Buitenlander
14/06/2017, 22:32
Очакваш ли го наистина?

Да, защото бай Ганьо наистина е убеден привърженик на Симеон.Би трябвало да го има.А ти само разлайваш кучетата.Казах ли ти в какво ще се обърне темата?Нищо за монархията като алтернатива на управлението на България.
Бай Ганьо
14/06/2017, 22:33
На това ли казваш глупости.
"Поне 180 депутатски гласа са нужни,
за да падне изискването кандидатът да е живял в България поне по 183 дни през последните 5 години."
Горския
14/06/2017, 22:34
Ама той, апетитът идвал с яденето, казват.

Нютка не се поддавай не тези провокации :
Цар Симеон II наистина и искрено е искал да помогне да извади България от ямата, в която се е намирала и доста е успял!
Един Цар е Цар на всички : монархисти, републиканци, турци, комунисти ... - така е възпитан.
Специално за комунистите се вдъхновява от примера на Хуан Карлос в Испания, който, легализира Ком-партията, за да oсигури граждански мир.
Грешката му е, че се е надявал да прави демокрация без демократи, но откъде е можел да знае?!
О, има монархии, на които плебейските държави могат само да дишат прахта. Пък и кое ли момиче не си е мечтало за принцове ...
Обаче Симеон не се върна, като цар на българите и ни го показа това и чрез действията си.
Бай Ганьо
14/06/2017, 22:36
Сега разбрах, защо Симеон остана в България.
Връх Мусала му дойде тежък да си го занесе в Мадрид.
Buitenlander
14/06/2017, 22:37
На това ли казваш глупости.
"Поне 180 депутатски гласа са нужни,
за да падне изискването кандидатът да е живял в България поне по 183 дни през последните 5 години."
Не, на това :
"За да не го направи, кабинетът на СДС прие решение за връщане на царските имоти на сваления монарх, сестра му Мария Луиза и на техните братовчеди. Така Симеон бе спрян да се кандидатира за президент. Което вероятно е било предмет на някаква сделка."
След като има закон , който му забранява да се кандидатира, е логично че от мръсното СДС няма никаква нужда да плетат допълнинелни интриги и сделки.Тоест, както вече казах - статията е пълна с глупости.Тя даже не е толкова про-царска, колкото анти-СДС.
Нищо за монархията като алтернатива на управлението на България.
Не може да говорим за монархия и да не стане въпрос за Симеон. Просто за България монархията е окончателно бита карта.
Горския
14/06/2017, 22:39
като му платиха комарджийските дългове?
Долни измишлйотини!
Ама карай, щом те възбужда
Да, защото бай Ганьо наистина е убеден привърженик на Симеон.Би трябвало да го има.А ти само разлайваш кучетата.Казах ли ти в какво ще се обърне темата?Нищо за монархията като алтернатива на управлението на България.
Не е това точния емотикон, но това намерих!
Имаше един - нещо като шапка ти свалям!
п.п. Може и да разлайвам кучетата, ама нека се разбере кой и как е влюбен въ СБФ!
Buitenlander
14/06/2017, 22:41
Един Цар е Цар на всички : монархисти, републиканци, турци, комунисти ... - така е възпитан.
Забравили са значи да го научат, че един Цар не може да бъде и премиер, или едното, или другото.Или като в нашия случай - нито едното, нито другото.И неб те питам - защо не се опита да направи референдум?Щеше да го спечели.
Buitenlander
14/06/2017, 22:43
Не може да говорим за монархия и да не стане въпрос за Симеон. Просто за България монархията е окончателно бита карта.
Основно благодарение на Симеон.То и това му е единствената връзка с думата монархия.
Долни измишлйотини!
....
Започвам да се замислям, дали не си дялкал парите от продадените медали на деда му?
Buitenlander
14/06/2017, 22:46
п.п. Може и да разлайвам кучетата, ама нека се разбере кой и как е влюбен въ СБФ!

За да избягаш от определението, няма да е лошо да чуем ти пък защо толкова го ненавиждаш.Поне ще имаш някакъв принос към собствената си тема (освен провикванията) .

Не е лъжа. Де да можеше да го го нарами ...
Бай Ганьо
14/06/2017, 22:48
Казвал съм го и пак ще го кажа.
България никога повече няма да стане монархия.
Поради една единствена причина.
Пълна е с комунисти.
България ще остане завинаги комунистическа държава.
Проблема е в последиците. Когато монархиите са били основната система за управление на държавите, обикновено въпроса с поемането на отговорност е бил брутално директен — короната се получавала с поемането на сериозен риск за живота, и се е сваляла с главата. Важело е и за наследниците — който не го бива като татко и дядо, се разделя с властта. От там, и тези дето са управлявали, са го правели с нагласата, че издънките ще ги затрият, и са давали всичко на което са способни. Абе естествен подбор по върховете. Днес това го няма и от там днешните монархии не са точно "онези монархии". Абе системата с наследствената власт куца в областта на качеството на поколенията — няма гаранция, че следващото поколение ще го бива. Да, обучавали са ги яко, ама като се е родил с напръстник, как да му налееш цял литър. То и при фирмите е така — рядкост е успешна семейна фирма над две поколения. Лошото е, че и демокрациите са тръгнали по тази пътека, дето вината се поема с мезе, та ще видим кое, докъде ще отиде.
И да не беше пълна с комунисти, пак няма шанс да стане монархия, защото монархът и не струва и вече никой му няма доверие. Освен ти и Горския.
Бай Ганьо
14/06/2017, 22:52
Всеки сам си носи кръста.
Горския
14/06/2017, 22:56
Първата му работа беше да си назначи послушковците областни управители, за да му "върнат" имотите разбира се!!!
Отново измишльотини :
За връщане на имотите му, и не всички, се произнася тогавашният главен прокурор. Решението е взето от Конституционния Cъд единодушно - от 12те члена.
Списъкът на имотите е даден на Царица Йонна от Кимон Георгиев, тогавашен шеф на отечественофронтовското правителство!
Тоест, всичко е било нормално и законно.
След това започват политически и идеологически манипyлации - недостойни за една демокрация, но ... има ли демокрацияв България
За да избягаш от определението, няма да е лошо да чуем ти пък защо толкова го ненавиждаш.Поне ще имаш някакъв принос към собствената си тема (освен провикванията) .

Няма по-голям глупак по време на прехода от него!
Е как тогава да го приема?
Години преди да яхне вълната, много му се възхищаваха вуйни, чинки, свяковци, чичовци и т.н. роднини,
Не мина и година от както дойде и ... се чудиха как са му повярвали.
п.п. Не го ненавиждам. Смешно ми е как нЕкои му повЕрваха!
Но пък що не? Да си вярват!!!
Защото парламентарните монархии, първо са били абсолютни монархии, които в един момент са стигнали до ръба, и за да оцелеят монарсите са приели да делят властта с народа. В смисъл и монарха е имал файда и мерак да се сработи, и хората са били свикнали с монарх, докато у нас ситуацията беше република, която да бъдела с присаден (за пореден път в историята ни) монарх от някъде си, дето го знаят само като дете с униформа. Абе, мисията беше изначално невъзможна, заради предпоставките — цар министър председатели с президент комунист.
Горския
14/06/2017, 23:04
Забравили са значи да го научат, че един Цар не може да бъде и премиер, или едното, или другото.
Не са забравили!
Майка му, Царица Иоанна, му е казвала : "Един Цар не се меша в политиката"
Нищо, имаме си престолонаследник : Княз Борис Търновски, 18,5 години!
Buitenlander
14/06/2017, 23:07
Не са забравили!
Майка му, Царица Иоанна, му е казвала : "Един Цар не се меша в политиката"
Нищо, имаме си престолонаследник : Княз Борис Търновски, 18,5 години!
Значи лошо го е запомнил.
За престолонаследника - дай боже! То и без това, в династията Сакс Кобург-Готта ги бива през поколение.Виж, даже и Елизабет II ще прескочи сина си и ще даде короната направо на внука.
Отново измишльотини :
...Списъкът на имотите е даден на Царица Йонна от Кимон Георгиев, тогавашен шеф на отечественофронтовското правителство!
...
... Абе, мисията беше изначално невъзможна, заради предпоставките — цар министър председатели с президент комунист.

Затова му крой шапка на акъла!
Не, няма алтернатива. И не защото съм републиканец по убеждения, а защото издънката на династията Сакскобурготски се изходи на метеното. Лакеи го приветстваха с "Добре дошъл", ръцете му целуваха и като се видя що за стока е "царчето", се изпокриха в миши дупки. Шепа ентусиасти все още се опитват да изчистят името му от калта, която той сам хвърли по себе си.
Какво да очакваш от човек със сбъркан чип!?! /Фразата че на българите им е сбъркан чипа и алчността му окончателно го закопаха/.
Понеже има една заключена тема "Защо Щатите са най-голямата световна сила"...
Нямам намерение да се включвам в тази тема, само използвам трибуната да се извиня на засегнатите участници в заключената тема за лошия тон. Не може да има оправдание за това, но си има обяснение.
Случва се шефовете ми да изискват включване в клиентско описание на система на функционалност, която не е цялостно изпълнена, но присъствието й в системата звучи добре от бизнес гледна точка. Обикновено минава, тъй като от страна на клиента едни плащат изделието, а други го ползват, като двата отдела комуникират помежду си на "различни езици". Присъствал съм на конферентни разговори за изясняване на функционалността, където мениджърът се усуква с позоваване на "утвърдения официален фирмен документ, където всичко е описано в детайли".
Когато след много приказки стане ясно, че нещото не функционира както е описано, мениджмънтът се измъква с "А, това, което искате е нова функционалност и трябва да подпишем договор за добавянето й". Селските тарикатлъци и байганювщината не са само български патент, така че клиентът плаща допълнително за пропуски на изпълнителя.
Това навярно ме е довело до професионална деформация, защото при позоваване на голям документ за ровене вместо кратък есенциален отговор, ставам много подозрителен. Аз самият не го правя, ако съм наясно какво се иска: едва ли някой би открил лесно точно нужната му игла при ровене напосоки в голяма купчина слама.
Та това е. Извинявам се още веднъж и за оффтопика.
Цитат
Ами баща ми е роден 31-ва, т.е. той е бил достатъчно голям, за да има спомени. И те са добри.
Няма как спомените на едно дете да бъдат обективен критерий за оценка на монархията.
Не е толкова отдавна и за това помним.
Има доста неточности в статията.Костов стана мълчалив едва след изборите,които загуби.Това,че е управлявал и съдебната власт е дърта лъжа.Кога Доган е бил партньор в управлението на сините?!?!
Alexfield
15/06/2017, 09:58
Никога не е изявявал желание, защото не е имал подходящ шанс.
Buitenlander
15/06/2017, 10:47
Кой трябваше да му го даде този шанс, не трябваше ли той да се опита да си го вземе.Методики дал господ, пак казвам, поне един референдум да беше опитал да спретне, подписка нещо, национален протест срещу вече доказаната фалшификациа на референдума от '46-та.А той директно се намърда в конюнктурата.Или поне на мен така ми изглеждаше отдалече, по това време възможностите за информация бяха доста по-малко.
Бай Ганьо
15/06/2017, 11:21
Забравяш една малка подробност.
Българинът е особено порода говедо.
Сам може да се псува и кълне колко е тъп и некадърен,
но амо някой друг му го каже, той го намразва за цял живот.
Симеон им каза една истина, която никога няма да му простят.
За чипа в главите им.
Buitenlander
15/06/2017, 11:34
Забравяш една малка подробност.
Българинът е особено порода говедо.
Симеон им каза една истина, която никога няма да му простят.
За чипа в главите им.
Тук сте прави и ти и Сименон-))) Ама бат Бойко и той им каза истината че "Мат'риала калпав и не става" пък му простиха с си го преизбират на акорд.Що така?
Бай Ганьо
15/06/2017, 11:39
Щот Бойко е българин.
Един от тях.
Изобщо не е алтернатива. Монархията е изкоренена от българската народопсихология и в 21 век не може да се посади отново. Когато хората луднаха по Симеон това не беше монархическа лоялност, а търсене на месията, който да ни оправи. И понеже всички други се бяха провалили царот се оказа новото лице, което донесе нова надежда на лековерните. Ама тя надеждата се стопи като лански сняг, а заедно с нея и всякакви роялистки тежнения.
Автобиографично: Цар на сбъркани чипове...
Alexfield
15/06/2017, 11:52
Да бе! ББ каза "такъв е материала", пък ето вече 3-ти път си го избират.
Изобщо не е заради лафа с чипа.
Допълнение: Гледам с Buitenlander сме на едно мнение. Не видях, че го е написал преди мен.
Alexfield
15/06/2017, 11:55
Аха, значи царят не е българин, ама ние сме негови деца... Извод: Българите не са българи... Интересно...
Дребна (и основна) разлика: ББ се кандидатира знаейки предварително че "материала е лош", докато царя оправда провала си със "сбъркания чип"...
Горския
15/06/2017, 14:08
Явно темата на приятеля Онуфри, няма нищо опбщо с Монархията, ни с България : Неговата цел е да оплюе НЦВ Симеон II
По този повод очаквайте тема от мен, но нищо не е по-сигурно
Alexfield
15/06/2017, 14:21
Не е виновен Онуфри. Който и където да пусне такава тема, задължително ще премине в обсъждане на управлението и далаверите на цар Мони.
Thursday Next
15/06/2017, 15:08
Какво НЦВ е Симеон изобщо, като България е република? С НЦВ/НКВ се титулуват властващите монарси на съществуващи монархии.
Какво НЦВ е Симеон изобщо, като България е република? С НЦВ/НКВ се титулуват властващите монарси на съществуващи монархии.
Детронирано, но някои продължават да си го наричат така. Явно ги кефи. И без това референдумът от 1946 година не бил законен...
@Монархисти, вземете се в ръце и спретнете нов референдум!
Горския
15/06/2017, 17:13
Това откъде го изнамери? Не е вярно!
Цар Симеон II е интронизиран след смъртта на баща му по всички правила. Никога не е абдикирал. Това че България е обявена за Република не му отнема титлата. Справка Виктор Емануел III, Императрица Зита и други.
Обратното, например Ото фон Хасбург не носи тази титла, тъй като официално се е отказал!
Горския
15/06/2017, 17:52
Не е виновен Онуфри. Който и където да пусне такава тема, задължително ще премине в обсъждане на управлението и далаверите на цар Мони.
далаверите ???!!!
Mukaveev
15/06/2017, 18:44
далаверите ???!!!
Той се разцепи от далавери..........някакъв далечен наивизъм те гони.
Ай де ......ние му знаем или поне ги видяхме кражбите......накрая народа го изрита, но ти как мислиш дали тук всички сме се наговорили , че тоя краде, а пък той чист като сълза в окото на препасла кошута с лапад.....??
А и наглец........подвел се бил от българската работливост.
Mukaveev
15/06/2017, 19:04
Чакай един въпрос към теб........как дойде тук тоя измислен цар ? Кой точно го докара ? Кой му позволи да стане ,,цар,, у нас ?
Защото у нас процесите се контролират , една супер нова звезда не избухва току така......избухва , ако има .........защо да избухне и ако и е разрешено.
Станал Симо една сутрин , протегнал се , скарал се на Хуанита , че толкова рано е пуснала прахусмокачка , ударил една ,, Лаваца,, докато преглеждал пресата ......,, ABC El gran periódico español ,, и ,, La Vanguardia ,,......и си казал защо не взема пак да стана цар някаде вввввввввввввввв София например.
Как дойде тоя човек тук - отговори си на тоя въпрос и тогава щр коментираме тая личност .
Иначе тук държавата го съди в 5 ли 6 ли дела за какво ли не .........най кокошкарската история.......
,, Бившият премиер Симеон Сакскобургготски и сестра му Мария Луиза са спечелили 2 191 688 лв. от сеч на гори, която се е извършвала от май 2003 г., когато влизат във владение на 16 500 дка рилски гори, до мораториума върху сечта през 2009 г.
Специалистите са посочили също, че за шестте години са били изсечени над 27 000 кубика дърва, което се побира в около 780 ТИР-а.,,
Реже човека ........криза е. Нареза се вече......беше каквото беше.
Горския
15/06/2017, 19:48
ОК! ОК!
Аз съм виновен : уж казах, че няма да ви се мешам по тези въпроси, ама на - не се въздържах!

Приказвайте си, приказвайте си - аз ще слушам !
Mukaveev
15/06/2017, 19:56
ОК! ОК!
Аз съм виновен : уж казах, че няма да ви се мешам по тези въпроси, ама на - не се въздържах!

Приказвайте си, приказвайте си - аз ще слушам !

Неееее от тук виждам , че не си съгласен. Корав като комунист , не се предаваш лесно.
Но повярвай приятелю , ако имаш поглед върху далаверите на тази свиня........монархическия ти романтизъм ще се изпари на момента.
Или ако си помислиш , че съм се объркал ........така като се знаеме виртуално от толкова години........колко пък да съм се объркал ?
Добре ни извъртя тоя, добре..........Вервай ми ....
Еее то на Горски за дървосеч да приказваш е все едно на краставичар краставици да продаваш
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля
натиснете тук.