Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Каква е разликата между „пестелив“ и „стиснат“......?
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2
admiral
Цитат(Mukaveev @ 11/03/2019, 19:51) <{POST_SNAPBACK}>
Каква е разликата между „пестелив“ и „стиснат“ ?

Мноу ясно каква е разликата:
Стиснатата жена е пестелива, докато пестеливият мъж всъщност е стиснат,. smile.gif
agrippa
Скъперникът си остава такъв до края на живота, след смъртта му намират съкровища, сметки, залежи от ценности, а преди това той се е лишавал от всичко, както и близките си.
Пестеливият пести за поредното пътешествие, придобивка, някои за черни дни. Затова не ги харчи за глупости, маловажни неща, вредни направо. Парите са си негови и той има право да ги разпределя както реши.
Mukaveev
Цитат(agrippa @ 24/03/2019, 04:14) <{POST_SNAPBACK}>
Скъперникът си остава такъв до края на живота, след смъртта му намират съкровища, сметки, залежи от ценности, а преди това той се е лишавал от всичко, както и близките си.
Пестеливият пести за поредното пътешествие, придобивка, някои за черни дни. Затова не ги харчи за глупости, маловажни неща, вредни направо. Парите са си негови и той има право да ги разпределя както реши.

Е пестеливия като е пестелив............. как ще си даде спестените пари за ...пътешествие? Нали е пестелив? Едно пътешествие да му нарушава пестеливостта ...
agrippa
Цитат(Mukaveev @ 24/03/2019, 11:31) <{POST_SNAPBACK}>
Е пестеливия като е пестелив............. как ще си даде спестените пари за ...пътешествие? Нали е пестелив? Едно пътешествие да му нарушава пестеливостта ...

Не мога да ги мисля, може и да няма рязка граница между тия типове. Аз първо пътешествам, а после се оправям някак си с банките..
Mukaveev
Цитат(agrippa @ 24/03/2019, 20:39) <{POST_SNAPBACK}>
Не мога да ги мисля, може и да няма рязка граница между тия типове. Аз първо пътешествам, а после се оправям някак си с банките..

Буржоа.....
Питето
Пести за пътешествие, и като спести колкото трябва, плаща и пътешества. Стиснатия, той "спира левове" без цел, просто заради "спирането".
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.