Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Cлeд ĸpизaтa иcлaндцитe .........
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2
Alexfield
Чета и не вярвам на ушите си? Ти ли си го писал това? Да не са ти хакнали профила?
Бай Иван
Ти вероятно спадаш към българския народ.Чувстваш ли се виновен за това че си гласувал или не си гласувал за някоя партия.Или пък като некое божество застанал на некъф облак ,гледаш сеира на паплачта долу.Нима не виждаш как се печелят избори с едни лозунги,а след това 4 годинки всеки прави каквото си иска.И народа е виновен за това ,че са го излъгали.Стига с тези метани към политиците.
Бай Иван
Не знам с каква аритметика боравиш,но това 100 заради 45 е твърде смехотворно.Средно предприятие с 50 човека персонал,който се осигурява на минимална заплата,а реално получава 800лв,спестява на месец данъци в/у 15000лв.Бил съм свидетел как чорбаджията си поръчва мебели от Англия,а всяка година почива на канарските о-ви.
Питето
Метаните ги прави народа, ма ги прави от мързел, щото сам да се управляваш (с референдуми) е трудно и се иска мислене, а така е лесно — гласуваш с лакомията си, и после четири години псуваш политиците че ти били криви. Всъщност гласувам, и често тези дето гласувам за тях не стигат до парламента, ма то е щото народа нЕма акъл да си прави сметката и не ги подкрепя щото гласува по чувства или просто ходи за гъби в изборния ден. Иначе съм оптимист — рано или късно (по единия или по другия начин) ще се натрупа критична маса гласоподаватели, дето стоплят кое как е и току виж станала някаква промяна, дето да отпуши нещата.
Питето
Цитат(Lestr @ 28/12/2018, 23:37) <{POST_SNAPBACK}>
Прояви малко уважение и напиши “БългарскиЯТ народ”. ...

Предлагаш да му сложа пълен член отзад... ми някак си нежелая да го уважавам точно по този начин. Като се замисля "уважавам" също има едно такова друго значение...
Lestr
Цитат(Питето @ 29/12/2018, 23:12) <{POST_SNAPBACK}>
Предлагаш да му сложа пълен член отзад... ми някак си нежелая да го уважавам точно по този начин. Като се замисля "уважавам" също има едно такова друго значение...

Не, просто те съветвам да пишеш грамотно.

Ама, като са те изпуснали в прогимназиалния курс на обучение, трудна работа...
Питето
По същество си съгласен с тезата на човек, който е "пропуснал прогимназиалния курс", просто се пазарим за пунктуацията... hat.gif
Бай Иван
Аз също съм оптимист.Жалко ,че нещата преди да се оправят,трябва първо тотално да се объркат.Но преди това трябва на хората да им е ясно какъв е изхода ,и към какво да се стремят когато тръгнат да протестират.За сега е ясно едно,- че системата не работи,но не толоква заради невежите избиратели,колкото заради корумпираните законодатели.
Бай Иван
По една случайност в момента чета книгата на Марко Пицути "Скритите манипулации",в която между другото се описва и случаят с Исландия.Ще е добре да ги припомним ,тъй като всички държави се люлеят на люлката сглобена от световната банка и МВФ./включително и България/.
През 2003г. всички исландски банки минават в частни ръце.Те създават фиктивни офшорни фирми за заобикаляне на исландското законодателство.През 2007г.международни финансови експерти дават за пример на стабилност исландските банки.Балона се пука през 2008г.в следствие на рискови кредити,раздавани от тези банки.Тайната надежда на банките е ,че фалит не може да се допусне ,поради това ,че са твърде големи и правителството ще им плати сметката./тази схема я видяхме в Щатите където бяха отпуснати трилиони долари за спасяване на големите банки,и в България -за КТБ./Премиерът Геир Хаарде,уговаря с МВФ отпускането на първи транш 2,1 млрд долара,и следващ от още 8млрд.Да, ама не.Исландците излизат на протести и обсаждат парламента и постигат оставка на правителството.Новото правителство начело с Йохана Сигурдардотир временно успокоява обществото,след което отново влиза в преговори с МВФ за заеми.МВФ се съгласява,а парламента одобрява заема,но пак ядец.Президента Олавур Гримсон отказва да ратифицира закона и предизвиква референдум.93% от населението казва не на заема.Премиера предизвиква насрещен референдум но със същия резултат.Като последица исландците постигат избор на учредително събрание /велико народно събрание /като избират 950 произволно избрани граждани /несвързани с политически фракции т.е.партии/Новата конституция е създадена за 4 месеца,като през това време се публикуват предложенията в интернет за участие на всички интересуващи се граждани без намесата на партиите.За сега Исландския народ е единственият изправил се с/у банковия октопод.
Thursday Next
Цитат
По една случайност в момента чета книгата на Марко Пицути "Скритите манипулации"

По една нарочност погледнах дали книгата на Пицути е превеждана на друг език и къде мога да си я намеря, та открих всичките му трудове до момента:

"Неоторизирани медицински открития" (вероятно на български са избрали "скритите" за италианското "non autorizzate")
"Неоторизирани научни открития"
"Неоторизирани археологически открития"
"Неоторизирана биография на Втората световна война" (биография на война?)
"Неоторизирана криптокрация"
"Неоторизирана революция"
"Неоторизирани откровения"
"Неоторизирани срещи от трети вид"
"Неоторизирана еволюция"
"Неоторизирани хранителни избори"
"Неоторизирани научни експерименти"

Явно човекът има изключително задълбочени познания в почти всички научни области и за кратките 47 години от живота си е успял да разкрие всичките тайни, които рептилите/илюминатите/извънземните се опитват да скрият от нас. Може да се допусне спокойно, че познава и Исландия като джобчето на жилетката си.
Бай Иван
Чел съм само българските преводи - мисля ,че са 4 книги.Вярно ,че има доста спорни заключения в научните и технически открития.Но не мисля ,че изнесените данни за Исландия не са точни.Това са неща които всеки интересуващ се би могъл да провери.Стига източниците му да не са английски или холандски./двете държави се оказват най ощетени от отказа на исландците да платят дълговете на банките./
Питето
Цитат(Бай Иван @ 30/12/2018, 17:34) <{POST_SNAPBACK}>
... За сега е ясно едно,- че системата не работи,но не толоква заради невежите избиратели,колкото заради корумпираните законодатели.

Хич не ти е ясно кое е причината и кое последицата. Системата е като при котката и млякото. Всяка "котка", всяка независимо от националната си принадлежност или цвета на козината, предпочита да "лочи от млякото" вместо "да лови мишки". Предпочита, щото хем е по-лесно, хем е по-вкусно, хем като я подгонят просто се качва на покрива (прескача оградата) и се спасява без кофти последици. От "стопаните на къщата" зависи, дали ще "покрият млякото" и "котката ще лови мишки", или ще го "оставят открито", и "котката ще го излочи", вместо да "хваща мишки". У нас, електората-стопанин вместо "да затисне млякото" и да ограничи възможностите за пакости, той гадае и избира по цвета на козината коя "котка нямало да лочи от млякото" и после псува "котките" щото били маскари и му пакостели вместо да "хващат мишките".
Бай Иван
Цитат(Питето @ 31/12/2018, 16:27) <{POST_SNAPBACK}>
Хич не ти е ясно кое е причината и кое последицата. Системата е като при котката и млякото. Всяка "котка", всяка независимо от националната си принадлежност или цвета на козината, предпочита да "лочи от млякото" вместо "да лови мишки". Предпочита, щото хем е по-лесно, хем е по-вкусно, хем като я подгонят просто се качва на покрива (прескача оградата) и се спасява без кофти последици. От "стопаните на къщата" зависи, дали ще "покрият млякото" и "котката ще лови мишки", или ще го "оставят открито", и "котката ще го излочи", вместо да "хваща мишки". У нас, електората-стопанин вместо "да затисне млякото" и да ограничи възможностите за пакости, той гадае и избира по цвета на козината коя "котка нямало да лочи от млякото" и после псува "котките" щото били маскари и му пакостели вместо да "хващат мишките".

Примерът е много добър,само че пълни моята кошница.Я ми обясни как бай Иван или Питето,да покрият паничката на партийно подкрепяните депутати?
Lestr
Цитат(Бай Иван @ 01/01/2019, 12:42) <{POST_SNAPBACK}>
Примерът е много добър,само че пълни моята кошница.Я ми обясни как бай Иван или Питето,да покрият паничката на партийно подкрепяните депутати?

Не ви ли омръзна тази политика?

Нова година, нов късмет.

Със стари политици или нови, няма значение.

Здраве и късмет да има!
c@t
Честита нова Година w00tbrows.gif

Като чета горните постове, се досещам защо България е в това положение. prashchai grigorii.gif
При нас подобни хора са малцинство(за щастие). Проблема не е в политиците или системата — те правят възможното според ресурсите и според исканията на народа. (прочетох новостите и промените в България от 2019)

При нас на северозапад е крайно време да сменим курса, който е точно обратния на социалния курс на България. Просто е време за харчене на много пари за рушаща се инфраструктура. svirkam si.gif
Бай Иван
Да ни е честита новата 2019г.Днес е празник,но от утре започва повторението на 2018г.От нема и къде всички станахме политици.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.