Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Чакате ли нещо да се случи?
Форум АБВ > Общи > Ъ?
Страници: 1, 2
Тарабас
Цитат(prius06 @ 29/07/2020, 23:26) <{POST_SNAPBACK}>
Изказаното от мен мнение беше против цензурата. Ако нямаш какво да кажеш по този въпрос, няма смисъл да отговаряш на моите постинги.

Ами за това се включих и аз. Съм за цензурата, когато става въпрос за скучаещи чикиджии, които дават съвети за всичко без да се налага да носят за каквото и да е отговорност.
Shade
Цитат(prius06 @ 29/07/2020, 19:56) <{POST_SNAPBACK}>
Точно това се случва в момента и в Щатите. Всички мнения, които противоречат на "официалната линия", изчезват почти мигновено. Опитай се да пуснеш линк към голям сайт (ютюб, фейсбук) и ще се видиш колко време ще издържи. Дори туийтовете на Тръмп изчезват (или поне така се твърди).

Чия е "официалната линия" и в какво се изразява?
На илюминатите, които подготвят "Новия Световен Ред", може би? smile.gif
prius06
Цитат(Тарабас @ 30/07/2020, 06:25) <{POST_SNAPBACK}>
Ами за това се включих и аз. Съм за цензурата, ...
Значи си щастлив
Радио Ереван
Цитат(prius06 @ 30/07/2020, 01:18) <{POST_SNAPBACK}>
Нека започна отначало.

Изказването ми е против цензурата. Нямам нищо против, ако Тарабас застане срещу докторите, които твърдят, че лекарството е безопасно и ги убеди в противното, или поне изкаже мнението си.

Нека обаче си представим ситуация, в която същите тези доктори утре се сдобият с власт и вземат решение да лекуват всички с HCQ и Тарабас се опитва да се изкаже, но мненията му биват изтривани без обяснение - за това говоря.

С цензура проблемите не се решават, а се задълбочават.

И аз съм против цензурата, но представи си, че във форума започна да насаждам омраза или да подбуждам другите участници да вършат престъпления. Представи си и че започна да пиша как един приятел пил отрова за мишки и му минала настинката. Като лекар (макар че не съм) препоръчвам тя да се пие профилактично преди закуска. Администраторите ще ме санкционират, а аз ще започна да се оплаквам, че тези лоши хора са въвели цензура. w00tbrows.gif
Как ще коментираш горенаписаното?

П.П. Внимание!!! Не препоръчвам на никого да пие отрова за мишки, освен ако не е мишка.
prius06
Цитат(Shade @ 30/07/2020, 09:00) <{POST_SNAPBACK}>
Чия е "официалната линия" и в какво се изразява?
На илюминатите, които подготвят "Новия Световен Ред", може би? smile.gif

Сигурен съм че си чувал за Джордж Флойд и за мирните протести, организирани по повод убийството му. А за Sincere Gaston и Natalia Wallace чувал ли си? Виждал ли си протестиращи, носещи плакати с техните имена?
prius06
Цитат(Радио Ереван @ 30/07/2020, 14:21) <{POST_SNAPBACK}>
И аз съм против цензурата, но представи си, че във форума започна да насаждам омраза или да подбуждам другите участници да вършат престъпления...

Аз не препоръчвам нищо. Всеки който иска лечение или профилактика, трябва да говори с доктор - спор няма.

Това, което намирам за недопустимо е, че на основата на изфабрикувана статия с неверни данни (в последствие отхвърлена и оттеглена) клиничните тестовете са преустановени и доколкото ми е известно, няма планове да бъдат възобновени.

През 2005 chloroquine е бил официално препоръчван за лечение и профилактика на SARS-CoV
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1232869/

При препоръки на такова ниво е редно най-малото да се обясни на докторите, които предписват HCQ, че по този начин убиват пациентите си, не мислиш ли?

Shade
Цитат(prius06 @ 30/07/2020, 04:32) <{POST_SNAPBACK}>
Сигурен съм че си чувал за Джордж Флойд и за мирните протести, организирани по повод убийството му. А за Sincere Gaston и Natalia Wallace чувал ли си? Виждал ли си протестиращи, носещи плакати с техните имена?

Като нямаш отговори, не отговаряй с въпроси.
В предишния си пост подчертаваш, че "дори туитовете на Тръмп изчезвали". Без да уточниш, че става дума за потрисащо просташки туитове с директна расистка насоченост.
Какво точно се опитваш да кажеш сега? Че ти е забранено да носиш плакати на убити деца и не ти се позволява да си отвориш устата с възмущение?
prius06
Цитат(Shade @ 30/07/2020, 16:18) <{POST_SNAPBACK}>
Какво точно се опитваш да кажеш сега? Че ти е забранено да носиш плакати на убити деца и не ти се позволява да си отвориш устата с възмущение?
Аз не се опитвам - аз казвам, че според мен поведението на медиите е меко казано неадекватно. Ти виждаш нещата по друг начин - лошо няма.
ByBa
[quote name='Shade' date='30/07/2020,.яла да се задълбочи за короната. Плюс ни в клин, ни в ръкав, празни щуротии за английска кралица и китайски принц. Което се представя за закачка. Означаващо, че ти самата си даваш сметка, че само пушилка вдигаш.
Ако имаш да казваш нещо смислено за коронавируса - казвай. Ако нямаш какво да кажеш, не очаквай да заиграя по свирката ти.
[/quote]
ха, аз очаквах ти да ми отговориш....в този стил...в който обичаш да си пишеш...така че имам ли право да откажа да комуникирам тук с теб? svirkam si.gif
ByBa
Цитат(prius06 @ 30/07/2020, 17:04) <{POST_SNAPBACK}>
Аз не се опитвам - аз казвам, че според мен поведението на медиите е меко казано неадекватно. Ти виждаш нещата по друг начин - лошо няма.

меко казано, казваш....
а силно казано....един пише винаги на първа страница, но отзад - рецепти, обвити не в станиол, а в политика, друг - на втора страница, но отпред пише...вече ...поезия...социална, ама не като Смирненски...трети - само като му видя името знам какво ще напише /освен ако не избелеят малко повече хартията/, а за индианския вожд...Оцеола ли беше, Голямата мечка-баща ли беше...вече не си спомням какво му беше името, но си скубе само перата и ги хвърля на хартия, та...за този ли индианец, пардон индиец, който цитирам, казва:

....

ли да вярвам?

ще напиша малко по-нататък цитата, щот трябва да прегледам пресата...оше веднъж... prashchai grigorii.gif
ByBa
Цитат(Shade @ 30/07/2020, 05:13) <{POST_SNAPBACK}>
Абе каква цензура? Това да не ти е Русия, където съществува едно единствено официално становище?
Нали алтернативната позиция само чака някой да опита да прикрие нещо стойностно, за да му го начука аргументирано.
Цензурираха ли откачената докторка, привърженик на hydroxychloroquine и идиотската "демонска сперма"? Или ще кажаш да, ама защото Тръмп я фаворизира.

Сега е на мода даването на плазма от млади, които са преболедували Короната...не знаеш ли? За да лекуват старите...е, то вече всичко е разрешено, ако не е забранено...и лекуването със стволови клетки или пиенето на суроватката при раждането /има си дума за това, ама я забравих/, или правенето на най-успешната ваксина в най-кратките срокове в златния стандарт 9,99.../по думите на Тръмп/, или използването на стари лекарства за лекуване на червената треска от Марс...да продължавам ли в този дух, или пак ще ме обвиниш, пардон, оцениш...като забавачка, ох, като бавачка...
Shade
Цитат(ByBa @ 30/07/2020, 14:24) <{POST_SNAPBACK}>
[quote name='Shade' date='30/07/2020,.яла да се задълбочи за короната. Плюс ни в клин, ни в ръкав, празни щуротии за английска кралица и китайски принц. Което се представя за закачка. Означаващо, че ти самата си даваш сметка, че само пушилка вдигаш.
Ако имаш да казваш нещо смислено за коронавируса - казвай. Ако нямаш какво да кажеш, не очаквай да заиграя по свирката ти.

ха, аз очаквах ти да ми отговориш....в този стил...в който обичаш да си пишеш...така че имам ли право да откажа да комуникирам тук с теб? svirkam si.gif

След като нямаш какво да добавиш за корнавируса, си напълно в правото си да замълчиш.
В тази връзка бих отбелязъл, че не е моя работа да определям правото ти да комуникираш или да отказваш комуникация.
Shade
Цитат(ByBa @ 30/07/2020, 14:34) <{POST_SNAPBACK}>
...даването на плазма от млади, които са преболедували Короната...не знаеш ли?
...пак ще ме обвиниш, пардон, оцениш...като забавачка, ох, като бавачка...

Отговорът е, че знам.
Не се имам нито за обвинител, нито за защитник, но в случая те оценявам като забавна. smile.gif
ByBa
Цитат(prius06 @ 30/07/2020, 15:23) <{POST_SNAPBACK}>
При препоръки на такова ниво е редно най-малото да се обясни на докторите, които предписват HCQ, че по този начин убиват пациентите си, не мислиш ли?

Значи, много е сложно, материята е много обемиста и спорна.
...кой ще препоръча на докторите да казват истината...те дори не казват, а само в листовката за приемане на лекарството пише за страничните ефекти....

Освен това в статията, която даваш, никъде не е споменат страничния ефект, който отбеляза Тарабас /за незнам коя си вълна на сърцето...ей, много са модерни тези вълни бе/...да мислим ли, че тогава не се е знаело за този страничен ефект...при вълната от 2002 година...или сега вече...колко години по-късно...се знае повече за този сарс, вече коронясан....?
Riki
Значи е обективен!

Да ти кажа, разбирам твоя мотив, НО! Примерът ти е......неточен, защото много зависи. От случая.

Може би, не може да се обобщи. Много зависи!!

В България, доколкото ми е известно, хидроксихлорофин и производните му, дори и с рецепта, не можеш да си купиш от аптека! (изключение, но голямо изключение!, в болница при точно определени пациенти!!!!)

Рецептата (ако са спазени всичките и седем части) си е официален документ, с който се поема отговорност. Разните съвети в интернет, особенно за здравето са.....точно както го каза д-р Тарабас, защото всеки индивид си е индивидуален и е нужен преглед, анализ, преценка.....Няма как да обобщиш за всички без да си го прегледал! Няма!
При условие, че на вируси не действат ..антибиотици ( да кажем), да кажеш - използваме ги профилактично, е наистина смешно. За това понякога се налага цензура.

Аз съм - според зави си.
Дали ме разбираш ?

Питето
Бъркаш "лъжа" и "подвеждаща/непълна информация" с "цензура", а са доста различни неща. Поне така се оказа в този случай. В тази посока, може да изтърсиш кофти/невярна информация (която да се окаже опасна за някого) без да е нарочно, а само щото не си достатъчно информиран или не знаеш цялата необходима информация. Именно заради това във форумите не се дават животоспасяващи съвети, особено за лекарства и лечение. Това е здрав разум и избягване на фатални съвети, а не самоцелно "цензуриране".
ByBa
Цитат(prius06 @ 29/07/2020, 23:26) <{POST_SNAPBACK}>
Изказаното от мен мнение беше против цензурата. Ако нямаш какво да кажеш по този въпрос, няма смисъл да отговаряш на моите постинги.

Е, недейй да се засягаш - нали не те обижда персонално.
Просто се изказва лично мнение, в случая на никнейма Тараба.

А във връзка с твоето мнение "за или против цензурата" искам да добавя.

Съжалявам, но не вярвам в това, което казва тоя индиец /за който пишеш ти и още някои/, цитирам:

“We did this because it was an opportunity to help. We’re not making any money from this,” he said. “This is why I went into medicine.”

Ние го направихме понеже това беше възможност да помогнем. Ние не го правим за пари....Това е за което аз станах доктор...."

За кое е станал доктор не става ясно, но...позволи ми на мойте години да бъда скептична.
Освен това не той е ОТКРИЛ това лекарство...а само се е ползвал от откритието и в своята сфера го е видоизменил...
ByBa
Цитат(prius06 @ 29/07/2020, 18:14) <{POST_SNAPBACK}>
Чудовищна цензура в САЩ.

На основата на фалшиво проучване публикувано и две седмици по-късно изтеглено (за което вече писах), до ден днешен hydroxychloroquine не се употребява. На всичко отгоре медиите блокират с всички сили гласовете на доктори, които искат да споделят личния си опит с това лекарство.

https://www.lifesitenews.com/news/google-fa...-cure-for-covid.

До неотдавна се преструваха, че проверяват фактите и посочваха източниците си. В момента директно трият и не дават обяснение. И дори в случая не става думи за медии, които откровено се придържат към една или друга политическа платформа - става дума за платформи като Гугъл, Ютюб, Фейсбук, Туитър, и пр, които твърдят, че не цензурират информацията, поради което получават облекчения от държавата.

Никой не го е блогирал, ох, блокирал този доктор, само...се съмняват в достоверността...на опитите му не, ами в бързината, с която реагира на постовете на Тръмп... sunbathing.gif
За последния абзац от постинга ти нямам мнение.
ByBa
Цитат(Бай Ганьо @ 28/07/2020, 17:03) <{POST_SNAPBACK}>
Аз не живея на Марс.
Имаш ли представа колко болни от спин са умрели пред очите ми за 30 години?

Мале мила, ти в какво си се забъркал...при извънредните обстоятелства с извънземни ли...
prius06
Цитат(Питето @ 01/08/2020, 07:51) <{POST_SNAPBACK}>
Бъркаш "лъжа" и "подвеждаща/непълна информация" с "цензура", а са доста различни неща. Поне така се оказа в този случай. В тази посока, може да изтърсиш кофти/невярна информация (която да се окаже опасна за някого) без да е нарочно, а само щото не си достатъчно информиран или не знаеш цялата необходима информация. Именно заради това във форумите не се дават животоспасяващи съвети, особено за лекарства и лечение. Това е здрав разум и избягване на фатални съвети, а не самоцелно "цензуриране".

Нищо не бъркам. Това е дефиницията на цензура според Wikipediа.
Цитат
Censorship is the suppression of speech, public communication, or other information, on the basis that such material is considered objectionable, harmful, sensitive, or "inconvenient." Censorship can be conducted by governments, private institutions, and other controlling bodies

Превод от Гугъл, който според мен е долу-горе добър, с изключение на думичката "несъмнен". Според мен "objectionable material" в този контекст означва "материал, срещу който има възражения".
Цитат
Цензурата е потискането на речта, публичната комуникация или друга информация въз основа на това, че такъв материал се счита за несъмнен, вреден, чувствителен или „неудобен“. Цензурата може да се провежда от правителства, частни институции и други контролни органи.

Дефиницията на цензура няма директна връзка с характера на информацията, която е под въпрос. С други думи дали информацията е съмнителна или не - цензурата си е цензура. В интерес на истината всяка цензура защитава нечии интереси. Понякога интересите са благородни, понякога са злонамерени. Според мен един от най-добрите модели за споделяне на информация е този на Wikipedia, В подробности няма да навлизам, но ще кажа, че този модел достига до истината на базата на диалог, не на цензура.

В конкретния случай говорим за лекарство, за което се предполага, че има ефект в лечението и/или профилактиката на болест. Непроверена информация от подобен характер може да помогне, може и да навреди, съгласен съм, поради което трябва да се направи, каквото е необходимо, да се достигне до истината. Въпросният медикамент може да помага, може да няма ефект, може и да вреди. Каквато и да е истината, трябва да се знае. Някои хора не са съгласни с мен, всеки има право на мнение.

Доколкото ми е известно следната информация свързана с Hydroxychloroquine:е вярна:
В САЩ лекарството е одобрено за широка употреба от 1955 година и е използвано зе лечение и предпазване от малария. Изпозлва се също за лечение на ревматоиден артрит, лупус и други заболявания.
Отново в САЩ през 2005 Chloroquine е официално благословено като лекарство за лечение и предпазване от SARS-CoV (за това вече писах).
Hydroxychloroquine и Chloroquine са силно токсични,при свръхдозиране..Chloroquine има два до три пъти по-висока токсичност от Hydroxychloroquine,
Изследване публикувано на 22 май в "The Lancet", съдържащо данни за 96000 пациенти от 671 болници, показващо че употребата на Hydroxychloroquine или Chloroquine не помага в борбата срещу COVID-19 е оттеглено на 4 юни The Lancet Retracts Hydroxychloroquine Study.
Цена на една доза (200мг) под 1 долар. Фирмата, която поризвежда Remdesivir, го продава за 390 долара на доза. Това е Gilead Sciences, известна също с лекарсво за Хепатит C, струващо 1000 долара на таблетка (курс на лечение 84 таблетки). През 1997г. за председател на Gilead Sciences е назначен Доналд Ръмсфелд, който през 2001г напуска, за да заеме поста секретар на отбраната в праителството на Буш.

В момента хората страдащи от ревматоиден артрит, лупус и други заболявания, които са приемали Hydroxychloroquine, не могат да се лекуват заради създаденият дефицит и наложените ограничения. Ако не за друго истината трябва да изплува, за да могат тези хора да получат лечението, от което се нуждаят.
Питето
Умно, Уикипедия. А като провери за цензура, пишеше ли там нещо за даване на акъл без съответния ценз, и за носене на отговорност ако някой те е послушал и се е прецакал? Питам за един приятел.
Riki
Помисли върху тези много силни и точни думи на Питието:
"тази посока, може да изтърсиш кофти/невярна информация (която да се окаже опасна за някого) без да е нарочно, а само щото не си достатъчно информиран или не знаеш цялата необходима информация. " Абсолютно вярно! Защото:

1. Има си правила, поне в България относно .....рекламата на лекарства. За мен е реклама, защото казваш : " конкретния случай говорим за лекарство, за което се предполага, че има ефект в лечението и/... Предполага!?!?

2Има си изисквания .Наредба №1 от 25.01.2012 г. за изискванията към рекламата на ... - ИАЛ

3.Пред населението се допуска реклама само на лекарствени продукти, които се отпускат без лекарско предписание.

Пак ти казвам. Разбирам твоя мотив, но ...с лекарствата/здравето, трябва да се подходи .....отговорно.
Има кой да реши и отмени 'предполага"
Е, освен...ако няма желаещи за опитни мишки....

prius06
Цитат(Riki @ 01/08/2020, 23:02) <{POST_SNAPBACK}>
Помисли върху тези много силни и точни думи на Питието:...

Съвсем умишлено казах, че "се предполага", защото всяко научно изследване започва с предположение/хипотеза, която може да бъде потвърдена, частично потхвърлена или отхвърлена.

Моето мнение е, че трябва да се достигне до истината и да се каже на хората, защото незнанието нанася вреди на тези, които се нуждаят от това лекарство извън контекста на COVID-19, както вече споменах. Ако ставаше дума за лекарство, което е създадено преди два месеца единствено с цел да се бори с пандемията, ситуацията щеше да е друга.

Аз не насърчавам никого към употреба на (или въздържане от) каквито и да е лекарства, дори няколко пъти вече изразих мнение, че хората, които имат нужда от лечение, трябва да потърсят лекарска помощ.
agrippa
Цитат(Радио Ереван @ 27/07/2020, 07:02) <{POST_SNAPBACK}>
=== Аз пък чакам да спрат да крякат чайките във Варна. Наскоро ме проклеха да не се отърва от това крякане, ама аз съм упорит и чакам... sunbathing.gif

П.П. Сега във Варна се излива проливен дъжд и не чувам чайки. smile.gif
Щях да ти препоръчам друго селище без чайки, ама то ги има навсякъде, хранят се с разни боклуци по площади и други места. Но край морето са най-шумни наистина. Музика, слушалки: помага и за шум в ушите.

С пандемията трябва да свикнем явно. Маски и бягане от хората, какво друго. Да, по-малко цифри за умрели да ни поднасят всеки ден: стресът също убива.

Чакам да поспадне жегата, чакам да ми се приспи. icecream.gif
Питето
Ми ето — имаш проблем с климатика, а не с чайките, градския транспорт, шумни компании, форсиране на авто- и мотоидиоти и т.н. кофти и шумни неща. Виж там кое не ти пасва от работния процес на климатика, потърси решение (а има мноооого решения, щото не си единствения с подобни оплаквания) и като го откриеш, ще имаш решени няколко проблема наведнъж. Със сигурност нЕма да ти струва колкото му струва на летището да държи чайките далече от пистата.
ByBa
Искам да ти кажа за нещо, което го чаках от години, и го чакам, и ще го чакам...

Стана така обаче, че докато чаках, взимах в ръка една книга - Персеполис, с картинки, истории на някаква иранка - и се задълбочавах в нея, макар и за кратко....за кратко....до оня ден, когато я приключих, книгата - затворих последната страница

и

ме хвана яд - не бях засякла времето, когато я започнах - щеше да ми бъде интересно за колко време съм я прочела, съсредоточавайки се за малко...

и
сега се чудя - дали да не я започна отново, НО този път ще засека времето !

Не мога да отреча, че понякога се питам - а има ли смисъл? - но после си казвам - хм, то кое ли има толко смисъл - аз нищо не целя с това, едно просто любопитство ме води...
ByBa
Цитат(Shade @ 29/07/2020, 15:20) <{POST_SNAPBACK}>

въпреки рязко увеличения темп на смъртност за първата половина на 2020 в сравнение със същия период на предишните години,

Значи - това не е факт!
Това е неистина, да не кажа лъжа, защото ми се струва, че и ти не знаеш или поне не си видял графиката.

А графиката на брой починали през първата половина на 2020 година е точно обратната на тази през първата половина на 2019 - малко по-малко починали, отколкото през първата половина на 2019 г.

За края обаче на 2020 година, за последните месеци - октомври, ноември и отчасти декември /пиша отчасти, защото графиката я гледах в средата на декември/ броя на общопочиналите е почти два пъти повече от тези, починали през 2019 г. за същите месеци.
ByBa
Цитат(Shade @ 30/07/2020, 03:55) <{POST_SNAPBACK}>
...представя за закачка. Означаващо, че ти самата си даваш сметка, че само пушилка вдигаш.

Малеееее, Господине, ама вие тук в какъв форум пишете, Ъ ????
ByBa
Цитат(Shade @ 29/07/2020, 18:27) <{POST_SNAPBACK}>
Може и да съм непукист, но това не ми пречи да бъда обективен.

Ти не си непукист, а що се отнася до "обективността" ти - оставям я настрана, когато налагаш своето мнение без да вземеш предВид това на другите и винаги /само, от време на време, постоянно, чат-пат/ влизаш в противоречие .

Не е лошо, човек има право на избор /на мнение/- другите де, като бай Ганьо.
Shade
Цитат(ByBa @ 16/01/2021, 07:21) <{POST_SNAPBACK}>
Ти не си непукист, а що се отнася до "обективността" ти - оставям я настрана, когато налагаш своето мнение без да вземеш предВид това на другите и винаги /само, от време на време, постоянно, чат-пат/ влизаш в противоречие .

Не е лошо, човек има право на избор /на мнение/- другите де, като бай Ганьо.

Звучиш добре като арбитър наедро. smile.gif
Но за да не си голословна, би ли посочила как точно налагам своето мнение и къде точно съм влязъл в противоречие.
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 02/08/2020, 21:02) <{POST_SNAPBACK}>
Ми ето — имаш проблем с климатика, а не с чайките, градския транспорт, шумни компании, форсиране на авто- и мотоидиоти и т.н. кофти и шумни неща. Виж там кое не ти пасва от работния процес на климатика, потърси решение (а има мноооого решения, щото не си единствения с подобни оплаквания) и като го откриеш, ще имаш решени няколко проблема наведнъж. Със сигурност нЕма да ти струва колкото му струва на летището да държи чайките далече от пистата.

Не е от климатика. Сега не ги чувам дори когато прозореца ми е отворен, а аз редовно проветрявам стаите. thumbup.gif
biggeorge
Чакам времето да се стопли, че ми писна да е студено. sad.gif
Благодарен съм на глобалното затопляне за топлата зима дотук. sun.gif
agrippa
Гледайте това видео, докато го има налично.https://www.youtube.com/watch?v=E0cbIzJy-R0...;has_verified=1
Очаквайте всичко това да се случи, пригответе се. На английски.
Питето
Аха, само да успеят да кирилизират чиповете във ваксините и ще се случи...
Баце, чипиране на хората (без чипове) е проиграно и доказано не работи. В краткосрочен план има як ефект, който обаче в дългосрочен план срива системата дето разчита на чипиране (таковата, промиване на мозъка с "правилни идеи"). Дори религиите (с техния вековен и хилядолетен опит), разчитат на зарибяване от самото раждане и през целия живот та да им се получат нещата, ама успяват да докопат само мижав процент от населението. Аха, точно така, повечето вярващи или са лицемери, или се правят че вярват щото да не ги линчуват. Самата идея да се вкарат хората в тесни релси е обречена, щото света предлага широка гама изненади, а когато си в тесни релси няма как да се справиш с тях и влакчето дерайлира. Само дето мераклиите за машинисти не четат история, и заради това винаги остават изненадани накрая. Ако оцелеят до края де...
Радио Ереван
Цитат(agrippa @ 08/02/2021, 19:16) <{POST_SNAPBACK}>
Гледайте това видео, докато го има налично.https://www.youtube.com/watch?v=E0cbIzJy-R0...;has_verified=1
Очаквайте всичко това да се случи, пригответе се. На английски.

Има субтитри.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.