|
|
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
05/02/2020, 10:41
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
![]() ![]() ![]() Група: Изгонени
Съобщения: 8 828
Регистриран: 20/04/2019
Потребител # 519
|
Здравейте!
Първо задължително да посоча, че не симпатизирам на господина Васил Божков и на такива като него. Нищо лично. Темата не е за човека. Въпросът ми: Редно ли е в една демократична и правова държава да се отнема имущество на гражданин, дори ако е обвиняем, но още не е осъден? Ако тук има юристи, те биха могли да отговорят най-добре. Моите познание в сферата са нищожни, но напоследък всички забелязваме как прокуратурата начело с новия главен прокурор действат в стила на отдавна позабравените в историята щурмоваци на ЧК, НКВД, ДС, и т. н. Не съм против активизирането на прокуратурата, напротив, но на всички вече стана ясно, че тя действа напълно избирателно, не говоря само за въпросния господин собственик на ФК "Левски" и на Държавната лотария. Защо примерно не се действа по същия начин и към други като Доган, Домосчиев, Прокопиев, Пеевски, Гергов, и още куп мастити партийни "касички"? Както и да е. Не това ме интересува. Доколкото помня, властта си гласува едни промени в Наказателно процесуалния кодекс или както там се нарича, създавайки допълнително звено от Специализиран съд, специализирана прокуратура, нещо такова беше. Може би в този закон са си вмъкнали алинеи, чрез които напълно "законно" да могат да нарочат когото си щат, да го обвинят и буквално обезкостят, като го оберат. Каквото наблюдаваме с изземането имуществото и активите на въпросния Божков. Преди време имаше подобна акция с друг олигарх, мъкнаха едни чували с ценни монети, днес дали някой знае къде отидоха тези ценности? Едва ли. Предполагам същото ще се случи и с ограбеното от този Божков. Твърдят властите, че картините и останалите ценни неща ще идат в музеите, но за не им вярвам. Гледали сме го този филм. Та, пак въпросът: Законно ли е да бъде изземано лично имущество на гражданин докато е още само подсъдим, без да се е явил пред съда и да е доказана вината му? Не противоречи ли това на Конституцията, в частта ѝ за частната и лична собственост? Както и на принципите на демокрацията и Правото? Щото доколкото стигат скромните ми познания по конституционно право и принципите на правовата държава, подобни действия са абсолютно недопустими! Или греша? Кажете какво мислите. Също по това дали живеем наистина в реална демокрация и правова държава? Това, че ни разрешават свободно да избягаме от България и над 2 милиона се изнесоха, достатъчно условие за демокрация ли е? А свободата на словото, на медиите също? Защо бяха бити и обгазени протестиращите от Перник, които опитаха да влязат в министерството на регионалното развитие за да говорят с министъра? Дори при щурма на парламента по Виденово време не са били бити и обгазявани така хората. А сега им посегнаха! И това ли влиза в демокрацията? Аз не вярвам тези хора от Перник, изтерзани от бедата с водата която ги сполетя заради корумпираната и безотговорна власт, да са искали да правят нещо лошо, те просто искаха достъп до министъра, за обяснение. И той им го дължеше. И продължава да им го дължи, и не само на тях. Както и да е. А колко журналисти бяха тихомълком отстранени от ефир? А случаят Силвия Великова в БНР, със спирането на сигнала? И това ли е част от демокрацията? Нали Прокуратурата знае кои са се обаждали на бившия шеф Светослав Костов, защо не ги назова поименно, но потули случая? Не действа ли избирателно, в услуга на статуквото и властта новият главен прокурор? В този смисъл прав ли е президента, че вече има разпад на самата държавност у нас? Не че не си го знаем, но наистина ли се отива натам? Дори да сте обвиняем, не трябва ли първо да ви осъдят, за да ви изземат цялото имущество? Не бива ли да имате адвокат, който да защитава правата ви, вкл. в частта на личната собственост, докато не се докаже в съда, че е придобита по незаконен начин? Подобен варварски грабеж кореспондира ли въобще с принципите на Правото? И, ако са променили законите в обратния смисъл, това демократично ли е? Къде е Европейската комисия в случая? Защо от Брюксел се правят, че не ги виждат тези неща? Защо докладът на Комисията в частта за прокуратурата е положителен? С такава "демокрация" ли ще ни приемат в Еврозоната? Въобще - съществува ли днес реална демокрация, не само у нас? Това съобщение е било редактирано от lati1960 на 05/02/2020, 10:52 -------------------- Всичко, което прочетете по-горе, е само мнение.
|
06/02/2020, 00:04
Копирай адреса:
|
|
![]() Кремълска мурзилка
Съобщения: 2 317
Регистриран: 02/06/2017
От: Зона 51 Потребител # 51
|
Хубаво е, че задаваш въпроси, но гербаджиите във форума няма да ти отговорят.
В България от 11 години няма демокрация. Просто в началото не си личеше, че живеем в диктатура, докато сега нещата са по-явни от преди. Причината за това е коалицията между ГРОБ и Патриотите. Откакто се съюзиха, гербаджиите станаха по-смели от преди и си показват явно точно какви са. В България всички основни човешки права са нарушени. Правото на собственост е само едно от тях. Не познавам лично Божков, Баневи, Арабаджиеви и др. Но съдеййки по изявленията на Прокуратурата и политиците си направих логичния извод, че неправомерно и без доказателства бяха арестувани Баневи, Арабаджиеви и др. Най-жалкото е, че един ден тези хора ще осъдят България в Европейския съд по правата на човека в Страсбург за липсата на справедлив съдебен процес и целия народ ще плаща обезщетенията им. Политико-олигархичният кръг (мафията) начело, на която стои Борис Бойков, се опитва да се саморазправи с всички инакомислещи, да детронира всички доказани авторитети, докато не остане никой, който да им се противопостави. От десетилетие беззаконние цари в цялата държава. Отнемането на имущество без съд и присъда е кражба, национализация, експроприация, узаконен от дъжавата грабеж. Иначе с отнемане на незаконно придобито иимущество се занимава КПКОНПИ. Само че първо трябва да се докаже, че имуществото е незаконно придобито. А при Божков, Баневи, Арабаджиеви и др. нищо не е доказано. Има само казани думи, празни обвинения, без никакви доказателства. Няма и свобода на словото, защото вече няма свободни медии. Журналистите са подлоги на политиците. Всеки ден журналистки ходят да лижат задника на управляващите, за да измолят още някой лев. От друга страна гражданите вече нямат право на протест, нямат право да изискват отчет от управляващите за действията и бездействията им, нямат контрол над случващото се в страната. Да, Президентът Румен Радев е прав, че има разпад на самата държавност у нас. Но управляващите националисти се опитват да му запушат устата, за да няма никаква опозиция и никой да не им се противопоставя. България се управлява от дистанционно от Вашингтон, през агентите на ЦРУ в Американското посолство. Най-проваленият бивш президент Росен Плевнелиев, клептоманката Елена Поптодорова, члена на Атлантическия клуб (сборище за американски агенти в България) Соломон Паси, ръководителя на "евроатлантически център за сигурност" (каквото и да значи това!) Цветан Цветанов и още много други са американските агенти в България. В тяхна полза работят всички медии. За съжаление Европейската комисия нищо не може да направи по въпроса. Борис Бойков е законно избран и лидерите в Европейския съюз трябва да работи с него, въпреки че знаят с какъв човек си имат работа. То и Адолф Хитлер е бил законно избран с избори, и с него Великобритания и Франция са се опитвали да преговарят, но накрая са разбрали, че с нацисти (фашисти, комунисти, националисти, ислямисти, терористи) не се преговаря. Това съобщение е било редактирано от biggeorge на 06/02/2020, 00:15 -------------------- |
06/02/2020, 00:04
Копирай адреса:
|
|
![]() Кремълска мурзилка
Съобщения: 2 317
От: Зона 51 Потребител # 51
|
Не знам как стигнахме до тук.
Може би е било логично да се случи. Срам ме е, че живеем в такива времена. Като бях дете съм питал родителите ми защо никой нищо не е направил срещу нацистите през 30-те години на 20 век. И много дълги години не можех да разбера онези времена. Сега вече ми е ясно, че пропагандата, промиването на мозъци и страха от управляващите могат да накарат и най-разумните хора да станат нацисти, фашисти, комунисти, националисти, ислямисти, терористи. Примерно във ФорумАБВ повечето потребители живеят в чужбина, но никой от тях не смее да плюе управляващите, защото всички имат роднини в България и ги е страх, че близките им ще пострадат, ако започнат да говорят срещу българската мафия, заела ключови държавни постове. Други са лично облагодетелствани от управляващите в България - получават евро, за да тролят по форумите в полза на ГРОБ и Патриотите. Трети чакат някакъв келепир от властимащите - някой държавен пост за внучето, високоплатена работа за детето, следване в чужбина, разиване на бизнес и др. такива. Никой не е застрахован, че няма да стане подлога на управляващите. Нужен е само подходящия стимул за това. Ако не става с пропаганда, промиване на мозъци или заплахи, Прокуратурата винаги може да изкара едни обвинения за престъпление и човека да бъде вкаран в затвора. Видяхме какво стана с Лютви Местан. Той искаше специални права за турците в България, после стана участник в катастрофа и му запушиха устата. Вярно е, че той наистина е участвал в катастрофата. От друга страна желанието му за специални права за турците в България беше безумие. Да не забравяме и че докато беше начело на ДПС беше изпълнен с омраза. Но Лютви Местан имаше право на мнение, макар и то да беше напълно погрешно. Създаването на специални права за групи хора, отделени по даден признак, означава, че рано или късно правата на тези хора ще бъдат нарушени и отделянето им от останалата част от обществото е само първата крачка към нарушаването на техните права. Само че управляващите с помощта на Прокуратурата му запушиха устата. Този начин на действие е напълно погрешен. Днес устата на Лютви Местан е запушена, утре устите на Борис Бойков и Гешо Иванов ще бъдат запушени. Така действа диктатурата. Затова не е хубаво да се създават диктатури. В демокрацията са защитени правата на всички хора - и на обикновените граждани, и на управляващите. За съжаление това няма как да се разбере от хора прочели само една книга или завършили образованието си с 3,00. Това съобщение е било редактирано от biggeorge на 06/02/2020, 00:14 -------------------- |
06/02/2020, 03:56
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
![]() ![]() ![]() Група: Редовни потребители
Съобщения: 9 882
Регистриран: 01/06/2017
Потребител # 19
|
Във Форум АБВ повечето потребители живеят в чужбина, но никой от тях не смее да плюе управляващите, защото всички имат роднини в България и ги е страх, че близките им ще пострадат, ако започнат да говорят срещу българската мафия, заела ключови държавни постове. Това прозрение е шедьовър и трябва да бъде записано със златни букви. Така е, така е, разбира се, че е точно така! Извън всякакво съмнение е, че на живеещите в чужбина биха им протекли лигите от плюене по управляващите, ако не се притесняваха за близките си. И то не само защото много им се плюе, а защото буквално горят от желание да плюят. -------------------- Things should be made as simple as possible, but not any simpler.
- |
06/02/2020, 11:12
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Потребител # 519
|
Хубаво, ще изчистят властимащите неудобните, изгониха младите и здравите, образованите и квалифицираните, и, сега какво? Натискат циганите да работят. Да бе, циганин ще работи. И после се жалват, че немският автомобилен концерн избрал Турция за завод. Че кой ще работи тука в тоя завод? Ромите ли, бабите ли, кой? Като режеш клона на който седиш, накрая ще паднеш от него. Лошото е, че ще загробят страната с още заеми, това е проблемът, главният. Не случайно е това бързане за Еврозоната. Сега заради Борда не могат да печатат парѝ над определения дефицит. Но като падне Борда, тогава гледай какво става - освен нови европейски цени и обезценка на лева, ще се теглят поголовно още повече заеми, до дупка. Само от началото на годината вече са над 430 милиона! И продължават. Идеята чрез натиск отвън е да надхвърлим дълга си над 100-те% брутен продукт /сега е около 25-30%/, и да заприличаме на Гърция от кризата, на Италия, Испания, че дори и Франция ги гони. Играта е по-голяма отколкото се обяснява по медиите. Всичко е власт, парѝ и пак власт, и пак парѝ. Но какво правим с демокрацията? Според мен кинтите победиха демокрацията. В която вече никой реално не вярва. Само някакъв параван, зад който се вихрят поголовни битки с всякакви средства пак за власт и за парѝ. Виждаме как в САЩ чрез днешната администрация се погазват всякакви принципи на демократичното общество и правовия ред, че у нас ли! Силните на деня печелят, слабите да се снишават, и каквото им изпадне, това е. Така по народному изглежда новият световен ред, който изплува навсякъде, чрез лидери мутри и рожби на службите. Чрез лидери като Тръмп, Путин, Джонсън, Меркел, Макрон, че и нашите, политиката стана нещо като бухалка за глобалния и регионален, дори местен бизнес. Точно мутренско световно управление. Че и по места. Тъжна работа. Накъде отива светът!
-------------------- Всичко, което прочетете по-горе, е само мнение.
|
06/02/2020, 11:15
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Потребител # 519
|
Почти всички неудобни за властта у нас на по-високо ниво претърпяха "катастрофи". Да не би това да е любим похват на службите и мутрите? Логично би било, като се има предвид колко трудно се доказва преднамереност дори при смърт. Ако изобщо има присъди, повечето са условни. Наистина ме заинтригува. Но освен щурмовите похвати на новия глав. прокурор, мен ме изумява абсолютно безогледната и нагла избирателност - да се отстрелват и обират неудобни на статуквото. Примерно за споменатия от теб бивш сив кардинал Бат Цецо Кумецо абсолютно бе изяснено, че няма как да има толкова много пари и апартаменти предвид доходите му. Той самият не ги е декларирал тези суми, нито може да ги докаже. И, какво? Всичко беше заметено под килима. Само мина на заден план, на още по-готина службица. А си беше направо за затвора! И не само той. И то с абсолютно реални доказателства! Ми оня с терасите, с барбекюто... Ми то като се замислим, всички от властта не могат да докажат доходите си. Защо тях не атакува великият нов главен прокурорстващ? Наистина защо! А на мен отново ми се иска да попитам: След като още Цацаров взе разпечатките от телефоните на бившия шеф на БНР Костов и на Силвия Великова, и в тях черно на бяло лъснаха имената на тези, които спретнаха шоуто по спирането на сигнала и отстраняването й, защо и до днес обществото не знае тези имена? Можем само да предполагаме кои са точно, но със сигурност са от най-висшите етажи на управлението. Кой? Този въпрос отново изплува в общественото пространство, за съжаление умните и красивите вече ги няма. Избягаха, повечето, навън. И правилно. Излизат само изтерзаните хорица като тези от Перник, инвалиди, майки с болни деца, но тях пък ги бият и обгазяват, за по-сигурно. Прав си, че вече толкова се оядоха тези, че въобще не им пука. Също си прав, че зад гърба им са господарите отвъд океана, което ги прави недосегаеми, засега. Любопитно се разви и случаят с оповестения от Вашингтон висш корумпиран държавен служител. Всички очаквахме САЩ да застанат поне по въпроса за корупцията на страната на обществото, на обикновените хора. Но, не би. Нищо подобно. Кой се оказа най-корумпираният държавен служител - някакъв съдия, който бил пуснал някакъв русофил да ходи в Москва при Путин! Ми браво. Сигурно този съдия обра България последните 30 години. И така ще борим корупцията по високите етажи - като отстрелваме само политически неудобните. Истината е, че на обикновения човек у нас, а и не само у нас не му дреме нито за Путин, нито за Тръмп, нито за русофили, фоби и такива тъпотии. Хората си гледат портфейла, хладилника и сметките. И, като са празни, Путин ли им е виновен, или Тръмп? Ми не. Нашите разбойници ги обраха, до шушка. И това продължава. За съжаление няма ги вече младите и красивите, за да има някаква реакция. Пенсионерите си пият менте ракийката и ментичката по пенсионерските клубове, и даже вече не говорят за политика. Писна им. И не само на тях. Затуй България все повече заприличва на провинция на Истанбул. И сметище на Европа. Плюха го оня чех, дето ни беше изтипосал като турски нужник, но си беше прав човека. Мен лично вече ме е срам, че съм от България. А някои се тръшкат, че ни гледат пренебрежително навън. А как да ни гледат? Кой друг народ би позволил така да се изгаврят с него, и то в продължение на повече от 30 години!!!
-------------------- Всичко, което прочетете по-горе, е само мнение.
|
06/02/2020, 11:33
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Потребител # 519
|
Това прозрение е шедьовър и трябва да бъде записано със златни букви. Така е, така е, разбира се, че е точно така! Извън всякакво съмнение е, че на живеещите в чужбина биха им протекли лигите от плюене по управляващите, ако не се притесняваха за близките си. И то не само защото много им се плюе, а защото буквално горят от желание да плюят. Извинявай, не знам дали го знаеш, което питам, но аз наистина искам да съм наясно: Има ли някакви правни основания в сега действащите закони у нас, които да позволяват чрез разпореждане на прокуратурата, не на съда, да се отнема лично имущество на даден гражданин, и то без още да се е явил пред съда? Без значение дали е граждански такъв или специализиран. Това ме интересува. И, ако са си гласували управляващите някакви такива подзакончета и алинейки овластявайки спец прокуратурата, това как кореспондира с принципите на демокрацията, правата на човека, по линия на неприкосновената частна собственост и правовата държава? Освен всичко, не спец прокуратурата разследва този Божков, доколкото съм запознат, може и да греша. Не че е от значение. Пак не е демократично прокуратурата да произнася присъди, и то предварително, преди съда. Тя има съвсем други функции. Поне в демократичните общества. Примерно защо гражданската прокуратура е разследвала генерала от президентската администрация, когото са подслушвали? Това по закон трябваше да върши Военна Прокуратура. Нарушение на Закона е и оповестяването на СРС-та по такова дело, което след 6-месечен срок от записването им ги прави невалидни за съда. Защо обаче ги оповестиха, и то много след въпросния срок? Явно е, че този новият прокурор е щурмовак на властимащите, вече не е тайна за никого, видно от самите му действия. Понеже атакува само такива, които са неудобни на властта. Разходката му из провинцията и селата е пълна пародия на това как същият се прави на защитник на народа и онеправданите! Че ако беше такъв, щеше да ги разнищи тия крадци от самата власт! Както направи оная смела дама в Румъния примерно. Те обраха България, не циганите по селата. Да, има и битова престъпност, но и тя е следствие от бехаберието на същите, на мафията, която съсипа Родината ни. Може би въпросите ми са риторични, като имаме предвид как всички такива ошушкани от властта у нас са осъдили България в Страсбург. Аз се рових в наказателния кодекс, но не открих подобни пролуки, за да се върши това нещо - да се изземва имущество на обвиняем преди да е стигнал до съда. Гледал съм по филмите в Америка как в мига в който даден човек бива обвинен в каквото и да било, му се назначава адвокат ако не може да си го позволи, служебен, или той си води свой. И никой няма право да му вземе и цент преди да се е произнесъл съда! Освен по гаранцията, но е друго. Има изключения касаещи тероризма и държавната сигурност, но това е различно. А и никой от задържаните и обрани у нас няма подобно обвинение. С изключение на оня Малинов ли беше, заради когото Щатите посочиха съдията дето го пуснал в Москва за най-корумпирания ни държавен служител. Пълни смешки! Че тоя съдия ли окраде над 200 000 000 000 през последните 30 години преход? Да, по неофициални данни толкова грабеж ни струва дотук прословутия ни преход към демокрация. Над 200 милиарда грабеж!!! И виждаме докъде я докарахме. Че ако Държавата беше оперирала с тия парѝ, а не мафията, отвъд Швейцари, отвъд Швеция, отвъд Европа и Америка да сме! Пълна лъжа е, че сме малка и бедна страна. Нищо такова. Бедни сме, защото ни управляват мафиоти и крадци. Ако това сега у нас е демокрация, то аз сигурно съм марсианец! Това съобщение е било редактирано от lati1960 на 06/02/2020, 11:40 -------------------- Всичко, което прочетете по-горе, е само мнение.
|
06/02/2020, 11:39
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Съобщения: 3 124
От: Варна Потребител # 45
|
Здравейте! Първо задължително да посоча, че не симпатизирам на господина Васил Божков и на такива като него. Нищо лично. Темата не е за човека. Въпросът ми: Редно ли е в една демократична и правова държава да се отнема имущество на гражданин, дори ако е обвиняем, но още не е осъден? Ако тук има юристи, те биха могли да отговорят най-добре. Моите познание в сферата са нищожни, но напоследък всички забелязваме как прокуратурата начело с новия главен прокурор действат в стила на отдавна позабравените в историята щурмоваци на ЧК, НКВД, ДС, и т. н. Не съм против активизирането на прокуратурата, напротив, но на всички вече стана ясно, че тя действа напълно избирателно, не говоря само за въпросния господин собственик на ФК "Левски" и на Държавната лотария. Защо примерно не се действа по същия начин и към други като Доган, Домосчиев, Прокопиев, Пеевски, Гергов, и още куп мастити партийни "касички"? Както и да е. Не това ме интересува. Доколкото помня, властта си гласува едни промени в Наказателно процесуалния кодекс или както там се нарича, създавайки допълнително звено от Специализиран съд, специализирана прокуратура, нещо такова беше. Може би в този закон са си вмъкнали алинеи, чрез които напълно "законно" да могат да нарочат когото си щат, да го обвинят и буквално обезкостят, като го оберат. Каквото наблюдаваме с изземането имуществото и активите на въпросния Божков. Преди време имаше подобна акция с друг олигарх, мъкнаха едни чували с ценни монети, днес дали някой знае къде отидоха тези ценности? Едва ли. Предполагам същото ще се случи и с ограбеното от този Божков. Твърдят властите, че картините и останалите ценни неща ще идат в музеите, но за не им вярвам. Гледали сме го този филм. Та, пак въпросът: Законно ли е да бъде изземано лично имущество на гражданин докато е още само подсъдим, без да се е явил пред съда и да е доказана вината му? Не противоречи ли това на Конституцията, в частта ѝ за частната и лична собственост? Както и на принципите на демокрацията и Правото? Щото доколкото стигат скромните ми познания по конституционно право и принципите на правовата държава, подобни действия са абсолютно недопустими! Или греша? Кажете какво мислите. Също по това дали живеем наистина в реална демокрация и правова държава? Това, че ни разрешават свободно да избягаме от България и над 2 милиона се изнесоха, достатъчно условие за демокрация ли е? А свободата на словото, на медиите също? Защо бяха бити и обгазени протестиращите от Перник, които опитаха да влязат в министерството на регионалното развитие за да говорят с министъра? Дори при щурма на парламента по Виденово време не са били бити и обгазявани така хората. А сега им посегнаха! И това ли влиза в демокрацията? Аз не вярвам тези хора от Перник, изтерзани от бедата с водата която ги сполетя заради корумпираната и безотговорна власт, да са искали да правят нещо лошо, те просто искаха достъп до министъра, за обяснение. И той им го дължеше. И продължава да им го дължи, и не само на тях. Както и да е. А колко журналисти бяха тихомълком отстранени от ефир? А случаят Силвия Великова в БНР, със спирането на сигнала? И това ли е част от демокрацията? Нали Прокуратурата знае кои са се обаждали на бившия шеф Светослав Костов, защо не ги назова поименно, но потули случая? Не действа ли избирателно, в услуга на статуквото и властта новият главен прокурор? В този смисъл прав ли е президента, че вече има разпад на самата държавност у нас? Не че не си го знаем, но наистина ли се отива натам? Дори да сте обвиняем, не трябва ли първо да ви осъдят, за да ви изземат цялото имущество? Не бива ли да имате адвокат, който да защитава правата ви, вкл. в частта на личната собственост, докато не се докаже в съда, че е придобита по незаконен начин? Подобен варварски грабеж кореспондира ли въобще с принципите на Правото? И, ако са променили законите в обратния смисъл, това демократично ли е? Къде е Европейската комисия в случая? Защо от Брюксел се правят, че не ги виждат тези неща? Защо докладът на Комисията в частта за прокуратурата е положителен? С такава "демокрация" ли ще ни приемат в Еврозоната? Въобще - съществува ли днес реална демокрация, не само у нас? Оказва се, че е редно. Виж тук. http://www.constcourt.bg/bg/Acts/GetHtmlCo...b7-b6e305395df2 Засега имуществото му не е отнето, а само възбранено и запорирано. Ще видим КПКОНПИ дали ще наложи и тя запори и възбрани и после дали ще заведе гражданско дело. След влязла в сила присъда от наказателен съд също е възможно да му бъде конфискувано имуществото. |
06/02/2020, 11:42
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
|
Не знам как стигнахме до тук. Може би е било логично да се случи. Срам ме е, че живеем в такива времена. Като бях дете съм питал родителите ми защо никой нищо не е направил срещу нацистите през 30-те години на 20 век. И много дълги години не можех да разбера онези времена. Сега вече ми е ясно, че пропагандата, промиването на мозъци и страха от управляващите могат да накарат и най-разумните хора да станат нацисти, фашисти, комунисти, националисти, ислямисти, терористи. Примерно във ФорумАБВ повечето потребители живеят в чужбина, но никой от тях не смее да плюе управляващите, защото всички имат роднини в България и ги е страх, че близките им ще пострадат, ако започнат да говорят срещу българската мафия, заела ключови държавни постове. Други са лично облагодетелствани от управляващите в България - получават евро, за да тролят по форумите в полза на ГРОБ и Патриотите. Трети чакат някакъв келепир от властимащите - някой държавен пост за внучето, високоплатена работа за детето, следване в чужбина, разиване на бизнес и др. такива. Никой не е застрахован, че няма да стане подлога на управляващите. Нужен е само подходящия стимул за това. Ако не става с пропаганда, промиване на мозъци или заплахи, Прокуратурата винаги може да изкара едни обвинения за престъпление и човека да бъде вкаран в затвора. Видяхме какво стана с Лютви Местан. Той искаше специални права за турците в България, после стана участник в катастрофа и му запушиха устата. Вярно е, че той наистина е участвал в катастрофата. От друга страна желанието му за специални права за турците в България беше безумие. Да не забравяме и че докато беше начело на ДПС беше изпълнен с омраза. Но Лютви Местан имаше право на мнение, макар и то да беше напълно погрешно. Създаването на специални права за групи хора, отделени по даден признак, означава, че рано или късно правата на тези хора ще бъдат нарушени и отделянето им от останалата част от обществото е само първата крачка към нарушаването на техните права. Само че управляващите с помощта на Прокуратурата му запушиха устата. Този начин на действие е напълно погрешен. Днес устата на Лютви Местан е запушена, утре устите на Борис Бойков и Гешо Иванов ще бъдат запушени. Така действа диктатурата. Затова не е хубаво да се създават диктатури. В демокрацията са защитени правата на всички хора - и на обикновените граждани, и на управляващите. За съжаление това няма как да се разбере от хора прочели само една книга или завършили образованието си с 3,00. Не съм съгласен. Аз живея в България и даже съм държавен служител с прилична заплата и въпреки това си позволявам да критикувам управляващите. Не всички сме страхливци. |
06/02/2020, 13:58
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Потребител # 519
|
Оказва се, че е редно. Виж тук. http://www.constcourt.bg/bg/Acts/GetHtmlCo...b7-b6e305395df2 Засега имуществото му не е отнето, а само възбранено и запорирано. Ще видим КПКОНПИ дали ще наложи и тя запори и възбрани и после дали ще заведе гражданско дело. След влязла в сила присъда от наказателен съд също е възможно да му бъде конфискувано имуществото. Благодаря! Сложна, тежка материя. Малко се пообърках, но я прочетох. Шокира ме изразът накрая "да се възстанови чувството за справедливост у гражданите", или както там точно беше, като мотив и аргумент. Не че съм капацитет, чисто профански - с този аргумент можем да линчуваме когото си щем! Или нещо не съм разбрал? Освен всичко, така и не се разбира /или аз нещо не разбрах/ позволено ли е изземване преди приключване на делото в съда, макар и да е временно изземването? Защо примерно имуществото да не се охранява на място до делото? Какво пречи? Защо трябва да се изземва, и то в полза на държавата? След като е в полза на държавата, това априори означава, че вече е иззето окончателно. И то преди да има съд! Това според мен е правен абсурд! Не ми е работа аз да отсъждам, но чисто логически поне това се получава. Ето още нещо, което прави непълен отговора на КС по въпросното искане, цитирам буквално: "В становището на Висшия адвокатски съвет се повдига въпросът за принципно несъобразяване на ЗОПДНПИ с изготвено предложение за Директива на Европейския парламент и Съвета на Европейския съюз относно обезпечаването и конфискацията на облаги от престъпна дейност. Конституционният съд обаче не може да съобразява такива проекти. Ако директива със съответен предмет бъде приета и влезе в сила, би възникнала нова правна ситуация, при което контролът по чл. 149, ал. 1, т. 4 от Конституцията във връзка с чл. 249, ал. 3 от Договора за Европейската общност би бил възможен. Някои заинтересовани страни поставят въпроса за несъответствие на ЗОПДНПИ с други многостранни международни договори (конвенции) освен посочената в искането КЗПЧОС, както и с общите принципи на международното право (вж. становището на Фондация “Български адвокати за права на човека”). Тези доводи надхвърлят обема на искането, съответно и предмета на делото, очертан в определението по допустимост, поради което не подлежат на разглеждане от Конституционния съд." И, накрая да те питам просто да си кажеш мнението: Дори да е одобрена от КС подобна процедура по изземване от специализираните съд и прокуратура, това поне от морална и дори правна гледна точка кореспондира ли с основните принципи на правото и демокрацията? Имам предвид тези за неприкосновеността на личната собственост, за невинноста до доказване на обратното, и т. н., и т. н. Иначе излиза, че за да се хареса на част от обществото, и то на частта която я подкрепя, властта у нас може да щурмува и ограби когото си пожелае. И аз лично не виждам нито правни, нито морални, нито други пречки тя да го върши. Което се и случва, напоследък - буквално пред очите ни. А то граничи направо с произвол и буквален грабеж! Все пак, нека да изчакаме да видим какво ще стане. Дали ще върнат у нас въпросния Божков въобще, дали ще има дело, какво ще реши съдът, и т. н. И, ако не го върнат, ще му върнат ли заграбеното? Сам се досещаш какво ще стане, дотогава съм сигурен, че въпросните ценности и имущество, което изнесоха, ще потънат безвъзвратно някъде по трасето. Както се е случвало винаги досега. Всяко чудо за три дни, както се казва. След година-две примерно никой няма да се интересува, и краденето ще си продължи. Така мисля. Дано да греша, но едва ли. Това го гледаме българите вече 30 години, че и отгоре! Това съобщение е било редактирано от lati1960 на 06/02/2020, 14:06 -------------------- Всичко, което прочетете по-горе, е само мнение.
|
06/02/2020, 14:42
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Потребител # 519
|
Не съм съгласен. Аз живея в България и даже съм държавен служител с прилична заплата и въпреки това си позволявам да критикувам управляващите. Не всички сме страхливци. Похвално. Но дали критиките са достатъчни? По контрола на властта, имам предвид. В тази връзка искам да добавя нещо, за да не бъда разбран погрешно. По принцип одобрявам едни такива действия, каквито наблюдаваме от Прокуратурата в последно време. Конкретно в частта им да се отнеме незаконно придобитото богатство, без значение от кого, в полза на обществото и данъкоплатците. Но, кой ще гарантира, че точно това ще се случи? Досега сме гледали друго. И това би имало смисъл, само ако не се действа избирателно, а се осъществи за всички такива олигарси в страната ни. А те не са никак малко. Ми Пеевски, ми Домусчиев, ми Гергов, ми Прокопиев, и колко още... Само че не това наблюдаваме. Дадох пример с Цветан Цветанов, за когото са събрани много данни за незаконно имущество, но човекът си е свободен, на нова добра длъжност, няма никакви грижи. И не само той. Всички близки до властта са недосегаеми. Не че и преди това правителство е било друго. Но то има претенциите да е различно. По кризата с водата в Перник арестуваха министър от квотата на т. нар. Патриоти. Но тези от ГЕРБ не смее да ги барне главния прокурор. Вече и от космоса се вижда, че е острие на Борисов. Затуй бяха и протестите преди да го изберат. Явно с основание. Тази избирателност е проблемът, а не самите действия, те по същество са правилни, никой не го отрича. Но тя подкопава доверието на обществото и руши държавността в основите ѝ, понеже когато в едно общество няма справедливост, нравите се развращават, моралът също, и всички вършат каквото си щат, стига да не ги хванат. А тези до върха на властта никога не ги хващат. Като окошари или арестува висш администратор или министър на ГЕРБ, защо не и бивш такъв като Цветанов, с доказана вина разбира се, в съда, тогава обществото ще повярва на този прокурор, Гешев. Засега той атакува само неудобните за властта, включително президента. И то напълно незаконно! Но друга тема. Впрочем същата е, защото Радев е политически опонент и конкурент на премиера. Затова е и атаката срещу него. Освен всичко, тази атака отклонява вниманието от много по-важните и наболели проблеми, които стоят за решаване - за водата, боклука, въздуха, корупцията, и т. н. Прост пример давам: Кога се огласи кризата с водата в Перник? Преди два месеца, нали. А какво обеща Борисов - че за 45 дни проблемът ще е решен! Е, колко време мина? Защо лъжат хората! Истината е, че чакаха да падне сняг и дъжд, и природата да реши проблема, поне с водата. Хитро, но непочтено. В коя нормална демократична страна властта лъже така безогледно? И не носи отговорност за това? Грозна работа. Та исках да ти кажа, че на тези от властта у нас не им пука нито от моите, нито от твоите критики. В по-голямата си част са бивши мутри и ченгета от Симеоново, разбират от други неща. Бъди здрав! Това съобщение е било редактирано от lati1960 на 06/02/2020, 14:43 -------------------- Всичко, което прочетете по-горе, е само мнение.
|
06/02/2020, 16:39
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
|
Благодаря! Сложна, тежка материя. Малко се пообърках, но я прочетох. Шокира ме изразът накрая "да се възстанови чувството за справедливост у гражданите", или както там точно беше, като мотив и аргумент. Не че съм капацитет, чисто профански - с този аргумент можем да линчуваме когото си щем! Или нещо не съм разбрал? Освен всичко, така и не се разбира /или аз нещо не разбрах/ позволено ли е изземване преди приключване на делото в съда, макар и да е временно изземването? Защо примерно имуществото да не се охранява на място до делото? Какво пречи? Защо трябва да се изземва, и то в полза на държавата? След като е в полза на държавата, това априори означава, че вече е иззето окончателно. И то преди да има съд! Това според мен е правен абсурд! Не ми е работа аз да отсъждам, но чисто логически поне това се получава. И, накрая да те питам просто да си кажеш мнението: Дори да е одобрена от КС подобна процедура по изземване от специализираните съд и прокуратура, това поне от морална и дори правна гледна точка кореспондира ли с основните принципи на правото и демокрацията? Имам предвид тези за неприкосновеността на личната собственост, за невинноста до доказване на обратното, и т. н., и т. н. Иначе излиза, че за да се хареса на част от обществото, и то на частта която я подкрепя, властта у нас може да щурмува и ограби когото си пожелае. И аз лично не виждам нито правни, нито морални, нито други пречки тя да го върши. Което се и случва, напоследък - буквално пред очите ни. А то граничи направо с произвол и буквален грабеж! Все пак, нека да изчакаме да видим какво ще стане. Дали ще върнат у нас въпросния Божков въобще, дали ще има дело, какво ще реши съдът, и т. н. И, ако не го върнат, ще му върнат ли заграбеното? Сам се досещаш какво ще стане, дотогава съм сигурен, че въпросните ценности и имущество, което изнесоха, ще потънат безвъзвратно някъде по трасето. Както се е случвало винаги досега. Всяко чудо за три дни, както се казва. След година-две примерно никой няма да се интересува, и краденето ще си продължи. Така мисля. Дано да греша, но едва ли. Това го гледаме българите вече 30 години, че и отгоре! Направи разлика между гражданско дело, което не се интересува дали има влязла в сила присъда на наказателен съд и наказателно дело по което също може да бъде постановена конфискация заедно с други наказания, примерно лишаване от свобода и глоба. Гражданският съд постановявава решенение да се отнеме или да не се отнеме имущество, дори лицето срещу което се води делото да бъде оправдан от наказателния съд или наказателното дело срещу него бъде прекратено. Тези дела са независими едно от друго. Когато някой бъде привлечен като обвиняем за определени престъпления срещу него автоматично започва проверка (без знанието на лицето) дали законните му доходи са достатъчни да придобие имуществото, което има. Ако има разлика над 150000 лева между приходи и разходи тогава КПКОНПИ образува производство за отнемане на незаконно придобито имущество, което включва внасяне в съда на искане за налагане на обезпечителни мерки и на иск за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество по силата на чл. 13, ал.1, т. 7 от ЗПКОНПИ. След като му се запорира и възбрани имуществото на лицето му се дава възможност в тримесечен срок да представи доказателства, че има законни доходи за придобиване на имуществото си и по този начин да избегне делото за конфискация, но това според мен е само формално (виж чл. 13, ал.1, т. 8). Никога досега КПКОНПИ не се е отказвала да води дело. Казано на прост език единият (наказателният съд) бръсне, другият (гражданският съд) подстригва. На Божков засега никой не му е конфискувал нищо. Тепърва предстои това да стане и то след влязла в сила присъда или решение на наказателен или граждански съд. Това съобщение е било редактирано от Радио Ереван на 06/02/2020, 16:50 |
06/02/2020, 16:47
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
|
Похвално. Но дали критиките са достатъчни? По контрола на властта, имам предвид. В тази връзка искам да добавя нещо, за да не бъда разбран погрешно. По принцип одобрявам едни такива действия, каквито наблюдаваме от Прокуратурата в последно време. Конкретно в частта им да се отнеме незаконно придобитото богатство, без значение от кого, в полза на обществото и данъкоплатците. Но, кой ще гарантира, че точно това ще се случи? Досега сме гледали друго. И това би имало смисъл, само ако не се действа избирателно, а се осъществи за всички такива олигарси в страната ни. А те не са никак малко. Ми Пеевски, ми Домусчиев, ми Гергов, ми Прокопиев, и колко още... Само че не това наблюдаваме. Дадох пример с Цветан Цветанов, за когото са събрани много данни за незаконно имущество, но човекът си е свободен, на нова добра длъжност, няма никакви грижи. И не само той. Всички близки до властта са недосегаеми. Не че и преди това правителство е било друго. Но то има претенциите да е различно. По кризата с водата в Перник арестуваха министър от квотата на т. нар. Патриоти. Но тези от ГЕРБ не смее да ги барне главния прокурор. Вече и от космоса се вижда, че е острие на Борисов. Затуй бяха и протестите преди да го изберат. Явно с основание. Тази избирателност е проблемът, а не самите действия, те по същество са правилни, никой не го отрича. Но тя подкопава доверието на обществото и руши държавността в основите ѝ, понеже когато в едно общество няма справедливост, нравите се развращават, моралът също, и всички вършат каквото си щат, стига да не ги хванат. А тези до върха на властта никога не ги хващат. Като окошари или арестува висш администратор или министър на ГЕРБ, защо не и бивш такъв като Цветанов, с доказана вина разбира се, в съда, тогава обществото ще повярва на този прокурор, Гешев. Засега той атакува само неудобните за властта, включително президента. И то напълно незаконно! Но друга тема. Впрочем същата е, защото Радев е политически опонент и конкурент на премиера. Затова е и атаката срещу него. Освен всичко, тази атака отклонява вниманието от много по-важните и наболели проблеми, които стоят за решаване - за водата, боклука, въздуха, корупцията, и т. н. Прост пример давам: Кога се огласи кризата с водата в Перник? Преди два месеца, нали. А какво обеща Борисов - че за 45 дни проблемът ще е решен! Е, колко време мина? Защо лъжат хората! Истината е, че чакаха да падне сняг и дъжд, и природата да реши проблема, поне с водата. Хитро, но непочтено. В коя нормална демократична страна властта лъже така безогледно? И не носи отговорност за това? Грозна работа. Та исках да ти кажа, че на тези от властта у нас не им пука нито от моите, нито от твоите критики. В по-голямата си част са бивши мутри и ченгета от Симеоново, разбират от други неща. Бъди здрав! Срещу Прокопиев се води дело, което в момента е спряно, мисля че беше за над 300 милиона лева. Цветан Цветанов и Пеевски бяха проверявани от КПКОНПИ, но не бяха открити 150000 лева разлика между законни приходи и разходи и съответно не беше започнато производство. Пълно щастие няма. Пълна справедливост също. Животът е един голям супермаркет. Винаги накрая минаваш през касата и си плащаш. Когато Борисов каже добър ден, погледни колко е часа. |
06/02/2020, 18:21
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Потребител # 519
|
Добре, разбрах.
Значи по този закон лицето все пак има възможност да докаже законността на придобитото? Така ли да го разбирам? Ако е така, оттеглям всичките си укори към системата. Все пак обаче всичко това си е само на хартия, говоря за самия закон. Знаеш как стават нещата у нас. В този смисъл нека си представим примерна ситуация, напълно хипотетична, но възможна, с господина Божков, понеже е най-актуален в момента. Дотук какво е станало? Повдигнати са му обвинения, задействана е въпросната процедура, която обсъждаме, но лицето се укрива. В емиратите, или където е. Доколкото видях по новините, в имотите му са влезли спец прокурори, които описват имуществото, или нещо такова, което подлежи на изземване. И, да приемем версията им, че всичко ще бъде надлежно описано и прибрано в съответни подходящи хранилища, на музеи, галерии, или където трябва, нищо няма да изчезне. Да кажем, че им вярваме. Но, какво следва? Явно процедурата по екстрадицията на въпросното лице няма да е кратка, може да отнеме месеци, защо не и повече, не знам. Но, да кажем, че го върнат бързо, в рамките на година примерно. И го изправят пред съда. Колко може да продължи подобно дело? Това ми е въпросът. Щото гледаме едни театри с Баневи в този смисъл, с Арабаджиеви, с оня как беше, собственикът на фабриките за алкохол в Карнобат, Цеко Милев ли,не помня точно името му... Както и да е. На които също описаха всичко, запорираха им сметки, авоари, активи, и т. н. Но мина доста време вече, цели томове обвинителни актове стовариха спец прокурорите в съда, а делата явно ще са продължителни, вероятно с години ще се проточат. И, ето примерната ситуация, за която говоря: Дали Божков, дали Баневи, дали Арабаджиеви, все едно, докато траят тези процеси, нямат достъп до своите активи, нали така. А какво ще стане, ако по време на процесите някой от тия се разболее и умре, както се разболя Арабаджиева, поне така се твърди. А ако починат? Примерно от "инфаркт", или "инсулт", или че вземе някой от тях се "самообеси" в ареста заради гузна съвест, да не повярваш? Нали имат наследници, ще им върнат ли имуществото? Ще се прекратят ли процесите? Какво ще стане? Ще им върнат, ама друг път. Нищо не връщат. Според мен всичко това си е един напълно "узаконен" пладнешки грабеж. От мутри към мутри, от бандити към бандити и крадци. Без да симпатизирам на никой в случая. Защо се протакат процесите на Баневи и Арабаджиеви, и на тоя Минев от Карнобат? Според мен за да им скроят шапките, по един или друг начин, и да изчезне всичко яко дим в джобовете на баш бандата от властта, и зад властта. Представѝ си, че Божков го върнат, има дело, и то приключи с оправдателна присъда за него. Примерно. Какво правим тогава? Ще му ги върнат ли тия описаните неща, и въобще което завлякоха нанякъде? Ще му върнат таратанци! Ще се спомине челяка, или ще го гръмнат, или ще "катастрофира" и той, или ще се гътне от нещо, или ще се "самонарани" в дома си до смърт... сещаш се. И, пито платено. За това говоря. Арсеналът на ченгеджийницата е безкраен. Помниш ли случая Мишо Бирата. И не е единственият. Иначе самият закон може да си е читав, въпросът е кой го прилага и с какви цели? Не вярвам нито стотинка от всички тези активи - и на Божков, и на Баневи, и на Арабаджиеви, и на който да било да иде в държавата и за обществото. Всичко ще потъне вдън земя, при мутрите в костюми. Както стана впрочем с активите на Цветан Василев, от КТБ. Твърдят, че са осребрени по връщането на сметките по закон, но защо тогава теглиха 16 милиарда заем управляващите?! Лъжа след лъжа, за това става дума. И не само аз не им вярвам, недоверието в голяма част от българите е тотално, и с основание. По-лошото е, че няма друг демократичен механизъм да ги контролираме тези, освен чрез изборите. Но те и на това му намериха цаката, като тотално ги манипулират и фалшифицират. Не мисля, че България някога ще се отърве от тази зловредна власт. То няма и алтернатива в момента. Кой да дойде вместо Борисов? Станишев ли пак, или Нинова? Или ДПС? Пишман патриотите тотално се осраха вече, заради облагите на властта, никога повече няма да влязат в парламента. Същото се отнася и за Марешки, друга патерица на ГЕРБ, поредната. Кой? Слави Трифонов? Пълна смешка! Ако чакаме такива да ни оправят, то по-добре Борисов да си е до живот премиер. Което май се очертава. Освен ако бащиците отвъд океана не решат нещо друго. Почти всичко читаво се изнесе. Горката ни Родина! Това съобщение е било редактирано от lati1960 на 06/02/2020, 18:54 -------------------- Всичко, което прочетете по-горе, е само мнение.
|
06/02/2020, 18:48
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Потребител # 519
|
Срещу Прокопиев се води дело, което в момента е спряно, мисля че беше за над 300 милиона лева. Цветан Цветанов и Пеевски бяха проверявани от КПКОНПИ, но не бяха открити 150000 лева разлика между законни приходи и разходи и съответно не беше започнато производство. Пълно щастие няма. Пълна справедливост също. Животът е един голям супермаркет. Винаги накрая минаваш през касата и си плащаш. Когато Борисов каже добър ден, погледни колко е часа. Разбирам. Да е жив и здрав Бат Бойко, не той е проблемът, главният. За да е там, явно има широка обществена подкрепа, както и на мафията зад властта, така да го кажем. А иначе лъжите на властта са безкрайни, и вече никой май не ги приема на сериозно. Макар вчера само над 1 милиард лева да станаха евро по личните влогове на граждани. Ако ме разбираш. Става дума за лъжите относно бъдещето членство на страната ни в Чакалнята преди и за Еврозоната. Днес дори бе приета декларация в парламента в същия смисъл, която тотално противоречи пък на приетия преди дни закон относно валутния курс на лева при евентуалните преговори за тази Чакалня. Законът задължи преговарящите да не отстъпват от фиксирания и сега курс на лева към еврото, докато днес парламентът заобиколи реално този закон, като разрешава да се преговаря по този курс с Еврокомисията. Кое е вярното? Или както винаги робският ни манталитет иска да угоди както на началниците в Брюксел, така и на народа у нас. Само че народецът препатил не им вярва на тия, и само за ден... е, казах го вече - над 1 милиарда чейнч в полза на еврото! И това ще продължи. Иначе си прав, пълно щастие няма. Чакам да ни го напълни новият ни главен прокурор с активите на Пеевски да кажем, или на Домусчиев, и на Гергов... бандата е голяма, за всекиго ще има по нещо. Но не и за гражданите, да не си помисли някой. То затуй нашенецът възприе единствената възможна стратегия в тази ситуация, в смисъл - да се спасяваме поединично, кой как може. По същата причина у нас няма и няма да има развито гражданско общество, понеже отвън Големият Брат, без значение кой, подкрепя и узаконява във властта у нас най-удобните послушковци по ограбването на страната ни, което е и целта, на всички. И отвън, и отвътре. Само дето май не остана вече какво да ограбват. Затуй се готвят да посегнат на единствения реален актив, влоговете на спестовния българин. Но, да не избързваме. Всичко с времето си. Между другото, понеже виждам, че си навътре в тези неща, мислиш ли, че скоро може да се повтори глобална и оттам регионална криза, финансова и друга, каквато изживяхме след 2008-ма? Мастити капацитети отвсякъде напоследък повтарят като мантра подобно предупреждение. Имат ли основание? Щатите са с огромна задлъжнялост, макар сега в икономически подем. Евросъюзът е пред разпад според Макрон. Китай се затвори заради корона вируса. Германия е на прага на рецесия. Италия, Испания, Португалия, дори Франция продължават да трупат дефицити и дълг... А това са икономиките влекачи в Европа. Според стандартните икономически теории, когато се натрупа подобно напрежение с такива невероятни дефицити и дългове, възможните варианти за изход са два - или глобална рецесия, или война. И, понеже предполагам разумът ще надделее, предполага се да е първото. Може би е само въпрос на време, или? -------------------- Всичко, което прочетете по-горе, е само мнение.
|
06/02/2020, 19:13
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
|
Разбирам. Да е жив и здрав Бат Бойко, не той е проблемът, главният. За да е там, явно има широка обществена подкрепа, както и на мафията зад властта, така да го кажем. А иначе лъжите на властта са безкрайни, и вече никой май не ги приема на сериозно. Макар вчера само над 1 милиард лева да станаха евро по личните влогове на граждани. Ако ме разбираш. Става дума за лъжите относно бъдещето членство на страната ни в Чакалнята преди и за Еврозоната. Днес дори бе приета декларация в парламента в същия смисъл, която тотално противоречи пък на приетия преди дни закон относно валутния курс на лева при евентуалните преговори за тази Чакалня. Законът задължи преговарящите да не отстъпват от фиксирания и сега курс на лева към еврото, докато днес парламентът заобиколи реално този закон, като разрешава да се преговаря по този курс с Еврокомисията. Кое е вярното? Или както винаги робският ни манталитет иска да угоди както на началниците в Брюксел, така и на народа у нас. Само че народецът препатил не им вярва на тия, и само за ден... е, казах го вече - над 1 милиарда чейнч в полза на еврото! И това ще продължи. Иначе си прав, пълно щастие няма. Чакам да ни го напълни новият ни главен прокурор с активите на Пеевски да кажем, или на Домусчиев, и на Гергов... бандата е голяма, за всекиго ще има по нещо. Но не и за гражданите, да не си помисли някой. То затуй нашенецът възприе единствената възможна стратегия в тази ситуация, в смисъл - да се спасяваме поединично, кой как може. По същата причина у нас няма и няма да има развито гражданско общество, понеже отвън Големият Брат, без значение кой, подкрепя и узаконява във властта у нас най-удобните послушковци по ограбването на страната ни, което е и целта, на всички. И отвън, и отвътре. Само дето май не остана вече какво да ограбват. Затуй се готвят да посегнат на единствения реален актив, влоговете на спестовния българин. Но, да не избързваме. Всичко с времето си. Между другото, понеже виждам, че си навътре в тези неща, мислиш ли, че скоро може да се повтори глобална и оттам регионална криза, финансова и друга, каквато изживяхме след 2008-ма? Мастити капацитети отвсякъде напоследък повтарят като мантра подобно предупреждение. Имат ли основание? Щатите са с огромна задлъжнялост, макар сега в икономически подем. Евросъюзът е пред разпад според Макрон. Китай се затвори заради корона вируса. Германия е на прага на рецесия. Италия, Испания, Португалия, дори Франция продължават да трупат дефицити и дълг... А това са икономиките влекачи в Европа. Според стандартните икономически теории, когато се натрупа подобно напрежение с такива невероятни дефицити и дългове, възможните варианти за изход са два - или глобална рецесия, или война. И, понеже предполагам разумът ще надделее, предполага се да е първото. Може би е само въпрос на време, или? Сред големите играчи (в случая олигарси), винаги има и ще има такива, които оцеляват. Кризи също винаги е имало и ще има. Кога ще натъпи и колко ще продължи е добър въпрос, но по-важно е колко ще засегне икономиката ни. Ей, заради тези държави плюс Гърция и Естония ме притеснява приемането на еврото. Това съобщение е било редактирано от Радио Ереван на 06/02/2020, 19:36 |
06/02/2020, 19:35
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
|
Добре, разбрах. Значи по този закон лицето все пак има възможност да докаже законността на придобитото? Така ли да го разбирам? Ако е така, оттеглям всичките си укори към системата. Все пак обаче всичко това си е само на хартия, говоря за самия закон. Знаеш как стават нещата у нас. В този смисъл нека си представим примерна ситуация, напълно хипотетична, но възможна, с господина Божков, понеже е най-актуален в момента. Дотук какво е станало? Повдигнати са му обвинения, задействана е въпросната процедура, която обсъждаме, но лицето се укрива. В емиратите, или където е. Доколкото видях по новините, в имотите му са влезли спец прокурори, които описват имуществото, или нещо такова, което подлежи на изземване. Делата обикновено продължават с години. Справедливост ли, КПКОНПИ съди на само обвинето лице, но и съпругата му и малолетните му деца. Те също трябва да доказват какъв е произходът на имуществото им. Ако лицето почине, наказателното дело срещу него се прекратява, но гражданското на КПКОНПИ за отнемане на имущество продължава срещу наследниците му. Те трябва да доказват откъде баща им е взел пари да купи имуществото си. Звучи абсурдно, но такъв е законът. Ако Божков го оправдаят по наказателното, гражданското дело срещу него продължава. Има много оправдани с отнето имущество от гражданския съд. Писах ти, делата са две, единият бръсне, другият подстригва. Според мен трябва да дойдат други, дори и Слави Трифонов или Възраждане. Иначе ще продължат да ни крадат със сигурност. Нямаме избор, трябва да пробваме нещо ново. |
06/02/2020, 21:25
Копирай адреса:
|
|
![]() Advanced Member
![]() ![]() ![]() Група: Редовни потребители
Съобщения: 1 606
Регистриран: 10/06/2017
От: Русе Потребител # 97
|
Цитат Натискат циганите да работят. Да бе, циганин ще работи. И после се жалват, че немският автомобилен концерн избрал Турция за завод. Че кой ще работи тука в тоя завод? Работят.И циганите работят не по-зле от турците и българите.От 13 години съм на различни позиции в автомобилната промишленост.Събират ги по разни програми от околните села и след това остават по собствено желание във фирмата.Верно е ,че не са квалифицирани и образовани ,но се учат. |
06/02/2020, 21:52
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Потребител # 519
|
Работят.И циганите работят не по-зле от турците и българите.От 13 години съм на различни позиции в автомобилната промишленост.Събират ги по разни програми от околните села и след това остават по собствено желание във фирмата.Верно е ,че не са квалифицирани и образовани ,но се учат. О кей, не исках да прозвучи негативно. Но, като е опряла държавата ромите да я спасяват... е, пак така прозвуча. Съжалявам. Но си е вярно. Предполагам си наясно поне донякъде какви невероятни проучвания стоят зад избора на голяма корпорация къде да инвестира. Имам предвид статус на съдебната система, квалификация на работна ръка, образованост, данъци, такси, равнище на доходи, мащаби на пазара, ниво на корупция, да не изброявам всичко. Те тия германци не са една от най-богатите страни в света щот са глупави. И аз да бях на тяхно място, и аз щях да избера Турция. Такава е обективната реалност. Иначе инвестират в по-малки поръчки и у нас, единствено засега заради ниските доходи. Но, когато всичко останало е негатив, дори и това няма да ги стимулира вече. По-голяма част от инвестициите у нас, външните, и не само, са чисто спекулативни с краткосрочен хоризонт, за бърза печалба. Това поне твърдят капацитетите по въпроса. Има и изключения, но с времето стават все по-малко. Инвеститорите търсят стабилно законодателство, нашето го променят на коляно почти всеки ден. За корупцията да не споменаваме. За съдебната система също. То кое е наред по това? Дори се чудя с кой акъл въобще идва някой да инвестира у нас. Подлъгват се някои, стоят за кратко, и бягат. На пожар! Това съобщение е било редактирано от lati1960 на 06/02/2020, 21:54 -------------------- Всичко, което прочетете по-горе, е само мнение.
|
06/02/2020, 22:00
Копирай адреса:
|
|
|
Advanced Member
Потребител # 519
|
Сред големите играчи (в случая олигарси), винаги има и ще има такива, които оцеляват. Кризи също винаги е имало и ще има. Кога ще натъпи и колко ще продължи е добър въпрос, но по-важно е колко ще засегне икономиката ни. Ей, заради тези държави плюс Гърция и Естония ме притеснява приемането на еврото. А не вървим ли и ние като държава членка по същия път? Като Гърция и Естония. Поне някои сили отвън и от вътре ни тикат натам. По това се сещам за нещо като виц, който чух от приятел, когато говорехме по темата. Той ми напомни нещо интересно, върху което не се бях замислял досега: В който и съюз или империя да е влязла България, или да е била поробена от такъв, този съюз или империя винаги се е разпадала след това! Като почнем от Византия, преминем през Османската империя, после Третия Райх, след това бившия СССР, сега изглежда идва редът на САЩ и Евро съюза. Така че: Дръж се Еврозоната, ние идваме! -------------------- Всичко, което прочетете по-горе, е само мнение.
|
![]() ![]() |
| Олекотена версия | Сега е: 17/04/2026, 12:08 |