test
IPB

Здравейте ( Вход | Регистрация )

> Смисълът на живота, който както го разбира?
lati1960
коментар 07/09/2020, 12:30
Копирай адреса: #1

Advanced Member
Група: Изгонени
Съобщения: 8 828
Регистриран: 20/04/2019
Потребител # 519

Ми, здравейте!
Прост е въпросът, едва ли с прости отговори. Макар Питето да изхитрува и в предшестващата тема се измъкна с "42" от предговора на класически фентъзи роман. Едва ли само аз обаче ще приема това без пояснения. Потребител също има шанс да се доизкаже, както и всеки друг. Вие сте!
--------------------------------
Да, знам, знам. Едва ли ви се говори много на фона на случващото се напоследък у нас. Но не пречи да внесем малко философски и духовен привкус на цялата тая гадост, защо не. Така че, така де - вие сте! good.gif
Размисли за смисъла на живота, паралелно с мерзостите в него. Защо не? Да опитаме.
Е-хоо, има ли някой тук?

--------------------
Всичко, което прочетете по-горе, е само мнение.
Go to the top of the page
ЛС

Start new topic
Отговор
Питето
коментар 09/09/2020, 19:16
Копирай адреса: #2

Advanced Member
Група: Редовни потребители
Съобщения: 7 699
Регистриран: 08/06/2017
Потребител # 81

42 е добре — простичко, стегнато, лесно се помни, пасва на много неща (дори и приблизително). Въобще защо очакваш сложен отговор на сложен въпрос? Ми то, и това (-80538738812075974)3 + (80435758145817515)3 + (12602123297335631)3 = .... не може да го сметнеш нито на ум, нито с калкулатора, обаче отговора си е стегнатото двуцифрено 42.
"Когато си изясните въпроса, ще разберете и какво означава отговорът." (цитат пак от там, дето е 42). animatedwink.gif

--------------------
"Историята служи на българите да не си вземат поука от нея." Фра Дяволо
" при толкова много бъдеще направо не виждам смисъл да се връщам към миналото." 2017 една българка
ЛС
Riki
коментар 09/09/2020, 20:10
Копирай адреса: #3

Advanced Member
Съобщения: 1 958
Регистриран: 01/06/2017
Потребител # 32

"..Това са те, Смъртните – продължи Смърт. – Дадени са им едва няколко години живот на този свят и те правят всичко възможно да го усложнят. Очарователно!...”

Това съобщение е било редактирано от Riki на 09/09/2020, 20:15

--------------------
"Разни хора, разни идеали."
ЛС
Питето
коментар 09/09/2020, 20:48
Копирай адреса: #4

Advanced Member
Потребител # 81

Ми, когато времето те притиска, нЕмаш много възможности... А и като се позамислиш, Смърт също е усложнил нещата (а той няма лимит от време, та да припира), когато е допуснал Смърт на мишките да си остане отделно от него. Абе стана ми сложно, нищо че е интересно, та 42 си е някак си по-стегнато и лесничко...

--------------------
" при толкова много бъдеще направо не виждам смисъл да се връщам към миналото." 2017 една българка
ЛС
lati1960
коментар 10/09/2020, 19:23
Копирай адреса: #5

Advanced Member
Потребител # 519

Цитат(Питето @ 09/09/2020, 21:48) *
Ми, когато времето те притиска, нЕмаш много възможности... А и като се позамислиш, Смърт също е усложнил нещата (а той няма лимит от време, та да припира), когато е допуснал Смърт на мишките да си остане отделно от него. Абе стана ми сложно, нищо че е интересно, та 42 си е някак си по-стегнато и лесничко...

Аз пък залагам на 3.14
Ха сега де! И то е простичко и стегнато, че и универсално.

--------------------
ЛС
Питето
коментар 10/09/2020, 21:08
Копирай адреса: #6

Advanced Member
Потребител # 81

Стегнато, Пи? 406.gif
То, само с вяра не става, трябва и математика. Иначе ще продължават да ви премята поп Глигор с "голямо" и "малко" опело. Опс, това беше от към литературата, ма и тя си е часто от отговора/въпроса на живота, та пак е в темата.

--------------------
ЛС
lati1960
коментар 11/09/2020, 19:33
Копирай адреса: #7

Advanced Member
Потребител # 519

Цитат(Питето @ 10/09/2020, 22:08) *
Стегнато, Пи? 406.gif
То, само с вяра не става, трябва и математика. Иначе ще продължават да ви премята поп Глигор с "голямо" и "малко" опело. Опс, това беше от към литературата, ма и тя си е часто от отговора/въпроса на живота, та пак е в темата.

По-стегнато от Безкрайността, приятелю, няма.
Но, как да го обясниш това на човек, в който капка вяра липсва?
Честно казано, нямам идея.

--------------------
ЛС
Shade
коментар 11/09/2020, 21:34
Копирай адреса: #8

Advanced Member
Съобщения: 9 882
Потребител # 19

Цитат(lati1960 @ 11/09/2020, 10:33) *
По-стегнато от Безкрайността, приятелю, няма.
Но, как да го обясниш това на човек, в който капка вяра липсва?
Честно казано, нямам идея.

Не, приятелю, няма нищо стегнато в това. Само пушилка.
Позовавайки се на Словото, верният израз не е "капка вяра", а "вяра колкото синапово зърно". Виждал ли си синапово зърно?
Цитат
Ако имате вяра колкото синапово зърно, ще кажете на тази планина: Премести се оттук там и тя ще се премести; и нищо няма да е невъзможно за вас. Матей 17:20
Ако имате вяра колкото синапено зрънце, можете да заповядате на тази черница: Изкорени се и се засади в морето! и тя ще ви се подчини. Лука 17.6

И ето го проблемът: очевидно вярата ти е далеч под размера на синапово зърно, т.е. близка до нула, след като очевидно не си преместил нито планина, нито дори черница.
На фона на тази реалност би ли пояснил въз основа на какво се наемаш да обясняваш смисъла на живота? Без вяра и без данни, факти и доказателства. И най-вече без никакви свидетелски показания от страна на индивиди, прехвърлили се в онова измерение, което несъмнено дава по-широк поглед върху този смисъл...

--------------------
Things should be made as simple as possible, but not any simpler.
-
ЛС
lati1960
коментар 12/09/2020, 11:47
Копирай адреса: #9

Advanced Member
Потребител # 519

Цитат(Shade @ 11/09/2020, 22:34) *
Не, приятелю, няма нищо стегнато в това. Само пушилка.
Позовавайки се на Словото, верният израз не е "капка вяра", а "вяра колкото синапово зърно". Виждал ли си синапово зърно?

И ето го проблемът: очевидно вярата ти е далеч под размера на синапово зърно, т.е. близка до нула, след като очевидно не си преместил нито планина, нито дори черница.
На фона на тази реалност би ли пояснил въз основа на какво се наемаш да обясняваш смисъла на живота? Без вяра и без данни, факти и доказателства. И най-вече без никакви свидетелски показания от страна на индивиди, прехвърлили се в онова измерение, което несъмнено дава по-широк поглед върху този смисъл...

Абе има Един, дето се прехвърли в "онова измерение", и после се върна със "свидетелски показания". Като преди това каза едни неща, дето трябва да вършим. Дали капка, или зрънце синапово, на Него най-много вярвам. Иначе за вярата доказателства и факти не са нужни, вече не е вяра. Отделно от това нямам претенции да поучавам, само споделям. Конкретно темата дадох като въпрос, за да споделяте и останалите, нищо не съм обяснявал.
Не разбрах обаче това за "пушилката" и безкрайността. Как така ги свърза? Можеш да поясниш, ако искаш.

--------------------
ЛС
Shade
коментар 12/09/2020, 17:35
Копирай адреса: #10

Advanced Member
Потребител # 19

Цитат(lati1960 @ 12/09/2020, 02:47) *
Абе има Един, дето се прехвърли в "онова измерение", и после се върна със "свидетелски показания". Като преди това каза едни неща, дето трябва да вършим. Дали капка, или зрънце синапово, на Него най-много вярвам. Иначе за вярата доказателства и факти не са нужни, вече не е вяра. Отделно от това нямам претенции да поучавам, само споделям. Конкретно темата дадох като въпрос, за да споделяте и останалите, нищо не съм обяснявал.
Не разбрах обаче това за "пушилката" и безкрайността. Как така ги свърза? Можеш да поясниш, ако искаш.

Онзи, дето се прехвърлил в "онова измерение", още не се е върнал със "свидетелски показания". Сведущите ежедневно и ежеминутно разкриват и посочват базирани на вяра "непосредствени доказателства и факти", че връщането му наближава. И всеки момент го чакат да се върне. Вече в продължение на 2000 години непрекъснато започва да се връща. Но все още не се е върнал. Остава само обещанието му да се върне.
Ако, обаче, не се върне в близките 130 години, когато епохата му изтича, повече няма и да е нужно да се връща.

А пушилката е по повод това, че "по-стегнато от Безкрайността няма".
Безкрайността, т.е. Вселената, е пространство.
Знае се, че най-разпространеният елемент във Вселената е водородът. На какво опростено да се оприличи присъствието на материя под формата на водород в празното пространство, освен на рядка газова пушилка?
Това е философски погледнато.

Научно погледнато с концентрацията на молекули водород около начално ядра започва бавен процес на сътворяване на нов свят. При обект с масивна концентрация на водород в един момент започва термоядрена реакция и се запалва нова звезда, Слънце. След голям период от време звездата изчерпва термоядената си енергия и експлодира, разпръсквайки материята си обратно в пространството.

Съществува и ненаучен религиозен поглед...
Но всичко това, разбира се, не посочва смисъла на живота.

Това съобщение е било редактирано от Shade на 12/09/2020, 19:19

--------------------
-
ЛС
lati1960
коментар 12/09/2020, 19:18
Копирай адреса: #11

Advanced Member
Потребител # 519

Цитат(Shade @ 12/09/2020, 18:35) *
Онзи, дето се прехвърлил в "онова измерение", още не се е върнал със "свидетелски показания". Сведущите ежедневно и ежеминутно разкриват и посочват базирани на вяра "непосредствени доказателства и факти", че връщането му наближава. И всеки момент го чакат да се върне. Вече в продължение на 2000 години непрекъснато започва да се връща. Но все още не се е върнал. Остава само обещанието му да се върне.
Ако, обаче, не се върне в близките 130 години, когато епохата му изтича, повече няма и да нужно да се връща.

А пушилката е по повод това, че "по-стегнато от Безкрайността няма".
Безкрайността, т.е. Вселената, е пространство.
Знае се, че най-разпространеният елемент във Вселената е водородът. На какво опростено да се оприличи присъствието на материя под формата на водород в празното пространство, освен на рядка газова пушилка?
Това е философски погледнато.

Научно погледнато с концентрацията на молекули водород около начално ядра започва бавен процес на сътворяване на нов свят. При обект с масивна концентрация на водород в един момент започва термоядрена реакция и се запалва нова звезда, Слънце. След голям период от време звездата изчерпва термоядената си енергия и експлодира, разпръсквайки материята си обратно в пространството.

Съществува и ненаучен религиозен поглед...
Но всичко това, разбира се, не посочва смисъла на живота.

Благодаря за изчерпателността!
Няколко бележки, пак само като споделено мнение:
Обещанието за Връщане на Онзи, от Книгата, е също като вярата - въпрос на надежди и чакане. Е, има някои податки в т. нар. пророчески текстове, от които можем приблизително да маркираме това ново Идване. Посочил съм ги в друхия, в Х-раздела, тук ще ги спестя, не му е мястото. /Ако искаш иди чети там по въпроса./ Но, понеже посочи конкретни 130 години, любопитен съм откъде това заключение?
За Унивърсума. Вселената де. Тя не е само пространство. Да, и това. Но е и живот, светове. Дори новите слънца и галактики, планети и звездни системи са светове в това пространство. Прекалено незначителен човек съм, за да опонирам на официалната наука по въпроса, но, според мен тя и до днес няма категорично становище и стройна система обясняваща Всемира, Вселената, Космоса и всичко свързано с макро и микро живота около и в самите нас. Днес някой си мастит капацитет казва едно, утре друг друго, точно обратното, после трети съвсем различно... Мисля, че дори науката все още гадае кои сме, какво сме, какво е около нас, навсякъде там при звездите, също вътре в самите нас... В който контекст си прав, че няма как да знаем смисъла на живота, ако не сме наясно какво е той, ние самите също, всемира около нас... Та така. И, след като науката все още се лута в дебрите не само на философската схоластика и всемирните тайни, какво ни остава на нас, смъртните, като обяснание на всичко? Ми религиите. И вярата. Тук нещата са прости и ясни. Има Творец. Има творение, свят, светове. Поставени са задачи, на творението. Сключени са договори, завети, споразумения. И всеки да си изпълнява задълженията. Поне са някакви ориентири, основа, нещо, на което да стъпим, за да не ни погълне всемирната празнота, вкл. тази в самите нас. Отплеснах се, ще спра дотук. Можеш ти да продължиш, ако искаш.

Това съобщение е било редактирано от lati1960 на 12/09/2020, 19:19

--------------------
ЛС
Shade
коментар 13/09/2020, 02:35
Копирай адреса: #12

Advanced Member
Потребител # 19

Цитат(lati1960 @ 12/09/2020, 10:18) *
Благодаря за изчерпателността!
Няколко бележки, пак само като споделено мнение:
Обещанието за Връщане на Онзи, от Книгата, е също като вярата - въпрос на надежди и чакане. Е, има някои податки в т. нар. пророчески текстове, от които можем приблизително да маркираме това ново Идване. Посочил съм ги в друхия, в Х-раздела, тук ще ги спестя, не му е мястото. /Ако искаш иди чети там по въпроса./ Но, понеже посочи конкретни 130 години, любопитен съм откъде това заключение?
За Унивърсума. Вселената де. Тя не е само пространство. Да, и това. Но е и живот, светове. Дори новите слънца и галактики, планети и звездни системи са светове в това пространство. Прекалено незначителен човек съм, за да опонирам на официалната наука по въпроса, но, според мен тя и до днес няма категорично становище и стройна система обясняваща Всемира, Вселената, Космоса и всичко свързано с макро и микро живота около и в самите нас. Днес някой си мастит капацитет казва едно, утре друг друго, точно обратното, после трети съвсем различно... Мисля, че дори науката все още гадае кои сме, какво сме, какво е около нас, навсякъде там при звездите, също вътре в самите нас... В който контекст си прав, че няма как да знаем смисъла на живота, ако не сме наясно какво е той, ние самите също, всемира около нас... Та така. И, след като науката все още се лута в дебрите не само на философската схоластика и всемирните тайни, какво ни остава на нас, смъртните, като обяснание на всичко? Ми религиите. И вярата. Тук нещата са прости и ясни. Има Творец. Има творение, свят, светове. Поставени са задачи, на творението. Сключени са договори, завети, споразумения. И всеки да си изпълнява задълженията. Поне са някакви ориентири, основа, нещо, на което да стъпим, за да не ни погълне всемирната празнота, вкл. тази в самите нас. Отплеснах се, ще спра дотук. Можеш ти да продължиш, ако искаш.

Не ме препращай към другия форум. Там само се дъвчат цитати с гола вяра.
Да не задълбаваме в онова, което вече сме коментирали. А именно, че е изолиран ген, водещ до склонност към религиозна вяра за сметка на критичното мислене и волята. Аналогично на гена за склонност към алкохолизъм.
По въпроса за редуващите се епохи също е дискутирано. Библията описва живота през трите епохи на Телец, Овен и Риби. Известен е гневът на Мойсей, който по времето на навлизане в епохата на Овен слиза от планината Синай и вижда, че хората му обожествяват погрешен символ, символа на отминаващата епоха на Телец.
Съответно Рибите са силно застъпени в християнството: Исус се сприятелява с рибари, нахранва народа с две риби и др.
Широки интереси и познания са нужни, за да се осмислят всички тези явления. Моля те не приемай лично мнението ми, че четеното и препрочитането само на Една Книга е сигурна гаранция за тесногръдие и не може да бъде база за определяне смисъла на живота.

--------------------
-
ЛС
lati1960
коментар 13/09/2020, 21:16
Копирай адреса: #13

Advanced Member
Потребител # 519

Цитат(Shade @ 13/09/2020, 03:35) *
Не ме препращай към другия форум. Там само се дъвчат цитати с гола вяра.
Да не задълбаваме в онова, което вече сме коментирали. А именно, че е изолиран ген, водещ до склонност към религиозна вяра за сметка на критичното мислене и волята. Аналогично на гена за склонност към алкохолизъм.
По въпроса за редуващите се епохи също е дискутирано. Библията описва живота през трите епохи на Телец, Овен и Риби. Известен е гневът на Мойсей, който по времето на навлизане в епохата на Овен слиза от планината Синай и вижда, че хората му обожествяват погрешен символ, символа на отминаващата епоха на Телец.
Съответно Рибите са силно застъпени в християнството: Исус се сприятелява с рибари, нахранва народа с две риби и др.
Широки интереси и познания са нужни, за да се осмислят всички тези явления. Моля те не приемай лично мнението ми, че четеното и препрочитането само на Една Книга е сигурна гаранция за тесногръдие и не може да бъде база за определяне смисъла на живота.

Добре.
Само не разбрах с какво представената от теб епохална зодиакална система противоречи на Вярата и писаното в Книгата?
Ти сам по-горе донякъде хармонизираш вяра и знание /не казвам наука, друго е/, но пък за единия спор ми опонираш само защото твърдя... същото. blink.gif Подозирам, че си вярващ, и то християнин, подтекстът е красноречив, но едва ли ще го признаеш. animatedwink.gif
-----------------------------
Къде прочете, че разчитам само и единствено на писаното в Библията?

--------------------
ЛС
Shade
коментар 13/09/2020, 21:53
Копирай адреса: #14

Advanced Member
Потребител # 19

Цитат(lati1960 @ 13/09/2020, 12:16) *
Добре.
Само не разбрах с какво представената от теб епохална зодиакална система противоречи на Вярата и писаното в Книгата?
Ти сам по-горе донякъде хармонизираш вяра и знание /не казвам наука, друго е/, но пък за единия спор ми опонираш само защото твърдя... същото. blink.gif Подозирам, че си вярващ, и то християнин, подтекстът е красноречив, но едва ли ще го признаеш. animatedwink.gif
-----------------------------
Къде прочете, че разчитам само и единствено на писаното в Библията?

Не ти опонирам. Това за епохите беше в отговор на въпроса ти
Цитат
Но, понеже посочи конкретни 130 години, любопитен съм откъде това заключение?

От астрономична и астрологична гледна точка епохата на Риби, дълбоко асоциирана с християнството, изтича. В процес е бавно и постепенно навлизане в следващата епоха на Водолей.
При внимателен прочит на Книгата изпъква силната зависимост на описваните събития от текущата епоха: периодът на Новия завет с Риби, важността на тръбенето с Овнешки рог; Телец (бик) като символ на борбата за освобождаване от робство в Стария завет, и т.н.

Това съобщение е било редактирано от Shade на 13/09/2020, 22:01

--------------------
-
ЛС
lati1960
коментар 14/09/2020, 19:46
Копирай адреса: #15

Advanced Member
Потребител # 519

Цитат(Shade @ 13/09/2020, 22:53) *
Не ти опонирам. Това за епохите беше в отговор на въпроса ти

От астрономична и астрологична гледна точка епохата на Риби, дълбоко асоциирана с християнството, изтича. В процес е бавно и постепенно навлизане в следващата епоха на Водолей.
При внимателен прочит на Книгата изпъква силната зависимост на описваните събития от текущата епоха: периодът на Новия завет с Риби, важността на тръбенето с Овнешки рог; Телец (бик) като символ на борбата за освобождаване от робство в Стария завет, и т.н.

О кей, не оспорвам подобна символика. Тя е доста над нашето ежедневно, да не кажа дори научно разбиране за нещата. По-глобално е, съгласен съм. И, понеже не се интересувам от чиста езотерика и от зодиакалните алгоритми на епохите, прости за въпроса:
Кога свършва епохата на Рибите, и кога почва тази на Водолея?

--------------------
ЛС
Shade
коментар 15/09/2020, 03:23
Копирай адреса: #16

Advanced Member
Потребител # 19

Цитат(lati1960 @ 14/09/2020, 10:46) *
О кей, не оспорвам подобна символика. Тя е доста над нашето ежедневно, да не кажа дори научно разбиране за нещата. По-глобално е, съгласен съм. И, понеже не се интересувам от чиста езотерика и от зодиакалните алгоритми на епохите, прости за въпроса:
Кога свършва епохата на Рибите, и кога почва тази на Водолея?

Няма точна дата на смяна на епохите, преминаването е плавно и постепенно в продължение на 100-150 години. И след като продължителността на епохите е около 2150 години, а епохата на Риби е започнала някъде около началото на новото летоброене, пълното преминаване към епохата на Водолей ще е приключило към средата на 22-ри век.

--------------------
-
ЛС
lati1960
коментар 15/09/2020, 19:57
Копирай адреса: #17

Advanced Member
Потребител # 519

Цитат(Shade @ 15/09/2020, 04:23) *
Няма точна дата на смяна на епохите, преминаването е плавно и постепенно в продължение на 100-150 години. И след като продължителността на епохите е около 2150 години, а епохата на Риби е започнала някъде около началото на новото летоброене, пълното преминаване към епохата на Водолей ще е приключило към средата на 22-ри век.

Тоест, малко преди, а може би и след 2 200-та година?
Знаеш ли, че има удивително съвпадение на тези цифри, по епохите? Включително в пророчествата на Библията. Писал съм по същото в Х-форума, надявам се не е проблем да го повторя основното и тук. Какво съвпада всъщност?
В Християнския свят най-култовата дата е свързана с въпроса кога ще е Пришествието на Христос, т. нар. Ново идване на Господ на Земята? Какви ли не спекулации има по това. Но. Да се придържаме към известното и фактите:
Не случайно те попитах кога Водолей сменя Риби, като епохи. Приблизителния период е този, който си посочил. С какво съвпада той?
В Книга Даниил от Стария завет има едно пророчество за т. нар. 2 300 дни/нощи, което са пророчески години, след които е обещано Светото Място, където е дн. държава Израел, да бъде изчистено от т. нар. Мерзост на запустението, заради която то е било пусто с векове. Важно е да се разбере кога е началото на този пророчески период, за да уточним и края му. Около 60 г. пр. н. е. Антиох Епифан, а преди това и римския Крез оскверняват еврейския Храм като влизат в Светая светих и принасят прасета на Жертвеника там. Ако приемем това за начало на същия период, то краят му е около 2 240 г. по слънчевия, но по лунния, който е еврейския, е няколко години по-рано, те се разминават минимално. Още нещо: Според Закона Мойсеев от Тора, на всеки 6 години земеделската земя трябва да почива от обработка, от живот. Същото се отнася и за планетата ни, но за всеки 6 000 години. По лунния еврейски календар в момента сме около 5 780 г. сл. Хр., което означава, че когато по същия свършат 6 000 години, ще стигнем отново до... 2 240 г., там някъде. Прецизността тук е неуместна, първо както казах заради разминаване в календарите, лунен и слънчев, после и заради относителността на историческите данни по въпросното начало на периодите. Но, горе-долу така стоят нещата. И, ако обобщим, няколко неща съвпадат удивително по темата:
1. Епохите Риби и Водолей имат като вододел именно същия времеви раздел, около 2 200 г., както се разбра.
2. По еврейския лунен календар 6 000-та година от сътворение мира свършва пак малко след този период, около 2 237 г., да кажем.
3. Според пророчеството от Книга Даниил, изчистването на Светото Място след 2 300-та пророчести "дни" също удивително съвпада със същото време, към 2 240 г., или приблизително.
4. Според Божия Закон за Земята, тя като наш дом и планета трябва да почива от живот, или поне от грях в края на същия този период, в края на упоменатите 6 000 години от еврейския календар.
Има и още съвпадения по това, но ще ги спестя тук, за да не усложнявам излишно въпроса. Прекалено много съвпадения обаче станаха, видно е. А използвам определения като приблизително, защото в Книгата е писано, че за оня Ден и Час, по Идването на Господ, никой смъртен не знае, можем само да гадаем донякъде за самите периоди, което и правим. А аз само се опитах да покажа, че дори от гледна точка на общото познание, няма противоречие между Вяра, Религия и Наука относно най-важните и глобални неща, които касаят живота ни тук и сега. Просто по различен начин са представени от различните гледни точки. Но, ти поне си наясно, след като представяш една от тях, тази на еоните и епохите. Нищо различно не е представено и в Библията, но с други изразни средства и език. Като част от живия живот, впрочем. Щото и в Библията говори един Жив Бог, не машина или безчуствена енергия.

Това съобщение е било редактирано от lati1960 на 15/09/2020, 21:10

--------------------
ЛС
Shade
коментар 16/09/2020, 02:57
Копирай адреса: #18

Advanced Member
Потребител # 19

Цитат(lati1960 @ 15/09/2020, 10:57) *
Тоест, малко преди, а може би и след 2 200-та година?
Знаеш ли, че има удивително съвпадение на тези цифри, по епохите? Включително в пророчествата на Библията. Писал съм по същото в Х-форума, надявам се не е проблем да го повторя основното и тук. Какво съвпада всъщност?
В Християнския свят най-култовата дата е свързана с въпроса кога ще е Пришествието на Христос, т. нар. Ново идване на Господ на Земята? Какви ли не спекулации има по това. Но. Да се придържаме към известното и фактите:
Не случайно те попитах кога Водолей сменя Риби, като епохи. Приблизителния период е този, който си посочил. С какво съвпада той?
В Книга Даниил от Стария завет има едно пророчество за т. нар. 2 300 дни/нощи, което са пророчески години, след които е обещано Светото Място, където е дн. държава Израел, да бъде изчистено от т. нар. Мерзост на запустението, заради която то е било пусто с векове. Важно е да се разбере кога е началото на този пророчески период, за да уточним и края му. Около 60 г. пр. н. е. Антиох Епифан, а преди това и римския Крез оскверняват еврейския Храм като влизат в Светая светих и принасят прасета на Жертвеника там. Ако приемем това за начало на същия период, то краят му е около 2 240 г. по слънчевия, но по лунния, който е еврейския, е няколко години по-рано, те се разминават минимално. Още нещо: Според Закона Мойсеев от Тора, на всеки 6 години земеделската земя трябва да почива от обработка, от живот. Същото се отнася и за планетата ни, но за всеки 6 000 години. По лунния еврейски календар в момента сме около 5 780 г. сл. Хр., което означава, че когато по същия свършат 6 000 години, ще стигнем отново до... 2 240 г., там някъде. Прецизността тук е неуместна, първо както казах заради разминаване в календарите, лунен и слънчев, после и заради относителността на историческите данни по въпросното начало на периодите. Но, горе-долу така стоят нещата. И, ако обобщим, няколко неща съвпадат удивително по темата:
1. Епохите Риби и Водолей имат като вододел именно същия времеви раздел, около 2 200 г., както се разбра.
2. По еврейския лунен календар 6 000-та година от сътворение мира свършва пак малко след този период, около 2 237 г., да кажем.
3. Според пророчеството от Книга Даниил, изчистването на Светото Място след 2 300-та пророчести "дни" също удивително съвпада със същото време, към 2 240 г., или приблизително.
4. Според Божия Закон за Земята, тя като наш дом и планета трябва да почива от живот, или поне от грях в края на същия този период, в края на упоменатите 6 000 години от еврейския календар.
Има и още съвпадения по това, но ще ги спестя тук, за да не усложнявам излишно въпроса. Прекалено много съвпадения обаче станаха, видно е. А използвам определения като приблизително, защото в Книгата е писано, че за оня Ден и Час, по Идването на Господ, никой смъртен не знае, можем само да гадаем донякъде за самите периоди, което и правим. А аз само се опитах да покажа, че дори от гледна точка на общото познание, няма противоречие между Вяра, Религия и Наука относно най-важните и глобални неща, които касаят живота ни тук и сега. Просто по различен начин са представени от различните гледни точки. Но, ти поне си наясно, след като представяш една от тях, тази на еоните и епохите. Нищо различно не е представено и в Библията, но с други изразни средства и език. Като част от живия живот, впрочем. Щото и в Библията говори един Жив Бог, не машина или безчуствена енергия.

Удави ме с океан от предсказания! Предвам се.

--------------------
-
ЛС
lati1960
коментар 16/09/2020, 19:20
Копирай адреса: #19

Advanced Member
Потребител # 519

Цитат(Shade @ 16/09/2020, 03:57) *
Удави ме с океан от предсказания! Предвам се.

a4dff7b7.gif

Добре. Извинявам се за което.
Ето пак основното, другото го игнорирай:
Което значи, че всички тези съвпадения водят към началото на 2 200 година, малко след това, в която повратна точка ще се случат епохални събития, повечето от които описани и предсказани в Книгата, и не само. Да не за забравяме Ведите, вавилонските плочки, маи, ацтеки, и т. н. Всички те предсказват катастрофични събития, чрез които се сменят епохите, за които и ти писа. Това се опитах да дообясня. И, че тези събития не са хаотични, както на нас ни се струва, а са под контрол Отгоре, извън човешкия, който както ще да го разбира. Някои примитивни умове ще кажат: А, че то дотогава много време, кво ми пука, да си живеем живота! Да де, ама от това как сега си живеем живота, зависи какво ще ни сполети и в периода, който обсъждаме. Но ти го знаеш това, дано и другите. Надявам се вече да е по-ясно, с цялото ми уважение!

--------------------
ЛС

Отговори в темата
- - Питето   42 е добре — простичко, стегнато, лесно се помни, пасва на много неща (дори и пр...   09/09/2020, 19:16
|- - Riki   "..Това са те, Смъртните – продължи Смърт. – Дадени са им едва няколко годи...   09/09/2020, 20:10
|- - Питето   Ми, когато времето те притиска, нЕмаш много възможности... А и като се позамисли...   09/09/2020, 20:48
|- - lati1960   Цитат(Питето @ 09/09/2020, 21:48) Ми, когато времето те притиска, нЕмаш...   10/09/2020, 19:23
|- - Питето   Стегнато, Пи? То, само с вяра не става, трябва и математика. Иначе ще продъ...   10/09/2020, 21:08
|- - lati1960   Цитат(Питето @ 10/09/2020, 22:08) Стегнато, Пи? То, само с вяра не...   11/09/2020, 19:33
|- - Shade   Цитат(lati1960 @ 11/09/2020, 10:33) По-стегнато от Безкрайността, прият...   11/09/2020, 21:34
||- - lati1960   Цитат(Shade @ 11/09/2020, 22:34) Не, приятелю, няма нищо стегнато в тов...   12/09/2020, 11:47
|||- - Shade   Цитат(lati1960 @ 12/09/2020, 02:47) Абе има Един, дето се прехвърли в ...   12/09/2020, 17:35
|||- - lati1960   Цитат(Shade @ 12/09/2020, 18:35) Онзи, дето се прехвърлил в "онова...   12/09/2020, 19:18
|||- - Shade   Цитат(lati1960 @ 12/09/2020, 10:18) Благодаря за изчерпателността! ...   13/09/2020, 02:35
|||- - lati1960   Цитат(Shade @ 13/09/2020, 03:35) Не ме препращай към другия форум. Там ...   13/09/2020, 21:16
|||- - Shade   Цитат(lati1960 @ 13/09/2020, 12:16) Добре. Само не разбрах с какво пред...   13/09/2020, 21:53
|||- - lati1960   Цитат(Shade @ 13/09/2020, 22:53) Не ти опонирам. Това за епохите беше в...   14/09/2020, 19:46
|||- - Shade   Цитат(lati1960 @ 14/09/2020, 10:46) О кей, не оспорвам подобна символик...   15/09/2020, 03:23
|||- - lati1960   Цитат(Shade @ 15/09/2020, 04:23) Няма точна дата на смяна на епохите, п...   15/09/2020, 19:57
|||- - Shade   Цитат(lati1960 @ 15/09/2020, 10:57) Тоест, малко преди, а може би и сле...   16/09/2020, 02:57
|||- - lati1960   Цитат(Shade @ 16/09/2020, 03:57) Удави ме с океан от предсказания! ...   16/09/2020, 19:20

Closed TopicStart new topic

Олекотена версия Сега е: 17/04/2026, 10:54