Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Честита независимост!
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3
biggeorge
Аз на това му викам комунизъм.
Подробности в дефинициите. laugh.gif
Ask
Цитат(Shade @ 25/02/2022, 22:29) <{POST_SNAPBACK}>
Украинците разполагат със самонасочващи се противосамолетни ракети Stinger и протвотанкови ракети Javelin. Javelin е най-нова технология, срещу която всеки танк е напълно безпомощен, ако оръжието е в опитни ръце.
И да, украинската армия наистина разполага с по-стари руски технологии. Снощи гледах репортаж как руска противосамолетна ракета превърна летящ украински изтребител СУ-27 в заря от фойерверки, падащи бавно на земята. Жалко за пилота.

Стингър вършат работа при по-старите модели самолети, например срещу МИГ 29 или СУ 27, но срещу СУ-35 или МИГ-33 са безполезни. Джавелин са ефикасни, ако терена в обхвата на снаряда е равен като тепсия. При падинка 2 м или хълмче от 5 м и са дотам, стават безполезни. "Тъпа" ракета. Ефикасни са тези противотанкови снаряди, които следват релефа на терена и танкистите изобщо не разбират, откъде им е дошъл, а руснаците имат такива на въоръжение. При Путин руската армията се обучи на нови тактики и стратегии при различни условия и той ги изпита в Южна Осетия и последният път в Казахстан показаха "върховна ефикасност" по думите на военни специалисти. Така че, армията на Путин няма нищо общо с разпадналата се армия на Елцин.
Путин има в ръцете си много опасни "играчки".
Shade
Цитат(Ask @ 25/02/2022, 13:20) <{POST_SNAPBACK}>
Стингър вършат работа при по-старите модели самолети, например срещу МИГ 29 или СУ 27, но срещу СУ-35 или МИГ-33 са безполезни. Джавелин са ефикасни, ако терена в обхвата на снаряда е равен като тепсия. При падинка 2 м или хълмче от 5 м и са дотам, стават безполезни. "Тъпа" ракета. Ефикасни са тези противотанкови снаряди, които следват релефа на терена и танкистите изобщо не разбират, откъде им е дошъл, а руснаците имат такива на въоръжение. При Путин руската армията се обучи на нови тактики и стратегии при различни условия и той ги изпита в Южна Осетия и последният път в Казахстан показаха "върховна ефикасност" по думите на военни специалисти. Така че, армията на Путин няма нищо общо с разпадналата се армия на Елцин.

Подозирам, че всичката тази информация е извлечена от руски източници, така че няма да споря. Обаче известно ли ти е, че в основата на "опасните играчки", с които се хвали Путин, лежат модерни западни технологии и щатски високоефективни микропроцесори, технологии от които Русия е на светлинни години разстояние? И точно тези технологии стават ембаргови в рамките на наложените санкции.
Shade
Цитат(biggeorge @ 25/02/2022, 12:47) <{POST_SNAPBACK}>
Аз на това му викам комунизъм.

Абе ти на точно същото основание раздуваш и за фашизъм.
vayu
Цитат(Ask @ 25/02/2022, 22:20) <{POST_SNAPBACK}>

И за голямо съжаление играчките му са създадени с наши,на европейците пари,купувайки газ от Русия.
Бай Ганьо
Айдеее,гледам запалил си радиоточката. laughing.gif
Радио Ереван
Цитат(Shade @ 25/02/2022, 21:44) <{POST_SNAPBACK}>
Това са пълни глупости, достойни за гръмогласен смях. Никога не е късно да научиш нещо ново и да не се излагаш чак толкова много.
По онова време Комсомолът беше задължителна организация до 30-годишна възраст, ако междувременно не станеш партиен член, но мислещите се отнасяха към нея формално. След 30 години, ако не си партиен член, имаше задължително ОФ. Целта беше цялато население да е обхванато от пропагандни политически организации.
Не беше нужно членство в БКП, за да завършиш висше образования. Нужно беше, обаче, партийно членство, за да заемаш ръководни длъжности.
И по времето на Комунизма несъгласните с политиката на Русия се изказваха против Русия, но не публично. Без да са журналисти или бивши военни.

Това което пишеш е вярно, но почти.
Не е било задължително членството в комсомола, но на практика всички с малки изключения са членували в него. За да станеш член на комсомола е трябвало да те приемат с някакъв макар и формален изпит. Било е нужно да подадеш молба за него. Как да е задължително, щом се иска да молиш да те приемат? Задължително беше да си чавдарче и пионерче. И аз съм бил такъв от последните.
Ръководен пост без да си партиен член - рядко и на не чак толкова отговорен. Баща ми беше така. Бил внук на дребен буржоа и не го приеха в партията.
admiral
Цитат(Радио Ереван @ 26/02/2022, 12:22) <{POST_SNAPBACK}>
Ръководен пост без да си партиен член - рядко и на не чак толкова отговорен. Баща ми беше така. Бил внук на дребен буржоа и не го приеха в партията.

През 80-те работех известно време в една лаборатория на БАН. Директорът ѝ не беше партиен член. В БАН имаше и други такива. Доколкото си спомням и академик Благовест Сендов не беше член.
Радио Ереван
Цитат(admiral @ 26/02/2022, 13:24) <{POST_SNAPBACK}>
През 80-те работех известно време в една лаборатория на БАН. Директорът ѝ не беше партиен член. В БАН имаше и други такива. Доколкото си спомням и академик Благовест Сендов не беше член.

Така де, рядко и на не чак толкова отговорни длъжности. Сендов не е станал партиен член по обясними причини. Бил е син на "враг на народа".
ЕксГорски
Цитат(Радио Ереван @ 26/02/2022, 14:08) <{POST_SNAPBACK}>
Така де, рядко и на не чак толкова отговорни длъжности. Сендов не е станал партиен член по обясними причини. Бил е син на "враг на народа".

Сендов не е на ... отговорни длъжности???!!!
Ти знаеш ли изобщо кой е Благовест Сендов?

Радио Ереван
Цитат(ЕксГорски @ 26/02/2022, 15:23) <{POST_SNAPBACK}>
Сендов не е на ... отговорни длъжности???!!!
Ти знаеш ли изобщо кой е Благовест Сендов?

След като ти писах, че бил син на враг на народа, значи знам. На чак толкова отговорна длъжност не е бил. Какво като е бил депутат и шеф на БАН? Баща ми го познаваше лично.
Радио Ереван
Цитат(biggeorge @ 24/02/2022, 17:31) <{POST_SNAPBACK}>
Честно да си призная на мен не ми се вярваше, че руската армия ще нахлуе в Украйна.
Целта на тази военна операция е демилитаризация и денацификация на Украйна.
Според мен тази операция е твърде закъсняла.
Това трябваше да се случи през 2014 г., когато неонацистите и фашистите в Западна Украйна свалиха с реки от кръв законно избраната власт в Киев.
Ще видим какво ще стане след края на тази война!

Тогава Русия не е била готова за война. Както един приятел казва, туй не е свирка, за да се направи веднага. Казвал съм го много пъти, всичко започна от Майдана. Не изчакаха да вземат властта с избори.
Украинците са хвани единия, удари другия. Не знам дали знаеш за изгорените живи в Одеса. Путин също не е цвете за мирисане. Няма невинни и си заслужават съдбата.
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 26/02/2022, 02:05) <{POST_SNAPBACK}>
Айдеее,гледам запалил си радиоточката. laughing.gif

Ако бях, щях като теб да хвърлям инфантилни декларации. Да ти ги припомня ли?
Shade
Цитат(vayu @ 26/02/2022, 01:15) <{POST_SNAPBACK}>
И за голямо съжаление играчките му са създадени с наши,на европейците пари,купувайки газ от Русия.

Не само с европейски пари, но и с европейски технологии. Преди години съветски военен пилот избяга с МИГ-29 в Япония. Руснаците бяха бесни, че ще им бъдат разкрити военните технологии. Е, разкриха ги: цялата електроника на самолета се оказа на електронни лампи. Архаична военна електроника, разработвана през 70-те години на миналия век. Електрониката на днешните руски изтребители е модерна, западна. В руските комуникационни спътници щяха още да прилагат лампа с бягаща вълна, ако нямаха достъп до мощни западни MOSFETs, технология, в която никак ги няма.
За сметка на това пък руската зенитна установка С-400 е най-добрата в света. Руснаците се много силни с железарията. Обаче и там е бъкано със западна електроника. Поради което руснаците контролират цялото въздушно пространство над Киев и украинците нямат голям шанс. Което, обаче, не попречи на украинците да свалят руски транспортен самолет ИЛ-76 на 80 км от Киев с помощта на западни технологии.
Но Украйна едва ли ще надделее срещу руската армия. Вероятно е въпрос на дни, дори часове, Киев да падне в руски ръце, Украйна да изгуби независимостта си и Путин да се разправи персонално и с тези свои политически противници.
Питето
Аре леко с "модерните руски военни технологии". Чиповете за самолетите им са изкупени по света стари (морално остарели, залежали щото вече не са интересни) чипове, щото така и не успяха да направят свестни собствени чипове. Ракетната им промишленост също разчита на вносни чаркове. Ако не знаеш, ракетите им дето падаха из поля и океани вместо да изкарат сателити и сонди в космоса, падаха щото... претоварени от чарковете тип "импортозамещение". А да, иначе са много доби, като подкарат някой слабак. В Сирия пратиха самолетоносач, щото насреща нямаха врагове със самолети и ракети. В Украйна разчитат на старата изпитана тактика "да залеем врага с войнци... а майките ще народят още." svirkam si.gif
ЕксГорски
Цитат(admiral @ 26/02/2022, 13:24) <{POST_SNAPBACK}>

Петър Райчев (никога член на Партията), един от най-добрите български атомни физици. Защитава кандидатска дисертация. Отива в Дубна и там се свързва с руски десиденти физици (имаше ги много между физиците). Връща се в България. Не му позволяват да защити докторска. През цялото "комунистическо време" е само асистент в СУ, Физически факултет (не главен, не старши асистент). Прекрасен лектор - аудиторията винаги пълна на лекциите му. Едва след 91ва защитава докторската си и 1992 става професор!

Така че има всякакви случаи, не само черно-бели както му се струва на Жорето.
Shade
Цитат(Радио Ереван @ 26/02/2022, 02:22) <{POST_SNAPBACK}>
Не е било задължително членството в комсомола, но на практика всички с малки изключения са членували в него. За да станеш член на комсомола е трябвало да те приемат с някакъв макар и формален изпит. Било е нужно да подадеш молба за него. Как да е задължително, щом се иска да молиш да те приемат? Задължително беше да си чавдарче и пионерче. И аз съм бил такъв от последните.

Доброволното членство в Комсомола беше задължително. Практически нямаш никой, но когото това членство да му се е разминало. Нямаше да те оставят на мира ръководните комсомолски деятели, докато не кандисаш. Как ще избягаш от тях, когато са ти съученици и са в състояние непрестано да ти дуднат на главата и да те "просвещават"? Нали когато в класната стая се провежда поредното комсомолско събрание, трябва да присъстваш, как ще напуснеш по време на час? И не се пишеше молба, а "изпитът" беше с формални въпроси от Устава на ДКМС, по-скоро тържествена процедура, отколкото изпит. А, и 10 стотинки членски внос се изискваше, а когато започнеш работа и по-висок.
Забравил си (или вече не е било толкова стрикно по твое време), че и за чавдарчета и пионерчета също се изискваше формален изпит.
За чавдарчетата по Книжката на чавдарчето, който трябваше групово да се рецитира като поезия:
Малките чавдарчета са добри другарчета.
Чавдарчето е весело дете: играе, пее, учи се, чете.
Чавдарчето труда обича, на помощ първо се притича.
Чавдарчето е примерно вкъщи и във клас, то помни: "Пионер ще стана аз!
И така нататък...

А пък за да те приемат за член на Димитровската пионерска организация (ДПО) "Септемврийче", кандидатите също се подлагаха на някакъв формален колективен разпит (изпит) като викторина и се изискваха тържествени клетви със сакрални думи, произнасяни с изпъната пред челото дясна ръка, свита в лакътя под прав ъгъл. И процедурата приключваше с козируване в казармен стил със:
- Рапорт даден!
- Рапорт приет!

Възможно беше непартиец да заеме ръководна длъжност само при отсъствие на партиец и ако не може да му се предложи партийно членство, както в случая с баща ти. Попитай баща си дали е имало партиен член под негово ръководство. Партийците бяха по дефиниция най-най-най във всичко, най-умни, най-способни. Плебей да командва патриций би било недопустима перверзия.

Изобщо все процедури и изпълнения по съветски/руски образец, за които някои от вярващите русофили в този форума още тъгуват... smile.gif
Shade
Цитат(Питето @ 26/02/2022, 07:57) <{POST_SNAPBACK}>
Аре леко с "модерните руски военни технологии". Чиповете за самолетите им са изкупени по света стари (морално остарели, залежали щото вече не са интересни) чипове, щото така и не успяха да направят свестни собствени чипове. Ракетната им промишленост също разчита на вносни чаркове. Ако не знаеш, ракетите им дето падаха из поля и океани вместо да изкарат сателити и сонди в космоса, падаха щото... претоварени от чарковете тип "импортозамещение". А да, иначе са много доби, като подкарат някой слабак. В Сирия пратиха самолетоносач, щото насреща нямаха врагове със самолети и ракети. В Украйна разчитат на старата изпитана тактика "да залеем врага с войнци... а майките ще народят още." svirkam si.gif

Приемам забележката ти, но сега очаквай изтъкнатият русофил и "свободолюбец" Бай Ганьо и теб да обяви за радиоточка. grin.gif
ЕксГорски
Цитат(Радио Ереван @ 26/02/2022, 15:30) <{POST_SNAPBACK}>
Баща ми го познаваше лично.

Аз също!
Бай Ганьо
Що бе, наслаждавам се на експертната ви военно-техническа оценка.
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 26/02/2022, 08:43) <{POST_SNAPBACK}>
Що бе, наслаждавам се на експертната ви военно-техническа оценка.

Да, знаем.
Освен това се наслаждаваш на свобода, която никой друг не е сънувал.
Но най-вече се наслаждаваш на ненадминати от никой друг по точност политически прогнози и оценки като тази: "Казват, че Путин щял да нападне Украйна. Да, ама друг път." 264.gif
Питето
Грешки, Горски. Първо не е оценка, а факти. Второ, не са мои. И така и така ще ми отгваряш, като експерт да ми припомниш какво е това "башибозук"... и къде мога да го видя на живо в 21-ви век.
ЕксГорски
Цитат(Питето @ 26/02/2022, 20:09) <{POST_SNAPBACK}>
Грешки, Горски.

???!!!
Радио Ереван
Цитат(Shade @ 26/02/2022, 18:05) <{POST_SNAPBACK}>
Доброволното членство в Комсомола беше задължително. Практически нямаш никой, но когото това членство да му се е разминало. Нямаше да те оставят на мира ръководните комсомолски деятели, докато не кандисаш. Как ще избягаш от тях, когато са ти съученици и са в състояние непрестано да ти дуднат на главата и да те "просвещават"? Нали когато в класната стая се провежда поредното комсомолско събрание, трябва да присъстваш, как ще напуснеш по време на час? И не се пишеше молба, а "изпитът" беше с формални въпроси от Устава на ДКМС, по-скоро тържествена процедура, отколкото изпит. А, и 10 стотинки членски внос се изискваше, а когато започнеш работа и по-висок.
Забравил си (или вече не е било толкова стрикно по твое време), че и за чавдарчета и пионерчета също се изискваше формален изпит.
За чавдарчетата по Книжката на чавдарчето, който трябваше групово да се рецитира като поезия:
Малките чавдарчета са добри другарчета.
Чавдарчето е весело дете: играе, пее, учи се, чете.
Чавдарчето труда обича, на помощ първо се притича.
Чавдарчето е примерно вкъщи и във клас, то помни: "Пионер ще стана аз!
И така нататък...

А пък за да те приемат за член на Димитровската пионерска организация (ДПО) "Септемврийче", кандидатите също се подлагаха на някакъв формален колективен разпит (изпит) като викторина и се изискваха тържествени клетви със сакрални думи, произнасяни с изпъната пред челото дясна ръка, свита в лакътя под прав ъгъл. И процедурата приключваше с козируване в казармен стил със:
- Рапорт даден!
- Рапорт приет!

Възможно беше непартиец да заеме ръководна длъжност само при отсъствие на партиец и ако не може да му се предложи партийно членство, както в случая с баща ти. Попитай баща си дали е имало партиен член под негово ръководство. Партийците бяха по дефиниция най-най-най във всичко, най-умни, най-способни. Плебей да командва патриций би било недопустима перверзия.

Изобщо все процедури и изпълнения по съветски/руски образец, за които някои от вярващите русофили в този форума още тъгуват... smile.gif

За молбата може да си прав, но е имало и такива които не са били приети в комсомола, обикновено непълнолетни престъпници и такива, които не са завършили средно образование. Имало е случаи чак в казармата да ги приемат, но не всички.
Да, при отсъствие на партиен член. Благовест Сендов е имал много подчинени партийци. Дискутираме изключения.
bod
Цитат(Радио Ереван @ 26/02/2022, 12:22) <{POST_SNAPBACK}>

Също така:
Не е било задължително членството в ТКЗС, но на практика всички притежатели на земеделска земя без изключения са членували в него. За да станеш член на ТКЗС е трябвало да те приемат с някаква макар и малко земя. Било е нужно да подадеш заявление / молба за него. Как да е задължително, щом се иска да молиш да те приемат? Задължително беше да си трудово ангажиран.
Питето
Моя грешка, извинявай.
trаnsalp
Цитат(Питето @ 26/02/2022, 19:09) <{POST_SNAPBACK}>
Грешки, Горски. Първо не е оценка, а факти. Второ, не са мои. И така и така ще ми отгваряш, като експерт да ми припомниш какво е това "башибозук"... и къде мога да го видя на живо в 21-ви век.

Ма факти е, разбира се. Смучеш от пръстите, правиш се на сляп и ето ти " фактите".

Бай Ганьо
Ти пак ли започна с цитатите! laughing.gif
Ask
Цитат(Shade @ 25/02/2022, 23:31) <{POST_SNAPBACK}>
Подозирам, че всичката тази информация е извлечена от руски източници, така че няма да споря. Обаче известно ли ти е, че в основата на "опасните играчки", с които се хвали Путин, лежат модерни западни технологии и щатски високоефективни микропроцесори, технологии от които Русия е на светлинни години разстояние? И точно тези технологии стават ембаргови в рамките на наложените санкции.

Ооо, далече не всичката е от руски източници. Ползвам такива, но от вчера вече ги няма, изчезнаха. Но както и да е. Следя публикации на западни експерти и военни специалисти. Както знаеш, руснаците са манияци на тема шпионаж и не публикуват параметри за бойната си техника и ползвам един годишен алманах на въоръжението на всички държави в света, доста точна информация.
Да, това са официалните изявления. Но зад тях истината е друга. От 15 години Китай и Русия интензивно обменят военни технологии. Освен това, цялата авионика и други компоненти, както и системи за ранно предупреждение се правят в Индия, системи за локация - в Китай, системи за ранно прихващане и системи за насочване - в Хонкконг. Преди години са ги получавали само от Хонконг и Сингапур. Вярно е, че руснаците не могат да ги произвеждат и затова са ги поръчвали на други, което не е трудно.
Слушах речта на Байдън - силни думи и не толкова силни санкции. Затова съм скептичен, че и сегашните санкции ще доведат до търсените резултати. Икономическите санкции няма да спрат, нито пък ще съборят Путин. Това се видя от предишните. Виж, ако Русия бъде изключена от Суифт системата, това вече ще е сериозен удар. Освен това, склонен съм да мисля, че политическите санкции ще свършат повече работа.
Ask
Цитат(vayu @ 26/02/2022, 11:15) <{POST_SNAPBACK}>

С част от тях, да. Подготовката за войната на Путин е от години, за която са нужни доста пари. Около 70% от парите за подготовката, както и за самото провеждане на инвазията в Украйна са платени по "молба" на Путин от руските олигарси. Така ги държи в ръцете си, и те са в кюпа заедно с него. Нарича се "накървяне" - да се изцапаш ръцете с кръв.
Ask
Цитат(Shade @ 26/02/2022, 17:43) <{POST_SNAPBACK}>
Не само с европейски пари, но и с европейски технологии. Преди години съветски военен пилот избяга с МИГ-29 в Япония. Руснаците бяха бесни, че ще им бъдат разкрити военните технологии. Е, разкриха ги: цялата електроника на самолета се оказа на електронни лампи. Архаична военна електроника, разработвана през 70-те години на миналия век.

Ееее,това не е сериозно. В Граф Игнатиево има Миг-29, а в Безмер - Су-25. Отиваме, поглеждаме и установяваме, че не са лампи, а платки от Хонконг.
Shade
Цитат(Ask @ 26/02/2022, 12:15) <{POST_SNAPBACK}>
Ееее,това не е сериозно. В Граф Игнатиево има Миг-29, а в Безмер - Су-25. Отиваме, поглеждаме и установяваме, че не са лампи, а платки от Хонконг.

А, щом си толкова сериозен и ти се занимава, поглеждай и установявай. Може също така да погледнеш снимките от разглобения съветски МИГ-29 в Япония (има ги онлайн) и да установиш, че по платките няма електронни лампи от палчиковата серия, а полупроводникови чипове от Хонконг. smile.gif

Shade
Цитат(Радио Ереван @ 26/02/2022, 10:18) <{POST_SNAPBACK}>
За молбата може да си прав, но е имало и такива които не са били приети в комсомола, обикновено непълнолетни престъпници и такива, които не са завършили средно образование. Имало е случаи чак в казармата да ги приемат, но не всички.
Да, при отсъствие на партиен член. Благовест Сендов е имал много подчинени партийци. Дискутираме изключения.

Споменатите непълнолетни престъпници задължително ги приемаха в казармата като трудоваци.
Благовест Сендов беше математик със световно признание. Дори най-активните и предани членове на БКП бяха под нивото му.
D-rA
Цитат(Hartmann @ 25/02/2022, 19:17) <{POST_SNAPBACK}>
Дали да не изкараме от архива постинги от пролетта на 2014 - ще бъде интересно, нали.

За всеки с достъп до архива - тема от 2014 та, "Ще се задоволи ли Путин само с Украйна"
И едно мнение на Стиви (Lati69)
Вижте прикачените файлове

D-rA
И една пролетна тема на ГорскиРусия и Украйна, Към разцепление на Украйна?!
Цитат :
Цитат
B Донецк, (1 милион жители) манифестантите изискват организирането на референдум за присъединяване към Русия
- В Харков (1,4 милиона жители), както и в Донецк, манифестанти са свалили украинското знаме от сградата на местната администрация и са го заменили с руско.
- В източните райони на Украйна, граничещи с Русия, всяка неделя се провеждат манифестации с искане за « федерализиране » на Украйна (официaлно предлагана от Русия) или за присъединяване към Русия
- Владимир Путин се ангажира да защитава « със всякакви средства » рускоговорящото население на Републиките от бившия СССР.
40 000 руски войници са разположени на Украинската граница, което предизвиква опасения за нахлуване (в Украйна) !

"Федерализирането" на Украйна беше официално предложено от С. Лавров (външен министър на РФ) при посещението му в Париж!
Естествено това беше решително отхвърлено от Украйна!

Дали става все по-вероятно разделянето на Украйна (Западна и Източна)?!

Може ли Русия да бъде принудена да дoпусне това - твърдо не е в неин интерес?!

biggeorge
Знам за изгорелите живи украинци в Одеса, убити от неонацистите на 2 май 2014 г. sad.gif
Днес отново изгледах филма на Елена Йончева - "Пътят към Славянск".
Има и статии за Славянск:
Славянск: градът, който го няма
Елена Йончева направи четири филма за Украйна, които можете да гледате в профила й - "Битката за Украйна", "Киев - Маските на Майдана", "Кой спечели Украйна" и "Пътят към Славянск".
Ако имате време и желание можете да свалите и изгледате филмите й.
Ако поровите малко в Интернет ще разберете какви хора управляват Украйна и че украинците несъгласни с управляващите са подложени на геноцид.
Военната операция на Русия е закъсняла с 8 години.
Има и още една важна причина за провеждането на военна операция на Русия в Украйна.
Преди 2014 г. населението на Украйна беше 45 милиона души.
Сега населението на Украйна е 37 милиона души.
Липсват 8 милиона души.
Те не са в Русия, не са в Беларус, не са в Молдова, не са и в Европейския съюз.
През 2015 г. 1 милион мигранти от Сирия, Ирак, Афганистан и Африка се озоваха на прага на ЕС и Европа се видя в чудо как да се справи с тях.
Ако 8 милиона украинци бяха влезли в Европейския съюз, държавите-членки щяха да опищят орталъка.
Единственото обяснение за изчезването на тези 8 милиона украинци е, че са били убити от неонацистите в Киев.
Къде са изчезналите хора? dry.gif
Къде са погребали милионите несъгласни с неонацистите и фашистите?
Колко масови гроба са изкопали украинските управляващи в калната, украинска земя?

И още нещо ...
Според мен е много, много, ама много лоша идея да пускаме украинци на българска земя.
Има голяма вероятност тези хора да са украински радикали, да са въоръжени и опасни за нас, българите, за сигурността на България, за децата на България.
Украинците, които в момента идват в България са потенциални терористи.
Те може да са бойци на "Десен сектор" и да са обучени да убиват.
За 30 години българския народ не започна гражданска война, но придошлите украинци могат да я започнат вместо нас.
Както се случи в Северна Македония с 250 000 албанци, които пристигнаха като бежанци от войната в Косово.
През 2001 г. албанците от Косово започнаха война срещу правителството на Македония, което впоследствие доведе до падането на правителството на Любчо Георгиевски, до идването на власт на македонисти и засилването на анти-българската пропаганда.
Украинците са опасни за нас.
Могат да пренесат войната от Украйна в България.
Не стига, че сме бедни, ами и да сме умрели.
Някой явно много ни мрази, за да иска да ни причини това.
Не ви ли прави впечатление, че украинците току що са пристигнали в България, а вече искат да махат Паметника на съветската армия в София и паметници в други градове.
Тези паметници са живите свидетели на историята ни, а някакви новодошли пришълци искат да ги събарят.
Къде се намират? 5fb3a466.gif
България да не им е бащиния?
Те ли ще казват на нашия президент какво да говори за Украйна и Русия и каква да ни е външната политика?

Украинските нацисти съсипаха Украйна, а сега искат да съсипят и България. angry.gif
trаnsalp
Цитат(biggeorge @ 27/02/2022, 13:28) <{POST_SNAPBACK}>
Знам за изгорелите живи украинци в Одеса, убити от неонацистите на 2 май 2014 г. sad.gif
Днес отново изгледах филма на Елена Йончева - "Пътят към Славянск".
Има и статии за Славянск:
Славянск: градът, който го няма
Елена Йончева направи четири филма за Украйна, които можете да гледате в профила й - "Битката за Украйна", "Киев - Маските на Майдана", "Кой спечели Украйна" и "Пътят към Славянск".
Ако имате време и желание можете да свалите и изгледате филмите й.
Ако поровите малко в Интернет ще разберете какви хора управляват Украйна и че украинците несъгласни с управляващите са подложени на геноцид.
Военната операция на Русия е закъсняла с 8 години.
Има и още една важна причина за провеждането на военна операция на Русия в Украйна.
Преди 2014 г. населението на Украйна беше 45 милиона души.
Сега населението на Украйна е 37 милиона души.
Липсват 8 милиона души.
Те не са в Русия, не са в Беларус, не са в Молдова, не са и в Европейския съюз.
През 2015 г. 1 милион мигранти от Сирия, Ирак, Афганистан и Африка се озоваха на прага на ЕС и Европа се видя в чудо как да се справи с тях.
Ако 8 милиона украинци бяха влезли в Европейския съюз, държавите-членки щяха да опищят орталъка.
Единственото обяснение за изчезването на тези 8 милиона украинци е, че са били убити от неонацистите в Киев.
Къде са изчезналите хора? dry.gif
Къде са погребали милионите несъгласни с неонацистите и фашистите?
Колко масови гроба са изкопали украинските управляващи в калната, украинска земя?

И още нещо ...
Според мен е много, много, ама много лоша идея да пускаме украинци на българска земя.
Има голяма вероятност тези хора да са украински радикали, да са въоръжени и опасни за нас, българите, за сигурността на България, за децата на България.
Украинците, които в момента идват в България са потенциални терористи.
Те може да са бойци на "Десен сектор" и да са обучени да убиват.
За 30 години българския народ не започна гражданска война, но придошлите украинци могат да я започнат вместо нас.
Както се случи в Северна Македония с 250 000 албанци, които пристигнаха като бежанци от войната в Косово.
През 2001 г. албанците от Косово започнаха война срещу правителството на Македония, което впоследствие доведе до падането на правителството на Любчо Георгиевски, до идването на власт на македонисти и засилването на анти-българската пропаганда.
Украинците са опасни за нас.
Могат да пренесат войната от Украйна в България.
Не стига, че сме бедни, ами и да сме умрели.
Някой явно много ни мрази, за да иска да ни причини това.
Не ви ли прави впечатление, че украинците току що са пристигнали в България, а вече искат да махат Паметника на съветската армия в София и паметници в други градове.
Тези паметници са живите свидетели на историята ни, а някакви новодошли пришълци искат да ги събарят.
Къде се намират? 5fb3a466.gif
България да не им е бащиния?
Те ли ще казват на нашия президент какво да говори за Украйна и Русия и каква да ни е външната политика?

Украинските нацисти съсипаха Украйна, а сега искат да съсипят и България. angry.gif

Ааа, не! Не ни е удобно да разискваме! Господарите няма да на помилват по гърба. Не виждаме! Няма такива факти /пък ний сме по "фактите"/
Ask
Цитат(Shade @ 26/02/2022, 23:11) <{POST_SNAPBACK}>
А, щом си толкова сериозен и ти се занимава, поглеждай и установявай. Може също така да погледнеш снимките от разглобения съветски МИГ-29 в Япония (има ги онлайн) и да установиш, че по платките няма електронни лампи от палчиковата серия, а полупроводникови чипове от Хонконг. smile.gif

Имам приятел, който е бил пилот на СУ-25 в Безмер. В един разговор го попитах каква е електрониката на самолета и той ми каза:"Всичко е Хонконг." Та предположих, че и МИГ-29 са същата електрониката, все пак са едно поколение. Това вече не е съществено.
От това което следя, разбарх, че украинците имат висок боен дух и на руснаците им предстои да разберат, че са се натресли в едно блато. Има една мъдрост: Войната не се решава от армиите и политиците, а от народите.
Shade
Цитат(Ask @ 27/02/2022, 09:17) <{POST_SNAPBACK}>
Имам приятел, който е бил пилот на СУ-25 в Безмер. В един разговор го попитах каква е електрониката на самолета и той ми каза:"Всичко е Хонконг." Та предположих, че и МИГ-29 са същата електрониката, все пак са едно поколение. Това вече не е съществено.
От това което следя, разбарх, че украинците имат висок боен дух и на руснаците им предстои да разберат, че са се натресли в едно блато. Има една мъдрост: Войната не се решава от армиите и политиците, а от народите.

Приятелят ти очевидно изобщо не разбира от тези неща. Хонконг предлага универсална електроника с битово и общо приложение в насипни количества. Специалната електроника, обаче, свързана с военни приложения за комуникация и контрол, е толкова тясно профилирана и класифицирана, че дори голите печатни платки се произвеждат от ограничен брой сертифицирани производители. Без да съм ти приятел, можеш с чиста съвест да ми се довериш, казвам ти го от първа ръка, в качеството си на разработчик на такъв вид електроника.
Ask
Цитат(Shade @ 27/02/2022, 19:30) <{POST_SNAPBACK}>
Приятелят ти очевидно изобщо не разбира от тези неща. Хонконг предлага универсална електроника с битово и общо приложение в насипни количества. Специалната електроника, обаче, свързана с военни приложения за комуникация и контрол, е толкова тясно профилирана и класифицирана, че дори голите печатни платки се произвеждат от ограничен брой сертифицирани производители. Без да съм ти приятел, можеш с чиста съвест да ми се довериш, казвам ти го от първа ръка, в качеството си на разработчик на такъв вид електроника.

Доказано коректен си, за да ти вярвам. А възможно ли е руснаците да са поръчвали на несертифицирани производители? Приятлят ми е бил пилот, не е специалист по електроника, но за да ми го каже, значи го знае от някой.
Shade
Цитат(Ask @ 27/02/2022, 10:52) <{POST_SNAPBACK}>
Доказано коректен си, за да ти вярвам. А възможно ли е руснаците да са поръчвали на несертифицирани производители? Приятлят ми е бил пилот, не е специалист по електроника, но за да ми го каже, значи го знае от някой.

Изключено е руснаците при патологичната им параноя да имат кооперирани задгранични производства за крайни изделия със специфично военно приложение. Това би означавало износ на военни тайни. Ако приятелят ти наистина е видял хонгконгски модули в такава техника, то със сигурност става дума за нещо неотговорно и с широко общо приложение, примерно светодиодна подсветка за арматурното табло на самолета.
D-rA
Цитат(Shade @ 27/02/2022, 22:42) <{POST_SNAPBACK}>
Изключено е руснаците при патологичната им параноя да имат кооперирани задгранични производства за крайни изделия със специфично военно приложение.

Тц тц тц... това е инфо твое, или си имаш подводница в някоя от "всеизвестните им агенции"... sunbathing.gif
Shade
Цитат(D-rA @ 27/02/2022, 15:13) <{POST_SNAPBACK}>
Тц тц тц... това е инфо твое, или си имаш подводница в някоя от "всеизвестните им агенции"... sunbathing.gif

Пак ли празнословия?
Чунким параноичната склонност на секретност на руснаците е голяма тайна. Преди 1990 дори се забраняваха снимки от прозореца на самолет, летящ над съветска територия.
D-rA
Цитат(Shade @ 28/02/2022, 01:23) <{POST_SNAPBACK}>
Пак ли празнословия?
Чунким параноичната склонност на секретност на руснаците е голяма тайна. Преди 1990 дори се забраняваха снимки от прозореца на самолет, летящ над съветска територия.

Аааа ясно, летял си преди 90' та в самолети там, защитавайки територията им с бой по каските на всеки дръзнал да цъка с апаратчето си... w00tbrows.gif sunbathing.gif
Shade
Цитат(D-rA @ 27/02/2022, 15:27) <{POST_SNAPBACK}>
Аааа ясно, летял си преди 90' та в самолети там, защитавайки територията им с бой по каските на всеки дръзнал да цъка с апаратчето си... w00tbrows.gif sunbathing.gif

Биеш и подгласника си Бай Ганьо по проницателност. hat.gif
D-rA
Цитат(Shade @ 28/02/2022, 01:29) <{POST_SNAPBACK}>
Биеш и подгласника си Бай Ганьо по проницателност. hat.gif

И защо да го бия - той се хили повече от мен... sunbathing.gif
Shade
Цитат(D-rA @ 27/02/2022, 15:30) <{POST_SNAPBACK}>
И защо да го бия - той се хили повече от мен... sunbathing.gif

Да, знаем го, че се хили на разни инфантилни снимки, дето ги пуска. Сигурно е повече от теб, щом го казваш. smile.gif
vayu
Цитат(Ask @ 27/02/2022, 18:17) <{POST_SNAPBACK}>

Като гледам черната кутия на смъкнатия от турците СУ-24,май електрониката им си е оркско производство.
Питето
Посочи какви чипове за военните си самолети произвеждат в Русия и ме хвани в лъжа. Давай.
trаnsalp
Цитат(Питето @ 28/02/2022, 10:01) <{POST_SNAPBACK}>
Посочи какви чипове за военните си самолети произвеждат в Русия и ме хвани в лъжа. Давай.

Чипове, едва ли, но платки със сигурност.

Пп за чипове дума не съм обелвал. Защо ме питаш? За "фактите" ти по принцип се изказах.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.