Че перфектно измислено. Хем контролираш вноса на "бЕло", хем квото фанеш го ползваш или за лекарства, или срещу производителите на "бЕлото" по света (щото изостряш конкуренцията), хем плащат на едни терористи да прецакат други терористи с нещо, дето не е пари на данъкоплатеца ми си е нещо незаконно, дето веднага можеш да го конфискуваш, и още мога да ти подскажа ма и това е достатъчно за който може да мисли.
Има да ги гониш американците по тънките сметки дето прецакват дебелите вратове по света.
Переш парите, вкарваш ги в САЩ и... почваш да "пееш квото ти поискат" и да слушаш какво и на кого трябва да причиниш, че иначе ти изгарят изпраните пари за пенсионирането. Междувременно отваряш работни места в САЩ или поемаш рисковете около новите технологии, дето движат САЩ напред.

Така де. Ама кой плаща цената за това?
Ти го писа в другия раздел - негово величество потребителеля. От когото смъкват по десет кожи, буквално!
Не че и той не се изхитри, да прецаква Системата. И, играта е... между кого, и кого? И кои? Няма да намесвам другия форум, Х този. Само ще отбележа, че в тази игра почтеност няма, нито морал, нито честност. Надиграване между далавераджии, по нешенски казано. Ти се възхищаваш как го правели янките. Ми добре. Нека ти дам пример от вчера за чия сметка е. Вчера градушка удари село с насаждения в Пловдивско, и унищожи всичко. Земеделският ни министър призна, че не са могли да използват ракети срещу градушка заради прелитащ и кацащ там транспортен лайнер на САЩ и НАТО:
https://darik.news/%D0%B7%D0%B0%D0%B1%D1%80...1%8A%D1%8E.html Е, ако ти беше от тези хора, какво? И, моля те, не ща повече локуми! И празни приказки. Напоследък много българи виждат как десетки траспортни самолети на НАТО и САЩ облитат страната ни и стоварват в базите си нещо. Какво? И, защо? Някой може ли да ни отговори?
Господин президент, вие можете ли?
Господин премиер, а вие?
Господин военен министър?
А вие от парламента?
Госпожо Нинова?
Господин Трифонов?
Господин Карадайъ?
Господин Борисов?!!!
Някой ще ни осветли ли защо е тази активност на нашите съюзници в момента?
Заради ситуацията в Афганистан ли? Временна база ли сме? Щото имаме право да знаем!
Всичко си има цена. Впрочем, по същото имаше интересно интервю с проф. Живко Желев по БНР тази вечер, в което той обясни причините да бъде запален Пъртийния Дом преди 30 години в София, както и да бъде взривен мавзолея пак там. Всъщност причините въобще не са идеологически, а чисто прагматични, в смисъл: Под Партийния Дом е имало изследователски център на БАН, който е разработвал алтернативни енергийни източници. Същото е било и под Мавзолея, конкретно три помещения, едното с артефакти от българската история /които изчезват незнайно къде, появявайки се после в колекции като тази на Васил Божков!/, и друго, в което български учени са достигнали до електролиза на водата, чрез което тя е била вече годно за ползване гориво! Желев твърди, че същото е било демонстринано на живо по една от телевизиите в началото на 90-те години, аз му вярвам. Тогава бях дете, не помня всичко, но едва ли професорът ще лъже. Представете си обаче какво правим с нефта на арабелите, с газта на Русия, с шистовите помии на Америка, и т. н., ако водата може да бъде гориво?! Не че българите сме го открили това. То е факт още в края на миналия век, обаче, е засекретено в сейфовете на глобалните играчи, а които са го разработили... ми, няма ги. Някои убити, други починали при неизяснени обстоятелства, трети разорени и низвергнати... Впрочем, нищи ново. Същата е била съдбата и на Тесла, с чиито иновации сега се фука Мъск, и на Вилхелм Райх,чиито разработки също изчезват след неговото "самоубиване", а сега братята янки ги използват ръсейки атмосферата с каквото трябва, и каквото не... Да не обяснявам всичко. Как беше в онзи култов сериал преди време... Совите не са което са, а светът ни не е това, което изглежда. Но, не всеки може да проумее това.
Ти можеш ли?