Ако това те удовлетворява ,добре и Гербаджийската коалиция е същата.Тезата ми е ,че честни партии и съответно коалиции нема.Но има честни хора които не искат да влизат в парламента под опеката на съществуващите партии.Дори и професори губят разума си щом влезнат в някоя партия,щото трябвало да бъдат лоялни към лидера си.И то си е така,нищо ,че лидерът им може и да няма образование.Би било неблагодарност да не се съгласяваш с човека който те е поставил на избираемо място в листата.Затова депутатът трябва да дължи избора си само на избирателите и на своето реноме.А, това означава мажоритарни избори за НС.
Дотук вече повече от 30 години беше точно така. Но не мисля, че случаят с двамата - с Петков и Василев, и тяхната формация, е същият. Ако приемем, че те са лидерите на новата партия, то въобще не са без образование, напротив, видяхме дипломи от Харвард, и от други най-престижни световни университети. Не чухме също и не разбрахме отношението им като министри към подчинени и т.н. да е било лошо, агресивно и деспотично, напротив. Тоест, засега остава хипотезата, че наистина са носители на новото и по-доброто, на политическата промяна у нас. Държат се открито, непринудено, не се големеят, няма нищо укрито за тях и семействата им, предишната им работа и живот... Не знам какво повече да искаме. Нали това повтаряхме от години - да дойдат нови хора, млади, образовани, можещи и знаещи. Ми ето ги! Не че ги идеализирам, но просто няма как да извадим от родната действителност нещо по-добро. Вече друг въпрос дали са искрени и за кого всъщност играят? Това предстои да разберем след идващите избори. Ако е прав бат Джорджи и се коалират с ГЕРБ, значи и те са политинженеринг на ченгеджийницата. Засега декларират друго - че ще правят мнозинство с партиите на промяната. Дали, ще видим.
Според мен по-голямата неизвестна е бат Славчо Трифонов, който е непредсказуем, със своите хора. От него пак ще зависи дали ще има мнозинство и правителство на промяната, редовно. Така се очертава отново, като гледам прогнозите на социолозите.