test
IPB

Здравейте ( Вход | Регистрация )

> Защо сме такива .....?
Mukaveev
коментар 25/07/2020, 20:00
Копирай адреса: #1

Advanced Member
Група: Редовни потребители
Съобщения: 1 468
Регистриран: 01/06/2017
Потребител # 34

''… Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за благото на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо.

… За мен най-лошото в България, е чудесното наслаждение, което имат тук хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.

... Българин с българин не може да се разбере. Те все гръмогласят.

... Българите са много неопитни и самонадеяни; със своите детински неразбранщини бъркат развитието и бъдащността на Отечеството си. Всеки иска да стане министър. Във време, гдето всички трябва да се заловят за усърдна работа, за да уредят и възвисят Отечеството си, занимават се с дребни лични препирни. Свидетелство за това са тукашните вестници, които в Европа са съвършено без пример по своят си див език и стил. Няма възторг, няма самоотвержен патриотизъм, няма горещата любов за истината и за доброто, няма съгласие (рядко можеш да намериш тука няколко души приятели: единът мрази другия и няма по между им съгласие)....''

През далечната 1899 година на 24 юли чешкият историк Константин Иречек публикува статия, в която описва партизанщината в българския политически живот.......

.....преди 121 г., все едно говори днес. Защо сме такива, трябва да знаем от къде идва този манталитет, за да можем да се борим с тези не преходни недъзи.
Защо сме такива .....?

--------------------
След дъжда, откриваш нова красота, в планинския пейзаж.
В ношната тишина звукът на камбаната е особено чист.
Go to the top of the page
ЛС

Start new topic
Отговор
lati1960
коментар 04/08/2020, 21:57
Копирай адреса: #2

Advanced Member
Група: Изгонени
Съобщения: 8 828
Регистриран: 20/04/2019
Потребител # 519

neQsH9-aFDA

Мисля коментара е излишен. Но, понеже е задължителен, ще кажа няколко думи. Първо това, че дори да имаше в началото опити, вече е ясно, че няма как Радев, Бокжов, Нинова или койдо и да било да манипулира и ръководи протестите у нас и на българите по света. Особено по света. И то предимно на млади, образовани и интелигентни хора. В този контекст за мен поне е ясно, че г-н Борисов, без значение как ще постъпи оттук-насетне, е пътник от политиката и управлението. Въпрос на време. Впрочем, да се разпорежда така безогледно с обществени средства, като ги раздава на едни, за сметка на други, и така да настройва обществото срещу протестиращите, е лош ход. Защото, това не са негови парѝ, освен че са нов дълг, задължително трябва да преминават през санкция на парламента, а той в момента е разпуснат, във ваканция. Тоест, Борисов нарушава всякакви закони вече, Конституцията също, и един ден за това ще му бъде потърсена сметка. Колкото повече протака и упорства, толкова по-тежки ще бъдат последствията за него. Едва ли ще прочете какво съм писал тук, но съм длъжен да го кажа, за последно - вместо да се крие от хората и обществото, и да раздава от джипа чужди парѝ, за да се откупи и този път, утре на конкреса на партията си да убеди своите хора да отстъпят, да си подадат оставките, също и протежето му Гешев, който си е наел още 13 бодигарда /от кого ли се пази!, нали е борец за народни правдини?/. Това е разумния ход. Видно е, че протестиращите няма да отстъпят, и така ескалацията ще продължи, а вината ще е само на премиера. Като са толкова сигурни, че народа ги иска, да се оттеглят, да се мине през конституционните процедури, да се изберат независими и почтени хора в ЦИК и по места, които да проведат изборите, и тогава - каквото суверена реши. Това е единственият разумен и законен вариант нещата да се успокоят и обществото да реши своето бъдеще, а не отделни хора. Утре е денят, в който премиера може да вземе това решение и да го наложи на своите съпартийци и коалиционни партньори в момента. Дано прояви разум и този път, другият вариант е задълбочаване на кризата в страната и, ако нещата излязат от контрол, вината ще е на сегашната власт, последиците също. Ясно е, че така не може да продължава повече. Не разбирам защо упорстват? Призивите да се обединим, да си стиснем ръцете и да вървим напред заедно... са пълни глупости! Защо? Когато Борисов, Менда Соянова, Нинова, Каракачонов, Симеонов, и цялата тая посткомунистическа мафия си даде доходите на баба Гинка от село Гинци, и живее с нейните, тогава - о кей, може да се обединим, и да вървим заедно. Иначе не става! Ясно ли е най-сетне? Хайде стига са ни правили на малоумни! Видно е, че поне младите вече не искат да се обединяват и вървят напред с мутри, корумпирани ченгета, крадци, лъжци и чада на БКП и ДС. Стига толкова!

Това съобщение е било редактирано от lati1960 на 04/08/2020, 22:29

--------------------
Всичко, което прочетете по-горе, е само мнение.
ЛС
lati1960
коментар 04/08/2020, 22:21
Копирай адреса: #3

Advanced Member
Потребител # 519

Извинявам се, че едната приставка от видео с реч на Хитлер не се отваря, както и другата, от конгрес на ГЕРБ, ще опитам да ги дам тук отделно, дано се получи. Идеята беше да се види приликата между диктаторските режими, без значение времената, в които те са факт:

https://www.vbox7.com/play:72a676ebde

На друго място дадох видео от сбирка на ръководството на ГЕРБ, в което се вижда как на Борисов му целуват ръка буквално като Кръстник на мафията, едно към едно както са го правели и правят в Камората, Дрангетата, сицилианската и бог знае още кои. А защо хората са такива и одобряват такъв маниер на управление, причините са много, но най-важната е внушението и илюзията на повечето, че с много парѝ човек може да си купи всичко. Не може! Най-важните неща в живота нямат цена и не се купуват с пари, дори с много. Да не изреждам - здраве, живот, любов, морал, дух, душа, чест, мъжество... В момента Борисов се опитва да си купи с народни пари още управление и власт, но вече е късно. Това трябваше да почне да прави още преди 10 години, вече не става. Каруцата се счупи, конете избягаха, време е за промяна. Колкото по-рано го разбере и отстъпи, толкова по-добре и за него, и за нацията, за всички. Така или иначе ще се ходи на избори, най-важната битка на протеста на първо време е да не позволи на ГЕРБ и кликата с Михаил Константинов отново да ги прави. Абсолютно нови и надпартийни хора трябва да проведат следващия вот, иначе отсега мога да ви кажа резултатите, манипулирани разбира се. Всъщност, затова и протака Борисов с кликата около него, за да правят пак те изборите. Не бива да им се позволява! И нека обществото реши - какво и кого иска в управлението. Това е.

Това съобщение е било редактирано от lati1960 на 04/08/2020, 22:26

--------------------
ЛС
D-rA
коментар 04/08/2020, 22:39
Копирай адреса: #4

Advanced Member
Съобщения: 2 294
Регистриран: 20/03/2017
Потребител # 4

Пусни и видео с юмручето на Радев - то е най-показателно за това което искаш да изразиш. sunbathing.gif

--------------------
ЛС
lati1960
коментар 05/08/2020, 20:56
Копирай адреса: #5

Advanced Member
Потребител # 519

Цитат(D-rA @ 04/08/2020, 23:39) *
Пусни и видео с юмручето на Радев - то е най-показателно за това което искаш да изразиш. sunbathing.gif

Отделно само да поясня, че не само Борисов и Гешев трябва да се махнат от политиката и управлението. Това се отнася за цялото посттоталитарно статукво, включва независимо разследване от един почтен и истински професионалист нов главен прокурор, който да разследва и Доган, и Пеевски, и Домусчиеви, и Златеви, и Гергов, Радев, Нинова, Каракачанов, Марешки, Симеонов, Сидеров, Фандъкова, и въобще цялата тази гвардия на посткомунистическата банда, също и предишните, ограбили тотално страната ни. На това трябва да се сложи край. И ще стане. Може би не толкова бързо, колкото ни се иска на някои, особено на младите, ще е трудно, бавно и мъчително, но ще стане, аз съм убеден. Селските хитринки на Борисов уж да се оттегли, но ортаците му от същата мафия да останат да управляват, са несъстоятелни. И няма да минат. Както вече писах, Борисов вече е провален тотално морално, оттук-насетне каквито и хитринки да опитва, само ще удължи агонията на държавата, и ще трупа лични пасиви, които един ден могат да му излязат солени. Днес един от лидерите на протеста, от т. нар. "отровно трио" категорично заяви, че целта не е Радев да управлява, президентът ще бъде проконтролиран от протестиращите да изпълни закона както е по Конституция, с единствената задача - честни, прозрачни и почтени избори, с машинно, електронно и дистанционно гласуване, с нова ЦИК, с нови хора по комисиите, по преброяването, и т. н., за да се гарантира реалния вот на нацията. Оттам-нататък народът ще си каже какво иска. Ако си го иска пак Борисов с ГЕРБ, о кей, така да е. Но предварително тези тарикати да ни плашат и да ни убеждават, че нямало кой, че те, крадците и измамниците, мутрите и наследниците на БКП и ДС са единствените, които ще спасяват нацията в трудния момент, това е абсурд, безумие. Не мисля, че вече има някой, който им вярва. Които ги подкрепят, е заради лични интереси, виждаме как Борисов беззаконства, раздавайки изгладуваните от обществото резерви на отедлни групи, за да ги настройва срещу протеста и младите хора по улиците. И един ден той ще отговаря за това, трябва да му е ясно. Приказката на мутрите, ченгетата и бандитите, и на наследниците на комунистите в България няма да е вечна. Жалка и срамна е тази продажност на част от българите. Която всъщност е причината за поредицата национални катастрофи дотук, очертава се май нова, ако Борисов и хората му не отстъпят. Аз не крия, че съм с младите, които се борят тази агония да свърши. Нека ги подкрепим, ако искаме да живеем в модерна, съвременна, свободна и истински демократична страна. Това е последното, което мога да кажа по темата. Останалото са лични пристрастия, сметки и интереси. Но те са част и от диктаторските общества и режими, от какъвто нацията, макар и мъчително, най-сетне се опитва да се освободи. Дано да успее! Аз вярвам, че ще е така. Иначе онова: НАРОДЕ???? от тефтерчето на Дякона, вечно ще тежи над робски наведените глави на чалгализираната ни и циганизирана Родина. Това ли искате?

Това съобщение е било редактирано от lati1960 на 05/08/2020, 21:58

--------------------
ЛС
D-rA
коментар 05/08/2020, 21:56
Копирай адреса: #6

Advanced Member
Потребител # 4

Цитат(lati1960 @ 05/08/2020, 21:56) *
включва независимо разследване от един почтен и истински професионалист нов главен прокурор, който да разследва

И според чии критерии за истински, почтен и професионалист ще бъде този избор? Нали изборът го прави ВСС. Тях кой да ги смени и по чии критерии...Изобщо правиш един словесен тюрлю гювеч, на основа на собствения си мироглед... sunbathing.gif
ПП. Бъди по-конкретен, например:С какво Гешев заплаши твоят или на някой от обкръжението ти живот?По време на Борисов - 1,2 или 3 кое от действията му на премиер и решенията прилагани от правителството му влоши живота ти или ти сложи вилица на врата?Обясни защо настояваш да се махнат тези двамата - но си спести свободните съчинения от различни автори по темата - какво е личното ти виждане и усещане...

--------------------
ЛС
lati1960
коментар 06/08/2020, 21:30
Копирай адреса: #7

Advanced Member
Потребител # 519

Направо към списъка. Ще е нещо като едно временно, но не служебно /на Радев/ правителство на националното спасение, така да го речем, евентуално в един следващ избран парламент. Ще дам имена по постове, като почна от премиерския, вероятно ще пропусна някое министерство, по принцип съм далеч от реалната политика, освен като анализатор. Та, става дума за моите лични предпочитания, което не ангажира с нищо лицата и хората, които ще спомена:
1. Следващ премиер, отново уточнявам - не служебен, ми се иска да е жена. И то от типа българска желязна лейди, веднага се сещам за Кристалина Георгиева, която обаче категорично отказва на този етап да се върне у нас, по обясними причини, знаем коя световна институция оглавява. Резервен вариант е Мария Габриел, но ми се струва малко мека за подобна отговорност, може и да греша. Изключвам мутресите на Борисов и ГЕРБ като Менда Стоянова и Цвета Караянчева, прекалено обвързани са с корупционната власт, освен всичко поне едната е троянски кон на ДПС и Пеевски в управлението. Може би ти ще се сетиш за някоя подходяща.
2. Външен министър виждам старата пушка Соломон Паси. Аргументите: Умерен, дори в отношенията с Русия, но гарантирано пронатовски и прозападно настроен, на 100%. Човек от занаята, запознат с материята, не статист като Екатерина Захариева.
3. За мен най-подходящ за финансов министър би бил Григорий Вазов, ако разбира се приеме човека. Няма да обяснявам защо, който го познава, знае. Невериятен ерудит в сферата, запознат детайлно с всички проблеми в нея, имащ и решенията.
4. Икономиката би прилягала на Радан Кънев, чул съм добри идеи по това от него, дано е способен да ги претвори в действителност. Партийната му принадлежност не е важна в случая. /Както виждаш, не робувам на нея./
5. На правосъдието - Христо Иванов, задължително. Този човек, какъвто и да е /не го познавам лично/, извоюва една от най-големите победи на гражданското общество у нас напоследък - сви сърмите на Догановите морски сараи, не е малко! Освен това е наясно какво трябва да се прави в системата, Борисов преди го махна именно заради това - че почна реформи в нея.
6. На администрацията, транспорта, и т. н., защо не Томислав Дончев? Кадърно момче, ще се справи. И има ищах най-сетне да въведе това прословуто електронно правителство. Ако няма кой да му пречи, ще го стори.
7. На спорта... тук се колебая, но една Весела Лечева би дала нов баланс в дамската част, нищо че е от БСП, почтен човек.
8. В социалното министерство също трябва да се разпорежда някой ляв, задължително, иначе всичко е фарс и пари на парче, както сега се прави, от прозореца на джипа черен на Бате. На това трябва да се сложи край! Кой точно, не мога да кажа, честно казано не съм запознат поименно с ръководството на БСП, и въобще. Но трябва да е политик почтен и с леви убеждения.
Има още много имена на почтени хора професионалисти в своите области, които могат да намерят място в едно бъдещо управление на страната ни, когато най-сетне посткомунистическото статукво бъде премахнато. Виждаш, че не робувам на партийни пристрайстия, важни са качествата на хората, и най-важното - да са морално чисти и готови да работят здраво за родината си. Така че заплахите на Борисов, че без него и Пеевски, Доган и сие държавата щяла да пропадне, са си чисти лъжи и манипулации. Има много кадърни люде, включително и иззад граница, образовани, опитни, които знаят какво да се направи, само трябва да им се даде шанс. Никой не е незаменим, няма такова нещо. Стига с тия глупости. Така само се оправдава посткомунистическата агония на България, нищо друго. Не в Еврозоната, на Марс да ни приемат, ако мутрите и ченгетата останат да управляват, и бившите комунисти, пак те ще се ояждат, и обръчите около тях, а напрежението в обществото ще се запази, дори ще ескалира още по-бурно един ден. На повечето места по провинцията положението е нетърпимо, като прибавим и щуротиите с тая пандемия... Колкото по-бързо Борисов и Гешев се оттеглят, толкова по-успешно държавата ще успее да се преструктурира в новите условия. Сега относителното спокойствие и доволство се крепи на факта, че обществото живее на вересия, от дълг към дълг, истината по това се крие, за размерите, и един ден тази работа няма да свърши добре. Вече го няма Орешарски всичко да лепнем на него. Или може би да върнем Виденов за премиер, какво ще кажеш? За да се оправдава пак с някой Борисов после.
-------------------------------
Забравих да спомена, че министър на чалгата трябва да е г-н Трифонов, но ще ви го спестя, за да не обидя неговия фен тук и мой добър форумен приятел, Еревана. a4dff7b7.gif

Това съобщение е било редактирано от lati1960 на 06/08/2020, 21:50

--------------------
ЛС
D-rA
коментар 06/08/2020, 22:19
Копирай адреса: #8

Advanced Member
Потребител # 4

Това би било възможно само при президентска форма на управление, защото няма как да получиш парламентарна защита за изброените от теб "министри"... Това го иска и Радев, не случайно агент от ДС - "Майстор", му прави великите анализи...Иначе, каквото ти се иска - пред урните с бюлетината... sunbathing.gif

--------------------
ЛС
lati1960
коментар 07/08/2020, 20:50
Копирай адреса: #9

Advanced Member
Потребител # 519

Цитат(D-rA @ 06/08/2020, 23:19) *
Това би било възможно само при президентска форма на управление, защото няма как да получиш парламентарна защита за изброените от теб "министри"... Това го иска и Радев, не случайно агент от ДС - "Майстор", му прави великите анализи...Иначе, каквото ти се иска - пред урните с бюлетината... sunbathing.gif

Ако Радев също иска почтени, морални и некорумпирани хора да управляват България, като гореизброените от мен, защо да е лош?
Но, няма да споря. Просто вече няма смисъл, след последните събития от рано днес. Имам предвид полицейската акция спрямо протеста. Нещата вече са ясни, за разумните. И за почтените хора у нас. Част от които са и по площадите. За съжаление си давам сметка, че те не са много. Така че е ясно кой, кои, защо и как ще спечелят пак у нас. Така да бъде. В този контекст не ми остава друго, освен накрая отново да завърша с онова прословуто възклицание от тефтерчето на Левски, което изяснява всичко:

НАРОДЕ????

Не знам какво повече да добавя, наистина. Освен: Напусто се бори и жертва, Дяконе! Те не те заслужават!

НАРОДЕ!!!!

Това съобщение е било редактирано от lati1960 на 07/08/2020, 20:51

--------------------
ЛС
wal
коментар 08/08/2020, 18:25
Копирай адреса: #10

Advanced Member
Съобщения: 1 606
Регистриран: 10/06/2017
От: Русе
Потребител # 97

Цитат
Просто вече няма смисъл, след последните събития от рано днес. Имам предвид полицейската акция спрямо протеста.

Сподели ни какво против имаш полицейската акция, щото и аз имам против.Много късно се случи и пак им позволиха да вдигат палатки и контейнери.
ЛС
lati1960
коментар 09/08/2020, 12:01
Копирай адреса: #11

Advanced Member
Потребител # 519

Цитат(wal @ 08/08/2020, 19:25) *
Сподели ни какво против имаш полицейската акция, щото и аз имам против.Много късно се случи и пак им позволиха да вдигат палатки и контейнери.

Просто е. Ако живееш в София, можеш лично да провериш кой лъже и кой казва истината. Отиваш при палатковите лагери, ще те пуснат без проблеми протестиращите, и ще видиш, че няма нито ултраси с качулки, нито натрупани бухалки и павета, нито бутилки запалителни... нищо такова! Това са лъжите на властта! Категорично го заявявам. Всеки безпристрастен човек може да го провери това нещо, и то на място. Само че, какво се получава тогава:
Борисов лъже.
Гешев лъже.
Фандъкова лъже.
Главният полицейски комисар лъже.
Новият министър на МВР лъже.
Каракачанов лъже.
Валери Симеонов лъже, на квадрат, той си го може това.
В палатките има цели млади семейства, с децата си, това е. Играят волейбол, дечицата карат тротинетки, велосипеди... Протестът е абсолютно мирен, повече няма накъде. И, ако Борисов нареди и този път тези хора да бъдат брутално атакувани и махнати, за пореден път ще потвърди, което вече всички разумни хора у нас със сигурност научиха - че той е диктатор, и то от най-гадния и лицемерен тип, посткомунистически такъв. Говори благо, като Тато, но лъже, и върши зад лъжите съвсем друго. Това е истината. Оттук-насетне всеки може да взима чиято страна си пожелае, според субективните си интереси, разбирам това, не съдя никого. Но, истината е такава: ВЛАСТТА ЛЪЖЕ!!! Точно властта използва провокатори, и то от най-долните престъпни среди, за да очерни протеста и да насъска обществото срещу тези млади хора, които зарязаха кариери, бизнеси, дом, всичко, за да поведат последната битка срещу остатаците на комунизма в България в лицето на Борисов, партията му даръжава ГЕРБ и всички от политическото статукво дотук. Това е обективният поглед върху ситуацията. Субективните подходи на всеки поотедлно са съвсем друго нещо. Всеки се бори за хляба, пази си службицата, работата... разбираемо е. Но никой не е по-голям от Истината. А тя е точно това - че, дори да е имало опити от Радев, Божков, Нинова и Трифонов да се намесят в простеста, нещата вече са на съвсем друго ниво. Протестиращите се самоорганизират чрез социалните мрежи и новите технологии, никой политик или конкретен човек не стои зад тях. Със собствени средства си плащат всичко, не получават пари от никого и от никъде. Всеки може да провери това, като иде и се присъедини към тях и отвътре види как стоят нещата. Останалото са долните лъжи и манипулации на властта, но, както е казал народът наш - на лъжата краката са къси. Рано или късно манипулаторите и диктатора ще си платят за това. Колкото по-дълго се окопават зад тези лъжи, измами, насилие и манипулации, толкова по-тежки ще са един ден последиците за тях. Време е да проявят разум, и да се оттеглят. Не че ще го сторят, знам. Много е голямо краденето там, за огромни средства, пари и интереси става дума. Но, това е причината у нас в крайна сметка нещата да се решават насилствено, понеже няма демократични традиции и такива ояли се тоталитарни чудовища никога не се махат доброволно. Как да стане тогава? Избори? Ми да подадат оставки, да идем да гласуваме, ама не те да ги правят изборите. Ето тук ги стяга чепикът. Това вече не минава! Ако Борисов и ГЕРБ пак си правят изборите, разбира се, че пак те ще "спечелят". Не, няма да стане. Не и този път!

Това съобщение е било редактирано от lati1960 на 09/08/2020, 13:31

--------------------
ЛС
D-rA
коментар 09/08/2020, 12:39
Копирай адреса: #12

Advanced Member
Потребител # 4

И кой лъже в твоето мнение - Борисов 3 е на власт след служебен кабинет на Румен Радев. Значи манипулаторите са от Радев и компания...Съветникът на Румен Радев, с агентурно досие от ДС "Майстора" и виден функционер на БСП, а и приближен на Илия Павлов от мутренското време - прави "анализи" за бъдещето... Кое е лъжа? Радев ли го е назначил - Радев. Сам ли го е избрал или е посъветван?Размаха ли юмрук в закана - размаха. Кое е лъжа? sunbathing.gif
Ето ти го Орлов мост

--------------------
ЛС
lati1960
коментар 09/08/2020, 13:20
Копирай адреса: #13

Advanced Member
Потребител # 519

Цитат(D-rA @ 09/08/2020, 13:39) *
И кой лъже в твоето мнение - Борисов 3 е на власт след служебен кабинет на Румен Радев. Значи манипулаторите са от Радев и компания...Съветникът на Румен Радев, с агентурно досие от ДС "Майстора" и виден функционер на БСП, а и приближен на Илия Павлов от мутренското време - прави "анализи" за бъдещето... Кое е лъжа? Радев ли го е назначил - Радев. Сам ли го е избрал или е посъветван?Размаха ли юмрук в закана - размаха. Кое е лъжа? sunbathing.gif
Ето ти го Орлов мост

И какво му е на Орлов мост? Да виждаш някъде мутри с качулки, бухалки, павета, запалителни бутилки? Както излъгаха полицейските началници? Иди при тези мирни хора, и разгледай. Така да манипулираме фактите не е редно.
Мирния протест беше атакуван от полицията по нареждане на Борисов и Симеонов, затова хората взеха мерки, но като мирни граждани. Нека по-сериозно - не в тях е оръжието и средствата на властта!
И защо непрекъснато насочваш вниманието към Радев? Аз ти отговорих какво лично ми е сторил Борисов и неговата власт, тази на мутрите и ченгетата. На теб Радев какво ти стори? Той не разполага с никаква реална власт. Просто като политически опонент опита да е морален коректив на ГЕРБ и Борисов, което е част от правомощията му, и затова беше атакуван от Гешев. А като ще броиш досиета и агентурни имена, по-добре се вгледай по-обстойно в самия Борисов, в партията му и в кликата около него, там положението е много по-страшно. Ако искаш да си обективен де. Ако не, за какво да говорим?

Това съобщение е било редактирано от lati1960 на 09/08/2020, 13:33

--------------------
ЛС
D-rA
коментар 09/08/2020, 14:22
Копирай адреса: #14

Advanced Member
Потребител # 4

Цитат(lati1960 @ 09/08/2020, 14:20) *
И какво му е на Орлов мост? Да виждаш някъде мутри с качулки, бухалки, павета, запалителни бутилки? Както излъгаха полицейските началници? Иди при тези мирни хора, и разгледай. Така да манипулираме фактите не е редно.
Мирния протест беше атакуван от полицията по нареждане на Борисов и Симеонов, затова хората взеха мерки, но като мирни граждани. Нека по-сериозно - не в тях е оръжието и средствата на властта!
И защо непрекъснато насочваш вниманието към Радев? Аз ти отговорих какво лично ми е сторил Борисов и неговата власт, тази на мутрите и ченгетата. На теб Радев какво ти стори? Той не разполага с никаква реална власт. Просто като политически опонент опита да е морален коректив на ГЕРБ и Борисов, което е част от правомощията му, и затова беше атакуван от Гешев. А като ще броиш досиета и агентурни имена, по-добре се вгледай по-обстойно в самия Борисов, в партията му и в кликата около него, там положението е много по-страшно. Ако искаш да си обективен де. Ако не, за какво да говорим?

Следи директните включвания - различни източници пускат видео включвания-- ще ги видиш всичките описани от полицията...Никой не оспорва мирните протестиращи. Думата е за провокаторите, чакащи удобен момент да предизвикат размирици с полицията.
Личният ти разказ е съотносим към зората на прехода и мутренския период на СИК, ВИС и всякакви други, често с прикритие от полиция... Но този период не е сега. Не знам защо насочваш личните си проблеми към сегашното управление.Радев лично нищо не ми е направил - но и не искам да направи. Неосоциализъм е посоката в която той върви, с действията си и със сътрудниците си с които се е обградил. Не разполага с реална власт, но се стреми към нея- едно служебно правителство може да направи много бели на държавата и не си мисли че ще се занимава само с избори...Все още политическата ситуация в държавата е на ниво - избор на по-малкото зло... И все още Борисов е такова по-малко зло. Друго няма и протестът не излъчва такова...

--------------------
ЛС
lati1960
коментар 09/08/2020, 19:21
Копирай адреса: #15

Advanced Member
Потребител # 519

Цитат(D-rA @ 09/08/2020, 15:22) *
Следи директните включвания - различни източници пускат видео включвания-- ще ги видиш всичките описани от полицията...Никой не оспорва мирните протестиращи. Думата е за провокаторите, чакащи удобен момент да предизвикат размирици с полицията.
Личният ти разказ е съотносим към зората на прехода и мутренския период на СИК, ВИС и всякакви други, често с прикритие от полиция... Но този период не е сега. Не знам защо насочваш личните си проблеми към сегашното управление.Радев лично нищо не ми е направил - но и не искам да направи. Неосоциализъм е посоката в която той върви, с действията си и със сътрудниците си с които се е обградил. Не разполага с реална власт, но се стреми към нея- едно служебно правителство може да направи много бели на държавата и не си мисли че ще се занимава само с избори...Все още политическата ситуация в държавата е на ниво - избор на по-малкото зло... И все още Борисов е такова по-малко зло. Друго няма и протестът не излъчва такова...

Пак ще те посъветвам, и не само теб - иди на място и виж лично. Говорѝ с хората от протеста, и виж с очите си дали има бухалки, качулки, запалителни бомби и други подобни, както излъга началникът на полицията. Също и Каракачанов. За това става дума - кой лъже, и защо!
Иначе личната ми драма не е само моя, на не малка част от почтените хора у нас е, затуй голяма част от младите избягаха навън. Точно защото мутренският преход не е свършил, той просто се преля в управлението на ГЕРБ и Борисов. Именно тази власт събра на едно в управлението най-неморалните сили и хора на нацията, като мутрите, комсомолците, с партийните книжки от БКП, на ДКМС, доносниците на службите, мръсните ченгета манипулатори, които се сдружиха с наркобароните, с престъпниците... Които впрочем, престъпници буквално се изпращат именно от службите и полицията, за да омаскарят мирния протест. Самите протестиращи в началото ги ловяха и водеха при редовите полицайчета, които си вършат работата и изпълняват само заповеди. Виновните са други, и е ясно кои. Но, уважавам правото на всеки да харесва една такава власт, тя затуй и съществува, понеже има обществената подкрепа, наясно съм. Що касае президента Радев, ако зависеше от мен, той също трябва да си подаде оставката, но заедно с Борисов и Гешев, за мен всички тези са част от посткомунистическото статукво. Аз поне съм обективен и докрай коректен по това. Докато някои гледате само какво е около Радев, но не щете да видите какво е около Борисов, не че нацията не видя де, и то как! Но, след като и това не подейства отрезвяващо на обществото, ясно е, че позитивна промяна няма да има, не и скоро. Както с Живков и с БКП народът наш си вегетира почти половин век, така и с Борисов и ГЕРБ изглежда ще е същото. Това искате, това получавате. Само че не съм съгласен, че било по-малкото зло. Обратното, това е най-голямото зло на света, в управлението на една държава - заедно във властта на мутри, комунисти, корумпирани ченгета, крадци, лъжци, измамници и манипулатори. Не виждам какво по-голямо зло може да има за една нация. Но, след като такъв е изборът ѝ, така да бъде.

--------------------
ЛС
Бай Ганьо
коментар 09/08/2020, 21:12
Копирай адреса: #16

Форумен идиот
Съобщения: 2 920
Регистриран: 01/06/2017
Потребител # 26

https://www.168chasa.bg/article/8893313

Коментарът е излишен.
ЛС

Отговори в темата
- - lati1960   neQsH9-aFDA Мисля коментара е излишен. Но, понеже е задължителен, ще кажа някол...   04/08/2020, 21:57
|- - lati1960   Извинявам се, че едната приставка от видео с реч на Хитлер не се отваря, както и...   04/08/2020, 22:21
|- - D-rA   Пусни и видео с юмручето на Радев - то е най-показателно за това което искаш да ...   04/08/2020, 22:39
|- - lati1960   Цитат(D-rA @ 04/08/2020, 23:39) Пусни и видео с юмручето на Радев ...   05/08/2020, 20:56
|- - D-rA   Цитат(lati1960 @ 05/08/2020, 21:56) включва независимо разследване от е...   05/08/2020, 21:56
||- - lati1960   Направо към списъка. Ще е нещо като едно временно, но не служебно /на Радев/ пра...   06/08/2020, 21:30
||- - D-rA   Това би било възможно само при президентска форма на управление, защото няма как...   06/08/2020, 22:19
||- - lati1960   Цитат(D-rA @ 06/08/2020, 23:19) Това би било възможно само при пре...   07/08/2020, 20:50
||- - wal   ЦитатПросто вече няма смисъл, след последните събития от рано днес. Имам предвид...   08/08/2020, 18:25
|||- - lati1960   Цитат(wal @ 08/08/2020, 19:25) Сподели ни какво против имаш полицейскат...   09/08/2020, 12:01
|||- - D-rA   И кой лъже в твоето мнение - Борисов 3 е на власт след служебен кабинет на Румен...   09/08/2020, 12:39
||||- - lati1960   Цитат(D-rA @ 09/08/2020, 13:39) И кой лъже в твоето мнение - Борис...   09/08/2020, 13:20
|||||- - D-rA   Цитат(lati1960 @ 09/08/2020, 14:20) И какво му е на Орлов мост? Да вижд...   09/08/2020, 14:22
|||||- - lati1960   Цитат(D-rA @ 09/08/2020, 15:22) Следи директните включвания - разл...   09/08/2020, 19:21
|||||- - Бай Ганьо   https://www.168chasa.bg/article/8893313 Коментарът е излишен.   09/08/2020, 21:12
|- - Питето   42   06/09/2020, 20:40

Closed TopicStart new topic

Олекотена версия Сега е: 17/04/2026, 10:55