така че, така де - вие сте! good.gif
Размисли за смисъла на живота, паралелно с мерзостите в него. Защо не? Да опитаме.
Е-хоо, има ли някой тук?

--------------------
Всичко, което прочетете по-горе, е само мнение.
Go to the top of the page
ЛС
Dani
коментар 07/09/2020, 13:55
Копирай адреса: #2

Advanced Member
Съобщения: 2 418
Регистриран: 02/05/2020
Потребител # 593

Смисълът на живота е да направиш живота на хората, които обичаш, по-добър и по-приятен. Освен това, ако имаш възможност да направиш същото и за хора, които не са ти чак толкова близки, т.е. да направиш така, че колкото е възможно повече хора да живеят добре на този свят.
Хубава тема! Поздравления! flowers.gif

--------------------
"Худшие религиозные споры с буддистами: им говоришь, что Будды нет, а они кивают, улыбаются." /от интернет/
ЛС
Riki
коментар 07/09/2020, 14:43
Копирай адреса: #3

Advanced Member
Група: Редовни потребители
Съобщения: 1 958
Регистриран: 01/06/2017
Потребител # 32

"Смисълът на живота".
Смисълът на живота те вълнува?!!??

Ти не вярваш в този живот. Тук и сега. И на "това покварено днешно поколение"...
Ти копнееш за небесния - вечен живот в нетленно тяло.
Как така сега си задаваш този въпрос?
Защо, след като .....вярваш в друго.... sad.gif

Ще ме разбереш ли, ако ти кажа...

--------------------
"Разни хора, разни идеали."
ЛС
lati1960
коментар 07/09/2020, 18:49
Копирай адреса: #4

Advanced Member
Потребител # 519

Цитат(Dani @ 07/09/2020, 14:55) *
Смисълът на живота е да направиш живота на хората, които обичаш, по-добър и по-приятен. Освен това, ако имаш възможност да направиш същото и за хора, които не са ти чак толкова близки, т.е. да направиш така, че колкото е възможно повече хора да живеят добре на този свят.
Хубава тема! Поздравления! flowers.gif

И хубав отговор. Поздравления също!
Няма лошо да живеем добре и на този свят. Но, защо не винаги се получава, и не за всички?
Всички уж искат справедливост, но не всички допринасят да я има. Само политиците ли са виновни?

--------------------
ЛС
lati1960
коментар 07/09/2020, 19:01
Копирай адреса: #5

Advanced Member
Потребител # 519

Цитат(Riki @ 07/09/2020, 15:43) *
"Смисълът на живота".
Смисълът на живота те вълнува?!!??

Ти не вярваш в този живот. Тук и сега. И на "това покварено днешно поколение"...
Ти копнееш за небесния - вечен живот в нетленно тяло.
Как така сега си задаваш този въпрос?
Защо, след като .....вярваш в друго.... sad.gif

Ще ме разбереш ли, ако ти кажа...

Много бих искал да ми кажеш, но... ти си решаваш. Особено, ако е лично.
Иначе, да, добре си ме разбрала. Но не докрай. Чакам и копнея за небесния, новия живот, нетленния, така е. Което обаче не изключва да обичам и този, сегашния. Той си е част от това, което в Книгата е наречено Вечност. Брънка от нея. То това е вярата, да имаш надежда, че животът не е само от раждането ни до смъртта. Ако е това, то смисъл няма. Негодувам не срещу самия живот, той е дар Отгоре, свят е, чудо е. Негодувам именно срещу "това покварено поколение", което не само от днес го съсипва този небесен дар, пропилява го и го скверни с делата си. Разбира се нямам предвид всички хора, глупаво е така да се обобщава. Но е факт, че моралните устои днес са тотално сринати, рухнали, и поголовно се насърчава предимно злото, нечестието, насилието, омразата, макар и зад паравани от прекрасни лозунги, слова и закони. Но истинската реалност е друга, не е добра, и, ако не бях минал през това, не бих го казал. Повечето хора се правят на добри, но зад тази мимикрия на нечестието вършат ужасни неща! Не всички, но повечето. И това съсипва този свят дар, живота. Дори в плътта. А можеше да е иначе. За съжаление вярата в доброто изчезна, в справедливостта също, а знаеш какво е писано - когато няма правосъдие, развращават се нравите, и народът погива. Това и виждаме.
-------------------------
Не случайно от Брюксел най-много ни натискат за истински и реални реформи за една действително независима и работеща Правосъдна система. И с основание. Защото, един справедлив и независим Съд и работещо, некорумпирано Правосъдие не би позволило на политиците да си развяват байрака както си искат, и не само на тях. Ако перефразирам дори текста от писанията, справедливата и работеща Правосъдна система е в основата на благоденствието на едно общество. Иначе става това, което наблюдаваме и сега - боричкане на мутри, бараби, бандити и ченгета облечени във власт кой да прецаква и ограбва народа. И няма край, поне не се вижда скоро. А е така, защото... абе защото Дякона си го написа, в тефтерчето:

НАРОДЕ????

Това съобщение е било редактирано от lati1960 на 07/09/2020, 19:09

--------------------
ЛС
wal
коментар 07/09/2020, 20:47
Копирай адреса: #6

Advanced Member
Съобщения: 1 606
Регистриран: 10/06/2017
От: Русе
Потребител # 97

Цитат
Да, знам, знам. Едва ли ви се говори много на фона на случващото се напоследък у нас.

И какво пък чак толкова се е случило напоследък, че да не ми се говори?!
1.Българският национален отбор по футбол очаквано загуби втория си мач от Лигата на нациите от Уелс.
2.Отровното трио начело с някакъв резидент Радев организира и проведе метеж, който кръсти Велико народно въстание, което нито беше велико, нито народно, а за въстание да не говорим.
Това е, за което се сещам.Ти нещо да добавиш?!
ЛС
Karmic wheel73
коментар 08/09/2020, 03:40
Копирай адреса: #7

Advanced Member
Съобщения: 139
Регистриран: 19/08/2019
Потребител # 539

За мен смисъла на живота е да се уча от грешките си.
Да бъда трезвен и осъзнат днес и сега.
Подхлъзнах се за един известен период от няколко мевеца.
Макар и да не пиех всеки ден.
Или по-скоро се успокоявах с 1-2 питиета от време на време.
Стана по-често,стана почти всеки ден..и ето ме обратно в АА
Глупаво беше да прекъсна над 2 години трезвенност.
Но най-важното е че се осъзнах и отново ходя на сбирки и не пия.
Повярвайте ми..пари,коли,жени..дуене и показване за мен нямат никаква стойност,ако днес съм пян.
Схванал ме е един кръст,от работата.
И не можах да заспя,дори и с хапчета.
За миг ми се прокрадна мисъл са туширам болката с чашка или две..и си плеснах в тъмното шамар,буквално.
Два часа чета в тъмното извадки от голямата книга на АА и подобни материали.
Нямам здраве за глупости,както и нерви.Вече.
Идва времето в който искаш простите тихи семейн неща,и осъзнаваш че от домашния уют и семейството по-добро няма.
Всякакви "приятели" и "сакъ прятели за маса" остават в миналото!
Аз лично с бившите ми авери по чашка в бг,просто като седна на едно кафе с тях,и след час -два максимум си тръгвам.
Всичкото го знам,пиянския шаблон е същия.само където вече сме побеляли и една част вече са си пикали в калеврите.
Повече блъскат по масите и вдигат врява,отколкото да помпят количества като едно време.
Не са ми интересни.
Метъл музиката ни свързваше,ама като погледна сега реално..най-вече пиенето ни е свързвало на по-късен етап
Аз съм като еретик между тях.
Не пия.
И догадки имаше много..доколко тежи хитлеристкия ботуш на жена ми върху врата ми относно алкохола.
Един от тях имаше наглостта да ми го каже пиян в ефир.
С два развода и деца от две жени.Плюс любовници.
Хайде като видиш себе си,тогава критикувай мен!
Аз избрах нов живот,семейатвото си и душевен мир.Доколкото съумявам да го постигна.
Той избра алкохола.
Не е изобщо странно че правейки се на мъж пред бившата си жена,скочи от 4 етаж на блок за да я впечатли..или да и направи напук.
Една друга част хора дробовете им закъсаха и се спряха.
Аз също не съм здрав особенно

Но всеки един трезвен и осъзнат нов ден е крача напред и нагоре.
Към по-високо стъпало и ниво на осъзнаване.
И аз съм човек,и аз греша..но не им крещя в лицата че едначаст са пропаднали алкохолици и стават за смях.
Има мъдрост в АА-"По-добре анонимен алкохолик,отколкото известен пияница"
При мен си върви в рода обремененоста.
По бащина линия,дядо ми също.
Но аз реших ..дай боже с мен да свърши!
Понеже ако ти дадеш правиония пример на детето си,то ще попие правилните неща.
Надявам се!
И се моля на Бог да го пощади от тази тежка и коварна болест.

--------------------
Кой как се държи си е негова карма, как аз моя отговорност!
https://youtu.be/nXX0McmbcAU
ЛС
lati1960
коментар 08/09/2020, 19:15
Копирай адреса: #8

Advanced Member
Потребител # 519

Цитат(wal @ 07/09/2020, 21:47) *
И какво пък чак толкова се е случило напоследък, че да не ми се говори?!
1.Българският национален отбор по футбол очаквано загуби втория си мач от Лигата на нациите от Уелс.
2.Отровното трио начело с някакъв резидент Радев организира и проведе метеж, който кръсти Велико народно въстание, което нито беше велико, нито народно, а за въстание да не говорим.
Това е, за което се сещам.Ти нещо да добавиш?!

Мога да добавя много неща, но, виж темата:
Какъв е смисълът на всичко това, според теб, въобще на живота?
Можеш да споделиш, ако искаш... отвъд националния по футбол, и драпането по ограбване на нацията.

--------------------
ЛС
lati1960
коментар 08/09/2020, 19:23
Копирай адреса: #9

Advanced Member
Потребител # 519

good.gif
Благодаря ти за откровението.
И, понеже и аз донякъде съм минал по този път, интересно ми е да те питам: Защо човек пие? За алкохола говорим.
Бягство ли, от какво? Надрусване, за да забравим - какво? Ежедневието? Жената, децата, задълженията, отговорността... целия този товар! Непоносимо е понякога, знам. Но има смисъл, нали, за бъдещето, поне някакъв - съхранява живота поне, засега.
Споделѝ пак, ако искаш. Все едно си на сбирка на АА, защо не.
Домашното огнище като смисъл на живота. Не е лош отговор.
Семейството като умален модел на Всемира, на живота въобще, дори на Небесния свят.
Любопитна асоциация. Но, колко семейства са в хармония?
А дали самият ни живот тук и сега е в хармония?
Затова ли пием, понякога? Или?
Ти си...

--------------------
ЛС
Тарабас
коментар 08/09/2020, 20:50
Копирай адреса: #10

Обикновен кавал
Съобщения: 2 557
От: Андромеда
Потребител # 18

Смисълът на живота по принцип или личния живот? Има щото дискретна разлика.

За живота по принцип не съм много сигурен. Животът на индивида има само един смисъл, ендорфини. Колкото се може повече и колкото се може по-често. Независимо от начина на постигането им. Секс, наркотици, рок енд рол, леки жени, тежки метали, алкохол, изкуство, мързел, професионална мастурбация, мастурбация с обществото, насилие, самоунищожение...всико което прави човека усмихнат води до смисъла.

Хората сме носители на информация, от някого за един друг. Не питай КОЙ, няма значение. От теб се иска да предадеш информацията. За да се случи това трябва да си усмихнат до момента, в който си изпразниш топките. От там насетне не си интересен, а само полезен в прекия смисъл на думата. В химията има един основен закон, в природата нищо не се губи, а само сменя формата си.

Това съобщение е било редактирано от Тарабас на 08/09/2020, 20:51

--------------------
На човек който не пие не мож му има доверие...
ЛС
Бай Ганьо
коментар 08/09/2020, 22:18
Копирай адреса: #11

Форумен идиот
Съобщения: 2 922
Потребител # 26

Смисълът на живота е да останеш жив.
ЛС
D-rA
коментар 09/09/2020, 00:07
Копирай адреса: #12

Advanced Member
Съобщения: 2 294
Регистриран: 20/03/2017
Потребител # 4

Цитат(Бай Ганьо @ 08/09/2020, 23:18) *
Смисълът на живота е да останеш жив.

...или просто да се събуждаш. Спреш ли да се будиш и смисъла го няма... sunbathing.gif

--------------------
ЛС
agrippa
коментар 09/09/2020, 05:30
Копирай адреса: #13

Advanced Member
Съобщения: 1 002
Регистриран: 27/06/2017
От: Far Far Away
Потребител # 123

Всеки си вижда или не смисъл да се живее. Няма такова нещо като някакъв единен и всеобщ, едва ли не вселенски смисъл на живота. Едни да си довършат книгата, други – пълнителя с патроните...
Отделно ние още не сме се научили да различаваме живото от неживото и оттам и правилните изводи.

Това съобщение е било редактирано от agrippa на 09/09/2020, 05:30
ЛС
Питето
коментар 09/09/2020, 19:16
Копирай адреса: #14

Advanced Member
Съобщения: 7 699
Регистриран: 08/06/2017
Потребител # 81

42 е добре — простичко, стегнато, лесно се помни, пасва на много неща (дори и приблизително). Въобще защо очакваш сложен отговор на сложен въпрос? Ми то, и това (-80538738812075974)3 + (80435758145817515)3 + (12602123297335631)3 = .... не може да го сметнеш нито на ум, нито с калкулатора, обаче отговора си е стегнатото двуцифрено 42.
"Когато си изясните въпроса, ще разберете и какво означава отговорът." (цитат пак от там, дето е 42). animatedwink.gif

--------------------
"Историята служи на българите да не си вземат поука от нея." Фра Дяволо
" при толкова много бъдеще направо не виждам смисъл да се връщам към миналото." 2017 една българка
ЛС
Riki
коментар 09/09/2020, 20:10
Копирай адреса: #15

Advanced Member
Потребител # 32

"..Това са те, Смъртните – продължи Смърт. – Дадени са им едва няколко години живот на този свят и те правят всичко възможно да го усложнят. Очарователно!...”

Това съобщение е било редактирано от Riki на 09/09/2020, 20:15

--------------------
ЛС
Питето
коментар 09/09/2020, 20:48
Копирай адреса: #16

Advanced Member
Потребител # 81

Ми, когато времето те притиска, нЕмаш много възможности... А и като се позамислиш, Смърт също е усложнил нещата (а той няма лимит от време, та да припира), когато е допуснал Смърт на мишките да си остане отделно от него. Абе стана ми сложно, нищо че е интересно, та 42 си е някак си по-стегнато и лесничко...

--------------------
" при толкова много бъдеще направо не виждам смисъл да се връщам към миналото." 2017 една българка
ЛС
lati1960
коментар 10/09/2020, 19:21
Копирай адреса: #17

Advanced Member
Потребител # 519

Цитат(agrippa @ 09/09/2020, 06:30) *
Всеки си вижда или не смисъл да се живее. Няма такова нещо като някакъв единен и всеобщ, едва ли не вселенски смисъл на живота. Едни да си довършат книгата, други – пълнителя с патроните...
Отделно ние още не сме се научили да различаваме живото от неживото и оттам и правилните изводи.

Добре.
Но не е ли всичко живо, в нашия свят?
/Извинявай за философското питане, но първо то ми хрумна като прочетох поста ти!/
Ясно е, че не можем да съхраним и опазим всичко, но, в момента не сме ли като скакалци, които изпояждат всичко?!

--------------------
ЛС
lati1960
коментар 10/09/2020, 19:23
Копирай адреса: #18

Advanced Member
Потребител # 519

Цитат(Питето @ 09/09/2020, 21:48) *
Ми, когато времето те притиска, нЕмаш много възможности... А и като се позамислиш, Смърт също е усложнил нещата (а той няма лимит от време, та да припира), когато е допуснал Смърт на мишките да си остане отделно от него. Абе стана ми сложно, нищо че е интересно, та 42 си е някак си по-стегнато и лесничко...

Аз пък залагам на 3.14
Ха сега де! И то е простичко и стегнато, че и универсално.

--------------------
ЛС
Riki
коментар 10/09/2020, 20:10
Копирай адреса: #19

Advanced Member
Потребител # 32

Оооо, то е опростено!
Иначе е в безкрая....

Айде нека си е 42 animatedwink.gif

П.п. всъщност, вие какво точно обсъждате? Какво е това : "42" ?! Рап група, президент, космонавт, години......
Извинете ме за тъпия въпрос.... sram.gif

Това съобщение е било редактирано от Riki на 10/09/2020, 20:23

--------------------
ЛС
Питето
коментар 10/09/2020, 21:08
Копирай адреса: #20

Advanced Member
Потребител # 81

Стегнато, Пи? 406.gif
То, само с вяра не става, трябва и математика. Иначе ще продължават да ви премята поп Глигор с "голямо" и "малко" опело. Опс, това беше от към литературата, ма и тя си е часто от отговора/въпроса на живота, та пак е в темата.

--------------------
ЛС

8 страници V   1 2 3 > » 
Closed TopicStart new topic

Олекотена версия Сега е: 17/04/2026, 14:50