Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Не умирате ли от смях...
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3, 4
Shade
Цитат(D-rA @ 25/12/2021, 13:09) <{POST_SNAPBACK}>
Пиша за последно към теб - ти предложи преди "n" теми идея да се предложи този генератор за "клинични изследвания" и т.н. все в посока за доброто на света...
Ок, но ти който не си медицинско лице, освен с ирония и подигравка, а и с пренебрежително клонящо към обидно характеризиране на това за което съм споменавал за този генератор - не прочетох нищо друго.
Тогава защо мислиш аз не съм предприел нищо и нямам такова намерение - именно защото ще се реагира по същия, ако не и по още по-брутално негативен начин. За какво ми е да си образувам излишни нерви?Който разбрал - разбрал, който ползва и има подобрение - има. Който има защита - има. Който не вярва и го смята за налудничаво, анти - манти и тинтири минтири - да се възползва от постиженията на съвременната медицина с ваксинационния процес.Сега по-ясно ли ти стана или още ще си хабиш клавиатурата? sunbathing.gif

Не разбра ли най-сетне, че никое от вълненията ти, включително това, как пишеш за последно към мен, не ме интересува? Та ми ги декларираш отново и отново.
В света съществува едно елементарно правило за кореспонденция между различните култури, насочено към добра разбираемост. А именно, придържане към тона на вежливост, с който отсрещната страна се обръща към теб.
Какъв тон можеш да очакваш в отговор на свои обръщения, в които присъстват недодялани каруцарски епитети и определения, заядливи подмятания, и несръчни опити за подигравка?
Какво си фантазираш, че доказваш, когато ме замеряш с достойни за смях взаимно изключващи се претенции "Не можеш да се сравняваш с мен!" и "Имаш непоклатимо его и висока самооценка!"? Освен че с това потвърждаваш за пореден път, че си скаран с добрия тон точно толкова, колкото и с науката и техниката.
Когато се обърнеш към мен с нормален и възпитан тон, ще получиш отговор в същия тон.

Използвам случая да се извиня отново на аудиторията, че за пореден път стават свидетели на подобен отегчителен водевил с преливане от пусто в празно. Mакар и темата да е за умиране от смях.
Потребител

... също съм съгласен, простичко е - профит и съксес:

"хора за еднократна употреба" - Inside Tönnies ...

... случайно да знаете, някоя платена от Конрад Аденауер мижитурка публикувала ли е нещо за ... да речем Баташкото клане? ... щото тези плевели осребряват обикновено по празници ...

Поздрави!

D-rA
Цитат(Потребител @ 26/12/2021, 08:00) <{POST_SNAPBACK}>
... случайно да знаете, някоя платена от Конрад Аденауер мижитурка публикувала ли е нещо за ... да речем Баташкото клане? ... щото тези плевели осребряват обикновено по празници ...

Когато се е случила тази ужасяваща Баташка трагедия, въпросния Аденауер е бил едва 4-5 месечно бебе - та какво питаш? sunbathing.gif
Потребител

"Митът Батак"

"Баташкото клане е мит, жертвите му са преувеличени, а турското робство е мнимо"

Акцията е "научен" проект на Мартина Балева и Улф Брунбауер от Института за Източна Европа към университета в Берлин.

Мартина Балева е магистър по история на изкуството, история на Източна и Югоизточна Европа и класическа археология.
Работила по докторантура на тема “Изкуство и национализъм на Балканите. Случаят България”. Стипендиант на фондация “Алфред Тьопфер”. Статията е в рамките на проект на Балева и Улф Брунбауер от Института за Източна Европа към Берлинския свободен университет за отразяването в изкуството на Баташкото клане и мита за него.

- - -

... нямам експертизата и не коментирам научната стойност на т.н. "проект Батак" - фактически грешки, съществени пропуски, случаи на неточно цитиране и недоказани хипотези и откровени фантазии ... интересно за мен е, че Балева и Брунбауер получават финансиране от германската държавна фондация "Памет, отговорност и бъдеще" и фондация "Робърт Бош" ...

... звучи, като заявка за пренаписване на българската история, рушене на устоите, многопластов контрол и пълзяща асимилация ... разгледайте някой учебник по история за 5-6 клас - интересно четиво ...

... прав сте - фондация Конрад Аденауер нямат отношение към Балева ... чрез тях ХСС финансираха ГЕРБ за да управляват ... финансираха също и да България, за да се броят с ГЕРБ :.) ...

... може би ще попитате за целта - хора за еднократна употреба ...

Das ist alles für Geld

Швейк
На теб ти пиша , само когато съм пиян - тогава си на нивото ми
Rat_in_the_house
Ти наред ли си?
Кое спред теб е правилното-като ме попита някой с какво може да се гордеем като българи, като ме пита какво сме дали на света, аз да му кажа: "Ехеее...ми то там е велика работа бе, знаеш ли, че прадядо ми са го заклали турците".
Това ли ти е поводът за национална гордост?
Ако това разбираш под "устои" на българската историческа и национална памет, то те не стават за абсолютно нищо друго, освен за събаряне. Такива събития има в историята на абсолютно всеки европейски народ (все пак, нека се ограничим до Европа). И никъде те нямат това централно място, което имат у нас. В някакъв момент от историята си, някой, някъде, задължително се е изправял срещу по-многоброен и по-мотивиран враг. И резултатът нерядко е бил и по-страшен от случлото се в Батак. По тая система не можеш да възпиташ нищо друго, освен роби. Скърцат със зъби, мразят всичко и всички (защото все някога някой съсед ги е клал) и се вайкат колко са онеправдани от съдбата.
Shade
Цитат(Rat_in_the_house @ 27/12/2021, 03:38) <{POST_SNAPBACK}>
Скърцат със зъби, мразят всичко и всички (защото все някога някой съсед ги е клал) и се вайкат колко са онеправдани от съдбата.

Гордеят се с обесени, заклани и разстреляни, и честват тържествено датите на тези велики събития (по Тарабас).
Shade
Цитат(Швейк @ 27/12/2021, 03:06) <{POST_SNAPBACK}>
На теб ти пиша , само когато съм пиян - тогава си на нивото ми

Скромничиш, скромничиш. Както е казал Швейк в едноименния роман, Скромността краси човека, но истинският мъж не се нуждае от украшения.
Много под нивото ти съм, дори ако по случайно стечение на обстоятелствата някога останеш трезвен.
Rat_in_the_house
На втори юни, спираш някое дете на улицата и го питаш: "Какво празнуваме днес?".
Дори няма да се замисли!
Потребител

... другари, другари! ... не се нервирайте! ...

... в интерес на дискусията и собственото си удовлетворение ще си позволя да ви цитирам думите на брилянтния френски дипломат Шарл Морис дьо Талейран - "Можете да направите всичко с щикове, освен да седнете върху тях“ ...

... но! предвид последните европейски ценности, за последното изпитвам известни съмнения ...

... бъдете щастливи! ...

:.)

Shade
Цитат(Потребител @ 27/12/2021, 08:47) <{POST_SNAPBACK}>
... другари, другари! ... не се нервирайте! ...

... в интерес на дискусията и собственото си удовлетворение ще си позволя да ви цитирам думите на брилянтния френски дипломат Шарл Морис дьо Талейран - "Можете да направите всичко с щикове, освен да седнете върху тях“ ...

... но! предвид последните европейски ценности, за последното изпитвам известни съмнения ...

... бъдете щастливи! ...

Спокойно, какво ти нервиране, лигаването и снобизмът действат отпускащо и стимулират умирането от смях. tan.gif
The_Purifier
Това не е/не трябва да е/ гордост, а поука и припомняне за момента в който собствената ти глава се окаже на дръвника.
Shade
Цитат(The_Purifier @ 27/12/2021, 10:20) <{POST_SNAPBACK}>
Това не е/не трябва да е/ гордост, а поука и припомняне за момента в който собствената ти глава се окаже на дръвника.

Какво, какво? Би ли пояснил с повече подробности възпитателната поука, която имаш предвид? Нещо от рода на "Преклонена глава сабя не я сече" ли?
Питето
Аха, "покорна глава сабя не я сече", ама като я наведеш, и ти се вирва дупето... Иначе поуката е в Съединението и Войната на капитаните срещу генералите.
Потребител

... един сръбски журналист - Александър Тиянич казва: "таблоидната политика неминуемо ражда таблоидна икономика, а след това таблоидно изкуство, после таблоидна журналистика и накрая таблоиден живот"...

... съвременното ви общество е заменило реалността и значението със символи и знаци, посредством които всичките ви изживявания са се превърнали в симулация на реалност /по Бодрияр/ ...

- - -

... спасявайте озона, пестете водата в затворена система и изобщо - мижитуркайте си както пожелаете ...

... тук, и сега, на ненормалните ви бе дадена неоправдано голяма сцена ... достатъчно!

... времето ви изтече! ...

... дотегнахте! ...

Поздрави!

Rat_in_the_house
Не виждам някой да ти пречи да се изживяваш като жертва на всичките злини на света и дори да се гордееш с това.
Грешното е да го очакваш от всички.
Shade
Цитат(Потребител @ 27/12/2021, 14:02) <{POST_SNAPBACK}>
... един сръбски журналист - Александър Тиянич казва: "таблоидната политика неминуемо ражда таблоидна икономика, а след това таблоидно изкуство, после таблоидна журналистика и накрая таблоиден живот"...

... съвременното ви общество е заменило реалността и значението със символи и знаци, посредством които всичките ви изживявания са се превърнали в симулация на реалност /по Бодрияр/ ...

- - -

... спасявайте озона, пестете водата в затворена система и изобщо - мижитуркайте си както пожелаете ...

... тук, и сега, на ненормалните ви бе дадена неоправдано голяма сцена ... достатъчно!

... времето ви изтече! ...

... дотегнахте! ...

Поздрави!

Снобе, снобе..! 406.gif
Потребител

"Хи хи-хи!
Говори, говори, говори! Аз притварям очи и те слушам... smile.gif"

Shade
453.gif
Не се нервирай, другарю! Пиши си спокойно така, както си пишеш:
... Говори, говори, говори! Аз притварям очи и те слушам ...

Ще си позволя да цитирам в твой стил известния британски писател Мат Хейг, автор на детския роман "Момче на име Коледа":

... Пътят към снобизма е път към страданието. И обратното ...
Buitenlander
Цитат(Потребител @ 27/12/2021, 23:02) <{POST_SNAPBACK}>
…..пестете водата в затворена система…..

Може ли да доразвиеш тезата си?
Shade
Цитат(Buitenlander @ 28/12/2021, 01:44) <{POST_SNAPBACK}>
Може ли да доразвиеш тезата си?

Може ли аз да съдействам?
Проследяването на развитието разкрива конкретната теза като част от серия от тези с близка насоченост, асоциирани с основополагащия философски въпрос "Мисловният запек пречи ли на душевното разстройство?"
Buitenlander
Цитат(Shade @ 28/12/2021, 16:04) <{POST_SNAPBACK}>
Може ли аз да съдействам?
Проследяването на развитието разкрива конкретната теза като част от серия от тези с близка насоченост, асоциирани с основополагащия философски въпрос "Мисловният запек пречи ли на душевното разстройство?"

Сега ми се изясни, явно е трябвало да ми се каже с по-малко препинателни знаци. laugh.gif
Питето
На космонавтите им се получава идеално.
Rat_in_the_house
Вече официално в Топ-5:

"Фалшивата новина, че главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев е умрял след трета доза ваксина попада в топ 5 в класация на Европейската обсерватория за цифрови медии.

В началото на ноември Кунчев трябваше да опровергава информацията за смъртта си във Фейсбук.

"Не съм в болница, още по-малко пък съм интубиран, нещо повече - имам нахалството да не съм и умрял!"

В класацията лидер е Полша с фалшива история за 22-ма полски войници, убити на границата с Беларус.

В Нидерландия пък е пуснат слух за убити от полицията протестиращи в Хага срещу мерките за COVID-19.

Във Франция популярност набира фалшива новина за петкратно увеличение на броя на футболисти с фатални сърдечни заболявания заради ваксините.

В Ирландия най-фрапантният пример е за официални писма, които дават право на неваксинирани да посещават близки и приятели в болница."

https://dnes.dir.bg/obshtestvo/falshiva-nov...top-5-na-evropa
Shade
Висока стойност имат и други тенденциозно изфабрикувани публикации, например тази. Въздействащи като бустер-доказателства към заблудата на повърхностните конспиратори за апетита на Омикрон към неваксинирани.
D-rA
Цитат(Shade @ 28/12/2021, 22:19) <{POST_SNAPBACK}>
Висока стойност имат и други тенденциозно изфабрикувани публикации, например тази. Въздействащи като бустер-доказателства към заблудата на повърхностните конспиратори за апетита на Омикрон към неваксинирани.

Тази пък е №1 по фалшивост
Вижте прикачените файлове
Но англичаните се подсмиват на USA

А французите пируети от лъженовини публикуват - неотразими...
Rat_in_the_house
Е то това е проста математика. Като са ти ваксинирани повечето, естествено, че повечето случаи ще са пак сред тях.
У нас няма да е така с тия 30% ваксинирани. Повечето случаи ще са си сред неваксинираните. Сравнително проста сметка е.
Shade
Цитат(Rat_in_the_house @ 28/12/2021, 13:43) <{POST_SNAPBACK}>
Е то това е проста математика. Като са ти ваксинирани повечето, естествено, че повечето случаи ще са пак сред тях.
У нас няма да е така с тия 30% ваксинирани. Повечето случаи ще са си сред неваксинираните. Сравнително проста сметка е.

Всъщност нищо такова не се потвърждава нито от математика, нито от литературата, а най-малко от всичко от вярата.
Това е текущото положение във Великобритания, където настъплението на Омикрон е над 130 000 нови случаи дневно: Неваксинираните с 60 пъти по-голяма вероятност да попаднат в болница от ваксинираните.
Над 70% от населението във Великобритания е ваксинирано.
Искрено се надявам стриктните мерки за безопасност да успеят да забавят проникването на Омикрон в България до спадането на вълната...
D-rA
И британците я втасаха, след като почнаха да измерват с вероятности... sunbathing.gif

Уоу, то покрай теб е станало страшно... Какви са прогнозите?
Shade
Цитат(D-rA @ 28/12/2021, 14:58) <{POST_SNAPBACK}>
И британците я втасаха, след като почнаха да измерват с вероятности... sunbathing.gif
Уоу, то покрай теб е станало страшно... Какви са прогнозите?

Задачка-закачка за изтъкнати математици:
Ако умножим едно число по 60, колко процента е нарастването?

Прогнозите при мен са, че ще е облачно. Което означава, че ще може да се седи върху облаците.
Питето
Това са очаквания, ама има и отклоненията от очакванията (реалните резултати изброени в спешните отделения и моргите в нашия случай), и там някъде, в разликата между двете изплува истината...
D-rA
Цитат(Shade @ 29/12/2021, 02:23) <{POST_SNAPBACK}>
Задачка-закачка за изтъкнати математици:
Ако умножим едно число по 60, колко процента е нарастването?

Прогнозите при мен са, че ще е облачно. Което означава, че ще може да се седи върху облаците.

И за какво ти е математиката?
При тези резултати, за някои е странно че все оше дишаме... sunbathing.gif

Shade
Цитат(D-rA @ 29/12/2021, 12:34) <{POST_SNAPBACK}>
И за какво ти е математиката?
При тези резултати, за някои е странно че все оше дишаме... sunbathing.gif

Математиката беше в отговор на възклицанието, че британците я били втасали, след като почнали да измерват с вероятности опасността от попадане в болница с Омикрон.
Другото е, че отпадна надеждата, че Омикрон предизвиква по-меко заболяване от Делта. Обяснението е с високия брой ваксинирани. Фактор, който отсъстваше по време на пика на Делта през януари-февруари 2020.

Ето я текущата обстановка в САЩ, няколко часа след публикуваните от теб данни за САЩ. Не ни е странно, че дишаме и не намираме за изненадващ дневния брой нови случаи, рекордно число от началото на епидемията насам:

D-rA
Цитат(Shade @ 29/12/2021, 23:23) <{POST_SNAPBACK}>
Математиката беше в отговор на възклицанието, че британците я били втасали, след като почнали да измерват с вероятности опасността от попадане в болница с Омикрон.

Ето я текущата обстановка в САЩ, няколко часа след публикуваните от теб данни за САЩ. Не ни е странно, че дишаме и не намираме за изненадващ дневния брой нови случаи, рекордно число от началото на епидемията насам:

Пишеш това защото в Калифорния съотносимо с брой население е относително малко, но дали така мислят в тези щати - съизмерими с населението на България, в които има твърде много зараза?

Shade
Цитат(D-rA @ 29/12/2021, 13:39) <{POST_SNAPBACK}>
Пишеш това защото в Калифорния съотносимо с брой население е относително малко, но дали така мислят в тези щати - съизмерими с населението на България, в които има твърде много зараза?

Ти ми кажи как мислят щатите, съизмерими с населението на България, в които има твърде много зараза.
Подсказка: повечето от споменатите щати са с твърда консервативна ориентация. Българската антваксърска гилдия бледнее по убеденост и настървеност пред американската. Може би си струва ByBa да се включи тук със собствени впечатления.
D-rA
Цитат(Shade @ 29/12/2021, 23:43) <{POST_SNAPBACK}>
Българската антваксърска гилдия бледнее по убеденост и настървеност пред американската.

...т.е. след като толкова много хора, в различни ареали на тая планета са против тези ваксини, това не е ли повод и за размисъл в твърдо убедените от ползата им? Като изключиш темата ваксини, и сравниш потенциалите на тези групи хора - нима ще намериш някакви колосални разлики в интелект, възможности и реализации? sunbathing.gif
Shade
Цитат(D-rA @ 29/12/2021, 14:09) <{POST_SNAPBACK}>
...т.е. след като толкова много хора, в различни ареали на тая планета са против тези ваксини, това не е ли повод и за размисъл в твърдо убедените от ползата им? Като изключиш темата ваксини, и сравниш потенциалите на тези групи хора - нима ще намериш някакви колосални разлики в интелект, възможности и реализации? sunbathing.gif

Наистина ли те вълнува въпросът за "колосални разлики в интелект, възможности и реализации" като "повод и за размисъл"? blink.gif
Понеже мен това никак не ме вълнува.
Но ако така, какво ти пречи да заложиш сам на малкия модел на хората от тази планета - форума? Попълни две колони в една екселска таблица, по една за съответните никове във форума, и сравнявай потенциалите по елементарни ключови показатели.
D-rA
Цитат(Shade @ 30/12/2021, 00:25) <{POST_SNAPBACK}>
Наистина ли те вълнува въпросът за "колосални разлики в интелект, възможности и реализации" като "повод и за размисъл"? blink.gif
Понеже мен това никак не ме вълнува.

Да, вероятно - защото сега имаш тема №1... Но когато тази тема отиде в историята, коя тема ще ти е №1? sunbathing.gif
Shade
Цитат(D-rA @ 29/12/2021, 14:40) <{POST_SNAPBACK}>
Да, вероятно - защото сега имаш тема №1... Но когато тази тема отиде в историята, коя тема ще ти е №1? sunbathing.gif

Не възразявам да ми припишеш която и да е тема, била тя от историята или от географията, за №1, 2, 3,... 5 и т.н.
Обикновено отговарям, когато се обръщат към мен, независимо от клона на науката или познанието, към които принадлежи темата.
Бай Ганьо
Нищо от тези числа не е вярно.
Не само за щатите говоря.
Това са две години папагалски брътвежи.
Швейк
Производителите на лекарства са толкова загрижени за човешкото здраве, колкото производителите на оръжие са загрижени за световния мир. Не е мое - прочетох го някъде.
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 29/12/2021, 21:30) <{POST_SNAPBACK}>
Нищо от тези числа не е вярно.
Не само за щатите говоря.
Това са две години папагалски брътвежи.

По увереността ти е видно, че знаеш какви са верните числа. Защо не ги споделиш?
За съжаление днес има и много неверни числа за България, 3500 нови случая на Омикрон, папагалски брътвежи. Би ли съобщил верните числа да успокоиш хората, та да продължават да умират само от смях?
Или пак ще удостовериш, че е "достатъчен един пълноценен ден, изпълнен със смях, веселие, приятелски срещи"?

Shade
Цитат(Швейк @ 29/12/2021, 22:19) <{POST_SNAPBACK}>
Производителите на лекарства са толкова загрижени за човешкото здраве, колкото производителите на оръжие са загрижени за световния мир. Не е мое - прочетох го някъде.

Не е ли твое? Жалко.
За момент предположихме, че нещо твое може да е различно от псувни...
Швейк
Кои сте вие ?
Shade
Цитат(Швейк @ 29/12/2021, 23:16) <{POST_SNAPBACK}>
Кои сте вие ?

По-интересен е въпросът кой си ти. w00tbrows.gif
Бай Ганьо
Казваш 3500 нови случая на омикрон.
Това къде, в България ли?
Швейк
Ще изклинчи както винаги, ще те затрупа с високопарни думи, ще пусне някакви графики...и ще се кефи колко е умен , начетен, интелигентен...а отговаря на такива простаци като мен a4dff7b7.gif
Бай Ганьо
За нас простите всичко е просто.
Проблема на умните и интелигентните е, че не разбират простите неща. grin.gif
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 30/12/2021, 06:07) <{POST_SNAPBACK}>
Проблема за умните и интелигентните е, че не разбират простите неща. grin.gif

Абсолютно вярно! Точно това е проблема за умните интелигентните, само с високопарни думи и графики се занимават. Социопатите нямат подобен проблем, схващат лесно простите неща и най-важното ги разясняват разбираемо. От форума може да се извади дълъг списък с изисканите изразни средства, използвани при тези разяснения.
За поддържане на добро настроение в рамките на настоящата тема за смеха, ето тук малко високопарни празнословия, представени на 26-ти декември от неразбиращи простите неща. Днес е 30-ти, интересно дали смехът напредва или е само смях на място...

Швейк
Автораа..Автораа clap2.gif ...на тази мешавица от буквички и цифрички - удебелени, почервенени, посинени....направо олай@@ни wavetowel2.gif
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.