Ще опитам да ти отговоря по реда на кашата, която си забъркал по-горе, дано да успея:
Абсолютно нямам илюзията, че вселената и светът се въртят около моя милост, напротив. Ако по-често беше посещавал Х-форума, там съм го признавал многократно, и е самата истина. Че всичко дето ползвам не само аз е измислено от други, да, факт, неоспорим. Благодарен съм за това, и на Господ, който дава на определени люде такова знание, и на самите тях, учени, иноватори, новатори, и т. н. Но. Проблемът е друг. Не винаги които "откриват" новости, технологии и уникални открития са възнаградени за приноса си. Проучи биографиите на Никола Тесла, на Вилхелм Райх, и много други, чиито разработки тепърва излизат наяве и се внедряват в реалния живот. Но от кого? Ето това е интересно. И на Райх, и на Тесла, че ги споменах, архивите "изчезват" безследно при смъртта им, умирайки и двамата при странни обстоятелства, а днес нахакани момченца като Мъск, Гейтс и подобни се пъчат, сякаш те са открили топлата вода, и не само. Разбираш ли? Ето за това говоря - когато използвам думи като грабеж, контрол, измама, корупция, лицемерие, насилие, нечестие, и производните им.
За дюшека ще пропусна, вече никой не къта пари там, има си банки, карти, офшорки ако щеш, дори биткойни и други крипто валути, както правилно си посочил. Също добре си разбрал идеите на древната римска върхушка, обаче. Защо изчезна древната Римска империя? По същата причина, по която ще изчезне и днешната европейска. Прекалена коректност, отвореност навън към собствените си врагове и "приятели". Древен Рим всъщност погина точно заради своите истински демократични традиции и принципи, които обаче са неприложими в суровата и жестока среда на купища врагове наоколо, тогава т. нар. варвари, които Рим опита да приобщи и цивилизова, както днес ЕС мигрантите и мюсюлманите, но... е, знаем как е свършила тогава историята, скоро същото чака и ЕС. Е, може би не толкова скоро, но със сигурност.
Абсолютно невярно е обаче твърдението ти, че в Библията няма точни и проверени исторически данни и факти. Видно е, че не си я дори отварял, иначе не би твърдял това. Сериозните учени, вкл. историци сверяват не малко от своите трудове с факти и от Библията, специално когато се отнася за регоина на Близкия изток и периода упоменат в Книгата. Няма измислици и натъкмяване, напротив. Има пророчества, направени преди стотици и хиляди години, които са се сбъднали, други се изпълняват днес пред очите ни, за които виждат истински. Като жокер мога да ти предложа едно такова за превземането на град Тиатир от Александър Македонски, който изградил ров от пръст през морето до града, за да го превземе, което е предречено от пророк стотици години преди това! Пише го, оставям ти го за домашно. И не е само това. Но, за другия раздел, да не злоупотребявам тук.
По последното също не си прав, понеже, да, някои печелят, щото правят, но, в крайна сметка нещата винаги опират до обикновения човечец, който трябва да запретне ръкави, и да го извърши, да го изработи реално, с труд и пот, и тъкмо той получава най-малко от цялата работа. Ето това не е редно, и не само според мен. О кей, умственият труд също е важен, дори повече, обаче, само с мислене нищо не става, нали така. И не викам пак Маркс и Енгелс, нито Ленин и Димитров, не. Само казвам, че трябва да има малко по-равномерно и справедливо разпределение на благата в света, най-общо казано. Тоест, обикновените хорица, които се потят и в крайна сметка вършат нещата, по цехове, ниви, заводи, офиси, фабрики, и т. н., да получават поне достатъчно, за да не мизерстват. Но, днес това не е така. В условията на дивашкия консуматорски капитализъм. Ето това аз не одобрявам и никога няма да го приема. Дано най-после да си ме разбрал правилно. Бъди здрав! И не сваляй маската!