...а може би точно "заради пандемията и ваксините, ще загърбим различията и ще работим заедно за народа"... и гледаш българите се уредили пак с нещо невиждано от рода "с цар за министър-председател и комунист за президент". Кво да правиш, "български модел".

А, да, и едни европейски милиарди ще пристигат за преразпределяне, а българина разбира от всичко, от футбол, политика, преразпределяне...
О кей. Така е.
Но тогава да разпуснем парламент, правителство, президенство, за какво ни е целият този цирк?
Всичката власт така или иначе за Борисов и партията му, и толкова. Ще е по-лесно, щото и без друго си е така.
Няма да се губи енергия за протести, опозиция, недоволства... Опс, тука май сбърках. Според теб няма недоволни ли?
Като любител на фактите би трябвало да знаеш един доста красноречив за българската действителност: Над 60% от работещите българи са работещи бедни!!! Тоест, хем се бъхтят като идиоти, хем едва свързват двата края. И всички тези хора, а те са около и над 2 милиона!, имат отделно жени, деца, домакинство, сметки, данъци, такси, и т. н. Е, какво направи г-н Борисов за тях през тези 11 години управление? Ми нищо. Зеро. Кръгла нула! Да ме прощават пенсионерите, но голямото му последно безумие беше предизборният флирт с тези 50 лв месечно за всеки пенсионер. Този месец пък ще дава по още 120 лв за най-бедните пенсионери. Само че, в условията на пандемия, пенсионерите се оказаха не най-ощетените и бедни в страната. Обратното. Съжалявам, че няма официална статистика, но пенсионерите са сред най-заможните българи реално, с най-много лични спестовни влогове, отделно с имоти, земи, активи, всичко това прехвърлено на наследници, за да хленчат за социални помощи наравно с ромите. И ги получават. Пример друг: Червеният кръст раздава всяка година огромни количества хранителни пакети най-вече на пенсионери, въпреки че те, макар и не голям, разполагат със сигурен месечен доход, пенсията. И няма как да умрат от глад. Освен, че имат синове и дъщери, които са длъжни да им помагат. А истински гладните и бедни българи? За тях кой го е грижа? Ми никой. Щото те реално не са много, и не са активна избирателна част от обществото. Да мрат! На кого му пука. Опитай да се представиш за такъв в Червения кръст, в Социалните служби, и кажи, че няма какво да ядеш. И ще разбереш цялата абсурдна социална система у нас. Аз го сторих това, когато почна пандемията, направих си лично разследване, и се ужасих от несправедливата социална ситуация у нас. Всички дават на тези, които имат. А на които нямат и са в беда и нужда, никой не дава, никой не им обръща внимание! Сигурно сами са си виновни, нали така. Дори които бачкат, но им дават стотинки, или нищо. Но, след като някои си я харесвате тази система, добре. В крайна сметка каквото реши обществото, това ще е. Както се казва - глас народен, глас Божий. Проблемът е, че Славчо Учиндолски обра негативния вот, протестният, на недоволните и жадуващи промяната, а сега ще ги предаде. Поне аз така го виждам, дано ме опровергае. Според мен отдавна го подготвят за тази роля, и той ще си я изиграе перфектно, в смисъл: Вместо да изпълни волята на които го избраха, за да махне статуквото начело с Борисов и ГЕРБ, той ще стори точно обратното, ще тушира реакцията и на обществото, и на класираните партии, за да предотврати промяната, не да я осъществи. Почти съм сигурен, че така ще стане, но да видим. Ако греша, ще му се извиня най-официално тук, без проблем! Но едва ли.