biggeorge
09/06/2017, 00:53
Тази вечер архивирах всичко от стария форум, което можах да архивирам.
Пренесох всички настройки от стария в новия форум.
Препоръчвам ви да да направите същото.
После си разгледах профила.
В "История на потребителско име" пише:
biggeorge 05/04/2007, 10:39.
Между другото тази опция я няма в новия форум.
Регистрирал съм се на 5 април 2007 г. в 10:39 ч.
Спомням си деня, в който се регистрирах в АБВ Форуми.
Паметен ден в историята на Интернет.
Преди малко установих, че не мога да създавам теми в нито един подфорум в АБВ Форуми.
Като натисна бутона "Нова тема" ми изписва:
Съобщение на форума
Нямате права да създавате нови теми в този форум.Нямам си идея защо се получава така, но се замислих ...
След траките са останали златни съкровища.
След древните гърци са останали руините на Партенона.
След римляните са останали пътища и Колизеума.
След прабългарите е останал българския народ и държавата България.
Какво ще остане от нас след 1000 години?
Ще остане само едно електронно ехо носещо се в пространството.
За разлика от Великата китайска стена на възраст 2500 години Великата българска ограда на българо-турската граница няма да издържи и 1 поколение.
Не създаваме нищо трайно и нищо няма да оставим за поколенията.
Който има такива ...
Сбогувахте ли се с АБВ Форуми?Направете го, докато все още имате възможност за това.
Persian
09/06/2017, 01:38
Сбогувахте ли се с АБВ Форуми?
Ами, бутнаха стара сграда, но се намериха хора, които да ни построят нова.
А ти как си събра багажа

/ Как си направи архива /
biggeorge
09/06/2017, 02:30
Копирах си всички лични съобщения и записаните неизпратени съобщения.
Копирах всички потребители от книгата с адреси.
Опитах се да изтрия и папките, които аз съм си правил, ама не ми дава.
После разгледах настройките на стария форум, които си бях направил преди 10 години.
Погледнах и настройките тук и ги уеднаквих.
За 1 час оправих всичко.
Щях да направя една прощална тема, ама не ми дава.
И реших да публикувам темата си тук.
The_Purifier
09/06/2017, 06:48
Нищо не съм похващал по този въпрос, а и се чудя какво въобще да размърдам оттам. Имам 2-3 прикачени файла, дето после няма да ги намеря другаде, та тях трябва да "спася", лични съобщения пиша предимно с хейтърски характер, тях няма какво толкова да ги мисля, някои теми и мнения ми се иска да поразмърдам, където има какво интересно и полезно да се прочете. Общо взето като гледам, за мен форумът ще си отиде като потъващ кораб, хващам се за една дъска и така, другото да отива за храна на рибите и им пожелавам добър апетит.
krem-karamel
09/06/2017, 07:32
Сбогувахте ли се с АБВ Форуми?Направете го, докато все още имате възможност за това.

Аз нямам драма. Всичко, което ми трябва, е в главата ми.
А и не "страдам" по отминали неща. Предпочитам да живея в настоящето.
unguriano
09/06/2017, 07:49
Личинка
09/06/2017, 08:46
Мноого мелодраматично, бре Джоре... Ми като в нова къща е - всичко ще е по-ново, по-хубаво, по-чисто, кво си се затръшкал!?
... , кво си се затръшкал!?
За Джорето си е като сбогуване с първата любов
Както винаги, така и сега бързаш като пате пред майка си
Следи бутон Архив - под хедъра, в един момент ще ти осигури пътуване назад във времето...
Thursday Next
09/06/2017, 13:36
Оф, що сълзи, що цифки ... Абе момче, погледни най-сетне напред, бе!

Тая енергия, дето я влагаш в оплакване на миналото, я пренасочи към изграждане на бъдещето. Твоето. Щото то тебе си чака.
hristam
09/06/2017, 14:08
Не, Жоржи, не съм се сбогувала. Не обичам сбогуванията. Не намирам за необходимо и да архивирам каквото и да било от старият форум, каквото трябва да остане, ще остане в главата ми, във вид на спомени. Освен това не виждам с кого толкова да се сбогувам, след като кажи-речи цялата форумска банда сме пак заедно.
zainteresovan
09/06/2017, 14:11
Не, Жоржи, не съм се сбогувала.
То това си е повод за напиване да ти кажа. Уж да се сбогува, пък се разтъжи човек, подхване бутилката с ракията, заразказват се едни спомени и леко, леко в хода на сладките приказки за хубавите моменти....... отворят следваща
Аз просто почнах да пиша в новия, няма какво да се сбогувам и да се оглеждам назад. Нямам и никакво намерение да архивирам нещо, не си мисля, че писанията ми са нужни за поколенията.
Аз съм си взела отпуск, за да се заема с архивиране, копиране, настройване, разглеждане на профили (не само моя, на всички ще разгледам профилите!), припомняне на деня, в който съм се регистрирала в стария, както и в по-стария форум, отбелязване на деня, в който съм се регистрирала в настоящия.
После ще се посветя на размисли какво ще остане след мен след 1000 години...
Освен участието ми процеса на образуване на нефт...
Макарена
09/06/2017, 15:39
От ноември 2005 досега:
Потребители - 27 881
Теми - 87 148
Мнения - 2 615 402
Лични - 73 543 /колко от тях са завършили със секс, брак или развод, историята мълчи/
Преглед мнения - 259 083 951
Не се сбогувам, защото никой не си е тръгнал. Форумът е тук, жив е и пишем успешно в него.
Чудя се защо да си ми важни отдавна изписани думи?! Нима в реала архивираме приказки и мисли?!
Е да, писателите го правят, ама те явно изпитват такава нужда. Всеки с привързаностите си.
Thursday Next
09/06/2017, 16:29
Цитат
Лични - 73 543
Като стана дума ... бе ти оня баклог от осемте класьора А4, дето ги беше разпечатал да си ги четеш вечер като си легнеш, отметна ли го, или още ти се търкаля из къщи?
Тарабас
09/06/2017, 17:04
А как може да си сваля некой теми, примерно тези с бисерите си струват? Как става тва архивиране? Кво се натиска?
Може ли малко помощ? Мерси!
А как може да си сваля некой теми, примерно тези с бисерите си струват? Как става тва архивиране? Кво се натиска?
Може ли малко помощ? Мерси!
Не си прави труда - .................
Макарена
09/06/2017, 17:50
Като стана дума ... бе ти оня баклог от осемте класьора А4, дето ги беше разпечатал да си ги четеш вечер като си легнеш, отметна ли го, или още ти се търкаля из къщи?

Вижте прикачените файлове
Thursday Next
09/06/2017, 17:59
Като отвориш съответната тема, отиваш на оранжевия бутон "Опции", избираш "Принтирай темата" и ти излиза принтер-френдли вариант. Можеш или да го принтваш в ПДФ (тоест, не на хартия, а директно в ПДФ файл, извинявай, ако си светнат, а ти обяснявам като за аборигени), или да избереш целия текст от появилата се страница, да го копираш и пейстнеш в текстов файл и да си го сейвнеш. Това ми хрумва набързо.
Alexfield
09/06/2017, 18:35
Така беше и предния път, когато преместиха форума на нова платформа. Архивът беше активен известно време и в един момент просто го затриха. Остави хората да си архивират.
Когато прочетох съобщението, че ще закриват форума, ми стана едно криво-криво. После си викам, добре, че не е като внезапна смърт - има време да се свикне с мисълта, че нещо ще изчезне. Но още преди да дойде примирението - хоп! нещо ново. (Дълбока признателност към създалите го.

)
Та какво исках да кажа... нищо не мисля да свалям от стария форум. Било какво било. А да се сбогуваш? За какво? Че всички нали са тук пак.
tumna_indiq
09/06/2017, 19:15
Не виждам смисъл от сбогуване,всички стари потребители са отново тук - в новия форум
и като визия ми се струва дори по-хубав
biggeorge
09/06/2017, 19:35
АБВ Форуми е първият форум, в който съм се регистрирал.
Persian
09/06/2017, 21:22
Не винаги мястото е от значение, а хората.
И за мен беше първият форум, а дори и не знаех какво означава Форум в интернет
Къв Конгрес насред нищото
zainteresovan
09/06/2017, 22:09
Аз така и не разбрах, създаването на настоящия форум си е било планирано още с решението за закриване на стария или не е имало такава идея, като е обмислена след това въз основа на: "ама какво ще стане с всички тези хора, ама бива ли така толкова години да останат само спомен" и т.н.
Имайки предвид, че в началото съобщението в стария форум не съдържаше нищо за създаването на нов, навежда на втората версия. Но пък първите регнати тук са още от март месец, което ще рече, че си е имало идея. Абе що го мисля толкова, важното е къде сме сега и, че особено старите дългогодишни съфорумници ще са щастливи.
Thursday Next
09/06/2017, 23:18
Да го кажем така: решението за закриване на стария форум беше в ръцете на други хора, които нямат нищо общо с новия форум. Решението за откриване на нов беше в ръцете на тези, на които не им се искаше всичко да е било залудо. Затова има ново място. Няма какво да му мислиш, пиши колкото ти се иска.
Тарабас
10/06/2017, 10:48
Като отвориш съответната тема, отиваш на оранжевия бутон "Опции", избираш "Принтирай темата" и ти излиза принтер-френдли вариант. Можеш или да го принтваш в ПДФ (тоест, не на хартия, а директно в ПДФ файл, извинявай, ако си светнат, а ти обяснявам като за аборигени), или да избереш целия текст от появилата се страница, да го копираш и пейстнеш в текстов файл и да си го сейвнеш. Това ми хрумва набързо.
Няма нужда да се извиняваш, абориген съм
Мерси! Сега го схванах
zainteresovan
10/06/2017, 13:08
Аз пък много мразя най-малкото да се раздвоявам, макар да съм зодия Близнаци

Ще пиша само в настоящия.
Абе гледам, че един виден представител още не се е регнал тук, какво чака
Thursday Next
10/06/2017, 13:57
Да го калесаш, вероятно.
biggeorge
10/06/2017, 15:21
Дали всички регистрирани в стария форум ще се регистрират и в новия?!?
Естествено, че няма. Та в стария форум болшинството регистрации са отдавна умрели и пишат само малък процент от регистрираните.
Макарена
10/06/2017, 15:36
Дали всички регистрирани в стария форум ще се регистрират и в новия?!? 
Задължително. Даже и децата им. Но те ще имат достъп само до Пясъчник.
Thursday Next
10/06/2017, 16:11
В такъв случай настоявам кучетата и котките на форумците да не се допускат до регистрация, защото ще пикаят в пясъчника и има опасност децата на форумците да лепнат някоя тения.
Задължително. Даже и децата им. Но те ще имат достъп само до Пясъчник.
Може ли да доведа внучката?
То човек ще рече, че държавния архив се мести...
Право рекоха, че тоз интернет ще затрие хората...
Не стига че някои си губят времето да пишат дълго тук, ами и още един път ще го губят, архивите си да препрочитат...
Alexfield
11/06/2017, 08:59
Да бе, да! Още малко и раздел "Трета възраст" ще поискаш да ти направим
one woman
11/06/2017, 09:25
Ами ако сме живи и здрави и още в този форум, натам отиват нещата.
Като имам предвид общия хумористичен заряд и интелектуално ниво на форума, имаме нужния потенциал да направим някои подфоруми на тази възраст като Секс и еротика, Любов, Здраве като подразделение на театър "Сълза и смях". Смехотерапията е нужна за всяка възраст, но на тази ще ни е просто като хляб и вода.
Разбира се, за по-пълната картина се надявам да се регистрират още стари съфорумци като Хък, Пачо, Маичка, Кичка, Рибката, Слънчогледката, Гармин, Дивачка и още от колоритните ни съфорумци, много са, да не пропусна.
zainteresovan
11/06/2017, 10:06
Ааа, аз живот и здраве мисля, че още дълги години няма да съм си на мястото в тоз раздел
tumna_indiq
11/06/2017, 10:10
..а защо не "Втора младост"
one woman
11/06/2017, 10:20
Много добро предложение. Не можах да намеря вдигнатия палец, но тук има палец.
Само да не стане като в оня виц - тъмнокожите се възпротивили да ги отделят по цвят от белите, белите се съгласили, и решили, че вече всички ще се наричат сини. Когато станало обаче струпване пред вратите, за да се въведе все пак някакъв ред и да няма блъскане, кептънът се провикнал - я светлосините отпред, тъмносините зад тях.
tumna_indiq
11/06/2017, 10:42
Кой знае

в предишния форум 10 год. бях тъмна индия и в новия
ако изкарам още 10
към края ще съм вече .. синя индия
Горския
11/06/2017, 12:46
надявам да се регистрират още стари съфорумци като ... Пачо,
И тук да питам : какво стана с този врачанин? Къде изчезна? Някой знае ли?
unguriano
11/06/2017, 19:46
Да го калесаш, вероятно.

Аха, той обича.
Земем ревнем дружно, му стане густо, а?
И тук да питам : какво стана с този врачанин? Къде изчезна? Някой знае ли?
https://bgdriver.org/phpbb/viewtopic.php?f=...%D0%B5%E2%80%A6
Цирка е преместил шапитото на нов терен, а ти си тръгнал да се сбогуваш. Я гледай, че и програмата, и трупата е същата. Почти де...
Да бе, да! Още малко и раздел "Трета възраст" ще поискаш да ти направим

Нямам против. Тъкмо ще има къде да пиша за болежките си.
agrippa
27/06/2017, 01:49

Добре, че някой беше написал там адреса на новия форум, иначе щях да си остана и аз там - в небитието...
Новият вече набира критична маса - вече сме 123-ма с мен. Има и много празно място, можем да повторим и старите теми: то кой ги помни, пък и скоро няма да ги има за справка даже.
Един вид - пречистване, прераждане.
agrippa
27/06/2017, 01:51
Цирка е преместил шапитото на нов терен, а ти си тръгнал да се сбогуваш. Я гледай, че и програмата, и трупата е същата. Почти де...

Чудя се откъде са си изровили и старите аватари, явно са си ги четкали и лъскали, я в гаража, я в килера...
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля
натиснете тук.