Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Ставате ли за .....Нострадамус ....?
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2
Питето
Твоето "недосещане" е поредното пропагандно (и нелогично) "пришиване" на едно определение към друго, въпреки ясно посочените разлики — "православни скотове" няма как да са към "свестните у нас". Нищо де, точно това "недосещане" и отсвирване на фактите (изучавани в училище при това) от твоя страна сочи, че явно при религиите винаги: "целта оправдава средствата". Което означава, че не трябва да ви се вярва по никакъв повод или начин.
lati1960
Цитат(Питето @ 03/04/2021, 14:46) <{POST_SNAPBACK}>
Твоето "недосещане" е поредното пропагандно (и нелогично) "пришиване" на едно определение към друго, въпреки ясно посочените разлики — "православни скотове" няма как да са към "свестните у нас". Нищо де, точно това "недосещане" и отсвирване на фактите (изучавани в училище при това) от твоя страна сочи, че явно при религиите винаги: "целта оправдава средствата". Което означава, че не трябва да ви се вярва по никакъв повод или начин.

Не мисля, че е коректно така да обиждаш православните християни. Навсякъде има лоши хора, лицемери, лукави и какви ли не. Включително в средите на вярващите. Но така, генерално и категорично... не смятам, че е удачно. Но ти си знаеш. Не знам защо си така настървен срещу религиите. Още повече, че в темата в другия раздел за тях уточнихме изрично, че между религия и вяра има разлика. Не че трябва, но е така. Също никъде не съм уточнявал, че говоря изключително и само за православието, когато става дума за религии и вяра. Накрая ми се струва, че си много далече от познаване същината на проблемите в самите религии, да не говорим пък за вярата като такава днес. В който смисъл обвиненията ти са стрелба напосоки, и то във въздуха. Да се произнасяш така категорично по нещо, което не познаваш, е най-малкото наивно.
Питето
Докато ползват евтина пропаганда и казват на черното бяло, ще е така. Тръните са си тръни, не са грозде... дори по християнските стандарти за истина.
lati1960
Цитат(Питето @ 03/04/2021, 21:14) <{POST_SNAPBACK}>
Докато ползват евтина пропаганда и казват на черното бяло, ще е така. Тръните са си тръни, не са грозде... дори по християнските стандарти за истина.

Би ли уточнил за какво точно говориш.
Щото, пак казвам - така ангро, по принцип, е пълна безсмислица.
Питето
За тръните и гроздето от вашите книги или че приши към "свестните у нас" и "православните скотове"? Или че вместо да четеш обикновена (проверена и доказана) история, ти съзнателно се правиш на глупав и почваш да се тръшкаш че нямало било факти и обиждам? Кое точно не си схванал?
lati1960
Цитат(Питето @ 04/04/2021, 18:09) <{POST_SNAPBACK}>
За тръните и гроздето от вашите книги или че приши към "свестните у нас" и "православните скотове"? Или че вместо да четеш обикновена (проверена и доказана) история, ти съзнателно се правиш на глупав и почваш да се тръшкаш че нямало било факти и обиждам? Кое точно не си схванал?

Не съм схванал въобще за какво говориш.
Ако уточниш и конкретизираш, ще схвана.
Дотогава брътвежите ти просто нямат смисъл.
Питето
Удобно измъкване, въпреки че може да се върнеш и да прочетеш кое от кое идва. Бегай...
lati1960
С мосю Нотърдам или т. нар. Нострадамус не мога да се меря. Нямам и намерение. Обаче.
По политическата ситуация в момента у нас дотук съм дал някои доста точни прогнози. Което мина - по резултати, и т. н., няма да го напомням. Но бях първият, който тук позна, че г-н Борисов ще се откаже да е повече премиер, с дългосрочната цел да се кандидатира за президент. Е, той вече го стори, ето от днес: https://www.dnevnik.bg/izbori_2021/2021/04/..._predloja_drug/
Спряга се името на Даниел Митов май беше, за проекто премиера на ГЕРБ, но това няма да мине, вече всички го разбраха.
Какво следва? Следва връщане мандата на ГЕРБ и връчването му на ИТН на Трифонов. И тук вече са двата основни варианта, които Слави трябва да избере: 1. Да върне и той мандата, и да ходим пак да гласуваме, може би наесен.
Или да се сбъдне отново моята прогноза, по 2. Трифонов формира коалиция с ДБ и с ГЕРБ, или правителство на малцинството с ДБ подкрепено официално от ГЕРБ, а неофициално и от ДПС, като така БСП и ИМВън остават в изолация и в опозиция. И нататък други неща, по които ще говорим пак, ако стане така.
Има и трети вариант, с третия връчен мандат, тогава ще решава Радев, на кого да го даде. Ако го даде на ДБ, то се връщаме към вариант 2 от мандата на Трифонов, само че с водеща сила ДБ, но премиер пак Слави, останалото си е същото. Ако пък Радев връчи третия мандат на БСП, те ще имат гласовете на ИМВън, но, дотам. ДПС няма да ги подкрепи, вече го заявиха. ДБ също. И отиваме към вариант 1 от по-горе, тоест пак към служебен кабинет и нови избори, с президентските вероятно.
Ето, отново ви описах какво ще се случи, без да навлизам в подробности и детайли, шоуто ще е в тях, но те нямат значение. Цялата работе е дали Слави ще стане поредната патерица на Бате, по един или друг начин, запазвайки статуквото от опитите на обществото ни да го махне? Аз мисля, че - да, ще го направи. Като стане поредната мутра част от това статукво. Естествено, с помощта на услужливите медии всичко това ще бъде представено като една голяма позитивна промяна за България, че властта вече е в младите и можещите, и дрън-дрън, тинтири-минтири. Само че зад което Батко и Братко Славчо ще си спретнат същото мутренско и ченгеджийско мафиотско управление, което и до днес трови родината ни. Така мисля аз. А какво ще стане, предстои да видим. Ако не позная, всички имате едно голямо черпене от мен. И, разбира се, обещаното форумно харакири от моя страна, в смисъл, няма повече да ви занимавам с моите конспиративни виждания за света, политиката и въобще. Обещавам. Но, да видим. Шоуто при всички случаи ще е голямо, нали баш шоумен ще го води. Направо не е за вярване! no.gif malii.gif
D-rA
А не предвижда ли НостраЛати нова шоу диктатура, съдейки по Тошковите препратки към Крумовите закони - за журналисти... sunbathing.gif
lati1960
Цитат(D-rA @ 14/04/2021, 20:53) <{POST_SNAPBACK}>
А не предвижда ли НостраЛати нова шоу диктатура, съдейки по Тошковите препратки към Крумовите закони - за журналисти... sunbathing.gif

Това не мога да знам.
Според мен Батко и Братко Шоумен още не са договорил всичко детайлно, само по принцип предаването на властта един на друг, без да се пипа дружината на Бате, а само да се усили с тази на мистър Чалга, с нова свежа кръв, за пред обществото визирано за генерална промяна, победа над статуквото, над мафията, дрън-дрън, този филм го гледаме българите повече от 30 години! Не това е промяната, за която гласувах лично аз. А смятам и тези, които подкрепиха Слави и партията му. Но той ще ги предаде! Това очаквам. Като се съюзи с ГЕРБ, по един или друг начин. Иначе няма как да направи кабинет, нито да го оглави като премиер. А той си умира за това, да властва! Повярвай ми, познавам го до гънките на повредения му мозък. Та така, ще видим. Часовникът тиктака, скоро гологлавият измамник няма накъде повече да мълчи, ще изплюе камъчето. Но ще е отровно, за обществото ни. Проблемът е, че обществото ни, в голямата си част, е морално и духовно мъртво, за съжаление. И няма съпротивителните сили да реагира на тези циркове на посредствения роден полит инженеринг. Жалка работа!
Що касае журналистиката, ако това питаш, добре е да прослушаш интервюто по БНР Хоризонт днес с генералния директор на нац. радио в предаването "Нещо повече" в късния следобед, мисля беше след 17 ч., около 17.40, там някъде, ето инфо: https://bnr.bg/post/101453397/generalniat-d...i-bta-uvelichen За какво става дума? Просто е - която медия е била послушна и венцехвалила любимият народен Вожд, знаем кой, получава повече кинти към бюджета, нищо че е задлъжняла до ушите, какъвто е случаят с БНТ и БТА. А която опитва безпристрастно да представя събитията у нас, и по света, ѝ резват бюджетчето със стотици хиляди, за назидание. Сигурен съм, че г-н Борисов не може да се примири с факта, че примерно Петър Волгин и Силвия Великова, които опита да премахне от радиото, все още са там, нещо повече, водят едни от най-популярните две предавания в родния ефир! И кво правим? Ми намаляваме им парите, хак им е! Само че не става така. Това е политически рекет, плюс цензура от властта. Ето още една причина България да е на 170-то и нататък място в света по свобода на медиите. Че и на последното ще иде скоро, ако тези същите управляват пак. А това се очертава, в нов вариант. Това е положението. Не че желая нещо лошо на премиера сегашен, не. Но, той е главната пречка въпросното мутренско статукво да си стои твърдо във властта. Да, оттегля се фиктивно, но, кой ще го замени? Очертава се друга мутра, за съжаление. И на тази мутренска сага в българската политика не ѝ се вижда краят. Спорих преди с Питето и още някой, че реално като гласоподаватели и граждани ние просто нямахме избор, да изберем някой който действително ще премахне тази опорочена от 30 г. система, която периодично се възпроизвежда чрез уж "нови" лица, но си е все същата. Това е тъжната истина - нямахме реален избор и на този вот. И кой е виновен? Ми ние всички като гражданско общество, понеже стоим настрана, цъкаме с език, пием си уискито или ракията, и псуваме властта. А не се усещаме, че ние сме властта, че трябва да се вземем в ръце, да формираме граждаски сдружения отдолу нагоре, не обратното, после партии встрани от политическото инженерство и това на службите, като издигнем към управлението познати ни и проверени морално и етично хора, които да не ни крадат и лъжат. За съжаление българското общество е далече от подобно състояние, от които зависи всъщност повечето са навън, но пък те припознаха Трифонов за носител на тази промяна, а той си е част от сделката с Борисов по поредното възкръсване на посткомунистическата власт в нови измерения. И няма изход от това. Дано да греша, но лично аз не виждам такъв.
D-rA
Цитат(lati1960 @ 14/04/2021, 21:45) <{POST_SNAPBACK}>
А не се усещаме, че ние сме властта, че трябва да се вземем в ръце, да формираме граждаски сдружения отдолу нагоре, не обратното, после партии встрани от политическото инженерство и това на службите, като издигнем към управлението познати ни и проверени морално и етично хора, които да не ни крадат и лъжат. За съжаление българското общество е далече от подобно състояние, от които зависи всъщност повечето са навън, но пък те припознаха Трифонов за носител на тази промяна, а той си е част от сделката с Борисов по поредното възкръсване на посткомунистическата власт в нови измерения. И няма изход от това. Дано да греша, но лично аз не виждам такъв.

Няма начин Лати - забрави... Момента за което беше 89 - 90'та и отлетя sunbathing.gif
Питето
Платежоспобното търсене, определя предлагането. В политическия вариант е, че който гласува, на него му предлагат. И на последните избори, онези 50,1% дето гласуваха, харесват мутри, патрЕоти, чалгаджии, купувачи на гласове... и им пробутват точно такива. Когато другите 49,9% започнат да гласуват, ще има и доста по-нормални политици, дето разбират и от икономика, и от градоустройство, и от дългосрочни стратегии...
Нищо не е изтървано, просто има още 49,9% дето трябва да вървят из пустинята, та да се освестят.

Същото и за медиите — който плаща, той получава. Сега им плащат рекламодателите, и заради това изглеждат "мисирки". АКо хората почнат да им плащат за истински новини, медиите ще имат гръб и ще ровичкат за истински новини. Някой скоро да е плащал за медия, та да има очакване за истински новини и разследващи статии? 2+2=

В тази посока, българина и България ще се оправят, когато българина започне да си плаща и сам да си върши работата.
D-rA
Цитат(Питето @ 14/04/2021, 22:26) <{POST_SNAPBACK}>
Нищо не е изтървано, просто има още 49,9% дето трябва да вървят из пустинята, та да се освестят.

Откровено ме разсмя - а защо не си помислиш че тези 49.9% са преминали през пустинята и не смятат да се обръщат назад, към камиларите водещи в кръг стадото sunbathing.gif
lati1960
Цитат(D-rA @ 14/04/2021, 22:06) <{POST_SNAPBACK}>
Няма начин Лати - забрави... Момента за което беше 89 - 90'та и отлетя sunbathing.gif

Вероятно си прав, както винаги. Но това значи, че трябва да се примирим или да се правим, че не ни засяга каква е властта. Само че през политиката минават всички решения относно средата в която живеем, както законови и други рамки, от които зависим. Примерно данъчни, финансови, и т. н. Касае ни всички. Щем не щем. Така че, как да забравим?
Изборите са демократичният начин да влияем на системата, но. Ако редовите граждани не можем /или не желаем/ да си издигаме наши, граждански кандидати вкл. през партийни или обществени организации, всичко това се обезсмисля. Партийните кандидати така или иначе са част от статуквото, те ще работят за него и за елита така наречен, не за обикновените хора. Такава една система не е демократична. Понеже одобрението за партийните листи минава през службите, през някакви полулегални сенчести обръчи, кръгове и интереси, над които обществото няма контрол. Това не е демокрация. Тоталитаризъм и полицейщина в най-чист вид, облечени в "демократични" декларативни одежни, но си е диктатура отвсякъде. Ние като избиратели всъщност не избираме, ние само узаконяваме. Съжалявам, но като заклет демократ и противник на всякакви силови системи, мен това не ме устройва. Никога докато съм жив няма да престана да изобличавам подобни антидемократични и дори античовешки тоталитални уклони. Мнозина днес се пишат за антикомунисти, но всъщност одобряват обществена система много близка именно до тоталитарната. Това е лицемерно и неморално, най-меко казано. Но явно българите като цяло не могат да пребивават в нещо поне близко до демокрация, някои дори се ужасяват от това. Защо? Ми щото такива са крадливи, лъжливи, мързеливи и се занимават с неща, които биха ги пратили на топло, но не на Бахамите примерно, а с раирани пижами, ако имахме реална демократична система, в която върховенството на Закона би важало за всички без изключение. Това е цялата работа, нали? Българинът не ще демокрация, понеже иска да краде, мами, лъже и да изкарва много парѝ без да се труди. В демократична и правова държава това е невъзможно. И затова наблюдаваме поредния цирк, епизод от който почна и днес. Жалка картинка!
D-rA
Цитат(lati1960 @ 15/04/2021, 20:27) <{POST_SNAPBACK}>
И затова наблюдаваме поредния цирк, епизод от който почна и днес. Жалка картинка!

Нима си очаквал нещо друго? Нали я чу Мая, какво я сърби - да се докопа до разпределението на милиардите от Европа, нали ги чу шоумените - няма мажоритарни избори да има... абе голяма помия се забърка... sunbathing.gif
lati1960
Цитат(D-rA @ 15/04/2021, 20:55) <{POST_SNAPBACK}>
Нима си очаквал нещо друго? Нали я чу Мая, какво я сърби - да се докопа до разпределението на милиардите от Европа, нали ги чу шоумените - няма мажоритарни избори да има... абе голяма помия се забърка... sunbathing.gif

Мразя да го изтъквам, но: "Аз казах ли ви?!" a4dff7b7.gif
Дотук политическият роден пасианс се нарежда точно според очакванията и прогнозите ми. Много ми се ще да не беше така, но - уви. Сега просто трябва още малко време, за да се извървят законовите процедури - ГЕРБ с първия мандат, върнат, после на г-н Мълчание втория... и, ще видим. Подробно съм написал на няколко места какво точно очаквам, да сме живи и здрави, пак ще говорим. Засега форумното ми харакири се отлага. Още малко търпение! laugh.gif
Питето
И това го има, и е нормално. Все пак така се е пръкнало стадото изначално.
D-rA
От изявлението на Тошко днес останах с усещане че се надяват да прокарат електронно (онлайн) гласуване и такова по пощата в избирателния закон, та отивайки на извънредни избори да станат първа политическа сила - това е отговора на мълчанието им.Плоско и глупаво, като тях самите - ако се отиде на следващи избори - те са аут, както и другите които се доказват като случайно попаднали в НС... sunbathing.gif
lati1960
Цитат(D-rA @ 15/04/2021, 22:50) <{POST_SNAPBACK}>
От изявлението на Тошко днес останах с усещане че се надяват да прокарат електронно (онлайн) гласуване и такова по пощата в избирателния закон, та отивайки на извънредни избори да станат първа политическа сила - това е отговора на мълчанието им.Плоско и глупаво, като тях самите - ако се отиде на следващи избори - те са аут, както и другите които се доказват като случайно попаднали в НС... sunbathing.gif

Съгласен. Такава явно е стратегията, ето, Дългият днес "проговори", точно онлайн, но все пак каза нещо именно в тази посока: https://www.vesti.bg/bulgaria/slavi-te-sa-t...zchezne-6124318
Само че същото не се връзва с моите прогнози относно окончателното решение на ИТН при получаване на вота. Тогава ще разберем истината по мотивите и целите на Трифонов и партията му. В горното изказване има нещо доста хард политически, което не съвпада и с моите виждания по което се очертава:

"А на ГЕРБ им трябва точно това в момента - време. Но ГЕРБ няма да получат време. Те са токсична партия, която трябва да изчезне от полето на българския политически живот."

Доста силно послание. На мен лично не ми се връзва, с което очаквам да се случи. Но, да видим. Мисля, задкулисните пазарлъци по бъдещия кабинет вече са почнали, на това ми намирисва.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.