https://www.actualno.com/interest/hibridnij...9aDTvu8y8-ydu5ohttps://www.science.org/doi/full/10.1126/science.abj2258Преболедуваш юнашки като мен, след няколко месеца си слагаш иРНК ваксини и придобиваш свръхчовешки имунитет срещу ковид. Така ли е наистина? Аз лично не познавам боледували след това ваксинирани и пак боледували, но съм чувал, че има такива хора. Тази новина за хибридния имунитет ми се струва прекалено добра, че да е 100% истина.
Virusilka
29/10/2021, 22:16
Само такъв човек като теб може да има свръхимунитет, Хасанчо :-)
Казват, че циганите затова имали имунитет, защото не си миели ръцете и ги облизвали след ядене...е, ако има какво да ядат, де :-)
И да, ще имаме и хибриден имунитет след като се намираме в състояние на хибридна война :-(
Казват, че циганите затова имали имунитет, защото не си миели ръцете и ги облизвали след ядене...е, ако има какво да ядат, де :-)
И да, ще имаме и хибриден имунитет след като се намираме в състояние на хибридна война :-(
Дълго време не бях писал във форума, но си мисля, че правилата не са се променили и обидите са забранени.
Защо реши, че съм циганин?
Какво общо има едното с другото?
... затова имали имунитет, защото не си миели ръцете и ги облизвали след ядене...
Ти да видиш мухите какъв имунитет имат...
Абе де ги четете тези глупости, че и ги повтаряте. Римляните изобретили чистата и мръсната канализация, из половината свят имат "чиста и мръсна ръка" (вместо лява и дясна), ама пък обяснява що българите вярват, че ги чипират с ваксината, че има световен заговор срещу тях от едни мноооого богати и мнооооого тайни сили (дори май не били и хора, ми гущероподобни)... Май трябва да използваме момента, и да си останем с ваксиниране само и единствено по собствено желание и пълно отваряне на всичко в държавата.
нищ по дух
30/10/2021, 07:55
Защо някои хора забиват в някакви посоки, заради име примерно?
Информирай се, какво означава Хасан, на арабски и на иврит, освен това може така да му е името!
Някога византийците така са казвали за нашите прадеди...
нищ по дух
30/10/2021, 08:00
https://www.actualno.com/interest/hibridnij...9aDTvu8y8-ydu5ohttps://www.science.org/doi/full/10.1126/science.abj2258Преболедуваш юнашки като мен, след няколко месеца си слагаш иРНК ваксини и придобиваш свръхчовешки имунитет срещу ковид. Така ли е наистина? Аз лично не познавам боледували след това ваксинирани и пак боледували, но съм чувал, че има такива хора. Тази новина за хибридния имунитет ми се струва прекалено добра, че да е 100% истина.
Според написаното тук и според препоръките, които даваш на biggeorge, подразбирам, че си го преболедувал, така ли?
Това, което питаш и аз си го помислих и заради коментирането на Спутник и след това като прочетох още, си мисля, че трябва ваксинация, с Пфайзер или Модерна, обаче все още други смущаващи обстоятелства ме карат да изчакам.
Тарабас
30/10/2021, 08:19
В една твоя тема от тези дни попита за децата и това как ще им се отрази домашното обучение.
На теб и на много като теб определено присъственото обучение не ви е помогнало много.
Така че сме спокойни за децата.
Според написаното тук и според препоръките, които даваш на biggeorge, подразбирам, че си го преболедувал, така ли?
Това, което питаш и аз си го помислих и заради коментирането на Спутник и след това като прочетох още, си мисля, че трябва ваксинация, с Пфайзер или Модерна, обаче все още други смущаващи обстоятелства ме карат да изчакам.
Да, през април. В началото на септември ми сложиха втора доза Пфайзер. Антителата ми обаче след втората доза останаха толкова, колкото след първата (тогава бяха увеличени с разлика от тези след боледуването). Не се увеличиха след втората. Не знам защо.
Какви смущаващи обстоятелства?
Тарабас
30/10/2021, 08:45
Целта за всички мерки, включително и ваксинацията е максимално редуциране на смъртността. А за смъртността има и не медицински фактори. А именно липсата на медицински капацитети. Имунитетът за който ти споменах и за който питаш не предпазва 100% от заболяне, а от смъртност и среща отблизо на трехеята ти с един много симпатичен тубус. Ако го има.
нищ по дух
30/10/2021, 09:17
Да, през април. В началото на септември ми сложиха втора доза Пфайзер. Антителата ми обаче след втората доза останаха толкова, колкото след първата (тогава бяха увеличени с разлика от тези след боледуването). Не се увеличиха след втората. Не знам защо.
Какви смущаващи обстоятелства?
Може да имам някаква непоносимост към съставките на ваксините, това само ме притеснява.
Относно антителата пишеше, че не са показател, може и да са по-малко, но нали организма веднъж преболедувал, после и ваксина, би трябвало ако има вируси около него и евентуално тръгне да се разболява, то да е много по-леко. За мен най-опасен е момента, когато не можеш да дишаш, дори и температура, отпадналост, мускулни болки, разстройство, хрема и кашлицата донякъде, можеш да ги изтърпиш, но да не можеш да вдишаш или със силна болка е ужасно.
А не е ли било рано за ваксинация, нали поне 6 месеца след преболедуване се поставят, при теб е 3 или 4 месеца, при поставяне на първата?
Целта за всички мерки, включително и ваксинацията е максимално редуциране на смъртността. А за смъртността има и не медицински фактори. А именно липсата на медицински капацитети. Имунитетът за който ти споменах и за който питаш не предпазва 100% от заболяне, а от смъртност и среща отблизо на трехеята ти с един много симпатичен тубус. Ако го има.
Имаш предвид поставяне на тубус в трахеята заради интубиране?
След като го имат този хибриден имунитет, може да се разболеят отново, но ще оздравеят?
Правилно ли те разбрах?
Липсата на медицински капацитети не е ли медицински фактор, косвено свързан с медицината?
От написаното от теб си личи, че живееш в чужбина. Имам и спомен от стария форум, че си лекар родом от Варна, семеен с две дъщери, живеещ и работещ в Германия.
П.П. Май файда от втората доза Пфайзер след преболедуване нямаше. Антителата ми не мръднаха нагоре след нея, докато след първата скочиха много нагоре, макар че ги имах и след ковида. Правилно препоръчват само едната доза три-четири месеца след боледуване.
Може да имам някаква непоносимост към съставките на ваксините, това само ме притеснява.
Относно антителата пишеше, че не са показател, може и да са по-малко, но нали организма веднъж преболедувал, после и ваксина, би трябвало ако има вируси около него и евентуално тръгне да се разболява, то да е много по-леко. За мен най-опасен е момента, когато не можеш да дишаш, дори и температура, отпадналост, мускулни болки, разстройство, хрема и кашлицата донякъде, можеш да ги изтърпиш, но да не можеш да вдишаш или със силна болка е ужасно.
А не е ли било рано за ваксинация, нали поне 6 месеца след преболедуване се поставят, при теб е 3 или 4 месеца, при поставяне на първата?
Най-добрата проверка е проба - грешка.
Не съм бил чак в такова положение да не мога да дишам, даже не развих пневмония, но така тежко не бях боледувал никога.
Почти четири месеца след края на карантината, да чакам да се развие вълната през есента и тогава да ги поставя ли? Къде чете, че трябва да се чака най-малко шест месеца?
Тарабас
30/10/2021, 10:01
Количеството на антителата в лабораторна проба не са определящ фактор за интерпретация на имунния отговор. Антителата са една малка част от имунитета.
Липсата на интензивни грижи и техника е спирачка в системата.
Ако в едно “нормално” не интензивно отделение за 15 пациента се грижат една сестра и един лекар, в реанимация съотношението е 1:1 до 1:3.
Ти може да наредиш 1000 легла едно до друго, но тях няма кой да ги обслужва.
Дали живея тук или там, няма никакво значение. Вирусът не е български или румънски
Количеството на антителата в лабораторна проба не са определящ фактор за интерпретация на имунния отговор. Антителата са една малка част от имунитета.
Липсата на интензивни грижи и техника е спирачка в системата.
Ако в едно “нормално” не интензивно отделение за 15 пациента се грижат една сестра и един лекар, в реанимация съотношението е 1:1 до 1:3.
Ти може да наредиш 1000 легла едно до друго, но тях няма кой да ги обслужва.
Дали живея тук или там, няма никакво значение. Вирусът не е български или румънски
Демек от втората доза, въпреки че не са увеличили антителата файда има. Интересно.
Трима души обслужват само един пациент!? ВЕрно ли?
Има значение, защото си мисля, че наистина си лекар, а не се преструваш на такъв. Затова и кредитирам написаното от теб.
нищ по дух
30/10/2021, 10:22
Най-добрата проверка е проба - грешка.
Не съм бил чак в такова положение да не мога да дишам, даже не развих пневмония, но така тежко не бях боледувал никога.
Почти четири месеца след края на карантината, да чакам да се развие вълната през есента и тогава да ги поставя ли? Къде чете, че трябва да се чака най-малко шест месеца?
Ето тук примерно:
Лекари и фармацевти също се обръщат за съвет към своите лични лекари с коя ваксина и кога да си я поставят, ако са преболедували. Според медиците може да се ваксинирате безопасно шест месеца след преболедуване.
https://bnr.bg/post/101516321/preboleduvali...nat-antitelata#Тук пък пише, че не трябва да е по-рано от 3 месеца:
https://www.google.com/url?sa=t&source=...Qe5_jPAHwiRWjMTЩе се ваксинирам сигурно, явно е че Спутник няма да има, та или Пфайзер с неизтекъл срок на годност или Модерна.
Тарабас
30/10/2021, 10:28
Само да смени на един пациент спринцовките на перфузорите на една сестра и трябва поне час на смяна.
Ето тук примерно:
Лекари и фармацевти също се обръщат за съвет към своите лични лекари с коя ваксина и кога да си я поставят, ако са преболедували. Според медиците може да се ваксинирате безопасно шест месеца след преболедуване.
https://bnr.bg/post/101516321/preboleduvali...nat-antitelata#Тук пък пише, че не трябва да е по-рано от 3 месеца:
https://www.google.com/url?sa=t&source=...Qe5_jPAHwiRWjMTЩе се ваксинирам сигурно, явно е че Спутник няма да има, та или Пфайзер с неизтекъл срок на годност или Модерна.
И ти ли преболедувал защото ако не си, по-добре не се бави.
Оказва се, че е точно така.
Една бърз поглед върху статистиката.
Страни които ваксинираха 75%, включително и хора, които вече имаха антитела, намалиха драстично епидемията.
В България ако тези 75% са 25% ваксинирани + 50% прекарали вируса, то защо епидемията е в такъв размер?
Та най-вероятно това е решението - ваксина за всички.
Сега ние, които сме само ваксинирани, трябва ли да изкараме и вируса?
Оказва се, че е точно така.
Една бърз поглед върху статистиката.
Страни които ваксинираха 75%, включително и хора, които вече имаха антитела, намалиха драстично епидемията.
В България ако тези 75% са 25% ваксинирани + 50% прекарали вируса, то защо епидемията е в такъв размер?
Та най-вероятно това е решението - ваксина за всички.
Сега ние, които сме само ваксинирани, трябва ли да изкараме и вируса?
Според мен да, този който не е преболедувал, може изкуствено и контролирано да се зарази след като има лекарства срещу ковид. Изкарва го леко и след няколко месеца още една доза ваксина. Ето ти свръхчовешки имунитет.

Като бонус и две седмици отпуска.

Бях чел за един учен, който се заразил изкуствено.
Catpuccino
30/10/2021, 14:04
Яко тъпо
lati1960
01/11/2021, 21:32
А ето ви една друга новина в посока абсурдността на цялата ситуация с т. нар. ковид пандемия у нас:
https://www.novinite.bg/articles/208143/Nya...-izborite-VIDEOА защо е абсурдна ситуацията? Да обяснявам ли? Ми нали идвал денят на страшния съд, светът загива, редът се разпада, страшната зараза покосява наред, драконовски мерки навсякъде, ваксини, тестове, локдауни... И, на фона на този ужасен апокалипсис, хоп - можело да се гласува свободно и спокойно, няма проблеми. А що? Щото ако изискват сертификата, няма да излязат и 5% да гласуват! Та, питам: Кое е вярното? Има ли пандемия, или няма? Или няма само за политиката и механизмите по узаконяване на властта? По това пандемия няма. Както нямаше и лятос, за моренцето.

Цялата тая манипулация е съшита с бели конци, за съжаление траурни за някои. Само че има още такива, които не го виждат това. Жалко. Затова направо ви казвам: Политиците ще победят пандемията, никой друг. Бъдете сигурни в това. Родната поли... пардон, родната власт ни пази! И ще ни опази, гаранция.
Направо не мога да повярвам!
А ето ви една друга новина в посока абсурдността на цялата ситуация с т. нар. ковид пандемия у нас:
https://www.novinite.bg/articles/208143/Nya...-izborite-VIDEOА защо е абсурдна ситуацията? Да обяснявам ли? Ми нали идвал денят на страшния съд, светът загива, редът се разпада, страшната зараза покосява наред, драконовски мерки навсякъде, ваксини, тестове, локдауни... И, на фона на този ужасен апокалипсис, хоп - можело да се гласува свободно и спокойно, няма проблеми. А що? Щото ако изискват сертификата, няма да излязат и 5% да гласуват! Та, питам: Кое е вярното? Има ли пандемия, или няма? Или няма само за политиката и механизмите по узаконяване на властта? По това пандемия няма. Както нямаше и лятос, за моренцето.

Цялата тая манипулация е съшита с бели конци, за съжаление траурни за някои. Само че има още такива, които не го виждат това. Жалко. Затова направо ви казвам: Политиците ще победят пандемията, никой друг. Бъдете сигурни в това. Родната поли... пардон, родната власт ни пази! И ще ни опази, гаранция.
Направо не мога да повярвам!

Какво трябваше да направят властите? Да отменят изборите ли? Няма как да лишиш от право на глас неваксинираните, дори да са под 1%.
Гласуване по пощата примерно...
Гласуване по пощата примерно...

В тази поща вирусът няма да вирее ли? Не е ли по-добре електронно от вкъщи? Да раздадат на всички лаптопи и безплатен нет, вместо да плащат за избори?
Абе, най-добре да няма избори до края на пандемията. Защо да си усложняваме живота?
Virusilka
03/11/2021, 22:33
Дълго време не бях писал във форума, но си мисля, че правилата не са се променили и обидите са забранени.
Защо реши, че съм циганин?
Какво общо има едното с другото?

Първо искам да се извиня на всички по-долу, които са се почувствали засегнати по някакъв начин и ме обвиняват в грубост - направо се изненадах. Не исках никого да нараня, нито обидя, нито пък теб, но тъй като ти си задал въпроса и темата е твоя, ти отговорям персонално само на теб сега.
Първо - къде виждаш да казвам: Хасане, циганине, измий си ръцете! - да поставям ли смайлинг фейс?
Второ - ти сам пишеш, че имаш такъв имунитет - с какво съм те обидила, като второто ми изречение е /отделно от първото/, че циганите имат имунитет, защото...Ако някои не са разбрали - това е ирония. Ирония, но и не съвсем, и то защото някои мислят, че циганите и циганчетата имат имунитет, по добър от по-белите им събратя. Не защото не си мият ръцете, а другите си ги мият редовно, а защото са по-устойчиви на инфекции, защото не живеят в "препарирана" среда. По-това може да се спори, разбира се.
Аз заставам на становището, че е илюзия и затова го иронизирам.
Трето - защо отново трябва да отговарям на въпроси от рода: какво общо има едното с другото? Разбира се, че няма, а аз съм си направила една асоциация с нещо, което само аз си знам, тука не мислиш ли, че има толкова постинги в които изреченията нямат нищо общо едно с друго, или мислите, които те изразяват?
и Четвърто: Да не би, ако бях написала роми и ромчета, някой щеше да се засегне?
5 - в края на краищата персонално никого не съм обидила и единствената обидна дума /ако въобще е обидна/ е думата Циганин.
Ами не, щото обработващите писмата с бюлетините могат да имат адекватна защита, което съвсем не е така за хората в секциите и опашките пред тях. Да и през нета може, щом банката плаща през нета, значи може с достатъчно ниво на сигурност.
lati1960
04/11/2021, 20:14
Ами не, щото обработващите писмата с бюлетините могат да имат адекватна защита, което съвсем не е така за хората в секциите и опашките пред тях. Да и през нета може, щом банката плаща през нета, значи може с достатъчно ниво на сигурност.
Аз пък не разбрах нещо извън обхвата на корона щуротията. А именно:
Защо трябва да се броят ръчно разписките от машинното гласуване, след като те надлежно фигурират електронно във флашките памет на самите машини?

Може би от ЦИК нямат доверие на фирмата обслужваща машините? Това ли е? Другата версия е, че се отива към манипулация на вота. Нямам друго обяснение. Щото, като се почне ръчното броене, знаем какво става. Субективният фактор. Който реално обезсмисля обективния свързан със самото машинно гласуване. Защо трябва да се брои ръчно? След машинното. Това не разбрах.
А може би искат да компрометират машинното гласуване... Относно "ковид щуротията", пиши бързо и редовно, щото ако станеш участник в щуротията, не се знае знае ли се.
lati1960
04/11/2021, 21:01
А може би искат да компрометират машинното гласуване... Относно "ковид щуротията", пиши бързо и редовно, щото ако станеш участник в щуротията, не се знае знае ли се.
Оф, и ти ли!
То кой ли не тук ме прокобява да се разболея, че и по-лошо.
Благодаря за прекрасните ви пожелания, оценявам ги. Но, ще трябва да ви разочаровам. За мен нещата са лесни и прости - няма как да ме хване нещо, което не съществува. Да, има грипове, настинки, вируси всякакви, не само ковид, безброй са, какво ли не, като болести и здравословни проблеми. Благодаря на Бога обаче, засега ме подминават!
В тази връзка искам да дебело да подчертая: Дори да се разболея от нещо /да не дава Господ!/, не значи, че е въпросната щуротия наречена сарс марс ковид бовид. Разбираш ли? Може да е всичко. Проблемът е именно този, който мори хората - че ги "лекуват" от нещо измислено, а не от реалните им здравни проблеми и болести. И ги морят, буквално. С тия тръби, кислороди, пишман "ваксини", тестове, и всичко останало. Такова е моето виждане. От самото начало на тази измама наречена "пандемия". И нищо досега не подсказва, че е погрешно. Разбира се, всеки трябва да си изгради свое такова, задължително. Когато касае живота и здравето му. Затова избягвам вече да пиша много по темата. Мисля, че се изписа всичко. Нататък всеки да си прави избора. Бъди здрав!
------------------------
За машинното гласуване може и да си прав, има го и този момент. Лично аз смятам, че чрез ръчното броене ще се опитат да нагласят резултатите, както им е угодно. Вече в чия полза, за мен е без значение. Измамата ще е налице. Така мисля. Ако не вярват на фирмата, която ще обслужва машините и ще качи инфото от флашките на софтуера в Информационно обслужване, защо са избрали нея? Ако пък не е това проблема, защо ще броят ръчно? Няма отговор. Не и логично обоснован. Отново ще ни измамят. То затуй и повечето българи се отвратиха и не за гъби, а за гъбички ще ходят, и отвъд!

Току що по новините съобщиха, че Конституционния съд е излязал с решение, че подобно ръчно броене след машинното е противоконституционно и няма как да се признае. Ето едно добра новина. Не че ЦИК не дава позволение на отделните секции да го правят. Абе пак по бай Ганьовски ще са изборите, това е. Жалко
Гледам, пишеш веднага и обилно... Споко, шегувах се, а ти веднага прокоба. Абе кво стана с вярата в бог, по-слаб ли е от шега във форум...
lati1960
05/11/2021, 20:21
Гледам, пишеш веднага и обилно... Споко, шегувах се, а ти веднага прокоба. Абе кво стана с вярата в бог, по-слаб ли е от шега във форум...
Абе то шега, шега, ама... Що не ми пожелахте на шега джакпота на Тотото, ми да ме пипне ковид вагабонтина?
Ти може би, но други въобще не се шегуваха с това! Някои ако можеха, в капка вода щяха да ме удавят. И въобще не го крият. А вярата ми ме прави достатъно силен и толерантен, за да им прощавам и да не им се сърдя. Както каза Исус на враговете си: "Прости им, Отче, те не знаят какво вършат!" Прощавам и на теб, разбира се. Но следващия път на шега вземи ми пожелай нещо по-готино, че вече взех да го сънувам тоя проклет ковид разбойник!
Как да ти пожелая "широкия път".Тото-то е от дявола, щото нЕма лесни пари дето да падат от небето, а и не падат от небето, ами всеки лев печалба, значи три-четири лева, профукани от някой друг. Извън религиите, като математика също не бих ти го пожелал, щото шансовете... В чисто личен план, абе имаше едно предаване, за тото-милионерите и как са по някое време след шестицата, абе тъжна работа.
Виж, за ковида, почти сигурно че ще се сблъскаме с него, все пак хем грипоподобно хем дългогодишно (вече взе да изкарва версии, ще има и нови щамове, дълго ще го влачим), та да ти пожелая да си правилно подготвен, когато се сблъскате.
Как да ти пожелая "широкия път".Тото-то е от дявола, щото нЕма лесни пари дето да падат от небето, а и не падат от небето, ами всеки лев печалба, значи три-четири лева, профукани от някой друг. Извън религиите, като математика също не бих ти го пожелал, щото шансовете... В чисто личен план, абе имаше едно предаване, за тото-милионерите и как са по някое време след шестицата, абе тъжна работа.
Виж, за ковида, почти сигурно че ще се сблъскаме с него, все пак хем грипоподобно хем дългогодишно (вече взе да изкарва версии, ще има и нови щамове, дълго ще го влачим), та да ти пожелая да си правилно подготвен, когато се сблъскате.
По твоята логика излиза, че тези, които са собственици на всякакъв вид хазартни игри са слуги на (нека да го наречем) злото? Простаци винаги е имало и хора, които печелят от тях, включително държавата. Такива са и пушачите, и пияниците.
Тези, които се женят много често също са простаци, ама не си го признават.

Тези, които работят за жълти стотинки също. Както казва един колега, добре е да има такива балами, които да ни правят живота по-добър и то законно.
За останалото си общо взето прав.
Първо искам да се извиня на всички по-долу, които са се почувствали засегнати по някакъв начин и ме обвиняват в грубост - направо се изненадах. Не исках никого да нараня, нито обидя, нито пък теб, но тъй като ти си задал въпроса и темата е твоя, ти отговорям персонално само на теб сега.
Първо - къде виждаш да казвам: Хасане, циганине, измий си ръцете! - да поставям ли смайлинг фейс?
Второ - ти сам пишеш, че имаш такъв имунитет - с какво съм те обидила, като второто ми изречение е /отделно от първото/, че циганите имат имунитет, защото...Ако някои не са разбрали - това е ирония. Ирония, но и не съвсем, и то защото някои мислят, че циганите и циганчетата имат имунитет, по добър от по-белите им събратя. Не защото не си мият ръцете, а другите си ги мият редовно, а защото са по-устойчиви на инфекции, защото не живеят в "препарирана" среда. По-това може да се спори, разбира се.
Аз заставам на становището, че е илюзия и затова го иронизирам.
Трето - защо отново трябва да отговарям на въпроси от рода: какво общо има едното с другото? Разбира се, че няма, а аз съм си направила една асоциация с нещо, което само аз си знам, тука не мислиш ли, че има толкова постинги в които изреченията нямат нищо общо едно с друго, или мислите, които те изразяват?
и Четвърто: Да не би, ако бях написала роми и ромчета, някой щеше да се засегне?
5 - в края на краищата персонално никого не съм обидила и единствената обидна дума /ако въобще е обидна/ е думата Циганин.
Ами не виждам, но се подразбира, че смяташ, че съм циганин, ако прочетеш първото и второто изречение и направиш връзка между тях. Ако съм ти адвокат и аз ще се опитам да изложа твоите аргументи, но не знам дали ще минат пред съда.
Всъщност циганин според мен формално не е обидна дума. Само че от написаното от теб излиза, че съм циганин/ром, който не спазва хигиената, което си е вече обидно. И да, тези които се ровят в мръсотията получават силен имунитет, но само ако оцелеят.
Добре би било да се пише по темата.
П.П. Българин християнин съм, ако има някакво значение. Даже днес ходих на църква.
Тарабас
06/11/2021, 16:12
Казват, че циганите затова имали имунитет, защото не си миели ръцете и ги облизвали след ядене...е, ако има какво да ядат,
Кой го казва това? Казват го гяурите, които живеят в голямата си част без канализация, топка вода и асфалт.
Опс. Хазарта няма нищо общо нито с държавата, нито с пушенето, пиенето, брака и работата за жълти стотинки. Хазартните игри от рода на "тото" са математика, и който ги организира и печели от тях е кофти парче щото целенасочено, преднамерено и без да му пука мами участващите, което пасва на "широкия път" в някои религии. Знам, държавата правеше тото-то, и да, в държавата има кофти типове на високи позиции, но държавното тото не е цялата държава.
Опс. Хазарта няма нищо общо нито с държавата, нито с пушенето, пиенето, брака и работата за жълти стотинки. Хазартните игри от рода на "тото" са математика, и който ги организира и печели от тях е кофти парче щото целенасочено, преднамерено и без да му пука мами участващите, което пасва на "широкия път" в някои религии. Знам, държавата правеше тото-то, и да, в държавата има кофти типове на високи позиции, но държавното тото не е цялата държава.
Е, как да няма след като държавата е издала лиценз и разрешение на този, който се занимава с хазарт и печели от него? Защо да ги мами, баламата си знае, че като участва ще напълни джоба на други хора, но тайно се надява да спечели. Има и такива случаи.
lati1960
06/11/2021, 21:58
О кей, няма проблеми. Не съм сърдитко, лесно прощавам. Но не забравям.
Както и да е. Та, ако се върнем на темата, за ковида наш, то вече сериозно да те питам: Абе с тия статистики и стъкмистики, чисто математически погледнато /нали си силен и по математика/, не биваше ли вече почти всички да сме го минали тоя ковид мовид, с всичките му мутацийки и щуротийки? В смисъл, всички вече да сме заразени /не казвам болни/, да имаме имунитет, и... Играта Ковид да приключи вече? Само че. Още не преминала четвъртата вълничка, вече ни надъхват за пета, а ще има и шеста... Докога бе, приятелю? Някои още ли вярвате на тия булшет?!
Аз отдавна - не.

А като гледам и тука какви се пишат, явно тия "отгоре", дето ни набутаха в тия го....на, добре са преценили, че така ще се забавлявате дори, докато ви... таковат, е, нали се сещаш?

Така че, приятно забавление, с четвъртата вълна! И, не забравяйте, че ви чака и пета. За шестата ще си пишем после, ако още има с кого?

Бай, бай!
Отговорил съм ти преди да питаш, в последното изречение. А може пък отговора да е друг — ролята на държавата е да задава правилата и да налага спазването им, и по същата причина да налага правила в хазарта (лиценз) та кофти-типовете да не прекаляват... А онова, дето залагащите знаели в какво се набутват, баце, пред допамина, ни знания ни логика вървят.
Абе обикновения грип, всички ли събаря, и що се повтаря всяка година. Хем не се пазим от него като от ковида.
Аре по-лесното защо едрата шарка не изчезна от само себе си, хем е заразна като грип, хем не повтаря, що я мъчиха десет години с ваксиниране на целия свят, при това не се променя като грипа... Според математиката, света е прекалено голям та да го обиколи една болест толкова бързо и на 100%. Испанския грип е обикалял две години, хем е нямало ни ваксини, ни локдауни да му пречат...
Обаче един не успя да обясни логично, как така световна пандемия дето прецаква икономиката в световен план и сваля потреблението до базови нива, ще е манна небесна за някой, дето разчита да е богат точно щото световната икономика му прави богатството.
bloody.gerry
07/11/2021, 10:34
Те са хитрииии, не ги мисли

Като са видели, че не могат да станат по-богати, решили са да направят другите по-бедни, та на техния фон да изпъкнат като по-богати. Схвана ли ся тънката им и дълбока мисъл
Отговорил съм ти преди да питаш, в последното изречение. А може пък отговора да е друг — ролята на държавата е да задава правилата и да налага спазването им, и по същата причина да налага правила в хазарта (лиценз) та кофти-типовете да не прекаляват... А онова, дето залагащите знаели в какво се набутват, баце, пред допамина, ни знания ни логика вървят.
Аз нямам възражение по написаното от теб, но какво може да направи държавата? Правила има. Да забрани хазарта ли както в някои щати в САЩ? Той алкохолът и цигарите са вредни, ама си ги продават.
На това също съм отговорил. Държавата задава правила, които ограничават неприятните крайности, което не прави хазарта, пиенето, пушенето полезни неща. Просто държавата се опитва максимално да ограничи щетите. Пълната забрана, както и безконтролното разрешаване на тези неща, вдига нивото на щетите драстично.
+++
Освен липса на логика и математика, имат и липса на познания по история, щото това с "да направят другите по-бедни, та да изглеждат самите те по-богати", СССР вече го играха с една шеста от света, и хем не изглеждаха по-богати, хем фалираха и се разпаднаха.
lati1960
07/11/2021, 19:36
+++
Освен липса на логика и математика, имат и липса на познания по история, щото това с "да направят другите по-бедни, та да изглеждат самите те по-богати", СССР вече го играха с една шеста от света, и хем не изглеждаха по-богати, хем фалираха и се разпаднаха.
Хайде сега +++ си направѝ справка освен надутите от американския дълга играчи, кои от останалите са най-богатите хора на света? Жокерче: Шейховете, заради нефта, и после... Абрамович, Березовски, Мерезовски, Каганович, Маганович, и так далее...

Пак си се объркал, приятелю. Ама карай. Не ти е за сефте.
lati1960
07/11/2021, 19:43
Те са хитрииии, не ги мисли

Като са видели, че не могат да станат по-богати, решили са да направят другите по-бедни, та на техния фон да изпъкнат като по-богати. Схвана ли ся тънката им и дълбока мисъл

Ми добре. Много сте умни. Всичко знаете. Всичко разбирате.
Защо тогава да ви пиша? Ми няма. Играйте Играта, на вируси.
Приятно забавление! Очертава се удоволствието да е дълго.
Дупчете се, тествайте се, дупчете дечицата си, бебета даже, давайте, на мен кво ми е?
Ах, колко е прекрасно да си виксиниран, колго готино, колко сме важни, ние с ковид сертификатите!
Ние играем играта, ние сме в Системата, ние сме в Матрицата, ние сме /като/ богове на земята!
Ние сме прекрасни! Колко хубав е живота като Игра, невероятно е! Ние сме умни. Ние сме знаещи!
Ние сме...
Бай Ганьо
07/11/2021, 22:28
Сигурен, че са гледали американски филми, където полицаите се чудят какви чалъми да използват, за да вземат секрет за ДНК тест.
Сега не им се налага това напъване.
Всички са в обора.
И дори не блеят.
Изброените след САЩ са богати, щото има кой да им купува полезните изкопаеми. Обаче напоследък, гледам едва скърпват бюджета. Къде ги тресне фракинг, къде локдаун прецака бензиностанциите и полетите (и се затварят кладенци, дето после е скъпо да ги разработиш отново), а сега и този Мъск хем колите на ток от слънчеви батерии, хем направи батериите достатъчно евтини та да цакат ТЕЦ и АЕЦ. Отделно че още мниалия век арабите се усетиха, че петролната ера ще приключи преди да свърши петрола ама още нямат икономика да ги изхранва... Ма богати били руските олигарси, богати на долари в сметки, което ги прави зависими от САЩ... ако САЩ кихне, тези ще се... натопят до брадичката.
Гледам стават още по-богати...
lati1960
08/11/2021, 20:32
Сигурен, че са гледали американски филми, където полицаите се чудят какви чалъми да използват, за да вземат секрет за ДНК тест.
Сега не им се налага това напъване.
Всички са в обора.
И дори не блеят.

Жал ми е за малките деца.
Почти от бебета вече ще ги подготвят за новата "нормалност" и новия глобален ред, за това ковид безумие. А то е само началото, по превръщането на идните поколения точно в класически биороботи част от супер глобална Матрица на невидима власт преминаваща през мрежите и технологиите. На какво ли ще играят децата ни? Ето интересен въпрос.
По това чета едни интересни и доста притеснителни неща в последната книга от Библията наречена Апокалипсис.
Дори десета част от описаното в нея да се случи, горко ни! И на нас, особено на бъдните. Направо не ми се мисли!
lati1960
08/11/2021, 20:44
Изброените след САЩ са богати, щото има кой да им купува полезните изкопаеми. Обаче напоследък, гледам едва скърпват бюджета. Къде ги тресне фракинг, къде локдаун прецака бензиностанциите и полетите (и се затварят кладенци, дето после е скъпо да ги разработиш отново), а сега и този Мъск хем колите на ток от слънчеви батерии, хем направи батериите достатъчно евтини та да цакат ТЕЦ и АЕЦ. Отделно че още мниалия век арабите се усетиха, че петролната ера ще приключи преди да свърши петрола ама още нямат икономика да ги изхранва... Ма богати били руските олигарси, богати на долари в сметки, което ги прави зависими от САЩ... ако САЩ кихне, тези ще се... натопят до брадичката.
Гледам стават още по-богати...
Отново си се пообъркал. Затова пак ще ти дам жокер: Поинтересувай се откъде внасят металите и суровините за батериите на прословутите ел автомобили на Мъск, и не само? Не лобирам за Русия, не и за режима на Путин, но, факта е, че Руската Федерация е 1/6-та от територията в света, с население по-малко от 1%, с ресурси на практика неизчерпаеми в обозримото бъдеще. Докато тези на т. нар. Запад са на привършване, вкл. тези в Африка, Азия и в самите Щати, въпреки част от замразените енергийни запаси. Така че ти си прави изводите. Затуй Путин и режимът му са такъв проблем, щото глобалните корпорации трябва да плащат за тези руски ресурси, не могат да си ги присвоят, както беше при Елцин и преди това. Разбира се, печалбите се крадат от руските олигарси, тези затуй са и от най-богатите хора на планетата. Не оспорвам това. Проблемът е, че западът в лицето на лидера си Америка не предлага разумно решение на този проблем, не и в интерес на руския народ и руските граждани. Битката е за ресурсите, и от страна на запада, и от властта в Кремъл, която ограбва собственото си общество. Затова руснаците избират по-малкото зло, не че някой ги пита. Както впрочем и българите. Всички отвсякъде искат да крадат обикновения човек. Това е.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля
натиснете тук.