Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Промяната продължава
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2
biggeorge
Току що в новините Борис Бойков обяви, че има добри чувства към "Подмяната продължава".
Усещам аз, че годежа между влюбените е сигурен.
Горчиво, горчиво, горчиво! wavetowel2.gif
lati1960
Цитат(biggeorge @ 22/09/2021, 13:33) <{POST_SNAPBACK}>
Ясно е кой за кого е. dry.gif
Самият факт, че Кирил Петков и Асен Василев не са против ГЕРБ показва техните партийни пристрастия.
Между другото ако забелязвате вече си смениха името на партията.
Преди бяха "Подмяната продължава", а сега са "Продължава подмяната".
На хората не им стана много ясно защо беше сменен словореда.
Най-вероятно така са им казали от ГЕРБ и ДАНС. angry.gif
Ако името започва с думата "продължава" в главите на хората ще остане мисълта, че нещо продължава, но какво точно един Бог знае.
То е ясно какво продължава - продължават кражбите, корупцията, беззаконието, политическите убийства, изнудването на бизнеса, липсата на качествено образование и здравеопазване, тормоза над мирните граждани, които са лош човешки материал.
Това продължава вече 13-та година независимо, че от пролетта на 2021 г. ГЕРБ не са на власт.
И за напред ще продължава подмяната с помощта на "Продължава подмяната" на Кирил Петков и Асен Василев.
Да живей фалшивата демокрация, да са живи и здрави новите спасители на клета Майка България! bg.gif

Дано не излезеш прав. За новата формация и лидерите ѝ.
Засега аз имам малко по-трезв и прагматичен подход по въпроса. Като служебни министри не се справиха зле. Имам предвид въобще ситуацията в момента, и в страната ни, и глобалната. А и наследените проблеми от ерата Борисов. Не само от моя гледна точка, заедно с ДБългария и Изправи се БГ тези са най-подходящите от политическия ни пазар в момента, които могат и се очаква да извършат някакви положителни промени в родната ни не само политическа действителност. А какво точно ще стане, предстои да наблюдаваме в предстоящите месеци. Днес те първи се престрашиха да се регистрират, така че партията им вече е факт. Аз лично им желая успех! Ако са искрени в намеренията си, ще имат нужда от подкрепата на обществото ни. Защото добрите неща не се постигат лесно. Нужни са усилията на всички ни. Безплатен обяд няма, даром нищо не се дава на този свят. Нужна е много работа, от всички. За съжаление българите не желаем да се трудим, истински. Някой ни внуши още от началото на този безкраен "демократичен" преход да очакваме някъде отгоре да пада манна небесна, а ние само да лежим и се забавляваме, понеже сме много важни и безценни. Няма такова нещо! За съжаление бяха нужни повече от 30 години, за да го вденат това някои хора у нас. А други още не са!
lati1960
Цитат(Радио Ереван @ 22/09/2021, 19:43) <{POST_SNAPBACK}>
Ще се плучат нещата с ПП. Ще са или първи или втори на изборите. ИТН ще са им коалиционен партньор, но няма да командват парада, тъй като ще са с по-малко депутати. Това е най-добрият вариант. sunbathing.gif

Здравей!
Аз също много се надявам това да се случи. Дори повече - в тази евентуална коалиция да са и ДБ и Изправи се БГ. Както се очертава, тези четири формации биха могли да направят без проблеми мнозинство в следващия парламент, оттам и правителство. Въпросът е какво да очакваме от твоя човек, бат Славчо Трифонов? Дали ще кандиса най-после на неизбежното, че в нормалните демокрации и държави вече няма как да се управлява еднолично, става само с коалиции? В едно негово изказване той даде гаранции, че в следващото народно събрание ще има правителство. Надявам се този път да си изпълни обещанието. В крайна сметка отново той и партията му ще са ключови дали това ще стане. Ще видим.
Както се казва, наближава часът на истината. Още малко търпение и картите ще бъдат свалени. Вече няма накъде.
lati1960
Цитат(biggeorge @ 22/09/2021, 20:19) <{POST_SNAPBACK}>
Току що в новините Борис Бойков обяви, че има добри чувства към "Подмяната продължава".
Усещам аз, че годежа между влюбените е сигурен.
Горчиво, горчиво, горчиво! wavetowel2.gif

Опитваш май да ми отнемеш приза за световен конспиратор. a4dff7b7.gif
Какво пък, да поживеем, и ще видим. Ако излезеш прав, напълно доброволно ще ти отстъпя конспираторския трон, признавайки, че си по-добър. thumbup.gif
А сериозно, макар да е ясно, че ГЕРБ ще са първи на изборите за парламент, ако искат да управляват отново, ще имат нужда от нова сериозна коалиционна патерица. Дори да приемем, че пишман патриотите ще успеят да влязат, те няма да са достатъчни като гласове за мнозинство. Нужно е нещо по-голямо, точно като новата формация. Или като ДБ, примерно. Неофициално ДПС е с ГЕРБ, но официално БСП не може да ги подкрепи. Така че логиката е в подкрепа на хипотезата ти. От друга страна обаче, Петков и Василев идват от другия политически лагер, от врага на Борисов, на Радев. Някак не се връзва да са двойни агенти. Не че не е възможно, вече не само у нас всичко е стока, дори политиката и властта. Въпрос на спазаряване. Но да изчакаме, скоро ще разберем.
Питето
Цитат(biggeorge @ 22/09/2021, 20:19) <{POST_SNAPBACK}>
... има добри чувства към...

Абе то, едни имат добри чувства към половинката, други към мусаката, та е много важно тези добри чувства в какъв точно вариант се вписват. Сега, може да има добри чувства, щото са му слаб опонент, а може да са добри чувства, та да не го отупат много яко, а може да е просто добро възпитание (дори и да му е разпоредено то ПиАр-а му)...
biggeorge
Името на партията отново е променено. dry.gif
Беше "Промяната продължава", после стана "Продължава подяната", а сега е "Продължаваме подмяната".
Колко още пъти ще променят името си?
The_Purifier
Цитат(biggeorge @ 23/09/2021, 17:33) <{POST_SNAPBACK}>
Името на партията отново е променено. dry.gif
Беше "Промяната продължава", после стана "Продължава подяната", а сега е "Продължаваме подмяната".
Колко още пъти ще променят името си?

Докато стигнат до "Продължаваме напред" smile.gif
biggeorge
Продължаваме напред w00tbrows.gif
Бай Иван
Ако това те удовлетворява ,добре и Гербаджийската коалиция е същата.Тезата ми е ,че честни партии и съответно коалиции нема.Но има честни хора които не искат да влизат в парламента под опеката на съществуващите партии.Дори и професори губят разума си щом влезнат в някоя партия,щото трябвало да бъдат лоялни към лидера си.И то си е така,нищо ,че лидерът им може и да няма образование.Би било неблагодарност да не се съгласяваш с човека който те е поставил на избираемо място в листата.Затова депутатът трябва да дължи избора си само на избирателите и на своето реноме.А, това означава мажоритарни избори за НС.
lati1960
Цитат(Бай Иван @ 24/09/2021, 18:53) <{POST_SNAPBACK}>
Ако това те удовлетворява ,добре и Гербаджийската коалиция е същата.Тезата ми е ,че честни партии и съответно коалиции нема.Но има честни хора които не искат да влизат в парламента под опеката на съществуващите партии.Дори и професори губят разума си щом влезнат в някоя партия,щото трябвало да бъдат лоялни към лидера си.И то си е така,нищо ,че лидерът им може и да няма образование.Би било неблагодарност да не се съгласяваш с човека който те е поставил на избираемо място в листата.Затова депутатът трябва да дължи избора си само на избирателите и на своето реноме.А, това означава мажоритарни избори за НС.

Дотук вече повече от 30 години беше точно така. Но не мисля, че случаят с двамата - с Петков и Василев, и тяхната формация, е същият. Ако приемем, че те са лидерите на новата партия, то въобще не са без образование, напротив, видяхме дипломи от Харвард, и от други най-престижни световни университети. Не чухме също и не разбрахме отношението им като министри към подчинени и т.н. да е било лошо, агресивно и деспотично, напротив. Тоест, засега остава хипотезата, че наистина са носители на новото и по-доброто, на политическата промяна у нас. Държат се открито, непринудено, не се големеят, няма нищо укрито за тях и семействата им, предишната им работа и живот... Не знам какво повече да искаме. Нали това повтаряхме от години - да дойдат нови хора, млади, образовани, можещи и знаещи. Ми ето ги! Не че ги идеализирам, но просто няма как да извадим от родната действителност нещо по-добро. Вече друг въпрос дали са искрени и за кого всъщност играят? Това предстои да разберем след идващите избори. Ако е прав бат Джорджи и се коалират с ГЕРБ, значи и те са политинженеринг на ченгеджийницата. Засега декларират друго - че ще правят мнозинство с партиите на промяната. Дали, ще видим.
Според мен по-голямата неизвестна е бат Славчо Трифонов, който е непредсказуем, със своите хора. От него пак ще зависи дали ще има мнозинство и правителство на промяната, редовно. Така се очертава отново, като гледам прогнозите на социолозите.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.