Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Мутафчийски - президент?!?
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2
Krapp
Цитат(ЕксГорски @ 05/02/2021, 16:01) <{POST_SNAPBACK}>
В нормална, демократична страна, армията няма и не може да има политически функции. Действащ генерал може да бъде президент само и единствено в ... бананови републики.
не ми възразявайте с ... Айзенхауер - там ситуацията е съвсем друга!

Така е.
Но има и голяма разлика в манталитета.
Начина на мислене на военните е един, на политиците и държавниците - съвсем друг. Първите са свикнали да дават и изпълняват заповеди, без да му мислят особено, докато от вторите се иска много повече.....
BTW, Айзенхауер се брои за един от слабите и по лоши президенти на щатите....
lati1960
Цитат(D-rA @ 07/02/2021, 20:02) <{POST_SNAPBACK}>
И защо мислиш че "всичкото ново опозиция" ще прескочи 4%... Ще се разроят на и под тази граница и ще настане ВОЙ че изборите пак са фалшифицирани... Не мислиш ли че хората не са слепи и безпаметни - тези хора, които никой не интервюира в социологически проучвания, но същите тези хора които отиват до урните и правят държавата такава каквато си я заслужаваме...Та от прогнозите смисъла е като меракът за печалба от тотото... Днес някой от Пловдив е спечелил джакпода - да му е честито ... sunbathing.gif

Само налучквах, като мнение. Винаги го подчертавам, за да е ясно. А кой и кои ще влязат в следващия Парламент, не мога да знам. Ако изборите са честни, ще решат наистина тези, които гласуват. Ако не са... то ясно кой. По това се доверявам на социологическите проучвания, ето какво казват в общи линии те:
https://www.investor.bg/ikonomika-i-politik...rlament-320339/
Само да уточня - вчера Каракачанов обяви, че ВМРО ще се явяват самостоятелно, НФСБ ще са си отделно. Също е важно да се знае, че партия "Възраждане" е обвинена от Прокуратурата в нередовна регистрация като такава, и най-вероятно ще ѝ бъде отказана същата за изборите. Днес мина делото, доколкото знам: https://btvnovinite.bg/bulgaria/do-mesec-sa...azrazhdane.html Само че срокът за регистрация изтича преди това. Тоест, виждаме как някой, кой ли animatedwink.gif , си разчиства пътя доста преди вота. Хайде сега ти кажи кой от всички тези ще се коалира с ГЕРБ за да направят правителство, евентуално след 4 април? Моето мнение го казах вече - очертава се само Трифонов. Но дали ще е достатъчно? Ако пък и той откаже... отиваме на нови избори две в едно наесен. И да не повтарям моята прогноза пък за тях, в смисъл, че г-н Борисов ще се кандидатира за президент срещу Радев. /Подчертавам думата "прогноза"! Не съм казал, че така ще стане./
-------------------------------
Мерак за джакпот има всеки, що да крия, и моя милост. Само че тото не играя, понеже съм се уверил, че е нагласена работата. В една стара тема от миналата година съм се обосновал по въпроса, дори чисто математически, ако помниш. Тогава дори ти сподели моя скептицизъм, ако не бъркам. По отношение редовността и почтеността на тези игри на късмета. Така че, да, днес джакпотът отиде някъде, но къде, при кого или кои... един Господ знае!
Питето
Ми желязна е. Дори точно в твоята сфера (в съда) искат освен мотив, да има и възможност. Иначе може да те продаде съвсем лесно — описано е нагледно в Кримнаш.
admiral
Цитат(biggeorge @ 08/02/2021, 09:55) <{POST_SNAPBACK}>
Ясно е, че тези обвинения са постановка, но въпреки това успяха да окалят президента. dry.gif
Така е, политиката е мръсна игра, няма как да не те окалят. И все пак на фона на останалите гафове, обвиненията към него са кокошкарски.
Радио Ереван
Цитат(admiral @ 08/02/2021, 21:39) <{POST_SNAPBACK}>
Така е, политиката е мръсна игра, няма как да не те окалят. И все пак на фона на останалите гафове, обвиненията към него са кокошкарски.

Питето го написа съвсем ясно. Радев не е крал защото не е имал възможност да краде. w00tbrows.gif
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 08/02/2021, 21:15) <{POST_SNAPBACK}>
Ми желязна е. Дори точно в твоята сфера (в съда) искат освен мотив, да има и възможност. Иначе може да те продаде съвсем лесно — описано е нагледно в Кримнаш.

Ако не си извършил престъпление или нарушение в съда не искат нищо. Ответната страна е длъжна да докаже, че си виновен/извършил нарушението. Слагаш каруцата пред коня, ама карай да е весело. laughing.gif
На мен за толкова години никой не ми е предлагал подкуп. Значи ли, че съм виновен, тъй като не съм имал възможност да извърша престъпление по служба? w00tbrows.gif

Туй не го разбрах. Какво общо има анексирането на Крим? neprichom.gif
Питето
Ела да ти продам пушкала, с които после да стреляш по мен, да видиш какво ще получиш срещу парите си... Същото е да си в НАТО, и да очакваш Русия да ти продава и оправя самолетите. За другите неща, може директно да нямаш нужда, обаче като част от същото това общество ти оказват влияние. АКо няма топлоизолации, някой ще плати за топлото и познай кой ще е, въпреки че не му е трябвало. А пък с твоята професия не просто вързан, ами направо закован към това общество и такива изказвания "не ми трябват тези неща, ама ги плащат с моите пари" само показват че не схващаш колко навързана е системата "общество".
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 09/02/2021, 21:26) <{POST_SNAPBACK}>
Ела да ти продам пушкала, с които после да стреляш по мен, да видиш какво ще получиш срещу парите си... Същото е да си в НАТО, и да очакваш Русия да ти продава и оправя самолетите. За другите неща, може директно да нямаш нужда, обаче като част от същото това общество ти оказват влияние. АКо няма топлоизолации, някой ще плати за топлото и познай кой ще е, въпреки че не му е трябвало. А пък с твоята професия не просто вързан, ами направо закован към това общество и такива изказвания "не ми трябват тези неща, ама ги плащат с моите пари" само показват че не схващаш колко навързана е системата "общество".

Турция как купи руски ракети? unsure.gif Ще кажеш, да ама САЩ им наложи санкции.
Не знаех, че с Русия сме във война и няма да иска да ни продаде самолети и то с толкова стара технология. neprichom.gif
На НАТО можем да обясним, сори нямаме пари за други по-скъпи. Ако искате подарете ни такива, ние ще осигурим пилоти за тях. В най-лошият случай ще поправим старите, но ще излезе по-скъпо от новите.
Полша също може да ни поправи самолетите, ако нямаме възможност да ги заменим с нови.
Или може би и с тях сме във война? w00tbrows.gif
Ще плати за топлото този, който го ползва. За бедните има енергийни помощи. Не можеш ли да разбереш, че тази програма е да се облагодетелстват фирми на властта? Половината от парите се присвояват, ако не и повече. Ако имаш такава фирма за изолации, ще те разбера. Трябва да си много наивен, че се прави заради обществения интерес. Тази програма е от пет години, преди това не е ли имало общество? unsure.gif
Това, че съм държавен служител не значи, че не плащам данъци. Разбира се парите са и мои. По-точно бяха мои. Вече ги раздадоха. angry.gif
admiral
Цитат(Радио Ереван @ 08/02/2021, 21:04) <{POST_SNAPBACK}>
Питето го написа съвсем ясно. Радев не е крал защото не е имал възможност да краде. w00tbrows.gif

Г-н де Торквемада, това може да се каже за всеки, включително за мен и теб. bleh.gif

В правото съществува презумпцията, че всеки е невинен до доказване на вината, а ти май го обръщаш: изкарваш Радев виновен, без да има вина и е невинен само понеже не е имал възможност да стане виновен. w00tbrows.gif

Радио Ереван
Цитат(admiral @ 10/02/2021, 12:34) <{POST_SNAPBACK}>
Г-н де Торквемада, това може да се каже за всеки, включително за мен и теб. bleh.gif

В правото съществува презумпцията, че всеки е невинен до доказване на вината, а ти май го обръщаш: изкарваш Радев виновен, без да има вина и е невинен само понеже не е имал възможност да стане виновен. w00tbrows.gif

Нямам нищо общо с този инквизитор! 5fb3a466.gif
Презумпцията за невинност (praesumptio innocentiae) е отраслов правен принцип в пеналистиката.
Принципът е закрепен в чл. 31, ал. 3 от Конституцията на България:
Обвиняемият се смята за невинен до установяване на противното с влязла в сила присъда.
Както и в чл. 6, ал. 2 от Европейската конвенция за защита правата на човека и основните свободи, по която Република България е страна от 1992 година.
Всяко лице, обвинено в криминално престъпление, се счита за невинно до доказване на вината му в съответствие със закона.
Радев дори не е обвинен, а и няма как да бъде обвинен, тъй като е президент.

И аз това му думам на Питето. w00tbrows.gif Вероятно има предвид- не ми го хвали тоя Радев, нищо че засега е невинен.
admiral
Pardonne moi, нещо съм недочул, стар човек съм, ко да праиш. blink.gif
ЕксГорски
Цитат(biggeorge @ 05/02/2021, 07:50) <{POST_SNAPBACK}>
За кого бихте гласували на президентските избори

Аз не гласувам в Бг, но ако гласувах, бих гласувал за Мутaфчийски
admiral
Цитат(ЕксГорски @ 10/02/2021, 14:18) <{POST_SNAPBACK}>
Аз не гласувам в Бг, но ако гласувах, бих гласувал за Мутaфчийски

Зашо за него?
ЕксГорски
Цитат(admiral @ 10/02/2021, 16:56) <{POST_SNAPBACK}>
Зашо за него?

Понеже е Професор д-р!
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.