Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Ставате ли за .....Нострадамус ....?
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2
Mukaveev
Ставате ли за .....Нострадамус ?

Така както си седите , можете ли да предвидите бъдещето след......2 - 5 г. ? Какво ще стане с вируса, изборите, борисовци, путиновци , китайци, минимални заплати, с баба, ( Елизабет 2 ) на баба снахата , с някой идващ метеорит , с заминаващ си , извънземни , ......прогнози за гръцкото узо, примера дивизион, бежанци, безводие, потопи, комунисти , ердогановци, световното зло, световното добро........ изобщо прогнозите ви стават ли за прогнози ?

Аз съм доволен , бях сложил едни 200 лева на Натаняхо.......не съм загубил.... eat_arrow.gif
Бай Ганьо
Фейсбуци-мейсбуци, туитъри-муитъри и тем подобни комунистически социални медии ще бъдат отвяти от Тръмп, който ще направи свободна платформа, където ще можеш да казваш каквото си искаш.
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 25/03/2021, 03:13) <{POST_SNAPBACK}>
Фейсбуци-мейсбуци, туитъри-муитъри и тем подобни комунистически социални медии ще бъдат отвяти от Тръмп, който ще направи свободна платформа, където ще можеш да казваш каквото си искаш.

Пропусна да уточниш в предсказанието си дали Тръмп ще направлява некомунистическата "свободна" платформа като президент или като криминален затворник.
lati1960
Цитат(Mukaveev @ 25/03/2021, 01:44) <{POST_SNAPBACK}>

Така както си седите , можете ли да предвидите бъдещето след......2 - 5 г. ? Какво ще стане с вируса, изборите, борисовци, путиновци , китайци, минимални заплати, с баба, ( Елизабет 2 ) на баба снахата , с някой идващ метеорит , с заминаващ си , извънземни , ......прогнози за гръцкото узо, примера дивизион, бежанци, безводие, потопи, комунисти , ердогановци, световното зло, световното добро........ изобщо прогнозите ви стават ли за прогнози ?

Аз съм доволен , бях сложил едни 200 лева на Натаняхо.......не съм загубил.... eat_arrow.gif

Няма нужда да се правим на пророци.
Не ми е целта да пренасям диспута ни от темата за религиите и тук, но няма как да не вметна, че в Библията има няколко пророчески книги с интересни попадения и за нашето време, както и за по-далечното бъдеще, също много ясни пророчества изказани от самия Христос, и от апостолите в посланията им в новия завет, и накрая всичко това е синтезирано с много сложен симолов език в последната книга от Библията наречена Откровение или Апокалипсис. Но, за да бъдат поне повърхностно разбрани и частично разтълкувани тези визии за бъдещето от Книгата, нужна е първо Вяра, после познаване самита текстове, и накрая сериозно изследване на същите. Впрочем, пророчествата на Нострадамус са резултат от изучаване на същите древни текстове, тогава още несъбрани накуп в познатата ни сега Света Книга, до които той е имал достъп като евреин кръстен в християнството, но също и зет на ортодоксален такъв, разполагащ с богат архив от същите.
Бай Ганьо
Много ти се иска Тръмп в затвора.
Сигурно ти е изял закуската.
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 25/03/2021, 11:48) <{POST_SNAPBACK}>
Много ти се иска Тръмп в затвора.
Сигурно ти е изял закуската.

Какво ми се иска и какво не какво не, не е обект на тази тема.
Така че след като се включваш в тема за предсказване, не се дръж като някой пубер футболен запалянко (знаем, че това го можеш), а документирай ясно и точно предсказание. Когато се сбъдне, аз съм първият, който ще даде линк към него, за да те поздрави. wink.gif
Питето
Пророк е който може да ти каже числата от ТОТО-то преди тиража. Останалите са мошеници, къде по-добри, къде по-слаби. То, като се замисля, числата за ТОТО-то може да ми ги каже и някой печен мошеник...
Бай Ганьо
Аз съм казал какво ще направи Тръмп.
А дали ще го направи прав, или седнал ми е през оная работа.
Явно ти се чешеш там където не те сърби.
ЕксГорски
Цитат(Shade @ 25/03/2021, 15:17) <{POST_SNAPBACK}>
или като криминален затворник.

НЕ! Като политически! happydance.gif
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 26/03/2021, 03:21) <{POST_SNAPBACK}>
Аз съм казал какво ще направи Тръмп.
А дали ще го направи прав, или седнал ми е през оная работа.
Явно ти се чешеш там където не те сърби.

Да, дали прав или седнал, ти направи предсказание. Предсказа, че след като в продължение на 4 години Тръмп по комунистически образец и преклонение пред диктатори като Путин и Ким Чен-Ун блокираше достъпа до неудобна за него информация, в близките години му предстои да се превърне в свободен високоговорител срещу комунизма. От което следва, че прикриваната информация няма да излезе на светло и да се обърне срещу него.
Да видим дали ще се сбъдне поредното ти предсказание. Ако случайно този път познаеш, със сигурност много ще те засърби. smile.gif
Shade
Цитат(ЕксГорски @ 26/03/2021, 06:26) <{POST_SNAPBACK}>
НЕ! Като политически! happydance.gif

Може и да си прав. Криманалното обвинение му е в кърпа вързано, но вероятно ще отнеме години на прокуратурата да разнищи всичките му финансови и данъчни далавери, и съдът да се произнесе.

Обаче разследването на антиправителственият опит за преврат, подстрекаван от него, се развива с ускорени темпове. Обвинените до момента над 300 участници в нападението на Капитолия се оправдават, че са се включили в организирана конспирация по нареждане на тогавашния президент. Което не е никакво оправдание, но така удобно дават възможност на обвинението да се позове на закона за организирана конспирация.
Съгласно този закон всеки от включените в конспирационен заговор носи пресонална отговрност за всяко от престъпленията, извършени по време на конспирацията. Независимо от това, че някой може да няма лично участие в някое от престъпленията. Примерно аз и ти се наговаряме да оберем някоя банка и започваме подготовка. Аз осигурявам маски и паралитичен спрей, ти осигуряваш пистолети и наемеш кола, с която да избягаме с парите. Но в деня на акцията ти се почесваш по главата пред вратата на банката и се отказваш. А аз продължавам по плана. Но грабежът се проваля и полицията ме залавя.
Въз основа на споменатия закон отказът да разкрия всички съ-конспиратори сериозно утежнява вината ми и е основание за по-тежка присъда. Така че ти също ще се изправиш пред съда и ще отговаряш за опита за грабеж наравно с мен.
Същото се получава в момента с арестуваните участници в метежа. Кротко омекват пред съда и запяват мелодично, охотно разкривайки имената на другарите си. Онези, на чиито врати още не са почукали и се надяват да им се размине. Така че разследването продължава с нови арести.
Интересно ще бъде да се види как Тръмп ще се измъкне от обвинение за участие в конспирация. Той обикновено се измъква чрез скъпо платени адвокатски трикове за протакане на делото до давност.
Krapp
Ми ето ти една прогноза:

След тези избори премиер ще стане ЖЕНА, зодия Телец, с три висши....
Очаква се тя да изведе Бг от сегашния батак....

Но да не ме сбъркаш с някого. Нямам нищо общо нито с Ванга, нито с Нострадамус или други подобни....
Shade
Цитат(Krapp @ 26/03/2021, 10:46) <{POST_SNAPBACK}>
Ми ето ти една прогноза:

След тези избори премиер ще стане ЖЕНА, зодия Телец, с три висши....
Очаква се тя да изведе Бг от сегашния батак....

Но да не ме сбъркаш с някого. Нямам нищо общо нито с Ванга, нито с Нострадамус или други подобни....

Не си оригинален, това не е твоя прогноза. Явно или неявно имаш нещо общо със Слава Севрюкова. wink.gif
Krapp
Я-а-а-а-а-а-а, с тая сме били на едно мнение....

МУ-ХА-ХА-ХА!
lati1960

Аз пък съм готов да сложа повече по друго. Сетих се за нещо интересно, което мога да възпроизведа като пророчество, що не, понеже е важно, става дума за парѝ, и то много. А когато говорим за много парѝ, нещата са сериозни. Та, за какво говоря. Онзи ден правителството на България изтегли нов дълг. Нищо ново. Лесно можем да предскажем, че скоро ще теглят пак, и пак, и пак. Ето назад хронологията на дълга за последните няколко месеца: По пандемията бяха емитирани 10 милиарда такъв. На 15 септември 2020 г. бяха изтеглени нови 5 милиарда. На 7 януари 2021-ва нови 200 милиона. На 15 февруари 2021-ва нови 300 милиона. По-назад няма да се връщам, картинката е същата, вече повече от 10 години. Не че преди е било различно. Но, нещо важно: До идване на власт на ГЕРБ външният дълг на България е бил под 20 милиарда, много под. Днес се твърди, че е около 28-30 милиарда, или към 30% от вътрешния брутен продукт. Което, ако беше вярно, е доста приличен резултат, дори за Европа и ЕС. Но, дали е така. Простата аритметика показва, че при официално обявен такъв към 25 милиарда преди пандемията, веднага след това са изтеглени почти още толкова, и то за отрицателно време. Не споменавам бюджетните дефицити, междуфирмената задлъжнялост, и т. н. Твърди се, че има резерв към 10 милиарда, но и той се топи скоростно, само за два месеца намаля с почти 3 милиарда! И, като се има предвид, че почти нищо не се връща по главница, а само по лихвите, то е ясно, че дългът няма как да е само 30 милиарда. Точно колко е, ще се разбере когато ГЕРБ рано или късно бъдат отстранени от властта. Все някога. Никой не е вечен във властта, дори и диктаторите. Та.
Говорим за "тайната", на която се крепи доверието и търпението на българите относно властта на ГЕРБ и Борисов - поголовната задлъжнялост на страната! То е като в едно голямо семейство - когато патриархът тегли дългове отвсякъде, и то големи, всички ядат и пият, веселят се, докато има средства. Но, какво става, когато тези кредити трябва да се връщат? А за България този момент все някога ще дойде, и ще дойде както казах, когато Борисов рано или късно сдаде властта. Тогава ще лъснат доста неща, вкл. по дълга, но ще е късно. Той затова е удобен и навън, понеже отвън имат интерес страната ни да бъде натоварена с огромни дългове, вкл. от Брюксел, през Централната Евро Банка, през емитирани облигации на финансовите пазари, и т. н. Щото това после е лост по натиск върху властите у нас да взимат определени политически и други решения.
И, какво е пророчеството? Ми така както гледам, по дълга български математически, финансови и други природни закони нямат власт, колкото повече тегли премиерът наш, толкова по-малък става дълга ни. Направо е уникално това! Никой друг в света не го може, уверявам ви. Та, в този смисъл прогнозирам, че като изтеглят още няколко десетки милиарда държавни кредити, дългът на страната ни ще се стопи до нулата! Повярвайте ми, точно така ще стане. Е, как да не гласуваме за тези хора, кажете ми?! Теглят, теглят, ние ядем и пием, че и не работим в тая пандемия, купон навсякъде, живот сладък и безгрижен. И никой не ни закача за нищо, да връщаме. Ей такъв управник нема! В целия свят няма, повярвайте ми. Как да не го обичаш?! malii.gif
Shade
Цитат(Krapp @ 26/03/2021, 10:59) <{POST_SNAPBACK}>
Я-а-а-а-а-а-а, с тая сме били на едно мнение....

МУ-ХА-ХА-ХА!

Всъщност историята не потвърждава дословно изпълнение на предсказания. В общи линии правенето на директно предсказание убива реализацията му. На практика сбъднато предсказание е въпрос на тълкуване постфактум. Точно както вярващите ежедневно отчитат сбъдване на предсказания, чието сбъдване вече е било периодично отчитно в продължение на хилядолетия.
Не е като двама кандидати да се явят на избори и поддръжниците на спечелилия да започнат шумно да се бият в гърдите, че са големи пророци.
Чиста белетристика е историята на Едип, който предупреден от оракула, че ще убие баща си и ще се ожени за майка си, решава да избяга от родителите си, за да ги предпази. В резултат на това свое решение убива баща си и се оженва за майка си.
Krapp
Всъщност в тая област нещата са доста по сложни, отколкото изглеждат на страничния наблюдател....
lati1960
Цитат(Питето @ 26/03/2021, 00:03) <{POST_SNAPBACK}>
Пророк е който може да ти каже числата от ТОТО-то преди тиража. Останалите са мошеници, къде по-добри, къде по-слаби. То, като се замисля, числата за ТОТО-то може да ми ги каже и някой печен мошеник...

Който и да ти каже числата от ТОТО-то, няма как да спечелиш, понеже всички лотарии и т. нар. игри на късмета са манипулирани и нагласени. Така че пробвай с нещо друго, за да печелиш. Примерно, като се трудиш.
lati1960

Ето още едно актуално "пророчество", по важната в момента тема по "пандемията":

https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-k...-v-uhan-6123319

Не че е нещо ново, но е от авторитет в областта, на който може да се вярва. Не че и той е категоричен, затова го вкарвам в темата, като предположение. То вече всички разумни хора разбраха, че е такава истината, но не пречи да е потвърдена от мастит специалист в сферата. Нататък и тезата за самата пандемия издиша отвсякъде, също като огромна по мащабите си манипулация, която няма аналог в световната история. Подобна масова и тотална обработка на мозъци с помощта на официозните медии не е позната досега в историята. Дали е "пророкувана" от някого? Разбира се, че е, ето:

https://glasnews.bg/zhivot-lyubopitno/bil-g...vsichko-449875/

И други от калибъра на Гейтс можем да причислим към "пророците" по въпроса, иначе нямаше да се случи ето това:

https://www.dw.com/bg/%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D...0%B0/a-53470412

А дали всичко това са пророчества, или сценарий за нашето бъдеще, всеки сам да преценѝ. Донякъде самите пророчества са именно това - някой знае сценария, и периодично ни пуска по малко инфо за него, за да ни подготви за което идва. Въпросът, главният в случая, е - кой е сценариста? animatedwink.gif
Питето
Това, последното нЕкоя мравка ти го е казала. Щото те се трудят още от преди динозаврите, и са се замогнали яко. А и Господ ще ме накаже ако не си ползвам акъла, дето ми е дал и го карам само на мускулна сила като животните. Всъщност Той точно това наказва — мускулите и вярването, аканъ немисленето. a4dff7b7.gif
Shade
В отговор на моралните и материални щети, нанесени на Корпорацията Доминион, производител на електронни системи за гласуване, от голямата лъжа, че президентските избори в САЩ били откраднати от Доналд Тръмп чрез измама, коропорацията е предявила съдебен иск за 1,6 милиарда долара към медията Fox News и съответно към бившите адвокати на Доналд Тръмп Сидни Пауъл и Руди Джулиани, използвали тази медия като високоговорител за интензивно разпространяване на лъжата.
Възражението на Руди Джулиани е, че "твърденията за манипулирани избори са нелепи, неправдоподобни и технически невъзможни, което прави съдебния риск абсурден". Сидни Пауъл отива по-далеч със защитната си стратегия с твърдение, че "единствено слабоумници биха се вързали на толкова смехотворни и непотвърдени с реални доказателства твърдения".
И тъй като поддръжниците на Тръмп не само се вързаха на тези твърдения, но и опитаха да извършат държавен преврат, за да "спрат кражбата", това е в унисон със становището на Сидни Пауъл, че всички те са слабоумни.

На този фон да направя и аз едно предсказание. В стил Нострадамус, което означава, че бъдещето ще го потвърди. Предсказанието ми е, че историята ще отчете всеки възторжен поддръжник на Доналд Тръмп като слабоумник (нищо лично към възторжените привърженици на Тръмп във форума).
lati1960
Цитат(Питето @ 28/03/2021, 09:41) <{POST_SNAPBACK}>
Това, последното нЕкоя мравка ти го е казала. Щото те се трудят още от преди динозаврите, и са се замогнали яко. А и Господ ще ме накаже ако не си ползвам акъла, дето ми е дал и го карам само на мускулна сила като животните. Всъщност Той точно това наказва — мускулите и вярването, аканъ немисленето. a4dff7b7.gif

Пак нещо не се разбрахме.
Казах ти, че тото, мото и други подобни игри на късмета са нагласени и чиста измама, а ти къде отпраши? Не ти трябва много акъл, за да напишеш няколко числа, проблемът е, че никой не може да ги предвиди, просто защото игрите са манипулирани. Всичко пуснато влиза в база данни, а се теглят комбинации, които не са пуснати, ако не трябва да има големи печалби. Периодично които държат игрите си прибират джакпотите и си ги делкат, вкл. с властта /примерът как Черепа се отчитал с милиони пред Бате и бившия финансов министър Горанов, също пред братя Домусчиеви, е в тази посока/. На нас ни казват, че някой пенсионер, или който и да е бил гепил джакпота, но ни лъжат. Дори които се разкриват, че са спечелили, са рода, приятели, авери и комбина с властта и държащите игрите. Всичко е нагласено. Така че, ако действително имаш толкова акъл, колкото претендираш, недей да играеш тото и въобще хазарт. Труди се. А дали с акъл или не, както дойде и можеш. Но се труди, не чакай на късмета. Късметът е това, което си изкараме с труд, бил той умствен, физически или всякакъв.
Бай Ганьо
И как бъдещето ще потвърди и историята ще отчете всеки възторжен поддръжник на Доналд Тръмп като слабоумник?
Ще го пише в учебниците ли, или в историческите книги от историците?
Казах ти многократно, че имаш проблем с Тръмп.
Обсебен си.
Сигурно го сънуваш всяка вечер.
Питето
Целия свят ти нагласен... от боговете. Ако имаш нЕкакъв проблем със "световна конспирация" и "нагласянето на света"(и части от него като примерно ТОТО-то) го споделяш в молитвите. Ако не ти отговорят свише, може да пробваш с математиката ама да знаеш че е тегаво, щото там нЕма прадокси, ами само факти (числа и операции с тях) и логика.
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 29/03/2021, 09:05) <{POST_SNAPBACK}>
И как бъдещето ще потвърди и историята ще отчете всеки възторжен поддръжник на Доналд Тръмп като слабоумник?

Нищо чудно, че и това не ти е ясно. Да го обясня като за малко дете, въпреки че със сигурност няма да вденеш.
Историята е запазила следния документиран разговор между Хитлер и Гьоринг:
- Майн Фюрер, очертва се проблем, прекалено много посредствени индивиди се записват в редиците на НСДАП.
- Това не е никакъв проблем, Гьоринг, точно обратното. Тези хора компенсират с преданост към национал-социалистическата идея.

Аналогични възражения от страна на бившите адвокати на Тръмп към голямата лъжа, че президентските избори са му откраднати с манипулации и измама: "Единствено слабоумници биха се вързали на толкова смехотворни и непотвърдени с никакви доказателства твърдения".
Това е записано в историята и ще остане за смях на поколенията. Точно както и ти отдавна си за смях. smile.gif

lati1960
Цитат(Питето @ 29/03/2021, 20:02) <{POST_SNAPBACK}>
Целия свят ти нагласен... от боговете. Ако имаш нЕкакъв проблем със "световна конспирация" и "нагласянето на света"(и части от него като примерно ТОТО-то) го споделяш в молитвите. Ако не ти отговорят свише, може да пробваш с математиката ама да знаеш че е тегаво, щото там нЕма прадокси, ами само факти (числа и операции с тях) и логика.

Именно тези две неща сторих, когато и аз като теб като заблудена овца чаках нещо наготово, ако може поне джакпота.
Първо се помолих там Горе да ми кажат истината по въпроса, а ми отговориха, че за да спечеля, трябва да си пусна фиша, все пак a4dff7b7.gif Но, и да го пусна, пак няма да взема вагона с парите, щото работата е нагласена.
После именно с числата от чистата и безпристрастна математика ми бе разкрита тая манипулация в игрите на късмета, и ми стана ясно, че ако не запретна ръкави и сам не се потрудя за късмета си, той никога няма да дойде при мен. Посъветвах те да сториш същото, дано да си, иначе напразно пилеене на ресурс, време и надежди.
Бай Ганьо
"Единствено слабоумници биха се вързали на толкова смехотворни и непотвърдени с никакви доказателства твърдения."
A това отнася ли се до тези, които повярваха, че оня китаец (името ти му знаеш) е първият, който донесъл и заразил от Китай американците с ковид?
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 29/03/2021, 14:07) <{POST_SNAPBACK}>
"Единствено слабоумници биха се вързали на толкова смехотворни и непотвърдени с никакви доказателства твърдения."
A това отнася ли се до тези, които повярваха, че оня китаец (името ти му знаеш) е първият, който донесъл и заразил от Китай американците с ковид?

Оня китаец е "patient 0". Ако имаше представа, че това означава първият официално регистриран случай на ковид на територията на САЩ и нищо повече, нямаше да се излагаш да го асоциираш с идиотизмите на Тръмп. Който убеди милиони наивници като теб, че президентството му е откраднато. Въпреки че по-голям крадец от него самия трудно ще се намери.
Като не можеш да предложиш нищо съществено по въпроса, най-добре си затрай, вместо да разсмиваш аудиторията с инфантилизмите си. smile.gif
Бай Ганьо
Естествено, че вашият patient 0 най-случайно се оказа китаец. w00tbrows.gif
Dani
Цитат(lati1960 @ 28/03/2021, 20:21) <{POST_SNAPBACK}>
Пак нещо не се разбрахме.
Казах ти, че тото, мото и други подобни игри на късмета са нагласени и чиста измама, а ти къде отпраши? Не ти трябва много акъл, за да напишеш няколко числа, проблемът е, че никой не може да ги предвиди, просто защото игрите са манипулирани. Всичко пуснато влиза в база данни, а се теглят комбинации, които не са пуснати, ако не трябва да има големи печалби. Периодично които държат игрите си прибират джакпотите и си ги делкат, вкл. с властта /примерът как Черепа се отчитал с милиони пред Бате и бившия финансов министър Горанов, също пред братя Домусчиеви, е в тази посока/. На нас ни казват, че някой пенсионер, или който и да е бил гепил джакпота, но ни лъжат. Дори които се разкриват, че са спечелили, са рода, приятели, авери и комбина с властта и държащите игрите. Всичко е нагласено. Така че, ако действително имаш толкова акъл, колкото претендираш, недей да играеш тото и въобще хазарт. Труди се. А дали с акъл или не, както дойде и можеш. Но се труди, не чакай на късмета. Късметът е това, което си изкараме с труд, бил той умствен, физически или всякакъв.

Напълно съм съгласна, че на късмета не трябва да се чака, но той не трябва да бъде и отричан, защото го има. Съдба, карма, Божия милост, начин на мислене ..., както искаш го наречи, но е факт. grin.gif
lati1960
Цитат(Dani @ 30/03/2021, 08:54) <{POST_SNAPBACK}>
Напълно съм съгласна, че на късмета не трябва да се чака, но той не трябва да бъде и отричан, защото го има. Съдба, карма, Божия милост, начин на мислене ..., както искаш го наречи, но е факт. grin.gif

От горното си избирам Божия милост, прибавям предузнание и допускане. И се съгласявам с теб.
В скобки само да поясня като мнение, че съдба и късмет са идентични с което наричаме случайност, а за мен като вярващ човек няма нищо случайно и на този свят, нашия, и въобще. Останалото е въпрос на избор, който самите ние трябва да правим - всеки ден, час, минута, секунда понякога или миг. И да приемаме последиците от този свой избор. Впрочем, ако си послушала съвета ми и си попрелистила Книгата, вероятно си обърнала внимание как Господ Бог винаги и за всеки дава поне два варианта на избор, за вняко нещо, понякога и повече. Но без да ни насилва. Примерно като предложи на древните израелтяни Закона Си чрез Мойсей, накрая какво им каза чрез същия - ако спазвате всички тия неща, които ви давам, ще имате живот и благодат, ако не, ще се разпилеете по света немили-недраги и много ще страдате. Е, четем пак там кое избраха, и какво се случи. Така и днес. Бог предлага доброто, на всеки, но никого не насилва да го върши. Ние избираме. Дяволът предлага злото и нечестието. За съжаление повечето хора избират офертата на противника, понеже тя в краткосрочен план носи повече облаги за плътта и живота ни на този свят, тленния. Но в дългосрочен... е, най-добре сама да прочетеш, страшно е. Така че късмет няма, карма няма, съдба няма. Има Бог Творец и Създател, от Когото са различните варианти на избор за нас, а ние сами трябва да го направим този избор. И, каквото изберем, това и ще получим в крайна сметка. В това сме напълно свободни.
Питето
Баце, когато "отгоре ти отговарят" вече не е молитва... Другото пак не си го схванал, ама размахваш Овчарската гега щото това явно ти е целта. Ми нЕма овце за религиозно стригане, поне не в тази част на форума.
lati1960
Цитат(Питето @ 30/03/2021, 23:15) <{POST_SNAPBACK}>
Баце, когато "отгоре ти отговарят" вече не е молитва... Другото пак не си го схванал, ама размахваш Овчарската гега щото това явно ти е целта. Ми нЕма овце за религиозно стригане, поне не в тази част на форума.

Да, когато "отгоре" ни отговарят, не е молитва, прав си. В средите на вярващите се нарича общение. Или общуване между човека и духовния свят. Молитвата е нашата част от това общуване. Насреща има различни варианти на отговор - сънища, видения, интуиция, предусещания, инстинктивни проблясъци, свръхсетивни изживявания, чудеса понякога, и т. н. А целта ми е да насоча вниманието на хората именно към този свят, духовния, понеже е реален, както и Този, Който го е създал и пребивава в него. Гега нямам, нито буквална, нито символична, нямам и ножици за стрихане на добитък, не такава е идеята на пребиваването ми тук. Други са, които стрижат яко овчиците на вярата, мен чисто материалното в този смисъл не ме вълнува. Бъди здрав, и - споко! Няма да те карам да ми плащаш за духовния курс. laugh.gif На истинските християни ни е наредено което даром сме получили - като знание и опит във вярата, даром и да даваме. Които събират парѝ за това, не са християни. Нещо друго са. Но за тях аз не мога да отговарям.
Питето
Абе ласкайте се помежду си, ама в средите на медицината си има друго име.
lati1960
Цитат(Питето @ 31/03/2021, 21:13) <{POST_SNAPBACK}>
Абе ласкайте се помежду си, ама в средите на медицината си има друго име.

Не е нужно да намесваш медицината в това. Един велик българин и гениален поет го е написал така:
"У нас свестните смятат за луди!" Мисля коментарът е излишен.
Mukaveev
Защо се газираш толко за един ,, тръмп ,,...... аз съм потресен изобщо как от там 330 ли е милиона Америка да излъчат подобни хора за държавен глава.
При нас може , при нас всичко може за това тук е и така.......
Аз имам малка прогноза , че човечеството е в ерата не на слабите ...... на утрепаните политици.
Такъв трагизъм на изток и на запад ..... никога не е било.
Shade
Цитат(Mukaveev @ 01/04/2021, 11:32) <{POST_SNAPBACK}>
Защо се газираш толко за един ,, тръмп ,,...... аз съм потресен изобщо как от там 330 ли е милиона Америка да излъчат подобни хора за държавен глава.
При нас може , при нас всичко може за това тук е и така.......
Аз имам малка прогноза , че човечеството е в ерата не на слабите ...... на утрепаните политици.
Такъв трагизъм на изток и на запад ..... никога не е било.

Да се газирам? Обичам да пия Dr Pepper, но тъй като не обичам газирано, първо раздрусвам бутилката.
Няма нищо потрисащо в излъчването на подобни хора за държавен глава. Това е изборът на нискоинтелигентните първосигналници, когато им се отвори възможност. Достатъчно е само да хвърлиш едно око на писанията на онези във форума, които поддържат Тръмп, и няма да имаш никакви съмнения.
Например не си ли потресен как в 300-милионна Америка регистрираните случаи на ковид са над 31 милиона? Пропорциално в пъти повече в сравнение с която и да е друга нация.
Бай Ганьо
И какво като са 31 милиона.
Не 31, а 230 милиона ще се заразят.
Нали идеята беше тези 230 които ще се заразят да не се заразят изведнъж, че да не се претоварва системата. Що те е страх от бройката заразени!
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 02/04/2021, 02:34) <{POST_SNAPBACK}>
И какво като са 31 милиона.
Не 31, а 230 милиона ще се заразят.
Нали идеята беше тези 230 които ще се заразят да не се заразят изведнъж, че да не се претоварва системата. Що те е страх от бройката заразени!

Дрън-дрън "предсказания", колкото да се намираш на празни приказки, та да не заспиш. smile.gif
След като до ден днешен не си разбрал, че не всичко е безсъдържателни кръчмарски раздувки или приказки за лека нощ, никога да няма да вденеш, че съществува и реално положение.
Елементарната математика за четвърти клас (сигурно си спал по време на тези часове) дава възможност да се изчисли процентът заразени от ковид при дадено население.
Ето я статистиката:
САЩ, население 328 млн., заразени 31 млн. => 9.45%
Франция, население 67 млн., заразени 4.7 млн. => 6.8%
Англия, население 67 млн., заразени 4.3 млн. => 6.4%
Бразилия, население 212 млн., заразени 12 млн. => 5.6%
Русия, население 144 млн., заразени 4.5 млн. => 3.1%
Южна Африка, население 59 млн., заразени 1.54 млн. => 2.6%
Индия, население 1.37 млрд, заразени 12 млн. => 0.8%

Основният въпрос, който възниква е, защо САЩ се оказва с отчетливо най-висок процент заразени. Дали причината не е, че някой високопоставен властимащ методично е внушавал на населенето в продължение на цяла година, че ковид не съществува, плод на политически измислици и интриги е, поради което всякакви мерки за предпазване от зараза следва да бъдат пренебрегвани. И вярващите тъпоъгълници са се вързали.

Що се отнася до предсказанието ти, че предстои 230 милиона от 300-милионното население на САЩ да се заразят, не ни остава друго, освен да изчакаме. Да видим дали поне този път ще познаеш или, както винаги, ще ти се наложи да се измъкваш с мълчание като посран.
Бай Ганьо
Короната не е от миналата година.
Това е познат вирус.
Панираха ви и вие се насрахте.
Има хора заразени с корона от 2013 година които още не са се излекували.
Имат поражения и си живеят с тях.
Разбира се бил е друг щам или вид (там как го наричат), но си е вирус към който се е подхождало сериозно в болниците.
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 02/04/2021, 10:39) <{POST_SNAPBACK}>
Короната не е от миналата година.
Това е познат вирус.
Панираха ви и вие се насрахте.
Има хора заразени с корона от 2013 година които още не са се излекували.
Имат поражения и си живеят с тях.
Разбира се бил е друг щам или вид (там как го наричат), но си е вирус към който се е подхождало сериозно в болниците.

Няма лошо да ни информираш дори, че вирусът е познат от египетско време насам. Върви като пиянска раздувка за отклоняване от въпроса.
Но въпреки хумореските ти, въпросът за текущата ситуация остава открит.
Mukaveev
Цитат(Shade @ 02/04/2021, 18:59) <{POST_SNAPBACK}>
Ето я статистиката:
САЩ, население 328 млн., заразени 31 млн. => 9.45%
Франция, население 67 млн., заразени 4.7 млн. => 6.8%
Англия, население 67 млн., заразени 4.3 млн. => 6.4%
Бразилия, население 212 млн., заразени 12 млн. => 5.6%
Русия, население 144 млн., заразени 4.5 млн. => 3.1%
Южна Африка, население 59 млн., заразени 1.54 млн. => 2.6%
Индия, население 1.37 млрд, заразени 12 млн. => 0.8%

Тая статистика е толкова смотана , че ....... ще се въздържа от квалифициране. Сега кажи и , че и вярваш..... 406.gif
Shade
Цитат(Mukaveev @ 02/04/2021, 11:09) <{POST_SNAPBACK}>
Тая статистика е толкова смотана, че... ще се въздържа от квалифициране. Сега кажи, че й вярваш... 406.gif

Как бих могъл вярвам на статистика, която ти си обявил за смотана? Никога! Вярвам само на теб!
Поради което не е нужно да се въздържаш от квалифициране. Дай необходимото квалифициране, с което не само да кажеш, но и реално да докажеш на аудиторията, че никак не си смотан. hat.gif
Mukaveev
Може пък да съм смотан....няма да скачам 2,30 .....за да се показвам не смотан, всеки си има лична преценка.....а статистиката е смотана, не става, не е вярна, някой си е чешал езика, молива, клавиатурата.....безсмислена е.
Shade
Цитат(Mukaveev @ 02/04/2021, 11:53) <{POST_SNAPBACK}>
Може пък да съм смотан...

О, не, никак не си смотан, напротив, убедителен си!
Нима някой би могъл да възрази дори на йота на толкова добре аргументирано квалифициране под формата на изявление: "Статистиката е смотана, не става, не е вярна, някой си е чешал езика, молива, клавиатурата... безсмислена е". good.gif
Бай Ганьо
Има елементарни логики при статистиките.
Ако изходиш от процента на достоверност на тестовете, целият ти труд на изчисление отива по дяволите.
Така че Мукавеев е прав.
Смотана е.
А ако продължиш да разсъждаваш, ще стигнеш до един друг извод.
Но така като гледм, едва ли ще стигнеш.
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 02/04/2021, 13:45) <{POST_SNAPBACK}>
Има елементарни логики при статистиките.
Ако изходиш от процента на достоверност на тестовете, целият ти труд на изчисление отива по дяволите.
Така че Мукавеев е прав.
Смотана е.
А ако продължиш да разсъждаваш, ще стигнеш до един друг извод.
Но така като гледм, едва ли ще стигнеш.

Единственият логичен извод, който се набива в очи и без много разсъждение е, че за нищо не ставаш, камо ли за Нострадамус. smile.gif
Живей!
Питето
"Моята молитва" е от същия велик българин, ама нещо не се сети за нея. Избирателна склероза, нормално. Отделно, че за това дето си се сетил, там "свестните" не са "православните скотове", ами са едни "ангели", дето по нощите възнасят кир Михалаки...
Гледай сега, търси някъде хора с нисък интелект и без критично мислене, та лесно да им пробутваш "подбрани" и "съкратени" факти. Като чета какво ти отговарят тук, със сигурност затвърждаваш атеизма и секуларизма в четящите.
Питето
Добре де, ето ти жокер що не вярват на посоченото от тебе: статистическия апарат е различен в различните държави, отделно че крайните резултати са силно политически манипулирани според корупцията и негативните практики (възможности за негативни практики) в съответните държави. Ей от това, последното е излязло лошото име на статистиката — "стъкмистика".

Иначе казано, събирането и отчитането на данните се различава драстично, и накрая се получават "круши", "ябълки" и "моркови", а ти ги сравняваш все едно всичките са "домати". Мда, мога веднага да те насоча къде отчитат "круши" (Турция с изненадващата промяна на статистическите данни от преди два-три месеца), "ябълки" (китайската статистика, на която никой не вярва изначално) и "моркови" (президентите на Беларус, Танзания... дето заявяваха официално, че там "вирус няма"). Та статистиката върви с изследователския апарат, щото иначе не знаеш данните дали са "ябълки" или "круши", камо ли да ги сравняваш коретно и да доказваш изводи.
Това от букварите по статистика. Извън "буквара" може да направиш груба преценка на данните, по данни от други статистики от същите държави, ама по-стари, които са били разнищени и сверени с реалността. Така може да коригираш "политическата намеса", но пак си остава съвсем относително, щото Тръмп каза на черното бяло, в държава, дето има много сериозна и точна статистика, а щом там има хора дето са готови на всичко, сещай се за по-слабите държави...
lati1960
Цитат(Питето @ 03/04/2021, 13:38) <{POST_SNAPBACK}>
"Моята молитва" е от същия велик българин, ама нещо не се сети за нея. Избирателна склероза, нормално. Отделно, че за това дето си се сетил, там "свестните" не са "православните скотове", ами са едни "ангели", дето по нощите възнасят кир Михалаки...
Гледай сега, търси някъде хора с нисък интелект и без критично мислене, та лесно да им пробутваш "подбрани" и "съкратени" факти. Като чета какво ти отговарят тук, със сигурност затвърждаваш атеизма и секуларизма в четящите.

О, сещам се за всичко. Само не разбрах с какво "Моята молитва" променя истината по състоянието на съвременното българско общество, като цяло.
Що касае вярата, няма да споря с теб. Щото вярващи има и с висок интелект, и с нисък, и всякакви. Не това е критерий.
Но ще спра дотук, понеже по това има друг раздел, знаеш, ако наистина искаш да говорим по въпроса, ела в Х-раздела.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.