|
|
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
03/07/2019, 19:21
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
![]() ![]() ![]() Група: Редовни потребители
Съобщения: 1 468
Регистриран: 01/06/2017
Потребител # 34
|
,, Резултатите от проучване на социологическа агенция "Маркет линкс" и "ДНК-Движение за национална кауза".
На въпроса "Заради кои от следните причини напуснахте България" 56% от анкетираните са посочили по-високите доходи, 48% - повече сигурност и спокойствие, 40% - по-добра среда и други. А какво трябва да се промени в България, за да се върнете? Тук 70% са избрали отговора "доходите да станат европейски", 66% - да се намали корупцията, 61% - животът в България да стане по-спокоен и сигурен, да се подобри здравеопазването и да има повече справедливост в обществото.,, ![]() Като гледам отговорите на анкетата и познавам местната конюнктура....... малко се плаша от времето за реализация на това което искат хората. На вас как ви се струва ...... кога може да стане тая работа, та Милчо от Хановер да си вземе сака ,, Адидас ,,......и да кацне на летище София ? А баба да му врътне една родна баклава.....например.....за добре дошъл. -------------------- След дъжда, откриваш нова красота, в планинския пейзаж.
В ношната тишина звукът на камбаната е особено чист. |
04/07/2019, 00:31
Копирай адреса:
|
|
![]() Кремълска мурзилка
![]() ![]() ![]() Група: Изгонени
Съобщения: 2 317
Регистриран: 02/06/2017
От: Зона 51 Потребител # 51
|
Муки, за да се върнат хората в България са нужни кардинални реформи във всяка една сфера.
Образование, здравеопазване, съдебна система, социална система, икономика, енергетика, национална сигурност и т.н. Ако не се направят тези реформи няма как да се гарантира стабилността на тези системи напред във времето. Без реформи системите ще се сринат по едно или друго време. За съжаление сегашните управляващи са диктаторски мислещи хора и с диктаторски манталитет управляват станата. Те не са способни да направят реформи в собствените си партии, какво остава в цялата държава. Те нямат и желание да реформират нещо. Ден да мине, друг да дойде, този мандат, другия мандат и така до пенсия. А кой и как ще я плаща тази пенсия, един Бог знае! Причините българите да продължават да емигрират са добре известни. Като погледнеш в Уикипедия в статията за Емиграция пише следното: Цитат Причините за напускане на дадена страна могат да бъдат такива, които привличат (познати като изтеглящи фактори), и такива, които принуждават човек да напусне (познати като изтласкващи фактори). Отблъскващи фактори - война или друг въоръжен конфликт - глад или суша - болест - бедност - религиозна нетърпимост - природни бедствия Привличащи фактори - по-високи доходи - по-добър климат - по-добри възможности за работа - по-добри здравни услуги - по-добро образование - по-добро отношение между хората - семейни причини - политическа стабилност - религиозна толерантност - относителна свобода В България война засега няма, но останалите отблъскващи и привличащи фактори са налице. Макар че някои хора не вярват, че в България има глад. Харалан Александров: Имаме проблем с търсенето на морален арбитър в лицето на политически лидери Онзи ден Харалан Александров заяви, че в България гладни хора няма, което просто не е вярно. Това му изказване само потвърждава поговорката: "Сития на гладния не вярва". Ако Харалан Александров отиде в някой цигански квартал или в някое село ще намери много гладни и бедни хора. Ако пък отиде през нощта на която и да е жп гара в България ще намери и доста бездомни хора. На жълтите павета гладни, бедни и бездомни хора няма, има само многоимотни политици. -------------------- |
04/07/2019, 02:39
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
Съобщения: 9 882
Потребител # 19
|
Милчо от Хановер със сака звучи като екскурзиант. Не е зле, 30 години по-рано същият този Милчо щеше да е виждал Хановер само по телевизията и след като очевидно не притежава друго, освен един сак, най-вероятно щеше да се натиска за партийно членство, с надеждата да поизпълзи на припек.
Гледам, хората пишат, че са напуснали България за високи доходи, поради корупция и за сигурност и спокойствие. Що се отнася до мен, доходите ми в България не бяха лоши, но предпочетох Западна Европа (Белгия и Холандия) заради професионалното предизвикателство: участие в разработката на космическия телескоп XMM. По същите съображения, професионално предизвикателство, прекосих Атлантика. На професионалния фон доходите, сигурността и спокойствието идват като бонус. Що се отнася до корупцията, не ме засяга пряко, но явно няма отърваване от нея, вирее навсякъде. За да се върна окончателно в България, първо трябва да се пенсионирам. -------------------- Things should be made as simple as possible, but not any simpler.
- |
04/07/2019, 17:51
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Съобщения: 7 699
Регистриран: 08/06/2017
Потребител # 81
|
А защо трябва да се върне точно Милчо? Ми той се е уредил у Хановер, и за да се върне трябва да му предложим файда поне 1,5 спрямо неговата в Хановер. Е, като се позамислиш, ако тук предложим твърдо 0,9 файда спрямо Хановер, то със сигурност ще пристигнат доста хора от Украйна и подобни дестинации, които да заменят Милчо. То е ясно че 6-7млн чиляка (с балканско-магарешки манталитет) няма как да го докарат като у немско, ама може да го повишат спрямо подобните държави и от там да се попроменят нещата към хубаво.
-------------------- "Историята служи на българите да не си вземат поука от нея." Фра Дяволо
" при толкова много бъдеще направо не виждам смисъл да се връщам към миналото." 2017 една българка |
04/07/2019, 20:18
Копирай адреса:
|
|
![]() Обикновен кавал
Съобщения: 2 557
От: Андромеда Потребител # 18
|
Много е елементарно да се свежда работата до едни пари, колкото и да са важни или много. Тея пари служат за нещо. Човек с времето има семейство, деца. Среда. Една много, много по-различна среда. Такава в която примерно никой не ходи с потури, не беси кучета за здраве. Не разказва на детето си, как Торбалан от Норвегия иска да го мушка у дупето. Хората не си бият жените, само защото така е традицията. Светофарите не са сложени да ловят паюжини и коланите в колите не са декорация. И вместо да си закараш децата два или три пъти в годината някъде на почивка, да ги мъкнеш постоянно по чествания на обесвания, кланета и битки. А природата по принцип не е дело на българите. Има мега природа навсякъде. И то много в повече. И хората я пазят. Ей на такива елементарни неща.
За къв кур му е на някой, на който децата му са родени извън горе споменатите красоти, да ги хване за ръка и да се върне обратно и да си накаже децата, като ги имплантира сред кретени. Дори и да печели и "у дома" много пари. За къв чеп? -------------------- На човек който не пие не мож му има доверие...
|
04/07/2019, 20:29
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
Съобщения: 2 294
Регистриран: 20/03/2017
Потребител # 4
|
За къв кур му е на някой, на който децата му са родени извън горе споменатите красоти, да ги хване за ръка и да се върне обратно и да си накаже децата, като ги имплантира сред кретени. Дори и да печели и "у дома" много пари. За къв чеп? Т.е. след като си излязъл от кретени, няма логика да се върнеш към кретени. Но замисли се - децата ти носят кретенския ген, който твоят кур им е пренесъл.Да, ти не искаш да наказваш децата си - но генът им рано или късно ще накаже теб. C'est la vie -------------------- |
04/07/2019, 22:30
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
Потребител # 19
|
децата ти носят кретенския ген, който твоят кур им е пренесъл. ...наказваш децата си - но генът им рано или късно ще накаже теб. C'est la vie Е, ти сега какво, псевдонаучната теория на Лисенко ли поддържаш, че всичко се определяло от гена, като обкръжаващата среда била без значение? По повод "C'est la vie", известно е, че еквивалентната латинска поговорка звучи "Hoc non est vita". -------------------- Things should be made as simple as possible, but not any simpler.
- |
04/07/2019, 23:53
Копирай адреса:
|
|
![]() Кремълска мурзилка
![]() ![]() ![]() Група: Изгонени
Съобщения: 2 317
От: Зона 51 Потребител # 51
|
Голяма пропаганда, голямо нещо.
Никой не беси кучета - връзват ги хлабаво през тялото и ги въртят. Накрая кучетата се освобождават от въжето и падат във водата. Тричането на кучета не е по-различно от връзването на гума за дърво и въртенето в нея. Трябва да забраним и това забавление на децата. ![]() Като цяло това, което си написал много ми прилича на един разказ от Алеко Константинов. Алеко Константинов - Пази боже сляпо да прогледа Забравил си откъде си тръгнал и си си повярвал. Не си успял да минеш теста на славата и парите. Това съобщение е било редактирано от biggeorge на 04/07/2019, 23:55 -------------------- |
05/07/2019, 09:54
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Съобщения: 672
От: France Потребител # 36
|
Тричането на кучета не е по-различно от връзването на гума за дърво и въртенето в нея. Трябва да забраним и това забавление на децата. Хорхе, ти май слънчаса с тези температури -------------------- "Когато задуха вятърът на промяната, глупакът строи стена за да си направи зАвет, а умният строи вятърна мелница"
стара китайска мъдрост |
05/07/2019, 10:11
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Съобщения: 672
От: France Потребител # 36
|
Мен никога не ме е интересувало колко печеля - и в България, и тук!
Печеля достатъчно за да живея нормално! Важното е, че съм oсигурил нормален живот на деца и внуци. За тях "връщане в България" е немислимо Нямам никакво намерение "да се връщам", дори и на пенсия - само по-често ще ходя на кратки посещения : българския манталитет не ми се отразява добре при по-дълъг престой -------------------- "Когато задуха вятърът на промяната, глупакът строи стена за да си направи зАвет, а умният строи вятърна мелница"
стара китайска мъдрост |
05/07/2019, 10:18
Копирай адреса:
|
|
![]() Шеф на водопад
![]() ![]() ![]() Група: Администратори
Съобщения: 2 956
Регистриран: 17/03/2017
Потребител # 1
|
Щом според теб тричането на кучета е същото като правене на люлка-самоделка за децата, очаквам от теб да предложиш направо да си тричаме децата. Какво ще кажеш?
-------------------- Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети. |
05/07/2019, 12:27
Копирай адреса:
|
|
|
Плетачка на дантели
Съобщения: 305
Потребител # 15
|
Манталитетът. Онзи, с който свикваш и не виждаш, докато не излезеш от него. Някои даже и излезли, си го носят за нормален и нужен.
Няма да се върна, каквото и да стане. Повече от 14 години не съм стъпвала и не ме влече. Ограбиха и разбиха къщата ми до основи, цигли включително. Искат ми подкуп на магистралата и на границите. Отказваха ми да сменят валута, щото нямам адресна регистрация. На опашка за някаква винетка, ме напсуваха. Трябваше да платим на улицата на някакво циганче да "не ни разбие колата". Рецепционистката в момента, в който разбра, че моят е чужденец, смени цената на стаята от 50 лв на 50 евро... Не изброявам причини, просто впечатления. Отвикнах. Тук си ми е много добре. |
05/07/2019, 15:04
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Съобщения: 1 435
Потребител # 40
|
Тръгнах да пиша за вандализма и нецивилизованите прояви във Франция, но като прочетох поста на Тарантула се отказах. Ще изглежда постно.
Иначе защо няма да се върна ми е ясно. Каква икономическа переспектива има жена на 50+г, която тепърва ще трябва да си търси работа или занимание? Дори и не ми се инвестира в нещо. Имам намерение като се пенсионирам да прекарвам поне по месец в родния край без да си причинявам сътресения, пътувайки из страната. |
05/07/2019, 15:49
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
Потребител # 19
|
Тричането на кучета не е по-различно от връзването на гума за дърво и въртенето в нея. Забравил си откъде си тръгнал и си си повярвал. Някои езически народи са омилостивяли боговете си чрез жертвоприношения. Прабългарите например са принасяли в жертва кучета. Траките, обаче, са извършвали жертвоприношения на деца. Със сигурност клането на куче не е по-различно от клането на дете. Съответно очакваме одобрителната ти оценка, за да не забравим откъде сме тръгнали. -------------------- Things should be made as simple as possible, but not any simpler.
- |
05/07/2019, 16:24
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
Потребител # 19
|
Манталитетът. Онзи, с който свикваш и не виждаш, докато не излезеш от него. Някои даже и излезли, си го носят за нормален и нужен. Няма да се върна, каквото и да стане. Повече от 14 години не съм стъпвала и не ме влече. Ограбиха и разбиха къщата ми до основи, цигли включително. Искат ми подкуп на магистралата и на границите. Отказваха ми да сменят валута, щото нямам адресна регистрация. На опашка за някаква винетка, ме напсуваха. Трябваше да платим на улицата на някакво циганче да "не ни разбие колата". Рецепционистката в момента, в който разбра, че моят е чужденец, смени цената на стаята от 50 лв на 50 евро... Не изброявам причини, просто впечатления. Отвикнах. Тук си ми е много добре. Манталитетът... Интересно звучиш. Не че отричам онова, което си преживяла, но нямам чак толкова бинарни впечатления от България. Пътувам много, когато съм в страната. След като съм рентвал кола, трябва да я използвам и обикалям много: роднини, приятели, бивши колеги, състуденти, съученици... Миналата година навъртях почти 3 500 км за две седмици. Не са ми искали подкупи, не съм имал трудности със смяна на валута, не са ме псували. Знам ли, може би приличам на рецидивист и внушавам респект... Или притежавам някаква гъвкавост, след като не съм преживявал culture shock при адаптирането ми на запад. Наблюдавам и се ориентирам бързо. Съответно нямам трудности с обратната адаптация. Родната къща на майка ми в софийско седи заключена, никой не я е разбивал за пет години. В родната къща на баща ми в новозагорско са се настанили цигани. Не е нужно да обяснявам как изглежда циганията. Не можеш да ги изгониш, още повече, че само аз посещавам мангалите. Четирима наследници сме и няма разбирателство как да се постъпи с този имот. Другите идват да си получат рентата от земята и не се доближават до къщата. -------------------- Things should be made as simple as possible, but not any simpler.
- |
05/07/2019, 19:36
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
Съобщения: 1 606
Регистриран: 10/06/2017
От: Русе Потребител # 97
|
Това с подкупите на митницата и магистралите кога се случи ,преди повече от 20 години сигурно?!
|
05/07/2019, 20:55
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
Съобщения: 2 294
Регистриран: 20/03/2017
Потребител # 4
|
Е, ти сега какво, псевдонаучната теория на Лисенко ли поддържаш, че всичко се определяло от гена, като обкръжаващата среда била без значение? За Лисенко научавам от теб и нямам идея какво е творил. Генът не определя, а носи информация и "подпрограми" - в състояние да се активират при определени условия.Колкото до 'кретенския' ген от тази тема, в по-лъскава среда най-много да активира луксозен кретенизъм... -------------------- |
05/07/2019, 21:47
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
Потребител # 19
|
За Лисенко научавам от теб и нямам идея какво е творил. Генът не определя, а носи информация и "подпрограми" - в състояние да се активират при определени условия.Колкото до 'кретенския' ген от тази тема, в по-лъскава среда най-много да активира луксозен кретенизъм... Не знам коя среда е лъскава и няма да споря, но като че ли е възможно да се изрази по-смислено несъгласие с нечии персонални възгледи, като елегантно се остане на ниво. Иначе не става ясно защо някакъв ген задължително ще накаже някого: Цитат ...децата ти носят кретенския ген, който твоят кур им е пренесъл. Генът им рано или късно ще накаже теб -------------------- Things should be made as simple as possible, but not any simpler.
- |
05/07/2019, 22:31
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Съобщения: 7 699
Регистриран: 08/06/2017
Потребител # 81
|
Жоре, тънка (но спъваща) разлика е, че онзи (алековия) отрича че някога е бил едикакъвси, докато Тарабас обяснява как ни виждат отстрани. Те, тамошните европейци не са тръгнали от българско, та да са забравили какво е било преди да прогледнат. Между другото (по мои спомени) Тарабас се връща от време на време и има по-ясен поглед има ли промяна, каква и колко, и най-вече не му пука като казва какво е видял (щото е независим в ситуацията), което е коренно различно от вискоблагородието на Алеко.
Ей днес, пред мен спряха един щото държи телефона докато шофира. Ми натурален местен тъпак, щото хендсфрито за два телефона (с гласови команди при това) струва наполвина на глобата/рушвета. Та кой трябвало да прогледне казваш... -------------------- "Историята служи на българите да не си вземат поука от нея." Фра Дяволо
" при толкова много бъдеще направо не виждам смисъл да се връщам към миналото." 2017 една българка |
09/07/2019, 14:17
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
Съобщения: 1 002
Регистриран: 27/06/2017
От: Far Far Away Потребител # 123
|
=== Те новите коли си имат вградено свързане с телефона (който може и да не е много нов). Та, добре е, използването на нова кола да стане по-изгодно и възможно от подръжката и карането на стара. Необходимо, но далеч не достатъчно условие.Ей днес, пред мен спряха един щото държи телефона докато шофира. Ми натурален местен тъпак, щото хендсфрито за два телефона (с гласови команди при това) струва наполвина на глобата/рушвета. Та кой трябвало да прогледне казваш... Завръщането си е една нова емиграция, доста голям стрес. Защо ще му е на някой, дето си е устроил живота в чежбина, да се завръща? Трябва да има много сериозна причина. |
![]() ![]() |
| Олекотена версия | Сега е: 17/04/2026, 10:47 |