Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Абе , ФИФА.... кои са тия ФИФА?
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2
Buitenlander
Сигурно сте гледали по новините, че след като Хърватия отстраниха Русия, един хърватски футболист и помощник-треньора на отбора посветиха победата на Украйна и на Динамо Киев.Ето и какво точно казаха, за тези, които не са го гледали :

Дотук нищо необичайно, според мен.Да, ама не.За това видео, Фифа наказа помощник-треньора с отстраняване от мачовете до края на първенството, и глоби футболиста с 15000 швейцарски франка, по 7500 за произнесена дума.Пак добре..... Да ама, обществеността реагира и стана мазало - от сутрента до обяд имаше около половин милион посещения на фейсбук страницата на ФИФА, всички с оценка 1 звезда и коментар “Слава Украине” на някакъв език.И какво направиха хубавците - звъннаха на Зукърбърг сигурно и премахнаха половин милион коментара и оценки.Аз също имам страница на публична организация във фейсбук, и не мога за забраня на никой да ме оцени с една звезда... Та, кои са тия ФИФА?По голяма работа ли са от мен?Трябва ли да се прави така?Защо глобиха футболиста?

А да, украинската футболна организация каза, че ще му плати глобата....
evanka
Добре де, тези не могат ли просто да отидат на Световно и да играят футбол, вместо да го омаскаряват с политика?
Като онези швейцарски шиптъри, които показваха албанския орел и затвърдиха убеждението на няколко милиарда зрители, че футбол се играе от семпли момчета. Умните са в другите спортове.

Хърватите и те като нас още не са се отървали психологически от руското минало.
След като едва не загубиха мача с/у Русия, вместо да си отпразнуват достойно победата и да се съсредоточат в/у следващите срещи, те продължават да хвърлят обиди по противника. Утре руската публика по стадиона ще ги освири подобаващо (надявам се)
Аз лично мисля, че Англия е по-достоен финалист.
The_Purifier
Онези двамата от Швейцария глобиха ли ги за орлите? Трябваше да ги оскубят и тях с по 15-20 хилки. А онези турчета, дето се снимаха с Ердоган, сигурно му са се молили да ги спаси след мача с Южна Корея smile.gif
Buitenlander
Цитат(evanka @ 10/07/2018, 19:33) <{POST_SNAPBACK}>
Добре де, тези не могат ли просто да отидат на Световно и да играят футбол, вместо да го омаскаряват с политика?
Като онези швейцарски шиптъри, които показваха албанския орел и затвърдиха убеждението на няколко милиарда зрители, че футбол се играе от семпли момчета. Умните са в другите спортове.

Хърватите и те като нас още не са се отървали психологически от руското минало.
След като едва не загубиха мача с/у Русия, вместо да си отпразнуват достойно победата и да се съсредоточат в/у следващите срещи, те продължават да хвърлят обиди по противника. Утре руската публика по стадиона ще ги освири подобаващо (надявам се)
Аз лично мисля, че Англия е по-достоен финалист.

Разбрах, да посветиш победата на Украйна е обида за Русия wavetowel2.gif Обида, която трябва да бъде наказана подобаващо.Явно финансовото наказание не е достатъчно, налага се и да освиркваме утре.....
Mukaveev
В заблуда си...........ФИФА ....... е политика, всичко е политика.
Mukaveev
Тоя път и аз не съм съгласен с теб....
Тарабас
Политика беше, да се даде световното на руснаците. Тия изроди би трябвало да се блокират от цалата планета.
wal
Цитат

Каква обида за Русия е "Слава на Украйна"?!Зле говори за руснаците ,ако се обиждат това.
Иначе хърватите отпразнуваха добре победата си.
evanka
Цитат(Buitenlander @ 10/07/2018, 19:48) <{POST_SNAPBACK}>
Разбрах, да посветиш победата на Украйна е обида за Русия wavetowel2.gif Обида, която трябва да бъде наказана подобаващо.Явно финансовото наказание не е достатъчно, налага се и да освиркваме утре.....

Другите посвещават победите на гаджетата си, на децата си... Може да я посвети на Хърватска дори... ама не, прай се на интересен, щото му липсва световно внимание в кучия г.., в който играе сезона. Финансовата санкция е смешна и символична!
А утре заслужава освиркване, да. Не само за тази глупава проява, а и защото хърватите разочароват с груба, нагла игра, Руснаците направо ми станаха симпатични в оня мач. Дано англичаните им видят сметката, че да не ги гледам на финала, да не вземе да вика после "Да живее Свободна Каледония... или Корсика... " laughing.gif
evanka
Цитат(Mukaveev @ 10/07/2018, 19:51) <{POST_SNAPBACK}>
Тоя път и аз не съм съгласен с теб....

Ударете 2-3 бири, изгледайте мач, разпуснете.... Стига с тая политика, ставате скучни като французите!
Buitenlander
Цитат(evanka @ 10/07/2018, 22:21) <{POST_SNAPBACK}>
Другите посвещават победите на гаджетата си, на децата си... Може да я посвети на Хърватска дори... ама не, прай се на интересен, щото му липсва световно внимание в кучия г.., в който играе сезона. Финансовата санкция е смешна и символична!
А утре заслужава освиркване, да. Не само за тази глупава проява, а и защото хърватите разочароват с груба, нагла игра, Руснаците направо ми станаха симпатични в оня мач. Дано англичаните им видят сметката, че да не ги гледам на финала, да не вземе да вика после "Да живее Свободна Каледония... или Корсика... " laughing.gif

Не можа точно да ми отговориш какво точно обидно за Русия е казал, ама нейсе.Но поне нещо ново разбрах - Да играеш в Истанбулския “Бешикташ” било все едно си на кучето в г@за wavetowel2.gif Ей, кога станахте калайджии, кога ви почерняха задниците.....
wal
Домакинството им беше дадено преди анексията на Крим и окупацията на източна Украйна.
Alexfield
И като е политика, ще ходя да им боцкам по една звезда с коментар "Слава на Украина", докато ми цензурират вота. За мен е недопустимо ФИФА да налага цензура в медиите.
Тарабас
А преди това всичко беше наред?
Buitenlander
Цензуриран си вече и ти, и ти е махната звездата....

https://www.facebook.com/fifa/
New
Да, зле говори. Комплексари. И има защо.
Alexfield
Всъщност ФИФА изобщо са разкарали звездичките от страницата си. Излиза, че вече не им изнася, хората да им дават рейтинг. Защо така? angel2.gif
Макарена
Цитат(Mukaveev @ 10/07/2018, 19:50) <{POST_SNAPBACK}>
В заблуда си...........ФИФА ....... е политика, всичко е политика.

Ти си в заблуда. Всичко е пари. Политиката е само следствие.
Mukaveev
Цитат(Макарена @ 11/07/2018, 19:36) <{POST_SNAPBACK}>

Така де , така.........
Mukaveev
Цитат(Alexfield @ 11/07/2018, 14:29) <{POST_SNAPBACK}>
Всъщност ФИФА изобщо са разкарали звездичките от страницата си. Излиза, че вече не им изнася, хората да им дават рейтинг. Защо така? angel2.gif

Защото могат.......по тоя начин казват , че им дреме на фара - което си е точно така.
Buitenlander
Цитат(evanka @ 10/07/2018, 19:33) <{POST_SNAPBACK}>
Утре руската публика по стадиона ще ги освири подобаващо (надявам се)

Свиркаха, свиркаха, ама не помогна. wavetowel2.gif
evanka
Цитат(Buitenlander @ 11/07/2018, 23:01) <{POST_SNAPBACK}>
Свиркаха, свиркаха, ама не помогна. wavetowel2.gif

Слабо свириха. laughing.gif
Buitenlander
Цитат(evanka @ 11/07/2018, 23:21) <{POST_SNAPBACK}>
Слабо свириха. laughing.gif

Абе добре си скандираше хърватската агитка “Слава Украине” , ама не знам защо руските телевизионни оператори ни ги даваха, защо ли? animatedwink.gif

evanka
Цитат(Buitenlander @ 12/07/2018, 08:53) <{POST_SNAPBACK}>
Абе добре си скандираше хърватската агитка “Слава Украине” , ама не знам защо руските телевизионни оператори ни ги даваха, защо ли? animatedwink.gif

Нека си скандират. Под психологично руско робство са и не могат да се отърват от него. Толкова е елементарно и очевадно това поведение
Още 100г трябва да минат за да забравят, че са били част от Сърбия и Блока.
Защо трябва руските оператори да ти дават някакви скапаняци от публиката когато се пеят химните на държавите?!
wal
От Сърбия не са били никога.Били са част от Австро-Унгария.Сигурно имаше предвид бивша Югославия,ама тя тогава се водеше необвързана.Направи я необвързана хърватинът Тито след като се скара с бащата на всички народи ,но това е съвсем друга история ,за друг подфорум.
wal
Дали някой в Русия помни ,че съветският футбол бе направен от украинци и грузинци?!
"Динамо" Киев с Блохин стана и еврошампион.
Buitenlander
Цитат(evanka @ 12/07/2018, 19:12) <{POST_SNAPBACK}>
Защо трябва руските оператори да ти дават някакви скапаняци от публиката когато се пеят химните на държавите?!

Чудех се как да ти отговоря, ще го направя с част от статия на руския журналист Игор Яковенко, която статия разбира се, не е публикувана от официалните медии, а в блога му , понеже и той е скапаняк, а ти ще разбереш от нея, каквото можеш...

“От воплите "Ру-у-с-и-и-я!!" земята се тресеше три седмици. Старши треньорът на руския национален отбор започна триумфалната си реч по главния държавен телевизионен канал с думите "Служа на Русия!" Думата "Русия" може да се произнася, а думата "Украйна" е нецензурна?

На всички всичко им е ясно. ФИФА и хърватите не са изключение. И това, че Русия води агресивна война срещу Украйна, и това какво означава този лозунг. Който, разбира се, е политически. Както и цялото това скапано първенство, което международните футболни функционери напълно безкористно - как можете изобщо да подозирате! - решиха да проведат в страна, водеща едновременно 2 (две!) агресивни войни. Спортът е сюблимация на войната. И тази банална истина превръща в лицемерие всички твърдения, че "спортът е извън политиката". Кажете го на чехословашките запалянковци, които за Световното първенство по хокей през 1968 г. излязоха с лозунга "Тук танковете няма да ви помогнат!"

И да, разбира се, "Слава на Украйна!"

Цялата статия : https://clubz.bg/70350-moje_da_se_proiznasq...??ukrajna“_ne
Buitenlander
Цитат(wal @ 12/07/2018, 21:13) <{POST_SNAPBACK}>
Дали някой в Русия помни ,че съветският футбол бе направен от украинци и грузинци?!
"Динамо" Киев с Блохин стана и еврошампион.

Не само направен, а и до самата кончина на Се-Се-Се-Рето те го развиваха и поддържаха.Но червените прасета са късопаметни....

Ask
Цитат(Макарена @ 11/07/2018, 19:36) <{POST_SNAPBACK}>

...и ВЛАСТ!!! ВЛАСТ!!! И пак ВЛАСТ!!! От един момент нататък парите вече губят значението си, за тези които са докопали власт!
Макарена
Ако нямаш пари, нямаш власт. Просто е.

https://www.vbox7.com/play:1523a09e
Тиара
Културен усташ е оксиморон. Не може да очакваш нормално поведение от тях. Също като от ония, които показваха орел с ръце на сърбите.

Франция шампион!
wal
Цитат
Културен усташ е оксиморон.

Ти как разбра ,че са усташи?!Усташ означава въстаник,бунтовник.Борбата им е била за свободна хърватска държава,но соцпропагандата ги натовари с много негативи.
Усташите са били естественият съюзник на ВМРО след ПСВ.
Тиара
Това, че усташите са били съюзник на ВМРО не оправдава клането на деца, жени и старци, което са извършвали, Вал. Не оправдавам и сръбските четници, но да се неглижира жестокостта на едните, а да се набляга на тази на другите, не е справедливо. Самите усташи доказаха на това световно колко им е културата - кръгла нула. А иначе са се надули като балони.
Buitenlander
Цитат(Тиара @ 13/07/2018, 21:50) <{POST_SNAPBACK}>
Самите усташи доказаха на това световно колко им е културата - кръгла нула.

Как точно доказаха колко им е културата?
Тиара
Цитат(Buitenlander @ 13/07/2018, 23:12) <{POST_SNAPBACK}>
Как точно доказаха колко им е културата?

Да бъркаш спорта с политиката е липса на култура.

Швейк
На мен политика и култура ми звучат някак си ...''осксиморонно'' a4dff7b7.gif

лелее...измислих нова дума sram.gif
Питето
Пропагандата е връзката между двете. Връзват се по схемата "кофти политиката се нуждае от родни спортни успехи, за да се отвлича вниманието и да се помпи националността на баламите". Гледаш в коя държава раздават медали, награди и дитиримби по политическа линия на спортистите си, и откриваш къде политиците "издишат".
Питето
И ФИФА са солидарни, но по един по-тарикатски начин. Като организация, ФИФА няма право официално да взема страна по политически изказвания, обаче ...може да наблегне и подчертае казаното от някой като просто му наложи санкция и я огласи. Така много хора, които иначе няма да гледат клипа, със сигурност ще го видят, коментират и разпространят, докато любопитстват за къв ФИФА налага санкция. Абе нагледно: цък
Buitenlander
Цитат(Питето @ 14/07/2018, 09:18) <{POST_SNAPBACK}>
Абе нагледно: цък

Off : Като има нещо интересно давайте го по възможност НЕ с линкове от vbox-a .....
Там задграничните сме дискриминирани.
evanka
Я! Хърватите са затънали в мръсни футболни истории - пари, корупция, лъжи...
https://www.webcafe.bg/sportcafe/russia2018...oy_Luka_Modrich
agrippa
Е, някои са по-важни и това е. Като не ти харесва, не риташ при тях, а само в квартала и нямаш никакви съмнения. Не ги и гледаш по телевизора.
И на мене ми е много чудно, как така Фейсбук и Туитър станаха някакви институции, а са дефакто едни частни сайтове, ама и пари струват и акции им продават. А някои си пренесоха овалните кабинети във тях. И трябва да ги чета, че да съм информиран. Предпочитам да съм неинформиран и да се движа в собствената си паралелна вселена, запазвайки душевното си равновесие. cool.gif
Buitenlander
Цитат(evanka @ 14/07/2018, 15:25) <{POST_SNAPBACK}>
Я! Хърватите са затънали в мръсни футболни истории - пари, корупция, лъжи...
https://www.webcafe.bg/sportcafe/russia2018...oy_Luka_Modrich

Е, ясно че корупцията в Хърватия е много по-голяма отколкото при симпатичните ти руснаци biggrin.gif
Които са и културни, не са като хърватите.Ето например, руския национал Евсеев, поздравява Уелс , крещейки в камерата “Хуй вам, поняли, хуй”.

Това е култура, кво седнали да ми викат “Слава на Украйна” wavetowel2.gif
evanka
Цитат(Buitenlander @ 14/07/2018, 17:01) <{POST_SNAPBACK}>
Е, ясно че корупцията в Хърватия е много по-голяма отколкото при симпатичните ти руснаци biggrin.gif
Които са и културни, не са като хърватите.Ето например, руския национал Евсеев, поздравява Уелс , крещейки в камерата “Хуй вам, поняли, хуй”.

Това е култура, кво седнали да ми викат “Слава на Украйна” wavetowel2.gif

От началото на темата ти твърдя, че футбол се играе от семпли момчета и по тази причина е добре да се лимитират с това, което се очаква от тях, и да не се месят в Световната политика. Те може да си имат мнение за гео-политическите събития но за благото на играта и спектакъла е добре да не го изказват публично. Така както певци пеят за всички, актьори играят за всички и не обиждат публиката си ...

А този пич крещи неутралното и лишено от политически смисъл "Хуй за вас" след мач с Уелс. Ако изключат звука от трибуните и чуеш какво си говорят на терена, това "хуй за вас'' ще ти прозвучи учтиво.
Buitenlander
Цитат(evanka @ 14/07/2018, 17:42) <{POST_SNAPBACK}>
От началото на темата ти твърдя, че футбол се играе от семпли момчета и по тази причина е добре да се лимитират с това, което се очаква от тях, и да не се месят в Световната политика. Те може да си имат мнение за гео-политическите събития но за благото на играта и спектакъла е добре да не го изказват публично.

Странни, или по-скоро нямащи никаква връзка с действителността възгледи имаш по някои въпроси.След като колегата ти обясни че хърватите нямат никакви исторически причини за “психологическо руско робство smile.gif “, както и че никога не са били част от Сърбия и от Източния блок ,
май дойде времето да разсея заблудата ти, че само “простите семпли футболисти” имат глупостта да свързват спорта с политиката и да заявяват позиции по политичски въпроси.Както знаем от думите ти, умните момчета се занимават не с футбол, а с други спортове.Да започнем от благородния тенис, ето ти видео в подкрепа на Украйна, записано от Григор Димитров, Новак Джокович, Рафаел Надал и Анди Мъри :

https://nova.bg/news/view/2017/03/01/175260...?а-видео/

Простата истина е , че има хора които се чувстват ангажирани, по една или друга причина, и не се смущават да изказват мнението си.А има и хора, на които им е все тая какво става при съседите, за тях е по-важно да си гледат мача и да не им се мешат с политика.А тези , които им пречат, са простаци....
wal
Разбира се,че насилията не бива да бъдат оправдавани.Тук съм напълно съгласен ,но не бива да се поставя знак за равенство между усташите и хърватския народ или запалянковците на стадиона.Българските помаци башибозуци ли са?!Презрителното,обидно наименование към сърбите през първата половина на миналия век е ........шумадийски свинари.Никой вече у нас,дори крайните шовинисти не ги наричат така.
И да напомня , че зрителите не са на оперно представление ,а на футболен мач и там емоциите са други.
evanka
Цитат(Buitenlander @ 14/07/2018, 18:17) <{POST_SNAPBACK}>
А има и хора, на които им е все тая какво става при съседите, за тях е по-важно да си гледат мача и да не им се мешат с политика.А тези , които им пречат, са простаци....

Както се изрази засегнатия Вида, този призив бил някаква шега м/у приятели и нямал политически смисъл. Симпатията му към Украйна е разбираема, понеже е играл в Динамо Киев.
Та както продължавам да твърдя, няма много разум във футболните глави, а ти си тръгнал да търсиш някаква смела гражданска позиция в неговия призив

А иначе.
Ти като гледаш мач какво очакваш да видиш?
Аз лично когато искам да гледам политика, гледам политика, когато ми се гледа мач. гледам мач...
Не очаквам от политическите коментатори да тичат след топка, нито от футболистите да разсъждават над конфликта Русия-Украйна.
Не очаквам и от лекарите при които съм отишла да правят нещо различно от това, за което съм при тях... и т.н.

Други футболисти казаха ли нещо за Украйна? Не съм чула ни Неймар, ни Роналдо...нито някой от англичаните, които в последно време са в обтегнати отношения с Русия, да заявят някаква позиция. Това е, защото федерациите им са взели мерки да няма мешавици с политика и се придържат към информация, касаеща футбола и толкова.
Buitenlander
Цитат(evanka @ 14/07/2018, 20:05) <{POST_SNAPBACK}>
Ти като гледаш мач какво очакваш да видиш?

Когато гледам мач, очаквам да видя мач.Когато някой футболист или друг спортист след мача и не на терена желае да изрази позицията си в подкрепа на някаква кауза, очаквам да има правото да го направи.Очаквам, да няма тъпи решения като това на ФИФА, които да наказват футболиста за това че е изразил някакво (каквото и да е ) мнение в свободното си време.И накрая, очаквам да има все по-малко хора като теб, които да подкрепят това решение на федерацията.
Buitenlander
Цитат(evanka @ 14/07/2018, 20:05) <{POST_SNAPBACK}>
Както се изрази засегнатия Вида, този призив бил някаква шега м/у приятели и нямал политически смисъл. Симпатията му към Украйна е разбираема, понеже е играл в Динамо Киев.

Засегнатия Вида, много добре знае какво говори, хитро троли тъпаците от ФИФА.Ето и второто му видео, което пусна след като го наказаха, освен “Слава на Украйна” добави “И Белград да гори” -)

И имаше полза от всичките акции по фейса и другите сайтове на ФИФА, днес обявиха, че няма да го наказват за второто видео, което пък показва пълната им безпринципност и пъзльовщина.
Питето
Добре де, търси 15-16-та минута на филма "Таралежите се раждат без бодли". Там има едно стандартно осмиване (вид наказание) в един стенвестник, обаче ефекта е...
Buitenlander
Намерих го! smile.gif
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.