Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Два братски народа
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2
trаnsalp
Цитат(Ask @ 27/02/2022, 14:57) <{POST_SNAPBACK}>
Кое е това повече от бази? Какво имаш предвид?

Бази, които работят. Не само да правят учения и да влизат в близките цехове.
Виж, аз не се интересувам от всички тези работи, но е близко до ума, че всички войни се започват с бази.

Пп Сега чувам, че управниците ни "искали" да засилят военото присъствие у нас?! Луди ли са? Ще се бием с Русия ли? Ще бъдем поредния ръжèн на запада.
Ask
Цитат(trаnsalp @ 27/02/2022, 14:48) <{POST_SNAPBACK}>
Там е имало много повече от бази. Просто са прераснали в конфликти. Само да не стане същото и с нашите.
И пример

Сега видях линка ти. Това не са бази, а лагери, които в кой да е момент могат да бъдат бързо вдигнати. Опъването на всяка палатка не означава база. Оставам с впечатлението, че не знаеш ли какво е база?
trаnsalp
Цитат(Ask @ 27/02/2022, 15:01) <{POST_SNAPBACK}>
Сега видях линка ти. Това не са бази, а лагери, които в кой да е момент могат да бъдат бързо вдигнати. Опъването на всяка палатка не означава база. Оставам с впечатлението, че не знаеш ли какво е база?

Пише "бази". Без бази, война не се прави. Ако потърся ще намеря списък с базите в тези страни преди войните.
Ето кои имат бази в Сирия.
Rat_in_the_house
Аз нямах предвид пари в бюджета, директно.
Ask
Цитат(Rat_in_the_house @ 27/02/2022, 15:09) <{POST_SNAPBACK}>
Аз нямах предвид пари в бюджета, директно.

ОК!
ЕксГорски
Цитат(trаnsalp @ 27/02/2022, 14:45) <{POST_SNAPBACK}>
Тук пише друго.

406.gif
Ask
Цитат(trаnsalp @ 27/02/2022, 15:08) <{POST_SNAPBACK}>
Пише "бази". Без бази, война не се прави. Ако потърся ще намеря списък с базите в тези страни преди войните.
Ето кои имат бази в Сирия.

Може да се пишат разни неща. Журналистите не се славят с прецизността и познанията си. В повечето случаи, целта им е въздействат емоционално на публиката, не познавателно. Знанието и разума са безпристрастни, не са емоция.
trаnsalp
Цитат(ЕксГорски @ 27/02/2022, 15:15) <{POST_SNAPBACK}>
406.gif

Защо се смееш? Естествено, че сме славяни.

Пп това новото"нормално" ви е размътило главите и на по-старите. biggrin.gif
Радио Ереван
Цитат(trаnsalp @ 27/02/2022, 14:45) <{POST_SNAPBACK}>
Тук пише друго.

Абе то до преди време и аз така си мислех, ама се оказа друго. Славяни няма. Това име е измислено от руски историци през 18 век.

https://www.youtube.com/watch?v=guBaXY26wxY
trаnsalp
Цитат(Ask @ 27/02/2022, 15:19) <{POST_SNAPBACK}>
Може да се пишат разни неща. Журналистите не се славят с прецизността и познанията си. В повечето случаи, целта им е въздействат емоционално на публиката, не познавателно. Знанието и разума са безпристрастни, не са емоция.

Ето ти информация за американските бази по света и в годините.
Ask
Цитат(trаnsalp @ 27/02/2022, 15:00) <{POST_SNAPBACK}>
Виж, аз не се интересувам от всички тези работи, но е близко до ума, че всички войни се започват с бази.
Щом пишеш трябва да се интересуваш. Иначе, по-добре да не пишеш.
Пп Сега чувам, че управниците ни "искали" да засилят военото присъствие у нас?! Луди ли са? Ще се бием с Русия ли? Ще бъдем поредния ръжèн на запада.

Да, това е добро решение, което обаче е малко закъсняло. И изобщо не означава, че ще се бием с Русия или че ще бъдем нечий ръжен. Това е за нашата собствена сигурност, особено в сегашната ситуация.
Аз съм "за" американска база в България и щеше да стане преди 20 години,ако едни лигльовци не провалиха всичко.
trаnsalp
Цитат(Ask @ 27/02/2022, 15:26) <{POST_SNAPBACK}>
Да, това е добро решение, което обаче е малко закъсняло. И изобщо не означава, че ще се бием с Русия или че ще бъдем нечий ръжен. Това е за нашата собствена сигурност, особено в сегашната ситуация.
Аз съм "за" американска база в България и щеше да стане преди 20 години,ако едни лигльовци не провалиха всичко.

В момента ми е интересно. Казах, че по принцип не ми е интересно.
Имаме 4 бази.
trаnsalp
Цитат(Радио Ереван @ 27/02/2022, 15:24) <{POST_SNAPBACK}>
Абе то до преди време и аз така си мислех, ама се оказа друго. Славяни няма. Това име е измислено от руски историци през 18 век.

https://www.youtube.com/watch?v=guBaXY26wxY

Ами да. И аз трябва да повярвам?
Радио Ереван
Цитат(trаnsalp @ 27/02/2022, 15:19) <{POST_SNAPBACK}>
Защо се смееш? Естествено, че сме славяни.

Пп това новото"нормално" ви е размътило главите и на по-старите. biggrin.gif

Не сме. Ето още нещо по въпроса.

https://www.actualno.com/actualno/lyjata-ch...ews_558446.html
Ask
Цитат(trаnsalp @ 27/02/2022, 15:24) <{POST_SNAPBACK}>
Ето ти информация за американските бази по света и в годините.

Е и? Това с какво ме опровергава? Нали точно това ти казвам и аз? Пак да го повторя, навсякъде където има американски бази има просперитет и спокойствие. Погледни още веднъж хубавичко картата.
trаnsalp
Цитат(Ask @ 27/02/2022, 15:30) <{POST_SNAPBACK}>
Е и? Това с какво ме опровергава? Нали точно това ти казвам и аз? Пак да го повторя, навсякъде където има американски бази има просперитет и спокойствие. Погледни още веднъж хубавичко картата.

Втората или третата картинка показва базите през 96 год. И в Сирия и в Ирак ги има. И спокойно ли им беше?
Ask
Цитат(trаnsalp @ 27/02/2022, 15:28) <{POST_SNAPBACK}>
В момента ми е интересно. Казах, че по принцип не ми е интересно.
Имаме 4 бази.

Това са безмозъчни глупости. Що ги повтаряш? В България нямаме нито една американска база. А би трябвало да има.
trаnsalp
Цитат(Радио Ереван @ 27/02/2022, 15:29) <{POST_SNAPBACK}>
Не сме. Ето още нещо по въпроса.

https://www.actualno.com/actualno/lyjata-ch...ews_558446.html

Новото "нормално". Човек без памет и корени, какво го очаква? Не се било споменавало за славяни, значи не е имало казва Божидар. Ами то и хомосапиенс не се споменава. Измислиха го последните години. Значи е нямало.
trаnsalp
Цитат(Ask @ 27/02/2022, 15:37) <{POST_SNAPBACK}>
Това са безмозъчни глупости. Що ги повтаряш? В България нямаме нито една американска база. А би трябвало да има.

Аааа?! Не го очаквах точно от теб. Ти беше един от разумните тук. Объркан съм. Не знам какво да ти отговоря. За мен е новина, че нямаме американски бази. Значи базата покрай Ново село примерно не е американска?
Ask
Цитат(trаnsalp @ 27/02/2022, 15:41) <{POST_SNAPBACK}>
Аааа?! Не го очаквах точно от теб. Ти беше един от разумните тук. Объркан съм. Не знам какво да ти отговоря. За мен е новина, че нямаме американски бази. Значи базата покрай Ново село примерно не е американска?

Погледни кой ги пише. В Уикито всеки може да пише каквото му хрумне, според пристрастията и емоциите си. Ти наистина и представа си нямаш какво е база.
trаnsalp
Цитат(Ask @ 27/02/2022, 15:45) <{POST_SNAPBACK}>
Погледни кой ги пише. В Уикито всеки може да пише каквото му хрумне, според пристрастията и емоциите си. Ти наистина и представа си нямаш какво е база.

И на предния линк бяха показани базите.
Ask
Цитат(trаnsalp @ 27/02/2022, 15:51) <{POST_SNAPBACK}>
И на предния линк бяха показани базите.

Хе, хе,хе. Казах ти, внимавай с журналистическите описания. Точките не показват истинското определение за база. Може да ги наричат така, защото име по-лесно в писането. Всяко стъпване на войнишки ботуш, където и да било не го заплюва като база.
Ask
Цитат(Buitenlander @ 27/02/2022, 14:35) <{POST_SNAPBACK}>
Що, на ти още един, от руска медия и международния червен кръст. Нещо за 3500 руски трупа неизвозени говорят.
https://echo.msk.ru/news/2986131-echo.html

В ариегарда на руската армия има мобилни крематориуми, за да не са връщат трупове в чували и ковчези, и така да се избегне психологическия ефект върху руското население.
Buitenlander
Цитат(Ask @ 27/02/2022, 15:21) <{POST_SNAPBACK}>
В ариегарда на руската армия има мобилни крематориуми, за да не са връщат трупове в чували и ковчези, и така да се избегне психологическия ефект върху руското население.

Знам, имам близки на първа линия. Говорим за тела основно на десантниците, до които руснаците нямат достъп.
Ask
Цитат(Buitenlander @ 27/02/2022, 17:46) <{POST_SNAPBACK}>
Знам, имам близки на първа линия. Говорим за тела основно на десантниците, до които руснаците нямат достъп.

3500 е много сериозна цифра и то само за 2 дни. Ако украинцие продължават така, значи все още нищо не е изгубено.
Shade
Цитат(vayu @ 27/02/2022, 00:25) <{POST_SNAPBACK}>
Всъшност какво ще рече "братски народи"?Често се чува,че с руснаците сме били братски народи и ми е звучало винаги странно това.

Няма нищо странно в това. Беше изяснено още по време на съветското робство. Тогава отбелязвахме, че братя ти създава онзи, който ти е ебал майката.
Още от тогава наричаха (под сурдинка, разбира се.) русофилите копелета smile.gif
Shade
Цитат(lati1960 @ 27/02/2022, 03:26) <{POST_SNAPBACK}>
Да оставим миналото
Русия беше притисната, та кажете - какво трябваше те да сторят?

Добре, да оставим миналото.
Нали уж се кълнеш, че всичките ти прогнози се сбъдват? Направи тук и сега поредната проницателна прогноза.

Като мост между минало, настояще и бъдеще, Русия трябваше през последните 30 години се е интегрирала успешно икономически и политически с развития свят, за сметка на милитаристичната параноя и авторитарната изолация.
Ако сме свидетели на повторение на Кримската война отпред 170 години, има надежда Русия най-сетне да се присъедни към лоното на цивилизацията. Този народ е наистина стойностен, но с много лош късмет. Исторически вечно е бил мачкан от диктатура и тирания, задържащи развитието му.
Ask
Цитат(trаnsalp @ 27/02/2022, 15:33) <{POST_SNAPBACK}>
Втората или третата картинка показва базите през 96 год. И в Сирия и в Ирак ги има. И спокойно ли им беше?

Хайде, ето какво означава военна база. Територията върху която се разполага една база е под юрисдикцията, например на САЩ, ако е американска. В нея са в сила федералните закони на САЩ (не българските) и със забит флаг на САЩ. Базите се строят за постоянно пребиваване на военния състав: жилищни сгради, болница(не лазарет), училище, концертна зала, столови с кухни, жилищни къщи за командирския състав (защото са там със семействата си), магазини, ресторанти, служебни и помощни сгради, цялостна инфрастуктура, вътрешен транспорт и т.нат. с всички удобства за постоянно обитаване. Един малък град.
Т.нар. четири "американски" бази са на българска територия, под българска юрисдикция, под български флаг и изобщо не отговарят на условията за постоянна военна база. Там не живее никой постоянно. Стават само за кратковременни бойни тренировки и учения.
Разбра ли сега?
trаnsalp
Цитат(Ask @ 27/02/2022, 18:38) <{POST_SNAPBACK}>
Хайде, ето какво означава военна база. Територията върху която се разполага една база е под юрисдикцията, например на САЩ, ако е американска. В нея са в сила федералните закони на САЩ (не българските) и със забит флаг на САЩ. Базите се строят за постоянно пребиваване на военния състав: жилищни сгради, болница(не лазарет), училище, концертна зала, столови с кухни, жилищни къщи за командирския състав (защото са там със семействата си), магазини, ресторанти, служебни и помощни сгради, цялостна инфрастуктура, вътрешен транспорт и т.нат. с всички удобства за постоянно обитаване. Един малък град.
Т.нар. четири "американски" бази са на българска територия, под българска юрисдикция, под български флаг и изобщо не отговарят на условията за постоянна военна база. Там не живее никой постоянно. Стават само за кратковременни бойни тренировки и учения.
Разбра ли сега?

Даа. Точно това пишело на базите в Бг. Коментирано е изрично. Дори беше проблем, че го пишело само на английски, но ще го преживеем.
Ask
Цитат(trаnsalp @ 27/02/2022, 19:17) <{POST_SNAPBACK}>
Даа. Точно това пишело на базите в Бг. Коментирано е изрично. Дори беше проблем, че го пишело само на английски, но ще го преживеем.

Ами то има всякакви идиоти - и полезни, и безполезни. Решил някой да се натегне и се осрал. Но де юре и де факто американски бази в България няма.
trаnsalp
Цитат(Ask @ 27/02/2022, 19:21) <{POST_SNAPBACK}>
Ами то има всякакви идиоти - и полезни, и безполезни. Решил някой да се натегне и се осрал. Но де юре и де факто американски бази в България няма.

За първи път го чувам. Трябва да игнорирам всички факти, които сочат друго.
Ask
Цитат(trаnsalp @ 27/02/2022, 19:43) <{POST_SNAPBACK}>
За първи път го чувам. Трябва да игнорирам всички факти, които сочат друго.

Зависи от къде си събираш фактите. Ако четеш сайтовете на русофилските организацци и НПО-та ще намериш това, което ти харесва, а не това което е. На тях това им е работата, да пръскат фейкове. Обясних ти подробно какво означава военна база. Ти ми отговаряш: ама то пише друго. Какво не разбра?
trаnsalp
Цитат(Ask @ 27/02/2022, 20:47) <{POST_SNAPBACK}>
Зависи от къде си събираш фактите. Ако четеш сайтовете на русофилските организацци и НПО-та ще намериш това, което ти харесва, а не това което е. На тях това им е работата, да пръскат фейкове. Обясних ти подробно какво означава военна база. Ти ми отговаряш: ама то пише друго. Какво не разбра?

Не разбрах, че американските бази у нас не са американски. Все пак ще знам, че има и такива мнения. Какво ли не може да прочете човек по форумите.
Ask
Цитат(trаnsalp @ 27/02/2022, 21:01) <{POST_SNAPBACK}>
Не разбрах, че американските бази у нас не са американски. Все пак ще знам, че има и такива мнения. Какво ли не може да прочете човек по форумите.

Хайде сега, щом настояваш на твоето,, дали ще можеш да представиш аргументите си, че в България има американски бази.
trаnsalp
Цитат(Ask @ 27/02/2022, 21:08) <{POST_SNAPBACK}>
Хайде сега, щом настояваш на твоето,, дали ще можеш да докажеш, че в България има американски бази.

Не. Безмислено ми е да доказвам, каквото и да било. По принцип съм така. Не доказвам и не се доказвам. На всеки е според вярата.
Въпросът е да свидетелстваме, кое, как виждаме. Доста е!
Ask
Цитат(trаnsalp @ 27/02/2022, 21:11) <{POST_SNAPBACK}>
Не. Безмислено ми е да доказвам, каквото и да било. По принцип съм така. Не доказвам и не се доказвам. На всеки е според вярата.
Въпросът е да свидетелстваме, кое, как виждаме. Доста е!

Ами тогава се аргументирай.
trаnsalp
Цитат(Ask @ 27/02/2022, 21:15) <{POST_SNAPBACK}>
Ами тогава се аргументирай.

Приемам, че няма бази у нас. Разбрах мнението ти. За мен това е достатъчно. И в Сирия, Виетнам, Либия, Ирак е нямало.
Ask
Цитат(trаnsalp @ 27/02/2022, 21:23) <{POST_SNAPBACK}>
Приемам, че няма бази у нас. Разбрах мнението ти. За мен това е достатъчно. И в Сирия, Виетнам, Либия, Ирак е нямало.

Не бе, има. Но защо ги наричаш американски, а не натовски или български, например?
trаnsalp
Цитат(Ask @ 27/02/2022, 21:56) <{POST_SNAPBACK}>
Не бе, има. Но защо ги наричаш американски, а не натовски или български, например?

А да, натовски се водеха. Те явно са различни от американските.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.