Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Преди да сме преминали
Форум АБВ > Общи > Ъ?
Страници: 1, 2
ByBa
Сетих се нещо.

Може ли някой/и да направят едно проучване: да изгледат всички предавания на български телевизии от началото на епидемията /за две години/ и да извадят на лист хартия ФАКТИТЕ - всички числа за ковид предаването /заразяването/, които се показват на екрана.

Да си вземат и червен и зелен химикал/молив и да напишат съответно/предимно числата за броя позитивни и броя излекувани.

Ще ми се да видя колко до сега за две години са прихванали ковида, ако може -някаква груба закръглена цифра дори, но една.

И тая цифра да се прибави към броя на ваксинираните и да се определи по възможност броя на запозналите се с ковида.

Не съм математик, не ме интересуват формули.

Интересува ме само цифрата от телевизиите.

Дали някой вече не го е направил...е, не това с електронното правителство, което го очакваме, а една проста аритметика.
Buitenlander
Цитат(ByBa @ 29/11/2021, 22:58) <{POST_SNAPBACK}>
Сетих се нещо.

Може ли някой/и да направят едно проучване: да изгледат всички предавания на български телевизии от началото на епидемията /за две години/ и да извадят на лист хартия ФАКТИТЕ - всички числа за ковид предаването /заразяването/, които се показват на екрана.

Да си вземат и червен и зелен химикал/молив и да напишат съответно/предимно числата за броя позитивни и броя излекувани.

Ще ми се да видя колко до сега за две години са прихванали ковида, ако може -някаква груба закръглена цифра дори, но една.

И тая цифра да се прибави към броя на ваксинираните и да се определи по възможност броя на запозналите се с ковида.

Не съм математик, не ме интересуват формули.

Интересува ме само цифрата от телевизиите.

Дали някой вече не го е направил...е, не това с електронното правителство, което го очакваме, а една проста аритметика.

Какво точно искаш да изясниш?Или търсиш под вола теле?
Shade
Цитат(Buitenlander @ 29/11/2021, 15:14) <{POST_SNAPBACK}>

За обща информация, това е картинката в България за днес:

България е на трето място в Европа по брой смъртни случаи, асоциирани с ковид, след Унгария (460) и Украйна (297). С тези темпове перлата на първенството е в кърпа вързана и само въпрос на време.
Наистина много смешно, направо да умреш от смях в съответствие с потока мъдрости и хумор, дето го леят знаещите и разбиращите. Които не бивало да бъдат наричани (автентичен цитат): "антиваксъри, конспиратори, ганьовци, невежи, слабоумни, терористи, безсърдечни и т.н."
ByBa
Цитат(Shade @ 30/11/2021, 04:52) <{POST_SNAPBACK}>

1/ България е на трето място в Европа по брой смъртни случаи, асоциирани с ковид,

2/ Които не бивало да бъдат наричани (автентичен цитат): "антиваксъри, конспиратори, ганьовци, невежи, слабоумни, терористи, безсърдечни и т.н."

1/ Би ли ми казал кога България не е била на първо място по смъртни случаи НЕасоциирани с ковида и кога сме били на първо място по организация на болничната помощ - реторичен въпрос

2/ Ако ме наречеш антиваксърка, конспираторка, ганьовка, невежа, слабоумна, терористка и безсърдечна аз ще те нарека ваксаджия, кон с капаци, селянкур, простак, убиец и педерас! Сори :-) нищо лично :-)
ByBa
Цитат(Buitenlander @ 30/11/2021, 02:14) <{POST_SNAPBACK}>

Мислех, че ако някой събере цифрите, показани по телевизиите /поотделно за всяка телевизия/ за 365 дни по две ще се получи една реална цифра, която бих могла да запомня... :-)
Shade
Цитат(ByBa @ 30/11/2021, 10:50) <{POST_SNAPBACK}>
1/ Би ли ми казал кога България не е била на първо място по смъртни случаи НЕасоциирани с ковида и кога сме били на първо място по организация на болничната помощ - реторичен въпрос

2/ Ако ме наречеш антиваксърка, конспираторка, ганьовка, невежа, слабоумна, терористка и безсърдечна аз ще те нарека ваксаджия, кон с капаци, селянкур, простак, убиец и педерас! Сори :-) нищо лично :-)

Предостатъчно е само да представиш списъка на никовете от форума, които стоят над манипулацията, наречена ковид. Този списък сам по себе си казва повече от петнадесетината думи, дето си ги изредила. 406.gif
Питето
телевизия и реална... "Вестникар ли"...
biggeorge
Бубе, няма нужда да гледам предавания и да сумирам числа. rolleyes.gif
То си има сайтове. които са свършили тази работа.
Потвърдени заразени с коронавирус в България: 692,376.
Възстановени пациенти с коронавирус в България: 558,928.
Починали пациенти с коронавирус в България: 28,325.
Ваксинирани с две дози: 1,714,306.
Сумираме възстановените пациенти с ваксинираните и получаваме: 2,273,234.
Това е 1/3 от населението на България.
Ако от потвърдените заразени с коронавирус (692,376) извадим възстановените (558,928) и починалите пациенти (28,325) се получават 105,123 пациенти, които нито са възстановени, нито са починали.
Т.е. активните случаи са 105,123.
От тях 6 526 са хоспитализирани.
Странно и необяснимо е, че болниците са препълнени и пациенти умират пред входовете им при положение, че болничните легла са 54 216, разделени в 342 лечебни заведения.
От тях 38 256 легла са в 183 многопрофилни болници.
Как така няма свободни места за пациенти?
От какво умират пациентите?
От добре организиран отказ от лечение ли?

При толкова много лечебни заведения и медици работещи в тях, при 5 милиарда лева за здравеопазване на година, можем да направим логичния извод, че смъртта на пациентите не е резултат от коронавируса, а от нежеланието на лекарите в България да лекуват, от източването на Здравната каса и от липсата на контрол от страна на Министерство на здравеопазването над лечението и изразходването на средствата.
lati1960
Цитат(Shade @ 30/11/2021, 21:49) <{POST_SNAPBACK}>
Предостатъчно е само да представиш списъка на никовете от форума, които стоят над манипулацията, наречена ковид. Този списък сам по себе си казва повече от петнадесетината думи, дето си ги изредила. 406.gif

Мистър, преди да сочиш с пръст никовете, които не ти изнасят, бъди поне кавалер в случая, разговаряш с дама!
Ако не знаеш какво значи, ще ти обясня, няма проблеми. Иначе, по темата: Преди време правих сметката, за която става дума в темата. За България. Която общо взето препокрива и света. Та, принципно нещата стоят така - от началото на пандемията имаме малко под1 милион заразени, плюс малко над ваксинирани. Като прибавивим преболедувалите, плюс контактите на тези три категории, заедно с лицата с антитела, то, подчертавам го дебело, за пореден път:

ВЕЧЕ НЯМА НУЖДА ОТ НИКАКВА ВАКСИНАЦИЯ!!!

Защо? Щото всички вече би трябвало или да сме преболедували, или да имаме антитела, или да сме ваксинирани.
Важна обаче забележка. Която оборва всякакви тези за налична реална пандемия - великите здравни и научни шамани и до днес ни убеждават, че, дори да се боцнем, и то три пъти, трябва след 6-9 месеца отново, с очаквани нови ваксини, срещу нови щамове, и така безкрай. Тоест, по техните признания ваксините не предпазват 100%, дори близко, само били една добра бариера, по-добра, ако ги няма. Егати! Хайде метлата, щото ми писна от тия глупости!
Стига лъжи! Като искате да изпростявате някои, и да вярвате на тия тъпотии, давайте. Проблемът е, че на базата на такива като вас едни тарикати си напазаруваха виртуална пандемия, чрез която действително убиват хора и си спретнаха невероятни, астрономически печалби, каквито светът не познава! И точно такива като теб и други поддръжници подхранвате тази античовешка манипулация, също нямаща равна в историята. Засрамете се!
lati1960
Цитат(ByBa @ 30/11/2021, 20:51) <{POST_SNAPBACK}>
Мислех, че ако някой събере цифрите, показани по телевизиите /поотделно за всяка телевизия/ за 365 дни по две ще се получи една реална цифра, която бих могла да запомня... :-)

Д-р А беше отворил тема с подобна онлайн статистика, аз следих в началото нещата за себе си... Точни цифри никой не може да даде по тази манипулация. Иначе, вече писах на Шаде, в България бройт на преболедувалите и заразените е близък до половината от този на ваксинираните, които са над 1 640 000 до момента, ако не греша. Което е над 3 милиона българи, пълнолетни. Статистика за децата няма. Като прибавим към тази цифри и контактните за първата категория, ще приближим почти 100% пълнолетното население в страната ни. Което означава, че: ВАКСИНАЦИЯ ВЕЧЕ НЕ СЕ НАЛАГА! Щото всички сме или заразени, преболедували, или ваксинирани, или в контакт със същите. Което обезсмисля самата ваксинация. Въпросът оттук нататък е: Защо обаче продължават властите навсякъде да натискат за такава, и то ЗАДЪЛЖИТЕЛНА!? Вчера Германия се присъедини към "светлия" австрийски пример, и в началото на идната година и в немско ваксинирането ще е задължително. Дотогава неваксинираните са лишени от много права - да влизат в ресторанти, в театри, стадиони, административни сгради, и т. н. Могат само да пазаруват храна и лекарства. И дотам. Същото прие и гръцкия парламент, плюс интересна мярка - глоба от 100 евро за всеки над 60 години, който не се ваксинира! Които са пенсионери, предимно. Представете си всеки месец да ти взимат по 100 евро от пенсията. Ще дойде и у нас това.Та. Макар да е абсурд след две години "пандемия" да има нужда от още ваксини, натискът е именно по това. Защо? Щото това е целта. А каква е причината, отделна тема.
lati1960
Цитат(biggeorge @ 30/11/2021, 23:11) <{POST_SNAPBACK}>
Бубе, няма нужда да гледам предавания и да сумирам числа. rolleyes.gif
То си има сайтове. които са свършили тази работа.
Потвърдени заразени с коронавирус в България: 692,376.
Възстановени пациенти с коронавирус в България: 558,928.
Починали пациенти с коронавирус в България: 28,325.
Ваксинирани с две дози: 1,714,306.
Сумираме възстановените пациенти с ваксинираните и получаваме: 2,273,234.
Това е 1/3 от населението на България.
Ако от потвърдените заразени с коронавирус (692,376) извадим възстановените (558,928) и починалите пациенти (28,325) се получават 105,123 пациенти, които нито са възстановени, нито са починали.
Т.е. активните случаи са 105,123.
От тях 6 526 са хоспитализирани.
Странно и необяснимо е, че болниците са препълнени и пациенти умират пред входовете им при положение, че болничните легла са 54 216, разделени в 342 лечебни заведения.
От тях 38 256 легла са в 183 многопрофилни болници.
Как така няма свободни места за пациенти?
От какво умират пациентите?
От добре организиран отказ от лечение ли?

При толкова много лечебни заведения и медици работещи в тях, при 5 милиарда лева за здравеопазване на година, можем да направим логичния извод, че смъртта на пациентите не е резултат от коронавируса, а от нежеланието на лекарите в България да лекуват, от източването на Здравната каса и от липсата на контрол от страна на Министерство на здравеопазването над лечението и изразходването на средствата.

good.gif
Най-после ще го кажа, макар да рискувам да бъда санкциониран, но, все някой трябва да го направи, щото е обществена тайна: Почтените лекари не само у нас отказват да работят в ковид отделенията, не защото ги е страх от някаква страшна зараза и пандемия, а защото в тези отделени убиват буквално болните! Това е.
Ще подкрепя горното с нещо, което научих буквално вчера, от моя позната, чийто братовчед е очен хирург, един от най-добрите у нас. Та, като му предложили новия 5-годишен договор със Здравната Каса и Лекарския Съюз, или там с които го сключва, човекът проявил разум и се зачел, и, о, какво открил - имало клауза с мъничък шрифт, в която го задължавали да бъде преместен при нужда в ковид или друго пандемично отделение. Задължават! Ще не ще. И то очен хирург! 292.gif no.gif Какво ще търси очен хирург в ковид отделение? И как ще лекува хората там? Предполага се, че просто ще трябва да им сложи интубационната тръба към апарата за обдишване, и да пусне химикалите приготвени за целта. Нали така? Направо е невероятно какво се случва, и не само у нас! Ще спра дотук, щото съм тотално отвратен и омерзен. То бива човеците да паднат толкова низко за парѝ и власт, но, това на нищо не прилича вече! sad.gif
Shade
Цитат(lati1960 @ 03/12/2021, 10:51) <{POST_SNAPBACK}>
Мистър, преди да сочиш с пръст никовете, които не ти изнасят, бъди поне кавалер в случая, разговаряш с дама!
Ако не знаеш какво значи, ще ти обясня, няма проблеми. Иначе, по темата: Преди време правих сметката, за която става дума в темата. За България. Която общо взето препокрива и света. Та, принципно нещата стоят така - от началото на пандемията имаме над 1 милион заразени, плюс толкова ваксинирани. Като прибавивим преболедувалите, плюс контактите на тези три категории, заедно с лицата с антитела, то, подчертавам го дебело, за пореден път:

ВЕЧЕ НЯМА НУЖДА ОТ НИКАКВА ВАКСИНАЦИЯ!!!

Защо? Щото всички вече би трябвало или да сме преболедували, или да имаме антитела, или да сме ваксинирани.
Важна обаче забележка. Която оборва всякакви тези за налична реална пандемия - великите здравни и научни шамани и до днес ни убеждават, че, дори да се боцнем, и то три пъти, трябва след 6-9 месеца отново, с очаквани нови ваксини, срещу нови щамове, и така безкрай. Тоест, по техните признания ваксините не предпазват 100%, дори близко, само били една добра бариера, по-добра, ако ги няма. Егати! Хайде метлата, щото ми писна от тия глупости!
Стига лъжи! Кати искате да изпростявате някои, и да вярвате на тия тъпотии, давайте. Проблемът е, че на базата на такива като вас едни тарикати си напазаруваха виртуална пандемия, чрез която действително убиват хора и си спретнаха невероятни, астрономически печалби, каквито светът не познава! И точно такива като теб и други поддръжници подхранвате тази античовешка манипулация, също нямаща равна в историята. Засрамете се!

Само да ти обърна внимание на два факта:

1. Не съм аз онзи, който присвоява епитети и определения на опонентите си и съответно изобщо не съм отвърнал на грубостта на споменатата дама, която ми заявява в прав текст: "Ще те нарека ваксаджия, кон с капаци, селяндур, простак, убиец и педераст". Единствено съм й препоръчал да представи списъка на антиваксърите във форума. Би било забавно, защото на фона на горната класификация ще изпъква ясно кой от "анти" никовете коя от изредените категории представя.

2. Съгласен съм с теб, че "ВЕЧЕ НЯМА НУЖДА ОТ НИКАКВА ВАКСИНАЦИЯ!!!". След като ти го твърдиш, значи наистина няма такава нужда. Слуховете за нетраен имунитет към към ковид и случаи на последващи преболедувания, свързани с мултиплициране на хронични патологични усложения на вътрешни органи, са чисти лъжи и манипулации. Лъжи и манипулации са също така статистиките, според които при ваксинираните преобладаващо отсъстват симптоми на ковид или заболяването преминава меко, уж водещо до намаляване на вероятността за развитие на хронични патологични усложнения. Единственото което е потвърдено със сигурност чрез интерпретиране на официални публикации и прецизни математически изчисления към тях е, че смъртността в резултат на ваксиниране е по-висока от смъртността в резултат на тежко преминаване на болестта.
Така че нямам възражения.
Shade
Цитат(lati1960 @ 03/12/2021, 11:15) <{POST_SNAPBACK}>
good.gif
Почтените лекари не само у нас отказват да работят в ковид отделенията, не защото ги е страх от някаква страшна зараза и пандемия, а защото в тези отделени убиват буквално болните! Това е.

Подкрепям те! Лично гледах един филм, където лекар в болница натискаше със сила възглавница върху лицето на болен на легло, докато буквално го уби! Това беше.
Shade
Цитат(lati1960 @ 03/12/2021, 11:06) <{POST_SNAPBACK}>
Д-р А беше отворил тема с подобна онлайн статистика, аз следих в началото нещата за себе си... Точни цифри никой не може да даде по тази манипулация. Иначе, вече писах на Шаде, в България броят на преболедувалите и заразените е близък до половината от този на ваксинираните.

Абсолютно! По-точни изчисления и интерпретации на цифри никой друг не може да направи!
нищ по дух
Цитат(lati1960 @ 03/12/2021, 21:06) <{POST_SNAPBACK}>
ВАКСИНАЦИЯ ВЕЧЕ НЕ СЕ НАЛАГА! Щото всички сме или заразени, преболедували, или ваксинирани, или в контакт със същите. Което обезсмисля самата ваксинация.

Не помня точно от кога, но може да има над 15 години, откакто се прави масова ваксинация срещу грип и който е искал се е ваксинирал. Това се почва от октомври вероятно, като се препоръчва да не се изчаква, прави се всяка година, никой досега не е казал, че няма нужда от ваксинация и че не се налага, много хора са боледували от някакъв грип и продължават да си боледуват, но и повечето не се ваксинират, защо ако наистина смъртността при Ковид е много по-голяма, да няма ваксинация?
Един лекар казва, че ваксинираните заразявали неваксинираните, а при грипните ваксини как е било и как е сега?
biggeorge
Цитат(нищ по дух @ 03/12/2021, 21:57) <{POST_SNAPBACK}>
Не помня точно от кога, но може да има над 15 години, откакто се прави масова ваксинация срещу грип и който е искал се е ваксинирал.

Това не е вярно.
Няма такова нещо като "масова ваксинация срещу грип".
Всяка година по аптеките се продават ваксини срещу грип.
Който иска да се ваксинира отива в аптеката си купува.
Разбира се, ако ваксината не е разпродадена.
Ваксинацията срещу грип е доброволна, а не организирана от държавата.
Аз съм си поставял тази ваксина:
ИНФЛУВАК - ПРОТИВОГРИПНА ВАКСИНА
Преди истерията "Ковид" ваксинацията против грип беше с нисък интерес и малко покритие на населението.
В България се внасяха около 250-300 хил. ваксини.
От тях се купуваха по-малко от 100 хил. ваксини.
У нас никога не имало масова ваксинация срещу грип, защото населението нямаше интерес към тях.
Освен това ваксините са платени, а не безплатни.
Това означава всеки да извади по 20 лева от джоба си за ваксина срещу грип, а за един пенсионер това е голям разход.
Сега заради истерията "Ковид" всички ваксини се изкупуват още през месец септември и за да се сдобиеш с ваксина се искат връзки.
Питето
Цитат(нищ по дух @ 03/12/2021, 21:57) <{POST_SNAPBACK}>
... Един лекар казва, че ваксинираните заразявали неваксинираните, а при грипните ваксини как е било и как е сега?

Дай го този лекар да се посмеем и да не ходим при него, че може да ни умори. В новите ваксини няма вирус, та няма как ваксиниран да заразява щоот бил ваксиниран. Ако има пролем с партидата на ваксината, може да няма антитела, обаче няма как да заразява или сам да го отнесе. При класическите ваксини, ако вируса не е обработен адекватно, първия заразен е самия ваксиниран и го отнася стой та гледай. Та ваксините не заразяват, заразяването си става по класическия начин. И при грипните ваксини е било така досега — ваксинирания може да се зарази, ама кара по-леко, което (досега при класическия грип) е давало отлични шансове на възрастните с многото оболежки.
Та заразяването си върви като при грип, ваксините просто променят шансовете да прескочиш трапа... както досега с въпросните грипни ваксини от преди ковида.
D-rA
Цитат(Питето @ 04/12/2021, 19:52) <{POST_SNAPBACK}>
В новите ваксини няма вирус, та няма как ваксиниран да заразява щоот бил ваксиниран.

Да, във ваксините няма вирус, а илюзия за защитеност. Затова ваксинираните си живеят смело и разнасят вирусите които са глътнали наляво и надясно, без да се усетят, повечето... Някой се усещат и го прекарват също тежко и дори летално, за съжаление на авторите на тези ваксини... или пък не съжаляват... sunbathing.gif
biggeorge
В новите ваксини няма вирус, та няма как ваксиниран да заразява щоот бил ваксиниран.

Защо се правиш, че не разбираш за какво иде реч? dry.gif
Ваксинираните могат да се разболяват от коронавирус и да заразяват неваксинираните.
Ваксинираните имат зелен сертификат, могат да ходят навсякъде и да заразяват колкото могат повече хора.
Ваксинираните не боледуват тежко, неваксинираните боледуват тежко.
Следователно ваксинираните са опасни за неваксинираните.
Catpuccino
Цитат(biggeorge @ 04/12/2021, 21:34) <{POST_SNAPBACK}>
Следователно ваксинираните са опасни за неваксинираните.

Гадове са тези ваксинирани, да се затворят някъде sad.gif и да не пречат на нормалните хора да се разболяват на воля wink.gif
нищ по дух
Дай го този лекар да се посмеем и да не ходим при него, че може да ни умори. В новите ваксини няма вирус, та няма как ваксиниран да заразява щоот бил ваксиниран. Ако има пролем с партидата на ваксината, може да няма антитела, обаче няма как да заразява или сам да го отнесе. При класическите ваксини, ако вируса не е обработен адекватно, първия заразен е самия ваксиниран и го отнася стой та гледай. Та ваксините не заразяват, заразяването си става по класическия начин. И при грипните ваксини е било така досега — ваксинирания може да се зарази, ама кара по-леко, което (досега при класическия грип) е давало отлични шансове на възрастните с многото оболежки.
Та заразяването си върви като при грип, ваксините просто променят шансовете да прескочиш трапа... както досега с въпросните грипни ваксини от преди ковида.

Ето за този имах предвид, защото е от преди няколко дни, за по-предишни, освен Мангъров, има, но не мога сега да ги намеря, Мангъров и останалите ги игнорираме, този сега какво иска да каже, това което и D-rA ли писа, не че от това, че са ваксинирани, т.е. че причината е ваксината, а че свободно си разнасят вируса, мислейки си, че са защитени с ваксината:

https://www.google.com/amp/s/www.bgonair.bg...a-efektivni/amp
biggeorge
Помните ли африканската чума по свинете?
Кой е виновен за свинската касапница в България?
Проблемът беше атакуван с крути мерки, но африканската чума по свинете и сега си я има.
Откриха огнище на африканска чума по свинете в Съединение
Африканска чума по свинете в няколко горски стопанства в област Кърджали
След чумата по свинете започна чумата по хората.
И сега ни ваксинират, за да ни предпазят.
Само че това не спира разпространението на коронавируса.
Ваксинираните боледуват и разпространяват вируса.
И дори да ги затворим някъде това няма да реши проблема.
Дори и да отделим ваксинираните от неваксинираните пак ще има разпространение на вируса.
Каквото и да се направи болестта ще продължи да се разпространява.
нищ по дух

Ето още един, освен другия, който дадох днес:
https://glasnews.bg/zdrave/istinata-triabva...tochnik-471643/
Питето
На неваксинираните (преобладаващото мнозинство такива) също не им пука и също не пазят околните, което си е съвсем равнопоставено и нямам проблем с това. Номера е в процента, дето не успяват да го прекарат... Нищо де, мен ме устройва, всеки да си носи последиците от собствения избор, важното е да си плаща редовно здравните и пенсионните вноски.
Питето
Извода е, че щом някой може да попадне в опасна среда, то той трябва да бъде предпазван от средата... което точно се опитват да правят политиците с ограничаването на неваксинираните. За неваксинираните е опасна средата, и точно заради това е логично да ги изолират от нея, докато при ваксинираните, риска е по-малък и съответно не се налага да се изолират до такава степен. Баце, погледнато от към риска, то единствения начин е да се ограничават тези, с високия риск. Чиста математика, щото средата си е все същата.
Питето
Точно това, дето го писах. И да затвориш ваксинираните, пак ще го отнесеш щото без ваксина си с по-висок риск, а вируса така или иначе ще проникне в средата ти, щото е по-голяма и не е изолирано предаването на вируса. Единствения начин е да се изолират неваксинираните в тяхна си, по-малка среда с по-малък шанс да те докопа висура... сам го описа.
lati1960
Цитат(Shade @ 03/12/2021, 21:38) <{POST_SNAPBACK}>
Подкрепям те! Лично гледах един филм, където лекар в болница натискаше със сила възглавница върху лицето на болен на легло, докато буквално го уби! Това беше.

Можеш да се бъзикаш, но, фактът е този - в съвременния свят за парѝ хората са готови на какво ли не!
Такава е истината. Нататък всеки е виждал какво ли не...
lati1960
Цитат(Shade @ 03/12/2021, 21:28) <{POST_SNAPBACK}>
Само да ти обърна внимание на два факта:

1. Не съм аз онзи, който присвоява епитети и определения на опонентите си и съответно изобщо не съм отвърнал на грубостта на споменатата дама, която ми заявява в прав текст: "Ще те нарека ваксаджия, кон с капаци, селяндур, простак, убиец и педераст". Единствено съм й препоръчал да представи списъка на антиваксърите във форума. Би било забавно, защото на фона на горната класификация ще изпъква ясно кой от "анти" никовете коя от изредените категории представя.

2. Съгласен съм с теб, че "ВЕЧЕ НЯМА НУЖДА ОТ НИКАКВА ВАКСИНАЦИЯ!!!". След като ти го твърдиш, значи наистина няма такава нужда. Слуховете за нетраен имунитет към към ковид и случаи на последващи преболедувания, свързани с мултиплициране на хронични патологични усложения на вътрешни органи, са чисти лъжи и манипулации. Лъжи и манипулации са също така статистиките, според които при ваксинираните преобладаващо отсъстват симптоми на ковид или заболяването преминава меко, уж водещо до намаляване на вероятността за развитие на хронични патологични усложнения. Единственото което е потвърдено със сигурност чрез интерпретиране на официални публикации и прецизни математически изчисления към тях е, че смъртността в резултат на ваксиниране е по-висока от смъртността в резултат на тежко преминаване на болестта.
Така че нямам възражения.

Веднага заявявам, че по т. 1 съм пръв кандидат за антиваксър, не съм го крил от самото начало на тази пишман пандемия. Тотален антиваксър. Кардинален. Непримирим. Бройкай ме. И, да подчертая, въобще не се обиждам от което. Напротив. Открито заявявам, че не ми пука за скапаната им "пандемия" и гадните им лайняни "ваксини", и че никога няма да ме боцнат манипулаторите ненормални, които ни вкараха в тази грозна изродясала Матрица! Е, сега по-ясно ли е? Надявам се.
По т. 2. Всичи ала-бализми по същото отдавна не ме интересуват и не им обръщам сериозно внимание. Продължавам да живея живота си доколкото е възможно нормално извън тази нова "нормалност", в която ни набутаха изперкалите нещастници от пишман "елита" човешки, изживяващи се /като/ богове на земята. Нека се насладят на последните си мигове слава на този свят, това ще им остане. После отиваме всички на Съд! Там ще им обясня някои неща пак, и не аз, а Един Друг, но вече ще е късно за тях. Така че, играйте си игрите, не ми дреме.
Аз не съм в пандемия, нито в новата реалност наложена от тези тарикати. Пребивавам отдавна в истинската Свобода на Божията Истина, от която никой не може да ме извади с лъжи, измами и принуда.
Отделно: Светът и хората ще продължаваме да боледуваме и умираме, до новото идване на Господ в нашия свят, както е писано и обещано. Да се спекулира с това и да се използва за манипулиране, плашене и ограбване на човеците, е чисто сатанинско дело, които го вършат, ще си понесат последствията, като му дойде времето. Жалко за умни, интелигентни, образовани и ерудирани хора като теб и други тук, които им се връзвате и чрез подкрепата си ги насърчавате да продължат тази най-страшна и мащабна измама в историята на човечеството до сега! Наистина жалко! Нищо лично към теб, обратното, с цялото ми уважение, бъди здрав! Въпреки напъните на идиотите, които работят срещу това! Крайно време е да осъзнаете някои в какво ви набутаха.
Питето
Не "мислейки си че са защитени от ваксината" , а "с по-малък риск за тежко боледуване и смърт, щото е намален от ваксината". Дреболия, като разликата да се гмуркаш с акваланг и само с маска. И сега, щото онези само с маската рискували много, давай да забраним гмуркането за всички... Ми не, ваксинираните разнасят вирусите (айде от мен да мине за по-лесно смятане) наравно с неваксинираните, обаче фатално го отнасят предимно неваксинирани, та ако някой трябва да стои настрани от местата с висок риск от заразяване, трябва да е онзи, дето го отнася приоритетно фатално. За другите, риска от фатален изход е силно намален, та могат да си позволят по-висок риск от заразяване... да не им трябва локдаун примерно. animatedwink.gif
Хасан
Цитат(Shade @ 30/11/2021, 03:52) <{POST_SNAPBACK}>

България е на трето място в Европа по брой смъртни случаи, асоциирани с ковид, след Унгария (460) и Украйна (297). С тези темпове перлата на първенството е в кърпа вързана и само въпрос на време.
Наистина много смешно, направо да умреш от смях в съответствие с потока мъдрости и хумор, дето го леят знаещите и разбиращите. Които не бивало да бъдат наричани (автентичен цитат): "антиваксъри, конспиратори, ганьовци, невежи, слабоумни, терористи, безсърдечни и т.н."

Да не би да си се объркал за Унгария, имат толкова много ваксинирани там? neprichom.gif
Shade
Цитат(Хасан @ 05/12/2021, 12:02) <{POST_SNAPBACK}>
Да не би да си се объркал за Унгария, имат толкова много ваксинирани там? neprichom.gif

Нищо не съм объркал. Просто развитието не върви линейно. Ето, поглеждам текущо представените лъжи и манипулации около епидемията. За момента водещи по нови смъртни случаи с ковид са Полша, Украйна и Германия. България остава в челната четворка на Европа.
biggeorge
Цитат(Shade @ 05/12/2021, 22:55) <{POST_SNAPBACK}>
Ето, поглеждам текущо представените лъжи и манипулации около епидемията.

Виж как добре се ориентираш в ситуацията. good.gif
Браво, браво, развиваш се.
Еволюцията при теб е видима. sun.gif
Shade
Цитат(biggeorge @ 05/12/2021, 15:46) <{POST_SNAPBACK}>
Виж как добре се ориентираш в ситуацията. good.gif
Браво, браво, развиваш се.
Еволюцията при теб е видима. sun.gif

Наистина ли само толкова умееш? a4dff7b7.gif
Shade
Цитат(lati1960 @ 05/12/2021, 09:27) <{POST_SNAPBACK}>
...с цялото ми уважение, бъди здрав! Въпреки напъните на идиотите, които работят срещу това! Крайно време е да осъзнаете някои в какво ви набутаха.

Благодаря за пожеланието! Здрав съм, живея си живота, върша си работата, помагам и в отглеждането на внуците, и дори идея си нямам кой в какво ме бил набутал. Но по-важното е, че ти си го осъзнал. hat.gif
biggeorge
Ако ти сам не можеш да различиш пропагандата в медиите, аз не мога да ти помогна с нищо.
Начинът на отразяване на "дупикрон" е идентичен с начина на отразяване на коронавируса от март 2020.
Журналята броят заразените по държави, създава се масова паника, умишлено се плашат хората.
Целта е да се създаде страхова невроза в населението.
Уплашените хора по-лесно се контролират и манипулират.
А страхът е повод на управляващите да налагат диктаторски мерки, които не биха си позволили да приложат в никой друг случай.
Ако не беше коронавирус, а някаква друга заплаха, хората щяха да реагират по различен начин.
Примерно да заменим броя на заразени на ден с брой заловени за ден мигранти.
Тогава хората ще поискат мигрантите да бъдат хванати и върнати по държавите им.
Примерно да заменим броя на заразени на ден с брой заловени за ден терористи (нацисти, фашисти, комунисти, националисти, ислямисти).
Тогава хората ще поискат терористите да бъдат хванати и вкарани в затвора.
Но когато става дума за вирусно заболяване общо взето няма какво да се направи.
Какво направиха държавите при откриване на СПИН?
Да не би да забраниха на хората да правят секс?
Да не би да приеха закони и наредби, с които да наредят на мъжете, че доживотно трябва да правят секс с презерватив?
Или може би са накарали мъжете да носят презерватив на пениса си, дори и когато не правят секс ... за всеки случай?

Нищо подобно! dry.gif
Всичко, което се прави срещу коронавируса са псевдомерки и всички медицински лица са наясно с това.
Политиците също знаят, че така няма да спрат заболяването, но играят ролята на много загрижени за народите си и че "предприемат всички необходими мерки".
При вирусно заболяване единственото, което може да се направи е да се лекуват болните според симптомите, които имат.
А не да им се дават лекарства с шепите, не да се държат затворени хората по домовете им. не да се налагат национални карантини и т.н.
Всички мерки са диктаторски и нямат нищо общо с борбата срещу един вирус.
Това, което се случва е налагане на диктатура, но тихо и постепенно, за да не се усетят хората.
После като загубят това, което са имали ще е късно да си го върнат.
За съжаление някои хора мислят, че с диктатура ще решат проблемите на света, в който живеем.
Което е глупост, разбира се. huh.gif
Бай Ганьо
Цитат(Shade @ 06/12/2021, 02:49) <{POST_SNAPBACK}>
...и дори идея си нямам кой в какво ме бил набутал. Но по-важното е, че ти си го осъзнал. hat.gif

По времетона комунизма 99% от хората бяха като тебе (весели и щастливи), защото изпълняваха тъпите им закони.
После се оказа, че не са били. laughing.gif

Питето
Оказва се, че политиците са една идея по-умни от класическия антиваксър, щото знаят че няма как да спрът заболяването, и не им е цел. Тяхната цел е бройката на заболелите във всеки един момент, да е по-малка от бройката на наличните легла и екипи в здравната им система, щото иначе ще стане хаос. Политиците ги е страх от масов хаос, а не от протести. Протестите могат да бъда яхнати и използвани за политически цели, докато един "здравен хаос" ще "занули" всички политици познати към момента. Виж, класическия антиваксър така и не успя да "столи" че няма 100% защита с ваксина, и че няма как да се спре мутиращ вирус само с ваксина, която действа само срещу няколко поколения мутации, та ще трябва и още , и още...
lati1960
Цитат(Shade @ 06/12/2021, 02:49) <{POST_SNAPBACK}>
Благодаря за пожеланието! Здрав съм, живея си живота, върша си работата, помагам и в отглеждането на внуците, и дори идея си нямам кой в какво ме бил набутал. Но по-важното е, че ти си го осъзнал. hat.gif

О кей, радвам се за което.
Дано и всички останали тук са така добре, да си го пожелаем!
good.gif
lati1960
Цитат(Бай Ганьо @ 06/12/2021, 10:52) <{POST_SNAPBACK}>
По времетона комунизма 99% от хората бяха като тебе (весели и щастливи), защото изпълняваха тъпите им закони.

Хамстерът е щастлив, когато безкрайно натиска педалите на въртележката в Клетката. animatedwink.gif
Просто щото не знае, че има и друг свят, извън нея. Проблемът е, че новото и непознатото плаши. Не само хамстерите.
good.gif hat.gif
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 06/12/2021, 00:52) <{POST_SNAPBACK}>

Хи-хи-хи! Вещината, с която го обясняваш, не остава никакво съмнение, че по времето на комунизма си бил именно такъв: весел и щастлив представител на описаните от теб 99%, радващи се само на ядене, пиене, пушене и сране. Възторжено скандиращ "Хлябът беше 30-стотинки, токът 4 стотинки на киловат, парното 20 лева, ракийката и цигарите по 2 лева, работа имаше за всички!".
Аз, обаче, за разлика от теб, не бях от щастливите, но си давах сметка, че подобна непродуктивна перверзия няма как да продължи вечно. Затова упорито се подготвях за времето, когато системата започне постепенно да се разпада под тежестта на проблемите, които сама създава: Използвах всички възможности на тази система (без партийно членство, изискващо лицемерие, гарнирано с пълзене и лизане) за да се образовам. Усъвършенствах се професионално, учех чужди езици... Не допусках, че системата ще се срине изведнъж, но не пропуснах да се възползвам от това. Работих в шест държави на три континента преди да се установя там, където разполагам с най-широк хоризонт в професионално отношение и най-удовлетворен по останалите критерии.
Shade
Цитат(biggeorge @ 06/12/2021, 00:25) <{POST_SNAPBACK}>
...пропагандата в медиите..., журналята броят заразените по държави, създава се масова паника, умишлено се плашат хората...

Забавно звучи как си даваш сметка, че си уплашен и паникьосан, но въпреки това си убеден, че разсъжаваш трезво и дълбоко проникновено, и си наясно точно кой какво прави: журналята - пропаганда, политиците - манипулация, управляващите - диктатура...
Дето се казва "сам си свириш, сам си пееш, сам си играеш". 264.gif
biggeorge
И как точно ще се изолират ваксинирани от неваксинирани и болни от здрави?
Особено ако хората не искат да се изолират, а нарочно ходят насам-натам, за да заразяват хората.
И за да не бъда голословен, ето един пример:
Преди няколко дни мръсния, долен педерунгел Скатавец умишлено ми кихаше в лицето, за да ме зарази с ... кралски грип.
Днес пак имам симптоми.
Знам, че ще ми мине за 1-2 дни, но за мен това е биологичен тероризъм.
Подобни хора трябва да бъдат разстрелвани на място.
Това е все едно да знаеш, че си ХИВ позитивен и умишлено да правиш секс без презерватив с различни хора.
Боклукът знае, че е болен, дошъл е на работа и умишлено идва до мен, за да ми киха от 20 см. разстояние.
И всичко това е с цел да ме зарази с надеждата, че ще пукна от коронвируса.
Това си е подготовка за убийство.
Цитат
Наказателен кодекс
Чл. 117. (1) (Изм. - ДВ, бр. 26 от 2010 г.) Приготовление за убийство се наказва с лишаване от свобода от една до шест години.
Хасан
Цитат(Питето @ 06/12/2021, 10:59) <{POST_SNAPBACK}>
Оказва се, че политиците са една идея по-умни от класическия антиваксър, щото знаят че няма как да спрът заболяването, и не им е цел. Тяхната цел е бройката на заболелите във всеки един момент, да е по-малка от бройката на наличните легла и екипи в здравната им система, щото иначе ще стане хаос. Политиците ги е страх от масов хаос, а не от протести. Протестите могат да бъда яхнати и използвани за политически цели, докато един "здравен хаос" ще "занули" всички политици познати към момента. Виж, класическия антиваксър така и не успя да "столи" че няма 100% защита с ваксина, и че няма как да се спре мутиращ вирус само с ваксина, която действа само срещу няколко поколения мутации, та ще трябва и още , и още...

Да, ама Мангъров в началото на годината каза, че ако не се спира вируса, той бързо щял да обиколи всички и заразата щяла да премине. И той знаеше, че здравната система няма да издържи, но според него това ще е по-малката злина, тъй като така пандемията щяла да отшуми бързо. Не можело преболедувал да се зарази повторно. Сега даде малко заден и каза, че почти е невъзможно. Аз познавам трима повторно заразени.
Питето
Е, той "забрави" да каже и че вируса ще стане по-безопасен с всеки следващ щам (отлично го знае щото го има в учебниците), ама първите щамове ще си запазят "гадния характер и процент смъртност", ама вярващите не се интересуват от таквизи подробности, стига някой с "д-р" пред името да каже нещо дето им пасва на мераците.
Питето
Ако ти беше у вас, заради локдаун за неваксинирани, онзи къде щеше да киха, а? Или е дошъл у вас та да те заразява?

Аре още малко "тема за размисъл". Този тип вируси се променят с всяко поколение, при това поколенията се редят бързо щото това им е в основата за заобикаляне на имунната система. Та ако неваксинираните са "затворени" (изолирани или поне със силно ограничен шанс да се заразят), то ще мине доста време преди вируса да ги докопа, а това значи че ще ги "докопа" някое следващо поколение от вируса, дето е с по-малък процент смъртност, което вдига шансовете на неваксинираните да оцелеят... Ха сега си представи обратния вариант, ваксинираните изолирани, хем с висок шанс за оцеляване заради ваксината, хем с още по-висок шанс за оцеляване щото първите поколения от вируса ще ги подминат, а неваксинираните... на пангара с висок риск от заразяване в комбинация с висок риск от тежко боледуване и висока смъртност.
Да знам, чувствата са си чувства, обаче на вирусите и математиката не им пука за чувствата.
нищ по дух
Цитат(Питето @ 05/12/2021, 18:33) <{POST_SNAPBACK}>
Точно това, дето го писах. И да затвориш ваксинираните, пак ще го отнесеш щото без ваксина си с по-висок риск, а вируса така или иначе ще проникне в средата ти, щото е по-голяма и не е изолирано предаването на вируса. Единствения начин е да се изолират неваксинираните в тяхна си, по-малка среда с по-малък шанс да те докопа висура... сам го описа.

Виж, ако искаш, какво пишат тук:

Александра дава за пример Англия, където има висок процент на ваксинация – 80 % от населението е с инжектирана първа и втора доза ваксинно вещество. По официални дани обаче 59,8 % от починалите от Делта вариант на Covid-19 са били ваксинирани. Защо ваксинираните също се заразяват и също умират?

Генетикът Александра Код нарича това явление ваксинален ковид: „Covid-19, който не успяваме добре да обясним, защото се проявява веднага след една инжекция, по време на периода от 14 дни. Или след втората инжекция. В САЩ терминът за него е breakthrough case.”

Интересен, според учения, е случаят в манастир в областта Ванде-Шаванье. Там 26 от 27-те жители на манастира са били ваксинирани. Впоследствие се оказва, че само един от тях не се е разболял от коронаривирус – това е бил неваксинираният”, обяснява Александра Код.

https://spisanie8.bg/%D0%B7%D0%B4%D1%80%D0%...0%B8%D0%B4.html
Питето
За списание става, особено ако не се сетиш, че "първа и втора доза"... от ваксина, която изисква две дози и две седмици след втората доза за да я броят за завършено ваксиниране е леко не точно ваксинирани... Важното е числото да е впечатляващо, та се харчи новината.
нищ по дух
Цитат(Питето @ 11/12/2021, 15:15) <{POST_SNAPBACK}>
За списание става, особено ако не се сетиш, че "първа и втора доза"... от ваксина, която изисква две дози и две седмици след втората доза за да я броят за завършено ваксиниране е леко не точно ваксинирани... Важното е числото да е впечатляващо, та се харчи новината.

Да, като за списание са увеличили броя, но като се има предвид, че тази Александра Код е и срещу ваксините, но ето точно за какво става дума, една доза и...:
https://mobile.twitter.com/caudehenrion/sta...961709238542337

Питето
Туитър? Това вече са факти... worshippy.gif
нищ по дух
Цитат(Питето @ 11/12/2021, 21:38) <{POST_SNAPBACK}>
Туитър? Това вече са факти... worshippy.gif

Това е официален профил, какво против Туитър имаш?
Може да го има написано и във форум, подобен на АБВ форум!
В "Льо Монд" или в "Льо Паризиен" може да прочетеш, срещу заплащане...
Но нееее, щом е антиваксърка, конспираторка някаква, значи заблуждава, но фактите са си факти, някои са се разболяли тежко, други са починали, след ваксинация, а без ваксинация един случай, но нямало е болест. За по-късно не се знае, а сигурно пише някъде, в някой френскоезичен форум...подобен на този.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.