Ела да ти продам пушкала, с които после да стреляш по мен, да видиш какво ще получиш срещу парите си... Същото е да си в НАТО, и да очакваш Русия да ти продава и оправя самолетите. За другите неща, може директно да нямаш нужда, обаче като част от същото това общество ти оказват влияние. АКо няма топлоизолации, някой ще плати за топлото и познай кой ще е, въпреки че не му е трябвало. А пък с твоята професия не просто вързан, ами направо закован към това общество и такива изказвания "не ми трябват тези неща, ама ги плащат с моите пари" само показват че не схващаш колко навързана е системата "общество".
Турция как купи руски ракети?

Ще кажеш, да ама САЩ им наложи санкции.
Не знаех, че с Русия сме във война и няма да иска да ни продаде самолети и то с толкова стара технология.
На НАТО можем да обясним, сори нямаме пари за други по-скъпи. Ако искате подарете ни такива, ние ще осигурим пилоти за тях. В най-лошият случай ще поправим старите, но ще излезе по-скъпо от новите.
Полша също може да ни поправи самолетите, ако нямаме възможност да ги заменим с нови.
Или може би и с тях сме във война?
Ще плати за топлото този, който го ползва. За бедните има енергийни помощи. Не можеш ли да разбереш, че тази програма е да се облагодетелстват фирми на властта? Половината от парите се присвояват, ако не и повече. Ако имаш такава фирма за изолации, ще те разбера. Трябва да си много наивен, че се прави заради обществения интерес. Тази програма е от пет години, преди това не е ли имало общество?
Това, че съм държавен служител не значи, че не плащам данъци. Разбира се парите са и мои. По-точно бяха мои. Вече ги раздадоха.