Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Абе , ФИФА.... кои са тия ФИФА?
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2
Тиара
Цитат(Buitenlander @ 14/07/2018, 19:17) <{POST_SNAPBACK}>
Странни, или по-скоро нямащи никаква връзка с действителността възгледи имаш по някои въпроси.След като колегата ти обясни че хърватите нямат никакви исторически причини за “психологическо руско робство smile.gif “, както и че никога не са били част от Сърбия и от Източния блок ,

Случайно да знаеш кой е "бащата" на Панславизма и какъв е по народност? И кой в момента ползва тази недомислица, за да доминира над останалите? Та казваш хърватите нямали никаква зависимост от рашите? Ми те и фиромите нямат, щото не са били в Източния блок, а част от Югославия. laugh.gif

Франция шампион!
Buitenlander
Цитат(Тиара @ 14/07/2018, 23:38) <{POST_SNAPBACK}>
Случайно да знаеш кой е "бащата" на Панславизма и какъв е по народност? И кой в момента ползва тази недомислица, за да доминира над останалите? Та казваш хърватите нямали никаква зависимост от рашите? Ми те и фиромите нямат, щото не са били в Източния блок, а част от Югославия. laugh.gif

Франция шампион!

Най-лесно ще е, да се върнеш нагоре по клончето, да прочетеш за какво си говорим, и да го обмислиш.Тогава , (най-вероятно) ще намериш разликата между “психологическо руско робство” в контекста в който го е употребила колежката и “зависимостта от рашките” , за която говориш ти.Така ще имаш възможност да се изкажеш подготвена по темата-)
А зависимостта на Македонците от Русия намалява с всяка изминала година :

https://news.bg/world/makedoniya-poluchi-po...tvo-v-nato.html

В Кремъл пак пикаят газ wavetowel2.gif
Thursday Next
Цитат(Тиара @ 14/07/2018, 23:38) <{POST_SNAPBACK}>
Случайно да знаеш кой е "бащата" на Панславизма и какъв е по народност?

Да бе, но какво точно доказва това? Понеже първо хърватин е заговорил за панславизма, значи всички хървати са панслависти? Маркс като е германец, какво следва по същата логика? animatedwink.gif
Alexfield
Ама тия са се напили кат' крокодили бе! Съвсем като наш Туньо едно време...
Дано не им попречи довечера.
Макарена
Цитат(Buitenlander @ 14/07/2018, 20:46) <{POST_SNAPBACK}>
И имаше полза от всичките акции по фейса и другите сайтове на ФИФА, днес обявиха, че няма да го наказват за второто видео, което пък показва пълната им безпринципност и пъзльовщина.

Казаха, че второто видео било снимано преди първото, затова нямало как да го накажат за него.
Buitenlander
Цитат(Alexfield @ 15/07/2018, 10:50) <{POST_SNAPBACK}>
Ама тия са се напили кат' крокодили бе! Съвсем като наш Туньо едно време...
Дано не им попречи довечера.

Като изключим хъса който имат, ми се струва че хърватите отстъпват в другите чисто футболни аргументи на французите..... sad.gif . Изиграха три мача с продължения и почиваха ден по-малко.Но, да не забравяме че топката е кръгла, ще подкрепяме докрай!-)

Вiд Луганьска до Карпат в кожної хати е хорват! laugh.gif

Даже да паднат, класирането им е историческо.
Buitenlander
Цитат(Макарена @ 15/07/2018, 11:56) <{POST_SNAPBACK}>
Казаха, че второто видео било снимано преди първото, затова нямало как да го накажат за него.

С две думи, чудят се какво да кажат.А футболиста вече ги бъзика, гледаме с жената по украинските медии (там по разбираеми причини обръщат голямо внимание на случая), дал обяснение за думите “и Белград да гори” - имало ресторант “Белград” в Киев, та той се шегувал със собственика му biggrin.gif
evanka
Цитат(Buitenlander @ 15/07/2018, 13:42) <{POST_SNAPBACK}>
Като изключим хъса който имат, ми се струва че хърватите отстъпват в другите чисто футболни аргументи на французите..... sad.gif . Изиграха три мача с продължения и почиваха ден по-малко.Но, да не забравяме че топката е кръгла, ще подкрепяме докрай!-)

Вiд Луганьска до Карпат в кожної хати е хорват! laugh.gif

Даже да паднат, класирането им е историческо.

За хъса на хърватите. На финал не се отива с идеята, че каквото и да стане, си доволен от резултата.
А медиите и запалянковците им само това повтарят от няколко дни. Т.е. те вече са готови и за загуба
Французите преживяха две много разочароващи загуби от финали в последните години и нямат желание да го преживеят отново. Само купата ги интересува, а не това че са стигнали финал.

Към техническите аргументи, които си изброил, добавям и сборната трансферна стойност на играчите на двата отбора.
Франция -1,41 млрд евро
Хърватска -0,416 млрд
Т.е. три пъти по-евтини
Историята показва, че във футбола всичко е възможно, но все пак понякога има и закономерности.
Buitenlander
Цитат(evanka @ 15/07/2018, 14:43) <{POST_SNAPBACK}>
Към техническите аргументи, които си изброил, добавям .....

Да не забравяме скрития съюзник на хърватите, Дидие Дешан .... animatedwink.gif
Може да помогне, цар е на губенето на финали.
evanka
Цитат(Buitenlander @ 15/07/2018, 15:04) <{POST_SNAPBACK}>
Да не забравяме скрития съюзник на хърватите, Дидие Дешан .... animatedwink.gif
Може да помогне, цар е на губенето на финали.

laugh.gif Ама може и да му е писнало да губи. Все пак е и световен шампион.
Остави в отбора само 5-6 от 22-мата с които игра Европейското.
Стратегията му е да наглася играта на французите според противника, което например много ядоса белгийците.
Това ми дава надежда, че все пак е научил нещо от толкова загубени финали. grin.gif
Французите трябва да си "уредят" мача в началото, проточили ли се играта, стигнат ли до продължения... свършени са.
Mukaveev
А французите.......едни французи...... французин , го французин....... 406.gif
evanka
Цитат(Mukaveev @ 15/07/2018, 21:15) <{POST_SNAPBACK}>

Французите очакват скок на БВП с близо 1%. И около 10% увеличение на раждаемостта след 9 месеца.
Такива приблизително са били цифрите при предишната спечелена Световна купа. animatedwink.gif
Thursday Next
Цитат(Mukaveev @ 15/07/2018, 21:15) <{POST_SNAPBACK}>

Тъй. Понеже в последните дни леко ми писна от тъпи расистки смешки, си направих труда да спретна списък на всички цветнокожи играчи във френския национален отбор и месторождението им. Резултатите са повече от интересни.

Умтити е роден в Камерун, но се е преселил във Франция със семейството си, когато е бил на две годинки.
Манданда е роден в Заир, и също се е преселил във Франция на двегодишна възраст.
Лемар е роден в Гваделупа, която е френски отвъдморски департамент.
Всички, повтарям, ВСИЧКИ останали са родени във Франция. Трима са дори парижани.

Кой е французин определя Френската република, а не Гатю от Бусманци, и слава богу. Това, че не можем да схванем мултикултурните общества, изобщо не е основание да ги осмиваме. Щото те може да са цветнокожи, ама станаха световни шампиони. А ние сме първи убафци и чисти арийци, ма не сме помирисвали световно от 20 години. С едната арийска хубост си се тешим, щот няма с кво друго.

Извинявай, че на тебе, ама ти последен отвори дума.
Lestr
Цитат(Thursday Next @ 16/07/2018, 10:24) <{POST_SNAPBACK}>
Тъй. Понеже в последните дни леко ми писна от тъпи расистки смешки, си направих труда да спретна списък на всички цветнокожи играчи във френския национален отбор и месторождението им. Резултатите са повече от интересни.

Умтити е роден в Камерун, но се е преселил във Франция със семейството си, когато е бил на две годинки.
Манданда е роден в Заир, и също се е преселил във Франция на двегодишна възраст.
Всички, повтарям, ВСИЧКИ останали са родени във Франция. Трима са дори парижани.

Кой е французин определя Френската република, а не Гатю от Бусманци, и слава богу. Това, че не можем да схванем мултикултурните общества, изобщо не е основание да ги осмиваме. Щото те може да са цветнокожи, ама станаха световни шампиони. А ние сме първи убафци и чисти арийци, ма не сме помирисвали световно от 20 години. С едната арийска хубост си се тешим, щот няма с кво друго.

Права си, но смущаващо е, че един от макото бели, който влезна в игра се казва Факир.

Хубаво френско фамилно име...
Lestr
Да допълня: цветнокожи е много общо понятие. ЧЕРНОКОЖИ са, има известна разлика...
evanka
Цитат(Thursday Next @ 16/07/2018, 09:24) <{POST_SNAPBACK}>

clap3.gif thumbup.gif
Много добър анализ.
Тарабас
Кое му е смущаващото? Има ли име или цвят на кожата, които да будят смущение?
Интересно ти как се казваш?
Lestr
Цитат(Тарабас @ 16/07/2018, 14:37) <{POST_SNAPBACK}>

Има смущаващи имена.

Пуйка- румънска лекоатлетка.

Стоянка - за руснаците е спирка за влакове и автобуси.

Гюнтер Гуджевъргов.

Петилетка Иванова.

Миусука Мадете.

Скурамицвили.

Нагазиго Накюмура...
D-rA
Името не прави човека - а човек създава своето име със съдържание sunbathing.gif
Thursday Next
Фекир, не Факир. Роден в Лион. И името му е не по-смущаващо от Мбепе или Умтити. Като толкова те смущава, предлагам да не ходиш във Франция.
Thursday Next
Цитат(Lestr @ 16/07/2018, 10:48) <{POST_SNAPBACK}>
Да допълня: цветнокожи е много общо понятие. ЧЕРНОКОЖИ са, има известна разлика...

Аз избирам какви понятия да ползвам, благодаря. Както видяхме, ти се омотаваш в дефинициите като пиле в кълчища, дори когато става дума за елементарни понятия като етика и морал. Така че предлагам да престанеш с препоръките.
Lestr
Цитат(Thursday Next @ 16/07/2018, 18:03) <{POST_SNAPBACK}>
Аз избирам какви понятия да ползвам, благодаря. Както видяхме, ти се омотаваш в дефинициите като пиле в кълчища, дори когато става дума за елементарни понятия като етика и морал. Така че предлагам да престанеш с препоръките.

Къде видя препоръки?

Не мога да казвам на черното бяло или какъвто и да е друг цвят.

Вярно, преди 40 години в МГИ имаше един от Сенегал толкова черен, та чак синееше.
Тарабас
Да, ама ти пак не каза как е твоето име. biggrin.gif
Lestr
Цитат(Тарабас @ 16/07/2018, 18:31) <{POST_SNAPBACK}>
Да, ама ти пак не каза как е твоето име. biggrin.gif

Какво е това нездраво любопитствоsmile.gif

Георги се казвам, на 61 г., женен със син и дъщеря и две внучки. Пенсионер от година и половина.

Друго интересува ли те?

Наздраве!
Lestr
Цитат(Thursday Next @ 16/07/2018, 18:01) <{POST_SNAPBACK}>
Фекир, не Факир. Роден в Лион. И името му е не по-смущаващо от Мбепе или Умтити. Като толкова те смущава, предлагам да не ходиш във Франция.

Извинявам се, така го чух от коментатора.

А до Франция не може да не ходя. Там работи дъщерята. В Амазон...
wal
Ще се закача след теб.
Налага се да напомня , че и в българския национален отбор имаше защитник от "Сливен"-Николай Арабов ,сливенски циганин.Отнесе много подигравки и освирквания само заради цвета на кожата ,а беше много добър футболист.
В началото на 70-те дясното крило на "Дунав" беше Сюлейманов, турски циганин от Селеметя.Алкохолът му попречи да влезе в националния.

Вторият от дясно на ляво на първия ред е Николай Арабов.
Alexfield
Това, че на някакъв чужд език някое име се припокрива неволно с дума с някакво значение, не е повод за подигравки и нелепи майтапи.
Много тъжно е обаче, че съществуват имена като Петилетка. Това показва духовна бедност у родителите, наказали детето си по такъв нелеп начин. Бих допълнил също и: Сталинка, Будьони, Вавилон... списъкът няма край, както и простотията на родителите, кръстили така детето си.
Thursday Next
Цитат(Lestr @ 16/07/2018, 17:42) <{POST_SNAPBACK}>
А до Франция не може да не ходя. Там работи дъщерята. В Амазон...

Ами в такъв случай свиквай на шарен свят покрай тебе.
Mukaveev
Цитат(Thursday Next @ 16/07/2018, 10:24) <{POST_SNAPBACK}>

От 23 шампиони 17 са африкански корени......замисли ме дали съм расист....ами....живял съм в Барселона. там хора от къде ли не....
Разбирах се с пакистанците, с индийците - даже им научих всичките щати, мароканци много с някой мелиш брашно с други....не. Бангладеш..... свестни хора , даже бях учил с един такъв - хмерите го бяха стреляли в петата. Викам му ти като Ахил .... laugh.gif
Даже сега се замислям на пакистанците в касичката бях пуснал 10 Е...... събирали пари за някаква си джамия някаде. останаха много доволни , едвали заради парите , по скоро за жеста. Имаше едни жени от Того ли Гана ли.....случайно бях потопен в битието им за кратко....... е ми много им личи африканското . не , че е лошо, просто е различно и другите различни . Да това е мултикултурализма , ще се свиква с него , не ми изглеждат тези хора като завършили софийския или Сорбоната, няма и как да е , не ги съдя. Да гледам ги , говоря си, почесва ме се .......но те са си те , аз съм си аз . Всеки да си знае гьола. Какво имам общо с този от Раджастан.....или онзи от Кандахар ?
А през Марсилия минавала ли си скоро ? Марсилия е шоколадова......и това е Франция.
Бившия президен на САЩ...... черен кениец, мюсюлманин......... пълен трагизъм, че свършиха белите консерватори . А кмета на Лондон.......най - лондончанин. Хубаво, щом така мнозинството иска ......приемам го и аз ....... но не го одобрявам.

Thursday Next
Цитат
не ми изглеждат тези хора като завършили софийския или Сорбоната, няма и как да е , не ги съдя

Най-тъпият, противен, безскрупулен и отблъскващ човек, когото изобщо някога съм срещала, е завършил право в Софийския. Познавам несравнимо по-симпатични от него иракчани, афганистанци, бошняци ...

Обама не е мюсюлманин, не знам защо си останал с такова впечатление. Роден е в Щатите от майка американка, което означава, че е американец. Освен това не е консерватор. Сегашният е бял консерватор, и виждаш какви ги твори.

Кметът на Лондон беше избран пряко от лондончани, въпреки горчивия привкус след терористичните атаки там, което просто ме кара да уважавам много техния здрав разум. Той не е отрасъл затънал до гуша в привилегии като своя предшественик Борис Джонсън, който е ... абе британският еквивалент на оранжевия клоун. Но е постигнал това, което е постигнал, със собствени усилия. Хората ценят това. А ти можеш да изразиш неодобрението си, като не ходиш в Лондон, докато има кмет мюсюлманин. Аз си ходя. Заради лондончани, не заради кмета.
Mukaveev
Не ме разбра.........
evanka
Цитат(Thursday Next @ 16/07/2018, 17:01) <{POST_SNAPBACK}>

Да отворя една скоба - Малкото име на Мбапе е Килиян. Като второто име на едно от децата ми, но ние го изписахме в ирландската му версия. animatedwink.gif
Пъстър свят, мдаа..
Thursday Next
Цитат(Mukaveev @ 16/07/2018, 20:20) <{POST_SNAPBACK}>
Не ме разбра.........

И аз заподозрях, че на първо четене не те разбрах. Явно днес съм малко по-сериозна от обикновено. animatedwink.gif
Питето
Всъщност точно това му е хубавото на света — шарен е, при това във всеки смисъл и във всяка област. В частност, когато в България сме били шарени (етнически) и не ни е пукало от това, точно тогава сме дръпвали напред и обратното — закъсвали сме го, когато сме притискали шарените. Ето, дори във футбола се получи, че един шарен отбор взе че прекъсна 20 годишния лош късмет... А хората дето са срещу шаренията, те просто се страхуват от конкуренцията. Всъщност се страхуват от страха си, щото конкурирането ти действа мобилизиращо и "енергизиращо", обаче нали "шубето си е голЕм страх"...
Thursday Next
Нали? grin.gif
Mukaveev
Цитат(Тарабас @ 16/07/2018, 14:37) <{POST_SNAPBACK}>

Е ми има....... още не мога да преглътна отношението на гърците преди доста години , ...... на границата се качи в рейса и ми вика ,, - Българите да слязат ,,......не австрийците не шведите .......българите.
И с други нации съм посрещал подобни сблъсъци. Има и друга цедка с името , фамилията ....... зависи къде и как .
Та има ли ? .......................... има .....
Thursday Next
Е сега остава да кажеш, че гъркът това го е направил от смущение. animatedwink.gif

Преди доста години, когато България не беше в ЕС ли?
Тиара
Цитат(Buitenlander @ 15/07/2018, 01:04) <{POST_SNAPBACK}>
В Кремъл пак пикаят газ wavetowel2.gif

Те друго нямат. laugh.gif

Извинявам се за недоразбирането от моя страна! Поради липса на време е, не е поради мързел, еле па вродена тъпота. wavetowel2.gif
The_Purifier
Извинявам се въпроса, но ти сама ли се постара над списъка с месторождението на футболистите? Ето защо питам:

https://worldcup2018.gol.bg/frantsiya-world...a-pomislete-pak

Няма и ден след като е публикувано мнението ти, и там се появява същата статия, която го копира почти едно към едно smile.gif В сайтове като посочения обикновено преписват чужди статии, а сега излиза, че копират тук нас. huh.gif
Thursday Next
Да, сама се постарах, имам и свидетел, който ме гледаше в ръцете, докато вадех статиите за отделните футболисти. Ето, направих ти и снимка на електронния пост-ит, на който си водех бележките, още не съм го изтрила дори:

evanka
Цитат(The_Purifier @ 18/07/2018, 06:51) <{POST_SNAPBACK}>
Извинявам се въпроса, но ти сама ли се постара над списъка с месторождението на футболистите? Ето защо питам:

https://worldcup2018.gol.bg/frantsiya-world...a-pomislete-pak

Няма и ден след като е публикувано мнението ти, и там се появява същата статия, която го копира почти едно към едно smile.gif В сайтове като посочения обикновено преписват чужди статии, а сега излиза, че копират тук нас. huh.gif

Съвсем очевидно се е постарала сама, защото в статията се казват много по-малко неща, от колкото в нейния пост, напр къде е родан Лемар.
Ако в този отбор имаше момче с български корени от родители емигранти дали щяхте да реагирате по същия начин? Щяхте да се биете в гърдите колко сме велики и сме в този отбор напълно заслужено... Но африканците не били французи.. Хахаха.
The_Purifier
Цитат(Thursday Next @ 18/07/2018, 09:45) <{POST_SNAPBACK}>
Да, сама се постарах, имам и свидетел, който ме гледаше в ръцете, докато вадех статиите за отделните футболисти. Ето, направих ти и снимка на електронния пост-ит, на който си водех бележките, още не съм го изтрила дори:

Не исках да те поставям в точно такова положение. Полюбопитствах, защото написаното от теб и в статията беше почти едно към едно, дали не е възможно сте ползвали общ източник с автора. Иначе никой не може да ме убеди, че Мбапе е франсе. Той е костенурка-нинджа ninja_hide.gif :
Thursday Next
Не, не съм се почувствала засегната по никакъв начин, мисля, че въпросът е резонен, когато четеш едно и също нещо от два източника в кратък интервал от време. Според мен няма нищо странно в това. Изобщо не е задължително да ме е изплагиатствал някой, просто когато се получат определени критични натрупвания в дискусионното пространство (т.е. тъпи расистки смешки по адрес на френските национали), е повече от вероятно на множество хора да им хрумне по едно и също време една и съща идея (т.е. да проверят къде са родени тези национали).

Не ми се обяснява сега за ius sanguini и ius soli като основания за придобиване на гражданство, но Франция прилага ius soli, макар и с леки ограничения, което значи, че тез момци са си френски граждани и толкоз.

Като източник на информация използвах официалния уебсайт на националния отбор по футбол на Франция:

https://www.fff.fr/equipes-de-france/1/fran...niere-selection
Mukaveev
Преди 4-5 г. кандидатствах по един проект . Трябваше да мина през лична среща, нямаше как.
6 месеца писах писма за да ми дадат час за прием........ никакъв отговор. Накрая подписах писмото с холандско име. И о чудо приеха ме . Взех и едно момиче с мен което говореше 5 езика......
Кучката след като попита на какъв език ще говорим , момичето и каза на какъвто пожелае....... нарочно избра да говори на местен диалект ....... е така да се наслади на кефа си .
Всичко което имах , така го бях подготвил , че бях един нов ,, Стомана - Перник ,,..... бях като Ахил .....без пета, бях като лавина по нанадолнище без ръчна спирачка , 2-ро слънце в нашата галактика, светех като новата мисъл на Всевишния за новия ред. Тогава женицата си сложи сбръчкана усмивка .......не и харесах , бях чужденец, с фамилия на ,,-ов,,.... и бях наистина добър. Тук беше момента да ми покаже среден пръст...... daisy.gif
Не и се сърдя, разбирам я. Съсипа ми 3 - годишен труд за по - малко от 4,5 минути......
А това не беше преди мнооооого години. Да има някъде и нормалност и те приемат по това какво си , а не по това от къде си ........да аз съм чужденец, но и 17 от 23 -мата французи........не са французи.
Зинедин Зидан......Зинедин Язид Зидан е роден в Марсилия и е французин .......в Франция. В Алжир е Господ ....
Робер дьо Клермон, син на Луи IX......... ако е французин ( от Бурбоните )......тогава Зинадин какво е ? Французин ?
Французин по 65 -то постановление ......е да де ....ако ме разбра .
The_Purifier
good.gif
agrippa
А може би въпроса трябва да се постави по друг начин: Защо има толкова малко бели или потомствени французи в националния им отбор?
– The black power?
bozman
Сигурно сте гледали по новините, че след като Хърватия отстраниха Русия, един хърватски футболист и помощник-треньора на отбора посветиха победата на Украйна и на Динамо Киев.Ето и какво точно казаха, за тези, които не са го гледали :
Дотук нищо необичайно, според мен.Да, ама не.За това видео, Фифа наказа помощник-треньора с отстраняване от мачовете до края на първенството, и глоби футболиста с 15000 швейцарски франка, по 7500 за произнесена дума.
--- Това не е вярно. Нито Вида, нито Вукоевич бяха глобени или наказани. Само им отправиха предупреждение - това го заяви сам Вида пред испанската телевизия която преди две-три седмици, когато испанците смазаха хърватите за Лига европа със 6:0. Вида каза : "Ама аз си бях в хотела, ФИФА ли ще ми казва какви клипчета да си правя ?" - нещо в този смисъл беше изказването му. Руските медии се наа..ха да лъжат и вие им вярвате . . .
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.