Понеже има една заключена тема "Защо Щатите са най-голямата световна сила" , където се обсъди монархията, да си задам въпроса:
Алтернатива ли е монархията за България?
Цъфна и завърза ли републиката по време на управлението на царчето Симеон Борисов Фердинандов заедно с комунистите?
НЕкои люди твърдяха, че тогава е било най-голямото благоденствие!
Моето мнение е НЕ, но пък всеки има право на собствено мнение!
Нали?
Тарабас
14/06/2017, 18:57
При тоя електорат комунистите нямат алтернатива в таа страна.
Alexfield
14/06/2017, 19:13
"Лош е материалът." - каза ББ и материалът му се обиди, но си го избра три пъти. А пък точно при НДСВ взе да му се чува името като генерален секретар на МВР.
По темата: Монархията не е алтернатива за България. Можеше да бъде с големи условности преди Царо да се изложи толкова много като премиер и реститут.
tumna_indiq
14/06/2017, 19:13
Не

царския ореол на Симеон изчезна с управлението на тройната коалиция
или както я наричаха - тройната обирджийница,след нея и НДСВ се разпадна
със сигурност монархистите са под 4%.
Buitenlander
14/06/2017, 19:40
Цъфна и завърза ли републиката по време на управлението на царчето Симеон Борисов Фердинандов заедно с комунистите.
Не, не е алтернатива.Поради ред причини.
Каква връзка има с темата управлението на бившия монарх като министър-председател в Република България? Или е просто вик на изстрадала душа?
Buitenlander
14/06/2017, 19:42
По темата: Монархията не е алтернатива за България. Можеше да бъде с големи условности преди Царо да се изложи толкова много като премиер и реститут.

Можеш да заключваш.Обзалагам се, че от тук нататък, темата ще се изроди в обругаване и защитаване на Симеон.

Можеш да заключваш.Обзалагам се, че от тук нататък, темата ще се изроди в обругаване и защитаване на Симеон.
А защо да заключва?
Да не се обругае царчето ли?
Не, не е алтернатива.Поради ред причини.
Каква връзка има с темата управлението на бившия монарх като министър-председател в Република България? Или е просто вик на изстрадала душа?
Да припомня ли темата?
" Понеже има една заключена тема "Защо Щатите са най-голямата световна сила" , където се обсъди монархията, да си задам въпроса:
Цъфна и завърза ли републиката по време на управлението на царчето Симеон Борисов Фердинандов заедно с комунистите?
НЕкои люди твърдяха, че тогава е било най-голямото благоденствие!
laughing.gif
Моето мнение е НЕ, но пък всеки има право на собствено мнение!
Нали?"
Buitenlander
14/06/2017, 20:11
А защо да заключва?
Да не се обругае царчето ли?

Все ми е тая кой ще ругаете. Личното ми мнение е че лицето Симеон Борисов Фердинанд - Сакс Кобург Готта никак не се отнася към темата "Алтернатива ли е монархията за България".Понеже никога не е изявявал желание или идея да бъде част от такава алтернатива.Дали става за нещо , не знам, не съм живял в България по негово време, като го гледах с кой управляваше - по-скоро не.
Няма как да го разберем. Няма жив участник свидетел на монархическото управление преди '44 та. Ако има някой роден през монархията е бил достатъчно малък за реална преценка и становище към днешна дата.
Ако съдим за възможна алтернатива изявите на нашия наследник за трона, снижил се в чиновническата си роля - извода е само един "Боже опази"
Ако искаш да разсъждаваме за реална монархия - дай опорни точки - какво би се променило ако ... и т.н.
Buitenlander
14/06/2017, 20:19
Да припомня ли темата?
И да потретиш, и да подесетиш, пак си е същото - Симеон нама отношение към темата "Алтернатива ли е монархията за България".Най-малкото , защото самият той не е изявявал никакво желание да бъде част от такава алтернатива.Или имаме 2 в 1, с подтема "Управлението на НДСВ и министър председателя Симеон Борисов"?И като как тя се връзва с темата за монархията?
Цитат
Няма как да бъде алтернатива,защото дори и да се случи ,монархията ще бъде конституционна ,а не абсолютна и монархът ще има толкова власт,колкото кралицата на Англия.
Далаверата ще бъде в това,че няма на всеки пет години да се трошат пари за президентски избори,но тези кинти са пренебрежимо малко съпоставени с бюджета на държавата.
И да потретиш, и да подесетиш, пак си е същото - Симеон нама отношение към темата ....?
Няма разбира се!
Ама хич!
СБФ е един папурко, който управлява с комунисти!
За каква монархия (и кумунизи) да пишем?
Горския
14/06/2017, 20:40
Ще цитирам класиците от края на миналата тема - като че ли съм знаел, че приятелят Онуфри ще пусне такава тема, - То затова класиците са класици, де! :
Бсеки път като стане въпрос по някакъв повод за Цар Симеон II, тук се развихря буря от ирационална омраза.
Защо и как, може да се анализира, но това не е въпросът!
Важното е констатирането на горния факт, който показва, че в никакъв случай сега не трябва и не може да се повдига въпроса за възстановяване на някаква форма на монархия, чрез референдум или нещо друго!
Това ще предизвика ненужно и вредно разделение и противопоставяне на хората, които и без това имат доста други поводи за противопоставяне.
Що се отнася до форума, ще избягвам да засягам сериозно (евентуално хумористично) този въпрос, за да не се дърляме с иначе приятели тук.
Цитат
Ако има някой роден през монархията е бил достатъчно малък за реална преценка и становище към днешна дата.
Няма нужда някой да е бил роден тогава и да има спомени.Има предостатъчно документи и писани спомени.Това също няма как да помогне.За да бъде едно сравнение коректно сравняваните величини трябва да бъдат поставени при едни и същи условия,а това е невъзможно.
След деветнадесетомайския преврат имаме личен режим на Борис ІІІ плюс световна война.Това няма как да се случи сега за да сравним.
Marbella
14/06/2017, 20:49
Ами баща ми е роден 31-ва, т.е. той е бил достатъчно голям, за да има спомени. И те са добри. Но монархията у нас си замина, когато Сиемон стана премиер. И се орезили. Оттам нататък нямаме монархическа традиция, че да се пънем да я възстановяваме.
Ще цитирам класиците от края на миналата тема - като че ли съм знаел, че приятелят Онуфри ще пусне такава тема, - То затова класиците са класици, де! :
...
Значи Онуфри е класик?
Сякаш си врачка та да знаеш какво ще пусне!
п.п. Интересно е как поданиците подминават факта, че царчето управлява с кумунизите!
Сигурно за тях е нормално. Келепир да има!
Ама щом ги кефи, може и полза от файдата да имат!
Като как областните управители, назанчени от царчето немедлено му върнха горите!!!
Бай Ганьо
14/06/2017, 21:00
И как се орезили?
Да бе.
800`те дни.
И господ да беше нямаше да го направи при народ, който седна да му брои дните.
Жалка история бяхте, честно.
Дет викаше един немец от Западна Германия:
Ще помагаме да излезете от мизерията, ама поне малко и вие помогнете де!
Горския
14/06/2017, 21:05
Излишно се стараеш, приятелю! Впрочем, класикът съм аз - не се възгордявай прибързано!
А по въпросa ти, отново се налага да цитирам класиците, че на някои им е трудно да прочетaт наведнаж цял постинг, та трябва да им се поднася на части :
"Що се отнася до форума, ще избягвам да засягам сериозно (евентуално хумористично) този въпрос, за да не се дърляме с иначе приятели тук."
И как се орезили?
Да бе.
800`те дни.
И господ да беше нямаше да го направи при народ, който седна да му брои дните.
...
Толкоз му е акълеца ганчо!
След като не е имал капацитета да го отчете!!!
п.п. С тази малоумщина е далеч от Господ!
Ама пък, теб щом те кефи!!!
.......Алтернатива ли е монархията за България?
.....
Не, не е.
За да приемеш налагане на монархия означава, че приемаш някой да е повече от теб, априори.
Пък конкретно с нашия "цар" си е абсурдно.
Излишно се стараеш, приятелю! Впрочем, класикът съм аз - не се възгордявай прибързано!
А по въпросa ти, отново се налага да цитирам класиците, че на някои им е трудно да прочетaт наведнаж цял постинг, та трябва да им се поднася на части :
"Що се отнася до форума, ще избягвам да засягам сериозно (евентуално хумористично) този въпрос, за да не се дърляме с иначе приятели тук."
Разбира се че ТИ си класикът! (умре циганката дето те хвалеше)!
Нямам спомен да сме се виждали, камо ли да сме приятели!
И в перпинян не съм бил!
Пропусна да коментираш това:
"п.п. Интересно е как поданиците подминават факта, че царчето управлява с кумунизите!
Сигурно за тях е нормално. Келепир да има!
Ама щом ги кефи, може и полза от файдата да имат!
Като как областните управители, назанчени от царчето немедлено му върнха горите!!!"
Но щом не ти е удобно, можеш да си замълчиш разбира се!
Бай Ганьо
14/06/2017, 21:22
Ето статия от 12.5.2009
"2001 година не беше толкова отдавна. Всички имаме спомени оттогава. Тогава премиер на България беше мълчаливият Иван Костов, който държеше цялата власт и се справяше успешно с управлението. Неговата партия СДС контролираше не само парламента и правителството, но и съда, което не се беше случвало на никого преди това в десетте години след Тодор Живков.
Костов отказваше да говори с медиите, защото им беше обиден, че го критикуват за корупция. Макар не медиите да бяха продали държавна собственост на стойност 25 млрд. лева за 1 милиард. Включително, Кремиковци за 1 долар при световен подем на металургията тогава.
Най-засегнат Костов беше от домогванията на Симеон Сакскобургготски да влезе в българската политика.
За да не го направи, кабинетът на СДС прие решение за връщане на царските имоти на сваления монарх, сестра му Мария Луиза и на техните братовчеди. Така Симеон бе спрян да се кандидатира за президент. Което вероятно е било предмет на някаква сделка.
Но той реши да се пробва за премиерското кресло. И предизвиква голямо объркване и сътресение у своите политически противници.
На 6 април 2001 г. Царят обяви, че ще се яви на изборите и за 800 дни българското трудолюбие ще заработи и ще започне да променя България.
Вероятно безрадостни от всенародната популярност на Симеон, сините решиха да порежат мераците му. Нищо, че верни социолози, които и сега подценяват неговия потенциал, му вещаеха десетина процента подкрепа 2 месеца преди изборите.
Съдът отказа да регистрира Националното движение Симеон Втори, въпреки че документите му бяха подготвени от цвета на Юридическия факултет на Софийския университет.
Което обаче не попречи да бъдат регистрирани в същия този съд цели 5 партии-ментета на НДСВ, които на последвалите избори взеха около 6 % от гласовете.
Симеон се сдоби със 120 депутати. Фалшивите двойници на неговото движение (явило се на изборите с регистрациите на Оборище и Партията на българските жени), чийто резултат беше равен на 14 парламентарни места, му отнеха правителственото мнозинство. То би му гарантирало самостоятелно управление (над 121 мандата).
Така сините зорлем направиха своя бивш партньор в управлението Ахмед Доган неизбежен коалиционен съюзник на Царя. Лидерът на ДПС подкрепи величеството с 21 мандата.
Управлението на съдружниците по неволя се предвиждаше да падне за месеци от сценаристите, предизвикали ситуацията. Социолозите, които и днес вещаят забрава, непрекъснато публикуваха изследвания, според които Симеон ще падне от власт до половин година.
Но те, както обикновено, не познаха. Хората на Царя и Доган не само изкараха успешен първи мандат, но даже влязоха в Тристранната коалиция с БСП след изборите от 2005 година.
Така продължителността на общото им управление досега е 8 години."
Горския
14/06/2017, 21:25
Пропусна да коментираш това:
А трябва ли да коментирам всякакви глупости?!
Ето статия от 12.5.2009
...... Хората на Царя и Доган не само изкараха успешен първи мандат, но даже влязоха в Тристранната коалиция с БСП след изборите от 2005 година.
Така продължителността на общото им управление досега е 8 години."[/b]
Както се казва: Пази Боже!
царчето в тристранната коалиция!
А коя беше тя?
А трябва ли да коментирам всякакви глупости?!
Разбира се че не!
п.п. Като поданик трябва да си над тези неща!!!
Бай Ганьо
14/06/2017, 21:36
Четеш избирателно.
"Така сините зорлем направиха своя бивш партньор в управлението Ахмед Доган неизбежен коалиционен съюзник на Царя. Лидерът на ДПС подкрепи величеството с 21 мандата."
Но свикнал съм.
И тогава имах спорове с чугунени костовисти.
Buitenlander
14/06/2017, 21:38
Ето статия от 12.5.2009
"2001 година не беше толкова отдавна. Всички имаме спомени оттогава.
Макар не медиите да бяха продали държавна собственост на стойност 25 млрд. лева за 1 милиард. Включително, Кремиковци за 1 долар при световен подем на металургията тогава.
Най-засегнат Костов беше от домогванията на Симеон Сакскобургготски да влезе в българската политика.
За да не го направи, кабинетът на СДС прие решение за връщане на царските имоти на сваления монарх, сестра му Мария Луиза и на техните братовчеди.
Така сините зорлем направиха своя бивш партньор в управлението Ахмед Доган неизбежен коалиционен съюзник на Царя.
"
Мъдрости си цитирал гледам......-)))))
Отдолу нагоре:
1.Ахмед Доган не е бил партньор в управлението на Костов, защото ОДС си имаха 137 депутата в парламента.Всъщност, правителството на Костов е първото без участие на ДПС.В политиката ги върна царя.
2.Ако наистина царят се е отказал от президентското място заради някакви имоти, то тогава каквото и лошо да е написано за него - малко е.
3.Простотията за Кремиковци даже не ми се коментира.....
...Но свикнал съм.
....
Свикнал си амчи как!
"Тристранната коалиция с БСП след изборите от 2005 година. "
п.п. ганчо, четеш ли какво постваш?
Да не би и ти да си от "другарите" с опорните точки?
Сините зорлен са натресли на Симеон коалиция, ама на него май му се е харесалка, та затова е решил да повтори.
Ама той, апетитът идвал с яденето, казват.
Бай Ганьо
14/06/2017, 21:53
Никъде не се казва, че Ахмед Доган е бил партньор в управлението на Костов,
"Така сините зорлем направиха своя бивш партньор в управлението Ахмед Доган..."
Тук се споменава явно за 36 Народно събрание.
Buitenlander
14/06/2017, 21:56
Никъде не се казва, че Ахмед Доган е бил партньор в управлението на Костов,
"Така сините зорлем направиха своя бивш партньор в управлението Ахмед Доган..."
Тук се споменава явно за 36 Народно събрание.
Е да де , "бивш партньор в управлението" какво означава?-))))
Ааа, разбрах, на автора му е пълна каша какво е СДС и какво ОДС и си пише каквото му падне.
Бай Ганьо
14/06/2017, 21:59
Хора, на вас нещо ви има.
Царя не дели българите на комунисти, демократи, турци, цигани и т.н.
Той е Цар на българите.
Разбирам, че ви е трудно да го разберете.
Няма как да разберете и това, че той не търси мъст на тези,
които прокудиха семейството му от България.
Бай Ганьо
14/06/2017, 22:02
Не знам какво означава, но помня, че Доган ги редуваше отзад всички.
....Няма как да разберете и това, че той не търси мъст на тези,
Амчи как ще търси мъст, като му платиха комарджийските дългове?
Толкова му бе отъняло вратлето, че щяха да го бият накрая!!!
п.п. Ама оправи се човечето. Ската некой леф!
Бай Ганьо
14/06/2017, 22:08
от Уикипедия, свободната енциклопедия
40-то Народно събрание е народното събрание, избрано на 25 юни 2005 г. и свикано на 11 юли 2005 г. Мандатът му приключва на 25 юни 2009 г.
Този парламент остава в историята със създаването на т.нар. „Тройна коалиция“ и Правителството на Сергей Станишев и въвеждането на плосък данък от 10% върху доходите.
Той е Цар на българите.
Лично аз не съм го виждала в ролята на цар. Беше министър-председател, кандидатирал се по партийна линия и като такъв, би следвало да прави разлика между останалите партии. Поне идеята на многопартийната, политическа система го изисква.
Buitenlander
14/06/2017, 22:10
Хора, на вас нещо ви има.
Той е Цар на българите.
Разбирам, че ви е трудно да го разберете.
Няма как да разберете и това, че той не търси мъст на тези,
За мен е неразбираема и безпринципна позиция това, да направиш коалиция с този, който е разстрелял чичо ти, осквернил гроба на баща ти и фалшифицирал може би най-важния референдум на народа ти.
Buitenlander
14/06/2017, 22:12
Не знам какво означава, но помня, че Доган ги редуваше отзад всички.
С изключение на Иван Костов.Там го изклатиха качествено.
Виж сега, вярно, че е неразбираема и безпринципна неговата позиция, ама когато човек е на зор ...
Явно го е напъвало.
Buitenlander
14/06/2017, 22:15
Той е Цар на българите.
Цар Симеон може и да не ги дели.
Премиерът Симеон Борисов беше длъжен да го направи.
Горския
14/06/2017, 22:16
2.Ако наистина царят се е отказал от президентското място заради някакви имоти, то тогава каквото и лошо да е написано за него - малко е.
Пояснение за теб, приятелят Онуфри, тези работи не го интересуват :
За да се кандидатира някой за Президент трябва :
- да е роден в България
- да е навършил 40 години
- И ... да е живял в страната през последнитед 5 години : "поправка Симеон" - специално ИЗМИСЛЕНА, за да попречи на Цар Симеон II да се представи за Президент - долна манипулация
....Този парламент остава в историята със създаването на т.нар. „Тройна коалиция“ и Правителството на Сергей Станишев ... .
Сигурен съм, че ще ни просветиш как участва царчето в "т.нар. „Тройна коалиция“ и Правителството на Сергей Станишев "
п.п. А и нещо за Бригадир Аспарухов?
Buitenlander
14/06/2017, 22:20
За да се кандидатира някой за Президент трябва :
- да е роден в България
- да е навършил 40 години
- И ... да е живял в страната през последнитед 5 години : "поправка Симеон" - специално ИЗМИСЛЕНА, за да попречи на Цар Симеон II да се представи за Президент - долна манипулация
Прав си, благодаря, пропуснал съм го! Значи статията дето я цитира бай Ганю е пълна с по-големи глупости отколкото видях на пръв поглед.
Въпрос - какво е твоето лично мнение за коалирането на ПОЛИТИКА Симеон Борисов със БСП?
Бай Ганьо
14/06/2017, 22:21
Sorry, но Горския е прав.
Просто няма смисъл.
Buitenlander
14/06/2017, 22:22
Виж сега, вярно, че е неразбираема и безпринципна неговата позиция, ама когато човек е на зор ...
Явно го е напъвало.
Има и друг вариант - да не сме дорасли да я разберем....
....
Ама хич!
То е ясно, че перекендето СБФ дойде да си прибере (открадне) квот може!
Първата му работа беше да си назначи послушковците областни управители, за да му "върнат" имотите разбира се!!!
Buitenlander
14/06/2017, 22:26
Sorry, но Горския е прав.
Просто няма смисъл.
Що бе, опитай.Както видя в другата тема, аз считам парламентарната монархия за най-добрата форма на управление.Обясни ми на мен, що това мадридско говедо, поне не се опита като Слави Трифонов един референдум да направи, като му целуваха краката хората по улиците?Ами съвсем меркантилно се навря в републиканското управление и успя както виждаш едновременно да просере собствения си авторитет и самата идея за монархия завинаги?Дай твоето обяснение, аз нямам.

Като му дойде времето, ще разберем, викаш.
Що бе, опитай.... Дай твоето обяснение, аз нямам.
Очакваш ли го наистина?
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля
натиснете тук.