Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Фалшиви новини .....
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2
lati1960
Цитат(ЕксГорски @ 06/05/2020, 21:17) <{POST_SNAPBACK}>
И аз, като несведущ в материята, съм объркан. Някой от вас двамата би ли ми разяснил :
- Земята плоска ли е или не ?
- Тя ли се върти около Слънцето или обратно ?
- Кога ще бъде ... "Стршният Съд" ?

misli.gif 292.gif

Има начин да разбереш, всичко това. Дори два.
Първият е да отвориш оная дебелата черна Книга, и да четеш. И каквото схванеш.
Другият се нарича молитва. Прибираш се вкъщи, изолираш се в най-самотното си и спокойно място от всички, и, почваш:
"Отче наш, Който си на небесата... " По нататък може и със свои думички, може и въпроси. Като горните. И, каквото ти се разкрие.
-----------------------------------------
офтоп. А Земята лично аз не знам каква е. Като я видя един Ден оттам Горе, ама много Отгоре, ще разбера. Каквато и да е, в момента е наш общ дом, за съжаление не всички я възприемат като такъв. А т. нар. Страшен Съд ще е едва след възкресението от мъртвите. Но, ако не вярваш в това, защо питаш? Яж, пий и се веселѝ, нали това ще ви остане?
Питето
Тези са силни, щото знаят че имат гарантирано здравеопазване. Та заради това пишат каквото им текне, щото са сигурни че ако несъществуващия вирус ги налегне и им влоши съпътсващите болежки, ще бъдат лекувани безплатно и веднага. Като антинаксърите, дето разчитат на ваксинираните около тях, а ако нещо се сгафи на яко здравеопазване. Иначе там, дето ваксините ги има само ако са дарение, опашката за ваксиниране е по-дълга от опашката за вода (а водата за пиене е доста дефицитна стока по онези места). Та ако тези разчитаха на здравни застраховки и здравни фондове, гарантирам ти че щяха да ходят с маска и да си стоят карантинирани по къщите щото иначе скъпо. Абе хора сме, знаем си слабостите.
avanor
uhuh.gif
Радио Ереван
Цитат(lati1960 @ 06/05/2020, 21:53) <{POST_SNAPBACK}>
Яж, пий и се веселѝ, нали това ще ви остане?

Мисля, че може би от благоприличие пропусна нещо? az takovata.gif
ЕксГорски
Цитат(lati1960 @ 06/05/2020, 20:53) <{POST_SNAPBACK}>
Има начин да разбереш, всичко това. Дори два.
Първият е да отвориш оная дебелата черна Книга, и да четеш. И каквото схванеш.
Другият се нарича молитва.

Това хубаво, обаче : Опитах да си изясня нещата в Християнския форум, където дискусия по интересуващите ме въпроси кипи от известно време. Там всички са чели Книгата, която ми препоръчваш. И не само са я чели, но са доказани специалисти по Нея. И всички те се молят постоянно и усърдно (не само с "Отче Наш").

Проблемът е че установено мнение няма, напротив, мненията са диаметрално противоположни ?!
misli.gif 292.gif
ЕксГорски
Цитат(Riki @ 05/05/2020, 21:06) <{POST_SNAPBACK}>
Вируси, могат да се доказват на 100% само........

оптически микроскоп? 5fb3a466.gif
Shade
Цитат(ЕксГорски @ 07/05/2020, 03:05) <{POST_SNAPBACK}>
Това хубаво, обаче : Опитах да си изясня нещата в Християнския форум, където дискусия по интересуващите ме въпроси кипи от известно време. Там всички са чели Книгата, която ми препоръчваш. И не само са я чели, но са доказани специалисти по Нея. И всички те се молят постоянно и усърдно (не само с "Отче Наш").

Проблемът е че установено мнение няма, напротив, мненията са диаметрално противоположни ?!
misli.gif 292.gif

Последното място, където можеш да получиш реални познания по интересуващите те въпроси (мястото на Земята и Слънцето във Велената и бъдещето на Вселената) е споменатото писание. Даващо познания на нивото отпреди хилядолетия.
Друг е въпросът, ако имаш нужда от морално-кървави истории и утеха на вяра. Тогава по-добро четиво от споменатото няма. Заравяш си главата в пясъка (фигуративно казано) и се отдваш усърдно на "Отче наш" с вярата, че Бог, който те обича персонално, ще си каже: "Абе имам генерален план за развитието на Вселената, обаче съм толкова поласкан от трогателното усърдие на това чедо, че от мен да мине, ще изпълня молбата му". notworthy.gif
lati1960
Цитат(ЕксГорски @ 07/05/2020, 13:05) <{POST_SNAPBACK}>

misli.gif 292.gif

Свобода на словото, дори във вярата. Какво да се прави. rolleyes.gif
lati1960
Цитат(Shade @ 07/05/2020, 16:39) <{POST_SNAPBACK}>
Последното място, където можеш да получиш реални познания по интересуващите те въпроси (мястото на Земята и Слънцето във Велената и бъдещето на Вселената) е споменатото писание. Даващо познания на нивото отпреди хилядолетия.
Друг е въпросът, ако имаш нужда от морално-кървави истории и утеха на вяра. Тогава по-добро четиво от споменатото няма. Заравяш си главата в пясъка (фигуративно казано) и се отдваш усърдно на "Отче наш" с вярата, че Бог, който те обича персонално, ще си каже: "Абе имам генерален план за развитието на Вселената, обаче съм толкова поласкан от трогателното усърдие на това чедо, че от мен да мине, ще изпълня молбата му". notworthy.gif

Топло. good.gif
Направо си за другия раздел, с готова нова тема.
И аз понякога съм се чудил как някои вярващи чрез молитвите си буквално сякаш се опитват да командват Господ. Трогателно усилие, плод на чистосърдечен наивитет, дано. Иначе в самата молитва "Отче наш" ни е дадена насоката как да се молим и кой с кого да се съобразява: "Отче наш, Който си на Небесата, да дойде ТВОЕТО царство, да бъде ТВОЯТА воля, както на Небето, така и на Земята... " Не ми е работа аз да давам съвети в това отношение, но лично за мен най-правилната и кратка молитва е: Господи, да бъде твоята воля, амин! Прав си и за това, че религиозният терен не е най-подходящ за прецизни научни разисквания, защото негова основа е вярата, не точните научни данни и факти. Специално Християнството няма такива амбиции, да дава точни научни определения и характеристики на сегашното ни материалистично битие. То се занимава с друга форма на битието, т. нар. духовен свят, като целта на вярата и нейна надежда е нов свят, с нов живот на нова Земя и под Ново небе, различни от сега познатите ни. Затова, аз конкретно, когато искам да пиша нещо тук извън този смисъл и цел, на вярата, го правя тук, в общия раздел, не в другия. Там е територия на Духа, не на науката. Не че винаги трябва да са в конфликт, точно обратното, но, друга тема.
Riki
Оптичен?!?! rolleyes.gif
Имам си принцип да не твърдя нищо на 100%.
Защо сега го казах?!

Защото, въпросът не е до микроскопи. Въпросът е ............

PCR доказва точно, каквото търсим, както каза Тарби.

Дава отклонения - да! Казах го, но не тук. Напр. ако пробата е взета неправилно. Дълбоооко през носа! Да ти се догади!! И търсим парченца от генома на вируса. Трябва да са достатъчно..

Всъщност....може и с микроскоп. Но! Трябва вирусът да се култивира ..да кажем в кокоши ембриони и да се търси точно определен ефект ("цитопатичен").

Да ти кажа...уморих се......

Мислете си, каквото си искате...

Извини ме, че те занимавам с глупости... 770d4fd976.gif
Shade
Цитат(lati1960 @ 07/05/2020, 09:39) <{POST_SNAPBACK}>
Топло. good.gif
Направо си за другия раздел, с готова нова тема.
И аз понякога съм се чудил как някои вярващи чрез молитвите си буквално сякаш се опитват да командват Господ. Трогателно усилие, плод на чистосърдечен наивитет, дано. Иначе в самата молитва "Отче наш" ни е дадена насоката как да се молим и кой с кого да се съобразява: "Отче наш, Който си на Небесата, да дойде ТВОЕТО царство, да бъде ТВОЯТА воля, както на Небето, така и на Земята... " Не ми е работа аз да давам съвети в това отношение, но лично за мен най-правилната и кратка молитва е: Господи, да бъде твоята воля, амин! Прав си и за това, че религиозният терен не е най-подходящ за прецизни научни разисквания, защото негова основа е вярата, не точните научни данни и факти. Специално Християнството няма такива амбиции, да дава точни научни определения и характеристики на сегашното ни материалистично битие. То се занимава с друга форма на битието, т. нар. духовен свят, като целта на вярата и нейна надежда е нов свят, с нов живот на нова Земя и под Ново небе, различни от сега познатите ни. Затова, аз конкретно, когато искам да пиша нещо тук извън този смисъл и цел, на вярата, го правя тук, в общия раздел, не в другия. Там е територия на Духа, не на науката. Не че винаги трябва да са в конфликт, точно обратното, но, друга тема.

Кой е другият раздел? Да не е Х-фор? Ако да, мястото на подобна тема е най-малко там. Защото там няма нито един, който да даде отговор директен и ясен на простичкия въпрос откъде идва това желание за непродуктивни молитви. Основен закон в развитието на живата Природа (наречи го Бог, ако смяташ, че това има някакво значение) е естественият отбор. Явление, което се базира само и единствено на борба. Не на молитви, дори да са най-правилни и кратки. Обърни внимание, че тук не става въпрос за наука, а за разум и практическа логика. Значи някакво величие, което много те обича, има царство и ако пълзиш смирено в краката му да се молиш усърдно и да благославяш, ще те покани в това царство. Бре, да му се не види и сатрапа. Не ще той република, царство иска. misli.gif
lati1960
Цитат(Shade @ 08/05/2020, 03:59) <{POST_SNAPBACK}>
Кой е другият раздел? Да не е Х-фор? Ако да, мястото на подобна тема е най-малко там. Защото там няма нито един, който да даде отговор директен и ясен на простичкия въпрос откъде идва това желание за непродуктивни молитви. Основен закон в развитието на живата Природа (наречи го Бог, ако смяташ, че това има някакво значение) е естественият отбор. Явление, което се базира само и единствено на борба. Не на молитви, дори да са най-правилни и кратки. Обърни внимание, че тук не става въпрос за наука, а за разум и практическа логика. Значи някакво величие, което много те обича, има царство и ако пълзиш смирено в краката му да се молиш усърдно и да благославяш, ще те покани в това царство. Бре, да му се не види и сатрапа. Не ще той република, царство иска. misli.gif

Да, определено се разбрахме и по това. Висшата Сила, така компромисно да я наречем, не иска пълзене, а точно борба, или работа, иначе казано. То си го пише, в първия раздел, Битие, на същата Книга: "И, създаде Господ Бог човека, и го постави в Градината, да я ОБРАБОТВА и пази... " Не че има вече много мераклии, да я обработват тая градина, земицата ни, но друга тема. Народът ни мъдър го е казал кратко и ясно, в същи смисъл: Лозето не иска молитва, а мотика! Така че те разбирам и по това, и се съгласявам. Които са готови на пълзене и чакат наготово, има един друг, с други начини освен труда и работата, чрез които ще получат. Но там и цената е друга, жестока. Та така, всеки си прави избора, и си носи последствията. Животът ни е точно това, освен естествен подбор - избор. Всеки ден, час, минута, секунда понякога... но избор. И много уроци, разбира се. Но друг разговор. По този мога да изкажа отново лично мнение, че: Когато наука и вяра /не религия/ се пресекат в поносимо разбирателство, тогава светът ни ще стане това, за което всички мечтаем, но никой реално не работи за да стане, едно по-добро място. Е, има бели лястовици и в този смисъл, като Мъск, Зукърбарг, Гейтс донякъде, и други... Но зависи дали всички те ще изберат светлата или тъмната страна на царството, или републиката, все едно. Ще ме разбереш. Бъди здрав!
Питето
Е, като нямаш акъл за критично мислене и съсвем по естествения подбор някой тарикат ще ти пробута я писания от преди хиляда години, я нЕкоя фалшива новина... и ще те преджоби, или ще ти гледа сеира...

И в тази посока, ето какво мисли един жител на една плоска земя относно боговете и молитвите: "Мнението на Игорите за молитвите е, че те са просто надежда, изразена ритмично." thumbup.gif
D-rA
Цитат(Питето @ 08/05/2020, 22:02) <{POST_SNAPBACK}>
И в тази посока, ето какво мисли един жител на една плоска земя относно боговете и молитвите: "Мнението на Игорите за молитвите е, че те са просто надежда, изразена ритмично." thumbup.gif

Лотарийните билети, друго ли бяха? sunbathing.gif
lati1960
Цитат(Mukaveev @ 15/04/2020, 22:43) <{POST_SNAPBACK}>
Фалшиви новини .........заливат мрежата: В НАСА чували аплодисменти от Индия, лондончани се радвали на Айфеловата кула.

Това е изкуство , да измислиш...... дивотия.
Дайте идея, заглавие за фалшива новина........ но да е добра, по - добра от истинската. М?

Дали е фалшива новина, ето това:

https://www.vesti.bg/sviat/pred-falit-li-e-turciia-6109671

misli.gif Чудя се, в смисъл дали Турция ще е първата лястовица така да се каже, фалирала след корона шоуто?
И дали ще има и други? И какво следва от това?
Кажете какво мислите.
lati1960
Какво мислите за ето това:

https://www.mediapool.bg/bozhkov-pusna-vide...news307484.html

Кой е фалшив в цялата работа? Щото новината едва ли.
Днес Божков публикува нови "разкрития" по общуването си с властта в лицето на г-н Борисов, финансовия министър Горанов, в които твърди, че бил рекетиран и изнудван да даде 200 милиона лева за реклама в Нова Броуд, притежавана от братя Домусчиеви, близки до властта и ГЕРБ. По мое мнение това си е битка за власт и парѝ, в среди, които отдавна у нас определихме като "мафията си има държава", които ни управляват. Няма невинни в тая работа, опитвам да кажа. Интересното е, че великият борец за правда и справедливост новият ни главен прокурор се прави на ни лук ял, ни лук мирисал, омаловажаващ случващото се. А става дума за стотици милиони! Аз не взимам страна в тая гадост, но става дума за средства, откраднати от данъкоплатците. Които факти, горните, категорично опровергават предишни оправдания на министър Горанов, че не е знаел за случващото се около финансите на господина Божков. Самият Горанов, според юристи, и то мастити, не според мен, си е отвсякъде за разследване по казуса и случая. Защото е ясно, че ако наистина Божков дължи над 700 милиона данъци на държавата, то вината е и на самия Горанов, който е трябвало много по-рано да проконтролира и осветли това. Защото е видно, че е знаел! Същото важи донякъде и за премиера Борисов, щото е ясно, че и той е бил в течение около нещата на Божков и далаверите му. А Гешев просто рече, че нямало нищо притеснително в тия разкрития, на Божков напоследък. Дали е прав, според вас? Щото аз помня едно тефтерче отпреди време, в което се говореше кого властта да удари, да оправи, изрекетира и кого да пощади, което тефтерче беше знаково как се управлява у нас. Днес войната между Божков и Борисов, разбираме и Горанов, осветлява същите порочни практики. Докато Божков си е плащал и е бил удобен, никой не го е закачал. Но явно някъде в нещо е сгафил, може би не ги е дал тези 200 милиона, на Домусчиеви... и е бил ударен, ако мога да използвам терминологията от онуй тефтерче. Ето по това удряне много я бива нашата Прокуратура. Но за реални престъпления, и то за стотици милиони, никаква я няма. Това е отвратителното. И омерзителното. Понеже се оказва, от случая, че всички са мафия от управлението, включващо и олигарси, прокурори, и то главен явно, премиер, финансов министър, кабинет... Тоест, потвърждава се моята версия, че заради новите технологии и новата информационна среда, глобалната, властта вече не може да прикрива подобни корупционни практики и действия. А по-големият проблем е, че няма никакви последствия от това. Така че, не само вируси ще ни натрисат, ми какво ли не, за да ни парализират и да не ги закачаме, мафиотите, които ни управляват. Не че и преди не е било така, но сега вече нищо не може да бъде укрито. Жалко, че не сме народ, и че търпим подобно нещо. Те затуй се и случват тези неща, понеже обществото ги търпи. Както е в поговорката: Не е луд който яде два зелника, луд е който му ги дава!
Питето
Друго са. Те са периодична статистика на мераклиите да получат много срещу нищо, както и на броя на хората, които не си вадят поука от собствените грешки и ги повтарят многократно. Най-хубавото е, че това изследването го плащат самите изследвани вместо държавата да се харчи.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.