test
IPB

Здравейте ( Вход | Регистрация )

> Гол ли е царя?
D-rA
коментар 09/05/2020, 21:29
Копирай адреса: #1

Advanced Member
Група: Редовни потребители
Съобщения: 2 294
Регистриран: 20/03/2017
Потребител # 4

Едно детенце казало - Мамо, мамо, защо царят е гол?... От "Новите дрехи на царя"...Аналогията е проста:- Много страшен убийствен вирус... За 3 месеца в България - 90 жертви, бог да ги прости...За 2019 година - 108 хил. годишно, или средно 9000 умрели месечно, по данни на НСИ.
В САЩ - средно годишно умират около 2,8 милиона... Статистика

Сега, за трите месеца вирусни, около 80 хиляди, т.е. около 26 хил/месец или 3-400 хил годишно - твърде далеч от годишните резултати...

Какво е смущаващото - за нормалните статистически данни, никой не се амбицира да свири "Внимание - ужас", а тези статистики са в пъти по-страшни, а сега с един, странно неуловим от безумно богати медицински институции и центрове вирус, светът е на колене, със свалени гащи... Удобно ли е всичко умиращо да е корона следствие?Защо сега светът се паникьоса от една сравнително ниска смъртност, спрямо годишните си статистики - какво се цели и какво се прикрива?

Ще се намери ли някой, накрая да извика - Мамо, мамо, защо този е гол?

--------------------
Go to the top of the page
ЛС

Start new topic
Отговор
Бай Ганьо
коментар 11/05/2020, 21:36
Копирай адреса: #2

Форумен идиот
Съобщения: 2 920
Регистриран: 01/06/2017
Потребител # 26

Радвам се, че животът ми в по-голямата си част (да не кажа почти целият) се изниза.
Не бих могъл да живея нормално заобиколен от пълни олигофрени.
До сега някак си успявах.
Но откакто премахнаха голите жени от календарите, ясно беше накъде отива светът.
Та, да ви е честит новият режим.
Дерзайте.
ЛС
Shade
коментар 12/05/2020, 02:53
Копирай адреса: #3

Advanced Member
Съобщения: 9 882
Потребител # 19

Цитат(Бай Ганьо @ 11/05/2020, 12:36) *
откакто премахнаха голите жени от календарите, ясно беше накъде отива светът.
Та, да ви е честит новият режим.

Премахнаха голите жени от календарите? Брей, много ви е строг новият режим в ЮАР. no.gif
Нека ти е честит, щом настояваш!
Ето нещо от свободния свят без режим, та да изплакнеш очите:

https://www.megacalendars.com/collections/a...lendar-by-helma

--------------------
Things should be made as simple as possible, but not any simpler.
-
ЛС
Бай Ганьо
коментар 12/05/2020, 09:40
Копирай адреса: #4

Форумен идиот
Съобщения: 2 920
Потребител # 26

Изплакнах ги.
Няма що. laugh.gif
ЛС
D-rA
коментар 12/05/2020, 09:49
Копирай адреса: #5

Advanced Member
Съобщения: 2 294
Регистриран: 20/03/2017
Потребител # 4

Цитат(Бай Ганьо @ 12/05/2020, 10:40) *
Изплакнах ги.
Няма що. laugh.gif

Виж идеи за подарък - иде лято sunbathing.gif

--------------------
ЛС
lati1960
коментар 12/05/2020, 11:23
Копирай адреса: #6

Advanced Member
Група: Изгонени
Съобщения: 8 828
Регистриран: 20/04/2019
Потребител # 519

Цитат(D-rA @ 12/05/2020, 10:49) *
Виж идеи за подарък - иде лято sunbathing.gif

Вие се бъзикате, но нека ви питам нещо:
Какво стана с ИДИЛ, с Ислямска държава?
С мигрантската криза?
Ми със злодея Путин? И с другия, с Ердоган?
Ким Чен Ир се покри, но какво правим с врага в Техеран?
За Ирак и Афганистан да не говорим, сякаш ги няма тези територии вече!
Либия, Африка въобще, сякаш са на друга планета.
А за вътрешните проблеми у нас да не споменаваме, не е редно. Враг имаме да борим!
Забелязвате ли какво се случва? Покрай тоя вирус. Или само на мен ми се привиждат корона призраци?
Разбирам, че чувството за хумор е нормалната реакция на целия абсурд, който ни сполетя напоследък. Но, ако не намерим начин като общества да проконтролираме властта навсякъде, повярвайте ми, в още по-големи абсурди и безумия ще ни вкара!
Как го виждате това - контрол над самозабравилите се управници в режим на кризи и пандемии? Напълно сериозен въпрос.
Аз вярвам в демокрацията и свободата, вкл. на пазара, правата на хората, и т. н. Но е видно, че това не работи, в новата ситуация. То и преди корпоративният сектор и властта си бяха взаимно обвързани като сиамски близнаци, тоже финансовия и всичко останало. Тоест реална демокрация и свободен пазар реално никъде нямаше. Което лъсна отчетливо покрай вируса. Но покрай него властта се опитва да увековечи този абсурден режим. Което лично аз не одобрявам. А вие?

Това съобщение е било редактирано от lati1960 на 12/05/2020, 11:25

--------------------
Всичко, което прочетете по-горе, е само мнение.
ЛС
Питето
коментар 12/05/2020, 20:06
Копирай адреса: #7

Advanced Member
Съобщения: 7 699
Регистриран: 08/06/2017
Потребител # 81

Ми виж цените на бензиностанциите и ако имаш акъл ще се сетиш кво е станало с петролните юнаци и що са поспрели с простотиите.

--------------------
"Историята служи на българите да не си вземат поука от нея." Фра Дяволо
" при толкова много бъдеще направо не виждам смисъл да се връщам към миналото." 2017 една българка
ЛС
lati1960
коментар 12/05/2020, 21:14
Копирай адреса: #8

Advanced Member
Потребител # 519

Цитат(Питето @ 12/05/2020, 21:06) *
Ми виж цените на бензиностанциите и ако имаш акъл ще се сетиш кво е станало с петролните юнаци и що са поспрели с простотиите.

Временно е.
Скоро махалото ще иде в другата крайност.
Няма безплатен обяд, наясно си. Сметката за корона безвремието ще трябва да се плати!

--------------------
ЛС
Питето
коментар 13/05/2020, 19:17
Копирай адреса: #9

Advanced Member
Потребител # 81

Махалото... е поограничено и няма да се връща в тази посока. Поне няма да се върне колкото им се иска на петролните юнаци. Щом дори аз, на този евтин бензи се замислям за хибриден автомобил, смятай докъде се е стигнало с махалото...

--------------------
" при толкова много бъдеще направо не виждам смисъл да се връщам към миналото." 2017 една българка
ЛС
lati1960
коментар 14/05/2020, 11:30
Копирай адреса: #10

Advanced Member
Потребител # 519

Цитат(Питето @ 13/05/2020, 20:17) *
Махалото... е поограничено и няма да се връща в тази посока. Поне няма да се върне колкото им се иска на петролните юнаци. Щом дори аз, на този евтин бензи се замислям за хибриден автомобил, смятай докъде се е стигнало с махалото...

Дано да си прав. /Аз също съм на бензин, но си мечтая за "Тесла" електро, ех, дано, ама... a4dff7b7.gif /
Все пак съм скептичен относно предположението ти. Като лично мнение, разбира се. Без претенции.
Според както аз видях и преживях тези два-три месеца корона безумие, отделно от теорията на конспирациите, ми се привидя една много интересна причина да ни сполети всичко това. Ще я споделя, пък ти и останалите кажете, какво мислите. Та, една от причините да ни набутат в корона парализата, е именно все по-нарастващият контрол в глобален и дори местен мащаб на обществата, граждански, и не чак толкова, върху елитите, които ни управляват. Говоря и за политическата сфера, макар да е далеч от желаното, но в икономическия, пазарния сектор, там нещата се развиват все повече в полза на широките обществени слоеве, а не за елита, най-общо казано, за властта и супер богатите. Макар малък процент наистина да държи огромна част от активите в света, то този ресурс все повече е на хартия, макар и банкова, финансова, в реалността обаче днес елитите все повече трябва да се съобразяват с общественото мнение и гражданския натиск. Причините са две - свободните медии и глобалната интернет мрежа, информационната, която не позволява властта днес да се държи като тази отпреди векове, дори десетилетия. Да не обяснявам повече, мисля е ясно. Та, в този смисъл донякъде може би си прав, че вече не е възможно властите навсякъде да си правят каквото си искат, във всякакъв смисъл, включително в този, за който говорим - за цени, икономика, финанси, и т. н. Тоест, чрез вируса, реален или не, елитът се опита да блокира донякъде гражданското влияние на масите и обществото върху него, за да взима решения в полза на хората, а не на ограничените обръчи и кръгове около властта. И, както виждаме, на властите навсякъде им е много трудно да се разделят с този инструмент, с вируса, и мерките, които ни наложиха заради него. Засега у нас се въведе някаква хибридна пародия на същите, до 14 юни, после ще видим. Тоест, сега обществото ни е като една полубременна жена, така да се каже, в полупандемия и полумерки. Пък всеки да се оправя както може и както иска. Както винаги, нашите власти чисто по андрешковски и бих казал по Тодор Живковски и Татовски хем се опитват да угодят на Началството отвън, но и да не притискат много народеца, да не стане някоя беля, с властта. Щото това е най-голямата далавера у нас, знаем си го. Та така. Може и да си прав, може и не, ще видим. За мен обаче е ясно от месеци, че вече никога управляващите няма да изоставят опитите си да ни налагат подобни ограничения, с едно или друго оправдание. Сега беше вируса, ще е още с месеци, после... не знам. Но, подобен режим перфектно ги устройва, защо да го премахват? Особено у нас, където няма вече почти никаква гражданска и обществена съпротива.

Това съобщение е било редактирано от lati1960 на 14/05/2020, 11:31

--------------------
ЛС
Питето
коментар 14/05/2020, 17:45
Копирай адреса: #11

Advanced Member
Потребител # 81

Стига конспирации, ми вземи попрочети некой учебник по икономика. Активите на елитите са активи, само ако има кой да иска да ги купи. Нема ли мераклия с пари, актива вече не е актив. Та като преразпределят света, и като погубят излишното население, то активите им ще поевтинеят и тези вече нЕма да са толкова богати. Дори ще има обратен процес — ще има прекалено много богати, дето ще наддават за дреболии щото нали тези дето ги произвеждаха евтино вече ги нЕма, и са останали малко производители, дето вдигат цената... Абе твоята теория за преразпределянето е "богатите правят едни схеми, как да обеднеят и да няма кой да им работи и кого да командорят". За мен е тъпо, но пък знам ли

--------------------
ЛС
lati1960
коментар 14/05/2020, 19:18
Копирай адреса: #12

Advanced Member
Потребител # 519

Цитат(Питето @ 14/05/2020, 18:45) *
Стига конспирации, ми вземи попрочети некой учебник по икономика. Активите на елитите са активи, само ако има кой да иска да ги купи. Нема ли мераклия с пари, актива вече не е актив. Та като преразпределят света, и като погубят излишното население, то активите им ще поевтинеят и тези вече нЕма да са толкова богати. Дори ще има обратен процес — ще има прекалено много богати, дето ще наддават за дреболии щото нали тези дето ги произвеждаха евтино вече ги нЕма, и са останали малко производители, дето вдигат цената... Абе твоята теория за преразпределянето е "богатите правят едни схеми, как да обеднеят и да няма кой да им работи и кого да командорят". За мен е тъпо, но пък знам ли

По принцип си прав, но пропускаш нещо много важно. Технологиите. Роботизирането. Във всичко. Тоест, елитът най-общо казано, вече няма нужда от толкова много народ, който да им се пречка, да им протестира, и да им казва как да го управляват. И да изпояжда всичко, съсипвайки хубавата им планетка. Разбираш ли? Вече си имат машините, идат роботите, после киборгите... накрая биороботите, новият "човек", генно модифицираният. Ако си мислиш, че това е фантастика, объркал си се. Дори което е днес преди векове е било фантастика, нали. Разбираш за какво говоря. Затуй ни спретнаха тая парализа, и няма да се откажат лесно от нея, ето:
https://www.svobodnaevropa.bg/a/30593577.html
Ще ни тормозят до дупка, за да не им държим сметка. Понеже, както е и темата, виждаше се отдавна, че "царят" е гол. Лъсна грозното и мръсно дупе на властта, навсякъде. Тоест, елитът не е от добри, умни и отговорни чичковци и лелки, които ни мислят доброто и доброто на обществото. Тъкмо обратното. И, за да тушират което се очакваше чрез новите технологии и информационния бум, а се очакваше отпор на техните безумия, те ни натресоха още по-голямо безумие. И няма да спрат! В една своя класика "Пинк Флойд" пееха за свинете господари, кучетата пазачи, и стадото овце. Та, бяха лъснали задните свински части на властта, навсякъде. Кучетата пазачи се оядоха до степен, че се оляха. А стадото се угои дотам, че поумня, изхитри се, и предяви претенции към вълците в овчи кожи, към лъжепастирите, поиска нова кошара, удобства, тучни поляни, и още куп екстри, и то за всички божии овчици. Да де, ама няма как да стане. И кво праим? Ми което наблюдаваме сега. И ще гледаме и занапред. Мразя да го изричам, но - нали ви казах! Че така ще стане. Няма да се откажат от вируса. Дори повече, ще измислят още нови ограничения, по всеки повод, за всяко нещо, за да парализират отпора на гражданските общества навсякъде. Това очаквам аз. А ако някои очаквате светло бъдеще, о кей, дано. Това бих казал. Но, дълбоко се съмнявам. Ще е добро пак за тези, които орбитират около властта и златния Телец, на когото тя служи. Нищо ново под слънцето. Раята обаче трябва да си знае мястото! А като гледам, тя и не си дава зор да протестира много. Ето колко човека излязоха днес на протеста у нас, в София:
https://btvnovinite.bg/bulgaria/partija.html

Това съобщение е било редактирано от lati1960 на 14/05/2020, 19:59

--------------------
ЛС
Shade
коментар 15/05/2020, 03:28
Копирай адреса: #13

Advanced Member
Потребител # 19

Цитат(lati1960 @ 14/05/2020, 10:18) *
...пропускаш нещо много важно. Технологиите. Роботизирането. Във всичко. Тоест, елитът най-общо казано, вече няма нужда от толкова много народ, който да им се пречка, да им протестира, и да им казва как да го управляват. И да изпояжда всичко, съсипвайки хубавата им планетка. Разбираш ли? Вече си имат машините, идат роботите, после киборгите... накрая биороботите, новият "човек", генно модифицираният.

Не ги приказвай тия смешки.
"...елитът най-общо казано, вече няма нужда от толкова много народ, който да им се пречка, да им протестира, и да им казва как да го управляват" плюс "роботизиране във всичко", звучи като "роботите и произвеждат, и консумират (без да изяждат хубавата им планетка)".
На този фон киборгите и "новият" човек са напълно излишни и безполезни.

--------------------
-
ЛС
lati1960
коментар 15/05/2020, 20:43
Копирай адреса: #14

Advanced Member
Потребител # 519

Цитат(Shade @ 15/05/2020, 04:28) *
Не ги приказвай тия смешки.
"...елитът най-общо казано, вече няма нужда от толкова много народ, който да им се пречка, да им протестира, и да им казва как да го управляват" плюс "роботизиране във всичко", звучи като "роботите и произвеждат, и консумират (без да изяждат хубавата им планетка)".
На този фон киборгите и "новият" човек са напълно излишни и безполезни.

Роботите и киборгите са само преходен етап към новия човек, гмо модифицираният. /прочети за Свръх Човека на Ницше! Хитлер ряпа да яде, ако знае какво готвят неговите "победители" за бъдещето!/
Няма да споря с никого тук, защото просто е въпрос на по-далечно бъдеще /а може би не?/, така че няма как да се обоснова и да ви го докажа. Идните поколения ще видят, но едва ли някой от тях ще се сети за АБВ форума в шантавата България тогава, пък знае ли човек. За да видят, как едно врабченце малко е предсказало какво ще им дойде на главите... Чик-чирик, чик-чирик! svirkam si.gif
Леви-десни, леви-десни, напред, леви-десни, леви-десни:

--------------------
ЛС
Shade
коментар 17/05/2020, 02:23
Копирай адреса: #15

Advanced Member
Потребител # 19

Цитат(lati1960 @ 15/05/2020, 11:43) *
Роботите и киборгите са само преходен етап към новия човек, гмо модифицираният. /прочети за Свръх Човека на Ницше! Хитлер ряпа да яде, ако знае какво готвят неговите "победители" за бъдещето!/
Няма да споря с никого тук, защото просто е въпрос на по-далечно бъдеще...

Отново противоречия. Какво далечно бъдеще, нали очаквате всеки момент края на този свят? Второто Пришествие на Исус, Страшният Съд, където ще се раздават смъртни присъди в дивашки стил, пред който съдът на Средновековната Инквизиция бледнее. В резултат непослушните отиват да се пържат вечно в горящата сяра на Ада (защо сяра, а не електричество или газ, е без значение, така е писано и точка), а послушните ще получат Вечен живот в Рая, където основното им занимание ще бъде вечно да благославят милостивия Бог.

Та въпросът беше да не би да си прогледнал... misli.gif
Да поясня. Учителката дава на класа тема за съчинение "Вяра в Светлото Комунистическо бъдеще".
На другия ден учителката кара Иванчо да прочете съчинението си пред класа.
- Нашата котка се окоти и роди 5 котенца. Те всички са комунисти - започва Иванчо.
- Браво, Иванчо! - възхищава се учителката - Напипал си същността. Дори домашните животни се радват на социалистическата реалност.
- Мина една седмица - продължава Иванчо - и котенцата вече не са комунисти.
- Как така бе, Иванчо! - възмущава се учителката - Това е невъзможно!
- Възможно е, възможно е, другарко! - настоява Иванчо - Котенцата прогледнаха!

Това съобщение е било редактирано от Shade на 17/05/2020, 03:16

--------------------
-
ЛС

Отговори в темата
- D-rA   Гол ли е царя?   09/05/2020, 21:29
|- - admiral   RE: Гол ли е царя?   14/05/2020, 14:05
|- - lati1960   Дай примери.   11/05/2020, 21:31
- - Бай Ганьо   Радвам се, че животът ми в по-голямата си част (да не кажа почти целият) се изн...   11/05/2020, 21:36
|- - Shade   Цитат(Бай Ганьо @ 11/05/2020, 12:36) откакто премахнаха голите жени от ...   12/05/2020, 02:53
|- - Бай Ганьо   Изплакнах ги. Няма що.   12/05/2020, 09:40
|- - D-rA   Цитат(Бай Ганьо @ 12/05/2020, 10:40) Изплакнах ги. Няма що. Виж идеи ...   12/05/2020, 09:49
|- - lati1960   Цитат(D-rA @ 12/05/2020, 10:49) Виж идеи за подарък - иде лято ...   12/05/2020, 11:23
|- - Питето   Ми виж цените на бензиностанциите и ако имаш акъл ще се сетиш кво е станало с пе...   12/05/2020, 20:06
|- - lati1960   Цитат(Питето @ 12/05/2020, 21:06) Ми виж цените на бензиностанциите и а...   12/05/2020, 21:14
|- - Питето   Махалото... е поограничено и няма да се връща в тази посока. Поне няма да се вър...   13/05/2020, 19:17
|- - lati1960   Цитат(Питето @ 13/05/2020, 20:17) Махалото... е поограничено и няма да ...   14/05/2020, 11:30
|- - Питето   Стига конспирации, ми вземи попрочети некой учебник по икономика. Активите на ел...   14/05/2020, 17:45
|- - lati1960   Цитат(Питето @ 14/05/2020, 18:45) Стига конспирации, ми вземи попрочети...   14/05/2020, 19:18
|- - Shade   Цитат(lati1960 @ 14/05/2020, 10:18) ...пропускаш нещо много важно. Техн...   15/05/2020, 03:28
|- - lati1960   Цитат(Shade @ 15/05/2020, 04:28) Не ги приказвай тия смешки. "......   15/05/2020, 20:43
|- - Shade   Цитат(lati1960 @ 15/05/2020, 11:43) Роботите и киборгите са само преход...   17/05/2020, 02:23

Closed TopicStart new topic

Олекотена версия Сега е: 17/04/2026, 07:51