Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Мислите ли
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2
Catpuccino
....интересен ден...в който ни казват да мислим wink.gif
Оки де ама кво да правят бедните хора, като мен, които тва не го могат svirkam si.gif

Аз не мисля...не искам да мисля за да съществувам wink.gif ...аз не мисля, аз зная!

А ти!? Ще гласувате ли? Не питам за кого...не ми пука...защото на пети зная къде ще съм prashchai grigorii.gif

Питам ще гласувате ли?
lati1960
Цитат(Catpuccino @ 03/04/2021, 14:21) <{POST_SNAPBACK}>
Оки де ама кво да правят бедните хора, като мен, които тва не го могат svirkam si.gif

Аз не мисля...не искам да мисля за да съществувам wink.gif ...аз не мисля, аз зная!

А ти!? Ще гласувате ли? Не питам за кого...не ми пука...защото на пети зная къде ще съм prashchai grigorii.gif

Питам ще гласувате ли?

След дълги колебания реших да гласувам.
Не за друго, а за да не гепят гласа ми тези от статуквото - ГЕРБ, БСП и ДПС. Нататък каквото стане.
И няма да крия за кои ще гласувам, не ме е срам - за ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ. Не че имам 100% доверие на същите. Те са производно на Реформаторския блок и на остатъците от политическите формации, които поне опитаха да изградят демокрация в България. В този смисъл са искрени. Поне за това. И затуй ще им дам гласа си. Само се съмнявам какво ще е поведението им след вота. Ако отново станат патерица на ГЕРБ и Борисов, вече тотално ще са аут политически, завинаги. Това е последният им шанс, да се преборят с още някои, примерно със Слави, Триото и които влязат, като алтернатива на ГЕРБ и статуквото. Дано! Ако и сега ни излъжат, не знам вече на кого и какво да се надяваме. Все пак се надявам политици като Кънев, Христо Иванов и други край тях да са си научили урока и да удържат докрай морално и политически на съблазните на властта на всяка цена. Вече става дума за оцеляването и бъдещето на България! В който смисъл тези избори са ключови. Дано повече хора отидат да гласуват, иначе мутрите, ченгетата и префасонираните комунисти отново ще спечелят. Хайде, хора! Гъби още няма, бегом марш към секциите!
Catpuccino
coolthumb.gif

„По отношение на семейните ценности аз съм КОНСЕРВА, по отношение на личните свободи аз съм ЛИБЕРТАРИАНЕЦ, по отношение на културата аз съм ЛЕВИЧАР, а по отношение на морала съм ЕКСТРЕМИСТ.“
доц. Кристиан ТАКОВ

Аз също съм екстремист ...

Бъдете поне за ден, екстремисти, хора и гласувайте!
Бай Ганьо
Изобщо няма да си губя времето за гласуване.
Преди поне имаше за кого.
Сега всички пърдят в едно гърне.
Евалла на Марешки, че застава зад думите си с договор.
Единственият политик с топки.
Всички останали са ни до болка познати.
Бай Ганьо
Изобщо няма да си губя времето за гласуване.
Преди поне имаше за кого.
Сега всички пърдят в едно гърне.
Krapp
Цитат(Catpuccino @ 03/04/2021, 14:03) <{POST_SNAPBACK}>
coolthumb.gif

„По отношение на семейните ценности аз съм КОНСЕРВА, по отношение на личните свободи аз съм ЛИБЕРТАРИАНЕЦ, по отношение на културата аз съм ЛЕВИЧАР, а по отношение на морала съм ЕКСТРЕМИСТ.“
доц. Кристиан ТАКОВ

По отношение на гласуването аз пък РАЗМИШЛЯВАМ.... animatedwink.gif
biggeorge
Питам ще гласувате ли?

Да. grin.gif
Долу ГЕРБ!
Радио Ереван
Цитат(Бай Ганьо @ 03/04/2021, 17:15) <{POST_SNAPBACK}>

Голям пич е. Преди няколко месеца го срещам и го питам, абе Веско как така те осъдиха на втора инстанция. Ти си най-богатият човек в града. Не можа ли да уредиш нещо?
Той ми каза, опитах се, ама не стана. Отидох в кабинета на председателя на съдебния състав и той ми прошепна на ухото. Или 400 000 лева или 4 години в затвора. Аз по навик му отговорих ша взема парити и виждаш какво стана. w00tbrows.gif
Бай Ганьо
Ако бях на мястото на Марешки щях да го гръмна оня нещастник, а не да го принуждавам да ми плаща наема.
lati1960
Цитат(Catpuccino @ 03/04/2021, 15:03) <{POST_SNAPBACK}>
coolthumb.gif

доц. Кристиан ТАКОВ

good.gif

Дано. Дано го направят утре повече българи. Много се надявам.
Иначе си продължаваме с безвремието. И трупането на дългове. Не само финансови.
Утре България ще реши съдбата си. Каквото избере, това и ще получи.
Дано само изборите са честни, на това се надявам. Иначе е безсмислена цялата работа.
Питето
Ще гласувам разбира се. Или ще стане "на моята", или на другите ще им е по-трудно/по-скъпо да стане "на тяхната".
wal
Разбира се, че ще гласувам.Гласувам винаги, а вече и преференциално.Да не забравя и да се похваля, винаги правилно.
Радио Ереван
Цитат(Бай Ганьо @ 03/04/2021, 20:14) <{POST_SNAPBACK}>
Ако бях на мястото на Марешки щях да го гръмна оня нещастник, а не да го принуждавам да ми плаща наема.

За убийство наказанието е значително по-високо. Сега проблемите му щяха да са много по-големи. Не давай акъл на Марешки. Както самият той се изказа, има огромна умствена сила.
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 03/04/2021, 20:49) <{POST_SNAPBACK}>
Ще гласувам разбира се. Или ще стане "на моята", или на другите ще им е по-трудно/по-скъпо да стане "на тяхната".

"На моята"? Искаш да кажеш, че има политическа сила, която каквото и да направи, ти си съгласен с нея?
Радио Ереван
Цитат(wal @ 03/04/2021, 21:06) <{POST_SNAPBACK}>
Разбира се, че ще гласувам.Гласувам винаги, а вече и преференциално.Да не забравя и да се похваля, винаги правилно.

"Правилно" преди 1990 г. е означавало да гласуваш за БКП. След това да гласуваш за БСП, а от десетина години за ГЕРБ.
wal
Това е правилното според теб, според мен не.
ByBa
Цитат(Catpuccino @ 03/04/2021, 13:21) <{POST_SNAPBACK}>
О

Питам ще гласувате ли?

НЕ

защото ми казват

да мисля

:-)
ByBa
Цитат(biggeorge @ 03/04/2021, 18:47) <{POST_SNAPBACK}>
Да. grin.gif
Долу ГЕРБ!

Кво толкова ти е омразен Герб? Да не би да си си счупил колата в непостроения участък между долно Конаре и горно Равнище ?

Долу пияндурниците от протестите...забравих името на тази партия, сори....и то защото не мога да забравя как блъснаха оная възрастна жена с бастуна

МРАЗЯ ГИ!
Бай Ганьо
"Мутри вън"ха ха
Питето
Опрегна коня наопаки. "На моята" е моето си виждане, а политическата сила трябва да му пасва, което изключва "винаги" и "каквото и да направи". Дори напротив, точно липсата на "винаги" и "каквото и да направи" държи партиите послушни...
Catpuccino
докато размишляваш...ще го дочакаш ли ... wink.gif
Catpuccino
нали smile.gif той подписва всичко...без да чете...евалата wink.gif
Catpuccino
....хахахаахах...леля Пена ли, ти запозна ли се с житието битие на тази “нещастна женица”

Боже, боже...много има мъка..ама много sad.gif
Catpuccino
...е то ти с жалта към леля Пена показа, е този процес не ти е любим smile.gif
Catpuccino
Цитат(Catpuccino @ 04/04/2021, 11:43) <{POST_SNAPBACK}>
...е то ти с жалта към леля Пена показа, че този процес не ти е любим smile.gif

biggeorge
Цитат(ByBa @ 03/04/2021, 23:46) <{POST_SNAPBACK}>
... не мога да забравя как блъснаха оная възрастна жена с бастуна

Възрастната жена с бастуна беше провокаторка и налетя да бие протестиращите.
Долу ГЕРБ!
Бай Ганьо
laugh.gif
ByBa
Цитат(biggeorge @ 04/04/2021, 14:27) <{POST_SNAPBACK}>
Възрастната жена с бастуна беше провокаторка и налетя да бие протестиращите.
Долу ГЕРБ!

Алоо, знаеш ли само какво не разбрах /пък и не помня вече/ - кой кого заля с кафе,...пък тогава ще ти кажа...
ByBa
Цитат(Catpuccino @ 04/04/2021, 10:43) <{POST_SNAPBACK}>
...е то ти с жалта към леля Пена показа, е този процес не ти е любим smile.gif

тая леля Пена не е твоя леля...затова пишеш така, ако беше твоя майка, сестра, леля...друга песен щеше да пееш....е, за тъща има изключение :-)
ByBa
Цитат(Радио Ереван @ 03/04/2021, 20:22) <{POST_SNAPBACK}>
"Правилно" преди 1990 г. е означавало да гласуваш за БКП. След това да гласуваш за БСП, а от десетина години за ГЕРБ.

Вал ти пише, че според него не е правилно, но...това си е негово мнение, всеки има право на мнение и не ТОВА в случая е важното...

Забравя се една...тънка...разлика, а именно:

1/когато на времето си – в онова незабравимо минало преди 1990 -е било правилно да гласуваш за БКП - това е било единствената партия /е, с изключение на БЗНС/
2/
после - за БСП...в случая тук Радиото е включено на радио.
защото квот ми пееш Пенке ле...в оня преходен момент дето се биеха за имената...
3/
а правилното сега да гласуваш за Герб е, че поне те нещо направиха..качествено или некачествено и също така и че сега има....вие ще кажете КОЛКО партии...

така че логиката, която следва Радиото е само до ....до точката й
svirkam si.gif

ByBa
Цитат(Catpuccino @ 04/04/2021, 10:42) <{POST_SNAPBACK}>
....хахахаахах...леля Пена ли, ти запозна ли се с житието битие на тази “нещастна женица”

Не, и нямам желание да чета жълти, оранжеви или каквито и на цвят други вестници да има, или да ми разкриват и долните гащи на баба Пена.

Само си мисля, тоя, ако имаше пищов и с тая нежна психика...щеше ли да я гръмне...щот тя налетяла да го бие...
biggeorge
Хронология на постановката:
Лиляна Тасева/жената с бастуна разрушава с краката си надпис направен от протестиращите, обижда ги и ги провокира преди камерите на телевизиите да започнат да снимат.
Лиляна Тасева/жената с бастуна започва да дава интервюта за мисирките с микрофоните и камерите.
Петър Кърджилов се опитва да я прогони с обидни думи и я залива с кафе.
Лиляна Тасева/жената с бастуна налита да го бие с бастуна.
Петър Кърджилов й взема бастуна.
Полицията е повикана от мисирките с микрофоните и камерите, за да арестува Петър Кърджилов.
Лиляна Тасева/жената с бастуна се прави на жертва, но полицията прибира и нея, за да даде обяснения в районното управление.
Мисирките с микрофоните и камерите героизират Лиляна Тасева/жената с бастуна, дават й ефирно време, за да се направи на жертва още веднъж.
Коя е „жената с бастуна“: Лиляна Тасева отрича да е целяла провокация на "Орлов мост"
Край на постановката. hat.gif
Питето
Хубаво де, провокатрока с тъпа постановка, при това играна с варианта с лека кола. А тези са по-тъпи, че се хванаха на такава тъпа постановка. От другата страна тъпнята с "пищова и шкафчето". И сега аз да избирам между по-тъпи и по-тъпи...
Радио Ереван
Цитат(ByBa @ 04/04/2021, 16:29) <{POST_SNAPBACK}>
Вал ти пише, че според него не е правилно, но...това си е негово мнение, всеки има право на мнение и не ТОВА в случая е важното...

Забравя се една...тънка...разлика, а именно:

1/когато на времето си – в онова незабравимо минало преди 1990 -е било правилно да гласуваш за БКП - това е било единствената партия /е, с изключение на БЗНС/
2/
после - за БСП...в случая тук Радиото е включено на радио.
защото квот ми пееш Пенке ле...в оня преходен момент дето се биеха за имената...
3/
а правилното сега да гласуваш за Герб е, че поне те нещо направиха..качествено или некачествено и също така и че сега има....вие ще кажете КОЛКО партии...

така че логиката, която следва Радиото е само до ....до точката й
svirkam si.gif

"Правилно" означава да гласуваш за силните на деня. Някога са били БКП и 99% са гласували за тях, после с малки изключения БСП, а сега ГЕРБ.
Очаквам днес ГЕРБ пак да спечелят и от другата седмица нови протести срещу тях.
Catpuccino
Те това е невъзможно абсолютно...и още нещо аз бях там и видях с очите си простотията на леля ти Пена smile.gif Ти беше ли?
lati1960

Питам ще гласувате ли?

Според мен българите допускат огромна грешка, доверявайки се на мутра и чалгаджия като г-н Трифонов. Примерът с Украйна в това отношение е показателен. Ако някой има познати и приятели там, да ги попита какво се променѝ към добро в Украйна след избирането на Зеленски? Ми нищо. Американците окупираха западна Украйна, руснаците източна. А обикновените украинци си останаха все така бедни и безправни. Нищо добро не чака и България, ако Трифонов влезе по някакъв начин във властта. А с процентите, които се очертава да вземе, ще влезе. Само че обикновените хора няма да спечелят нищо, обратното. Този е алчен и самовлюбен егоцентрик, който за власт и парѝ е готов на всичко! А които гласуваха за партията му, го сториха от отчаяние и напук на статуквото. Разбирам тези хора, вместо да зачеркват бюлетини и да рисуват полови органи на тях, те напук дадоха гласа си за друга мутра и безкрупулен човек, на когото обаче не му дреме за обикновените хора. Това с нищо няма да подобри положението на последните. Но нека да видим. След няколко дни ще стане ясно всичко. Ако Трифонов стане поредната патерица на ГЕРБ и Борисов, значи е излъгал всички, които му се довериха. Само че поне 4 години ще си ползва екстрите на властта. А тези, дето гласуваха за него, ще... таковат супата. Но може и да бъркам. Ако греша, и същият се опре на статуквото, ще му се извиня съвсем официално тук. Дано!
Бай Ганьо
Не бил чел проекта за конституция на ГЕРБ.
И аз да съм и аз няма да го чета.
Ще го чета, когато му дойде времето.
Лумпените ревяха за нова конституция, ГЕРБ сложиха тигана с олиото на котлона, а рибата в реката.
Марешки е практик.
Та кво стана с тая проектна конституция?
Ено голямо нищо.
Така че Марешки си е спестил два часа безмислено губене на време.
Catpuccino
Нема начин да ги остави някой 4 години!
В София последни какво става ДБ е първа сила и това е показателно...ако чалгаджията ще си прави харакири...да действа!
lati1960
Цитат(Catpuccino @ 05/04/2021, 00:20) <{POST_SNAPBACK}>
Нема начин да ги остави някой 4 години!
В София последни какво става ДБ е първа сила и това е показателно...ако чалгаджията ще си прави харакири...да действа!

Не крия, и аз подкрепих ДБ.
Само че чалгаджията направи двоен от техния резултат!
Не съм го крил тук, че не го харесвам Слави. Още повече, че го познавам лично, и то дълго преди да стане известен, знам що за човек е. Той е едно огромно разрушително Его, плюс хищна алчност и желание да властва. По народному го казват печалбар. В най-чист вид. Само че, суверенът го припозна като носител на промяната на тези избори. В този смисъл си преглъщам мнението, и приемам волята на негово величество избирателя. А той вмени на Слави да оглави процеса /щото ще е процес/ по премахване на постоталитарното статукво у нас. Така че всички трябва да го подкрепим така погледнато. Проблемът е, и той е голям, че няма как да сформира мнозинство без ГЕРБ. А с БСП и ДПС няма как да стане, абсурд! Тогава? Какво следва? Борисов също няма да отстъпи на заден план, зад Слави. А пък Слави едва ли ще приеме да е новата патерица на ГЕРБ. И отиваме в задънена улица. Не виждам как ще се излезе от това без нови избори. А ти?
Catpuccino
Аз също не виждам и мисля, че това е правилното...всичко други е криво и недоклатено!
lati1960
Цитат(Catpuccino @ 05/04/2021, 23:56) <{POST_SNAPBACK}>
Аз също не виждам и мисля, че това е правилното...всичко други е криво и недоклатено!

Да, обаче. Както писах и в другата тема, между двата вота ще има период на дълго безвремие, с евентуален служебен кабинет. В което време пандемията няма да си е отишла, ваксините все така няма да стигат, цените ще галопират стремглаво нагоре, инфлацията също, доходите ще си са същите, на фона на огромна безработица... И, кой печели от всичко това? Би пак Борисов и партията му. Не ми се ще да го призная, но избързахме и двамата с ентусиазма по евентуалната промяна. Все повече ми се струва, че ще гледаме политически театър, сцениран и режисират далеч преди миналия вече вот, с който цирк само ще ни позабавляват, докато мутрите и ченгетата отново си преразпределят държавната баница. Жалко! Жалко за всички тези млади хора, които висяха с часове по опашките зад граница, а и вътре, за да дадат гласа си за така очакваната и жадувана промяна. Включваща задължителното отстраняване на Борисов и ГЕРБ от властта. За съжаление не се вижда как това ще стане, не и скоро. Поредният цирк!
Питето
...а може би точно "заради пандемията и ваксините, ще загърбим различията и ще работим заедно за народа"... и гледаш българите се уредили пак с нещо невиждано от рода "с цар за министър-председател и комунист за президент". Кво да правиш, "български модел". bg.gif

А, да, и едни европейски милиарди ще пристигат за преразпределяне, а българина разбира от всичко, от футбол, политика, преразпределяне...
lati1960
Цитат(Питето @ 07/04/2021, 21:00) <{POST_SNAPBACK}>
...а може би точно "заради пандемията и ваксините, ще загърбим различията и ще работим заедно за народа"... и гледаш българите се уредили пак с нещо невиждано от рода "с цар за министър-председател и комунист за президент". Кво да правиш, "български модел". bg.gif

А, да, и едни европейски милиарди ще пристигат за преразпределяне, а българина разбира от всичко, от футбол, политика, преразпределяне...

О кей. Така е.
Но тогава да разпуснем парламент, правителство, президенство, за какво ни е целият този цирк?
Всичката власт така или иначе за Борисов и партията му, и толкова. Ще е по-лесно, щото и без друго си е така.
Няма да се губи енергия за протести, опозиция, недоволства... Опс, тука май сбърках. Според теб няма недоволни ли?
Като любител на фактите би трябвало да знаеш един доста красноречив за българската действителност: Над 60% от работещите българи са работещи бедни!!! Тоест, хем се бъхтят като идиоти, хем едва свързват двата края. И всички тези хора, а те са около и над 2 милиона!, имат отделно жени, деца, домакинство, сметки, данъци, такси, и т. н. Е, какво направи г-н Борисов за тях през тези 11 години управление? Ми нищо. Зеро. Кръгла нула! Да ме прощават пенсионерите, но голямото му последно безумие беше предизборният флирт с тези 50 лв месечно за всеки пенсионер. Този месец пък ще дава по още 120 лв за най-бедните пенсионери. Само че, в условията на пандемия, пенсионерите се оказаха не най-ощетените и бедни в страната. Обратното. Съжалявам, че няма официална статистика, но пенсионерите са сред най-заможните българи реално, с най-много лични спестовни влогове, отделно с имоти, земи, активи, всичко това прехвърлено на наследници, за да хленчат за социални помощи наравно с ромите. И ги получават. Пример друг: Червеният кръст раздава всяка година огромни количества хранителни пакети най-вече на пенсионери, въпреки че те, макар и не голям, разполагат със сигурен месечен доход, пенсията. И няма как да умрат от глад. Освен, че имат синове и дъщери, които са длъжни да им помагат. А истински гладните и бедни българи? За тях кой го е грижа? Ми никой. Щото те реално не са много, и не са активна избирателна част от обществото. Да мрат! На кого му пука. Опитай да се представиш за такъв в Червения кръст, в Социалните служби, и кажи, че няма какво да ядеш. И ще разбереш цялата абсурдна социална система у нас. Аз го сторих това, когато почна пандемията, направих си лично разследване, и се ужасих от несправедливата социална ситуация у нас. Всички дават на тези, които имат. А на които нямат и са в беда и нужда, никой не дава, никой не им обръща внимание! Сигурно сами са си виновни, нали така. Дори които бачкат, но им дават стотинки, или нищо. Но, след като някои си я харесвате тази система, добре. В крайна сметка каквото реши обществото, това ще е. Както се казва - глас народен, глас Божий. Проблемът е, че Славчо Учиндолски обра негативния вот, протестният, на недоволните и жадуващи промяната, а сега ще ги предаде. Поне аз така го виждам, дано ме опровергае. Според мен отдавна го подготвят за тази роля, и той ще си я изиграе перфектно, в смисъл: Вместо да изпълни волята на които го избраха, за да махне статуквото начело с Борисов и ГЕРБ, той ще стори точно обратното, ще тушира реакцията и на обществото, и на класираните партии, за да предотврати промяната, не да я осъществи. Почти съм сигурен, че така ще стане, но да видим. Ако греша, ще му се извиня най-официално тук, без проблем! Но едва ли.
Питето
"Работещи бедни" е едно друго нещо, което винаги го има и ще го има, щото трябва да го има в пазарната икономика. Факти от икономиката, пазарната, щото в другата икономика всички бяха работещи бедни (въпреки че по ЕЩТ бяха наравно с останалите), щото в магазина нямането беше по равно за всички. А очакването министър-председателя да звъни по вратите на 2млн с официални (ОФИЦИАЛНИ, А НЕ ВСИЧКИТЕ) ниски доходи и да им дава по една пачка за да го пише "направил нещо за тях", е една друга нодообмислица.
lati1960
Цитат(Питето @ 08/04/2021, 21:13) <{POST_SNAPBACK}>
"Работещи бедни" е едно друго нещо, което винаги го има и ще го има, щото трябва да го има в пазарната икономика. Факти от икономиката, пазарната, щото в другата икономика всички бяха работещи бедни (въпреки че по ЕЩТ бяха наравно с останалите), щото в магазина нямането беше по равно за всички. А очакването министър-председателя да звъни по вратите на 2млн с официални (ОФИЦИАЛНИ, А НЕ ВСИЧКИТЕ) ниски доходи и да им дава по една пачка за да го пише "направил нещо за тях", е една друга нодообмислица.

Хубаво, по това се разбрахме. На едно мнение сме.
Но, понеже в живота нищо не е сигурно, дали с такава лекота ще приемаш реалността за тези "работещи бедни", ако ти самият станеш такъв по ред причини и обстоятелства? А и тезата ти по същото някак не се връзва с релната обществена система и икономика на партньорите ни в ЕС от старата Европа, примерно. Там всеки, който се труди и работи, не е беден. Защо на изток да важи друга икономическа максима? Намирасва на двоен морал и аршин, в смисъл: На запад ако работиш здраво или си средна класа и богат, а на изток може и да се убиеш от работа, но да си в 2/3-ти или 60% работещ беден. Не става така, господин велик икономист! no.gif Къде е проблемът?
Ми просто е, приятелю: Тотално крадливо и корумпирано управление на изток от Будапеща!
Питето
Това, "когато станеш такъв" (работещ беден) дето ще ме вкарваш, по кое точно определение го мислиш? Щото има няколко определения, та стандарта не е "двоен", ами гони четири-петорен... Четете бе, нормални книги и учебници, щото в светите ви инструкции такива нови пинизи няма, и затъвате... Аре бонус, да не се преуморите с мисленето: едното определение за работещ беден е да изкарваш под долар на ден. Та по това определение няма начин да има работещ беден в БГ, щото МРЗ го надхвърля многократно, дори на половин ден. Може да напишеш нещо за определението дето ползва и медианната заплата, ама по него задължително има работещи бедни, щото чисто математически няма как да няма. Всъщност има — ако всички в държавата получават точно една и съща заплата, ма тогава пък всички ще са "работещи бедни" или "богати", ама пък тогава се изключва сравняването... a4dff7b7.gif
Общи приказки пробутвай в Х-форума, тука си има факти, и незнанието им не е оправдание.
lati1960
Цитат(Питето @ 09/04/2021, 20:56) <{POST_SNAPBACK}>
Това, "когато станеш такъв" (работещ беден) дето ще ме вкарваш, по кое точно определение го мислиш? Щото има няколко определения, та стандарта не е "двоен", ами гони четири-петорен... Четете бе, нормални книги и учебници, щото в светите ви инструкции такива нови пинизи няма, и затъвате... Аре бонус, да не се преуморите с мисленето: едното определение за работещ беден е да изкарваш под долар на ден. Та по това определение няма начин да има работещ беден в БГ, щото МРЗ го надхвърля многократно, дори на половин ден. Може да напишеш нещо за определението дето ползва и медианната заплата, ама по него задължително има работещи бедни, щото чисто математически няма как да няма. Всъщност има — ако всички в държавата получават точно една и съща заплата, ма тогава пък всички ще са "работещи бедни" или "богати", ама пък тогава се изключва сравняването... a4dff7b7.gif
Общи приказки пробутвай в Х-форума, тука си има факти, и незнанието им не е оправдание.

Както винаги не разбрах какво ми казваш. Щото нищо не казваш, всъщност. С много думи.
Затова ще ти дам конкретен пример, който е общовалиден именно за тези над 60% реално работещи, но бедни българи.
Класическо българско семейство. Баща, майка и две деца. Плюс евентуално баба, или дядо, или и двамата. Майката или в майчински, или без работа. Бащата на минималната, в момента 650.00 лв. Бабата на социалната да кажем, 180.00 лв /Плюс 50 кинта от Батко/, също и дядото, с 350 примерно /и той с плюс 50 предизборни от Бате/. И, хайде да смятаме: 650+180+50+350+50=1280.00 лв чисто, с които трябва да преживява шест членно домакинство! Това прави по около 200 лева на глава. Само че, синдикатите изчислиха, че едно четири членно семейство се нуждае от доход близо до 5 000 лв. на месец, за да живее поносимо, и именно да не изпадне в графата "работещи бедни". Като сложим бабата и дядото, доходът им трябва да е поне 6 000 лв на месец, за всичките тези. Е, къде са 6 000 лева, къде 1280?! Ти смятай. И така живеят над 60% от българите, които работят. Които работят! Повтарям. Не които са на социални или безработни. Ти наясно ли си с това? И то на фона на сладките прикацки на бат Бойко. Що ли не им пука на тия и за магистралите, и за еврофондовете, за пречиствателните станции, за лентите, бюджета, и дрън-дрън! Само да те светна, че ако въпросното семейство живее в София, да кажем в 70 квадрата апартамент, само парното им на месец ще е над 250-300 лв! Ми тока? Ми водата? Телефоните? Интернет? Таксите за децата, ако са на градина? Ти въобще имаш ли си на идея за какво ти говоря? Или само разлистваш тъпите си учебници, без полза. Човеко, слез на земята, и ела в реалния, в истинския живот! Ето тези хора, и много други, гласуваха за Трифонов, за да променѝ нещата. Дали, мен вече ме съмнява. Но да видим, да не избързваме. Моите съмнения съм ги дал тук черно на бяло, дано да греша. Щото повече от половин България мизерства така. На фона на сладките Бойкови приказки. А приказки не се ядат, нито с тях се плащат сметки. Така че иде видов ден, и такъв на равносметка. Дали Слави ще го оглави /съмнява ме/, или друг, но това се задава. Вече няма накъде! А ти вземи си изхвърли мухлясалите учебници и слез сред хората, да видиш как живеят реално. Картинката никак не е добра!
Питето
Смеси "бедни българи" с "работещи бедни", което е съвсем друго. Процентите дето си дал дори не си правя труда да проверявам по кое определение за "беден" са получени или са от графа "аз така смятам". Стига с тази пропоганда бе, не вървиш.
Чети, препрочитай и ще схванеш. Общите приказки са приоритет на религиозните, щото нямат факти. Всичко дето съм писал, ако не те мързи (или не е против религията ти) може да си го намериш в интернет, което може да ти даде бегла представа.
lati1960
Цитат(Питето @ 09/04/2021, 21:58) <{POST_SNAPBACK}>
Смеси "бедни българи" с "работещи бедни", което е съвсем друго. Процентите дето си дал дори не си правя труда да проверявам по кое определение за "беден" са получени или са от графа "аз така смятам". Стига с тази пропоганда бе, не вървиш.
Чети, препрочитай и ще схванеш. Общите приказки са приоритет на религиозните, щото нямат факти. Всичко дето съм писал, ако не те мързи (или не е против религията ти) може да си го намериш в интернет, което може да ти даде бегла представа.

Ето какво има в интернет, и не съответства на изложените от теб "факти". Ама никак.
https://www.europarl.europa.eu/doceo/docume...21-0006_BG.html
Но ти си знаеш. Да смесиш бедни с работещи бедни наистина е друго. Процентите са относителни, съгласен съм, заради различните методологии. На синдикатите са едни, на работодателите други, нормално. Но, такава прослойка у нас съществува, и тя е огромна. И именно тя е най-ощетена, по всички показателни, отвсякъде. Щото да си беден като те мързи е едно, заслужаваш си го. Но, да не можеш да си храниш дори децата, при положение че се трепеш от сутрин до мрак... ето това е гавра! А с такива хора е пълно в България. По което няма да споря с теб, щото съм на терен сред тях, и виждам за какво става дума. Ти си разлистваш някакви учебници, търсейки истината в тях, само че тя няма нищо общо с теорията. А истината е такава - трудът на тези хорица е ограбен, тотално! Затова не само у нас, но и по света на всеки 17 дни се пръква по един милиардер! Милионерите се роят за минути! Бравос. Много работливи тези.
На различни езици говорим с теб, друже. За различни неща. И, моля те, не намесвай религиите и вярата. И без тях положението никак не розово.
Питето
Ми там си го пише бе, "работещи повече от половин година". За работещите целогодиншо нЕма приказка.
Отделно, че се равняват по развитите ЕС държави (4500Е), което е като да сравняваш "Мерцедес" с "Трабант"... ма нали ти пасва с "60%" и "бедни", "бедност"... и не си посочил нито едно определение за "работещ беден", въпреки че си ровил в нета.
Кофти пропагандатор си, трябва повече усилия.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.