Ееее, ама ти си патологичен лъжец, без извинение.
Първо - курсът преди 20 години не у 2.40 , а 2,07 :

Второ, до тези , или почти тези нива доларът се е покачвал неколкократно през годините :

И трето, сега като си издължиш първото уиски, мога да ти взема още една бутилка, че в течение на следващите две години, доларът поне еднократно ще се приближи пак до нивото на еврото (или на двата лева), плюс-минус 10%.
Така че, както обикновено пускаш партенка, няма такава тенденция да понижаване курса на долара, плава си нагоре-надолу спрямо еврото със 20-тина процента, което си е нормално. Спрямо английските и японските пари даже е поскъпнал.
Глупости на търкалета.
Помня ясно, тогава работех в издателство на Орлов мост, и сменях долар поне за 2.25-27! Помня го като сега!
Можеш да пействат квото си щеш, но аз съм го правил този чейнч, имаше чейнч бюро точно зад спирката на Евлоги Георгиеви първата след Моста в посока Военна Академия. До ведомствената книжарница тогава. Сменял съм долари тогава по почти същия курс, точно през 2001-ва, понеже мой добър приятел писател от Америка ми даде такива за един мой ръкопис, който издадохме съвместно тогава, с негов предговор. Нещо като хонорар. Неговите сметки бяха в долари, и ми плати с такива. Обменях дълго време, при нужда, така че съм на 100% сигурен за курсовете точно тази година. И, именно на следващата, пак добре го помня, през 2002 долърът постепенно почна да се срива.
Не ми пука какво ще ми даваш тук и какво ще ми говориш. Аз съм го изживял това, част е от живота ми, имам добра памет, по това не бъркам. /По което, си признавам/ Иначе, за бутилчето отлежало, винаги мога да ти пратя, дай адрес на лични примерно, нямаш проблеми. Не че съм изгубил баса, той беше за друго - дали Борисов ще се кандидатира за президент срещу Радев, дали ГЕРБ ще спечелят следващите избори и ще се върнат на власт в коалиция с ИТН и ДБ, примерно, плюс патриотите обединени, ако влязат, с подкрепата на ДПС зад паравана. Ето това беше моята теза, с която сключих баса. Като минат изборите ноември, вече се очертават две в едно, което също прогнозирам отдавна тук, тогава... който загубил, плаща!

Ако пък сега нямаш пари да си купиш уиски, пиши ми адресче, ще ти пратя, готин си, нищо лично спрямо нахъсването ти срещу мен. Не съм злобар, не държа лошо, и не съм тук да се карам с никого или да обиждам хората. Нататък всеки да преценява. Бъди здрав, и - наздраве!