test
IPB

Здравейте ( Вход | Регистрация )

3 страници V   1 2 3 >  
Closed TopicStart new topic
> От къде дойде и какво направи ..............?
Mukaveev
коментар 04/05/2019, 18:19
Копирай адреса: #1

Advanced Member
Група: Редовни потребители
Съобщения: 1 468
Регистриран: 01/06/2017
Потребител # 34

Гледах един анализатор. Интересни работи каза човека.......
Мадуро , от неук шофьор на рейс до....... президент на Венецуела . Докара 1 млн. инфлация в държавата заедно с целия съпътстващ мармалад .
Замислих се за друго един такъв човек , с един такъв ограничен мироглед какво може да направи. Анализатора каза,, Това е шанса на живота му , ако се върне в реалния живот какво ще прави ? Пак ще бъде никой и пак ще е незабележим.

При нас, едни наши местни анализатори употребиха един хубав израз за едни наши политици ,, Вчера дошъл с влака и скъсаните чорапи в столицата , днес вече с вили, апартаменти , имущество и пари които не може да докаже. Както писа ,, Deutsche Welle ,,.....,, Апартаменти с дъх на чесън ,,.....трагична работа.
Замислих се така философски и някак религиозно. Неукия човек невеж, а невежеството според ,,Светото писание ,, е грях. Може ли един такъв ,,греховно обременен ,, човек да генерира качествен продукт ?
Или може ли човек без история да напише история ? Да управлява общество , да води държава да вземе мъдри решения, да направи .......нещо ?

Ако е беден , финансово, духовно , умствено..... не е ли опасен ......когато има власт ?
Изобщо трябва да има по- сериозен подбор на политиците,

Въпроса ми е ...... може ли човека със скъсаните чорапи да направи , да изведе държавата с 1-ни гърди напред....... ако мисълта му е в тухлата, паркета, асансьора , кеша ?

..........................
Сещам се и за Рашид Мактум ( Мохамед бин Рашид ал-Мактум )......от един рибарски изостанал пейзаж , направи.......чудеса.
Да ходиш без охрана , да те прегръщат и целуват.......
Тая работа тук няма как да стане. Толко големи визионери по нашите ширини не се раждат.

--------------------
След дъжда, откриваш нова красота, в планинския пейзаж.
В ношната тишина звукът на камбаната е особено чист.
Go to the top of the page
ЛС
Тарабас
коментар 04/05/2019, 21:11
Копирай адреса: #2

Обикновен кавал
Съобщения: 2 557
От: Андромеда
Потребител # 18

От едно време още съм забелязъл, че селяните не ядът чесън, щото ги е страх да не си помисли някой, че са от село. Апа то си лечи, но не по чесъна. Чесънът е основна подправка. Аз не ям, щото имам ужасно гаден рефлукс.

Цитат
Въпроса ми е ...... може ли човека със скъсаните чорапи да направи , да изведе държавата с 1-ни гърди напред....... ако мисълта му е в тухлата, паркета, асансьора , кеша ?

Знам какво питаш. Но не това е главният въпрос. За да се появи нормален политик със здрави чорапи, тряба някой от вас или децата ви да има със здрави чорапи.

Когато хората прекарват живота си, за да живеят в миналото, не им остава време в тоя живот дори чорапите си да закърпят.

Докато цял живот от детството до гроба, всяка година, бесите Васил Левски или чествате масови кланета или други подобни батални сцени, няма повод животът такъв какъвто е, да се промени.

Политиците също.

Това съобщение е било редактирано от Тарабас на 04/05/2019, 21:12

--------------------
На човек който не пие не мож му има доверие...
ЛС
Питето
коментар 05/05/2019, 07:46
Копирай адреса: #3

Advanced Member
Съобщения: 7 699
Регистриран: 08/06/2017
Потребител # 81

Така се прави, когато подбираш вЕрни до смърт кадри. Вземаш хора без бъдеще и им даваш нещо дето никога няма да го постигнат, и те те слушкат* и са готови да направят всякакви глупости и крайности. И не, не са само политиците, говорил съм с пенсионирани милиционери, точно по същите критерии са подбирани — взети от село и им дали неща, дето никога няма да ги постигнат с мотиката и лопатата (нямат акъл за трактор). Та тези ми казваха, че "Партията ми даде всичко" и явно са били готови да направят всичко каквото им нареди. Абе точно по Вапцаров:
Тя е бронирана
здраво в гърдите
и бронебойни патрони
за нея
няма открити!
Няма открити!

-----------------------------
*Слушкането не е като мисленето и знаенето, и заради това венецуелския шофьор (на държавен автобуса, а не частен превозвач) го докара до мизерия и насилие в територията. Тези с апартаментите са по същите критерии за слушкане, а не за мислене. Отделно че нормална практика е послушковците да бъдат вкарани в схеми, с които после да бъдат лесно отстранени или изнудвани ако случайно решат да мислят самостоятелно.

Това съобщение е било редактирано от Питето на 05/05/2019, 07:47

--------------------
"Историята служи на българите да не си вземат поука от нея." Фра Дяволо
" при толкова много бъдеще направо не виждам смисъл да се връщам към миналото." 2017 една българка
ЛС
New
коментар 05/05/2019, 17:13
Копирай адреса: #4

Advanced Member
Съобщения: 5 037
Регистриран: 22/03/2017
Потребител # 7

Значи все пак зад тези политици - марионетки стои някоя умна глава (или множество такива), която измисля и реализира цялата схема. Та, на въпроса на Муки: "Ако въпросният е беден, финансово, духовно , умствено..... не е ли опасен ......когато има власт ?", то отговорът е, че той няма власт, понеже марионетките нямат власт. Онзи другият, който не е беден и управлява марионетката, той всъщност има властта.
И следва въпросът защо небедните измислят такива схеми и защо се крият зад олигофрени? А и защо народът вярва на олигофрените?

--------------------
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно". Уолтър Липман
ЛС
Тарабас
коментар 05/05/2019, 18:43
Копирай адреса: #5

Обикновен кавал
Съобщения: 2 557
От: Андромеда
Потребител # 18

Народът вярва на олигофрени, кефи им се, щото са част от народа. Умира си бат Георге, да види премиера в анцУнг на Адидас. Или като ги посети на село, да щипане некое хлапе по бузката и да го пита, ко прайш ве мушмурок. Мило е някак си. Бат им Тошо беше тъп и празен като умряла звезда, ората се разпознаваха в него.
А тези зад тях няма нужда да се показват. Политиката износва, парите напротив.

--------------------
На човек който не пие не мож му има доверие...
ЛС
Питето
коментар 06/05/2019, 11:43
Копирай адреса: #6

Advanced Member
Съобщения: 7 699
Регистриран: 08/06/2017
Потребител # 81

Онзи който е зад марионетките няма абсолютна власт, а само толкова, колкото му отпуска народа. Да, ако народа знае и иска (а не само да иска), може да ограничи властта на кукловодите. Става с поставяне на рамки, в които политиците да вземат решения, както и взетите от политици решения да се одобряват на последна инстанция от народа. Пиша за референдуми, ама не един на пет години, а всеки месец с по пет въпроса от общо и местно ниво. Колко трябва да е силен кукловода, та да повлияе на цял народ и то постоянно та да му минават схемите? Ми няма такъв кукловод. Всички дето са се пробвали, накрая опират до силоваци да им налагат схемите. Пак погледни в швейцарско — там не виреят силоваци, щото всичките имат традиции и оръжие в шкафа, и заради това кукловодите им слушат вота на народа по референдумите. animatedwink.gif

--------------------
"Историята служи на българите да не си вземат поука от нея." Фра Дяволо
" при толкова много бъдеще направо не виждам смисъл да се връщам към миналото." 2017 една българка
ЛС
Потребител
коментар 06/05/2019, 12:48
Копирай адреса: #7

Advanced Member
Група: Ограничени
Съобщения: 920
Потребител # 14

... прощавай, но заемането на подобна императивна позиция и то, особено след лежерната и безсъзнателна употреба на наложен отвън културен мем, несъмнено е забавна - "шофьор на автобус" ... предполага се, че едва ли не, всеки /в това число и ти/ би могъл да стане президент на Венецуела, премиер или президент на България ... в крайна сметка, те са толкова тъпи :.) ...

... хартиени хора :.) ...
ЛС
Бай Иван
коментар 06/05/2019, 16:00
Копирай адреса: #8

Advanced Member
Съобщения: 948
Регистриран: 02/06/2017
Потребител # 50

+1 hat.gif
ЛС
Mukaveev
коментар 06/05/2019, 21:11
Копирай адреса: #9

Advanced Member
Потребител # 34

Е ми може , защо да не може.........даже след леля Цеца , всеки може да е министър на правосъдието и да не акцентираме някой..... всеки може и да президент и министър председател....., всеки.

--------------------
ЛС
biggeorge
коментар 06/05/2019, 22:59
Копирай адреса: #10

Кремълска мурзилка
Група: Изгонени
Съобщения: 2 317
От: Зона 51
Потребител # 51

Обичам стихотворението "Вяра" на Никола Вапцаров. heart.gif
Благодаря ти, че ми го припомни. sun.gif

Това съобщение е било редактирано от biggeorge на 06/05/2019, 23:08

--------------------
ЛС
biggeorge
коментар 06/05/2019, 23:05
Копирай адреса: #11

Кремълска мурзилка
Група: Изгонени
Съобщения: 2 317
От: Зона 51
Потребител # 51

Отговор на твоя въпрос намирам в разказа "Пази боже сляпо да прогледа" на Алеко Константинов. rolleyes.gif
Когато човек е прост, с ограничено мислене и произхожда от бедна, необразована среда, а после се образова и издигне в живота забравя откъде е произлязъл и с кого е живял.
Затова като се докопат до власт и държавни пари този тип хора грабят като за последно. dry.gif

Това съобщение е било редактирано от biggeorge на 06/05/2019, 23:08

--------------------
ЛС
Mukaveev
коментар 07/05/2019, 21:03
Копирай адреса: #12

Advanced Member
Потребител # 34

Цитат(biggeorge @ 07/05/2019, 00:05) *
Отговор на твоя въпрос намирам в разказа "Пази боже сляпо да прогледа" на Алеко Константинов. rolleyes.gif
Когато човек е прост, с ограничено мислене и произхожда от бедна, необразована среда, а после се образова и издигне в живота забравя откъде е произлязъл и с кого е живял.
Затова като се докопат до власт и държавни пари този тип хора грабят като за последно. dry.gif

Явно това е стандартен модел .......не променящ се в времето.

--------------------
ЛС
Mukaveev
коментар 07/05/2019, 21:07
Копирай адреса: #13

Advanced Member
Потребител # 34

Цитат(Питето @ 05/05/2019, 08:46) *
Абе точно по Вапцаров:

Тя е бронирана
здраво в гърдите
и бронебойни патрони
за нея
няма открити!
Няма открити!

Трудно ми е да преценя Вапцаров.......
....много патос, много нещо, зареден с дух от партията майка.
Едно време го учехме......от тогава не ми харесва...... е мое мнение. То кой ли съм и аз да кажа....

--------------------
ЛС
Mukaveev
коментар 07/05/2019, 21:09
Копирай адреса: #14

Advanced Member
Потребител # 34

И демокрацията и акъла ни е малко.
С тези хора........ толко.

--------------------
ЛС
Thursday Next
коментар 07/05/2019, 22:30
Копирай адреса: #15

видна мотика
Група: Administrators
Съобщения: 4 029
Регистриран: 19/03/2017
Потребител # 3

Няма много общо. Белокровский все пак се е образовал. Настоящите актьори на политическата сцена се самозабравят още преди да са се образовали, и не правят никакви опити в тази посока.

--------------------
I'm sarcastic and have a smartass attitude. It's a natural defense against drama, bullshit and stupidity.
ЛС
Mukaveev
коментар 07/05/2019, 23:01
Копирай адреса: #16

Advanced Member
Потребител # 34

Много обичам да слушам Цветанов.....

Да го чуеш и ти....... 406.gif

,, Трябва да мислим конструктивно ,,......

--------------------
ЛС
Lilia
коментар 08/05/2019, 03:53
Копирай адреса: #17

Advanced Member
Съобщения: 39
Регистриран: 05/03/2019
Потребител # 508

Цитат(Mukaveev @ 04/05/2019, 18:19) *

Не те разбрах - на кого са му скъсани чорапите?
На Мадyро ли ?
ЛС
Thursday Next
коментар 08/05/2019, 14:03
Копирай адреса: #18

видна мотика
Група: Administrators
Съобщения: 4 029
Регистриран: 19/03/2017
Потребител # 3

Муки, умишлено съм избрала да не ги слушам, пиле. Не ми се налага и мисля да си остане така.

--------------------
I'm sarcastic and have a smartass attitude. It's a natural defense against drama, bullshit and stupidity.
ЛС
wal
коментар 08/05/2019, 19:46
Копирай адреса: #19

Advanced Member
Съобщения: 1 606
Регистриран: 10/06/2017
От: Русе
Потребител # 97

Колко още демокрация трябва за да бъде достатъчна?!На 26.05. пак кой за риба ,кой за гъби ,а после демокрацията ни била малка!!
ЛС
Горския
коментар 08/05/2019, 20:25
Копирай адреса: #20

Advanced Member
Съобщения: 672
От: France
Потребител # 36

Цитат(Lilia @ 08/05/2019, 03:53) *
на кого са му скъсани чорапите?

На колко годинки си ?! laugh.gif

--------------------
"Когато задуха вятърът на промяната, глупакът строи стена за да си направи зАвет, а умният строи вятърна мелница"
стара китайска мъдрост
ЛС

3 страници V   1 2 3 >
Closed TopicStart new topic

Олекотена версия Сега е: 17/04/2026, 14:40