Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Изпращаме ли самолети в Украйна?
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3
trаnsalp
После кой ще е жертвата и агресорът?
Или дезинформационно бият тъпана, че много страни помагат на Украйна, но реално няма такова нещо?
Shade
Цитат(trаnsalp @ 01/03/2022, 08:36) <{POST_SNAPBACK}>
Или дезинформационно бият тъпана, че много страни помагат на Украйна, но реално няма такова нещо?

Нещо си се объркал. НАТО не възнамерява да атакува, а да предостави техника на украинците. Първи бяха французите, които изразиха готовност да предложат Rafale. Но проблемът е, че украинските пилоти няма как да бъдат обучени за ден-два да овладеят тази модерна технология. Затова се разглежда възможността за изпращане на руските МИГ-29, които все още се използват в някои от бившите съветски сателити.
trаnsalp
Цитат(Shade @ 01/03/2022, 18:46) <{POST_SNAPBACK}>
Нещо си се объркал. НАТО не възнамерява да атакува, а да предостави техника на украинците. Първи бяха французите, които изразиха готовност да предложат Rafale. Но проблемът е, че украинските пилоти няма как да бъдат обучени за ден-два да овладеят тази модерна технология. Затова се разглежда възможността за изпращане на руските МИГ-29, които все още се използват в някои от бившите съветски сателити.

В смисъл, изпращането на самолети, не е някаква агресивна реакция спрямо Русия? Ний сааамо ...такова,,,чоплим си носа?
Тарабас
И аргесор и жертви са тези руски орки. Не подочират какво ги очаква.

https://fb.watch/bu1YcF4oK1/

Нямат гориво за военните машини и стоят в полето. w00tbrows.gif
Rat_in_the_house
Как виждаш да им пратим нещо, което нямаме?
Дори да им пратим оръжие, трябва да е през трета страна.
Shade
Цитат(trаnsalp @ 01/03/2022, 08:47) <{POST_SNAPBACK}>
В смисъл, изпращането на самолети, не е някаква агресивна реакция спрямо Русия? Ний сааамо ...такова,,,чоплим си носа?

Западът не възнамерява да започне Третата Световна с директна атака срещу Русия, въпреки неимоверно идиотската директна заплаха за ядрен удар от страна на Путин.
trаnsalp
Цитат(Rat_in_the_house @ 01/03/2022, 18:50) <{POST_SNAPBACK}>
Как виждаш да им пратим нещо, което нямаме?
Дори да им пратим оръжие, трябва да е през трета страна.

Там е работата, че в украйнски сайт са посочени следните помощи
Болгария Миг 29 - 16 шт.
Болгария Су-25 - 14 шт.
Польща Миг 29 -28 шт.
Словаччина Миг-29 -12шт.

Ако е вярно, Петко ще го сложат на топа на устата.

А днес лично чух на руския первьй канал, че обсъждаха България дала ли е или не е дала самолети.
trаnsalp
Цитат(Shade @ 01/03/2022, 18:51) <{POST_SNAPBACK}>
Западът не възнамерява да започне Третата Световна с директна атака срещу Русия, въпреки неимоверно идиотската директна заплаха за ядрен удар от страна на Путин.

Знам. Но пък няма нищо против да въвлече нас, Полша, Словакия и т.н.
Прочел ли си писмото на министър Янев? Казва, че не ни очаква нищо добро от това правителство по отношение на "войната".
Shade
Цитат(trаnsalp @ 01/03/2022, 09:01) <{POST_SNAPBACK}>
Знам. Но пък няма нищо против да въвлече нас, Полша, Словакия и т.н.

Кой кого въвлича? Не се предвижда натовски пилоти да се сражават срещу Русия.
Самолетите са изплатени, т.е. собственост на тези страни, които следователно могат да се разпореждат с тях както намерят за добре.
trаnsalp
Цитат(Shade @ 01/03/2022, 19:04) <{POST_SNAPBACK}>
Кой кого въвлича? Не се предвижда натовски пилоти да се сражават срещу Русия.
Самолетите са изплатени, т.е. собственост на тези страни, които следователно могат да се разпореждат с тях както намерят за добре.

Да, знам. Само български самолети. Това по време на военен конфликт те прави противник. Затова и Кирил Петков се разграничи ясно, че не сме изпращали. И не се знае кое е истина. Петков ли да слушаме или сайтовете да гледаме. А бяха сериозни сайтове.
Rat_in_the_house
Някаква партенка е това.
Buitenlander
Цитат(Rat_in_the_house @ 01/03/2022, 18:19) <{POST_SNAPBACK}>
Някаква партенка е това.

Има го на сайта на Украинското Министерство на Отбрана. И на мен ми е интересно дали е вярно.

Hartmann
Цитат(trаnsalp @ 01/03/2022, 18:36) <{POST_SNAPBACK}>

Ама ние такова... нали самолетите ни са само на хартия, както ни беше казано хиляди пъти. Значи пращаме хартиени самолети. Добре. Знам, че русофилите не могат да бъдат объркани от подобен факт, но аз съм малко объркан. smile.gif Хем нямаме грам самолет, хем пращаме сума самолети. Като как да си го обясним?
trаnsalp
Цитат(Buitenlander @ 01/03/2022, 19:22) <{POST_SNAPBACK}>
Има го на сайта на Украинското Министерство на Отбрана. И на мен ми е интересно дали е вярно.

Май че някакъв украйнски депутат го е написал. Изключено е, казват от правителството / не само Кирил Петков/. Което означава, че все още не сме изтрещели тотално.
trаnsalp
Цитат(Hartmann @ 01/03/2022, 19:55) <{POST_SNAPBACK}>
Ама ние такова... нали самолетите ни са само на хартия, както ни беше казано хиляди пъти. Значи пращаме хартиени самолети. Добре. Знам, че русофилите не могат да бъдат объркани от подобен факт, но аз съм малко объркан. smile.gif Хем нямаме грам самолет, хем пращаме сума самолети. Като как да си го обясним?

Мигове и Су имаме айнщайн.
Hartmann
Цитат(trаnsalp @ 01/03/2022, 19:58) <{POST_SNAPBACK}>
Мигове и Су имаме айнщайн.

Упс, оказа се, че имаме напълно истински самолети и то доста, а не само на хартия. И сега как ще продължат да лъжат нещастните русофили? smile.gif
trаnsalp
Цитат(Hartmann @ 01/03/2022, 20:03) <{POST_SNAPBACK}>
Упс, оказа се, че имаме напълно истински самолети и то доста, а не само на хартия. И сега как ще продължат да лъжат нещастните русофили? smile.gif

А онез на хартия за 2000000000 /бреее,много нули, ще ми се изтърка бутона/ стоят....на хартия.
Hartmann
Цитат(trаnsalp @ 01/03/2022, 20:08) <{POST_SNAPBACK}>
А онез на хартия за 2000000000 /бреее,много нули, ще ми се изтърка бутона/ стоят....на хартия.

ТАСС пише, че България дава 30 самолета на Украйна
https://news.bg/int-politics/tass-pishe-che...na-ukrayna.html

Че ние сме имали стотици бойни самолети значи бре, Стивъне Хокинг, щом даваме 30 на Украйна. smile.gif
trаnsalp
Цитат(Hartmann @ 01/03/2022, 20:14) <{POST_SNAPBACK}>
ТАСС пише, че България дава 30 самолета на Украйна
https://news.bg/int-politics/tass-pishe-che...na-ukrayna.html

Че ние сме имали стотици бойни самолети значи бре, Стивъне Хокинг, щом даваме 30 на Украйна. smile.gif

Нали го писах 16 от едните и 14 от другите...които имаме. animatedwink.gif
Тасс да не лъжат, ами да си проверяват новините.
Слочаино гледах первьй канал точно го разискваха. Като втрещени бяха. Два пъти го повториха. И не разбрах много, но един друг се убеждаваха, че не е вярно. Ми то и на мен не ми се вярва да направим такава глупост.
Радио Ереван
Цитат(Shade @ 01/03/2022, 18:46) <{POST_SNAPBACK}>

Френският днъкоплатец плаща самолети, които Франция е готова да предостави на Украйна безвъзмездно. Полша, ако не греша, пък ще им даде Мигове... Абе много щедри тези държави бе. unsure.gif
Hartmann
Цитат(trаnsalp @ 01/03/2022, 20:17) <{POST_SNAPBACK}>
Нали го писах 16 от едните и 14 от другите...които имаме. animatedwink.gif
Тасс да не лъжат, ами да си проверяват новините.

16 какво и 14 какво? Гошо вратарчето, ония двамата и оня третия? smile.gif
trаnsalp
Цитат(Hartmann @ 01/03/2022, 20:21) <{POST_SNAPBACK}>
16 какво и 14 какво? Гошо вратарчето, ония двамата и оня третия? smile.gif

Нали даде линк? Не прочете ли?

Пп по повод подписа ти, искаш ли тема " има или няма жертвата вина"? Или си мислиш, че жертва ли е, то вина няма? Описах случая на позната, която е изнасилена. Прочете ли го? Много лесно е да извадиш думите от контекст и да тълкуваш сам. Ама, ако сме двама ще ти е много трудно.
Shade
Цитат(Радио Ереван @ 01/03/2022, 10:19) <{POST_SNAPBACK}>
Френският днъкоплатец плаща самолети, които Франция е готова да предостави на Украйна безвъзмездно. Полша, ако не греша, пък ще им даде Мигове... Абе много щедри тези държави бе. unsure.gif

Щедрост, ама друг път. Всичко се плаща. Въпросът е кой ще плаща сметката накрая.
Ако Путин постигне целта си, ЕС ще е вътре с милиарди. Което неизбежно ще се отрази и на България. Именно затова българският премиер първо рекъл "Не си даваме самолетите", ама май вече си ги дава...
Колкото повече унищожава Путин в Украйна, толкова по-голяма сметка ще бъде представена накрая на Русия за плащане.
evanka
Цитат(Тарабас @ 01/03/2022, 17:50) <{POST_SNAPBACK}>
И аргесор и жертви са тези руски орки. Не подочират какво ги очаква.

https://fb.watch/bu1YcF4oK1/

Нямат гориво за военните машини и стоят в полето. w00tbrows.gif

Те дори нямат гориво да стигнат обратно до границата с Белорусия.
Май ще си оставят танковете за срап в Украйна.
Ask
Цитат(trаnsalp @ 01/03/2022, 18:56) <{POST_SNAPBACK}>
Там е работата, че в украйнски сайт са посочени следните помощи
Болгария Миг 29 - 16 шт.
Болгария Су-25 - 14 шт.
Польща Миг 29 -28 шт.
Словаччина Миг-29 -12шт.

Ако е вярно, Петко ще го сложат на топа на устата.

А днес лично чух на руския первьй канал, че обсъждаха България дала ли е или не е дала самолети.

България разполага с 2 бр. МИГ-29 (многоцелеви изтребител) в Графа и 9(не съм сигурен за действащите) СУ-25 (фронтови щурмовик) в Безмер. Тъй като само с двата Миг-а не можем да уплътним охраната на българското небе (все пак пилотите трябва да почиват) ни помагаха гърците с Ф-16 и румънците с МИГ-21БИС. При възникналата заплаха, за да подсилят фланга испанците дойдоха да ни помогнат с дежурства при охраната на въздушното пространство. Така че, просто няма откъде да вземем толкова самолети, защото ги нямаме. Пък да оголим въздушното си пространство от защита....не става.
Някой много яко се бъзика с нас. w00tbrows.gif
evanka
Някой да не би да твърди, че България има самолети, различни от американските, които украинците не могат да управляват.
Shade
Цитат(evanka @ 01/03/2022, 10:35) <{POST_SNAPBACK}>

Нали руски конвой от танкове и продоволствени камиони с дължина над 60 км се движи бавно към Киев.
Да видим какво ще се случи...
Радио Ереван
Цитат(Shade @ 01/03/2022, 20:32) <{POST_SNAPBACK}>
Щедрост, ама друг път. Всичко се плаща. Въпросът е кой ще плаща сметката накрая.
Ако Путин постигне целта си, ЕС ще е вътре с милиарди. Което неизбежно ще се отрази и на България. Именно затова българският премиер първо рекъл "Не си даваме самолетите", ама май вече си ги дава...
Колкото повече унищожава Путин в Украйна, толкова по-голяма сметка ще бъде представена накрая на Русия за плащане.

Не знам ЕС да е гласувал да плаща милиарди. Всяка страна си решава с какво да помогне. Ние самолети и за нас нямаме, така че не можем да дадем. И да, Украйна ще загуби войната. Въпрос на време е. Жалко за многото жертви.
Не си ли забелязал, че винаги има някъде военен конфликт по света. Понякога голям, понякога малък, но има. Не вярвам в случайностите.
Радио Ереван
Цитат(Shade @ 01/03/2022, 20:43) <{POST_SNAPBACK}>
Нали руски конвой от танкове и продоволствени камиони с дължина над 60 км се движи бавно към Киев.
Да видим какво ще се случи...

Когато са нахлули в Полша през 1939 г. са имали същия проблем.
trаnsalp
Цитат(evanka @ 01/03/2022, 20:35) <{POST_SNAPBACK}>

Много бг новини гледаш.
trаnsalp
Цитат(Ask @ 01/03/2022, 20:38) <{POST_SNAPBACK}>
България разполага с 2 бр. МИГ-29 (многоцелеви изтребител) в Графа и 9(не съм сигурен за действащите) СУ-25 (фронтови щурмовик) в Безмер. Тъй като само с двата Миг-а не можем да уплътним охраната на българското небе (все пак пилотите трябва да почиват) ни помагаха гърците с Ф-16 и румънците с МИГ-21БИС. При възникналата заплаха, за да подсилят фланга испанците дойдоха да ни помогнат с дежурства при охраната на въздушното пространство. Така че, просто няма откъде да вземем толкова самолети, защото ги нямаме. Пък да оголим въздушното си пространство от защита....не става.
Някой много яко се бъзика с нас. w00tbrows.gif

Да, всъщност и аз нещо такова си спомням. Просто украйнският депутат го е написал за пред света.
Hartmann
Цитат(trаnsalp @ 01/03/2022, 20:49) <{POST_SNAPBACK}>
Да, всъщност и аз нещо такова си спомням. Просто украйнският депутат го е написал за пред света.

А официалната медия на джуджето ТАСС, която привежда същите цифри, за пред кого го е написала?
trаnsalp
Цитат(Hartmann @ 01/03/2022, 21:30) <{POST_SNAPBACK}>
А официалната медия на джуджето ТАСС, която привежда същите цифри, за пред кого го е написала?

Току що пак наредиха Петко с мъжете. Споменаха, че трите страни са изпратили самолети по руския первьй канал. Правителството сигурно ще е добре да им каже изрично. А ние верно, че нямаме толкова самолети.
После отиди доказвай, че нямаш сестра.
Ask
Цитат(Buitenlander @ 01/03/2022, 19:22) <{POST_SNAPBACK}>

Не живееш ли в България? Общоизвестно е, че нямаме авиация. Дори една пълна ескадрила не можем да сформираме.
Hartmann
Цитат(trаnsalp @ 01/03/2022, 21:49) <{POST_SNAPBACK}>
Правителството сигурно ще е добре да им каже изрично. А ние верно, че нямаме толкова самолети.
После отиди доказвай, че нямаш сестра.

Да се обясняваме на джуджето? хахахах smile.gif Това наистина би го направил само клиничен идиот. Не че Петков не може да покори и този връх. smile.gif
trаnsalp
Цитат(Hartmann @ 01/03/2022, 23:56) <{POST_SNAPBACK}>
Да се обясняваме на джуджето? хахахах smile.gif Това наистина би го направил само клиничен идиот. Не че Петков не може да покори и този връх. smile.gif

Умът ми не проумява поведението ти. Инфантилно е малко / дано само в това отношение/ Путин е железен като поведение. Като изразяване. Като решения, не знам. И това не е само мое мнение. Наистина е много добър
Hartmann
Цитат(trаnsalp @ 02/03/2022, 00:00) <{POST_SNAPBACK}>
Путин е железен като поведение.

Не железен, той е направо стоманобетонен smile.gif Малоумията му в речите, в поведението, нямат чет и брой. Ето само три от тях:

https://www.youtube.com/watch?v=kMpgohsbJG0

https://www.youtube.com/watch?v=c72swYTisvY

https://www.youtube.com/watch?v=CO60dDE1qr8
Buitenlander
Цитат(Ask @ 01/03/2022, 21:48) <{POST_SNAPBACK}>
Не живееш ли в България?

Не.От 22 години.
Rat_in_the_house
Аз не знам от къде ще ги вземат тия бройки МИГ-ове и СУ, годни да летят. В момента въздушната ни охрана е от чужди машини по линия на НАТО, защото нашите не стигат.
Не, че има нещо лощо да им подарим всичкия съветски скрап, дето прашасва негоден из хангарите...но не виждам за какво им е.
Дaни
Цитат(trаnsalp @ 01/03/2022, 18:47) <{POST_SNAPBACK}>

Народът го е казал много добре "На зло куче, зъл прът". Но вие продължавайте да си мечтаете за трогателния момент, когато ни нападнат и ние ги посрещнем с "хляб и сол". smile.gif
Дaни
Цитат(Радио Ереван @ 01/03/2022, 20:44) <{POST_SNAPBACK}>
Ние самолети и за нас нямаме, така че не можем да дадем.

Айде бе, нямате, така и така не искате да ги използвате, и два три да са, пак са от сърце, защо не искате и да ги дадете!? blink.gif
Да не би Русия да се разсърди ли!? Посрещане с "хляб и сол" на нападателите няма да стане във въздуха, тъй че самолети не са ви нужни, смело давайте.
trаnsalp
Цитат(Дaни @ 02/03/2022, 07:40) <{POST_SNAPBACK}>
Айде бе, нямате, така и така не искате да ги използвате, и два три да са, пак са от сърце, защо не искате и да ги дадете!? blink.gif
Да не би Русия да се разсърди ли!? Посрещане с "хляб и сол" на нападателите няма да стане във въздуха, тъй че самолети не са ви нужни, смело давайте.

Само управляващите ни дано не изпаднат дотам.
trаnsalp
Цитат(Дaни @ 02/03/2022, 07:30) <{POST_SNAPBACK}>
Народът го е казал много добре "На зло куче, зъл прът". Но вие продължавайте да си мечтаете за трогателния момент, когато ни нападнат и ние ги посрещнем с "хляб и сол". smile.gif

Прът? С два счупени самолета? w00tbrows.gif
Дaни
Цитат(Радио Ереван @ 01/03/2022, 20:19) <{POST_SNAPBACK}>

Специално Полша прави неимоверно много да помага на украинците, главно с приема на бежанци, не знам за самолетите, но те като нация не веднъж са яли попарата на Русия и искрено съчувстват на украинците и ги подкрепят, както могат.
trаnsalp
Цитат(Hartmann @ 02/03/2022, 00:35) <{POST_SNAPBACK}>
Не железен, той е направо стоманобетонен smile.gif Малоумията му в речите, в поведението, нямат чет и брой. Ето само три от тях:

https://www.youtube.com/watch?v=kMpgohsbJG0

https://www.youtube.com/watch?v=c72swYTisvY

https://www.youtube.com/watch?v=CO60dDE1qr8

Нищо смешно не видях. Ако им плащат в рубли за някакви определени товари получават повече. Чудно ли е? Невъзможно ли е?
Hartmann
Цитат(trаnsalp @ 02/03/2022, 07:58) <{POST_SNAPBACK}>
Нищо смешно не видях. Ако им плащат в рубли за някакви определени товари получават повече. Чудно ли е? Невъзможно ли е?

Разбира се, разбира се, никой не може да спори с това. Колкото повече рубли струва един долар - толкова повече рубли ще има в руския бюджет, нали? Това е очевидна истина. В Зимбабве например имаше момент, когато цената на местната валута спрямо американския долар се промени по такъв начин, че започнаха да печатат банкноти с номирал 100 000 000 000 000 зимбабвийски долара. Разбираш, че при това положение зимбабвийската хазна е пращяла, в буквалния смисъл, от пари. Подобно нещо, макар в много по-малка степен се случи при нас по време на едно от управленията на БСП - при правителството на Жан Виденов. Сега такова нещо ще се случи и в Русия. Но те имат опит от 90-те, когато буквално гладуваха - ще погладуват още малко. Полезно е за здравето.
trаnsalp
Цитат(Дaни @ 02/03/2022, 07:51) <{POST_SNAPBACK}>
Специално Полша прави неимоверно много да помага на украинците, главно с приема на бежанци, не знам за самолетите, но те като нация не веднъж са яли попарата на Русия и искрено съчувстват на украинците и ги подкрепят, както могат.

Да помагаш на украйнците хуманитарно е добре. Да подпомагаш избиването с военна помощ е зле.
trаnsalp
Цитат(Hartmann @ 02/03/2022, 08:22) <{POST_SNAPBACK}>
Разбира се, разбира се, никой не може да спори с това. Колкото повече рубли струва един долар - толкова повече рубли ще има в руския бюджет, нали? Това е очевидна истина. В Зимбабве например имаше момент, когато цената на местната валута спрямо американския долар се промени по такъв начин, че започнаха да печатат банкноти с номирал 100 000 000 000 000 зимбабвийски долара. Разбираш, че при това положение зимбабвийската хазна е пращяла, в буквалния смисъл, от пари. Подобно нещо, макар в много по-малка степен се случи при нас по време на едно от управленията на БСП - при правителството на Жан Виденов. Сега такова нещо ще се случи и в Русия. Но те имат опит от 90-те, когато буквално гладуваха - ще погладуват още малко. Полезно е за здравето.

Ааа, не! Не говори за инфлацията на рублата, в каквато посока тръгваш.
Между другото, оня ден направих едни бързи хиляда долара, понеже рублата падна с 20-30%, което и бяп предвидил. Добре, че затворих позицията, защото вече си връща стойността. Няма го блянът за сриване на рублата..
Въобще такива глупости и преднамереност слушам срещу Русия, че граничи с безумие. Бях далече от политики, русофили, русофоби, но нещо лъжите ми дойдоха в повече.
Пак ви казвам. Нещата са много по-точни, отколкото си мислите.

Пп към момента съм само на виртуална сметка, понеже е хаос. Но се отнасям като с истинска.
Hartmann
Цитат(trаnsalp @ 02/03/2022, 09:39) <{POST_SNAPBACK}>
Ааа, не! Не говори за инфлацията на рублата, в каквато посока тръгваш.
Между другото, оня ден направих едни бързи хиляда долара, понеже рублата падна с 20-30%, което и бяп предвидил. Добре, че затворих позицията, защото вече си връща стойността. Няма го блянът за сриване на рублата..
Въобще такива глупости и преднамереност слушам срещу Русия, че граничи с безумие. Бях далече от политики, русофили, русофоби, но нещо лъжите ми дойдоха в повече.
Пак ви казвам. Нещата са много по-точни, отколкото си мислите.

Пп към момента съм само на виртуална сметка, понеже е хаос. Но се отнасям като с истинска.

Да, ама джуджето вчера забрани на руснаците да изнасят зад граница повече от 10 хиляди долара. Малко ме усъмни дали няма някаква връзка със специалната операция, но после разбрах, че просто са загрижени за дърветата - все пак хартията се прави от дърва.
trаnsalp
Цитат(Hartmann @ 02/03/2022, 10:40) <{POST_SNAPBACK}>
Да, ама джуджето вчера забрани на руснаците да изнасят зад граница повече от 10 хиляди долара. Малко ме усъмни дали няма някаква връзка със специалната операция, но после разбрах, че просто са загрижени за дърветата - все пак хартията се прави от дърва.

Разбира се, че ще вземат мерки отвсякъде. Въобще не са, нито за осмиване, нито дори за подценяване. Дрънкат ви глупости, че са едва ли не свършени и вие им вярвате.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.