Разкажи за своята мечта......... Да видим колко са ти големи мечтите.....
Оня ден се сблъсках с ново явление в нета. Да го наречем "любезният хакер" като алюзия на "любезния лос". Получавам емайл, който ми съобщава паролата на емайла с пояснение, че са я кракнали за около 140 минути. Дават препоръка как да създам трудна за кракване парола, чиято надежност мога да проверя в техния сайт, който бил създаден с идеална цел и не събирал информация. Пробвах сайта им с парола "ИмамГолямХуй". Съобщи, че ще отнеме 4 хиляди години да я кракнат. Когато, обаче, добавих и размера, времето за кракване стана 17 милиона години. Изглежда и сървърът беше респектиран и започна да заеква и запецва... В крайна сметка си създадох парола в пълно съответствие с препоръките, която не публикувах в сайта им. Сега мечтата ми е да получа емайл, с който да ме уведомят, че са я кракнали.
Да кача момето на мОсквича и да я заведа у наше село на селски туризъм!
rocco_george
22/04/2018, 21:09
Явно мечтата ми е доста голяма,щом нейното сбъдване е толкова трудно.
Thursday Next
22/04/2018, 21:56
Тоест, мечтаеш си Москвичът да запали, така ли да разбираме?
Thursday Next
22/04/2018, 21:59
Всички други ги сбъднах, мечтая си предимно за пътувания - Гранд Кениън, Флорида Кийс, Ню Йорк, Хавай, канадския север, остров Принц Едуард, Китай, Тайланд, Индия, Намибия ... За скандинавските страни ме е срам да си призная, че си мечтая, щото единствено немукаетът ми е попречил досега да ги реализирам.
Ма изобщо не съм го измислила, бе Ню, това е сУравата реалност на притежателите на Москвичи. Познавам двама-трима. Но те си живеят на село, така че не им беше драма като издъхнаха страшните им машини.
krem-karamel
23/04/2018, 15:49
Мечтая си да имам шато, но с мъж-трезвеник няма да ми се получи. Оставям го за следващия живот, но бих била щастлива и на къщичка с дворче, някъде, в подножието на планина и близо до река или язовир.
Мойте са мАнечки, та по-лесно да си ги сбъдвам... Тъй де, не съм златната рибка да правя "световен мир", "вечен живот" и другите подобни.
Thursday Next
24/04/2018, 08:36
Едно време притежателите се фукаха, че било спортния модел на Т-34.
Тарантула
24/04/2018, 18:59
Малка е: Мечтая за нормална работа, с която да си плащам разходи и сметки. Стига тичане и блъскане. И аз съм човек. Другите, големите, ги сбъднах почти всичките.
Lucky
24/04/2018, 19:14
Май са само две : - да имам развъдник за расови коне и - пансион за бездомни животни
И нямат сбъдване ... За това ги наричам мечти , а не цели ...
ПП - Е , то се знае - и Световен мир
Бай Ганьо
24/04/2018, 19:53
Марс разбира се.
wal
24/04/2018, 20:38
Може и така.Горе-долу еднакво количество гориво горят на 100км.
Nova123
24/04/2018, 22:02
Тиара
24/04/2018, 23:20
Alexfield
25/04/2018, 01:21
Много време пропиляваме с това спане...
Тарабас
25/04/2018, 12:02
Колежката!
Питето
25/04/2018, 21:07
На пръв поглед — да, проспиваме доста от времето си. Като се замислиш, то и в хладилника има достатъчно храна като за два стомаха, които биха удвоили енергията ни, обаче аз все пак мноооооого бих внимавал с мераците за втори стомах.
agrippa
26/04/2018, 17:31
Нещо елементарно – Аризонска мечта, за на стари години. Може и да не е целогодишно, или някъде в райна пак там.
Мечтите имат свойството да се сбъдват, доста често. Трябва да имате и добър план за такива случаи и да внимавате какво си мечтаете.
Mukaveev
26/04/2018, 19:30
Едно прекрасно място......Малибу, Санта Барбара, Малага , Марбея Ще си взема една модерна ,, Casa luxury,, ....с 10 декара двор. И 40 палми в него. С големи стълби които ще свършват в 5000 кубиков басейн ще взема и 2 бразилки Ребека и Симоне..... по монокини да го почистват, а когато е чист да се разхождат около него Сутрин когато първите слънчеви лъчи огряват човките на какадутата и туканите в градината , ще си седя в хамака , обул боксерки на сини рапани , ще мижа блажено и леко с едно око ще поглеждам първата страница на сутрешния Frankfurter Allgemeine Zeitung......да не би да са скочили наемите на имотите...... .
А когато по- късно Хуанита пусне Mieele - то да чисти , ще я поглеждам строго Тя ще я изключи и ще отиде тихо да бърше прах от колекцията ми порцеланови фигурки френски котки на ,, Лимонж ,,. А последния петък на месеца...последния..... ще поканвам Ариана Гранде,Марк Антъни, Шакира, Армандo Криатиян Перес ( Питбул ) и ще правим яки партита толкова яки , че всичките местни телевизии ще отворят офиси наблизо за да дават репортажи от мястото на събитието....... на живо .По време на якото парти ще спирам музиката ще взимам микрофона и ще го давам на Кончин Фернандес ( тая където казва какво ще е времето ) ...... и ще я питам . ,, - Кажи сега Кончин какво ще е времето ????? А тя ще ми отговаря.. ,,- Мuy soleado......,, ( много слънчево ) Ще си сваля очилата Долче и Габана и пак ще я попитам..... ,, - КОНЧИН..... ОTRA VEZ ,( Я отново ), ...а тя вече ще крещи в микрофона ...,,- Мuy soleadoоооооо......,, и купона продължава вече в басейна. А когато иконома Мигел отвори голямите, ковани, железни, врати на полицията ........дошла да провери какъв е тоя шум ще поканя цялото управление на полицията на следващия купон , ядене , пиене ......и като попитат кой ще плаща ? Ще надвикам шума и Армандо Кристиян Перес с един въпрос ...... КАКВОООООО ? Те пак ще.питат кой ще.плаща ? Тогава ще спра купона ще взема микрофона и ще питам всички КОЙ ЩЕ ПЛАЩА ??? И всички ще извика6т PINCHE MUKAAAAAAAA...... Armandо.....ОTRA VEZ .....и купона продължава.....ОTRA VEZ. Е така ще е ......Купона на Мука-та ще е яката работа, даже в следващите предавания ще бъде записан на диск и ще се рее в космоса заедно с диска на Стефка Съботинова. Ти ......ще дойдеш ли ? М ?........ Don't Stop The Party
Alexfield
26/04/2018, 20:36
За какво ти е втори стомах? Виж, колко много хора успешно си дебелеят и само с един... С два представяш ли си, колко би било страшно Докато с хладилниците не е така. Купих една ябълка около 10-ти март. Днес я намерих - нищо ѝ няма. Иначе в моя хладилник бая калории се намират. Понякога идва момент, когато осъзнавам, че нямат изяждане, но това не ме кара да удвоя темпото. Но тези 8 проспани часа бих ги запълнил с много интересни занимания.
Тарантула
26/04/2018, 21:25
Ааа, не е ли то Фонсито да ти пее на уше: Дес-па-си-то
Питбула е яден хляб (pan comido).
krem-karamel
27/04/2018, 08:39
Не ми разваляй хубавата мечта с такива прозаични неща. Мечтите винаги са идеалния вариант в представите ни.
klik_kibik
27/04/2018, 18:13
Мечтая си да пътувам нон-стоп - из целия свят... когато се събудя - да не знам дори къде съм. Мечтая си да съм в хармония със себе си и всичко останало. Мечтая си да съм неограничен във всичко, което ми хрумне. Мечтая си като бръкна в джоба си да имам достатъчно за да покрия разноските си.
Е да ама не... Пътувал съм немалко по света... но пътешествията ми винаги имат начало и край. Е да ама не... Не съм в абсолютна хармония със себе си... камо ли с всичко останало. Е да ама не... Ограничен съм от много фактори. Е да ама не... Често откривам липси в джоба си.
Мечтите се оказва, че са загуба на време. Винаги стоят надалеч от това, което искаш. Всичко, което искаме би следвало да се намира тук и сега.
Най-реално изглежда е да съм тук и сега - каквото и да означава това, ама не че мога да бъда тук и сега, понеже постоянно в ума си се шляя нанякъде. Оттам идва и неудовлетворението.
Мен ме гони безсъние, та нищо не пропускам. Зная дори всяко бездомно куче къде е тръгнало посред нощите. Шегувам се.
Питето
10/05/2018, 19:29
Е точно това запълване на проспаните 8 часа ще ти е втория стомах. Заради него при недоимък ще гладуваш двойно, а при преяждане ще качваш килограмите два пъти по-бързо, ще пълниш двойно хладилника. Та в случая със "спестените от сън часове", вместо приятни сънищата и другите балгинки от съня, ще получиш удвоено работно време с по-ниско заплащане. Гаранция, щото в историята го има описано — онези дето са бачкали по 10/12/16 часа са били с най-мизерните надници.
ягодка
21/05/2018, 22:11
Колкото са ми големи очите - докато виждам ще мечтая. После.... ще си спомням...
Бай Иван
05/07/2018, 12:15
Мечтая си,решения и закони,които засягат всички,да се вземат от всички.Разбира се ,чрез една умна система.
Мечтая си,решения и закони,които засягат всички,да се вземат от всички.
Помисли пак: всички значи наистина всички. Даже и онези твои познати, на които ти в никакъв случай и при никакви обстоятелства не би позволил да вземат решения, които засягат твоето настояще и бъдеще. Хубаво нещо е пряката демокрация, обаче само в достатъчно образовани и информирани общества. Нашето за съжаление не е такова.
Мечтая си,решения и закони,които засягат всички,да се вземат от всички.Разбира се ,чрез една умна система.
Дано не ти се сбъднат мечтите, че тогава майка плаче!
Какви решения и закони относно социалните помощи(например), техния размер и кой да ги плащаща ще вземат:
1. Братята цигани. 2. Алкохолизираният българин на село изпиващ пенцийката на стара си майка. 3. Сравнително младият българин, висящ по цял ден в нета, блогове и хранещ се с пенцийката на майка си и баща си. 4. ……. ………. 999 ….
Мислиш ли,че тези са мнозинство?Нима си обграден от такива хора?
Бай Иван
09/07/2018, 12:48
Разбира се ,че означава - всички.Никой не твърди ,че всички взети решения ще са най удачните.Възможно е да се окаже ,че трябва да се ревизира решението.Но кой ще е виновен за неправилното решение?Самото общество,е взело неправилното решение,то и ще страда.А, сега 240 човека вземат решението,/ понякога нямат и толкова/и 7млн страдат.В крайна сметка имаме 7млн псуваща опозиция.И се чудим ,що не ни вървят нещата.
Не богохулствай.Цялата вселена се подчинява на неква система.Нима е глупава?
Мечтата ти е химера. Защото не я обвързваш със стремежи изразени в посока и действия -няма как да има такава осъществима мечта. Самолетите не са били химера, а стремеж за полет от човека и човечеството е работило за това днес да ги има. Системите са само работещи и бъгави. Ако бог е създал вселената, а и всички нас - то това е работеща система която функционира със или без нас хората. Ние хората създаваме само бъгави системи - нямаме божествен поглед, разум и съзнание. И всяка създадена от нас хората система е с краен срок на експлоатация - или както е популярно "от ден до пладне".
Мечтата ти е химера. Защото не я обвързваш със стремежи изразени в посока и действия -няма как да има такава осъществима мечта. Как така ,не я обвързвам с действия и стремежи?Чел ли си за нова изборна система?Кое не е осъществимо?Мажоритарния избор ли,по-честите референдуми ли,или контрола над действията на депутата.Трудността е в инстинктивния отпор на политиците,но с разпространението на идеята и образоването на по-голямата част от хората силите на политици и народ ще се изравнят.
Самолетите не са били химера, а стремеж за полет от човека и човечеството е работило за това днес да ги има. Системите са само работещи и бъгави. Ако бог е създал вселената, а и всички нас - то това е работеща система която функционира със или без нас хората. Ние хората създаваме само бъгави системи - нямаме божествен поглед, разум и съзнание. И всяка създадена от нас хората система е с краен срок на експлоатация - или както е популярно "от ден до пладне".
Да не забравяме ,че вселената /бог/ е имал на разположение о/о 12 млрд години,а човекът се появява преди о/о 100-200000 г.Бог е можел по-дълго време да експериментира./едноклетъчни,амонити,динозаври и т.н/.Въпреки това не е успял да създаде робот.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.