Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Каква е разликата, ако Украйна загуби войната?
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3, 4
Quaker between your quarks
В историята няма добри и лоши, има можещи, и неможещи.

Остават можещите. Россия няма бъдеще, САЩ също.
Buitenlander
Цитат(lati1960 @ 03/03/2022, 19:31) <{POST_SNAPBACK}>
А защо не погледнеш от другата страна на медала: Путин би ли нападнал Украйна, ако американците не бяха свалили насилствено Янукович и не бяха финансирали майдана в Киев с над 5 милиарда долара? Янките просто купиха един фашизоиден крайно националистически режим там, така насъскаха украинците срещу руснаците, и сега се правят на много загрижени за Украйна, която използват единствено като пушечно месо в битката си срещу Кремъл. Това разбираш ли го?
Е, така погледнато - кой предизвика това, и чия е по-голямата вина за жертвите на войната там?
Не че оправдавам режима на Путин, но, те нямаха друг избор, когато на няколко минути от градовете им американците щяха да разположат ядрени ракети! Опитайте да бъдете обективни.
Всички скачат на Путин сега, обаче към такива все същия въпрос: Ако руснаците пробват да разположат свой ядрен арсенал до границите на Америка, какво ще стане? Хайде да говорим директно нещата. Останалото е пропаганда, и то мръсна и нечиста, виждаме.

Не Путин започна тази война!

Добре де, колко трябва да си тъп, че да не можеш да отвориш Гугъл мапс, и да видиш, че от Латвийската граница, която от 18 години е в НАТО е по-близо до Москва, отколкото от Украинската? Колко трябва да си откъсан, че да не можеш да повториш същата операция, и да видиш, че от Естония, която също от 18 години е в НАТО, до Санкт-Петербург са 138км?
И колко трябва да си долен, че да повтаряш в транс най-тъпите опорки на путиняшката пропаганда, в момент, в който най-големите в света населени места с българи извън територията на България са подложени на интензивни бомбардировки?
evanka
Цитат(trаnsalp @ 03/03/2022, 19:31) <{POST_SNAPBACK}>
Те ще се обединят и ще се разберат. Специално Русия ще изплаща по 70 мил. на убит войник, 3 мил за инвалид и т.н. но не ги запомних. Плюс месечни пенсии.

70 000 са 580 евро по днешния курс.
Покрусена съм от щедростта на Путин.
Толкова ли струва един млад живот?
А децата на Путин са някъде в Германия, в замък някакъв.
trаnsalp
Цитат(evanka @ 03/03/2022, 20:52) <{POST_SNAPBACK}>
70 000 са 580 евро по днешния курс.
Покрусена съм от щедростта на Путин.
Толкова ли струва един млад живот?
А децата на Путин са някъде в Германия, в замък някакъв.

70 милиона рубли плюс месечна издръжка
evanka
Цитат(trаnsalp @ 03/03/2022, 19:30) <{POST_SNAPBACK}>
На думи и на журналистически писания е възможно. Информационната война е не по-малка.

Ама това не са журналистически писания. Това е вота в ООН, видя го целия свят.
Истината е, че тези държави не искат да си навличат гнева на останалите заради Путиновите прищявки.
Buitenlander
Цитат(trаnsalp @ 03/03/2022, 19:54) <{POST_SNAPBACK}>
70 милиона рубли

Баси, и ти взе да лъжеш като Лати. Гледах то и аз, има го навсякъде в нета. Не ми били 70 милиона, най ми били 5 милиона. При черен курс на рублата днес 300 за евро.
Buitenlander
Цитат(trаnsalp @ 03/03/2022, 19:54) <{POST_SNAPBACK}>
70 милиона рубли плюс месечна издръжка

Колко точно е месечната издръжка на един убит? Оля се пак.
trаnsalp
Цитат(evanka @ 03/03/2022, 20:56) <{POST_SNAPBACK}>
Ама това не са журналистически писания. Това е вота в ООН, видя го целия свят.
Истината е, че тези държави не искат да си навличат гнева на останалите заради Путиновите прищявки.

Да, де. Те и помощта към нацистите я видяха всички. Въпросът е на практика в какво се изразява?
trаnsalp
Цитат(Buitenlander @ 03/03/2022, 20:58) <{POST_SNAPBACK}>
Колко точно е месечната издръжка на един убит? Оля се пак.

Това не го споменаха
Ти всъщност, нали си го гледал?
trаnsalp
Цитат(Buitenlander @ 03/03/2022, 20:57) <{POST_SNAPBACK}>
Баси, и ти взе да лъжеш като Лати. Гледах то и аз, има го навсякъде в нета. Не ми били 70 милиона, най ми били 5 милиона. При черен курс на рублата днес 300 за евро.

Не ми се вярва да съм недочул. Те пак ще го въртят.
Аа, ясно. Щом го има в нета 5 мил значи е лъжа.
70 мил мисля, че каза. Руският не ми е добър.

Пп сега пак го слушах, май наистина е 5 мил,
.
evanka
Цитат(trаnsalp @ 03/03/2022, 20:01) <{POST_SNAPBACK}>
Не ми се вярва да съм недочул. Те пак ще го въртят.
Аа, ясно. Щом го има в нета 5 мил значи е лъжа.
70 мил мисля, че каза. Руският не ми е добър.

Пп сега пак го слушах, май наистина е 5 мил,
.

На мен дори ми се чуха някакви 7 хил рубли, така се изсмях, че не чух останалото, май някаква пенсия спомена.
Щом го има в нета, пусни линк да го чуем внимателно.
trаnsalp
Цитат(evanka @ 03/03/2022, 21:41) <{POST_SNAPBACK}>
На мен дори ми се чуха някакви 7 хил рубли, така се изсмях, че не чух останалото, май някаква пенсия спомена.
Щом го има в нета, пусни линк да го чуем внимателно.

Не съм търсил в нета. Не е толкова важно. Няма да сте доволни, отсега ти казвам.
Тарабас
Преди украинците да загубят, руснаците ще са разорени. Те са вече. Не само финансово.

Тази война показва оръжия невиждани до сега. За 5 дни Руснаците бяха тотално откъснати от света и от сега насетне ще ядат големия бахур. С Украйна или без нея.
Хасан
Цитат(evanka @ 03/03/2022, 20:35) <{POST_SNAPBACK}>
Да не би някоя украинска осколка да е паднала на руска територия, че да искат репарации?
Богатите руснаци се наричат олигарси и всички те са силно поддържащи Путин, иначе щяха да са в затвора като един техен колега - Ходорковски. Запада ги счита за негови съучастници и прави запор на собствеността им в чужбина.
Тези олигарси са забогатели от крадене на страната и народа си. Ще е справедливо ако един ден тези богатства се върнат при народа (руския или украинския).
Аз лично бях изненадана да науча, че държавния резерв на Русия е в чужбина и че Руската Централна Банка няма достъп до тези пари. Ако Русия спре войната тези пари могат да ѝ се връщат на траншове, но след като плати фактурата Украйна. Толкова е лесно.

Съдът може да те осъди за каквото си иска, особено ако не е в правова държава.
Днес са запорирали две яхти, но това можеше да стане и в мирно време. https://www.plovdiv24.bg/novini/mejdunarodn...ligarsi-1223567
Ако е в чужбина защо не са го замразили още сега? Не се ли страхуват, че Русия ще го премести?
evanka
Цитат(Хасан @ 03/03/2022, 21:16) <{POST_SNAPBACK}>
Ако е в чужбина защо не са го замразили още сега? Не се ли страхуват, че Русия ще го премести?

За кое питаш? За резерва от 600 млрд долара ли, които Русия трупа цели 10г с цената на големи усилия и на които разчиташе в случай на санкции ?
Те от няколко дни са блокирани. Затова руснаците се трупат пред банкоматите.
Thursday Next
Цитат(Хасан @ 03/03/2022, 22:16) <{POST_SNAPBACK}>

А ти защо реши, че не са?
Hartmann
Цитат(Thursday Next @ 03/03/2022, 22:52) <{POST_SNAPBACK}>
А ти защо реши, че не са?

А ти защо реши, че са? По-умни сте във финансите от швейцарските, германските, британските, американските и пр. финансисти и банкери? smile.gif

------------------------
США и ЕС сегодня 28 февраля заморозили валютные резервы российского Центрального банка.

Речь идет о средствах на сумму, эквивалентную примерно от 460 до 630 миллиардам долларов — в зависимости от того, что именно и как посчитать.

https://www.swissinfo.ch/rus/финансо...?ах-/47389232
Thursday Next
Цитат(Hartmann @ 04/03/2022, 00:37) <{POST_SNAPBACK}>
А ти защо реши, че са? По-умни сте във финансите от швейцарските, германските, британските, американските и пр. финансисти и банкери? smile.gif

------------------------
США и ЕС сегодня 28 февраля заморозили валютные резервы российского Центрального банка.

Речь идет о средствах на сумму, эквивалентную примерно от 460 до 630 миллиардам долларов — в зависимости от того, что именно и как посчитать.

https://www.swissinfo.ch/rus/финансо...?ах-/47389232

Тоест, ти ми противоречиш, за да кажеш същото, което казвам и аз? Че тези средства СА замразени от няколко дена? Или просто не схвана сарказма?
Hartmann
Цитат(Thursday Next @ 03/03/2022, 23:44) <{POST_SNAPBACK}>
Тоест, ти ми противоречиш, за да кажеш същото, което казвам и аз? Че тези средства СА замразени от няколко дена? Или просто не схвана сарказма?

А, така кажи, непознат участник си ми, де да знам какво ти е на акъла, просто прочетох предното мнение. smile.gif Извинявам се за грешката тогава.
Buitenlander
Цитат(Hartmann @ 03/03/2022, 22:46) <{POST_SNAPBACK}>
А, така кажи, непознат участник си ми, де да знам какво ти е на акъла, просто прочетох предното мнение. smile.gif Извинявам се за грешката тогава.

Приятелски огън му викат -)
Thursday Next
Цитат(Hartmann @ 04/03/2022, 00:46) <{POST_SNAPBACK}>

А, кръчмарката съм - мета, изхвърлям пепелници, обръщам покривките (прани нямаме), такива работи. Бях в творчески отпуск малко. Мързи ме да пиша дълго и затова понякога трябва да се чете по два пъти. animatedwink.gif
Hartmann
Цитат(Thursday Next @ 03/03/2022, 23:51) <{POST_SNAPBACK}>
А, кръчмарката съм - мета, изхвърлям пепелници, обръщам покривките (прани нямаме), такива работи. Бях в творчески отпуск малко. Мързи ме да пиша дълго и затова понякога трябва да се чете по два пъти. animatedwink.gif

Ave Administrator, scripturi te salutant.
Rat_in_the_house
Сега...то и "бунт" е силно казано...настанили се в някакви поделения, изоставени от украинската армия и не излизат от тях. Отказвали да се бият.
И понеже информационния поток на днешно време няма как да го спреш, дори да си Путин, руснаците и украинците все пак са намерили начин да си обменят достоверна информация от фронта. Ревюта на ресторанти в Гугъл. Оказало се, че това няма как да го отрежат. smile.gif
Rat_in_the_house
За индийците не е изненада. Те там са пацифисти, ама се нервират като вземе някой да ги провокира. Преди две години си се стреляха съвсем наистина с китайската армия за едни проходи в Хималаите и хич не им мигна окото. Един от първите разговори на Путин след началото на войната беше точно с Моди, който настоя да се внимава с индийските граждани в Украйна и с дипломатическите мисии.

Иранците са продажници от едно време още. Уж са първи приятели с Русия, ама ако се отвори възможност да ги заместят на петролния и газов пазар, ще им забият нож в гърба без да се замислят даже. Все пак един петролопровод и един газопровод ги има проектирани, само чакат зелена светлина за строителство. Терминали за втечнен газ също мислеха да правят.
Rat_in_the_house
Изразява се в загуби за Русия.
На финанси, жива сила и техника. И трите стратегически ресурса, които винаги са решавали изхода на всяка война, откакто има писана история...
Rat_in_the_house
Мнозина русофили в БГ си мислят, че като спре ЕС да купува руски петрол и газ, Русия няма да загуби, защото ще си продава добива в Азия и всъщност губещите ще са само ЕС.
Което далеч не е така. Миналата година Иран достави огромни количества нефт и газ за Китай и Индия, като системно са проучвали за доставки в цяла Азия. Т.е. отпадането на американските санкции срещу Иран поне за азиатския регион ще е факт много скоро. Това ще ги изкара в директна конкуренция с Русия за тези пазари.
В началото на тази година, Китай се оказа с излишък на газ, който веднага предложи на ЕС за реекспорт.
Малка икономика като руската може да бъде удушена по поне 7-8 различни начина и ядреното оръжие в тоя процес ще има точно нула значение. Дори може да им се окаже в тежест. Поддържката на ядрен арсенал е просто колосален разход за всеки бюджет.
trаnsalp
Цитат(Rat_in_the_house @ 04/03/2022, 01:19) <{POST_SNAPBACK}>
Мнозина русофили в БГ си мислят, че като спре ЕС да купува руски петрол и газ, Русия няма да загуби, защото ще си продава добива в Азия и всъщност губещите ще са само ЕС.
Което далеч не е така. Миналата година Иран достави огромни количества нефт и газ за Китай и Индия, като системно са проучвали за доставки в цяла Азия. Т.е. отпадането на американските санкции срещу Иран поне за азиатския регион ще е факт много скоро. Това ще ги изкара в директна конкуренция с Русия за тези пазари.
В началото на тази година, Китай се оказа с излишък на газ, който веднага предложи на ЕС за реекспорт.
Малка икономика като руската може да бъде удушена по поне 7-8 различни начина и ядреното оръжие в тоя процес ще има точно нула значение. Дори може да им се окаже в тежест. Поддържката на ядрен арсенал е просто колосален разход за всеки бюджет.

То възможно ли е да спре руската газ? Като жест да го разбирам? Купуват от добро сърце?
Обеснявах го на моя тъст едно време, ще го напиша и тук. Има един особен род хора, които си мислят, че каквото и да правят, тяхното е жест, а другите са им длъжни. Така например, ако продават хляб, то без техния хляб, хората ще умрат. Ако пък купуват хляб, то без тяхната покупка магазинът ще фалира, затова пак са му длъжни.
Разбирам, че Русия съществува, заради жеста на Европа?
Thursday Next
Цитат(trаnsalp @ 04/03/2022, 08:10) <{POST_SNAPBACK}>
То възможно ли е да спре руската газ? Като жест да го разбирам? Купуват от добро сърце?
Обеснявах го на моя тъст едно време, ще го напиша и тук. Има един особен род хора, които си мислят, че каквото и да правят, тяхното е жест, а другите са им длъжни. Така например, ако продават хляб, то без техния хляб, хората ще умрат. Ако пък купуват хляб, то без тяхната покупка магазинът ще фалира, затова пак са му длъжни.
Разбирам, че Русия съществува, заради жеста на Европа?

Да, точно така се държи Русия - сякаш светът ще загине, ако тя не му продава газ. И очаква всички да ѝ целуват ръка и да бият чело пред нея, щото им продава газ. Трябваше да се случи такова мазало, за да се задейства Европа по-сериозно за заобикалянето на този цирей. Ще има трудности, несъмнено, но те няма да траят кой знае колко дълго. А продавачи наспорил Господ.

А, и преди да съм забравила: рускиЯ газ (м.р.) и обЯснявам.

Колкото до необятния китайски пазар, прилагам информаця по въпроса: китайците са договорили да купуват по 10 милиарда куб.м. на година за следващите 30 години. ЕС купува по 155 милиарда годишно. Разликата познай кой ще си я пие. ;-)

https://www.reuters.com/world/asia-pacific/...rce-2022-02-04/
trаnsalp
Цитат(Thursday Next @ 04/03/2022, 09:59) <{POST_SNAPBACK}>
Да, точно така се държи Русия - сякаш светът ще загине, ако тя не му продава газ. И очаква всички да ѝ целуват ръка и да бият чело пред нея, щото им продава газ. Трябваше да се случи такова мазало, за да се задейства Европа по-сериозно за заобикалянето на този цирей. Ще има трудности, несъмнено, но те няма да траят кой знае колко дълго. А продавачи наспорил Господ.

Колкото до необятния китайски пазар, прилагам информаця по въпроса: китайците са договорили да купуват по 10 милиарда куб.м. на година за следващите 30 години. ЕС купува по 155 милиарда годишно. Разликата познай кой ще си я пие. ;-)

Има го и това, когато наистина зависят от теб. Газта я прави силна и оттам имперски интереси, но и друг силен щеше да е същия. Ноооо пак двойния аршин -не и точно Русия да е силна.

Пп как е по-правилно? /щом се хващаш за буквата/. Газта! Или газът? И по точно, толкова ли е неправилно "газта"?
Shade
Цитат(trаnsalp @ 04/03/2022, 00:06) <{POST_SNAPBACK}>
Пп как е по-правилно? /щом се хващаш за буквата/. Газта! Или газът? И по точно, толкова ли е неправилно "газта"?

Явно е нужно (п)обесняване. smile.gif
Газта е течност, второто агрегатно състояние на веществото (бакалска стока: газ за горене, керосин).
Газът (учи се по химия що е газ) е третото агрегатно състояние на веществото.
Съществуват и първо и четвърто агрегатни състояния на веществото, но ще стане много информация за един ден.
trаnsalp
Цитат(Shade @ 04/03/2022, 10:15) <{POST_SNAPBACK}>
Явно е нужно (п)обесняване. smile.gif
Газта е течност, второто агрегатно състояние на веществото (бакалска стока: газ за горене, керосин).
Газът (учи се по химия що е газ) е третото агрегатно състояние на веществото.
Съществуват и първо и четвърто агрегатни състояния на веществото, но ще стане много информация за един ден.

А ф тръбите Ееее? w00tbrows.gif
trаnsalp
..
А, и преди да съм забравила: рускиЯ газ (м.р.) ...

..

Благодари на Шейд. Азз. ...само .... таковата... Да знаеш за друг път. animatedwink.gif
Shade
Цитат(trаnsalp @ 04/03/2022, 00:47) <{POST_SNAPBACK}>
А ф тръбите Ееее? w00tbrows.gif

Ако имаш предвид тръбите на газовопровода, там се пренася газ под налягане, не течност. Поради което преносът се изчислява в кубически метри, а не в литри. Постъпилият в хранилищата газ се втечнява при ниска температура.
Rat_in_the_house
Ето ти статистика:

https://www.worldometers.info/gas/gas-consu...ion-by-country/

Природният газ е стока. Съвсем нормална стока.
Хасан
Цитат(evanka @ 03/03/2022, 22:51) <{POST_SNAPBACK}>
За кое питаш? За резерва от 600 млрд долара ли, които Русия трупа цели 10г с цената на големи усилия и на които разчиташе в случай на санкции ?
Те от няколко дни са блокирани. Затова руснаците се трупат пред банкоматите.

Някои наблюдатели дори твърдят, че ще се стигне до паническо продаване на руски облигации, а може би и до решение на Русия да престане да ги обслужва. Хайнеман обаче смята, че това е малко вероятно, защото Русия разполага с огромен валутен резерв от 630 милиарда долара. Все пак и той е на мнение, че ако международната изолация на Русия продължи дълго, може да се стигне и до държавен банкрут. Освен това САЩ, Канада, Великобритания и ЕС затвориха за Руската централна банка достъпа до валутните ѝ резерви, депонирани в тези страни – а това са около 40-50% от въпросните 630 милиарда долара.
Икономистът Артур Брунер е на обратното мнение. Според него санкциите, наложени на Русия, са „тъп меч", а падащият курс на държавните облигации всъщност е много удобен за страната, защото сега Русия може да ги изкупи много евтино обратно.

Затова ли става въпрос?
https://www.dw.com/bg/%D0%B4%D0%BE%D1%81%D0...0%B8/a-60960017

Дълговете на Русия са много по-големи от валутните им резерви и кой ще загуби повече като абсолютна стойност от санкциите не знам.
trаnsalp
Цитат(Shade @ 04/03/2022, 12:08) <{POST_SNAPBACK}>
Ако имаш предвид тръбите на газовопровода, там се пренася газ под налягане, не течност. Поради което преносът се изчислява в кубически метри, а не в литри. Постъпилият в хранилищата газ се втечнява при ниска температура.

А колко е налягането? То при 4-5 атмосфери, вече е течност.
Ооооо, съжалявам. Не е факт, че е газ в газопроводите! Налягането е от 25 до 100 атмосфери.
Между другото и течностите се изчисляват в кубици. Каааато са мноооого.

Ппп ееей, туй, какво ли не прави един жентълмен, за да защити една дама.
Thursday Next
Цитат(trаnsalp @ 04/03/2022, 10:06) <{POST_SNAPBACK}>
Има го и това, когато наистина зависят от теб. Газта я прави силна и оттам имперски интереси, но и друг силен щеше да е същия. Ноооо пак двойния аршин -не и точно Русия да е силна.

Нека помислим: "природен газ" ли казваш, или "природна газ"? Множественото число как е? Гази или газове? Ма не е ракетно инженерство, бе да му се не види.

Но да се върнем на основното: значи, когато Русия извива ръце, щото някой зависи от нея, това е ок, така ли? Ама друг не може да го прави, щото не е честно.

Хасан

В дългосрочен план санкциите може би ще имат позитивен ефект. Но в средносрочен и особено краткосрочен план нещата никак няма да са добре. Още от сега се усеща.
П.П. Всичко това с уговорката, че няма да има ядрена война.
Thursday Next
Цитат(Хасан @ 04/03/2022, 17:32) <{POST_SNAPBACK}>
В дългосрочен план санкциите може би ще имат позитивен ефект. Но в средносрочен и особено краткосрочен план нещата никак няма да са добре. Още от сега се усеща.
П.П. Всичко това с уговорката, че няма да има ядрена война.

Така е. И да, с тази уговорка.
trаnsalp
Цитат(Thursday Next @ 04/03/2022, 16:23) <{POST_SNAPBACK}>
Нека помислим: "природен газ" ли казваш, или "природна газ"? Множественото число как е? Гази или газове? Ма не е ракетно инженерство, бе да му се не види.

Но да се върнем на основното: значи, когато Русия извива ръце, щото някой зависи от нея, това е ок, така ли? Ама друг не може да го прави, щото не е честно.

Е, явно някои имат газта за течност, други за газ. И понеже съществува и в двете форми, не би трябвало да е проблем да се употребяват и двете.
Операцията в Украйна не е заради газа. От него/нея обаче набира сили и не дава съседите и да се радикализират. Както и Америка не дава на други да се радикализират
Вече как е била Украйна под руски ботуш и как под виолетовия флаг на съюза се е нейно право да определи. Ноо и там нещата въобще не са еднозначни.
Thursday Next
Цитат(trаnsalp @ 04/03/2022, 18:49) <{POST_SNAPBACK}>
Е, явно някои имат газта за течност, други за газ. И понеже съществува и в двете форми, не би трябвало да е проблем да се употребяват и двете.
Операцията в Украйна не е заради газа. От него/нея обаче набира сили и не дава съседите и да се радикализират. Както и Америка не дава на други да се радикализират
Вече как е била Украйна под руски ботуш и как под виолетовия флаг на съюза се е нейно право да определи. Ноо и там нещата въобще не са еднозначни.

Газта в ж.р. е архаична форма, с която се нарича използваната едно време газ за осветление. Понеже говорим за природен газ, за него не може да се употребяват и двете, придържай се към мъжкия род.
Много ясно, че войната (айде да наричаме нещата с истинските им имена) в Украйна не е заради газа. Тази война е плод на нечии болни амбиции да възстанови СССР. Изненадата от това, че не му щат ни братството, ни благоденствието, очевидно е голяма както сред генералитета, така и сред редовите войници.
Има хора, които просто не могат да функционират в условия на мир. Сега се сещам за Чърчил. Той е бил много добър министър-председател по време на войната. Но в мирно време се е представил меко казано посредствено, затова са го и сменили. Но когато се направиш несменяем, а си от неспособните да функционират в мирни условия, какво правиш? Ми правиш си война.
lati1960
Цитат(Thursday Next @ 04/03/2022, 19:40) <{POST_SNAPBACK}>
Газта в ж.р. е архаична форма, с която се нарича използваната едно време газ за осветление. Понеже говорим за природен газ, за него не може да се употребяват и двете, придържай се към мъжкия род.
Много ясно, че войната (айде да наричаме нещата с истинските им имена) в Украйна не е заради газа. Тази война е плод на нечии болни амбиции да възстанови СССР. Изненадата от това, че не му щат ни братството, ни благоденствието, очевидно е голяма както сред генералитета, така и сред редовите войници.
Има хора, които просто не могат да функционират в условия на мир. Сега се сещам за Чърчил. Той е бил много добър министър-председател по време на войната. Но в мирно време се е представил меко казано посредствено, затова са го и сменили. Но когато се направиш несменяем, а си от неспособните да функционират в мирни условия, какво правиш? Ми правиш си война.

Само с "незначителното" уточнение, че тази конкретно война в Украйна я почнаха американците с майдана 2014-та, не руснаците. Много удобно забравено и неглижирано като факт. След който всичко останало нататък до днес е просто една шиб...на гадна проганда, ако мога да използвам езика на "миролюбката" Вики Нюланд, вкл. по отношение на Европейския Съюз, дал съм в темите инфо и запис на дамата! Родните каруцари биха се засрамили от езика на въпросната "миролюбка", и не само на нейния. Лицемери!
no.gif Ако Русия с Путин и техните 12 бази по света искат да възстановят СССР, то какво искат да възстановят или направят Щатите с техните над 700-1000 военни бази по света, окупирали почти целия свят?! no.gif
Много хитро извъртате някои нещата, но, много скоро лъжите ви ще свършат и хората ще го разберат. Не че вече не са. Къде ще се денете тогава?!
trаnsalp
Цитат(Thursday Next @ 04/03/2022, 19:40) <{POST_SNAPBACK}>

Друго казват жителите на някои части в Украйна.
За природния газ съм съгласен, той трудно се втечнява.
trаnsalp
Цитат(Shade @ 04/03/2022, 12:08) <{POST_SNAPBACK}>

Всъщност се оказва, че си прав, защото аз говоря за прупан-бутан, но се оказа, че той не се пренася по газопроводи. А природният газ не е втечнен.
Питето
Като ти пиша да четеш, та да не се излагаш, ма ти "не та не — знам си"...
trаnsalp
Цитат(Питето @ 04/03/2022, 22:53) <{POST_SNAPBACK}>
Като ти пиша да четеш, та да не се излагаш, ма ти "не та не — знам си"...

Да , моя грешка в случая. Не се възгордявай! Това не е краят.
Питето
Газа, газта... баце, не знаеш за какво пишеш, как да ти повярвам, че въобще знааеш нещо по темата? Ма продължавай да не четеш, важното е самочувствие да имаш...
Питето
Сигурен съм, че няма да е края на грешките дето пишеш. animatedwink.gif
Питето
Като с СССР. Накрая, Украйна изплува, а СССР потъна. Сега пак същата мотика ще бъде настъпена.
trаnsalp
Цитат(Питето @ 04/03/2022, 22:56) <{POST_SNAPBACK}>
Газа, газта... баце, не знаеш за какво пишеш, как да ти повярвам, че въобще знааеш нещо по темата? Ма продължавай да не четеш, важното е самочувствие да имаш...

А то това ли беше р-ра? Газ или газта е правилно? Гледай буквата! Има ли грешка, не вярвай. В буквата е смисъла.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.