Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Защо чак сега се намери някой да каже в очите на царя,
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2
D-rA
Цитат(Радио Ереван @ 01/03/2021, 21:18) <{POST_SNAPBACK}>
Примерно да каже, Бойко дай малко евро от шкафчето и на нас. Не се стискай. Стига си раздавал държавни пари.

Има и такава хипотеза - Ами ако парите от шкафчето са си били държавни и са били там за да се дадат на някой като този искащ, но който го е изпреварил с искането си? sunbathing.gif
Питето
Да си признаеш публично пред камерите, че искаш дял от далавера, от предполагаема далавера. Има светлина в тунела, щом не се е намерл такъв българин.
Радио Ереван
Цитат(D-rA @ 01/03/2021, 23:42) <{POST_SNAPBACK}>
Има и такава хипотеза - Ами ако парите от шкафчето са си били държавни и са били там за да се дадат на някой като този искащ, но който го е изпреварил с искането си? sunbathing.gif

Тогава възниква въпросът защо парите не са в каса и от кога Борисов е касиер? sunbathing.gif
Пистолетът също трябва задължително да се държи в каса.
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 01/03/2021, 23:44) <{POST_SNAPBACK}>
Да си признаеш публично пред камерите, че искаш дял от далавера, от предполагаема далавера. Има светлина в тунела, щом не се е намерл такъв българин.

Хайде да не се повтарям, корупция има там където има далавера, в която ти не участваш. smile.gif
Какво толкова, искаш да ти подари част от неговите кинти? Как ги е придобил, е проблем на данъчни, прокуратура, КПКОНПИ... От друга страна, една такава молба има съвсем друг смисъл. Все едно му казваш, не ти вярвам, че това е постановка. Пачките и кюлчетата са твои.
D-rA
Цитат(Радио Ереван @ 02/03/2021, 00:01) <{POST_SNAPBACK}>
Тогава възниква въпросът защо парите не са в каса и от кога Борисов е касиер? sunbathing.gif
Пистолетът също трябва задължително да се държи в каса.

Има лесно обяснение - били са за въпросната "Мата Хари" и тя си ги е снимала преди да си ги вземе... w00tbrows.gif sunbathing.gif А пистолетът е бил само секс играчка, т.е. неистински sunbathing.gif
Питето
Това вече го коментирах. За да го каже някой, трябва да има някакво сигурно доказателство, иначе става поредния смешник, а явно на хората им се иска да не са смешници и заради това няма "царя е гол". Да си поискаш "дай от държавните пари" също е тъпо: "ми върви при социалните, там дават на такива като тебе"... и смешника ще си носи прякора цял живот.
Ма не били смеели, ми на Тръм половината подчинени от администрацията му отказаха да се правят на смешници и напуснаха. Част от тези дето останаха и се правеха на смешници, вече са по арести и съдебни зали. И кво излезе, американците на държавна работа по-окомуш от българите. Ми всеки народ си заслужава управниците.

В тази посока, на улицата един англичанин беше казал на Б.Джонсън, да се разкара от града му.
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 02/03/2021, 21:09) <{POST_SNAPBACK}>
Това вече го коментирах. За да го каже някой, трябва да има някакво сигурно доказателство, иначе става поредния смешник, а явно на хората им се иска да не са смешници и заради това няма "царя е гол". Да си поискаш "дай от държавните пари" също е тъпо: "ми върви при социалните, там дават на такива като тебе"... и смешника ще си носи прякора цял живот.
Ма не били смеели, ми на Тръм половината подчинени от администрацията му отказаха да се правят на смешници и напуснаха. Част от тези дето останаха и се правеха на смешници, вече са по арести и съдебни зали. И кво излезе, американците на държавна работа по-окомуш от българите. Ми всеки народ си заслужава управниците.

В тази посока, на улицата един англичанин беше казал на Б.Джонсън, да се разкара от града му.

Тъпчем на едно място, какво сигурно доказателство, не са в съда. Протестиращите (хиляди хора) да не би да представят сигурни доказателства? Това не е тяхна работа, а на прокуратурата. Те да не би да са смешници?
Нямам предвид държавните пари, защо се правиш, че не ме разбираш, макар че той в последно време щедро ги раздава.
Напуснаха отделни хора и то когато се видя, че губи. Никой не иска да е на губещата страна. Дори вицето му се разграничи от него.
За последното си прав.

Ами ще му го каже, няма лошо.
biggeorge
Аз преди време написах мнението си за Борисов - че от първия момент, в който го видях през 2001 г. го смятам за мутра, че за мен той е престъпник и че трябва да отиде в затвора.
После форумните гербаджии скочиха да ме плюят. laugh.gif
Все пак имам право да си мисля каквото си искам за всеки и свободно да изразявам мислите си, дори и те да са обидни за някого.
Не съм имал възможност да кажа директно в очите на Борисов мнението си за него.
Не, че на него му пука какво мислят хората за него.
Мести си го от единия крачол в другия, върти си далаверите и си пълни чекмеджетата с пачки евро и кюлчета злато или казано по друг начин: "Кучетата си лаят, кервана си върви". dry.gif
lati1960
Цитат(biggeorge @ 03/03/2021, 02:54) <{POST_SNAPBACK}>
Аз преди време написах мнението си за Борисов - че от първия момент, в който го видях през 2001 г. го смятам за мутра, че за мен той е престъпник и че трябва да отиде в затвора.
После форумните гербаджии скочиха да ме плюят. laugh.gif
Все пак имам право да си мисля каквото си искам за всеки и свободно да изразявам мислите си, дори и те да са обидни за някого.
Не съм имал възможност да кажа директно в очите на Борисов мнението си за него.
Не, че на него му пука какво мислят хората за него.
Мести си го от единия крачол в другия, върти си далаверите и си пълни чекмеджетата с пачки евро и кюлчета злато или казано по друг начин: "Кучетата си лаят, кервана си върви". dry.gif

Аз пък допуснах грешката на повечето българи тогава, когато г-н Борисов бе включен в политиката, знаем от кого. От негово величество Симеон Сакскобурготски. В онова време бях млад и наивен, вече имах право да гласувам, и като повечето сънародници подкрепих като софиянец Борисов за кмет на София. Впрочем, не мога да отрека, че тогава той извърши едно добро дело, което Стефан Софиянски като кмет беше превърнал в зловещо зрелище - буквалното избиване по улиците на София на уличните кучета. Борисов прекрати това, за което съм му благодарен. Отвориха се тогава повече приюти, почна масовата кастрация, както си е редно да се решава този проблем, и т. н. Но, не за това говорех. Той свърши не лоши неща и като секретар на МВР, после и като премиер, не бива да се отрича това. Много хора гласувахме за него наясно, че е мутра и мафиот, и агент на ДС, но с идеята, че като такъв отвътре в кухнята на мафията, ще им знае нещата и както беше обещал още като секретар ще се пребори с нея. Нищо такова. Вместо това, той вкара тотално родната мафия и ченгеджийницата във властта, до степен, че изпълни буквално оная приказка от същото време, излязла от народа точно по повода: Всички държави си имат мафия, нашата Мафия си има държава! И така до днес. Помня, че майка ми беше още жива, трудно ходеше, едва се придвижваше след тежки операции, но ме помоли да я закарам до изборната секция, за да гласува за бат Бойко, както галено излезе да му викат тогава. За народния човек. Така беше. И не само майка ми, масово беше. Хората му повярваха, но беше грешка. И сега няма отърване! Мутрите и ченгетата, и комунистите, а те тия в нашата власт всички до един са такива, никога не сдават властта доброволно. И, понеже обществото ни е мъдро и не желае повече насилие, търпи. Докога, не знам. Не виждам и след идващите избори как това може да се променѝ. Защото от сега се вижда, че всичко е нагласено вече. Но да не избързваме. Нека все пак мине вота, и пак ще говорим. Интересното е, че където и да идеш, с когото и да говориш, каквито и проучвания да се правят, повечето българи искат промяна. И не от днес. Обаче, като минат изборите, се оказва, че някакво малцинство подкрепящо ГЕРБ отново е спечелило! Как става тая работа? С измами и фалшификации. С купен вот, с корпоративен, с тонове "невалидни" бюлетини, с такива ала Костин брод, и т. н, и т. н. Ако пък не стане, накрая хората на Бате в Информационно обслужване си знаят работата. animatedwink.gif Та така. Аз не очаквам нищо различно и добро, но, да видим. А дано. Но не вярвам. Борисов се изгаври с надеждите на обществото ни за едно наистина демократично, справедливо и проспериращо общество, като подари държавата на мутрите, ченгетата и обратно на наследниците на комунистите. Заради което лично аз не го харесвам, като политик. Останалото и до днес са сладки приказки по живковски пред камерите, на които за съжаление още има хора, които вярват. Тъжно. Другата мутра и чалгаджия Трифонов ли ще е новото ни бъдеще? Стига бе!
Бъди здрав!
Питето
Френологист такъв. Ама поне мутрите ни ще са на ниво манекен. А и съдебната ни система ще се развие: всеки ще може да е съдия, а и делата ще се отмятат бързо — от пръв поглед му лепваш годинките.

---------------------
"...от първия момент, в който го видях през 2001 г. го смятам за мутра, че за мен той е престъпник и че трябва да отиде в затвора. ..."
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 03/03/2021, 11:02) <{POST_SNAPBACK}>
Френологист такъв. Ама поне мутрите ни ще са на ниво манекен. А и съдебната ни система ще се развие: всеки ще може да е съдия, а и делата ще се отмятат бързо — от пръв поглед му лепваш годинките.

---------------------
"...от първия момент, в който го видях през 2001 г. го смятам за мутра, че за мен той е престъпник и че трябва да отиде в затвора. ..."

Не ми стана ясно какво общо има тук френологията? Човекът си има право на мнение.
Пеевски може би е най-мразеният човек в държавата (напоследък май Борисов и Гешев го изместиха), а срещу него дори няма образувано ДП. Формално е чист като сълза. Заради назначаването му за шеф на ДАНС обаче имаше протести. Защо се случи това според теб, щом изборът му не е бил в нарушение на закона?
Цв. Василев и Божков нямат осъдителни присъди все още, но също са демонизирани от много хора. Никой не иска да се свързва с тях. Като зададоха въпрос на Мая Манолова защо е ходила в офиса на Божков преди месните избори, беше явно много притеснена. Защо така се получава? Ами Маджо, който изобщо няма проблеми с правосъдието? С него също никой не иска да си има работа, освен Бате Венци. Дори Христо Иванов отказва да го познава.

lati1960
Цитат(Радио Ереван @ 20/02/2021, 13:53) <{POST_SNAPBACK}>
https://www.actualno.com/society/s-buci-shk...ws_1559369.html

Толкова време гледахме Борисов как се разкарва из страната и се среща с различни хора. Как така до преди няколко дни още не се беше намерил някой, да му каже в очите, че го мисли за престъпник? От толкова хора как така не се намери поне един с топки? unsure.gif Ей, това ме учудва, другото ми е ясно.

Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.

Точно по темата е, затова го давам и тук това:
https://www.vesti.bg/bulgaria/borisov-do-2-...zaplata-6122317
И веднага ви порицавам: Как можете да говорите, и дори мислите толкова лоши неща за нашия прескъп и незаменим Премиер? Ми той единствен в света ще пребори това зло и отвратително чудовище Ковида. Единствен в света! И то само след два месеца! Нищо работа. Само гледайте. Така че, стига с тия критики към него. Не бива. Той е нашият герой. Засрамете се!
lati1960

Толкова време гледахме Борисов как се разкарва из страната и се среща с различни хора. Как така до преди няколко дни още не се беше намерил някой, да му каже в очите, че го мисли за престъпник? От толкова хора как така не се намери поне един с топки? unsure.gif Ей, това ме учудва, другото ми е ясно.

Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.

И по това се намериха хора отвън да кажат истината, дори е изненадвещо откъде дойде критиката, ето:

https://www.svobodnaevropa.bg/a/31134534.html

По братски най-боли. animatedwink.gif Проблемът е, че САЩ, макар и в криза, все още са демократична страна. Докато България не е. Те отстраниха от управлението си зловредното недоразумение Тръмп, докато и на тези избори българите няма да отстранят своето. Затова Америка е велика, а България за съжаление винаги ще е на опашката като робска подлога на големите. Трябва да имаш достойнство и чест, за да те уважват. И да ги отстояваш, винаги. Робите никой не ги уважава!
Alexfield
Бре! Кратко, ясно, четимо! Лати? Ти ли си? Да не ти е хакнал някой профила?
lati1960
Цитат(Alexfield @ 07/03/2021, 12:27) <{POST_SNAPBACK}>
Бре! Кратко, ясно, четимо! Лати? Ти ли си? Да не ти е хакнал някой профила?

neprichom.gif
Това горе аз ли съм го писал? Ти да видиш. Сигурно съм бил в политически делириум, нещо такова. a4dff7b7.gif
Е, случва ми се и на мен понякога, да е кратко, ясно и четимо. Да не повярваш. Само не ме предизвиквай, че като почна пак... Шегичка. Опитвам, човек. Да бъда кратък и ясен. Но не винаги се получава. Щото някои все търсят под вола теле, и ме обвиняват за какво ли не, сякаш аз съм го пуснал тоя вирус. Оп-с, за малко да се издам! laugh.gif
Питето
По-зле. Искаш да намажеш от откраднато, при това само предполагаш че има откраднато... Все едно казваш, "искам да участвам в делбата на откраднато". Демек си съгласен да има откраднато, стига да си получиш пай от него. Абе в твоите среди как се наричат хора, които се сговарят да делят откраднато?
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 28/03/2021, 19:01) <{POST_SNAPBACK}>
По-зле. Искаш да намажеш от откраднато, при това само предполагаш че има откраднато... Все едно казваш, "искам да участвам в делбата на откраднато". Демек си съгласен да има откраднато, стига да си получиш пай от него. Абе в твоите среди как се наричат хора, които се сговарят да делят откраднато?

Написаното за корупцията не е мое лично мнение, а мнение на повечето хора в обществото ни. Щом те не участват, ауууу, как може!? Има ли шанс да намажат по някакъв начин, с удоволствие ще си замълчат.
Ако са повече от двама ги наричаме участници в ОПГ. С нея се занимава Специализирана прокуратура.
Питето
Аха, значи ако са двама, обаче за ББ няма доказателства, та на мераклията да делят му се разминава... Иначе обществото, ми обществото векове наред е имало мнение че живее върху тава, ама пък е имало и други (малка част) са знаели че е кълбо, и дори са му знаели диаметъра... Та когато някой ми обясни че "така мислят другите" винаги се сещам за "тавата и диаметъра на кълбото".
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 28/03/2021, 20:52) <{POST_SNAPBACK}>
Аха, значи ако са двама, обаче за ББ няма доказателства, та на мераклията да делят му се разминава... Иначе обществото, ми обществото векове наред е имало мнение че живее върху тава, ама пък е имало и други (малка част) са знаели че е кълбо, и дори са му знаели диаметъра... Та когато някой ми обясни че "така мислят другите" винаги се сещам за "тавата и диаметъра на кълбото".

Ако са двама дори не са престъпна група, камо ли организирана, но срещу тях също се образува ДП от компетентната прокуратура. Не им се разминава. Ако ги хванат де.
Като чета за тавата се сетих за Светата инквизиция, която също е поддържана от много хора по онова време. Понякога е без значение дали си прав или не, след когато си в малцинство.
Едно време е имало дисиденти. Те също са били от малцинството.
D-rA
Цитат(Радио Ереван @ 28/03/2021, 21:12) <{POST_SNAPBACK}>
Ако са двама дори не са престъпна група, камо ли организирана, но срещу тях също се образува ДП от компетентната прокуратура. Не им се разминава. Ако ги хванат де.
Като чета за тавата се сетих за Светата инквизиция, която също е поддържана от много хора по онова време. Понякога е без значение дали си прав или не, след когато си в малцинство.
Едно време е имало дисиденти. Те също са били от малцинството.

С една малка подробност, дисиданти са станали след... а не са били преди... Ама има ли значение. sunbathing.gif
Радио Ереван
Цитат(D-rA @ 28/03/2021, 22:25) <{POST_SNAPBACK}>
С една малка подробност, дисиданти са станали след... а не са били преди... Ама има ли значение. sunbathing.gif

Както партизаните са станали след 09.09.1944 г., ама не е баш така. sunbathing.gif

В Стара Загора затворът е бил предимно за политически затворници. За счупена ваза на гроба на Людмила Живкова се полагало смърт чрез разстрел.

https://www.168chasa.bg/article/695469

П.П. Разбира се има и такива образи, които са осъждани за грабежи и изнасилвания, но се опитват да се изкарват дисиденти. Казват бяхме в затвора тогава защото слушахме рок музика и радио "Свободна Европа" или защото разказвахме политически вицове. smile.gif
agrippa
Мислят си го много, ама си нямат трибуна и медия да говорят:
Цитат
Баце Ви Бац в раиран костюм.Не знам дали ще съм жив да го доживея ,но ако успея ви гарантирам,че няма да пожаля и един квадратен сантиметър от черния си дроб да го отпразнувам .

От друг форум.
agrippa
Намаляване на депутатите е нещо много логично (щото пилитиката зависи от 3 - 5 или 6 - 7 партийни централи, а не от 240 глави), но повечето партии ще са против. Щото това ще намали клановете на държавната хранилка.
Catpuccino
На този готин човечец ли, който мре за народа в жипката си wink.gif Каквото и да се каже за тази отрепка е малко sad.gif
admiral
Как така до преди няколко дни още не се беше намерил някой, да му каже в очите, че го мисли за престъпник?

И като му го каже в очите, кво?
Ще му изстинат краката на ББ ли? laugh.gif
Нещо ще се стресне, размисли, осъзнае?
Лятото нямаше ли месеци наред викове за оставка? Някой от висшия ешелон да се е трогнал?

Споко, в момента, в който загуби изборите, ако ги загуби, де, ще се намери не един, а хиляди, които да му кажат какво ли не в очите. rolleyes.gif

Бай Ганьо
Oтрепка, но не фалира държавата.
Учените чугунени кратуни дет се готвят пак да управляват, колко пъти я фалираха?
Бързо забравихте гладните години.
Искате ли да си ги припомните? animatedwink.gif
Питето
Ми да му кажат бе, ей ти примерно какво да му кажеш че му било малко:
Кажи, че е докарал режим на тока при работещ на пълна мощност АЕЦ (с всичките блокове) в комплект с цял куп въглищни електроцентрали. Кажи как е докарал народа до купони без война или природно бедствие.
Кажи как фалира банката дето държи (разпоредено отгоре) всички пари на фирмите и ти остана без заплата.
Кажи как докара хиперинфлация, и ти изгоряха левчетата.
Кажи как няма бензин и опашката пред бензиностанцията е два километра (и малко отгоре, мога да посоча от къде до къде бяха колите). Кажи как хората не могат да си купят кола, и чакат с петилетки, а втората употреба струват по-скъпо от новата.
Кажи как автобусите са претъпкани и висиш отвън на вратите, и как не си спазват разписанието.
Кажи как направил само една магистрала от столицата, до родното село.
Кажи как сина ти на границата стреля по брат си, който иска да отиде (ама му се налага да бяга нелегално) в гръцко.
Кажи как работиш на село, щото немаш жителство и няма как да работиш и живееш в големия град (щото така искаш).
Кажи как работиш в чужбина, ама държавата ти прибира доларите.
Кажи как набързо почна да приема разни мерки (къде разумни, къде просто мерки) срещу ковида, вместо да си трае като навремето за Чернобил.
Та при толкова много казване, как не се намери един да му каже поне едно две от изброените неща, ми все общи приказки и закани без цел. Кажи де...
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 29/03/2021, 20:16) <{POST_SNAPBACK}>
Ми да му кажат бе, ей ти примерно какво да му кажеш че му било малко:
Кажи, че е докарал режим на тока при работещ на пълна мощност АЕЦ (с всичките блокове) в комплект с цял куп въглищни електроцентрали. Кажи как е докарал народа до купони без война или природно бедствие.
Кажи как фалира банката дето държи (разпоредено отгоре) всички пари на фирмите и ти остана без заплата.
Кажи как докара хиперинфлация, и ти изгоряха левчетата.
Кажи как няма бензин и опашката пред бензиностанцията е два километра (и малко отгоре, мога да посоча от къде до къде бяха колите). Кажи как хората не могат да си купят кола, и чакат с петилетки, а втората употреба струват по-скъпо от новата.
Кажи как автобусите са претъпкани и висиш отвън на вратите, и как не си спазват разписанието.
Кажи как направил само една магистрала от столицата, до родното село.
Кажи как сина ти на границата стреля по брат си, който иска да отиде (ама му се налага да бяга нелегално) в гръцко.
Кажи как работиш на село, щото немаш жителство и няма как да работиш и живееш в големия град (щото така искаш).
Кажи как работиш в чужбина, ама държавата ти прибира доларите.
Кажи как набързо почна да приема разни мерки (къде разумни, къде просто мерки) срещу ковида, вместо да си трае като навремето за Чернобил.
Та при толкова много казване, как не се намери един да му каже поне едно две от изброените неща, ми все общи приказки и закани без цел. Кажи де...

Казвам, че партията с която се беше прегърнал и поради която стана главен секретар на МВР ни докара скъпа зелена енергия и затвори два реактора в Козлодуй.
Казвам, че вложи много държавни пари в КТБ, която фалира.
Казвам, че увеличи дълга ни до над 60% от брутния вътршен продукт, раздаде много пари за глупости, а това няма как да не генерира инфлация.
Казвам, че заради ниските заплати на лекари и медицински сестри, последните масово отиват да работят в чужбина и няма кой да ни лекува.
Казвам, че преди нямаше лихви по депозитите, Симеон Дянков ги въведе, който беше негов финансов министър. Въведе и данък от печалбата на недвижими имоти, ако не са изминали повече от три години между покупката и продажбата. Всичко това или ми прибира парите или ме принуждава легално да заобикалям закона.
Казвам, че трябваше да затвори държавата след 01.10.2020 година, но на него не му пука за живота на хорат и не го направи.

Хич не са общи, съвсем конкретни са.
lati1960
Цитат(Бай Ганьо @ 29/03/2021, 18:53) <{POST_SNAPBACK}>
Oтрепка, но не фалира държавата.
Учените чугунени кратуни дет се готвят пак да управляват, колко пъти я фалираха?
Бързо забравихте гладните години.
Искате ли да си ги припомните? animatedwink.gif

Малко е спекулативно това. Щото държавата ни и сега е фалирала.
Ще поясня. Всичко в момента се крепи на огромни заеми, дефицити и отлагане неизбежното. А то е точно фалит. Като гръцкия, преди време. Въпросът е на кого ще бъде приписана "заслугата". А по това си имам моите съмнения, ще ги споделя. Да си представим следния хипотетичне вариант: ГЕРБ печелят вота, това е сигурно. Но остават сами, ако Трифонов не им стане патерица, и няма с кого да сформират мнозинство. Тогава мандата се връчва на следващата по проценти политическа сила, която се очертава да е БСП. И отиваме към нов вариант ала Орешарски 2, с други изпълнители. Задкулисието отново ще "гръмне" някоя и друга банка, това го могат. Ще погнат пак някого, като Цветан Василев или Божков, без значение. И, когато едно евунтуално ново правителство на БСП опита да изтегли малко кинти под формата на дълг, да кажем 500-600 милиона, като начало /те всичи това правят, така управляват вече 30 г.!/, тогава какво следва? Ми пак същото: Ос-тав-ка! Ос-тав-ка! Думкане пак до отказ на жълтите павета, за някакви си да няма и половин милиардец! А знаеш ли колко милиарда дълг са изтеглили и емитирали правителствата на г-н Борисов? Десетки милиарди!!! Странно е само как дългът все още си мирува малко над 20 милиарда, но и тази велика "тайна" ще разберем, когато и с Батко стане като с Тато, рано или късно. А тайната е, че отдавна сме във фалит. Което се прикрива и с помощ отвън, защото България е нужна първо като кандидат за Еврозоната на ЕС, и второ на Америка като партньор в хибридната война срещу Русия. И, понеже Борисов и бандата са много удобни и по двете, шапка на тояга! Правят си квото си щат, никой не смее да ги пипне. Могат и 100 милиарда да изтеглят дълг, никой няма да гъкне. Обаче, ако гадните комуняги /че те не са ли всички тия от същото котило!/ опитат малко нещо да теглят, реване до небесата. И после, пак същото, Бате се връща на бел кон, и старата песен: "Ето, нали ви казах, като дойдат тия от БСП, държавата фалират, банки гърмят, народа гладен, само бели правят!" Хитро. И минава у нас. Само че умните хора не хващат дикиш на тия ченгеджийски постановки. Проблемът е, че у нас свестните смятат за луди, и никой не им позволява да управляват. Това е положението.
lati1960
Цитат(Радио Ереван @ 29/03/2021, 21:57) <{POST_SNAPBACK}>
Казвам, че партията с която се беше прегърнал и поради която стана главен секретар на МВР ни докара скъпа зелена енергия и затвори два реактора в Козлодуй.
Казвам, че вложи много държавни пари в КТБ, която фалира.
Казвам, че увеличи дълга ни до над 60% от брутния вътршен продукт, раздаде много пари за глупости, а това няма как да не генерира инфлация.
Казвам, че заради ниските заплати на лекари и медицински сестри, последните масово отиват да работят в чужбина и няма кой да ни лекува.
Казвам, че преди нямаше лихви по депозитите, Симеон Дянков ги въведе, който беше негов финансов министър. Въведе и данък от печалбата на недвижими имоти, ако не са изминали повече от три години между покупката и продажбата. Всичко това или ми прибира парите или ме принуждава легално да заобикалям закона.
Казвам, че трябваше да затвори държавата след 01.10.2020 година, но на него не му пука за живота на хорат и не го направи.

Хич не са общи, съвсем конкретни са.

328.gif

Има и още, но си изредил доста важни неща.
За съжаление с манипулации и фалшификации ГЕРБ ще спечелят и тези избори, и пак ще управляват.
Което ще удължи мъртвешкото затишие преди задаващата се нова национална катастрофа.
Хватката сега е проста: Батко тегли дългове до небесата, народът яде и пие на корем, и смята, че му се полага без да плаща сметката. Голяма грешка! Но да му мислят по-младите, и тези, които тепърва ще растат. Направо ми е жал за тях! Ако и те се изнесат навън, което ще е логично, у нас ще останат само пенсионерите, лудите, ромите и турците. Плюс мутрите и ченгетата, които да се гаврят с тях. И май ще ѝ пускаме кепенците, на родната мила Страна. Натам отива работата. Жалко. Такова благословено място, а ние българите го съсипахме! Слави е прав поне за това - да, има такъв народ, или няма, все е вярно. И все гадно. А истината е, че всеки народ си заслужава управниците.
lati1960
Цитат(agrippa @ 29/03/2021, 03:29) <{POST_SNAPBACK}>
Намаляване на депутатите е нещо много логично (щото пилитиката зависи от 3 - 5 или 6 - 7 партийни централи, а не от 240 глави), но повечето партии ще са против. Щото това ще намали клановете на държавната хранилка.

По принцип е така. Но аз не мисля, че това ще сработи у нас. Проблемът дори не е политически, той е първо морален, духовен и етичен, ценностен. И не е проблем само на полит върхушката, която и да е тя. Проблем е на самото ни общество. Като цяло обществото ни харесва Азис, в случая чалгата на Слави, и налудните му предавания и сега телевизия. Какво да говорим повече? Обществото ни е болно, оттам и управлението корумпирано, и надолу всичко е прецакано. В тази ситуация какъвто и модел на управление да се приложи, ще е без резултат. Не и добър. Не и за обществото. Лъжи и крадене. Това се очертава до неясни хоризонти. Плюс пандемията като инструмент за контрол и управление на същото. Нищо добро не очаквам. Изборите ще са поредното шоу, което ще затвърди същия зловреден модел. Докога? Не мога да кажа. Всички са като вцепенени и сякаш очакват някакъв сигнал отвън, от новите ни презокеански и европейски братя. Други пък на изток се ослушват. Засега надделява американското посолство, а какво са решили началствата отвъд голямото море за нас, предстои да разберем. Тъжната и гадна истина.
Бай Ганьо
Ако е така, защо тогава се борят да вземат властта, след като знаят, че ще им врътнат отново ченгеджишкия номер?
Да ги оставят да фалират.
lati1960
Цитат(Бай Ганьо @ 30/03/2021, 00:21) <{POST_SNAPBACK}>
Ако е така, защо тогава се борят да вземат властта, след като знаят, че ще им врътнат отново ченгеджишкия номер?
Да ги оставят да фалират.

Знаеш защо. За същото. За парѝ. А се очакват огромни, чел си. Не само от Брюксел следващите няколко години ще текнат едни нови милиарди, поне 30-40 за България, доколкото разбрах. Отделно новите кредити, с които всички набутват държавата и обществото. Та затуй е голямото драпане. Без значение цената. Кво като баннаха Орешарски? Или кво като освиркваха Пеевски? Шиши и сега си е добре, не му дреме. Или кво като са в опозиция Нинова и партийката столетна. Знаеш ли в колко комисии участват същите, в колко бордове отделно, и т. н. И не само те. Доходите им са милиони, че и повече! Дали на власт, или в опозиция, важно е да си в играта. Те затова драпат. И ще додрапат, пак. Същите. Плюс още една мутра и бандит. За да освежи позадремалата политическа реалност, с малко чалга привкус. Българите го харесват това. Ще гледат в захлас Биг Брадър в действие от новия парламент. Готино. no.gif Направо ми се повръща!
Радио Ереван
Цитат(admiral @ 29/03/2021, 18:22) <{POST_SNAPBACK}>
И като му го каже в очите, кво?
Ще му изстинат краката на ББ ли? laugh.gif
Нещо ще се стресне, размисли, осъзнае?
Лятото нямаше ли месеци наред викове за оставка? Някой от висшия ешелон да се е трогнал?

Споко, в момента, в който загуби изборите, ако ги загуби, де, ще се намери не един, а хиляди, които да му кажат какво ли не в очите. rolleyes.gif

Естествено, че ББ няма да се осъзнае.
Изглежда много слагачески да го посрещат в малките населени места с хляб и сол. Отвратен съм от тези хора.
wal
Е, как да го кажа като не мисля, че е престъпник.
Радио Ереван
Цитат(wal @ 30/03/2021, 20:57) <{POST_SNAPBACK}>
Е, как да го кажа като не мисля, че е престъпник.

Невинен е до доказване на противното с влязла в сила присъда.

Да не можеш обаче да направиш обосновано предположение, че е вършил престъпления. nerves.gif Другият вариант е да е идиот лъган от подчинените си, ама не мяза на такъв. unsure.gif Всеки си има право на мнение.
Питето
То и куп електроцентрали затвориха, обаче режим на тока няма. Ха сега де. А да, скъпата зелена енергия. Сигурно у вас стоиш на свещи та да пестиш щото тока скъп... щото у нас климатиците не се изключват и не съм се разорил.
КТБ, там никой не те е задължавал да влагаш пари, нито някой е задължавал с указ фирмите (и частните най-вече), за разлика от ПЧБ дето я фалираха. Отделно, че рева при КТБ беше за милионите на частни вложители. Все сериозни разлики.
За увеличения държавен дълг, ми голяма част от дълга е на отрицателна и нулева лихва. Заменяш дълг по който дължиш лихви, с дълг, при който на теб ти дължат лихва. Трябва да съм ахмак, да пропусна такова нещо. Ако това не ти говори нищо, Япония има не 60%, а някъде над 200% дълг и инвеститорите се натискат да им дават заеми, при това на отрицателна лихва. Хем абеномиката нещо запецваше и въпреки това. Та или ББ е излъгал инвеститорите по света, или пък те са видели нещо, дето тука не го виждаме. За инфлация, до скоро бяхме в борд, та инфлацията ти беше като инфлацията на еврото. Сега пак сме под надзор, и гледам че няма инфлация, ама щом предричаш инфлация... дерзай, може пък да си новия Нострадамус.
За недвижимите имоти, ми като покупко-продаваш, ще си плащаш данъците както ги плащат обикновените търговци.
А че трябвало да затвори държавата, ти не си се ваксинирал, че си тръгнал другите да оправяш. В тази посока, обаче все пак си прав — трябваше да направи като в Израел, ама с "ваксинационен паспорт" за пътуване и обслужване, и нямаше въобще да затваряме държавата (разбирай да си скапваме икономиката), дори щяхме да привличаме още инвестиции и мераклии да живеят и почиват във ваксинирана държава, ама то е друга бира, а и аз нямам реални данни за да преценя кое колко е било възможно. Все пак се държеше в пъти по-адекватно от Тръмп, хем онзи имаше водещи специалисти под ръка.
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 30/03/2021, 23:11) <{POST_SNAPBACK}>
То и куп електроцентрали затвориха, обаче режим на тока няма. Ха сега де. А да, скъпата зелена енергия. Сигурно у вас стоиш на свещи та да пестиш щото тока скъп... щото у нас климатиците не се изключват и не съм се разорил.
КТБ, там никой не те е задължавал да влагаш пари, нито някой е задължавал с указ фирмите (и частните най-вече), за разлика от ПЧБ дето я фалираха. Отделно, че рева при КТБ беше за милионите на частни вложители. Все сериозни разлики.
За увеличения държавен дълг, ми голяма част от дълга е на отрицателна и нулева лихва. Заменяш дълг по който дължиш лихви, с дълг, при който на теб ти дължат лихва. Трябва да съм ахмак, да пропусна такова нещо. Ако това не ти говори нищо, Япония има не 60%, а някъде над 200% дълг и инвеститорите се натискат да им дават заеми, при това на отрицателна лихва. Хем абеномиката нещо запецваше и въпреки това. Та или ББ е излъгал инвеститорите по света, или пък те са видели нещо, дето тука не го виждаме. За инфлация, до скоро бяхме в борд, та инфлацията ти беше като инфлацията на еврото. Сега пак сме под надзор, и гледам че няма инфлация, ама щом предричаш инфлация... дерзай, може пък да си новия Нострадамус.
За недвижимите имоти, ми като покупко-продаваш, ще си плащаш данъците както ги плащат обикновените търговци.
А че трябвало да затвори държавата, ти не си се ваксинирал, че си тръгнал другите да оправяш. В тази посока, обаче все пак си прав — трябваше да направи като в Израел, ама с "ваксинационен паспорт" за пътуване и обслужване, и нямаше въобще да затваряме държавата (разбирай да си скапваме икономиката), дори щяхме да привличаме още инвестиции и мераклии да живеят и почиват във ваксинирана държава, ама то е друга бира, а и аз нямам реални данни за да преценя кое колко е било възможно. Все пак се държеше в пъти по-адекватно от Тръмп, хем онзи имаше водещи специалисти под ръка.

Ами няма режим на тока. Вярно е. И като няма, какво ни бърка да плащаме по-скъп ток, да го дОхат бедните. Само че последните в голямата си част не искат да се отопляват на ток, а на твърдо гориво. Замърсява се въздуха, който дишаме и ние. Няма воля в управляващите да забранят този вид отопление. Да не говорим за отсечените дървета...
Не съм влагал в КТБ, а и да бях вложил щеше да е до 100 000 евро, които са гарантирани. Само че вложените държавни пари в КТБ няма да се върнат, поне не изцяло, а и фондът се озори да плаща на вложители с до 100 000 евро. Сега пак ще кажеш, какво ти пука, но не е точно така.

Само че аз не съм търговец, а и явно не си запознат с https://www.lex.bg/laws/ldoc/2135538631

Един апртамент след като бъде купен за да приведеш в продаваем вид,обикновено се налага да се бръкнеш с още пари за ремонти и обзавеждане. Освен това при покупка се заплащат нотариални и МДТ, които го оскъпяват допълнително, но никой не ти ги признава за разходи. Ако си търговец при продажба на две жилища, едното на печалба другото на загуба ще ти се обложи средната печалба и може да се окаже, че не дължиш данъци. Тук няма такъв филм, плащаш си като поп, ако не знаеш един легален трик.

Чакам си реда. Както ти писах срокът за записване беше до 24.02.2021 г. и в петък живот и здраве ще се ваксинирам.
agrippa
Цитат(lati1960 @ 30/03/2021, 11:30) <{POST_SNAPBACK}>
Знаеш защо. За същото. За парѝ. А се очакват огромни, чел си. Не само от Брюксел следващите няколко години ще текнат едни нови милиарди, поне 30-40 за България, доколкото разбрах. Отделно новите кредити, с които всички набутват държавата и обществото. Та затуй е голямото драпане. Без значение цената. Кво като баннаха Орешарски? Или кво като освиркваха Пеевски? Шиши и сега си е добре, не му дреме. Или кво като са в опозиция Нинова и партийката столетна. Знаеш ли в колко комисии участват същите, в колко бордове отделно, и т. н. И не само те. Доходите им са милиони, че и повече! Дали на власт, или в опозиция, важно е да си в играта. Те затова драпат. И ще додрапат, пак. Същите. Плюс още една мутра и бандит. За да освежи позадремалата политическа реалност, с малко чалга привкус. Българите го харесват това. Ще гледат в захлас Биг Брадър в действие от новия парламент. Готино. no.gif Направо ми се повръща!

Прав си: няма реална опозиция, тия гледат да се примажат някак си към властта или поне да си искарат по 1 депутатска пенсия. Аз за тва не гласувам, поне да не съм им формален съучастник.
agrippa
Последно отмениха и строителството на АЕЦ Белене само след едно посещение на американската Мустафа. Само и само да пречат на руснаците и без значение какъв е националния ни интерес. Ей така набързо, без много шум.
Alexfield
АЕЦ Белене обслужва националния интерес на Русия и е против националния интерес на България.
Боко не само че не построи или прекрати проекта, а намери начин хем да даде едни много пари на Русия, хем у нас нищо да не се построи. То само това да беше, ама не е.
lati1960
Цитат(agrippa @ 31/03/2021, 18:50) <{POST_SNAPBACK}>
Прав си: няма реална опозиция, тия гледат да се примажат някак си към властта или поне да си искарат по 1 депутатска пенсия. Аз за тва не гласувам, поне да не съм им формален съучастник.

Разбирам те много добре. Но проблемът е, че като не гласуваме, гласът ни реално отива към някой от големите политически играчи, първо при най-големия, а това е ГЕРБ. Така че, като не гласуваш, все едно си дал гласа си за г-н Борисов и партията му. Не е лошо да преосмислиш нещата и да се поразходиш до урните или машините на 4 април. Такъв е съветът ми към всички тук. Алекс някъде го беше обяснил по-добре, прочети го. Ако повечето не гласуваме, ГЕРБ с някоя патарица като Трифонов или друг отново ще управляват, това е сигурно. Ако това искаш, не гласувай.
Питето
Дали си търговец се вижда по сделките дето правиш, а не по това дето си мислиш. Купуваш стока, инвестираш в доработка и даваш под наем или продаваш, абе все си в търговията и/или рентиертстването, а закона облага такива неща. Ето, дори сам си казваш че си му намерил врътка за заобикаляне.
За тока и цената му, ми "бедните" горят дърва (на цената на тока, щото съм правил сметките, и без крадени дърва няма по-евтино от тока) щото не са бедни а... да го кажем неразумни, а "другите бедни" горят квото им падне, щото е безплатно, а не че нямат пари за ток. Просто няма кой да им дири сметка, и на двата вида "бедни".
Ама като ББ ви е виновен, нека. Сваляте го, качвате откровените комундета (щото няма други кандидати), те ви го **** с 300 щото са огладнели, и после търсите някой "лош Костосов"... Явно си трябва повторение на уроците за връзката между гласуването и портфейла, докато се схванат.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.