А не предвижда ли НостраЛати нова шоу диктатура, съдейки по Тошковите препратки към Крумовите закони - за журналисти...

Това не мога да знам.
Според мен Батко и Братко Шоумен още не са договорил всичко детайлно, само по принцип предаването на властта един на друг, без да се пипа дружината на Бате, а само да се усили с тази на мистър Чалга, с нова свежа кръв, за пред обществото визирано за генерална промяна, победа над статуквото, над мафията, дрън-дрън, този филм го гледаме българите повече от 30 години! Не това е промяната, за която гласувах лично аз. А смятам и тези, които подкрепиха Слави и партията му. Но той ще ги предаде! Това очаквам. Като се съюзи с ГЕРБ, по един или друг начин. Иначе няма как да направи кабинет, нито да го оглави като премиер. А той си умира за това, да властва! Повярвай ми, познавам го до гънките на повредения му мозък. Та така, ще видим. Часовникът тиктака, скоро гологлавият измамник няма накъде повече да мълчи, ще изплюе камъчето. Но ще е отровно, за обществото ни. Проблемът е, че обществото ни, в голямата си част, е морално и духовно мъртво, за съжаление. И няма съпротивителните сили да реагира на тези циркове на посредствения роден полит инженеринг. Жалка работа!
Що касае журналистиката, ако това питаш, добре е да прослушаш интервюто по БНР Хоризонт днес с генералния директор на нац. радио в предаването "Нещо повече" в късния следобед, мисля беше след 17 ч., около 17.40, там някъде, ето инфо:
https://bnr.bg/post/101453397/generalniat-d...i-bta-uvelichen За какво става дума? Просто е - която медия е била послушна и венцехвалила любимият народен Вожд, знаем кой, получава повече кинти към бюджета, нищо че е задлъжняла до ушите, какъвто е случаят с БНТ и БТА. А която опитва безпристрастно да представя събитията у нас, и по света, ѝ резват бюджетчето със стотици хиляди, за назидание. Сигурен съм, че г-н Борисов не може да се примири с факта, че примерно Петър Волгин и Силвия Великова, които опита да премахне от радиото, все още са там, нещо повече, водят едни от най-популярните две предавания в родния ефир! И кво правим? Ми намаляваме им парите, хак им е! Само че не става така. Това е политически рекет, плюс цензура от властта. Ето още една причина България да е на 170-то и нататък място в света по свобода на медиите. Че и на последното ще иде скоро, ако тези същите управляват пак. А това се очертава, в нов вариант. Това е положението. Не че желая нещо лошо на премиера сегашен, не. Но, той е главната пречка въпросното мутренско статукво да си стои твърдо във властта. Да, оттегля се фиктивно, но, кой ще го замени? Очертава се друга мутра, за съжаление. И на тази мутренска сага в българската политика не ѝ се вижда краят. Спорих преди с Питето и още някой, че реално като гласоподаватели и граждани ние просто нямахме избор, да изберем някой който действително ще премахне тази опорочена от 30 г. система, която периодично се възпроизвежда чрез уж "нови" лица, но си е все същата. Това е тъжната истина - нямахме реален избор и на този вот. И кой е виновен? Ми ние всички като гражданско общество, понеже стоим настрана, цъкаме с език, пием си уискито или ракията, и псуваме властта. А не се усещаме, че ние сме властта, че трябва да се вземем в ръце, да формираме граждаски сдружения отдолу нагоре, не обратното, после партии встрани от политическото инженерство и това на службите, като издигнем към управлението познати ни и проверени морално и етично хора, които да не ни крадат и лъжат. За съжаление българското общество е далече от подобно състояние, от които зависи всъщност повечето са навън, но пък те припознаха Трифонов за носител на тази промяна, а той си е част от сделката с Борисов по поредното възкръсване на посткомунистическата власт в нови измерения. И няма изход от това. Дано да греша, но лично аз не виждам такъв.