Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Новата кристална нощ!
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3
Shade
Цитат(D-rA @ 07/03/2022, 12:15) <{POST_SNAPBACK}>
Допускам че си прав за всичко с което репликираш противоречащите ти - но едно не е ясно, защо вярата ти в позициите ти, които защитаваш и изразяваш е абсолютна и непоклатима истина? sunbathing.gif

Продължаваш ли да ми се лепиш с подобни, водещи наникъде, безсмислици?
Е, ако ти поясня на какво се крепи позицията ми, така, че да нямаш възражение по същество, какво ще направиш?
Ще започнеш отново да ме заливаш с помия (твоята абсолютна и непоклатима истина)? Мога за твое облегчение да предложа дългия списък от изящните епитети и сравнения, които си ми присвоявал, та само да правиш copy/paste...
Или отново ще пробуташ някой нескопосан материал, изровен от жълтата преса (може би този път перверзно изопачено телевизионно "интервю" от путинската пропаганда в YouTube), с изискване да ти го коментирам и разясня?
Швейк
Най -мразената!?...що не се замислиш малко?
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 07/03/2022, 12:38) <{POST_SNAPBACK}>
Партията никога не лъже. laughing.gif
Те дори не се замислят има ли логика в казаното.
О, да бе.
Те искат факти. laughing.gif

Партията? Ти наистина си предсказуем. smile.gif
Преди да разсмееш аудиторията с партенки от ултра-дясната медия Fox News и по-специално дойена на корпуса на лъжците Tucker Carlson, можеше поне да провериш кой е дал на тази, любима на нискообразованите американски селяндури, медия прозвището Hoax News. Дори ти можеш да направиш това.
D-rA
...рече коня, вперил устремения си в светлината влажен поглед, цвилейки доказващ неколебимо величие, тропайки с новите си подковки... sunbathing.gif
Buitenlander
Цитат(Бай Ганьо @ 07/03/2022, 21:38) <{POST_SNAPBACK}>
Партията никога не лъже. laughing.gif
Те дори не се замислят има ли логика в казаното.
О, да бе.
Те искат факти. laughing.gif

Сега, за фактите…. От 30 години съм свързан с Украйна. Навярно , ако събера времето съм живял 4-5 години там. Говорил съм само на руски. Братът на жена ми живее на 20км от Харков в най-рускоезичната Украйна. Последно бях у тях преди година и половина.никой не ни би и мъчи. Първият език на жена ми е руски, вторият - украински. Никога и никъде не съм видял за тези 30 години да се случват измишльотините които постваш.
Thursday Next
Цитат(D-rA @ 07/03/2022, 23:15) <{POST_SNAPBACK}>
Допускам че си прав за всичко с което репликираш противоречащите ти - но едно не е ясно, защо вярата ти в позициите ти, които защитаваш и изразяваш е абсолютна и непоклатима истина? sunbathing.gif

Изобщо не е въпрос на вяра, има лесно достъпни данни. Да се черпи информация от Фокс Нюз е рисковано, а да се цитират като достоверен източник - смешно. Ето един факт чек само за едно от предаванията - на Шон Ханити. Сигурно и за Тъкър Карлсън има, ама не ми се търси, а и съм сигурна, че ти и сам знаеш как става.

https://www.politifact.com/factchecks/list/...er=sean-hannity

Thursday Next
Цитат(Ask @ 07/03/2022, 23:49) <{POST_SNAPBACK}>
За съжаление, Русия сега е най-мразената държава в света. Пещерната русофобия заляла една голяма част от света доведе до там, че мнозина не различават Путин от Русия. Предполагам, че ще е нужно време докато емоциите се отлеят и запалянковското мислене се замени от трезво и рационално. Та така, ще трябва време докато разберат, че Илия не е все пак Св.Илия, а дотогава - я камилата, я камиларя.

Не си прав. Много хора правят тази разлика, и площад "Борис Немцов" във Вашингтон и в Прага го показва. Мисля, че най-напред трябва да спрем да говорим за любов и омраза в междудържавни отношения. Това ще спомогне много за утвърждаване на посоката към трезвост и рационалност. Оттам нататък полека-лека нещата ще си дойдат по местата.
ByBa
Погаждам #

:-)

ByBa

Историята се повтаря.

Думите са различни, но със същото значение.

Ако думите са същите, то смисълът им не е вече същият.

Защо ли нощите се повтарят?

Дали защото дезиксирибонуклеиновата киселина е двойна?

оставата въпросите и Менделеев - със сигурност :-)
ByBa
Цитат(Бай Ганьо @ 06/03/2022, 17:17) <{POST_SNAPBACK}>
Дума срещу дума.
Всеки е свободен да вярва на когото намери за добре.
Преди говорихме за пропагандите.
А истината е, че всички лъжат.

С ръка на сърцето си всички се кълнат в Истината...обаче!

Сигурно знаят със сигурност коя е тя.

А няма човек на тази Земя, който да не е излъгал поне веднъж :-) - въпросът е в момента да не те хванат...
Бай Ганьо
Мислих, че това, което казва Tulsi Gabbard e за коментар, но се оказа, че Tucker Carlson е по-важен.
Я да си гледам аз Киро Брейка! laughing.gif
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 07/03/2022, 17:21) <{POST_SNAPBACK}>
Мислих, че това, което казва Tulsi Gabbard e за коментар, но се оказа, че Tucker Carlson е по-важен.

Оценявам този твой коментар, забавен, както винаги! wink.gif
Мислил си, значи, че като пуснеш един гол линк без коментар (неприемливо дори от гледна точка на правилата във форума), е редно някой да се наеме да ти го коментира и да ти обясни коя е Tulsi Gabbard и за какво се бори.
Може би наистина е по-добре да си гледаш Киро Брейка, "наш, народен човек", който с врещене и крещене, посръбвайки си от ракийката и подръпвайки си от цигарката пред камерата, ще ти представи на разбираем език всичките достойнства на тази очевидно съвсем непозната за теб личност.
Приятно гледане!
Бай Ганьо
Цитат(Shade @ 08/03/2022, 09:44) <{POST_SNAPBACK}>
Мислил си, значи, че като пуснеш един гол линк без коментар (неприемливо дори от гледна точка на правилата във форума), е редно някой да се наеме да ти го коментира и да ти обясни коя е Tulsi Gabbard и за какво се бори.

Но възбуждащо ти беше да коментираш Tucker Carlson. laughing.gif
Shade
Цитат(Бай Ганьо @ 08/03/2022, 02:10) <{POST_SNAPBACK}>
Но възбуждащо ти беше да коментираш Tucker Carlson. laughing.gif

Естествено, че коментирам Tucker Carlson, известна скандална личност. Какво има да се коментира на Tulsi Gabbard? Бивш народен представител от Демократическата партия, незабележима и невзрачна в представянето си на тази сцена, просто фигурант. Яви се като един от кандидатите за президент от Демократическата партия, където отпадна още първата седмица, твърдо на дъното на списъка от рейтингите на кандидатите. На изборите загуби мястото си в Камарата на представителите, понеже и за изборната си област не прави нищо положително, и избирателите я отсвириха.
Сега решила да се кандидатира за президент през 2024. И понеже си дава сметка, че няма да се котира високо пред избирателите от нейната партия, решава да заложи на базата на Тръмп с надеждата, че ако Тръмп не се кандидатира, може избирателите на Партията на Тръмп да я забележат с копираната реторика на Тръмп за възхваляване на Путин и действията му. За целта се появява неколкократно в най-дясната медия Fox News, включително в най-гледното време в предаването на най-големия любимец на тръмпистите Tucker Carlson.
Не виждам смисъл от дискусии около тази личност. Макар че със сигурност в мрежата ще се намерят и материали в нейна възхвала (дори някой домашен любимец да се изкаже по телевизията, ще се намерят хора, които ще оценят това високо), подходящи само за дискусия от вида на преливане от пусто в празно. Но ти очевидно имаш нужда някой да ти даде базова информация, така че ти се притичам на помощ еднократно. wink.gif
Бай Ганьо
Цитат(Бай Ганьо @ 08/03/2022, 03:21) <{POST_SNAPBACK}>

Киро Брейка какъвто и да го наричате е много по-адекватен от вас.
Какво ви питам, какво ми отговаряте.
prius06
Цитат(Shade @ 08/03/2022, 16:30) <{POST_SNAPBACK}>
... Яви се като един от кандидатите за президент от Демократическата партия, където отпадна още първата седмица, твърдо на дъното на списъка от рейтингите на кандидатите....

Пълни глупости!

Тълси отпадна на 19 март (трета в класацията) преди номер 2 Бърни Сандерс, който отпадна през април. Може би я бъркаш с Камала (Сутра) Харис (номер 16), която отпадна още в началото на Декември 2019 преди да започнат първичните избори.

Кандидати на демократите за президентските избори 2020
Ask
Цитат(Thursday Next @ 08/03/2022, 00:18) <{POST_SNAPBACK}>
Не си прав. Много хора правят тази разлика, и площад "Борис Немцов" във Вашингтон и в Прага го показва. Мисля, че най-напред трябва да спрем да говорим за любов и омраза в междудържавни отношения. Това ще спомогне много за утвърждаване на посоката към трезвост и рационалност. Оттам нататък полека-лека нещата ще си дойдат по местата.
Не разбирам какво имаш предвид. Да спрем да говорим за нещо, означава ли, че се правим,че то не съществува? Кой говори за любов и омраза в тези отношения? Кои имаш предвид?
Ask
Цитат(Rat_in_the_house @ 07/03/2022, 22:58) <{POST_SNAPBACK}>
Прокофиев е украинец.

Защо мислиш така? Защото се е родил в Украйна ли?
Ask
Цитат(Thursday Next @ 08/03/2022, 00:18) <{POST_SNAPBACK}>

Всъщност занеш ли какво имах предвид като написах "остава"? Бяха обявени санкции срещу диригента Валерий Гергиев, оперната прима Анна Нетребко, режисьора Никита Михалков - все творци с огромен принос в световното изкуство. Те с какво и как нарушават териториалната цялост на Украйна? Как санкциите срещу тях ще помогнат на украинците в съпротивата им срещу руската инвазия?
Но за либералния свят са грешници, защото са руснаци. Това не може да се нарече по друг начин, освен болшевизъм. Същото е и затварянето на руските медии. Преди да го направят можеха да се допитат до Източна Европа, че забраненото е най- харесвано.
Когато заглушаваха Свободна Европа и Гласът на Америка, хората намираха начин да ги слушат и вярваха само на тях.
Thursday Next
Цитат(Ask @ 08/03/2022, 21:53) <{POST_SNAPBACK}>
Всъщност занеш ли какво имах предвид като написах "остава"? Бяха обявени санкции срещу диригента Валерий Гергиев, оперната прима Анна Нетребко, режисьора Никита Михалков - все творци с огромен принос в световното изкуство. Те с какво и как нарушават териториалната цялост на Украйна? Как санкциите срещу тях ще помогнат на украинците в съпротивата им срещу руската инвазия?
Но за либералния свят са грешници, защото са руснаци. Това не може да се нарече по друг начин, освен болшевизъм. Същото е и затварянето на руските медии. Преди да го направят можеха да се допитат до Източна Европа, че забраненото е най- харесвано.
Когато заглушаваха Свободна Европа и Гласът на Америка, хората намираха начин да ги слушат и вярваха само на тях.

Това не е съвсем точно. Гергиев винаги е бил рекламно лице на Путин. Както и Нетребко. От доста години демонстрират пристрастията си, те не бяха тайна за никого. Бяха поканени да оттеглят подкрепата си за него, но отказаха. Мюнхенска филхармония предпочита да намери друг диригент, вместо да уронва реномето си с този. Мет взе същото решение за Нетребко. Те не са грешници, защото са руснаци, а точно и конкретно защото подкрепят Путин.

Имената Ханс Пфицнер и Вилхелм Фуртвенглер не ти говорят много, предполагам. Точно по същата причина не ти говорят много.
Buitenlander
Цитат(Thursday Next @ 08/03/2022, 20:28) <{POST_SNAPBACK}>
Това не е съвсем точно. Гергиев винаги е бил рекламно лице на Путин. Както и Нетребко. От доста години демонстрират пристрастията си, те не бяха тайна за никого. Бяха поканени да оттеглят подкрепата си за него, но отказаха. Мюнхенска филхармония предпочита да намери друг диригент, вместо да уронва реномето си с този. Мет взе същото решение за Нетребко. Те не са грешници, защото са руснаци, а точно и конкретно защото подкрепят Путин.

Имената Ханс Пфицнер и Вилхелм Фуртвенглер не ти говорят много, предполагам. Точно по същата причина не ти говорят много.

Освен това, без да съм в темата, май че го смениха с друг руски диригент, точно за да няма приказки, като тези дето ги пише колегата. Не мога да кажа с кой, мярнах го някъде. За Гергиев това.
Ask
Цитат(Thursday Next @ 08/03/2022, 21:28) <{POST_SNAPBACK}>

О, то било още по-кофти. Тогава какво се фукаме, че сме цивилизовани, като продължаваме да се отнасяме към инакомислещите по същия начин като преди 80 години? Или щото си въобразяваме, че технологичните джаджи ни правят много цивилизовани? Все още нямам отговор на въпроса: С какво убежденията на едни творци на изкуството вредят на Украйна и нарушават нейната териториална цялост? Не съм сигурен как мислиш, но не смяташ ли, че тези санкции срещу тях може да имат обратен ефект за тях?
Ask
Цитат(Buitenlander @ 08/03/2022, 22:18) <{POST_SNAPBACK}>
Освен това, без да съм в темата, май че го смениха с друг руски диригент, точно за да няма приказки, като тези дето ги пише колегата. Не мога да кажа с кой, мярнах го някъде. За Гергиев това.

Колегата току-що научи от Търсди, че мотивите за санкциите върху тези творци може да бъдат още по-тъпи..
Buitenlander
Цитат(Ask @ 08/03/2022, 21:34) <{POST_SNAPBACK}>
Колегата току-що научи от Търсди, че мотивите за санкциите върху тези творци може да бъдат още по-тъпи..

В смисъл, теб не те бърка че някой може публично да разправя че Хитлер е много готин човек? Е, слава богу не всички сме така. По повод на “различното мнение” и “другата гледна точка” най-добре го каза Иво Инджев по БТВ - “Педофилите нямат право на платформа за изразяване на гледната си точка. Диктаторите и защитниците им също”. Ти с кое не си съгласен?
Rat_in_the_house
От украински произход е. Руснаците си го пишат техен, защото те по стар имперски навик се отъждествяват с руската империя. А етническите граници на Русия са далеч по-тесни. Дзержински, създателят на ЧК/КГБ пък е поляк. Чист етнически поляк, при това от стар полски благородничски род.
Thursday Next
Цитат(Ask @ 08/03/2022, 23:28) <{POST_SNAPBACK}>
О, то било още по-кофти. Тогава какво се фукаме, че сме цивилизовани, като продължаваме да се отнасяме към инакомислещите по същия начин като преди 80 години? Или щото си въобразяваме, че технологичните джаджи ни правят много цивилизовани? Все още нямам отговор на въпроса: С какво убежденията на едни творци на изкуството вредят на Украйна и нарушават нейната териториална цялост? Не съм сигурен как мислиш, но не смяташ ли, че тези санкции срещу тях може да имат обратен ефект за тях?

Когато "инакомислещите" мислят като едни други преди 90 години в едни мюнхенски бирарии, как да не им приложиш подход, който проработи при предните такива? В големи части на света проработи, в Русия явно не е, затова трябва да им се обясни пак. Имуществото на олигарсите също не нарушава териториалната цялост на Украйна, но е блокирано въпреки това. Защо не възразяваш срещу това? Малко не схващам логиката така избирателно да се оплакваш.
Честно казано, тия вопли за лошото отношение към "инакомислещите" ми идват малко множко. Къде е инакомислещият Немцов? Къде е инакомислещата Политковская? Къде е инакомислещият Навални? А ти страдаеш, че някой показал вратата на Гергиев. Заучено положение - един автократичен режим може да се пребори само като му бъде прекъснато а) финансирането и б) подкрепата (също "морална" такава).

Не, не бой се, няма да имат обратен ефект. Мюнхенска филхармония няма да загуби публика, задето Гергиев не дирижира. Нито Метрополитън, ако Нетребко не пее на нейна сцена. Те са съществували много преди тези двамата, ще съществуват и след тях.
Thursday Next
Цитат(Ask @ 08/03/2022, 23:34) <{POST_SNAPBACK}>

Като не ти харесва, свободен си да бойкотираш както Мюнхенска филхармония, така и Мет. Заеми гражданска позиция, върни си билетите за "Тоска" за довечера! Иди на "Борис Годунов" другата седмица и вей руско знаме! Направи нещо, сега е моментът! Свободен си да бойкотираш ... Свободен си ... За разлика от хилядите инакомислещи в Русия, които всеки ден биват арестувани, задето са се осмелили да мислят иначе.
Quaker between your quarks
Аз, нямам гражданска позиция. На две мисирки люцерна не мога да разделя, за Крим мнение ще имам.

Цял живот не съм мислил за Украйна, ни за Байкал, остров Сахалин.
Даже Тексас не ми трябва да връщат на Мехико.

Истината е, че украинските политици не водиха балансирана мъдра политика.

Ние също с това Възраждане. Завладей империята отвътре, един да и стане падишах, друг везир, трети да са валии, кадии, чоккафалии. Навий по голяма чалма от ходжата, да ти вика машалла ! електората . laugh.gif
Бай Ганьо
Съгласен.
Убий врага преди той да те убие.
Някой бутна кулите.
Още не бяха паднали и Буш обяви война.
Явно руснаците са научили урока.
Нека бъда правилно разбран.
И Буш и Путин са от един дол дренки.
Буш баща е друга бира.
Glo
Цитат(Quaker between your quarks @ 09/03/2022, 11:24) <{POST_SNAPBACK}>
Истината е, че украинските политици не водиха балансирана мъдра политика.

украинските бежанци изумиха европа с простотията си, гледам вчера една укролелка по тиви, настанили ги в петзвезден хотел в Сл. Бряг и ги хранят, всичко е безплатно, питат я доволна ли e от условията, таа бърчи физиономия и вика – ми нормално! кое му е нормалното ма? doh.gif ми кажи благодаря българия, много сме доволни, във фейса се бъзикат, че бг пенсионери с последните си пари си купували билет до румъния и влизат обратно в българия като бежанци от украйна, че им давали по 1500 лв на месец laugh.gif , таман им вдигнаха малко пенсиите и цените излетяха в космоса, да ама не всичко покъпва както се оплакват хората, цветята днеска бая поевтиняха, видяхте ли котировките? значи и други неща ше почнат да поевтиняват, купих бутилка сунгурларска ракия одеве от 12 на 9 лв, е кво? 486.gif дъщерята баш сега по време на война се сети да си купува кола, ми и те бая скъпи като ги гледам, тръгна на опреснителни курсове, гледах гледах един час коли в карс.бг, ярис мноо малки и скъпи, нисан малки и тъпи, опел корса май ми се видя по-добре, по широчка и пежо 207 гледах, тряя да видя и 208, че се загледах в един модел на улицата, хареса ми, нещо осем десет годишно, да го лющи и ужулва, малии, ужас, една от компанията взе книжа и яко се размаза тука на един светофар и спря да кара, добре че нищо и няма, шшшшшт.. тихо, тихо, усещам адмирала наоколо се навърта, да не го подплашим, не дишайте почти, бе няма разлика беее, украйнци руснаци-все тъпаци, за тях комунизма е бил нещо много добро, защото от крепостни селяни изведнъж са станали прогресивни другари и другарки, ние сме друга боза обаче, аз па искам турция в старите си граници от началото на осемнайсти век, искам да ям хубава баклава и да скитам по безкрайните плажове, искам и тава джигер да ям, искам и да се оженя за някоя хубава туркиня да ми седи диван чапраз по цял ден и да готви и да гледа децата, аз ше въртя броеница и ше пия кайве с другите бейове b_046.gif
Thursday Next
Цитат(Бай Ганьо @ 09/03/2022, 12:14) <{POST_SNAPBACK}>
Съгласен.
Убий врага преди той да те убие.

Не знам с какво се съгласи, защото нямах това предвид. laughing.gif Но карай, броя си го за плюс, че съм те съгласила с нещо.

От сума време си го мисля, но сега като написа това, и някакси ми се избистри: мисленето в категориите "враг" и "свой" става все по-безпредметно след края на студената война. И то не е защото някои са станали бели и добри, а просто защото не е изгодно. С тези категории не се върви напред и не се печели добре. Състезанието печелят тези, които си сътрудничат, и то така, че и двете страни да са доволни от сделката, или поне еднакво недоволни. grin.gif Мирът е крехък, защото се крепи на множество баланси: все едно множество люлки климушки са подпрени една на друга под различни ъгли и трябва да внимаваш с промените, за да не ги разбълникаш всичките.
wal
Цитат
Бяха обявени санкции срещу диригента Валерий Гергиев, оперната прима Анна Нетребко, режисьора Никита Михалков - все творци с огромен принос в световното изкуство.

За няма и година се сдобих с две големи разочарования.Една от любимите ми поетеси - Маргарита Петкова влезе в предизборната кампания на Р.Радев.Сега чак научих, че любимият ми руски режисьор Никита Михалков бил луд фен на Путлер.Да спира тази прокълната война, щото може да се появят още неприятни изненади.
Питето
Ах горките те, колко много го харесвали, ама отдалече. Леко с пропагандата, оля се.
Ask
Цитат(Rat_in_the_house @ 09/03/2022, 00:53) <{POST_SNAPBACK}>
От украински произход е. Руснаците си го пишат техен, защото те по стар имперски навик се отъждествяват с руската империя. А етническите граници на Русия са далеч по-тесни. Дзержински, създателят на ЧК/КГБ пък е поляк. Чист етнически поляк, при това от стар полски благородничски род.

Да, прав си. Макар че, Прокофиев ми звучи повече като типично руска фамилия.
Ask
Цитат(wal @ 09/03/2022, 19:23) <{POST_SNAPBACK}>
За няма и година се сдобих с две големи разочарования.Една от любимите ми поетеси - Маргарита Петкова влезе в предизборната кампания на Р.Радев.Сега чак научих, че любимият ми руски режисьор Никита Михалков бил луд фен на Путлер.Да спира тази прокълната война, щото може да се появят още неприятни изненади.

Творците в изкуството имат фини сетива и емоционалност, която повечето от нас не притежават. Те затова са изключителни. Те не възприемат заобикарящия ги свят с ум, а със сетива и емоция. Нейното пристрастие не е и убеждение, дори не е политическо, както и на всички останали като нея. Когато след време Маргарита бъде разочарована от Радев, можеш да си сигурен, че това ще бъде отразено в творчеството й. Тогава ти какво ще помниш? Пристрастието й или разочарованието й? Затова мисля, че е тъпо да бъдат наказвани за собствените си пристрастия, които вероятно са по-скоро на емоционална основа за този тип хора. Другото е по-страшно, че не виждаме,че осъждайки ги и наказвайки ги, газим надеждите си.
Ask
Цитат(Thursday Next @ 09/03/2022, 09:31) <{POST_SNAPBACK}>
Когато "инакомислещите" мислят като едни други преди 90 години в едни мюнхенски бирарии, как да не им приложиш подход, който проработи при предните такива? В големи части на света проработи, в Русия явно не е, затова трябва да им се обясни пак. Имуществото на олигарсите също не нарушава териториалната цялост на Украйна, но е блокирано въпреки това. Защо не възразяваш срещу това? Малко не схващам логиката така избирателно да се оплакваш.
Честно казано, тия вопли за лошото отношение към "инакомислещите" ми идват малко множко. Къде е инакомислещият Немцов? Къде е инакомислещата Политковская? Къде е инакомислещият Навални? А ти страдаеш, че някой показал вратата на Гергиев. Заучено положение - един автократичен режим може да се пребори само като му бъде прекъснато а) финансирането и б) подкрепата (също "морална" такава).

Не, не бой се, няма да имат обратен ефект. Мюнхенска филхармония няма да загуби публика, задето Гергиев не дирижира. Нито Метрополитън, ако Нетребко не пее на нейна сцена. Те са съществували много преди тези двамата, ще съществуват и след тях.

Ето това твое "Малко не схващам логиката така избирателно да се оплакваш.", ме убеждава, че не малко, а изобщо не си се опитала да вникнеш в това, за което говоря. Аз говоря за едно единствено, а ти на бърза ръка с не малка доза присъща арогантност ми лепиш, приписваш и натрапваш мисли, които не са ми хрумвали, дори с риск да бъдеш повърхностна. Кардинално грешиш като сравняваш портокали с круши. Гледната ми точка може и да не политкоректна, но от реакциите до тук само се убеждавам, че е вярна.
Няма никакъв проблем моментално да спра да чета и най-вече да пиша в този форум, за да не ти идва "малко множко".
Идвало й "малко множко"! Хм.
Има една хубава и много вярна мисъл: "Най-голяма катастрофа настъпва, когато либерален ум изпадне в прелест."
Остани със здраве!
Ask
Цитат(Питето @ 09/03/2022, 21:15) <{POST_SNAPBACK}>
Ах горките те, колко много го харесвали, ама отдалече. Леко с пропагандата, оля се.

Пропаганда?!?!?! А ти що не се опиташ най-накрая да спреш с хайлашкия си език?
Hartmann
Цитат(Ask @ 08/03/2022, 20:53) <{POST_SNAPBACK}>
Същото е и затварянето на руските медии. Преди да го направят можеха да се допитат до Източна Европа, че забраненото е най- харесвано.

Хахахахах smile.gif Посмях се на воля smile.gif

P.S. Искаш да сравняваи руските "медии" със Свободна Европа? smile.gif Ами я тогава сравни "Радио Хиляди хълмове" или "журналиста" Юлиус Щрайхер с руските "медии" и "журналисти". Ако не си наясно кои са тия - осведоми се.
Ask
Цитат(Thursday Next @ 09/03/2022, 17:34) <{POST_SNAPBACK}>
Не знам с какво се съгласи, защото нямах това предвид. laughing.gif Но карай, броя си го за плюс, че съм те съгласила с нещо.

От сума време си го мисля, но сега като написа това, и някакси ми се избистри: мисленето в категориите "враг" и "свой" става все по-безпредметно след края на студената война. И то не е защото някои са станали бели и добри, а просто защото не е изгодно. С тези категории не се върви напред и не се печели добре. Състезанието печелят тези, които си сътрудничат, и то така, че и двете страни да са доволни от сделката, или поне еднакво недоволни. grin.gif Мирът е крехък, защото се крепи на множество баланси: все едно множество люлки климушки са подпрени една на друга под различни ъгли и трябва да внимаваш с промените, за да не ги разбълникаш всичките.

И пак, и пак стигаме до извечния римски въпрос "Кой има полза?"
Thursday Next
Цитат
Същото е и затварянето на руските медии.

Хайде сега да идем да се скараме и на Путин, задето затвори руските медии Эхо Москвы и канал Дождь.
Thursday Next
Цитат(Ask @ 11/03/2022, 00:04) <{POST_SNAPBACK}>
И пак, и пак стигаме до извечния римски въпрос "Кой има полза?"

От кое кой има полза? От мира ли?
Ask
Цитат(Hartmann @ 10/03/2022, 22:46) <{POST_SNAPBACK}>
Хахахахах smile.gif Посмях се на воля smile.gif

P.S. Искаш да сравняваи руските "медии" със Свободна Европа? smile.gif Ами я тогава сравни "Радио Хиляди хълмове" или "журналиста" Юлиус Щрайхер с руските "медии" и "журналисти". Ако не си наясно кои са тия - осведоми се.

От 20 години разумът е в малцинство и я докарахме до тук. И Крим, и войната в Украйна можеха да бъдат избегнати.Смеейки дали ще го разбереш?
Hartmann
Цитат(Ask @ 10/03/2022, 23:05) <{POST_SNAPBACK}>
От 20 години разумът е в малцинство и я докарахме до тук. И Крим, и войната в Украйна можеха да бъдат избегнати.Смеейки дали ще го разбереш?

Ясно, значи не знаеш. Ще ти кажа тогава - радиото на хилядата хълма е руандийско радио. По една случайност (иначе не мога да си го обясня smile.gif ) тъкмо няколко месеца след като радиото започва да излъчва, в Руанда става клане на етническа основа, в което за около 15 седмици представителите на народа хуту избиват малко над милион от народа тутси. Има и хиляди изнасилвания, има и милиони бежанци, всичко как си требе. И ако мислиш, че на радиото и журналистите му им се е разминало, то ти си в грешка. Както не се е разминало и на Юлиус - той е обесен заедно с останалите престъпници от Нюрнбергския процес, макар че не е издавал заповеди и не е убил никого лично. Обесен журналист - сигурно ти звучи кофти. smile.gif
Питето
Съгласен си с написаното от мен, само не си съгласен с начина, по който пиша. Бива.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.