Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Факти за 3-ти март
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3
Hartmann
3-ти март беше специално избран, след като се вида, че 9-ти септември вече няма да върви. За да се напомня на робите кой е господаря, в изпълнение на заръките на граф Игнатиев.

"Ние трябва да превърнем българското население [а също така арменското и гръцкото] в послушно оръдие на руската политика."
Граф Н. Игнатиев, Записки 1875-1878, стр 42, Издателство Отечествен фронт, 1985

Граф Игнатиев е единият човек, който подписва Сан Стефанския мирен договор. Другите двама са турци. Българи не присъстват при подписването на този документ.

Колко от вас са чели Сан Стефанския договор в оригинал? Да, аз съм го чел, руския държавен архив го публикува.

1-во - това не е договор, а "прелиминарен", т.е. "предварителен договор". Купували ли сте имоти? Ако да - тогава знаете какво е предварителен договор. Този договор е парцал, който никого с нищо не задължава.

2-ро. Абсолютно е сигурно, че преди Сан Стефано Русия се договаря с Австро-унгарската империя да не се допусне създаването на голяма българска държава. Сан Стефано е изпълнението на този подъл замисъл - подхвърляне на морков пред българите, като предварително е било договорено, че тоя морков никога няма да бъде получен.

И 3-то - когато (ако) прочетете тоя прелиминарен договор, ще установите, че България там е упомената в точка... не, не в 1-ва точка, не и във 2-ра. България е спомената мимоходом в 6-та точка. Този договор има толкова отношение към свободата на България, колкото автомобила Жигули е руска машина (както всички знаем, това беше италиански Фиат).

Въпросът тогава е - да, защо трябва да го празнуваме?
trаnsalp
Цитат(Hartmann @ 01/03/2022, 00:08) <{POST_SNAPBACK}>
3-ти март беше специално избран, след като се вида, че 9-ти септември вече няма да върви. За да се напомня на робите кой е господаря, в изпълнение на заръките на граф Игнатиев.

"Ние трябва да превърнем българското население [а също така арменското и гръцкото] в послушно оръдие на руската политика."
Граф Н. Игнатиев, Записки 1875-1878, стр 42, Издателство Отечествен фронт, 1985

Граф Игнатиев е единият човек, който подписва Сан Стефанския мирен договор. Другите двама са турци. Българи не присъстват при подписването на този документ.

Колко от вас са чели Сан Стефанския договор в оригинал? Да, аз съм го чел, руския държавен архив го публикува.

1-во - това не е договор, а "прелиминарен", т.е. "предварителен договор". Купували ли сте имоти? Ако да - тогава знаете какво е предварителен договор. Този договор е парцал, който никого с нищо не задължава.

2-ро. Абсолютно е сигурно, че преди Сан Стефано Русия се договаря с Австро-унгарската империя да не се допусне създаването на голяма българска държава. Сан Стефано е изпълнението на този подъл замисъл - подхвърляне на морков пред българите, като предварително е било договорено, че тоя морков никога няма да бъде получен.

И 3-то - когато (ако) прочетете тоя прелиминарен договор, ще установите, че България там е упомената в точка... не, не в 1-ва точка, не и във 2-ра. България е спомената мимоходом в 6-та точка. Този договор има толкова отношение към свободата на България, колкото автомобила Жигули е руска машина (както всички знаем, това беше италиански Фиат).

Руснаците сме ги видели на практика. Няма нужда от думи. Какво да изброявам. Луди хора. Слепи. Отрекли се от всичко безродници. По-добре не ме четете, че ще вземете да се хвърлите в някоя пропаст, ако разберете истината за себе си. Съжалявам ви донякъде. Което няма да ми попречи да ви отговарям подобаващо, де,
Русия си гледа интересите. Няма да ни легне от братска любов. Но не е добре да забравяме и предаваме толкова бързо. Добре е да бъдем поне малко верни. Веднага обръщаме палачинката според "файдата". /много умно било да се водиш от "файдата"/
D-rA
Цитат(Hartmann @ 01/03/2022, 00:08) <{POST_SNAPBACK}>

Това не е въпрос, а гледна точка - 1/6 млн. или повече от 1 ца към 6 млн.Нямаш насилствие да го празнуваш, но защо питаш като "ние"... sunbathing.gif
Rat_in_the_house
Отговорът е "по силата на традицията". Че самата дата трети март няма някакъв особен смисъл, е ясно за всеки, прочел някоя и друга книга на тема история, след учебника за средното училище. И това няма отношение към въпроса кой точно е победил турците през 1878-а. При този формат на фактите, е все тая кой е.Лондоският договор, допълващ Санстефанския, остава засекретен чак до 50-те години на миналия век.
Иначе български представител няма на нито едно от трите споразумения, уреждащи статута на България. Нито на Санстефанския, нито на Лондонския, нито на Берлинския.
The_Purifier
Цитат(D-rA @ 01/03/2022, 00:40) <{POST_SNAPBACK}>
Това не е въпрос, а гледна точка - 1/6 млн. или повече от 1 ца към 6 млн.Нямаш насилствие да го празнуваш, но защо питаш като "ние"... sunbathing.gif

Защото е художествен герой, нещо като Алиса в Страната на чудесата.
Poseidon
Темата е интересна...и винаги ме е озадачавала в смисъл че съм българин и не разбирам множеството българи...

какво точни искаме ние:

Руско турска война 1977г Русия иска да овладее Босфора ние сме по турска власт и тази война е в нашинтерес...дотука бъркам ли нещо?

Събитията ясно как стават в историята /дайте линк моля да прочета Сан Стефанския договор в оригинал не сум го чел, но колегата е поосветлил основни точки/

Ок КАКВО точно иска днес БГ главата:

Русия дава 130 000 жервти в тази война или колко бяха че и по това се спори/ и отблъсква еди колко си отоман империята на Изток с нашето опулчение разбира се...Ок

След това БГ главата явно си представя че е редно да ни поканят на една софра и казват :

-Вижте сега, изтегляме се напълно НИКАКВО влияние няма да остане наше ! На преговорите с Търция няма да има наши офицери и дипломати само Ваши представители от всички прослойки - революционери храбри и малко БГ овчари с потурите ама изберете грамотни да мое да четат -

Ако нещо имате проблем ще пратиме ОЩЕ 200 000 армия да ви помага и ВЕДНАГА се изтегляме и ви оставяме да се развивате ЛИБЕРТА.

Ебаси изненадата обаче .... не става така ЗАПАЗВАТ влияние тук...!? А какво требваше да стане я кажете???

да ни платят репарации че са си позволили да опушат с барут прекрасната ни Родина тия нахалници...

...ами да ги бяхме спрели на Дунав с опълчението и после с бърз марш да прогоним турските паши зад Босфора деба...
не сме го направили...

Тогава !?

Аз от цялата истерия на крайните рософоби не мога да разбера сърдити ли са таят ли гарес на Русия, че ни е газил територията през 1978г

или в доказано най-неадекватния народ след перуанците днес си представя това горното:

...НЯКОЙ си дава 130 000 жертви и после ти дарява свобода ...изтегля се незабавно като преди това просто изпровожда най-коравите БГ опълченци на преговорите с Турция а не присустват сами...от скоромност, а в последствие нефт там ресърси ако може ПОВЕЧЕ и даром да е......не е зле и рускини да ни пращат да се забавляваме...

И ЗНАЕТЕ ЛИ - даже тази сюреална картинка да стане факт - ПАК ще има БГ добичета които ще са недоволни...абе КОЛКО ни пращат неща и помагат тия мърши бе - трябва да е двойно

В заключение нас Господ ни пази...такава неземна неадекватност и тъпоча ни обладва , че ако не е Бог...логически такова стълпотвотрение от малоумници би требвало да не съществува
Бай Ганьо
Цитат(Poseidon @ 01/03/2022, 09:21) <{POST_SNAPBACK}>
В заключение нас Господ ни пази...такава неземна неадекватност и тъпоча ни обладва , че ако не е Бог...логически такова стълпотвотрение от малоумници би требвало да не съществува

Само това беше достатъчно.
Що си губИ времето за другото! grin.gif
Hartmann
Цитат(Poseidon @ 01/03/2022, 09:21) <{POST_SNAPBACK}>
Русия дава 130 000 жервти в тази война или колко бяха че и по това се спори/

-----
Цитат:
Загубите на Русия в руско-турската война от 1877-78 година са представени в документ, наречен

„Военно-медицински отчет по Дунавската армия за войната с Турция 1877-1878 гг.“

От горния документ става ясно, че според официални руски източници убитите в сражения в руско-турската война от 1877-78 гг са 11 905 (единадесет хиляди деветстотин и пет) души.

Освен това в отчета са указани и следните загуби:

1360 души загинали при нещастни случаи;
5121 души изчезнали безследно;
49104 души умрели от болести.

Общо загуби: 67490 души.

Връзка към документа онлайн: https://archive.org/details/b20416477_002

https://docarchive.wordpress.com/2016/03/23...%d0%b0-1877-78/
Rat_in_the_house
И...това какво общо има с датата трети март?
trаnsalp
Цитат(Rat_in_the_house @ 01/03/2022, 10:23) <{POST_SNAPBACK}>
И...това какво общо има с датата трети март?

Когато искаме да я махнем / господарят ще ни помилва/ от девет кладенеца вода ще донесем. Ето това е общото. Отвсякъде се вижда, че трябва да се махне.
Rat_in_the_house
Не трябва да се махне, а да се промени. Крайно нужно е да си изясниш историческата фактология около тази дата. В Уики, между другото, има много подробна статия за това.
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B5%...%B8%D0%B3%D0%BE

За мен е правилен подходът на гърците. Те имат за национален празник 25 март-денят в който избухва въстанието през 1821 г.
Аналог на тази дата при нас е 20 април 1876 г.- денят на избухването на Априлското въстание.
trаnsalp
Цитат(Rat_in_the_house @ 01/03/2022, 10:46) <{POST_SNAPBACK}>
Не трябва да се махне, а да се промени. Крайно нужно е да си изясниш историческата фактология около тази дата. В Уики, между другото, има много подробна статия за това.
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B5%...%B8%D0%B3%D0%BE

За мен е правилен подходът на гърците. Те имат за национален празник 25 март-денят в който избухва въстанието през 1821 г.
Аналог на тази дата при нас е 20 април 1876 г.- денят на избухването на Априлското въстание.

Идеята на празниците е да помним някои неща. Какво значение имат подробностите в цялата работа?
Poseidon
Цитат(Бай Ганьо @ 01/03/2022, 09:59) <{POST_SNAPBACK}>
Само това беше достатъчно.
Що си губИ времето за другото! grin.gif

Mоже би ме разбираш неправилно, че и аз като лумпените все крякам срещу нещо...
Ми не ... опитвам се да мисля и се вижда /според мен/ че ще се минава през Чистилището wavetowel2.gif тук в Европа ЦЯЛА ЕВРОПА! ...бая се оядохме...поизкривихме основни понятия...приемаме в ЕС освен араби и нацисти официално скоро ще е ...
Не знам още ли си в ЮАР...жив и здрав! ...тука предстоят изпитания...неизбежно необходимо логични са ...не знам кой прав кой криви кое е несправливо, но така ще е ...
няма друг начин...ето - организации с откровено нацистка символика и философия се създава в една държава - друга държава праща войска за да ги ликвидира просто да ги ликвидира...
в европа на това казваме фашизъм!?!?!? и приемаме държавата с такива наци образования в ЕС...мда...Чистилище Само през Чистилището ще се мине и то тотално в стара европа ...и кой остане...
за да не мешаме темите ама те се преливат една в друга поради актуалните актуалности...бих подкрепил Украйна в лично качество даже бих им пратил пари е така помощ, но само ако забранят наци организациите на територията си.
Ама точно това и руснаците правили казват - денацифицираме Украйна ама принудително с огън... и като се замисля какво стана... излизам...Путинист фашист , който обаче громи фашаги но е фашист.... а не съм путинист...
видиш ли каква е обърквация...впрочем като по 3ти март кашата е същата
Hartmann
Цитат(trаnsalp @ 01/03/2022, 10:27) <{POST_SNAPBACK}>
Когато искаме да я махнем / господарят ще ни помилва/ от девет кладенеца вода ще донесем. Ето това е общото. Отвсякъде се вижда, че трябва да се махне.

По-горе дадох руски официален документ, от който се вижда, че "убитите в сражения са 11 905 души". Заедно със забегналите и починалите от болести - около 67 500 души.

В тази бройка има етнически финландци, етнически украинци, етнически хървати, етнически поляци, етнически румънци и т.н.

Сега кажи - как да наречем страна, която твърди, че жертвите от една война са в пъти повече от реалните? И как да наречем страна, която държи, че етническия състав на жертвите е монолитен, само от един етнос?
trаnsalp
Цитат(Hartmann @ 01/03/2022, 11:18) <{POST_SNAPBACK}>
По-горе дадох руски официален документ, от който се вижда, че "убитите в сражения са 11 905 души". Заедно със забегналите и починалите от болести - около 67 500 души.

В тази бройка има етнически финландци, етнически украинци, етнически хървати, етнически поляци, етнически румънци и т.н.

Сега кажи - как да наречем страна, която твърди, че жертвите от една война са в пъти повече от реалните? И как да наречем страна, която държи, че етническия състав на жертвите е монолитен, само от един етнос?

Те документи за липсата на турско робство и кланета извадиха, че това ли ще им е проблем. Току-що даваха по тв за руската освободителна война. Кръстоносците са ни освободили. При Никопол. Руснаците само дошли да оберат лаврите.
Вярваш ли го наистина, че в освобождаването на България са убити само 10000 руснака? И въобще, какво значение има? Ако ни освободят без жертви, по-малка ли е заслугата им? w00tbrows.gif
Rat_in_the_house
Огромно. Местят акцента и дават поле за спекулации като тая с "руските братя-освободители", създавайки напълно погрешното впечатление, че тогавашната Руска империя има нещо общо с днешна Русия и дори по-скоро със СССР.
В действителност, Империята се е простирала върху твърде общирни територии, като е набирала войници от всички тях. Финландският полк е добре известен. Също и огромната бройка войници, набрани от района на Измаил (днешна Украйна). Има даже и от Азия (до Плевен е намерен автентичен японски меч, но няма никакви данни за военната част на човека, който го е притежавал).
Poseidon
Благодарая за инфото!
Не бях виждал тоз документ...ок дават 11 900 жертви и какво? не те разбирам...
да кажат:
-Дадохме много малко жертви и сега се срамуваме и напускаме моментално България...на преговорите с Турция да заминат Кочо, Рачо и Геленчо от село Краводер...и както се договорят така...а ако нещо пак ви трябваме бийте ни една телеграма ще помагаме агейн...нашата мечта е да помагаме на България...за това живеем
чао...благодаря за вниманието...

иначе че преувеличават и прoчие на това му се казва пропаганда в своя полза и не е осъдително...всеки го прави...ако бях лумпеняга щах да те питам КАК да наречем държава която лупа мирния град Багдат с тактически ракети и стратегически бомбарировачи B1B?
Но няма да питам...нямаше друг начин тогава и го разбирам това добре...за разлика от наследниците на котленските овчари /с това понятие обобщавам крайните лумпени у нас/
Hartmann
Цитат(trаnsalp @ 01/03/2022, 11:26) <{POST_SNAPBACK}>
Те документи за липсата на турско робство и кланета извадиха, че това ли ще им е проблем.

Отново четем внимателно:

Това е официален документ, публикуван през 1886 година от имперското военно издателство в Петербург.

Този документ може да се прочете онлайн - той е стотици страници. Разгледай го внимателно, малко е трудно за фалшификация: https://archive.org/details/b20416477_002

Бай Ганьо
Путин направи грешка. Огромна грешка.
Ако искаше да се справя с нацистите в Украйна, не това беше начина.
Но стореното сторено.
Не можем да променим историята.
Той ще остане в нея като агресор и то жалък агресор.
Hartmann
Цитат(Poseidon @ 01/03/2022, 11:32) <{POST_SNAPBACK}>
иначе че преувеличават и прoчие на това му се казва пропаганда в своя полза и не е осъдително

Така ли? Я да видим войната на Америка против Ирак за освобождаването на Кувейт - там с каква бройка американците завишиха жертвите си?

И когато една държава "преувеличава" в пъти броя на жертвите си с пропагандна цел - защо това "не е осъдително"? Да им ръкопляскаме ли?
trаnsalp
Цитат(Rat_in_the_house @ 01/03/2022, 11:28) <{POST_SNAPBACK}>
Огромно. Местят акцента и дават поле за спекулации като тая с "руските братя-освободители", създавайки напълно погрешното впечатление, че тогавашната Руска империя има нещо общо с днешна Русия и дори по-скоро със СССР.
В действителност, Империята се е простирала върху твърде общирни територии, като е набирала войници от всички тях. Финландският полк е добре известен. Също и огромната бройка войници, набрани от района на Измаил (днешна Украйна). Има даже и от Азия (до Плевен е намерен автентичен японски меч, но няма никакви данни за военната част на човека, който го е притежавал).

Те и американците набират войници от цял свят, но никой не им отнема заслугите за водените войни.
Rat_in_the_house
За нивото на военната техника от онова време, цифрата е напълно реална. Оръдията са превозвани с волски впрягове, а водеща на бойното поле все още е била кавалерията. В Кримската война, която е много по-продължителна и по-тежка, жертвите от руска страна се оценяват на под 150 хиляди общо.Като пак има изчезнали, загинали от болести и т.н. Автоматичното оръжие още не е съществувало. Пределът на ефективност на един войник в пехотата не е надхвърлял десетина изстрела в минута. Артилеритя е трябвало да се разглобява, за да бъде пренасяна.
Poseidon
Цитат(Hartmann @ 01/03/2022, 11:37) <{POST_SNAPBACK}>
Така ли? Я да видим войната на Америка против Ирак за освобождаването на Кувейт - там с каква бройка американците завишиха жертвите си?

И когато една държава "преувеличава" в пъти броя на жертвите си с пропагандна цел - защо това "не е осъдително"? Да им ръкопляскаме ли?

пусни тема моля...ще е интересна...и актуално съпоставителна с днешното време ...Войните в Ирак са две...първата Буш баща не завърши /защото е мек като Путин и не подкара Багдат както сина си Буш младши както се полага... с изумителна плътност на огъня...има кадри ше те стреснат гарантитрам ти ...цивилни сгради квартали ги направика на путка!
Ако Буш младши пазеше мирните жители като сега Путин /той и затова ще загуби - тази работа става само с вихрен огън без оглед на последствията... войната в ирак ще е и днес...

а да осъждаме някой за пропаганда...не знам , мен ама половината сват отива в затвора
trаnsalp
Цитат(Rat_in_the_house @ 01/03/2022, 11:41) <{POST_SNAPBACK}>
За нивото на военната техника от онова време, цифрата е напълно реална. Оръдията са превозвани с волски впрягове, а водеща на бойното поле все още е била кавалерията. В Кримската война, която е много по-продължителна и по-тежка, жертвите от руска страна се оценяват на под 150 хиляди общо.Като пак има изчезнали, загинали от болести и т.н. Автоматичното оръжие още не е съществувало. Пределът на ефективност на един войник в пехотата не е надхвърлял десетина изстрела в минута. Артилеритя е трябвало да се разглобява, за да бъде пренасяна.

Това има единствено значение за репарациите. И със сигурност са ни натоварили здраво. Ноооо свободата е безценна.
trаnsalp
Цитат(Бай Ганьо @ 01/03/2022, 11:36) <{POST_SNAPBACK}>
Но стореното сторено.

Много трудна операция. Явно за десет години не е успял по друг начин.
Все пак никой не отчита, че се пазят хората.
Бай Ганьо
Ако не е успял, вдига бялото знаме, или иска помощ.
Така се прави, а не с рогата напред като онези, на които не иска да подръжава.
Сега е един от тях.
Poseidon
Цитат(Бай Ганьо @ 01/03/2022, 11:36) <{POST_SNAPBACK}>
Но стореното сторено.

ама като кажеш А трабва да кажеш и Б...

кой е начина приятелю? с декларации НЕ на НАЦИЗМА!

не ме разбирай като раша пропагандист , но тяхната точка е :

, че до 2 години Украйна щяла да се снабди с ядрени бомби с американска помощ /а и укрите са много грамотни технически и могат/ и това щяло да е ядрено-нацистки кол в гъза на Москва...забит с приятелските чувства на САЩ. az takovata.gif

не знам помниш ли операцията на Израел в Иран с 4ри ф16 как разбиха ядрената им програма точно с бомби и тази операция е образец изучава се във военните академии 1982ра ли беше ...НЯМА как да допуснат това евреите...а Русия да се остави....хм...

ми избраха начин да спрат това....верен или не ще видим...Ок вероятно е пропаганда и искат да завладеят Европа като почнат с Украйна...и там прочие анализи...
не знам...
trаnsalp
Цитат(Бай Ганьо @ 01/03/2022, 12:09) <{POST_SNAPBACK}>
Ако не е успял, вдига бялото знаме, или иска помощ.
Така се прави, а не с рогата напред като онези, на които не иска да подръжава.
Сега е един от тях.

Така стана.
нищ по дух
Цитат(Hartmann @ 01/03/2022, 11:34) <{POST_SNAPBACK}>
Отново четем внимателно:

Това е официален документ, публикуван през 1886 година от имперското военно издателство в Петербург.

Този документ може да се прочете онлайн - той е стотици страници. Разгледай го внимателно, малко е трудно за фалшификация: https://archive.org/details/b20416477_002

Каквито и официални документи да се представят заслепените няма да повярват, благодаря Ви за линка, преди години го бях показвал същия документ, но ме оплюха, че не било вярно!
Ето още за тогавашното време:
https://desebg.com/knigi/3499-2018-03-04-19-05-16
Hartmann
Цитат(Poseidon @ 01/03/2022, 11:50) <{POST_SNAPBACK}>
Ако Буш младши пазеше мирните жители като сега Путин

Да, разбира се, ето как Путин пази мирното население:

trаnsalp
Цитат(Hartmann @ 01/03/2022, 12:26) <{POST_SNAPBACK}>
Да, разбира се, ето как Путин пази мирното население:

И това ли се отрича? Естествено, че ще има и жертви, но не е тръгнал с ракетите.
Този блок го въртят пооостоянно. Толкова ли няма и друго за 6 дни " война"?
trаnsalp
Цитат(нищ по дух @ 01/03/2022, 12:25) <{POST_SNAPBACK}>
Каквито и официални документи да се представят заслепените няма да повярват, благодаря Ви за линка, преди години го бях показвал същия документ, но ме оплюха, че не било вярно!
Ето още за тогавашното време:
https://desebg.com/knigi/3499-2018-03-04-19-05-16

Всеки намира документи и факти според сърцето си.
Hartmann
Цитат(trаnsalp @ 01/03/2022, 12:41) <{POST_SNAPBACK}>
Всеки намира документи и факти според сърцето си.

Отдавна съм наясно, че русофила ще каже сто пъти на черното - бяло - само и само да оправдае престъпленията на Русия. Това обаче няма да ви помогне - нито на вас, русофилите, нито на Русия.
Hartmann
Цитат(trаnsalp @ 01/03/2022, 12:38) <{POST_SNAPBACK}>
И това ли се отрича? Естествено, че ще има и жертви, но не е тръгнал с ракетите.
Този блок го въртят пооостоянно. Толкова ли няма и друго за 6 дни " война"?

Който оправдава престъпленията сам става престъпник. А всеки престъпник ще получи заслуженото.

https://www.youtube.com/watch?v=2M182AXq9tM
trаnsalp
Цитат(Hartmann @ 01/03/2022, 12:46) <{POST_SNAPBACK}>
Отдавна съм наясно, че русофила ще каже сто пъти на черното - бяло - само и само да оправдае престъпленията на Русия. Това обаче няма да ви помогне - нито на вас, русофилите, нито на Русия.

Не е добро това, но явно е нямало друг начин,
trаnsalp
Цитат(Hartmann @ 01/03/2022, 12:50) <{POST_SNAPBACK}>
Който оправдава престъпленията сам става престъпник. А всеки престъпник ще получи заслуженото.

https://www.youtube.com/watch?v=2M182AXq9tM

Да и аз така мисля, но гледам, че в Сърбия, Либия и т.н. някак си нямаше престъпления.
Hartmann
Цитат(trаnsalp @ 01/03/2022, 12:53) <{POST_SNAPBACK}>
Да и аз така мисля, но гледам, че в Сърбия, Либия и т.н. някак си нямаше престъпления.

Напротив, Милошевич и няколко други престъпници от висок ранг бяха хванати и съдени от Международния трибунал. После бяха съдени и по-дребни.
trаnsalp
Цитат(Hartmann @ 01/03/2022, 12:57) <{POST_SNAPBACK}>
Напротив, Милошевич и няколко други престъпници от висок ранг бяха хванати и съдени от Международния трибунал. После бяха съдени и по-дребни.

Милошевич беше еквивалент на Зеленски в случая.
Hartmann
Цитат(trаnsalp @ 01/03/2022, 12:58) <{POST_SNAPBACK}>
Милошевич беше еквивалент на Зеленски в случая.

Аха, ясно - Зеленски е започнал гражданска война и е извършил геноцид над... над кого? - а, сетих се - над украинските евреи. А, чакай, той Зеленски беше евреин. smile.gif
trаnsalp
Цитат(Hartmann @ 01/03/2022, 13:01) <{POST_SNAPBACK}>
Аха, ясно - Зеленски е започнал гражданска война и е извършил геноцид над... над кого? - а, ...

Ааа, това вече няма как да го видите. Но позна. /евреите не ги намесвай. Ниищо общо нямат/
Бай Ганьо
Съгласен съм, че с декларации не бива.
Но и така не биваше.
Ако аз имах отговор как, нямаше да съм при зулусите. grin.gif
Hartmann
Цитат(trаnsalp @ 01/03/2022, 13:08) <{POST_SNAPBACK}>
Ааа, това вече няма как да го видите. Но позна. /евреите не ги намесвай. Ниищо общо нямат/

Да припомним фактите - да, президентът на Украйна е евреин. Джуджето нарече ръководството на Украйна "нацисти". Ще може ли да ми припомниш - откога евреите станаха нацисти? smile.gif
trаnsalp
Цитат(Hartmann @ 01/03/2022, 15:36) <{POST_SNAPBACK}>
Да припомним фактите - да, президентът на Украйна е евреин. Джуджето нарече ръководството на Украйна "нацисти". Ще може ли да ми припомниш - откога евреите станаха нацисти? smile.gif

Факт е, че под негово ръководство се сформират нацистки отряди. Всепризнато е. Някой от вас дори даде линк, че не се криело.
Rat_in_the_house
Е, не са воювали с лъкове и стрели, но чак до Балканските войни атаката "на нож" е била обичайна.
Войните с много жертви започват тогава, когато се появява автоматичното оръжие и бързорежещата стомана, позволяваща изработката на големи серии машинни детайли. И двете се появяват масово в употреба около 1900-та. Динамитът-малко по-рано. Така, че по онова време, за да има много жертви в една война, тя трябва да се е водила на голям фронт и да продължава дълго.
Hartmann
Цитат(trаnsalp @ 01/03/2022, 16:35) <{POST_SNAPBACK}>
Факт е, че под негово ръководство се сформират нацистки отряди. Всепризнато е. Някой от вас дори даде линк, че не се криело.

Добре, ясно.

И така - евреите са нацисти. Също така:
Войната е мир.
Свободата е робство.
Невежеството е сила.

Джордж Оруел, 1984
Glo
мноо е прав тоя оруел, войната наистина е мир но защо? логически да почнем, войната е армия, войната е войска, а какво е войската? войската е ред и дисциплина, и какво е редът? редът е мир! sunbathing.gif
trаnsalp
Цитат(Hartmann @ 01/03/2022, 19:59) <{POST_SNAPBACK}>
Добре, ясно.

И така - евреите са нацисти. Също така:
Войната е мир.
Свободата е робство.
Невежеството е сила.

Джордж Оруел, 1984

grin.gif ами ти го казваш. Защо намеси евреите, че и продължи, идея си нямам. Надушвам нещо пошло като замисъл.
Hartmann
Цитат(trаnsalp @ 01/03/2022, 20:05) <{POST_SNAPBACK}>
Защо намеси евреите

Отново ще повторим - Зеленски, президентът на Украйна, е евреин. (премиерът на страната доскоро също беше евреин)
Джуджето с високите токчето твърди, че в Украйна управляват нацисти.
Извод - евреите са нацисти.

Какво не разбра?
trаnsalp
Цитат(Hartmann @ 01/03/2022, 20:25) <{POST_SNAPBACK}>
Отново ще повторим - Зеленски, президентът на Украйна, е евреин. (премиерът на страната доскоро също беше евреин)
Джуджето с високите токчето твърди, че в Украйна управляват нацисти.
Извод - евреите са нацисти.

Какво не разбра?

Без значение е потеклото му. По същата логика, може да вземеш всяка друга негова характеристика и да кажеш ...кестенявите са нацисти, каращите роувър /май караше/ са нацисти и т.н. Иии после да питаш " ма кък, каращите роувър ще са нацисти"? А ся де.
Hartmann
Цитат(trаnsalp @ 01/03/2022, 21:08) <{POST_SNAPBACK}>
Без значение е потеклото му. По същата логика, може да вземеш всяка друга негова характеристика и да кажеш ...кестенявите са нацисти, каращите роувър /май караше/ са нацисти и т.н. Иии после да питаш " ма кък, каращите роувър ще са нацисти"? А ся де.

Знам, знам, с русофилите е така. Но аз съм търпелив. smile.gif

Каращи роувър може да са нацисти. Каращи лада, москвич и запорожци - може да са нацисти.

Обясни ми за евреите - откога евреите станаха нацисти?
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.