И други преинтересни събития са се случвали на 03.03.
Брест-Литовският мирен договор например.
Hartmann
01/03/2022, 21:39
И други преинтересни събития са се случвали на 03.03.
Брест-Литовският мирен договор например.
Е, това вече може да празнуваме.
trаnsalp
01/03/2022, 21:55
Знам, знам, с русофилите е така. Но аз съм търпелив.

Каращи роувър може да са нацисти. Каращи лада, москвич и запорожци - може да са нацисти.
Обясни ми за евреите - откога евреите станаха нацисти?
Слооочаино, някой даде линк преди малко. Имало е такъв нациски отряд в Германия.

Това, че са гонени от нацистите, не означава, че не могат да бъдат такива! Дали го разбираш? Нацизмът, далеееч не гони само евреите! Те са просто едни от гонените.
Пп и аз не знаех, че имало такъв отряд, нооо...съдба. Научих го точно преди въпроса ти.
Hartmann
01/03/2022, 23:58
Слооочаино, някой даде линк преди малко. Имало е такъв нациски отряд в Германия.

Това, че са гонени от нацистите, не означава, че не могат да бъдат такива! Дали го разбираш? Нацизмът, далеееч не гони само евреите! Те са просто едни от гонените.
Пп и аз не знаех, че имало такъв отряд, нооо...съдба. Научих го точно преди въпроса ти.
Добре, сега да изясним - в какво се състои нацизма на евреина Зеленски?
trаnsalp
02/03/2022, 00:05
Добре, сега да изясним - в какво се състои нацизма на евреина Зеленски?
Пооодъъържа нацисти! Това е. Индиректно ли, нарочно ли, не знам. Подведен, излъган, не знам. И лично, ако ме питаш, не е никакъв нацист. Просто е слаб, зависим управник, при който се развива нацизмът и дори ядрено оръжие може да се внесе. Но той е отговорен за това, което става в страната.
Hartmann
02/03/2022, 00:14
Пооодъъържа нацисти! Това е. Индиректно ли, нарочно ли, не знам. Подведен, излъган, не знам. И лично, ако ме питаш, не е никакъв нацист. Просто е слаб, зависим управник, при който се развива нацизмът и дори ядрено оръжие може да се внесе. Но той е отговорен за това, което става в страната.
Къде се намират поддържаните от евреина Зеленски нацисти? Колко са на брой? Какви точно нацистки пинизи са извършили?
trаnsalp
02/03/2022, 10:02
Къде се намират поддържаните от евреина Зеленски нацисти? Колко са на брой? Какви точно нацистки пинизи са извършили?
Ее, не. Безмислено е да доказвам. Естественно, че има. Гарантирам ти.
Чети за батальоните на азов примерно. В крайна сметка ще повярваш според сърцето си.
Hartmann
02/03/2022, 10:30
Ее, не. Безмислено е да доказвам. Естественно, че има. Гарантирам ти.
Чети за батальоните на азов примерно. В крайна сметка ще повярваш според сърцето си.
Добре, четем: "Azov initially formed as a volunteer militia
on 5 May 2014"
И така, сега да си припомним какво се случи малко преди месец май 2014, което може да е довело до формирането на батальона. Имаш ли идеи?
trаnsalp
02/03/2022, 10:40
Добре, четем: "Azov initially formed as a volunteer militia on 5 May 2014"
И така, сега да си припомним какво се случи малко преди месец май 2014, което може да е довело до формирането на батальона. Имаш ли идеи?
Ааа, значи има? Сега го оправдаваме?
Hartmann
02/03/2022, 10:41
Ааа, значи има? Сега го оправдаваме?
Какво има? Кого оправдаваме?
trаnsalp
02/03/2022, 10:43
Какво има? Кого оправдаваме?
Нацисти. Нали за това говорехме.
Hartmann
02/03/2022, 10:59
Нацисти. Нали за това говорехме.
За създаването на Азов знам от създаването му през 2014. Въпросът е - защо Азов и другите добробати бяха създадени именно през май-юни 2014. Какво се случи малко преди това, че нещо не се сещам?
trаnsalp
02/03/2022, 11:02
За създаването на Азов знам от създаването му през 2014. Въпросът е - защо Азов и другите добробати бяха създадени именно през май-юни 2014. Какво се случи малко преди това, че нещо не се сещам?
Направи се референдум и се анексира Крим. Е, те не са могли да го преживеят. Иииии нацизъм е отговорът?
Hartmann
02/03/2022, 11:06
Направи се референдум и се анексира Крим. Е, те не са могли да го преживеят. Иииии нацизъм е отговора?
А, да, в Крим имаше референдум под миролюбивите автоматни дула на миролюбивата магучая.
А в Луганск и в Донецк какво имаше?
trаnsalp
02/03/2022, 11:21
А, да, в Крим имаше референдум под миролюбивите автоматни дула на миролюбивата магучая.
А в Луганск и в Донецк какво имаше?
Не е така, разбира се. Проруски са настроени тези области. Иии голяма част от Украйна.
Hartmann
02/03/2022, 11:42
Не е така, разбира се. Проруски са настроени тези области. Иии голяма част от Украйна.
Не разбрах - какво е имало в Донецка и Луганска област?
trаnsalp
02/03/2022, 12:08
Не разбрах - какво е имало в Донецка и Луганска област?
Проруски са настроени там хората, но няма как да го знаеш. Други са ти източниците.
Hartmann
02/03/2022, 14:30
Проруски са настроени там хората, но няма как да го знаеш. Други са ти източниците.
Ако направим допитване в Калининград (Кьонигсберг) дали жителите му искат да се върне в границите на Германия, като съответно ще получат германски стандарт на живот - колко ли ще гласуват против?
Ако в Донецк и Луганст е имало проруски настроени, какво им е пречело да стегнат куфарите и да заминат за Русия?
trаnsalp
02/03/2022, 15:38
Ако направим допитване в Калининград (Кьонигсберг) дали жителите му искат да се върне в границите на Германия, като съответно ще получат германски стандарт на живот - колко ли ще гласуват против?
Ако в Донецк и Луганст е имало проруски настроени, какво им е пречело да стегнат куфарите и да заминат за Русия?
Ами в крайна сметка, не е възможно всеки жител да си прави държава. Някои може и това да искат. И какво правим? Така са държавите. Мен ме интересува преди всичко двойния аршин.
Hartmann
02/03/2022, 16:27
Ами в крайна сметка, не е възможно всеки жител да си прави държава. Някои може и това да искат. И какво правим? Така са държавите. Мен ме интересува преди всичко двойния аршин.
Не си прочел добре изглежда. Аз не написах всеки жител да си прави държава. Написах да се проведе референдум за присъединяване на Калининградска област (Кьонигсберг ) към Германия с всички произтичащи промени в стандарта на живот. Какво лошо видя в това?
trаnsalp
02/03/2022, 16:32
Не си прочел добре изглежда. Аз не написах всеки жител да си прави държава. Написах да се проведе референдум за присъединяване на Калининградска област (Кьонигсберг ) към Германия с всички произтичащи промени в стандарта на живот. Какво лошо видя в това?
Че не става и само с питане. Ако питат Пловдив / примерно/ искат ли да стане американски и всички поискат? Явно и си има някакви закони дали да питат.
Да се придържаме към видимо двойният аршин. За изясняване на ситуацията нямаме необходимата информация. За двойните мерки обаче имаме.
Hartmann
02/03/2022, 16:34
Че не става и само с питане. Ако питат Пловдив / примерно/ искат ли да стане американски и всички поискат? Явно и си има някакви закони дали да питат.
Да се придържаме към видимо двойният аршин. За изясняване на ситуацията нямаме необходимата информация. За двойните мерки обаче имаме.
В Крим освен питане (референдум) какво още имаше?
trаnsalp
02/03/2022, 16:36
В Крим освен питане (референдум) какво още имаше?
Беше тръгнал нанякъде и той.
Причините за референдуми, присъединяване, отцепване, операции и т.н са различни. И за да не обсъждаме света, нека не забравяме, че нацисти и атомни бомби няма да се допуснат. Явно за населението не може да се разберем. Явно, че руснаците са го тероризирали. Ами все тая. Нацизъм и атомна бомба няма как да стане просто. Не и при Путин. При Елцин можеше. Сега кажи, какво не разбра.
Hartmann
02/03/2022, 19:08
Беше тръгнал нанякъде и той.
Причините за референдуми, присъединяване, отцепване, операции и т.н са различни. И за да не обсъждаме света, нека не забравяме, че нацисти и атомни бомби няма да се допуснат. Явно за населението не може да се разберем. Явно, че руснаците са го тероризирали. Ами все тая. Нацизъм и атомна бомба няма как да стане просто. Не и при Путин. При Елцин можеше. Сега кажи, какво не разбра.
Всичко ми е съвсем ясно. Русия бомбардира Украйна, защото в Украйна е нацистка. А украинскиа нацизъм се прояви когато Украйна поиска да си върне териториите, заграбени от Русия. Мисля, че това напълно изчерпва въпроса.
trаnsalp
02/03/2022, 19:13
Всичко ми е съвсем ясно. Русия бомбардира Украйна, защото в Украйна е нацистка. А украинскиа нацизъм се прояви когато Украйна поиска да си върне териториите, заграбени от Русия. Мисля, че това напълно изчерпва въпроса.
Докато виждаш само Русия като нашественик над украйнското мирно население, нищо не може да ти се изясни. Но другото е неудобно за тезата ти. Придържай се към официалната западна версия.
И с ковида се случи същото. В много лъжи ги хванах. Сега като знам за " войната" колко лъжат, значи и за всичко преди нея е така.
Hartmann
02/03/2022, 19:21
Докато виждаш само Русия като нашественик над украйнското мирно население, нищо не може да ти се изясни. Но другото е неудобно за тезата ти.
Кое е другото? Да не съм пропуснал момента, когато Украйна е нападнала Русия, бомбардира градовете и или е откъснала парче от територията и?
trаnsalp
02/03/2022, 19:40
Кое е другото? Да не съм пропуснал момента, когато Украйна е нападнала Русия, бомбардира градовете и или е откъснала парче от територията и?
Не. Няма как. Невъзможно и е. Поне засега, но тооочно беше тръгнала за атомно оръжие. Е, да Путин трябва да убеди всички, че е така, което е пропуснал да направи.
Нооо както и да е за бъдещите бомби
До момента нападаше само руски граждани. И пак Путин пропусна да убеди света, че е така.
И сега, като не искат да повярват, какво да прави?
Пп заради всички лъжи на запада, истински се настроих за Русия. / направо си се учудвам/ Омръзнаха ми цирковете им още с ковида.
Hartmann
02/03/2022, 20:37
тооочно беше тръгнала за атомно оръжие (Украйна)
Аз пък съм чувал точно обратното - че Украйна е имала хиляди ядрени ракети, които обаче доброволно предала. Но вероятно съм се объркал нещо.
Сега ти ще дадеш точни и ясни документи, в подкрепа на тезата, че Украйна "беше тръгнала за атомно оръжие" преди Русия да откъсне от нея Крим, Донецк и Луганск, т.е. преди 2014 година. Чакам.
trаnsalp
02/03/2022, 20:42
Аз пък съм чувал точно обратното - че Украйна е имала хиляди ядрени ракети, които обаче доброволно предала. Но вероятно съм се объркал нещо.
Сега ти ще дадеш точни и ясни документи, в подкрепа на тезата, че Украйна "беше тръгнала за атомно оръжие" преди Русия да откъсне от нея Крим, Донецк и Луганск, т.е. преди 2014 година. Чакам.
Аз не доказвам нищо. Слооочаино, точно днес един познат ми заговори за размяна на атомни оръжия на Украйна, срещу територията и. Това е било! Така щото към момента там няма.
Няма как Русия да допусне атомно оръжие под носа си в ръцете на нацисти. Ако искаш я разбирай. Може би не е достатъчно демократично за теб?
Много демократични станахте нещо. Защитавате нацисти, ама без грам неудобство? / или ги защитавате ...ма с отвращение?/
Hartmann
02/03/2022, 23:14
Аз не доказвам нищо. Слооочаино, точно днес един познат ми заговори за размяна на атомни оръжия на Украйна, срещу територията и. Това е било! Така щото към момента там няма.
Няма как Русия да допусне атомно оръжие под носа си в ръцете на нацисти. Ако искаш я разбирай. Може би не е достатъчно демократично за теб?
Много демократични станахте нещо. Защитавате нацисти, ама без грам неудобство? / или ги защитавате ...ма с отвращение?/
Демократично, недемократично, вашата е свършена.
trаnsalp
03/03/2022, 08:09
Демократично, недемократично, вашата е свършена.

Зеленски не е от нашите.
Пп между другото, дали разбра, че и жертвите имат вина понякога? Дори и в изнасилване!
Hartmann
03/03/2022, 08:34
Абе чакай да питам, че да не забравя - "спецоперацията" на "спецоператора" вече почти била приключила, верно ли?
trаnsalp
03/03/2022, 09:06
Абе чакай да питам, че да не забравя - "спецоперацията" на "спецоператора" вече почти била приключила, верно ли?

Точно така. Киев е обграден отвсякъде
Hartmann
03/03/2022, 09:40
Точно така. Киев е обграден отвсякъде
Според Рассия24, нали?

Ама според тях той и вчера беше обргаден. Хващам бас, че и утре ще бъде.
trаnsalp
03/03/2022, 09:57
Според Рассия24, нали?

Ама според тях той и вчера беше обргаден. Хващам бас, че и утре ще бъде.

Точно така. Водят се преговори.
Hartmann
03/03/2022, 10:34
Точно така. Водят се преговори.
Ъхъ, то и вчера се водиха.
lati1960
03/03/2022, 11:18
Ми ще ти кажа защо. Като използвам чиста математика, понеже дървени кратуни като твойта не знаят какво е туй родолюбие, патриотизъм, национални интереси и единство на нацията. Затова:
Колко чужди граждани в познатата ни история са дали живота си за българската свобода и държавност?
Само през руско-турската война от 1878-79-та в нашите земи са оставили костите си над 135 000 руски момчета, млади мъже и войничета! Давам ти време да осмислиш тази цифра и да се засрамиш!
Колко американци са дали живота си за България? Зеро, 0, кръгла нула!
Колко британци? Зеро, 0, кръгла нула!
Колко французи? Зеро, 0, кръгла нула!
Колко германци? Зеро, 0, кръгла нула!
Списъкът с днешните ни "съюзници" е дълъг, но нулата стои под него, категорично!
Нещо повече. Част от османските генерали през тази война са френски, германски и британски евреи!Точно на 3 март Русия подписва поражението на Османската империя по свободата на България в границите на националното ни обединение, каквото никога повече след това не сме имали! Русия прави това! Само че. Кои и защо ревизират същото на Берлинския конгрес? Ми същите, на които днес такива предатели като теб целувате подметките за шепа злато - британците, германците, французите, въобще великият Запад, на който се подлагате и днес. Същото продължава и в Ньой, след Първата световна, когато същите български "доброжелатели" ни свеждат територията точно до една човешка длан, страхувайки се от мощта и силата на българския дух и идеали. През Втората световна е същото, няма нужда да напомням кои ни бомбиха столицата, и другите ни големи градове, избивайки мирни жители нямащи нищо общо с решенията на тези, които вкараха страната ни в Третия Райх! Днес пак тези правят същото в Украйна, стоварвайки всичко върху човека и държавника, на който трябва да благодарят не само за газта, горивата и останалото, но и за търпението, че още ги има, щото той можеше с едно натискане на червеното копче да ги изтрие от лицето на земята! Безумци!
Ти това няма да го разбереш. Ти си търгаш, по душа. И не само ти. Това се нарича продажност, за временни ползи. В дългосрочни обаче, води до погиването на такъв народ, който се е изродил от сбор на продажни подлоги търгувайки националните идеали и дух за шепа долари и евро! Много бих искал да ви кажа на такива: Засрамете се! Пред паметта на тези руски момчета, загинали да не носите чалми и до днес, но се съмнявам, че ще го сторите. Такива сте срам за България, но, каквото и да говорите и правите, от народната памет няма да изтриете неразрушимата връзка между нашия и руския народ! Запомнете го това! Щото то няма цена и не се купува с долари. Това е кръвната връзка на брат с брата, която нищо на този свят не може да унищожи. Напразно се напъвате такива. Жалки сте!
---------------------
Впреки призивите на такива национални предатели, днес в цяла България се празнува националния празник, вкл. на Шипка, в Плевен, и навсякъде. Само да напомня, че за освобождаването единствено на Плевен са загинали над 30 000 руски войници, генерали и офицери! Също, че в тази война не става дума за руски имперски интереси, обратното, защото в нея участват активно дори близките до царския дом деца, роднини като част от офицерския и генералски състав, някои от които не се завръщат обратно! Това е чиста проба саможертва за един бартски славянски народ! И никой не може да изтрие това от историята и паметта на българите! Объркали сте се някои. Сега можеш да си отвориш инфо от празника на Шипка днес, и да видиш, че там няма никакви баби, дядовци и гадни стари комунисти, напротив, пълно е с млади хора, довели децата и внуците си, за да знаят Истината кой ни е освободил, и на кого и кои дължим новата си история като държава и народ. Същото е навсякъде в страната. Така че заври си лъжите и пропагандата знаеш къде, и, ако още имаш някаква капчица съвест и чест, можеш да се засрамиш. Макар да се съмнявам.
Buitenlander
03/03/2022, 11:24
Само през руско-турската война от 1878-79-та в нашите земи са оставили костите си над 135 000 руски момчета, млади мъже и войничета! Давам ти време да осмислиш тази цифра и да се засрамиш!
Баси лъжеца си
Цялата руска армия е 185000 души, загиналите на Балканския фронт са 11905.
https://bg.wikipedia.org/wiki/Руско-т...(1877_–_1878)Абе, ти извини ли се на Байдън, че го клеветеше?
lati1960
03/03/2022, 11:39
Баси лъжеца си
Цялата руска армия е 185000 души, загиналите на Балканския фронт са 11905.
https://bg.wikipedia.org/wiki/Руско-т...(1877_–_1878)Абе, ти извини ли се на Байдън, че го клеветеше?
Писах му специално, на Байдън. Също да очаква нов 6 януари, той си знае кога и къде.
А на теб - заври си постовете към мен... е, знаеш къде. Ти си зъл, нечестен и лош човек, клеветник и неблагодарник, така че повече няма да се занимавам с теб. Не се хаби!
------------------
Само на входа на Плевенската панорама съм чел, че загиналите при обсадата на Плевен са над 31 000 руски и над 4 000 румънски войници, генерали и офицари, отделно българските доброволци и цивилно население.
Дали са 135 000 или 11 905, или друга цифра, са руснаци, не американци и западняци.
На които ходи да целуваш таковата, за шепа кинти! Да ти е сладко!
Buitenlander
03/03/2022, 11:42
Писах му специално, на Байдън. Също да очаква нов 6 януари, той си знае кога и къде.
А на теб - заври си постовете към мен... е, знаеш къде. Ти си зъл, нечестен и лош човек, клеветник и неблагодарник, така че повече няма да се занимавам с теб. Не се хаби!
------------------
Само на входа на Плевенската панорама съм чел, че загиналите при обсадата на Плевен са над 31 000 руски и над 4 000 румънски войници, генерали и офицари, отделно българските доброволци и цивилно население.
Дали са 135 000 или 11 905, или друга цифра, са руснаци, не американци и западняци.
На които ходи да целуваш таковата, за шепа кинти! Да ти е сладко!
Забравих да ти кажа, от тези 11905 , повече от половината са украинци, финландци, румънци
Байдън, като джентълмен прости ли ти дивотиите, които изписа тук по негов адрес?
lati1960
03/03/2022, 12:14
Забравих да ти кажа, от тези 11905 , повече от половината са украинци, финландци, румънци
Байдън, като джентълмен прости ли ти дивотиите, които изписа тук по негов адрес?
На Байдън му пука за мен, колкото и на мен за него. Не че ще му се размине, като му дойде времето, и на кликата зад него, на която служи. Въпрос на време и една друга Справедливост, която користолюбци като теб не разбират.
Иначе, предатели и продажни подлоги винаги е имало в човешката история, още повече в родната ни българска. Не е необходимо да напомням съдбата на Ботев, Левски, Бенковски, Вапцаров, както на хилядите знайни и незнайни борци за българско самосъзнание, народност и държавност. За жалост днес надделяха наследниците на предателите и подлогите, което доведе Родината ни почти до разпад и тотално съсипване. Като наследник на последните ти би трябвало да се засрамиш, не че ще. Видно е.
А за родната ни свобода може да са загинали и 11 човека, но СА РУСНАЦИ! Да, има доброволци и от Румания и Финландия, благодарност и на тях! Дай да видим колко американци, британци, французи и германци умряха за българската свобода!
---------------------
Ти си един хитър лукав тарикат, който отклонява същината на въпросите в детайлите, за да омаловажи Истината по тях. Не че ти се получава, жалък си. Но си е твоя работа. Приключих с теб.
Buitenlander
03/03/2022, 12:22
На Байдън му пука за мен, колкото и на мен за него. Не че ще му се размине, като му дойде времето, и на кликата зад него, на която служи. Въпрос на време и една друга Справедливост, която користолюбци като теб не разбират.
Иначе, предатели и продажни подлоги винаги е имало в човешката история, още повече в родната ни българска. Не е необходимо да напомням съдбата на Ботев, Левски, Бенковски, Вапцаров, както на хилядите знайни и незнайни борци за българско самосъзнание, народност и държавност. За жалост днес надделяха наследниците на предателите и подлогите, което доведе Родината ни почти до разпад и тотално съсипване. Като наследник на последните ти би трябвало да се засрамиш, не че ще. Видно е.
А за родната ни свобода може да са загинали и 11 човека, но СА РУСНАЦИ! Да, има доброволци и от Румания и Финландия, благодарност и на тях! Дай да видим колко американци, британци, французи и германци умряха за българската свобода!
---------------------
Ти си един хитър лукав тарикат, който отклонява същината на въпросите в детайлите, за да омаловажи Истината по тях. Не че ти се получава, жалък си. Но си е твоя работа. Приключих с теб.
Не разбрах, признаваш че насправедливо клевети един месец Байдън тук и се разкайваш , или ?
А, да, в битката за Шипченския проход редом с българското опълчение се бият 35-ти Брянски и 36-ти Орловски пехотни полкове от Полтавска област , Украйна. Това винаги е било публична информация. Сега Путин засипва с бомби внуците им. А жалки подлоги като теб, му търсят оправдание. Мизерник.
trаnsalp
03/03/2022, 14:47
....Сега Путин засипва с бомби внуците им. ....
Buitenlander
03/03/2022, 15:00
В момента, точно сега, има обявена въздушна тревога на територията на Полтавска област. Кое не ти е ясно?
trаnsalp
03/03/2022, 15:19
В момента, точно сега, има обявена въздушна тревога на територията на Полтавска област. Кое не ти е ясно?
Не ми е ясно, какво означава? Има големи сражения ли?
Buitenlander
03/03/2022, 15:34
Не ми е ясно, какво означава? Има големи сражения ли?
Руските самолети стрелят с бомби и крилати ракети по градовете, а внуците на участниците в Шипченската битка седят навряни в бомбоубежищата и мазетата. Така по-ясно ли ти е?
trаnsalp
03/03/2022, 15:40
Руските самолети стрелят с бомби и крилати ракети по градовете, а внуците на участниците в Шипченската битка седят навряни в бомбоубежищата и мазетата. Така по-ясно ли ти е?

Моля ти се, не мъ занимавай с глупости. Вярваш ли го? Оправят си двора хората, че са се навъдили
плевели.
Американците няма как да се радват от цялата работа.
А руснаците въртят постоянно опровержения на цялата информационна война, която се води.
Buitenlander
03/03/2022, 15:44
Моля ти се, не мъ занимавай с глупости. Вярваш ли го? Оправят си двора хората, че са се навъдили
плевели.
Американците няма как да се радват от цялата работа.
Ми не знам дали вярвам, говоря по телефона с хора в мазетата. Но ти си безнадежден случай.
trаnsalp
03/03/2022, 15:48
Ми не знам дали вярвам, говоря по телефона с хора в мазетата. Но ти си безнадежден случай.
Кажи им да не се правят на нацисти и герои. Операцията не е срещу тях.
Представям си, колко са им промити мозъците.
Наистина ли мислят, че руснаците ще ги избият?
Сега даваха едно украинско момиче. Баща и се обажда. Казва и, че бомба го е заровила, но русите го изровили и пратили в болница. Цял е, здрав. Плачат и двамата. /от радост/