Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Ако ти беше в Афганистан.......
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3
Mukaveev
Гледам......кадрите от Афганистан. Чудо..... това, не знам как да го опишеш.

Мисля си , ако си някакъв местен жител и...... всичко това ти се случи, какво ще правиш ?
Какъв изход ще измислиш. Имаш едни ...$ 1000 в джоба, какво правиш, не си успял да се качиш на чуждите самолети , а брадатите приятели са вече до теб.

Бах ти и живота.......
lati1960
Цитат(Mukaveev @ 23/08/2021, 21:45) <{POST_SNAPBACK}>
Гледам......кадрите от Афганистан. Чудо..... това, не знам как да го опишеш.

Мисля си , ако си някакъв местен жител и...... всичко това ти се случи, какво ще правиш ?
Какъв изход ще измислиш. Имаш едни ...$ 1000 в джоба, какво правиш, не си успял да се качиш на чуждите самолети , а брадатите приятели са вече до теб.

Бах ти и живота.......

Ми бягаш!
Това ти остава. Въпросът е накъде?
И, появяват се едни оправни пичове, които за твоите спестени доларчета, ти обещават западния рай. И, така. Ето ни в миграцията. За мен главният въпрос по нея е: Защо всичко живо се е юрнало към Европата?
Да не би Америката да е по-лошо място? Защо там не щат да ги приемат, не само авганците?
Има конспирация по това, и в другата тема в раздела "Светът", съм се обосновал по нея. Вече дали е така или не, всеки да разсъждава. Свят голям. Хора разни.
Питето
Абе държиш се за твоето си племе и някак си ще се наредят нещата. Ако тямошните искаха, тези с брадите и автоматите щяха да бъдат изринати зад граница, ама нещо си ги харесват и си ги търпят. Аха, щяха да имат като "пешмерга" с жени, а това действа кофти на тези от снимките... Та харесват си ги, и ще се спогодят. Ще бягат онези, дето искат щерка им да е без бурка, а жена им да работи каквото ѝ харесва.
evanka
Това се нарича опортюнизъм. Ако стане, стане. Ако ли не, хващат по един автомат и се правят на талибани.
Не мога да си представя колко зле трябва да са били демократично наложените афгански администратори за да бъдат предпочетени талибаните накрая.

Не можеш да наложиш нови и модерни обществени порядки като в същото време оставяш ислямистката идеология и кораничните училища да просперират. Но за САЩ религиите и фанатизма са предпочитани пред атеизма, защото после крачката към социализма е малка, а това им е най-големия страх. Та както обикновено, замесиха каша и оставиха проблемите за държавите от района и Европа.
prius06
Цитат(evanka @ 24/08/2021, 08:29) <{POST_SNAPBACK}>
...Но за САЩ религиите и фанатизма са предпочитани пред атеизма, защото после крачката към социализма е малка, а това им е най-големия страх...

Това беше преди Обама. Днешните демократи са на практика марксисти, някои дори открито го заявяват. Критичната теория за расите (Critical race theory), която все по-открито навлиза в училищните програми, е чиста проба марксизъм, само че вместо буржоазия и пролетариат се използват понятия като потиснати (черни, латино, жени, LGBТQ+, и каквото още се сетиш) и потискащи (бели хетеросексуални мъже). Целта е да централизират колкото се може повече власт във Вашингтон, и да направят всички зависими от федералните институции.
Shade
Цитат(prius06 @ 24/08/2021, 06:53) <{POST_SNAPBACK}>
Днешните демократи са на практика марксисти, някои дори открито го заявяват. Критичната теория за расите (Critical race theory), която все по-открито навлиза в училищните програми, е чиста проба марксизъм, само че вместо буржоазия и пролетариат се използват понятия като потиснати (черни, латино, жени, LGBТQ+, и каквото още се сетиш) и потискащи (бели хетеросексуални мъже). Целта е да централизират колкото се може повече власт във Вашингтон, и да направят всички зависими от федералните институции.

Това не е вярно.
Не съм поддръжник на която и да е политическа партия, но обявяването на демократите за ултралеви марксистки чудовища, педофилия и изтриване името на Нютон от учебниците по физика са чиста проба безпочвена пропаганда.
Иначе в класически ракурс голяма разлика между Демократи и Републиканци няма. Въпреки че някои представители на социално ориентирани европейски страни с леви правителства (също Канада) тук във форума нееднократно са изразявали по аналогия убеденост, че Демократите са социалисти.
Да, вярно е, че в Демократическата партия има ляво ориентирано течение, но то никога не е вземало превес. Също както в Републиканската партия има силно крайно дясно лоби, което на този етап има силен превес до степен изолиране от реалността и афинитет към крайна дясна диктатура.
biggeorge
Аз не разбирам как шепа хора могат да превземат една държава?!? huh.gif
100 хиляди бойци на талибаните на фона на 40 милиона население на Афганистан.
Защо местното население не се надигне и да избие талибаните до последния човек? misli.gif
Явно афганистанците харесват талибаните и начина им на мислене.
Shade
Цитат(biggeorge @ 24/08/2021, 08:34) <{POST_SNAPBACK}>
Аз не разбирам как шепа хора могат да превземат една държава?!? huh.gif
100 хиляди бойци на талибаните на фона на 40 милиона население на Афганистан.
Защо местното население не се надигне и да избие талибаните до последния човек? misli.gif
Явно афганистанците харесват талибаните и начина им на мислене.

Талибаните в основни линии не са афганистанци. Идват от Пакистан, където разполагат със солидна поддръжка.
biggeorge
Талибаните са пущуни, а те живеят в Афганистан и Пакистан, т.е. талибаните произхождат от местни афганистанци.
Но е вярно и че Пакистан от 40 години активно подкрепя талибанското движение.
Остава без отговор въпроса защо САЩ отказаха да ликвидират талибаните?
Освен това защо директора на ЦРУ се е срещал с лидера на талибаните?
Каква общ бизнес имат ЦРУ с талибаните?
ЦРУ занимават ли се с производство на опиум и наркотрафик?

Директорът на ЦРУ се е срещнал в Афганистан с водача на талибаните
Shade
Цитат(biggeorge @ 24/08/2021, 09:23) <{POST_SNAPBACK}>
Остава без отговор въпроса защо САЩ отказаха да ликвидират талибаните?
Освен това защо директора на ЦРУ се е срещал с лидера на талибаните?
Каква общ бизнес имат ЦРУ с талибаните?
ЦРУ занимават ли се с производство на опиум и наркотрафик?

Директорът на ЦРУ се е срещнал в Афганистан с водача на талибаните

Защото това означава активна военна намеса, което именно се опитват да избягнат. Обучиха и въоръжиха местната армия, за да си поемат те тази отговорност. Но за разлика от талибаните, които имат военен опит от десетилетия, новото афганистанско правителство от аматьори се предаде без бой и избяга от страната.

САЩ се опитват да договорят продължение на гратисния период за евакуация след 31-ви август за оставащите още десетки хиляди да бъдат изтеглени от страната.
Едва ли ЦРУ е въвлечено в бизнес с наркотици. Досега ще да е изтекла информация за такава афера. Известно е, че когато една тайна се знае от повече от двама човека, това вече не е тайна.
wal
Те някои вече правят каквото трябва.Ето.
lati1960
Цитат(Shade @ 24/08/2021, 19:41) <{POST_SNAPBACK}>
Защото това означава активна военна намеса, което именно се опитват да избягнат. Обучиха и въоръжиха местната армия, за да си поемат те тази отговорност. Но за разлика от талибаните, които имат военен опит от десетилетия, новото афганистанско правителство от аматьори се предаде без бой и избяга от страната.

САЩ се опитват да договорят продължение на гратисния период за евакуация след 31-ви август за оставащите още десетки хиляди да бъдат изтеглени от страната.
Едва ли ЦРУ е въвлечено в бизнес с наркотици. Досега ще да е изтекла информация за такава афера. Известно е, че когато една тайна се знае от повече от двама човека, това вече не е тайна.

"Едва ли ЦРУ е въвлечено в бизнес с наркотици."

Сигурен ли си?
Ето ти нещо интересно по въпроса, и то по истински случай:
https://bulevard.bg/videos/3966/tom-kruz-ka...stinski-sluchay
Може би само ти още не си разбрал, че ЦРУ не само контролира бизнеса с наркотици, но и развива мрежите през 70-те и 80-те години на миналия век, което е и темата на лентата. Можеш да я изгледаш цялата при желание, с Том Круз е, има я в нета. Също огромните печалби се прибират не точно от нарко босовете, също под контрола на ЦРУ, но се перат съвсем неприкрито от големи банки в Америка, и по света. Нещо ново ли ти казваме? Стига бе, човек. Цял свят вече ги знае тези неща, само ти изглежда си ги пропуснал. И не говорим за дребните пласьори по улиците, а за голямата игра по дрогата и огромните кинти, които също потъват нагоре по веригата на властимащите, навсякъде. В България през 90-те се случи същото - използваха мутри да го развият нарко бизнеса, после ги изтрепаха, и ченгетата обират каймака и до днес. Навсякъде едно и също.
Shade
Цитат(lati1960 @ 25/08/2021, 10:10) <{POST_SNAPBACK}>
"Едва ли ЦРУ е въвлечено в бизнес с наркотици."

Сигурен ли си?
Ето ти нещо интересно по въпроса, и то по истински случай:
https://bulevard.bg/videos/3966/tom-kruz-ka...stinski-sluchay
Може би само ти още не си разбрал, че ЦРУ не само контролира бизнеса с наркотици, но и развива мрежите през 70-те и 80-те години на миналия век, което е и темата на лентата. Можеш да я изгледаш цялата при желание, с Том Круз е, има я в нета. Също огромните печалби се прибират не точно от нарко босовете, също под контрола на ЦРУ, но се перат съвсем неприкрито от големи банки в Америка, и по света. Нещо ново ли ти казваме? Стига бе, човек. Цял свят вече ги знае тези неща, само ти изглежда си ги пропуснал. И не говорим за дребните пласьори по улиците, а за голямата игра по дрогата и огромните кинти, които също потъват нагоре по веригата на властимащите, навсякъде. В България през 90-те се случи същото - използваха мутри да го развият нарко бизнеса, после ги изтрепаха, и ченгетата обират каймака и до днес. Навсякъде едно и също.

Не. За разлика от теб не изобщо не съм сигурен. Сигурен съм само, че един филм, една художествена измислица, не е доказателство. След като не разполагаш със сигурна информация, можеш само да предполагаш. Но не и да отричаш или утвърждаваш. Обратното е гола вяра.
Потребител

Цитат(evanka @ 24/08/2021, 08:29) <{POST_SNAPBACK}>
Това се нарича опортюнизъм. Ако стане, стане. Ако ли не, хващат по един автомат и се правят на талибани.
Не мога да си представя колко зле трябва да са били демократично наложените афгански администратори за да бъдат предпочетени талибаните накрая.

Не можеш да наложиш нови и модерни обществени порядки като в същото време оставяш ислямистката идеология и кораничните училища да просперират. Но за САЩ религиите и фанатизма са предпочитани пред атеизма, защото после крачката към социализма е малка, а това им е най-големия страх. Та както обикновено, замесиха каша и оставиха проблемите за държавите от района и Европа.

... how typical ...

През 2000 г. ръководителят на талибаните молла Омар издава указ, обявяващ отглеждането на опиумен мак за дейност, противоречаща на исляма и забранява отглеждането на това растение в Афганистан, вследствие на което през 2001 г. опиумният мак култивиран на афганистанска земя се простира на 8 000 хектара ...

... разбираемо, следват демократичните промени:

2003 г. - 82 000 хектара

2007 г. - 193 000 хектара

2014 г. - 209 000 хектара

2020 г. - 300 000 хектара

... въпросът е - какво се променя през 2020_та? ... цената на синтетичната дрога ...

lati1960
Цитат(Shade @ 25/08/2021, 20:23) <{POST_SNAPBACK}>
Не. За разлика от теб не изобщо не съм сигурен. Сигурен съм само, че един филм, една художествена измислица, не е доказателство. След като не разполагаш със сигурна информация, можеш само да предполагаш. Но не и да отричаш или утвърждаваш. Обратното е гола вяра.

Че как да разполагаш със сигурна информация, като същата по това трябва да я даде... ЦРУ!
Ми няма как да стане. И това е стандартно клише, с което се приключва случая. Но, дали?
Няма как под носа на службите навсякъде, не само в Америка, наркокартели, босове престъпни и дори дребните пласьори да я продават тая отрова! Няма начин! Нека ти разкажа нещо, от реалния живот: Преди време работих в един офис в столицата на ул. Одрин и пресечката с Пиротска. Всяка сутрин пътувах с трамвай 22 дотам. Минава се покрай еврейското училище, после вляво има център по подпомагане на наркозависими, преди Одрин, до една нова църквичка. Еврейското школо го вардят с караулки и от двете страни на Пиротска. Има винаги поне двама-трима униформени, вероятно и цивилни наоколо, служители на реда. Знаеш, заради терористичните заплахи, и т. н. Та. Всяка божа сутрин близо до тях, на няколко метра надолу, пред нарко центъра спират наркодилъри, които продават дрога на наркомани, които пък уж се лекуват. Когато дойде лимузината на наркопласьорите, ченгетата се обръщат на другата страна, все едно не я виждат! Всичко това съм го гледал многократно, повярвай. Самата истина! И не е само там. Е, хайде ти ми обясни - защо се получава така? Кой протектира наркобизнеса? Че даже служителите на реда си затварят очите, и то масово! Хайде, давай.
-------------------------
За филма вече ти писах, че е по действителен случай. Да, вероятно има и художествена измислица, несъмнено. Но, по същество, по фактите и историята, всичко си е било точно така. Кое не разбра?
Shade
Цитат(lati1960 @ 25/08/2021, 10:47) <{POST_SNAPBACK}>
Няма как под носа на службите навсякъде, не само в Америка, наркокартели, босове престъпни и дори дребните пласьори да я продават тая отрова! Няма начин!
Хайде, давай.

Какво да ти давам? Нали вярваш в официалната правителствена конспирация? Вярата е самодостатъчна и точка. Не поставя въпроса как тъй никога никой от очевидно десетките или стотици въвлечени не се натряска, та да се изпусне и да изтече информация. При смяна на правителството се прехвърлят по списък всички активи и дрективи, и далаверата продължава в същия ритъм.

Но нямам възражения, нека е както вярваш.
biggeorge
Аз пък винаги съм подозирал ЦРУ, че се занимават с трафик на кокаин и хероин.
Според мен с тези пари те финансират незаконните си операции по света - частни затвори, нелегални квартири, оръжия, транспортни самолети, заплащане на услугите на чужди агенти и даване на подкупи на корумпирани политици.
Другото, което си мисля е, че по-голямата част от тероризма в света е генериран от службите за сигурност.
Така с насаждането на страх ЦРУ и сродните й организации държат хората в подчинение.
Пример - заради 11 септември 2001 г., чиято 20 годишнина наближава, бяха нарушени или отменени основни граждански права на американците.
САЩ – какво се промени след 11 септември
Какво се промени от 2006 г. досега?
САЩ загубиха войната срещу тероризма в Ирак и Афганистан, подпалиха граждански войни в Йемен, Либия и Сирия, американците фалираха и останаха без домове.
Освен това 12 години САЩ подкрепяха корумпираните управляващи в България, .
Като отговор на белия расизъм се появи черния расизъм.
В резултат на това негрите в Америка решиха, че техния живот има по-голяма стойност от този на другите хора, че всичко им се полага даром, защото предците им са били роби и че сега за да има справедливост белите трябва да станат техни роби.
По същият начин на индийците им се иска да си имат слуги-европейци, като реванш, че преди 100-200 години индийците са били слуги на европейците.
Ако трябва да обобщим - за 20 години в световен мащаб нараснаха насилието, омразата и разделението, милиони хора бяха убити напълно безсмислено, а в последната година и половина активно се изгражда новата, световна, медицинско-военна диктатура.
Бъдещето е мрачно и нищо добро не ни чака. sad.gif
lati1960
Цитат(Shade @ 25/08/2021, 22:14) <{POST_SNAPBACK}>
Какво да ти давам? Нали вярваш в официалната правителствена конспирация? Вярата е самодостатъчна и точка. Не поставя въпроса как тъй никога никой от очевидно десетките или стотици въвлечени не се натряска, та да се изпусне и да изтече информация. При смяна на правителството се прехвърлят по списък всички активи и дрективи, и далаверата продължава в същия ритъм.

Но нямам възражения, нека е както вярваш.

Ти прочете ли какво ти писах по-горе?
Разказах ти не за вяра, а за ФАКТИ от реалния живот, от живата действителност, на които бях свидетел, и все още съм.
Кое не разбра?
Затова те питам отново: Кой протектира наркобизнеса и покровителства наркокартелите и босовете им, за да се продава така свободно дрога по целия свят? Пред очите на властта, на органите на реда, на службите, на всички. Хайде, обясни ми.
lati1960
Цитат(biggeorge @ 25/08/2021, 22:29) <{POST_SNAPBACK}>
Аз пък винаги съм подозирал ЦРУ, че се занимават с трафик на кокаин и хероин.
Според мен с тези пари те финансират незаконните си операции по света - частни затвори, нелегални квартири, оръжия, транспортни самолети, заплащане на услугите на чужди агенти и даване на подкупи на корумпирани политици.
Другото, което си мисля е, че по-голямата част от тероризма в света е генериран от службите за сигурност.
Така с насаждането на страх ЦРУ и сродните й организации държат хората в подчинение.
Пример - заради 11 септември 2001 г., чиято 20 годишнина наближава, бяха нарушени или отменени основни граждански права на американците.
САЩ – какво се промени след 11 септември
Какво се промени от 2006 г. досега?
САЩ загубиха войната срещу тероризма в Ирак и Афганистан, подпалиха граждански войни в Йемен, Либия и Сирия, американците фалираха и останаха без домове.
Освен това 12 години САЩ подкрепяха корумпираните управляващи в България, .
Като отговор на белия расизъм се появи черния расизъм.
В резултат на това негрите в Америка решиха, че техния живот има по-голяма стойност от този на другите хора, че всичко им се полага даром, защото предците им са били роби и че сега за да има справедливост белите трябва да станат роби.
По същият начин на индийците им се иска да си имат слуги-европейци, като реванш, че преди 100-200 години индийцие са били слуги на европейците.
Ако трябва да обобщим - за 20 години в световен мащаб нараснаха насилието, омразата и разделението, милиони хора бяха убити напълно безсмислено, а в последната година и половина активно се изгражда новата, световна, медицинско-военна диктатура.
Бъдещето е мрачно и нищо добро не ни чака. sad.gif

Абсолютно. И не е от вчера. Още миналия век имаше скандал в Америка по това, заради финансиране на преврат в Никарагуа, как беше... дрога срещу контри, забравил съм точно. Тогава журналистите там гепиха точно ЦРУ да продава дрога, а с парите да купува оръжие за контрите. Днес нищо не се е променило. Дори обратното, контролът на службите навсякъде над наркотрафика е почти пълен. Хващат само тези, които не си плащат на когото и колкото трябва, солови аматьори. Иначе голяма игра си продължава, милиардите печалби отиват където и при които трябва. На нас от време на време ни пробутват някой застрелян непослушен нарко бос, и всички ръкопляскат. А дрогата си тече! И всички са щастливи! sad.gif
Питето
Бъркаш "яка корупция" с "държавата нареди". Примерно яката корупция води до недосегаемост на копруционерите, а държавата наред, води до допингиране на спортистите на цялата държава, щото така било наредено отгоре. Щеш нещеш те зобят. За САЩ и наркотиците, точно там ги подкараха с узаконяване на марихуаната, което дава кофти отражение върху истинските наркотици. Прането на пари, ми кво да ти кажа, куп народ трепери да не го "намагнетизират", а от другата страна "САЩ били перяли пари от бЕло" ми не. Пак нещо си пропуснал. Ако беше толкоЗ лесно, от цял свят наркобосовете щяха да си сключват по един договор и спокойно да перат, ма не, не е така, дори наопаки — чудят се какви нови пинизи да приложат, та да не ги изловят, или по-лошото, да ги сбъркат с терористи. Щото терористите така се финансират и пренасят пари, уж наркотрафик, та ако ги сбъркат нещо, става дебело и сложно.
lati1960
Цитат(Питето @ 25/08/2021, 22:40) <{POST_SNAPBACK}>
Бъркаш "яка корупция" с "държавата нареди". Примерно яката корупция води до недосегаемост на копруционерите, а държавата наред, води до допингиране на спортистите на цялата държава, щото така било наредено отгоре. Щеш нещеш те зобят. За САЩ и наркотиците, точно там ги подкараха с узаконяване на марихуаната, което дава кофти отражение върху истинските наркотици. Прането на пари, ми кво да ти кажа, куп народ трепери да не го "намагнетизират", а от другата страна "САЩ били перяли пари от бЕло" ми не. Пак нещо си пропуснал. Ако беше толкоЗ лесно, от цял свят наркобосовете щяха да си сключват по един договор и спокойно да перат, ма не, не е така, дори наопаки — чудят се какви нови пинизи да приложат, та да не ги изловят, или по-лошото, да ги сбъркат с терористи. Щото терористите така се финансират и пренасят пари, уж наркотрафик, та ако ги сбъркат нещо, става дебело и сложно.

Нищо не съм пропуснал.
"Магнитският" закон е просто инструмент политически, освен за елиминиране на конкуренцията в глобален и регоинален план, за същите играчи. Които държат не само чрез ЦРУ, но и чрез всички останали служби дрогата, трафика на хора, миграцията, и въобще цялата престъпна мафия навсякъде. Не си давате сметка някои, че, без покровителството на властите и службите, никъде ни пиле не може да продаде и грам дрога, нито каквото и да било! Тогава? За какво говорим?! Хайде по-селиозно! Кой контролира всичко това? Кои печелят от престъпността в света?
Да не мислиш, че помиярите мафиотски, които не си знаят дори двете имене?! no.gif
Питето
Аре бегай бе, има държави дето за наркотици дават смъртни присъди, и пак има кой да продава и кой да купува. Изтрябвали са и наркотици на водеща държава, дето печели трилиони от изработеното. Отделно, че наркотиците хем прецакват полицията и престъпността, хем служат за разплащане на терористите. Аха, водещите държави биха били по-добре без наркотици, а само с марихуана и алкохол. Наркотици ползват някои държавни институции за да плащат на... едни кофти типове за едни кофти неща (и да топят други кофти типове) щото няма как официално да им платят за да не се разчуе и първите кофти типове да го отнесат от предадените кофти типове. Сещаш ли се, наркотиците нямат лесен за доказване произход като парите примерно.
lati1960
Цитат(Питето @ 26/08/2021, 22:34) <{POST_SNAPBACK}>
Аре бегай бе, има държави дето за наркотици дават смъртни присъди, и пак има кой да продава и кой да купува. Изтрябвали са и наркотици на водеща държава, дето печели трилиони от изработеното. Отделно, че наркотиците хем прецакват полицията и престъпността, хем служат за разплащане на терористите. Аха, водещите държави биха били по-добре без наркотици, а само с марихуана и алкохол. Наркотици ползват някои държавни институции за да плащат на... едни кофти типове за едни кофти неща (и да топят други кофти типове) щото няма как официално да им платят за да не се разчуе и първите кофти типове да го отнесат от предадените кофти типове. Сещаш ли се, наркотиците нямат лесен за доказване произход като парите примерно.

Тц. Не е вярно горното.
/Знаеш, че винаги се съгласявам, когато пишеш верни неща, но, в случая, не!/
Това с дрогата е същата схема, както със забраната на алкохола в Америка през ХХ век. Никаква разлика. Просто отровата е друга, но принципът е същият. Забранява се на простолюдието да употребява, и да търгува, за да не печели то, нито да ползва качествената стока. Но, чрез забраната се гарантира само за елитарните части на обществото консумацията, както и огромните печалби от същото! Днес тази схема е изключително усложнена глобално, дори държавно надолу по веригата, но си е същата. Играта не е нова, нищо различно под слънцето - става дума пак за същото, за парѝ, власт и контрол. Надиграване между елитите, властта и простолюдието. Кой кого ще прецака и подведе! Разбира се, винаги е имало аматьори навсякъде, които са опитвали да надлъжат системата, малцина успяват. Повечето ги хващат, гледаме и слушаме по медиите, вкл. в страни като Китай, Тайван, Сингапур, и т. н., където ги чака разстрел. Но рискуват такива, поне е шанс да се измъкнат от тинята, глада, бедността, безнадежността. Струва си, от тяхна гледна точка. Само че ти не виждаш от дървото цялата гора. Цялата картина по въпроса. Задай си само един по това: Къде и в кои банки са парите на наркобосовете, кой и как ги пере, какъв процент си взима, и могат ли накрокартелите да си перат парите в банките просто ей така, без да разберат службите за сигурност като ЦРУ, и останалите? Мисля, че заровил глава в тетрадките и помагалата, си изгубил представа за реалността как стават нещата в живия живот. В Америка примерно никой не може да пръдне, без да го помиришат от ФБР или ЦРУ. Е, а как така наркокартелите си перат и внасят печалбите в банките там, без никой да разбчере и да ги спре?! Стига, пич. Защо въобще да го обсъждаме това. А то не е важи само за Щатите. Навсякъде е същото. Наркотрафикът и разпространението задължително минават през контрола, одобрението и отчитането пред властите. И всичко е заради кинтите, навсякъде. Иначе е много лесно да се спре тая работа, но. Защо да го правят? Защо да се отказват елитите и властите от многомилиардните печалби? Че и друго - нали и техните деца, внуци и челяд се помпат яко със същите отрови! Да не би да съм аз! no.gif
Питето
Парите са или в наличност, или обърнати в някаква друга, бързо ликвидна наличност, или се перат през банки, които са решили да поемат риска. Сега, къде отиват изпраните пари, ми ясно е че в белите държави, щото там системата ги пази като парите на останалите, има си ред, има в какво да се инвестира... а и от там по-лесно може да се плаща на когото трябва. Какво, да си отворят банка насред плантацията с кока, и да си държат там парите ли, дето няма ни сигурност, ни в какво да се инвестира, нарсед нищото...
Много хора бъркат "престъпник" и "глупак". Престъпниците са прости само във филмите, иначе в реалността, простите престъпници ги изхвърлят от играта, и на горните нива играят само умните. Та е нормално да си държат парите точно в развитите държави, щото там е мястото на работещите пари.
lati1960
Цитат(Питето @ 27/08/2021, 23:37) <{POST_SNAPBACK}>
Парите са или в наличност, или обърнати в някаква друга, бързо ликвидна наличност, или се перат през банки, които са решили да поемат риска. Сега, къде отиват изпраните пари, ми ясно е че в белите държави, щото там системата ги пази като парите на останалите, има си ред, има в какво да се инвестира... а и от там по-лесно може да се плаща на когото трябва. Какво, да си отворят банка насред плантацията с кока, и да си държат там парите ли, дето няма ни сигурност, ни в какво да се инвестира, нарсед нищото...
Много хора бъркат "престъпник" и "глупак". Престъпниците са прости само във филмите, иначе в реалността, простите престъпници ги изхвърлят от играта, и на горните нива играят само умните. Та е нормално да си държат парите точно в развитите държави, щото там е мястото на работещите пари.

С това се съгласявам, така е. И?
Ако изгледаш филма с Том Круз по въпроса, ще видиш, че насред кока плантациите банки няма, но има огромни хангари, в които са складирани буквално планини от долари! Пред такива количества всяка система ще капитулира, знаеш го. Тези кинти могат да си проправят път накъдето пожелаят, въпросът е за морала и спазването на закона и правилата от властите и банките, от които зависи тези мръсни наркодолари дали да влязат безпрепятствено в законната банкова и финансова система на света ни? Няма как да идеш с един тир натъпкан с долари, колкото и да са, пред някоя банка, и да кажеш: "Искам да си отворя сметка при вас." Не става така! За такива количества се изисква сертификат за произход, би трябвало да си наясно. Когато говорим за пари в брой. А нарко кинтите винаги са в брой, в началото. Е, хайде да ни обясниш по твоите учебници като как такива огромни количества пари влизат безпрепятствено в официалните финансови институции, банки, и дори офшорки? Давай да видим.
Питето
Цитат(lati1960 @ 28/08/2021, 12:21) <{POST_SNAPBACK}>
С това се съгласявам, така е. И?
Ако изгледаш филма с Том Круз по въпроса, ще видиш, че насред кока плантациите банки няма, но има огромни хангари, в които са складирани буквално планини от долари! Пред такива количества всяка система ще капитулира, знаеш го. ...

Гадаеш и не ти се получава. Първо смяташ филм (произведение на изкуството) за достоверен източник на факти... което говори кофти за подбора дето правиш. Второ, точно планините от пари в брой не са заплаха за всяка система. Точно с доларите да ти дам пример от реалността. Когато смениха долара с новите банкноти (с по-големите образи) точно тези "планини от пари" станаха планини от боклук буквално, а финансовите системи си стоят стабилни и не мръднаха. Всъщност ситемите се справиха с нелегалните пари...
lati1960
Цитат(Питето @ 28/08/2021, 18:55) <{POST_SNAPBACK}>
Гадаеш и не ти се получава. Първо смяташ филм (произведение на изкуството) за достоверен източник на факти... което говори кофти за подбора дето правиш. Второ, точно планините от пари в брой не са заплаха за всяка система. Точно с доларите да ти дам пример от реалността. Когато смениха долара с новите банкноти (с по-големите образи) точно тези "планини от пари" станаха планини от боклук буквално, а финансовите системи си стоят стабилни и не мръднаха. Всъщност ситемите се справиха с нелегалните пари...

О, да. Справиха се, ама друг път. Затова янките търчат по цял Ирак да търсят още къде са нелегалните печатници за долари. Също в Сирия, и Либия... Справили се, да бе!
Хайде сега да се върнем на същинския въпрос, който ти зададох, и който ти много умело и хитро заобиколи, ето ти го отново:

"А нарко кинтите винаги са в брой, в началото. Е, хайде да ни обясниш по твоите учебници като как такива огромни количества пари влизат безпрепятствено в официалните финансови институции, банки, и дори офшорки? Давай да видим."

И, моля те, дискусията не е точно колко са планините от нарко долари, а като как тези количества в кеш могат да бъдат вкарани законно в която и да е банка и финансова институция? Давай, приятелю. Очаквам твоят аргументиран от учебниците ти отговор.
Благодаря!
Mukaveev
Цитат(lati1960 @ 28/08/2021, 20:31) <{POST_SNAPBACK}>
И, моля те, дискусията не е точно колко са планините от нарко долари, а като как тези количества в кеш могат да бъдат вкарани законно в която и да е банка и финансова институция?

Всъщност за друго е дискусията......но и аз се извинявам , че се намесвам.
Питето
Ми с перачници. Гледай Афганистан — там целият им държавен бюджет ще бъде от изпрани пари, щото друго нямат налично.
Отделно, че прачниците са трудно нещо (ако искаш да не те хванат), и както ти обясних, изпраните пари отиват където е най-хубаво за нормалните пари — в нормалните държави да им въртят икономиката (като инвестиции, а не като рушвети), и поемат рисковете на новите технологии... Аре да не задълбавам в икономиката, че не ти е неясно как работи машинката, и как така нормалните държави успяват хем да ползват изпраните пари, хем изпраните пари не са ги превзели. Печатници били търсили в Ирак, баце, в САЩ като платиш повече от 100$ в брой, и почват да те гледат подозрително, ма ти си вярвай на "куфарчетата с долари" дето вървели като топъл хляб... Системата им е намерила цаката, да му мислят перачите и онези с калните пари дето ги държат насред полето с коката.
Питето
Че перфектно измислено. Хем контролираш вноса на "бЕло", хем квото фанеш го ползваш или за лекарства, или срещу производителите на "бЕлото" по света (щото изостряш конкуренцията), хем плащат на едни терористи да прецакат други терористи с нещо, дето не е пари на данъкоплатеца ми си е нещо незаконно, дето веднага можеш да го конфискуваш, и още мога да ти подскажа ма и това е достатъчно за който може да мисли.
Има да ги гониш американците по тънките сметки дето прецакват дебелите вратове по света.
Переш парите, вкарваш ги в САЩ и... почваш да "пееш квото ти поискат" и да слушаш какво и на кого трябва да причиниш, че иначе ти изгарят изпраните пари за пенсионирането. Междувременно отваряш работни места в САЩ или поемаш рисковете около новите технологии, дето движат САЩ напред. animatedwink.gif
vanbg
Всички откраднати пари от мафиите в другите държави достигат Америка и остават в някоя нейна банка, а не в банка от страната, от която са откраднати. Случва се и в някоя офшорка като тази в Панама, макар и нечесто. Но тези банки офшорки просто няма начин да не са свързани по електронен път с американските,-всички банкови операции с долари са под контрола на ФЕД.]

Колкото по-мафиотска е една страна, толкова по-силно работи тя за Америка. И още нещо. Ако мафиот от някоя страна избяга с откраднатото в Америка и от държавата му си го поискат да го съдят, американците го връщат, но откраднатото остава за Америка...
lati1960
Цитат(Mukaveev @ 28/08/2021, 20:55) <{POST_SNAPBACK}>
Всъщност за друго е дискусията......но и аз се извинявам , че се намесвам.

Сори. Питето много го бива да отклонява темата винаги по своите учебници и помагала по икономика и финанси.
По темата ти е точно е първият ми пост, с подвъпрос който съм задал в него: Защо всички отвсякъде натирят горките бягащи авганистанци, и въобще бежанци от онзи регион, в Европа? Коректно е да признаем, че по предната върна Турция пое своята отговорност, разбира се срещу съответните финансови обещания от Брюксел, които така и не бяха изпълнени, поне според признанията на Ердоган. Сега реалността е друга. Никой не ги иска тези бежанци, не само от Афганистан. Само Брюксел натиска отделните държави в Съюза да се отворят за тях. Според теб това правилно ли е? И, ако след време някои от същите с крайни фундаментални разбирания сложи бомба в училището на детето ти, какво ще стане? Прост въпрос. Не само към теб.
lati1960
Цитат(Питето @ 29/08/2021, 16:14) <{POST_SNAPBACK}>
Ми с перачници. Гледай Афганистан — там целият им държавен бюджет ще бъде от изпрани пари, щото друго нямат налично.
Отделно, че прачниците са трудно нещо (ако искаш да не те хванат), и както ти обясних, изпраните пари отиват където е най-хубаво за нормалните пари — в нормалните държави да им въртят икономиката (като инвестиции, а не като рушвети), и поемат рисковете на новите технологии... Аре да не задълбавам в икономиката, че не ти е неясно как работи машинката, и как така нормалните държави успяват хем да ползват изпраните пари, хем изпраните пари не са ги превзели. Печатници били търсили в Ирак, баце, в САЩ като платиш повече от 100$ в брой, и почват да те гледат подозрително, ма ти си вярвай на "куфарчетата с долари" дето вървели като топъл хляб... Системата им е намерила цаката, да му мислят перачите и онези с калните пари дето ги държат насред полето с коката.

Ти сериозно ли? korabche.gif
Добре. Залягай над учебниците и читанките. Само че в тях няма да прочетеш, че почти 1/3-та от циркулиращите в света долари се печатят в нелегални печатници извън Щатите! Не малка част бяха в Ирак, също в Либия, имаше и в Афганистан. Има и в Пакистан, но, понеже се води съюзник уж на Америка... Както и да е. И, никой не е твърдял, че доларите от тях се връщат обратно в САЩ. С тях можеш да пазаруваш навсякъде по света, дори в Северна Корея, нали така. Е, кое не разбра?
Въпросът ми към теб обаче беше друг, за трети път ти го повтарям: Как можеш да вкараш в която и да банка купища долари, милиони такива, или друга валута, без да докажеш нейния произход? Няма как! Освен, през корупционна схема, лансирана от властта и елита, който контролира самите банки. Нали така? Я виж кво пише в твоите читанки по въпроса?
IvanIV
То тук не е много по-различно ако погледнеш реално.
Питето
Поредния, дето не знае как работи машинката и ... "Дърветата правят вятъра като вентилатори, щото първо клоните се размахват и чак след това усещам вятъра."
Аре накратко:
Парите са "изпрани", т.е. имат офицално законен произход, и отиват където ще докарат най-много печалба и ще са най-насигурно, а това са САЩ и другите "бели държави". Когато докопат някой наркобос и го съдят, неговите пари са легални и не са свързани с него и няма как да ги запорират... реално, остават си в американската (или някоя друга "бяла") икономика щото не са негови, а са на нечие друго име, дето не е престъпник. 2+2
Между другото, това че всики оперират с долари, не прави САЩ всемогъщи и всевиждащи. Преди години точно САЩ по точно същия повод смятаха да направят суперкомпютър, който да следи всички транзакции и да открива точно "пране на пари" и "незаконни плащания" (най-паче "терористични плащания и подготовки за акции"), ама нещо се отказаха. Та не следят всичко по света, но следят достатъчно, за да си държат икономиката и финансовата система достатъчно чисти за да вървят нещата.
lati1960
Цитат(Питето @ 29/08/2021, 17:39) <{POST_SNAPBACK}>
Че перфектно измислено. Хем контролираш вноса на "бЕло", хем квото фанеш го ползваш или за лекарства, или срещу производителите на "бЕлото" по света (щото изостряш конкуренцията), хем плащат на едни терористи да прецакат други терористи с нещо, дето не е пари на данъкоплатеца ми си е нещо незаконно, дето веднага можеш да го конфискуваш, и още мога да ти подскажа ма и това е достатъчно за който може да мисли.
Има да ги гониш американците по тънките сметки дето прецакват дебелите вратове по света.
Переш парите, вкарваш ги в САЩ и... почваш да "пееш квото ти поискат" и да слушаш какво и на кого трябва да причиниш, че иначе ти изгарят изпраните пари за пенсионирането. Междувременно отваряш работни места в САЩ или поемаш рисковете около новите технологии, дето движат САЩ напред. animatedwink.gif

Така де. Ама кой плаща цената за това?
Ти го писа в другия раздел - негово величество потребителеля. От когото смъкват по десет кожи, буквално!
Не че и той не се изхитри, да прецаква Системата. И, играта е... между кого, и кого? И кои? Няма да намесвам другия форум, Х този. Само ще отбележа, че в тази игра почтеност няма, нито морал, нито честност. Надиграване между далавераджии, по нешенски казано. Ти се възхищаваш как го правели янките. Ми добре. Нека ти дам пример от вчера за чия сметка е. Вчера градушка удари село с насаждения в Пловдивско, и унищожи всичко. Земеделският ни министър призна, че не са могли да използват ракети срещу градушка заради прелитащ и кацащ там транспортен лайнер на САЩ и НАТО: https://darik.news/%D0%B7%D0%B0%D0%B1%D1%80...1%8A%D1%8E.html Е, ако ти беше от тези хора, какво? И, моля те, не ща повече локуми! И празни приказки. Напоследък много българи виждат как десетки траспортни самолети на НАТО и САЩ облитат страната ни и стоварват в базите си нещо. Какво? И, защо? Някой може ли да ни отговори?
Господин президент, вие можете ли?
Господин премиер, а вие?
Господин военен министър?
А вие от парламента?
Госпожо Нинова?
Господин Трифонов?
Господин Карадайъ?
Господин Борисов?!!!
Някой ще ни осветли ли защо е тази активност на нашите съюзници в момента?
Заради ситуацията в Афганистан ли? Временна база ли сме? Щото имаме право да знаем!
Всичко си има цена. Впрочем, по същото имаше интересно интервю с проф. Живко Желев по БНР тази вечер, в което той обясни причините да бъде запален Пъртийния Дом преди 30 години в София, както и да бъде взривен мавзолея пак там. Всъщност причините въобще не са идеологически, а чисто прагматични, в смисъл: Под Партийния Дом е имало изследователски център на БАН, който е разработвал алтернативни енергийни източници. Същото е било и под Мавзолея, конкретно три помещения, едното с артефакти от българската история /които изчезват незнайно къде, появявайки се после в колекции като тази на Васил Божков!/, и друго, в което български учени са достигнали до електролиза на водата, чрез което тя е била вече годно за ползване гориво! Желев твърди, че същото е било демонстринано на живо по една от телевизиите в началото на 90-те години, аз му вярвам. Тогава бях дете, не помня всичко, но едва ли професорът ще лъже. Представете си обаче какво правим с нефта на арабелите, с газта на Русия, с шистовите помии на Америка, и т. н., ако водата може да бъде гориво?! Не че българите сме го открили това. То е факт още в края на миналия век, обаче, е засекретено в сейфовете на глобалните играчи, а които са го разработили... ми, няма ги. Някои убити, други починали при неизяснени обстоятелства, трети разорени и низвергнати... Впрочем, нищи ново. Същата е била съдбата и на Тесла, с чиито иновации сега се фука Мъск, и на Вилхелм Райх,чиито разработки също изчезват след неговото "самоубиване", а сега братята янки ги използват ръсейки атмосферата с каквото трябва, и каквото не... Да не обяснявам всичко. Как беше в онзи култов сериал преди време... Совите не са което са, а светът ни не е това, което изглежда. Но, не всеки може да проумее това.
Ти можеш ли?
Mukaveev
С $ 1000...... ( какъвто ми беше въпроса )..... ще видиш Европа , от Кандахар..... през крив макарон. Като бягаш от война , от талибани, заплашен ти е живота.....не бягаш през 8 държави чак. Е го къде е Душанбе, Ашхабат.....защо трябва да се млатиш чак до..... Дюселдорф...
В Душанбе, никой няма да те стреля.....нали.?
lati1960
Цитат(Mukaveev @ 03/09/2021, 21:49) <{POST_SNAPBACK}>
С $ 1000...... ( какъвто ми беше въпроса )..... ще видиш Европа , от Кандахар..... през крив макарон. Като бягаш от война , от талибани, заплашен ти е живота.....не бягаш през 8 държави чак. Е го къде е Душанбе, Ашхабат.....защо трябва да се млатиш чак до..... Дюселдорф...
В Душанбе, никой няма да те стреля.....нали.?

Тц. no.gif
Никой оттам не търчи към Душанбе или Ашхабат. Защо ли?
Щото има едни тарикати, които наричаме трафикатни, с дронове, последни модели супер сателитни телефони, с торби с кинти, и връзки с правителства, служби, на най-високо ниво... Които, като им дадат авганчетата последните си спестени доларчета, и отвъд Дюселдорф ще ги прекарат! Впрочем, замисли се защо всички държави в региона и около него са се стегнали дотам, че пращат по границите си армията, полицията, дори българските власти командироваха нацяло което можеха на юг, очаквайти насам да е миграционния натиск. Всички тичат към Европата!
Моята теза като конспиратор е, че това е целенасочено действие, целящо наводняване на Стария континент с ислямски терористи и въобще мюсюлмани, с краен резултат разпадане на ЕС и тотално съсипване на Европа. От което интерес имат двете глобални сили - САЩ и Русия. Китай също. И Турция. И Израел. И кой ли не. Май всички.
Всички срещу Европа! Въпросът е - защо Брюксел го позволява? Ето ти интересна тема за размисъл.
Питето
За отговор на въпроса " как се вкарват милиони мръсни пари в бели държави", се плаща яко на перачите на мръсни пари. И не, няма как да вкараш купища мръсни пари в САЩ или коя да е бяла държава. Може да вкараш купища изпрани пари, но не и мръсни, щото ги конфискуват на момента (или ги замразяват докато докажеше че ги имаш по законен път). Та това дето го питаш три път, означава че не мислиш какво питаш, ми караш на "щото аз така си мисля". Това че има доста фалшиви доларови банкнот, ми нормално — долара е водеща валута, стабилна и при това световна, та е нормално да се пробват да я "копират". ЕДна трета от наличните банкноти, ми не, не е вярно, където и да го пишат, щото би сринало долара много ниско. От друга страна, банкнотите са малка част от парите в обръщение, та дори и повечко фалшиви банкноти, няма да навредят особено. Ма то, който не чете учебници няма как да хване сметката и вярва в квото му кажат звездите, или в квото му се ще. worshippy.gif
lati1960
Цитат(Питето @ 03/09/2021, 22:58) <{POST_SNAPBACK}>
За отговор на въпроса " как се вкарват милиони мръсни пари в бели държави", се плаща яко на перачите на мръсни пари. И не, няма как да вкараш купища мръсни пари в САЩ или коя да е бяла държава. Може да вкараш купища изпрани пари, но не и мръсни, щото ги конфискуват на момента (или ги замразяват докато докажеше че ги имаш по законен път). Та това дето го питаш три път, означава че не мислиш какво питаш, ми караш на "щото аз така си мисля". Това че има доста фалшиви доларови банкнот, ми нормално — долара е водеща валута, стабилна и при това световна, та е нормално да се пробват да я "копират". ЕДна трета от наличните банкноти, ми не, не е вярно, където и да го пишат, щото би сринало долара много ниско. От друга страна, банкнотите са малка част от парите в обръщение, та дори и повечко фалшиви банкноти, няма да навредят особено. Ма то, който не чете учебници няма как да хване сметката и вярва в квото му кажат звездите, или в квото му се ще. worshippy.gif

Първо, долара си се срина, последните години. Ако не помниш, преди 20 години беше почти 2.40 лв за долар. Сега колко е? Навсякъде в света е така. Защо? Ми ти си дал причините, сам си го обяснил, ма не се усещаш.
Иначе, аз те питах, не ти мен: Като как ще вкараш в желязна финансова система каквато е тази на САЩ камиони с долари, и не само там? Щото нарко парите са кеш, от улицата, за дозите. Е, ама ги няма. Къде са? Явно са вкарани в Системата. Как? Чрез кого? Хайде, друже, обясни ни как е станала тая работа. Без знанието и контрола на властите и службите, на Америка, и навсякъде. Давай. Може и по учебниците, нямам против.
Питето
Преди двайсетина години беше и 3 000лв за долар, та явно сме настигнали икономически, политически и военно САЩ, щото днес е само някакви си 2,4лв за долар... или пак нещо си опрегнал коня наопаки.
За доларите и мръсните пари, прочети по-горе кое как се прави. Ако все още не ти е ясно, пак прочети, но с разбиране... Все пак е елементарна икономика, не е висша математика.
lati1960
Цитат(Питето @ 04/09/2021, 19:00) <{POST_SNAPBACK}>
Преди двайсетина години беше и 3 000лв за долар, та явно сме настигнали икономически, политически и военно САЩ, щото днес е само някакви си 2,4лв за долар... или пак нещо си опрегнал коня наопаки.
За доларите и мръсните пари, прочети по-горе кое как се прави. Ако все още не ти е ясно, пак прочети, но с разбиране... Все пак е елементарна икономика, не е висша математика.

Ти сериозно ли, за курса на долара днес?
Ми ето ти: https://www.google.com/search?q=%D0%BA%D1%8...me&ie=UTF-8
1.65, лев за долар. Реално. А онова за 3000 лева, беше спекулация, обяснено е защо, и защо не остана постоянно? animatedwink.gif Политическа спекулация. По отстраняване на кабинета Виденов чрез финансови инструменти, понеже не стана чрез политически, нито през редовни избори. Такива са фактите.
Що касае мръсните долари, вкл. нарко такивата, тебе те питах, не ти мене: Като как ги вкарват в системата банкова на Америка, и по целия свят, тези огромни планини кеш? Хайде бе, пич! Давай по учебниците. Открехни ме, как става тая работа. Щото прелиствам финансовите читанки, но там нищо не пише по въпроса. neprichom.gif Така че, ти ни светнѝ, как го правят това? Давай. И стига си се измъквал с общи приказки. Обясни ни по твоите учебници като как един тир с нарко долари кеш влиза в официални банкови и други институции? Много моля! Благодаря.
Buitenlander
Цитат(lati1960 @ 04/09/2021, 21:41) <{POST_SNAPBACK}>
Що касае мръсните долари, вкл. нарко такивата, тебе те питах, не ти мене: Като как ги вкарват в системата банкова на Америка, и по целия свят, тези огромни планини кеш? Хайде бе, пич! Давай по учебниците. Открехни ме, как става тая работа. Щото прелиствам финансовите читанки, но там нищо не пише по въпроса. neprichom.gif Така че, ти ни светнѝ, как го правят това? Давай. И стига си се измъквал с общи приказки. Обясни ни по твоите учебници като как един тир с нарко долари кеш влиза в официални банкови и други институции? Много моля! Благодаря.

Ама ти вЕрно освен от Библията, от нищо друго не отбираш…. Процесът се нарича “изпиране на парите” и някои от схемите са известни от години и много трудно уловими.Ти да не мислиш, че някой носи тира с кеша в банката, после БилГейтс, понеже е в една конспирация с директора му звъни, и парите се внасят? wavetowel2.gif Ето ти няколко примерни варианта - отваря се обръч от така наречените междинни фирми - 4-5 фризьорски салона, осем перални и 14 магазина. Те правят реален оборот от по 1000$ на ден примерно, но на касовите апарати се начукват по 4000$. Данъчните не могат да броят колко човека са си изпрали дрехите днес, или са се подстригали , или напазарували. На така реализираната “печалба” и се плащат данъците и ето тиги парите изпрани ,и всички са доволни, и данъчни и наркотърговци. Друг популярен вариант е през казината - даваш на казиното 1 050 000$ и те ти превеждат на сметката 1 000 000 щото снощи си ги спечелил на рулетката. И пак всички са доволни. Мога поне още 20 такива схеми да ти кажа, при които световната конспирация и елит, никак, ама никак не участват…. svirkam si.gif
lati1960
Цитат(Buitenlander @ 04/09/2021, 23:03) <{POST_SNAPBACK}>
Ама ти вЕрно освен от Библията, от нищо друго не отбираш…. Процесът се нарича “изпиране на парите” и някои от схемите са известни от години и много трудно уловими.Ти да не мислиш, че някой носи тира с кеша в банката, после БилГейтс, понеже е в една конспирация с директора му звъни, и парите се внасят? wavetowel2.gif Ето ти няколко примерни варианта - отваря се обръч от така наречените междинни фирми - 4-5 фризьорски салона, осем перални и 14 магазина. Те правят реален оборот от по 1000$ на ден примерно, но на касовите апарати се начукват по 4000$. Данъчните не могат да броят колко човека са си изпрали дрехите днес, или са се подстригали , или напазарували. На така реализираната “печалба” и се плащат данъците и ето тиги парите изпрани ,и всички са доволни, и данъчни и наркотърговци. Друг популярен вариант е през казината - даваш на казиното 1 050 000$ и те ти превеждат на сметката 1 000 000 щото снощи си ги спечелил на рулетката. И пак всички са доволни. Мога поне още 20 такива схеми да ти кажа, при които световната конспирация и елит, никак, ама никак не участват…. svirkam si.gif

misli.gif
Ми добре. Прав си, че аз най и само от Библията разбирам, признавам си. Хвана ме! rolleyes.gif
Само че нещо и по горното не разбрах: Като са ясни всички тези схеми, по изпиране на нарко парите, и не само нарко, а от всяка престъпна дейност, и то познати дори на нашего брата, обикновените хорица, то възниква логичният въпрос - защо службите, властите, полиция, прокуратури, данъчни и всички органи от които зависи това да бъде прекратено и съответните престъпници пъхнати в тесни килийки до живот, не го правят? blink.gif Ето това искам да ми обясните, с Питето. Благодаря!
Buitenlander
Цитат(lati1960 @ 05/09/2021, 08:53) <{POST_SNAPBACK}>
misli.gif
Ми добре. Прав си, че аз най и само от Библията разбирам, признавам си. Хвана ме! rolleyes.gif
Само че нещо и по горното не разбрах: Като са ясни всички тези схеми, по изпиране на нарко парите, и не само нарко, а от всяка престъпна дейност, и то познати дори на нашего брата, обикновените хорица, то възниква логичният въпрос - защо службите, властите, полиция, прокуратури, данъчни и всички органи от които зависи това да бъде прекратено и съответните престъпници пъхнати в тесни килийки до живот, не го правят? blink.gif Ето това искам да ми обясните, с Питето. Благодаря!

Защото не могат.Чисто физически.Как да проверят реален ли е оборота на 42-та милиона фирми от дребния бизнес регистриани само в ЕС например? Да сложат 42 000 000 ченгена и данъчни физически да им броят клиентите? Не става. Хващат тия дето се дънят, и тия за които има сигнали. Обясних ли ти?
Питето
Курса дето сочиш е ЕВРО ЗА ДОЛАР, а лева дето виждаш на таблото, всъщност е евро, облечено в българска народна носия... да не мрънкат по-...патриотично настроените туземци. Икономически грамотните знаят, че последния реален курс лев/долар беше точно преди да влезем в борда към марката. a4dff7b7.gif
lati1960
Цитат(Питето @ 05/09/2021, 14:08) <{POST_SNAPBACK}>
Курса дето сочиш е ЕВРО ЗА ДОЛАР, а лева дето виждаш на таблото, всъщност е евро, облечено в българска народна носия... да не мрънкат по-...патриотично настроените туземци. Икономически грамотните знаят, че последния реален курс лев/долар беше точно преди да влезем в борда към марката. a4dff7b7.gif

blink.gif
Я пак: https://www.google.com/search?q=%D0%BA%D1%8...me&ie=UTF-8

1 Щатски долар равно на
1,65 Български лев

Лев, не евро!
То и аз някой път злоупотребявам с данните, признавам - от бързане, недоглеждане, и т. н. Но, истината е, че за последните години доларът поне у нас загуби стойност почти с лев. Не съм сигурен, но преди около 20 години, при успокоена икономическа и политическа обстановка, се котираше почи на 2.40 лева за долар. Официално говоря, в чейнч бюрата и банките. Подобно е положението и в световен мащаб. Причините са много и не са за тази тема. Бъди здрав!
lati1960
Цитат(Buitenlander @ 05/09/2021, 11:03) <{POST_SNAPBACK}>
Защото не могат.Чисто физически.Как да проверят реален ли е оборота на 42-та милиона фирми от дребния бизнес регистриани само в ЕС например? Да сложат 42 000 000 ченгена и данъчни физически да им броят клиентите? Не става. Хващат тия дето се дънят, и тия за които има сигнали. Обясних ли ти?

Мм-м, не. Не докрай.
Мисля, че горното е само оправдание. На всяко ниво нещата са ясни и видни. Могат лесно да ги гепят и наркодилърите, и въобще престъпниците, от всякакви дейности. Според мен не се прави, понеже над всички тях има политически чадър, както и от службите. Щото голяма част от печалбите отиват нагоре като подкупи и отчитане именно към властите внякакви, включително политици, прокурори, полицаи, служби, данъчни и т. н. Престъпността въобще се ползва с протекции отгоре, заради огромните печалби, част от които влага в защита от властта. Най-кратко казано. И у нас, и в глобален план. Зашеметяващи са примерно те от дрога в Щатите! И не само. Пред такава финансова мощ никой не може да устои. Не е само мое мнение, а на редица американски анализатори и фактори по въпроса, че точно ЦРУ и НАСигурност в Америка протектира наркопазара, и не от вчера. Което няма как да се докаже, щото точно същите служби трябва да го докажат. Същата е картинката и в България. В нашенските си мащаби. Аз лично съм бил свидетел как полицаи се правят, че не виждат наркопласьорите, които буквално пред очите им продават дрога, и то на деца, на младежи! Отделно също как квартален събира парсата от дилърите. От сводници също, от джепчии, и т. н. И това не е инцидентно, напротив. Точно полицаите държат не само у нас тези пазари, престъпните, и печелят доста допълнителни средства от тях, меко казано. Разбира се, всички искат доказателства, но няма как да ги има, пак по същата причина - същите полицаи трябва да разследват... себе си! Ми няма как да стане. И порочният кръг на корупцията и престъпността се затваря, именно около властта и службите, които трябва да я борят.
Buitenlander
Цитат(lati1960 @ 05/09/2021, 18:49) <{POST_SNAPBACK}>
1 Щатски долар равно на
1,65 Български лев

Лев, не евро!
То и аз някой път злоупотребявам с данните, признавам - от бързане, недоглеждане, и т. н. Но, истината е, че за последните години доларът поне у нас загуби стойност почти с лев. Не съм сигурен, но преди около 20 години, при успокоена икономическа и политическа обстановка, се котираше почи на 2.40 лева за долар. Официално говоря, в чейнч бюрата и банките. Подобно е положението и в световен мащаб. Причините са много и не са за тази тема. Бъди здрав!

Ееее, ама ти си патологичен лъжец, без извинение.
Първо - курсът преди 20 години не у 2.40 , а 2,07 :

Второ, до тези , или почти тези нива доларът се е покачвал неколкократно през годините :

И трето, сега като си издължиш първото уиски, мога да ти взема още една бутилка, че в течение на следващите две години, доларът поне еднократно ще се приближи пак до нивото на еврото (или на двата лева), плюс-минус 10%.

Така че, както обикновено пускаш партенка, няма такава тенденция да понижаване курса на долара, плава си нагоре-надолу спрямо еврото със 20-тина процента, което си е нормално. Спрямо английските и японските пари даже е поскъпнал.

Бай Ганьо
По скоро другите валути и еврото плават спрямо долара. p.gif
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.