Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Войната, която си пожелахте
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3, 4
Hartmann
Днес сутринта Русия, както Вермахта едно време, вероломно нападна Украйна. Струпаната на границите руска армия атакува, включително по въздуха, по всички направления - нападнати са градовете Мариупол, Одеса, Харков, Киев и др.

Съветвам всички русофили много внимателно да претеглят всяка една дума, която казват или пишат от този момент нататък.
Тарабас
Русофилите не само няма да си премерят думите, те са готови да посрещнат братушките и да започнат работа по списък, така както вчера Путин обяви.
vayu
Цитат(Hartmann @ 24/02/2022, 06:58) <{POST_SNAPBACK}>
Днес сутринта Русия, както Вермахта едно време, вероломно нападна Украйна. Струпаната на границите руска армия атакува, включително по въздуха, по всички направления - нападнати са градовете Мариупол, Одеса, Харков, Киев и др.

Съветвам всички русофили много внимателно да претеглят всяка една дума, която казват или пишат от този момент нататък.

"Каквото е станало, това е, което ще стане;
и каквото е било извършено, това е, което ще се извърши;
и няма нищо ново под слънцето."

И за да е приликата с началото на ВСВ пълна -имаме същите неадекватни политици като Чембърлейн и Даладие
Shade
Цитат(Hartmann @ 23/02/2022, 21:58) <{POST_SNAPBACK}>

Не може Русия да е започнала война. Ако има война, значи Русия е нападната и се отбранява. Така казаха русофилите-антиваксъри, а щом те са го казали, значи това е Истината (и Пътя, и Живота). Много са компетентни, прогнозите им се сбъдват най-редовно и може да им се вярва. Сега остава да чуем от тях кой точно е нападнал Русия: Украйна, НАТО, САЩ или всички заедно.

Начало Великой Отечественной Мировой Войны №3, 2021-20ХХ:

Poseidon
Заглавието на темата е много уместно ...та ме провокира да се включа...
За да се изясним - аз съм българофил и във връзка със заглавието на темата ще попитам русофили и нерусофили...

Значи да отделиш територия от една държава и да я признаеш за независима е лошо...да бомбандираш градовете също е лошо нещо ако се направи от непрогресивни нападатели, а защо не е лошо ако това се направи от прогресивната част на света - Сърбия беше помляна от бомбандировки ...Косово бе отделено и признато за република Косово - независима държава...?

това е първото прекрояване на границите в Европа след ВСВ...след това нещо...който е силен и прогресивен ПРАВОТО е негово...или нещо бъркам, м?

Shade
Цитат(Poseidon @ 23/02/2022, 23:15) <{POST_SNAPBACK}>
...Защо Сърбия беше помляна от бомбандировки ...Косово бе отделено и признато за република Косово - независима държава...?

Изглежда си антиваксър. Но дори ти ще разбереш защо, ако се появяват снимки от Украйна, подобни на тази снимка от Косово:
https://media.gettyimages.com/photos/kosova...09408?s=612x612
Hartmann
Цитат(Poseidon @ 24/02/2022, 09:15) <{POST_SNAPBACK}>
Заглавието на темата е много уместно ...та ме провокира да се включа...
За да се изясним - аз съм българофил и във връзка със заглавието на темата ще попитам русофили и нерусофили...

Значи да отделиш територия от една държава и да я признаеш за независима е лошо...да бомбандираш градовете също е лошо нещо ако се направи от непрогресивни нападатели, а защо не е лошо ако това се направи от прогресивната част на света - Сърбия беше помляна от бомбандировки ...Косово бе отделено и признато за република Косово - независима държава...?

това е първото прекрояване на границите в Европа след ВСВ...след това нещо...който е силен и прогресивен ПРАВОТО е негово...или нещо бъркам, м?

Сърбия беше помляна, по същата причина, по която беше помляна и Германия преди 80 години. Наци режимите си приличт. Сърбите 8 години водиха война с останалите етноси от бивша Югославия - хървати, словенци и пр. Накрая на всички им писна и сърбите бяха турени на място.

Крим беше присъединен към Русия. Ще ми припомниш ли към коя държава беше присъединено Косово? Косово е населено от компактен етнос, който няма общо със сърбите. Ще може ли да ми кажеш кога възникнаха етносите "кримски", "лугански" и "донецки"?

С подобни на твоите "аргументи" и хитлеристка Германия е оправдавала нападенията над Судетите, над Франция, над Великобритания, Полша, както по подобен начин и СССР оправдава нападенията над Полша, Финландия, балтийските страни. Резултатът е известен.
Poseidon
Цитат(Shade @ 24/02/2022, 09:29) <{POST_SNAPBACK}>
Изглежда си антиваксър. Но дори ти ще разбереш защо, ако се появяват снимки от Украйна, подобни на тази снимка от Косово:
https://media.gettyimages.com/photos/kosova...09408?s=612x612

Българофил съм да повторя и ваксър - с две американски ваксини фазер от август лани - тоест съм умерен американофил...

това с ковчезите в Косово е ясно...а след 3сек търсене ще зария форума с разкъсани трупове от украински снаряди от така наречените ДНР И ЛНР ...

Молбата ми беше някой да разясни защо не е лошо да се ребри Белград с бомби, а е лошо да се ребри Киев? щото прогресивните ми приятели както и колегата Шаде

разясняват че имало жертви и геноцид в Сърбия...същото е и в източна Украйна...сепаратистите ги млати всяко правителство..

Е!?

изключително уместно загравие се е получило в тази тема в цялото нет пространство...поздравления към автора! ...
Стефи
Цитат(Hartmann @ 24/02/2022, 07:58) <{POST_SNAPBACK}>

Ужас! Не вярвах, че това е възможно. Откачен свят! sad.gif
trаnsalp

Не мога да го повярвам това. А на Путин му вярвах. Като знам хитростта на тези срещу него, очаквам изненади.
Ако е нападнал Украйна, това е безумие.
Poseidon
Цитат(Hartmann @ 24/02/2022, 09:37) <{POST_SNAPBACK}>
Сърбия беше помляна, по същата причина, по която беше помляна и Германия преди 80 години. Наци режимите си приличт. Сърбите 8 години водиха война с останалите етноси от бивша Югославия - хървати, словенци и пр. Накрая на всички им писна и сърбите бяха турени на място.

300% съгласен...защо 300? защото и аз и ти и Путин мислим така..това в цитата са преразказани съждения на Путин по отношение наци елементите в Украйна.
даже се ангажира лично да ги залови и предаде на съд ...там батальон Азов и прочие да не показвам видеото гледали сте го...

Цитат(Hartmann @ 24/02/2022, 09:37) <{POST_SNAPBACK}>
Крим беше присъединен към Русия. Ще ми припомниш ли към коя държава беше присъединено Косово? Косово е населено от компактен етнос, който няма общо със сърбите. Ще може ли да ми кажеш кога възникнаха етносите "кримски", "лугански" и "донецки"?

С подобни на твоите "аргументи" и хитлеристка Германия е оправдавала нападенията над Судетите, над Франция, над Великобритания, Полша, както по подобен начин и СССР оправдава нападенията над Полша, Финландия, балтийските страни. Резултатът е известен.

Косово е независима държава...независимостта им е гарнирана, тоест гарантирана с най-голямата американска военна база на Балканите
https://armymedia.bg/2018/03/16/%D0%B1%D0%B...80%D1%8A%D0%B1/
фактически скоро ще бъде присъединена към НАТО и ЕС ...разлики с Крим има...ама не са принципни...според мен де...

Това за етноса дето си го написал в Косово...е така...хубаво, а даваш ли си сметка по този аргумент какви реки от кръв може да потекат? даже у нас....линията Варна Смолян какво общо има с българския етнос? Ми дай да ги напраиме независима република Варосмолян...турските ни приятели ше боцнат една миропазваща военна база като тази в Косово...

в заключение ...пожелахме си го /прогресивния свят/ ...сега си го получаваме...не трябваше да се пипа НИЩО след ВСВ то затова се направи и ООН и прочие...да не се повтарят оня Ожас.... разорана Европа...

но реалностите го изискват - не се занасям...така се получи и в Ирак...няма кой да го остави Садамата да лудее ...да анексира Кувейт да лапне 60% от петрола и да направи ядрено оръжие...ребрене с 300 хил армия и до там!

Така ще е и с укри нацистите!

Силните силата ги задължава!

е подкараха наред и Сирия, но това вече е прекалено и не ни стигнаха силите на нас прогресивните...

но аз спирам да продавам мои стоки и на руснаци и на европейци и американци! това е мое лично ембарго заради несправедливостите ! Нека финала на този пост да е протестерски и проевропейски...
Hartmann
Цитат(Poseidon @ 24/02/2022, 10:06) <{POST_SNAPBACK}>
съждения на Путин по отношение наци елементите в Украйна

Кого точно нападнаха украинците преди/през 2014 и колко години воюваха? Поради каква причина беше атакувана Украйна през 2014 ?

Що се отнася до думи като "укро-фашисти" и "укро-нацисти" - съветвам те да се въздържаш от употребата им.
Poseidon
Цитат(Hartmann @ 24/02/2022, 10:16) <{POST_SNAPBACK}>
Кого точно нападнаха украинците преди/през 2014 и колко години воюваха? Поради каква причина беше атакувана Украйна през 2014 ?
Злите езици говорят че през 2014г там станал преврат...
Що се отнася до думи като "укро-фашисти" и "укро-нацисти" - съветвам те да се въздържаш от употребата им.

това с "наци режимите" го почна ти..... нацистки режим имало в Сърбия по думите ти и затова нали си получили заслуженото...
отцепване на територия и признаване за независима държава...след бомбене по мирни градове - това одобряваш...ок разбирам

аз не съм видял сръбски войник или доброволец със свастики и подобна символика...за някои украински организации това не може да се каже...демонстрират ги и ги носят открито...да не показвам...всеки е видял...

тоест поразясни на аудиториуята тези детайли, моля...най важното това организации подкрепяни ли са от украинското правителство или са нелегални?

щото знаеме ...колко по назад гледаш в историята ...толкова по напред ше видиш в бъдещето
wal
Не е първото прекрояване.Първо изчезна ГДР, след това Чехословакия се раздели на две независими държави.Появиха се Словения, Хърватска, Босна и Херцеговина.
Препратката с Косово не е коректна, защото първо имаше геноцид на албанци от сърбите и последваща намеса на НАТО.Ако го нямаше този геноцид Косово щеше да си бъде автономен окръг на Сърбия.
wal
Цитат

За сега са се снишили спазвайки заветите на Тодор Живков.Нямат все още спуснати никакви инструкции от руското посолство и за това си кротуват.
Стефи
Цитат(Poseidon @ 24/02/2022, 10:06) <{POST_SNAPBACK}>
Молбата ми беше някой да разясни защо не е лошо да се ребри Белград с бомби, а е лошо да се ребри Киев?

Русия и Щатите си приличат по това, че всяка страна си следва нейния си интерес - няма жертви, няма спасители, няма герои... Всичко се движи от икономическа изгода. Това така и не им стана ясно нито на русофилите ,нито на американофилите, които имат склонността да опоетизират и идеализират едната от тези две нации /произволно избрано по вкус и политически пристрастия/ и да демонизира и принижава другата, което показва елементарно екшън мислене от чернобял типа "този е добър - онзи е лош". Историята показва, че няма добри, всички са лоши, егоистични, меркантилни, не им пука за човешкия живот, щом стане въпрос за петрол, пари и власт.
Hartmann
Цитат(Poseidon @ 24/02/2022, 10:26) <{POST_SNAPBACK}>
това с "наци режимите" го почна ти..... нацистки режим имало в Сърбия по думите ти и затова нали си получили заслуженото...
отцепване на територия и признаване за независима държава...след бомбене по мирни градове - това одобряваш...ок разбирам

аз не съм видял сръбски войник или доброволец със свастики и подобна символика...за някои украински организации това не може да се каже...демонстрират ги и ги носят открито...да не показвам...всеки е видял...

тоест поразясни на аудиториуята тези детайли, моля...най важното това организации подкрепяни ли са от украинското правителство или са нелегални?

щото знаеме ...колко по назад гледаш в историята ...толкова по напред ше видиш в бъдещето

Изглежда не си разбрал/видял въпроса ми, затова ще го повторя:

Poseidon
Цитат(Hartmann @ 24/02/2022, 10:45) <{POST_SNAPBACK}>
Изглежда не си разбрал/видял въпроса ми, затова ще го повторя:

много добре разбирам... Правото на Силата е това...Крим Ирак Сърбия Сирия...
преварта в Киев...снайпериститте на мегданя...и прочие

не разбирам обаче как в Сърбия имало наци режим...а откровено нацистки организации в Украйна дето виждаме с очите си ни съветваш да се въздържаме от коментар...Ок разясни ни кое какво е ...
да кажеш че сърбите с най голямото партизанско движение срещу нацистите през ВСВ са били наци режим при Милочевиш !? е малко...как да кажа...нелепо...или не те разбирам нещо...

в заключение нека се огледаме в нашия интерес в ДНЕШНАТА ситуация ...залитанията в крайности...филствата за мен са неразбираеми...а изопачаването на фактите както с наци пинизите в Сърбия и Украйна АКО не изясниш какво имаш предвид ще го приема за злонамерена пропаганда
Hartmann
Цитат(Poseidon @ 24/02/2022, 10:55) <{POST_SNAPBACK}>
много добре разбирам...

Силно се съмнявам, че разбираш и 5% от случващото се. В Украйна има 5 броя АЕЦ, а освен това има неофициална информация, че страната разполага с т.нар. "мръсна бомба" и има много луди глави, които да я използват, при условие на тотална война. Путин също заплаши в пряк текст с ядрени удари. Тук отдавна не става дума за някаква Украйна, а за това, дали ще има или не Трета световна ядрена война. Моето мнение е, че това е абсолютно неизбежно. И преди да ми напишеш, че това не е възможно, първо помисли.

А, и още нещо - не си мисли, че аз съм против, тъкмо напротив, никак не съм против. smile.gif
Ask
Цитат(wal @ 24/02/2022, 10:34) <{POST_SNAPBACK}>
За сега са се снишили спазвайки заветите на Тодор Живков.Нямат все още спуснати никакви инструкции от руското посолство и за това си кротуват.

Ооо не. Не си кротуват. Русофилските хибридчици сега са особено активни, ако разгледаш други сайтове, направо са пощръклели. Тук е спокойно.
Радио Ереван

Не се кахъри.
Путин каза, че Русия не планира окупация на украински територии, но се застъпва за правото на народите на Украйна на самоопределение. "В нашите планове не влиза окупация на украински територии, ние на никого и нищо не се каним да налагане със сила", каза руският президент.
Poseidon
Цитат(Hartmann @ 24/02/2022, 11:08) <{POST_SNAPBACK}>
Силно се съмнявам, че разбираш и 5% от случващото се. В Украйна има 5 броя АЕЦ, а освен това има неофициална информация, че страната разполага с т.нар. "мръсна бомба" и има много луди глави, които да я използват, при условие на тотална война. Путин също заплаши в пряк текст с ядрени удари. Тук отдавна не става дума за някаква Украйна, а за това, дали ще има или не Трета световна ядрена война. Моето мнение е, че това е абсолютно неизбежно. И преди да ми напишеш, че това не е възможно, първо помисли.

А, и още нещо - не си мисли, че аз съм против, тъкмо напротив, никак не съм против. smile.gif

даже 5% да допуснеш че разбирам от случващото се днес е комплимент - не се бъзикам.
доста е сложновата ситиацията и има огромен поток дезинформация...
ЯО може да се ползва...защо допускаш че не допускам!? има фенове с аргумент че богатите си гледали богатствата и затова нали нямало да се лупаме с ЯО...
това са улавщини...естетсвено че може да се ползва - зависи...глобално не...няма причини...но тактически като тези в Япония навремето до 20Кт защо не...работи ок.
даже ще намеря разяснянията на инглиш - това е най хуманната операция на САЩ...нищо че са овъглили 200 хил души за секунда...и още толкова в Нагазаки...и Япония капитулира
ако не било така сухопътна операция в Япония ще даде 1млн жертви...
и ако погледнеш резон има...не се бъзикам

АЕЦите в Украйна кво отношение имат тук ? лоши руснаци ше ги думнат или лоши украинци ше ги думнат та да го натласкат на всички и на себе си ли?
мръсна бомба да речем в Москва може и да думнат...ще обезлюди един квартал ше почистят но ше им развърже ръцете...не ми се мисли...

Просто няма как да имаш такава сила и да търпиш да те мачкат...оооп оставяш се да загубиш излаз на Черно море...оооп оставяш се от Украйна да зависи колко газ да продаваш...оооопп...оставяш се дастане член на НАТО и да я снабдят с ЯО...
еми няма как...
и не не съм русофил...опитвам се хладно да разбера нещата...
trаnsalp

Възможно ли е, Русия да е влязла в новите независими територии, а Украйна да ги иска за себе си? Киев? Одеса? Не го вярвам
Hartmann
Цитат(Poseidon @ 24/02/2022, 11:24) <{POST_SNAPBACK}>
Просто няма как да имаш такава сила и да търпиш да те мачкат...

Добре, тогава, както казах и на друг участник преди 2 дни - ако имаш роднини или др близки хора, които обичаш - точно сега е моментът да им го кажеш. smile.gif
Buitenlander
Цитат(trаnsalp @ 24/02/2022, 10:36) <{POST_SNAPBACK}>
Възможно ли е, Русия да е влязла в новите независими територии, а Украйна да ги иска за себе си? Киев? Одеса? Не го вярвам

На холандските новини вярваш ли?

И къде е оня лайнар Стивито?
trаnsalp
Цитат(Buitenlander @ 24/02/2022, 11:43) <{POST_SNAPBACK}>
На холандските новини вярваш ли?

И къде е оня лайнар Стивито?

Истината не е толкова лесно да се види. Ще видим скоро.
Buitenlander
Цитат(trаnsalp @ 24/02/2022, 11:16) <{POST_SNAPBACK}>
Истината не е толкова лесно да се види. Ще видим скоро.

Кое точно не виждаш? Разбомбеното летище в Ивано-Франковск, който се намира на 1400км западно от отцепените територии? Или разрушенията в Одеса?
Тарабас
Мурзилките сте просто непоправими.
Путин и руснаците може човек да разбере, идиоти са, друго не могат.
Но вас мурзилките човек няма как да разбере.
trаnsalp
Цитат(Buitenlander @ 24/02/2022, 12:19) <{POST_SNAPBACK}>
Кое точно не виждаш? Разбомбеното летище в Ивано-Франковск, който се намира на 1400км западно от отцепените територии? Или разрушенията в Одеса?

Нагледал съм се на лъжи. Ако Путин лъже, толкова по-зле за него, но аз все още му вярвам. Не съм наясно с политиките. Просто вярвам на едни хора, а на други не.
Rat_in_the_house
От "Пустинна буря" насам, няма война, която да не е била предавана по медиите почти в реално време.
Вероятно ти прави впечатление, че тук нищо подобно не е налице. И винаги го правят двете страни-едните-за да покажат колко са силни, а по-слабите-за да покажат какви ужасни поражения понасят, без реално да има чак такива. Така беше даже в Сирия, където телевизионните екипи бяха буквално на първа линия, зад гърба на кюрдите. Тази част в момента се губи. Което повод да си задаваме доста въпроси. Самата идея, че в момента е почти невъзможно да се получи достоверна информация от район, в който се води война вече 7-8 години и за военни действия, които се очакват да започнат всеки момент в последните 3 месеца, трябва да те кара да си задаваш въпроси.
Стефи
Цитат(trаnsalp @ 24/02/2022, 12:28) <{POST_SNAPBACK}>
Нагледал съм се на лъжи. Ако Путин лъже, толкова по-зле за него, но аз все още му вярвам. Не съм наясно с политиките. Просто вярвам на едни хора, а на други не.

Путин и политиците, с които е в екип, се опитват да спасят нещо, отвличат вниманието от нещо. Това не е обмислено действие, това нападение е отчаян ход и не, не е Америка виновна, Русия е в криза, управлението на Путин е в криза, ударили са дъното, в Русия ще има промени, но за сметка на воюващите и от руска, и от украинска страна.
The_Purifier
Предлагам да обявим неутралитет и на 9-ти март тържествено да влезем в Народното събрание. Ще обявим България за анархистка република, а който се противопостави ще го пратим в Северна Македония да се прави на велик. grin.gif
ЕксГорски
Че Путин е идиот е ясно. Даже по някои сведения е сериозно болен и е решил "след мен потоп".
Обаче се питам : целият ли руски народ са идиоти. Няма ли кой да се противопостави на болния путински мозък?
Hartmann
Цитат(The_Purifier @ 24/02/2022, 14:05) <{POST_SNAPBACK}>
Предлагам да обявим неутралитет и на 9-ти март тържествено да влезем в Народното събрание. Ще обявим България за анархистка република, а който се противопостави ще го пратим в Северна Македония да се прави на велик. grin.gif

Специално за всички русофили-майтапчии - изявление на един друг лют русофил и майтапчия, на който вече не му е русофилско и смешно.

Милош Земан, русофил и президент на Чехия:

"Преди няколко дни казах, че русите не са си изгубили ума, че да нападнат Украйна... Извинявам се, не бях прав, признавам, че сгреших... Необходимо е да изолираме този лунатик и да се защитим от него не с думи, а с контретни мерки..."

https://hlidacipes.org/milos-zeman-odsoudil...sem-se-priznal/
The_Purifier
Цитат(Hartmann @ 24/02/2022, 14:13) <{POST_SNAPBACK}>
Специално за всички русофили-майтапчии - изявление на един друг лют русофил и майтапчия, на който вече не му е русофилско и смешно.

Милош Земан, русофил и президент на Чехия:

"Преди няколко дни казах, че русите не са си изгубили ума, че да нападнат Украйна... Извинявам се, не бях прав, признавам, че сгреших... Необходимо е да изолираме този лунатик и да се защитим от него не с думи, а с контретни мерки..."

https://hlidacipes.org/milos-zeman-odsoudil...sem-se-priznal/

Така като гледам, Кирчо първо тебе ще качи на самолета за Скопие.
vayu
Цитат(ЕксГорски @ 24/02/2022, 13:13) <{POST_SNAPBACK}>
Обаче се питам : целият ли руски народ са идиоти.

Да,целия народ са идиоти,и то алкохолизирани!
wal
Цитат
Няма ли кой да се противопостави на болния путински мозък?

Няма кой, Путин унищожи руската опозиция точно както Сталин изби дори и вътрешнопартийната си опозиция.
Rat_in_the_house
Имаше. Вече ги няма.
ЕксГорски
Днешните събития демонстрират абсолютната необходимост от НАТО!
Балтийските страни и Полша са сравнително подсигурени. До сега Финландия смяташе, че няма нужда да влиза в НАТО, но сега започва да се пита дали не трябва.

Имало е луд ефрейтор, сега има луд ... мaйор
Shade
Цитат(Poseidon @ 23/02/2022, 23:40) <{POST_SNAPBACK}>
Българофил съм да повторя и ваксър - с две американски ваксини фазер от август лани - тоест съм умерен американофил...

това с ковчезите в Косово е ясно...а след 3сек търсене ще зария форума с разкъсани трупове от украински снаряди от така наречените ДНР И ЛНР ...

Молбата ми беше някой да разясни защо не е лошо да се ребри Белград с бомби, а е лошо да се ребри Киев? щото прогресивните ми приятели както и колегата Шаде

разясняват че имало жертви и геноцид в Сърбия...същото е и в източна Украйна...сепаратистите ги млати всяко правителство..

Е!?

изключително уместно загравие се е получило в тази тема в цялото нет пространство...поздравления към автора! ...

Твърде многословен и разхвърлян си, което е индикация, че нямаш яснота по въпроса. Просто стреляш на дълга серия като картечница, заредена с пълна лента.
Това, което се случва дефакто е, че Русия се насочва да поеме по пътя да хапе ръката, която я храни. Ако роднините на убити руски войници започнат да си ги получават в чували, а гладът в Русия достигне непоносими нива в резултат на изолация от света и поради пренасочването на цялата икономика към поддръжката на запалена от Русия война, това може да се окаже началото на края на режима на Путин. Руснаците имат добър исторически опит с подобни кризи.
Shade
Цитат(trаnsalp @ 24/02/2022, 02:28) <{POST_SNAPBACK}>

Твоето е отчайващо. Нормално хората се интересуват и се образоват. Ти си избрал лесния път: да вярваш. "А, този познат ме излъга, прехвърлям вярата си към друг познат". smile.gif
ByBa
Цитат(Shade @ 24/02/2022, 17:11) <{POST_SNAPBACK}>
Твоето е отчайващо. Нормално хората се интересуват и се образоват. Ти си избрал лесния път: да вярваш. "А, този познат ме излъга, прехвърлям вярата си към друг познат". smile.gif

Нормално, Сянко, пак в твоя стил ни мислиш за простаци, пардон, за първолаци.

Тррябва да ти е ясно обаче, че тук пишат предимно твърди закостене/яли дъртаци prashchai grigorii.gif твърдо закостени...както и да се пише правилно.

За твое очудване обаче има такава вяра, непочиваща на религия, а на предпочитания, симпатии, близки, интереси или нещо друго в тоя ред.

Тая "вяра", която я гледам в образовани учени, военни, дипломати и други подобни, почти във всеки човек.

Въпреки знаенето, образоването и моженето, те са пристрастени с вярата си...но само на пръв поглед - ако погледнеш семейството им, работата им, печеленото, приятелите и най-вече интересите им.

Та да се върнем към най-същественото - интересите.

На мен ми е интересно едно: сляпи ли сте за войните, които е водила или води американската външна политика /с различни диригенти/ или само виждате един диктатор с палка, а на другите /има ги и са много по-лоши/ не чувате маршовата музика.

Нима не мислите...че има американски династиИ от президенти: Бушови, Клинтънови, Тръмповци със семейното си обкръжение, включително и Байдънчо, а сте се вторачили само в един не диктатор /както ви се вижда/, да отбележа, че е президент също...само не ме питайте как е избран и защо толко дълго е на върха.
trаnsalp
Цитат(Shade @ 24/02/2022, 16:11) <{POST_SNAPBACK}>

Ученето, образованието, фактите не означава, че ще повярваш.
Ще видим за Путин. Просто му вярвам. И не вярвам по принцип на противниците му. Политиката не ме интересува.
ByBa
Цитат(Poseidon @ 24/02/2022, 12:24) <{POST_SNAPBACK}>
това е най хуманната операция на САЩ...нищо че са овъглили 200 хил души за секунда...и още толкова в Нагазаки...и Япония капитулира
ако не било така сухопътна операция в Япония ще даде 1млн жертви...
и ако погледнеш резон има..

Добре че им го припомни!

Разговаряла съм с много американци и почти всички смятат тези атомни бомбардировки за правилни и хм"оправдани", защото по този начин слагали край на войната, тъй като ако не били те, Япония нямала да се предаде /или пък просто не искат да си признаят, че може и така да би станало/...а кой му мисли за ПОВЕЧЕТО жертви /може да се разбере двузначно това/, които би имало, ако войната продължи.
А също това било и ответ на нападението на пърл хърбър...с тази малка разлика, че едното е военна база, а другото - два нищо неподозиращи японски градове с хора и кучета.

Таа, това е от американската гледна точка - правилната!

А това, че ги е било яд на руснаците, че са изостанали в някои военни отношения, е друг въпрос...или на германците ги е било яд де, затова са си придърпали и германец в проекта Прогресивен Манхатън, пардон, къв беше там някакъв си забутан квартал.
Shade
Цитат(ByBa @ 24/02/2022, 06:54) <{POST_SNAPBACK}>
Нормално, Сянко, пак в твоя стил ни мислиш за простаци, пардон, за първолаци.

За твое очудване обаче има такава вяра, непочиваща на религия, а на предпочитания, симпатии, близки, интереси или нещо друго в тоя ред.

Тая "вяра", която я гледам в образовани учени, военни, дипломати и други подобни, почти във

На опита ти за спекулация с понятието "вяра" и кой какво мислел в рамките на тази категория, може да ти се възрази само с израз, извлечен от Вярата: "Ти го каза!" (Матей 26:25). smile.gif

А ако наистина вярваш, че имаш нещо да кажеш, най-добре е да се напънеш да го изложиш с две ясни стегнати изречения по същество.
vayu
Цитат(ByBa @ 24/02/2022, 15:54) <{POST_SNAPBACK}>
На мен ми е интересно едно: сляпи ли сте за войните, които е водила или води американската външна политика /с различни диригенти/ или само виждате един диктатор с палка, а на другите /има ги и са много по-лоши/ не чувате маршовата музика.

Америка е световния полицай,работата и е да раздава шамари.Повечето хора недолюбват полицайте,но колко от вас са навити да живеят в общество без полиция-т.е. в джунглата?
И друго-колко чужди територии е присъединила Америка?
Shade
Цитат(trаnsalp @ 24/02/2022, 07:06) <{POST_SNAPBACK}>
Ученето, образованието, фактите не означава, че ще повярваш.
Ще видим за Путин. Просто му вярвам. И не вярвам по принцип на противниците му. Политиката не ме интересува.

"От всеки, на когото много е дадено, много и ще се изисква" (Лука 12:48).
Вярвай си, няма лошо. Ако само толкова ти е дадено, не се изисква повече от теб. wink.gif
trаnsalp
Цитат(Shade @ 24/02/2022, 17:30) <{POST_SNAPBACK}>
"От всеки, на когото много е дадено, много и ще се изисква" (Лука 12:48).
Вярвай си, няма лошо. Ако само толкова ти е дадено, не се изисква повече от теб. wink.gif

Остави Библията / нищо не разбираш от нея/. Работата е много сериозна
Гледам новините, гледам и Путин, и все още много му вярвам. Лудост е да превзема и окупира Украйна, но просто му вярвам. Помиярите* срещу него да се окажат прави? Не мога да го повярвам.

Пп т.е. помията да се окаже истина
Rat_in_the_house
Руската армия е на територията на съседна държава, без дори да има формален повод за това и без да е изстрелян един патрон от украинска територия към тази на Русия. Колко по-ясно от това?
Проблемът там обаче е същия, какъвто ще го има и у нас, ако Русия ни нападне. Мацина и у нас, и в Украйна, всъщност са мотивирани да защитават страната си. А мотивацията е решаваща в такъв тип войни, в които се разчита на бързината. Дълга война, тип партизанска, върху територията на цяла Украйна, Русия не може да води. Никоя държава на света вече не може, ако няма сериозна местна подкрепа. Видя се в Чечня, Афганистан, Либия, Косово и къде ли не. Задържането на вражеска територия, дори при тотално числено и техническо превъзходство, много бързо се превръща в безцелно кръвопролитие за започналия го.
biggeorge
На 22 юни 1941 г. Нацистка Германия напада СССР, а не Украйна.
Стига с тая пропаганда. dry.gif

Защо съветваш това? rolleyes.gif
Какво ще се случи с русофилите, ако не си претеглят всяка една дума, която казват или пишат от този момент нататък?
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.