Цитат(Радио Ереван @ 03/06/2020, 01:42) <{POST_SNAPBACK}>
По-вероятно е смъртното наказание да започне да се прилага и при грабежи или нараняване на полицай. Затворът не може да уплаши всички престъпници.
Като е толкова лошо в САЩ защо много българи отиват да работят там?
И аз си мисля, че расизъм на практика няма. Сега заради пандемията в САЩ безработицата се увеличи много. Това е причината.
Като е толкова лошо в САЩ защо много българи отиват да работят там?
И аз си мисля, че расизъм на практика няма. Сега заради пандемията в САЩ безработицата се увеличи много. Това е причината.
Всъщност расизъм има. Неявно и не под формата на сегрегация. Черните го поддържат с предизвикателно поведение. Когато някой черен го хванат в крачка, примерно да краде и да не е в състояние да избяга, започва да се тръшка и да надава вой до небесата, че е жертва. Именно вой, въргаляне по земята с крещене без някой да го е докоснал. Театър, много удобен на фона да вечната болна тема за дискриминация и расизъм. Черните никой не го ограничва да се образоват. Има много начини и за бели, и за черни амбициозни интелигентни, но бедни младежи да се образоват на кредит (студентски заем, спонсори) и доста от черните са добре образовани и добри специалисти във всички сфери. Преобладаващ процент от черните са такива, в сравнение с нашите цигани. Голяма част от тях, обаче, са точно като циганите: живеят в гета и се прехранват по цигански, че и повече: кражби, наркотици, убийства...
Случката с George Floyd е отвратително полицейско насилие. Извършил е престъпление, за което е щял да получи съответно наказание. Но адекватното наказание нито е смъртно, нито е жестока инквизиция, и най-малко от всичко полицаите са съдии и изпълнители на присъда. Длъжни са да му сложат белезниците, да го обездвижат, и да го оставят да си врещи в опит да обърне знака на дискриманацията. Полицаите, обаче, са хора като всички и като всички хора между тях има нетолерантни, нервозни, простаци, злобни, които като изпаднат в изнервяща ситуация се объркват и губят реална представа какво вършат. Уж ги тренират на устойчивост, но явно е до подбор.
На някои места екстремисти-тарикати умело използват протестните демонстрации, създават суматоха, разбиват магазини и крадат. За тази страна това не е нещо ново. И да, напрежението е по-високо в резултат на безработицата, предизвикана от COVID-19.