Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Еврозоната за или против?
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3, 4
Потребител

:.)

Питето
Тц, това е твое си виждане. САЩ никой не може да ги натисне, ама им изкупуват ДЦК-тата (при това в тяхната си валута, дето могат да си я контролират както им скимне), а според тебе, никой не би трябвало да им ги купува щото не може да ги натисне да връщат дълга или ще го прецакат с инфлацията. От друга страна, има много слаби и лесни за притискане държави, които не могат да си продават ДЦК-тата лесно и обилно, щото нямат изгледи нито дасе развиват добре, нито да са с предвидима бизнес среда (разбирай свестни политици)...
ТА остава да натежават предимно предсказуемостта и тенденцията в развитието на държавата, и точно заради това нас ни водят "благонадеждни", щото сме в правилното обкръжение и имаме реални шансове да се развиваме и да си плащаме дълговете, а не да фалираме и да завличаме кредитори.
Питето
Бъркаш постигнатите резултати със стила на водене. Преди него, като бяха благи и разбрани що не ги харесахте? Щото резултата беше кошмарна инфлация. А след него, тройната ламя дето се разбираха прекрасно, що така я наричахме, щото се разбираха и бяха "душа хора" или щото резултатите им бяха като след ламя...
Ask
Цитат(Питето @ 30/01/2022, 16:35) <{POST_SNAPBACK}>
Бъркаш постигнатите резултати със стила на водене. Преди него, като бяха благи и разбрани що не ги харесахте? Щото резултата беше кошмарна инфлация. А след него, тройната ламя дето се разбираха прекрасно, що така я наричахме, щото се разбираха и бяха "душа хора" или щото резултатите им бяха като след ламя...

Нищо не бъркам и никого не съм харесвал. Приписваш ми чужди грехове. Ти говореше за обкръжението на Костов и какво му били позволявали околните. Костов не се съобразяваше нито с околни нито с обкръжение. Аз ти посочих пример кой му влияеше и как.. Сигурно е имало и други, които са му влияели, но така и не разбрахме кои.
Ask
Ти си глей глобалния свят. Не бъркай в наште лайна.
Питето
Пука ми кой на кого какъв прякор е измислял и как си е движел нещата. Важни са ми крайните резултати. Е, тези на Костов ми харесват повече от резултатите на онези преди него, и на тези след него. И за "околните" пиша за всички дето са били около него, включително и тези, дето са му пречили, най-вече те. Е, точно на тях успя да им замаже очите и да им пробута номерата си, че и онези се вързаха с мерак.
Тарабас
Кои сте вие?
Радио Ереван
Цитат(Тарабас @ 30/01/2022, 15:20) <{POST_SNAPBACK}>
Били са в еуфория, защото са си мислели, че някой от Европейската комисия ще ги посети лично у дома и ще им отпуши тоалетната на двора. И ще им фурга чакъл и асфалт пред къщата и вечер като почне да се стъмнява, ще поседне на тротоара пред къщата му, ще си отвори ена бира и ше го извика, да поседне до него и да му даде ена торба с пари. И ше го цунка по челото и ше го пита, как е убу ли е?

Обаче се оказа, че хората бяха излъгани от европейските джендъри и бюрократи. Оказа се, че требе сами да си отпушат лайняните кенефи. А това е скандал! Затова ли хан Аспарух си остави костите при Клокотница в битката с турците? Сам човек да си оправя живота?

Номерът с Еврозоната нема да мине, хората са си изпатили от тея еврогейове.

Тогава възниква въпросът защо беше нужно да влизамеме в ЕС, след като от него реално спечели малка група хора? Който си е бил добре преди 2007 г. си е добре и сега, без да усеща някаква голяма разлика. Тези които са били зле и сега са зле, може би малко по-малко, но то е нормално за 15 години страната да дръпне напред. Едва ли е заради ЕС.
Сега ще видим от планът за възстановяване ще има ли файда.

Не очаквам някой да седне на тротоара пред блока и да ме чака с торба с пари, но щях да се радвам заплатата ми да има подобаващо увеличение, защото с работата си като държавен служител съм го заслужил. Такова голямо увеличение обаче засега няма.
Ask
Цитат(Тарабас @ 30/01/2022, 17:52) <{POST_SNAPBACK}>
Кои сте вие?

На които пишеш wavetowel2.gif
Тарабас
За увеличението на твоята заплата някой от Брюксел ли е отговорен?
Тарабас
Аха. И ако не си гледам глобалния свят, ко? Ше ме биеш ли?
Shade
Цитат(Тарабас @ 30/01/2022, 08:06) <{POST_SNAPBACK}>

По-лошо: ще те псуват и ще плачеш. wink.gif
Радио Ереван
Цитат(Тарабас @ 30/01/2022, 18:05) <{POST_SNAPBACK}>

Не разбира се, но въпросът за файдата от влизането там остава.
Ask
Цитат(Тарабас @ 30/01/2022, 18:06) <{POST_SNAPBACK}>

Ся пак се отплесна в тъпотии. Спри се ве...
Бай Ганьо
Mожеш да живееш и работиш във всяка държава от ЕС.
Това малко ли е?
Shade
Цитат(Радио Ереван @ 30/01/2022, 08:22) <{POST_SNAPBACK}>
Не разбира се, но въпросът за файдата от влизането там остава.

Да, файдата. Вероятно ако България беше останала независима като Швейцария, заплатите сега щяха да са швейцарски, Unus pro omnibus, omnes pro uno... misli.gif
Тарабас
Полет от София, Пловдив или Варна до Лондон, Копенхаген или Мадрид е по-евтин от билет във влака София-Варна. И с гаранция за липса на сняг в кабината. Това е само един пример.
Ask
Цитат(Питето @ 30/01/2022, 17:32) <{POST_SNAPBACK}>
Пука ми кой на кого какъв прякор е измислял и как си е движел нещата. Важни са ми крайните резултати. Е, тези на Костов ми харесват повече от резултатите на онези преди него, и на тези след него. И за "околните" пиша за всички дето са били около него, включително и тези, дето са му пречили, най-вече те. Е, точно на тях успя да им замаже очите и да им пробута номерата си, че и онези се вързаха с мерак.

Моето уважение! Също му бях привърженик, докато не прочетох книгата му...и до там. На някои от събтията и срещите, които описва съм бил пряк свидетел...
Радио Ереван
Цитат(Тарабас @ 30/01/2022, 18:56) <{POST_SNAPBACK}>
Полет от София, Пловдив или Варна до Лондон, Копенхаген или Мадрид е по-евтин от билет във влака София-Варна. И с гаранция за липса на сняг в кабината. Това е само един пример.

По-евтин от 12 лева!? Верно ли? До Лондон не съм ходил. През 2020 г. ми се провали екскурзията заради пандемията. Само че професията ми не се котира извън страната, а и не владея чужди езици. az takovata.gif
Харесвам влаковете. Досега не съм видял сняг в кабината. Може би понякога има за разнообразие. smile.gif
Радио Ереван
Цитат(Shade @ 30/01/2022, 18:42) <{POST_SNAPBACK}>
Да, файдата. Вероятно ако България беше останала независима като Швейцария, заплатите сега щяха да са швейцарски, Unus pro omnibus, omnes pro uno... misli.gif

Дали нещо е успешно се съди по резултатите. Последните не ме задоволяват. Не твърдя, че са ниски заради ЕС, а въпреки ЕС.
Радио Ереван
Цитат(Бай Ганьо @ 30/01/2022, 18:40) <{POST_SNAPBACK}>
Mожеш да живееш и работиш във всяка държава от ЕС.
Това малко ли е?

Това не е малко, но според мен е лошо. Много кадри изтекоха в други страни на ЕС и от това държавата, която ми дава заплата губи.
Бай Ганьо
Не е лошо. Защо не отидеш и ти?
Ако повечето останете и се съгласите да ви "дават" ниски заплати, никога няма да ви се вдигнат.
Заплата се заработва, не се дава.
Радио Ереван
Цитат(Бай Ганьо @ 30/01/2022, 20:05) <{POST_SNAPBACK}>
Не е лошо. Защо не отидеш и ти?
Ако повечето останете и се съгласите да ви "дават" ниски заплати, никога няма да ви се вдигнат.
Заплата се заработва, не се дава.

Защото професията ми се котира тук в България, а и не знам чужди езици.
Всъщност аз не се оплаквам, но не мисля че държавата ми дава това, което заслужавам.
Бай Ганьо
Цитат(Радио Ереван @ 30/01/2022, 20:13) <{POST_SNAPBACK}>
Всъщност аз не се оплаквам, но не мисля че държавата ми дава това, което заслужавам.

Тогава сменяш държавата, както би сменил фирмата, ако не ти плаща това, което заслужаваш.
Можеш да се преквалифицираш и да работиш друга работа.
lati1960
Цитат(Питето @ 29/01/2022, 22:30) <{POST_SNAPBACK}>
Хората ще си преценят кой е идиота. Тези бивши соц държави, дето ги изброи, никога не са се предлагали за 16-та република. И си запазиха само тоав дето ставаше, останалото го няма като у нас. Отделно, че в България заводите дето ставаха за нещо и имаха икономически смисъл, бяха купени и до днес си работят и се развиват. Костов разкара схемите за източване на бюджета. Мда, болеше, ама който беше съкратен, си знаеше че работи в закъсал завод, който точи бюджета, та не ми е жал за съучастниците. От друга страна Костов стабилизира валутата и от там икономиката (по-стабилна и като политически състав, за да рискуват инвеститорите да дойдат), и оряза някои възможности за бъдещи политически схеми.
Дечурлигата ти учат на запад, щото сме в ЕС. Когато бяхме в СИВ, нямаше начин да се случи, освен тате да е от ПАртията, от по-висшите. За който днес работи на МРЗ... андрешковски шмекерувания. Баце, тези по една две коли на семейство, не идват от МРЗ-ти. Скапвала се била България, ама само в твоята вътрешна вселена.
Аре бегай да лъжеш балъци другаде.

Извинявай за това, за идиота! Най-искрено. Но, понякога пишете някои такива идиотщини, че... е, съжалявам още веднъж! Не е злонамерено. Просто и моите нерви не са безкрайни.
Иначе, по темата, д-р А ти го е написал, по същество. Нямам какво да добавя. То същото и аз многократно съм го тиражирал тук по темите - ние още сме си в посткомунистически тоталитаризъм, с мутренски, ченгеджийски, шуробаджанашки и чалгаджийски привкус. Отвратително! И няма край, да. Д-р А е прав, за жалост. sad.gif Жалко за прекрасното място, с което Бог ни е дарил. Съсипахме го! no.gif
Радио Ереван
Цитат(Бай Ганьо @ 30/01/2022, 20:41) <{POST_SNAPBACK}>
Тогава сменяш държавата, както би сменил фирмата, ако не ти плаща това, което заслужаваш.
Можеш да се преквалифицираш и да работиш друга работа.

Не искам да сменям държавата. Мога и на друга, но пак ще е същото. В България обикновено доходите на хората не са високи.
Аз съм добре, няма финансови проблеми, но това не е защото сме в ЕС. И преди 2007 г. бях със същия стандарт на живот.
Питето
Точно защото си в ЕС имаш нормален живот. Огледай тези дето са извън ЕС докъде го докарват, а ти дори си си орязал възможностите да работиш из чужбина. Аха, ако държавата излезе от ЕС, твоя стандарт ще се скапе. Е, ако го сравняваш с околните може и да ти изглежда добре, ама ще е "дорбо ниво сред изостанали"... Аз да лъжа, ама в историята е описано.
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 31/01/2022, 01:33) <{POST_SNAPBACK}>
Точно защото си в ЕС имаш нормален живот. Огледай тези дето са извън ЕС докъде го докарват, а ти дори си си орязал възможностите да работиш из чужбина. Аха, ако държавата излезе от ЕС, твоя стандарт ще се скапе. Е, ако го сравняваш с околните може и да ти изглежда добре, ама ще е "дорбо ниво сред изостанали"... Аз да лъжа, ама в историята е описано.

Това се опитвам да обясня, че и преди да влезем в ЕС си имах нормален живот. Сега е същият с тази разлика, че одъртях с 15 години. ЕС не ми помогна с нищо. Като не ми е помогнал, за какво ми е?
Защо да съм ги орязъл след като се чувствам добре тука и работя за това, което съм учил и живея в собствено луксозно жилище. Ако бях емигрирал, нямаше да живея по-добре.
Питето
Трудно схващаш, та да не дава Господ да учиш по трудния начин. Това че ти си бил добре, то и АБПФК бяха добре през соца, ама наоколо беше мизерно. Няма как да си дълготрайно добре, ако около тебе са зле. А колкото по-се връзваме към ЕС, толкова по-добре става за всички като цяло, и за тебе като индивидуалност. Аре най-най-простото. Твоята заплата (предполагам) идва от държавния бюджет. А този държавен бюджет се пълни от останалите около тебе, та ако те закъсат, бюджета ще отънее и няма да ти вдигнат заплатата с по-голяма сума, и по-често... Това само най-пряката връзка. Непреки връзки с лопата да ги ринеш. Примерно, като огладнеят тези около тебе, изведнъж почваш да им се струваш апетитна хапка, та почваш да харчиш повечко за сигурност... Това нагледно, из Латинска Америка дето супер богатите пазаруват бронирани коли и охрана, щото околните ги виждат като тлъст откуп...
Радио Ереван
Цитат(Питето @ 31/01/2022, 16:28) <{POST_SNAPBACK}>
Трудно схващаш, та да не дава Господ да учиш по трудния начин. Това че ти си бил добре, то и АБПФК бяха добре през соца, ама наоколо беше мизерно. Няма как да си дълготрайно добре, ако около тебе са зле. А колкото по-се връзваме към ЕС, толкова по-добре става за всички като цяло, и за тебе като индивидуалност. Аре най-най-простото. Твоята заплата (предполагам) идва от държавния бюджет. А този държавен бюджет се пълни от останалите около тебе, та ако те закъсат, бюджета ще отънее и няма да ти вдигнат заплатата с по-голяма сума, и по-често... Това само най-пряката връзка. Непреки връзки с лопата да ги ринеш. Примерно, като огладнеят тези около тебе, изведнъж почваш да им се струваш апетитна хапка, та почваш да харчиш повечко за сигурност... Това нагледно, из Латинска Америка дето супер богатите пазаруват бронирани коли и охрана, щото околните ги виждат като тлъст откуп...

Това което ми пишеш няма нужда да ми го обясняваш, то е ясно че е така. Даже звучи малко обидно все едно съм някой с основно образование. Само че да се спрем на фактите. Виждам аз как живея и виждам хората около мен как живеят. Няма някаква голяма промяна за тези 15 години. Няма как положението да не върви на добре, защото страната се развива. Ама се развива много бавно. Напоследък даже дръпнахме надолу. От какво да съм доволен, че сме там? От това, че кадърни хора заминаха за чужбина ли? Това е минус, а не плюс.
Quaker between your quarks
Душица мамина ! ти ша излезнеш, някой умен интелектуалеtc. laugh.gif
Евтин ? Мразя тази дума.
Току ми се обади клиент, пита за цена.
Приеми че е скъпо.

Не може да звъниш на зъболекар, боли ме, някъде там, колко ще струва,, да мога пак да хрупам ябълки ?
Иска да работи ! Ей такова поставяне на градиентите, ний графовете не разбираме. wink.gif
Питето
Липсва ти общовицова култура. Хапче №13 е за подобряване на паметта... което ти е нужно. Паметта де, не точно това хапче.
D-rA
Цитат(Тарабас @ 30/01/2022, 18:05) <{POST_SNAPBACK}>

Рибата от къде се вмирисва? От главата... И понеже си близко до "главата" - търси си резервен вариант овреме. sunbathing.gif
Синдром на Турет, или "хапе го заякът" .
Тоя синдром има много нюанси, и интензивности.

Едно от важните неща в живота е да не си смотан, и да се понасяш.
Другите нека не те понасят, нек повръщат ! laugh.gif
Catpuccino
В случая е максимална интензивността и експолозивна…леге артис wink.gif
Други “колеги” са по повръщането, обърни се към тях…аз се забавлявам, не повръщам smile.gif
Glo
нямам търпение да си напълня портфейла с евро и да харча, харча, харча, мене ме е срам от глупавия ни нещастен закован лев, и от повечето българи като вас ме е срам, то повечето сте цигани и турци де, и селяци разбира се, пък и ако трябва да съм честен и аз, мене лично ме срам пред света,че съм българин, но не съм само аз, джон ленън е писал и той по тоя въпрос - ти си мислиш, че съм българин, но аз не съм! .... единствен 292.gif
lati1960
Цитат(Радио Ереван @ 25/01/2022, 17:16) <{POST_SNAPBACK}>
https://www.investor.bg/biudjet-i-finansi/3...kanciia-197841/

Имаше голяма еуфория след като ни приеха в ЕС. Оказа се, че се зарадваха само определени хора. Сега се очертава да стане така и като ни приемат в еврозоната. Дали не е по-добре да отложим влизането? misli.gif

Понеже темата за мораториума на тока приключи, а тази има доста общо с нея, ето мнението ми и по двете:
Всъщност кой наложи на страната ни да създаде т. нар. "свободна" енергийна борса и такава за ток? Ми Брюксел под натиска на Вашингтон. Защо? За да създадат една спекулативна мошеническа прослойка от прекупвачи на евтин български ток от Козлодуй и другите ни централи, този евтин ток да го изнасят навън за чиста печалба, а скъпият от американските Марици, вецове и въглищни централи да ни го предлагат на тази борса, който тези прекупвачи го изкупуват, и после да ни го предлагат десеторно по-скъп на нас, битовите потребители, фирми, общини, и т. н. Такава е истината. Ето ни "ползата" и по това от прехваления ЕС и новата "братска" дружба с Америка. Нов режим на тока. Иначе най-евтиният в Европа. Честито!
Впрочем, поне които на мен са ми известни от имената на тези прекупвачи и спекуланти, са обществено достояние: Делян Добрев от ГЕРБ, Теменужка Петкова пак оттам, Румен Овчаров от БСП, Христо Ковачки пак оттам, Гергов пак оттам, Шиши Делян Пеевски от ДПС, братчета Домусчиеви от ГЕРБ, неофициално, г-н Плевнелиев пак оттам, Ивчо Прокопиев от тъмносини СДС партньори сега с ГЕРБ, и т. н., и т. н., да не ги изреждам всички, щото и аз не ги знам, много са. Но, са известни и на новата ни власт, и на господина с Каскета от Главна Прокуратура. И, докато новите управници без Каскета не могат да направят кой знае колко, то защо Каскета нищо не прави? Ми веднага ви отговарям - щото всичко си е абсолютно "законно". Както са ни научили новите ни братя, няма грешка.
Та, така. Честито ви ново членство, може би скоро и в Евро Зоната, що не! Тогава пък дупе да ви е яко, ако съдим по каквото става и без него! Не че някой ви е питал, нали?
Отвратен съм от чужд ток. 660 лева, от джоба ми, от кисията ми !
Вада едни 20, и слагам фотоволтаици.
Повръща ми се от изваждане но нямам любовница, и икономията са трупа. laugh.gif
И жената няма любовник, и на него не плащаме. laugh.gif
Грозни сме, да уточня. rolleyes.gif
Питето
Ти си беден човек, та трябва да купуваш скъпо за да си рахат. Сега трябва да купуваш ток, а солари ще си напазаруваш като им вдигнат цените заради скъпия ток. Абе можеш ли да ашладисаш солар върху асма, щото Мъск ашладиса солар с керемиди. Ама пропуснал керемида с термопанел за топла вода...
Питето
Ефтинията е половината от качество, бре. Къв капиталист си, ако не можеш да свалиш цените. Хенри Форд се обръща в гроба като те чете, а китайците ти се присмиват.
Ask
Малееей, големи дивотии си набалбукал. Как ги ражда главата ти такива?!?!
Питето
То, навремето било идиотщина, че земята не е плоска... пък... Та ако нещо ти се струва идиотщина, отваряш учебниците (поне днес ги имаме изобилно и проверени) и си засичаш идеята с фактите.
admiral
Цитат(Питето @ 03/02/2022, 14:42) <{POST_SNAPBACK}>
То, навремето било идиотщина, че земята не е плоска... пък... Та ако нещо ти се струва идиотщина, отваряш учебниците (поне днес ги имаме изобилно и проверени) и си засичаш идеята с фактите.

Имам си становище, не ме тормози с факти. bleh.gif
И аз, на всички им казвам, че са прости.
Но те прости бе, не разбират какво им казвам по същество. wink.gif
lati1960
Цитат(Ask @ 03/02/2022, 08:50) <{POST_SNAPBACK}>
Малееей, големи дивотии си набалбукал. Как ги ражда главата ти такива?!?!

Такъв съм си, дивотии само пиша тука. Ето ти още една, събираща тази тема с ковид безкрайната:
https://nova.bg/news/view/2022/01/24/354301...8F%D1%82%D0%B0/
Та, аз съм същият, който вече две години го повтаря, което капутите от СЗО го прозряли този месец - че, като надупчат повечето европейци /и не само европейци/ с ковид "ваксините", пандемията щяла да затихне и приключи. Ми здрасти! А добър ви ден! Така де, дивотия след дивотия редя тука, само да има кой да чете!
Още преди две години съм писал тук, че целта на ковид манипулацията е именно тази - да вкарат в телата на колкото се може повече хора тия помии, които наричат "ваксини". А защо, и какво съдържат, и каква е крайната цел, това не знам. Бъдещето ще покаже. Интересното е, че моите "дивотии" не само по тази тема се случват пред очите ви, ама някои сте се запънали като магарета на мост, и не щете да вденете. Ваш проблем. Не мой. Със здраве, въпреки всичко!
Иначе кое не разбра от горния ми пост? Кое наричаш дивотия? Може ли по-конкретно, благодаря.
Питето
Интересно е това със становищата. Как пък един не срещнах, дето има становище че не го лови гравитацията и да си го докаже нагледно. Все такива със становища срещу нея, ама ѝ се подчиняват с отвращение. Та и при Лати така.
Rat_in_the_house
Не можем да я отлагаме ая Еврозона до безкрай. Ясно, че на доста хора им се иска, но няма как.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.