Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Каква е разликата, ако Украйна загуби войната?
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2, 3, 4
Хасан
По всичко личи, че въпреки героичната съпротива, храбрите украинци ще загубят. Чудя се дали, ако това стане, не беше мечешка услуга услуга подкрепата на демократичния свят за тях. Така войната ще се проточи повече и съответно жертвите и разрушенията ще са повече.
Дори и за наш Киро подкрепата за Украйна не му се отрази добре.

https://www.vesti.bg/bulgaria/s-vikove-osta...-shipka-6138991

Може би и заради това.

https://pik.bg/%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%...ews1089098.html
lati1960
Цитат(Хасан @ 03/03/2022, 12:34) <{POST_SNAPBACK}>
По всичко личи, че въпреки героичната съпротива, храбрите украинци ще загубят. Чудя се дали, ако това стане, не беше мечешка услуга услуга подкрепата на демократичния свят за тях. Така войната ще се проточи повече и съответно жертвите и разрушенията ще са повече.

Може би и заради това.

Ми това е братската и натовска "мирна" подкрепа на родната ни власт към украинските фашисти и нацисти, които вкараха украинския народ в съюза с американците и в настоящата касапница!
Така че наистина цивилните жертви на хората в Украйна не са само на съвестта на Путин, повече са на тази на кликата във Вашингтон и фашизоидния режим в Киев.
Много хитро бат Кирчо призовава на Шипка да се обединим, но, няма как да стане под натовски флаг и американски машинации и лъжи! Не е познал. Ако продължава така Петков, а и цялата тази коалиция, трябва да им е ясно, че няма да изкарат дори година мандат!
trаnsalp
Цитат(Хасан @ 03/03/2022, 12:34) <{POST_SNAPBACK}>

Може би и заради това.

Не се притеснявай. Такава е съдбата на подлогите. Поздравът е в подписа ми. Така по емоционално се усеща.
Хасан
Цитат(lati1960 @ 03/03/2022, 12:46) <{POST_SNAPBACK}>
Ми това е братската и натовска "мирна" подкрепа на родната ни власт към украинските фашисти и нацисти, които вкараха украинския народ в съюза с американците и в настоящата касапница!
Така че наистина цивилните жертви на хората в Украйна не са само на съвестта на Путин, повече са на тази на кликата във Вашингтон и фашизоидния режим в Киев.
Много хитро бат Кирчо призовава на Шипка да се обединим, но, няма как да стане под натовски флаг и американски машинации и лъжи! Не е познал. Ако продължава така Петков, а и цялата тази коалиция, трябва да им е ясно, че няма да изкарат дори година мандат!

По скоро тези нацисти бяха част оправданието на Путин за войната. Не че ги няма и не че не са вършили престъпления, но да нападнеш суверенна държава заради тях и заради сигурността на собствената си, ми звучи налудничаво. От друга страна с луд човек, ако такъв е Путин, трябва да се внимава.
trаnsalp
Цитат(Хасан @ 03/03/2022, 12:50) <{POST_SNAPBACK}>
По скоро тези нацисти бяха част оправданието на Путин за войната. Не че ги няма и не че не са вършили престъпления, но да нападнеш суверенна държава заради тях и заради сигурността на собствената си, ми звучи налудничаво. От друга страна с луд човек, ако такъв е Путин, трябва да се внимава.

Путин ще успее да ги обедини. Но като мъж! Не като траверс. 30 години ни лъжат, а ние като уличница вярваме. 3000000 сме надолу и държавата ни, повярвай ми е в пъъъти по-разрушена от Украйна.
Хасан
Цитат(trаnsalp @ 03/03/2022, 12:57) <{POST_SNAPBACK}>
Путин ще успее да ги обедини. Но като мъж! Не като траверс. 30 години ни лъжат, а ние като малоумници вярваме. 3000000 сме надолу и държавата ни, повярвай ми е в пъъъти по-разрушена от Украйна.

Защо 30 години? Аз съм на 55 години и от както се помня управляващите са ни лъгали. За това управление имах надежди, което засега ги оправдава само отчасти. По-добре е от предходното, но има много какво да се желае.
trаnsalp
Цитат(Хасан @ 03/03/2022, 13:01) <{POST_SNAPBACK}>
Защо 30 години? Аз съм на 55 години и от както се помня управляващите са ни лъгали. За това управление имах надежди, което засега ги оправдава само отчасти. По-добре е от предходното, но има много какво да се желае.

Те няма как да ни съобщават всичко, но да се прави нещо. И най-важното. Да бъдат достойни. Те се държат като червеи пред чуждите. Много сме наивни за хитростта на запада.
Това правителство може да ни вкара във война с Русия. Само обаче да излезем от нато и дори ще се радвам на такава " война". Ако не излезем, тук ще е бойно поле.
Но пак се надявам, че Русия разбира партерната ни поза. Газопровода доказа, че сме абсолютни малоумници. И продажници.
vayu
Няма да е лошо да кажеш на дъщеря си ако вземе някой да я изнасилва да си върти задника,така той по бързо ще свърши..
trаnsalp
Цитат(vayu @ 03/03/2022, 13:11) <{POST_SNAPBACK}>
Няма да е лошо да кажеш на дъщеря си ако вземе някой да я изнасилва да си върти задника,така той по бързо ще свърши..

Тъпотии не ми се слушат. Ама не си виновен. Толкова ти е акъла.
Хасан
Цитат(trаnsalp @ 03/03/2022, 13:06) <{POST_SNAPBACK}>
Те няма как да ни съобщават всичко, но да се прави нещо. И най-важното. Да бъдат достойни. Те се държат като червеи пред чуждите. Много сме наивни за хитростта на запада.
Това правителство може да ни вкара във война с Русия. Само обаче да излезем от нато и дори ще се радвам на такава " война". Ако не излезем, тук ще е бойно поле.
Но пак се надявам, че Русия разбира партерната ни поза. Газопровода доказа, че сме абсолютни малоумници. И продажници.

Ето нещо по въпроса за партерът.
https://www.bgonair.bg/a/2-bulgaria/257522-...huzhda-politika

Можеш ли да ми отговориш, защо почти всички страни без Сърбия, Турция, Китай и Казахстан (има и други, но са малко) избраха тази поза? Ако ти става по-леко, не сме само ние така. Значи има някаква/и причина/и, може и обективна/и.
Хасан
Цитат(vayu @ 03/03/2022, 13:11) <{POST_SNAPBACK}>

Това не беше коректно. navikvane.gif

vayu
Съвсем коректно си е
trаnsalp
Цитат(Хасан @ 03/03/2022, 13:15) <{POST_SNAPBACK}>
Ето нещо по въпроса за партерът.
https://www.bgonair.bg/a/2-bulgaria/257522-...huzhda-politika

Можеш ли да ми отговориш, защо почти всички страни без Сърбия, Турция, Китай и Казахстан (има и други, но са малко) избраха тази поза? Ако ти става по-леко, не сме само ние така. Значи има някаква/и причина/и, може и обективна/и.

Това е много важен въпрос. Той е за другия раздел. Конкретно не мога да ти отговоря, явно е, че има сили. По принцип обаче мноооого често жертвата сама ляга пред насилника. А не трябва да е така. Всяка власт е от Бог, но много често някой лъже, че има властта за нещо и ако му повярваш, всъщност сам му я даваш.
От нас самите зависи много. Дори и в партерно положение, не е добре да се хилим като уличници. Много лесно е като си силен, но не винаги сме такива. И пак имаме наша част, дали ще запазим себе си. Така е в живота и на всеки човек.
Glo
храбри, нехрабри, няма значение, нашия интерес е от значения, някой знае ли го какъв е нашия българския интерес кой да е победител? за мене лично даже българския интерес не е толкоз от значение, колкото единствено моя собствен, в случая са ми безразлични, да мрът там по живо по здраво, чакам нещо по-ново и по-разтърсващо, огромен астероид който заплашва земята или извънземно нашествие b_046.gif
trаnsalp
Цитат(vayu @ 03/03/2022, 13:28) <{POST_SNAPBACK}>
Съвсем коректно си е

Явно от р-ра за жертви и насилие, в главата ти се поражда идеята, как да задоволиш по-бързо насилника. Лооошо. Аз не решавам така проблемът с насилниците. Ноооо това не пречи ти да продължаваш така animatedwink.gif

Пп Не си готов още. Трева на вятъра ще бъдеш. Предупредил съм те!
Glo
Цитат(lati1960 @ 03/03/2022, 12:46) <{POST_SNAPBACK}>
.
Много хитро бат Кирчо призовава на Шипка да се обединим,

Просто Кирчо Тъпото е малоумник, щото ако не беше отдавна щеше да се е светнал сам, че Обединението прави Стадото sunbathing.gif
Glo
Цитат(Хасан @ 03/03/2022, 13:01) <{POST_SNAPBACK}>

хахахаа. лъгали го били laugh.gif братле, ми ти сам си се лъгал 770d4fd976.gif
Хасан
Цитат(Glo @ 03/03/2022, 13:42) <{POST_SNAPBACK}>
хахахаа. лъгали го били laugh.gif братле, ми ти сам си се лъгал 770d4fd976.gif

Добре да чувал съм лъжи от тях. Не съм им вярвал, дори като ученик.
Glo
Цитат(Хасан @ 03/03/2022, 13:44) <{POST_SNAPBACK}>
Добре да чувал съм лъжи от тях. Не съм им вярвал, дори като ученик.

а истини чувал ли си? rolleyes.gif
Хасан
Цитат(Glo @ 03/03/2022, 13:46) <{POST_SNAPBACK}>
а истини чувал ли си? rolleyes.gif

Да, за прогнозата за времето понякога, спортни новини също. Даже не ни излъгаха като в Северна Корея, че сме станали световни шампиони, не съм черноглед. smile.gif
Rat_in_the_house
Загубил и спечелил, в съвременните войни са понятия, повече въпрос на гледна точка, отколкото на някакви реални и дългосрочни последици. Просто вече няма как военните да игнорират икономистите. За отношението към Русия беше много показателно вчерашното гласуване в Общото събрание на ООН на декларацията срещу руското нахлуване в Украйна (между другото, БГ е сред вносителите на декларацията).
https://datawrapper.dwcdn.net/Ge7nY/1/

Против гласуваха само С. Корея, Беларус, Еритрея и Сирия.
Възъдржаха се 35. Всички останали 141 държави гласуваха за декларацията, което като мнозинство е прецедент в историята на съвета. Дори Сърбия избра да подкрепи декларацията. Изненада е и позицията на Мианмар, където военната хунта е подкрепяна от Русия и активно се снабдява с ново руско оръжие. Куба и Венецуела се възъдржаха.

Русия е в безпрецедентна междунродна изолация. При това положение самата война те вече са я загубили. В съвременните войни има и битка за историята, битка за тълкуването. И тя е не по-малко важна.
Хасан
Цитат(Rat_in_the_house @ 03/03/2022, 13:58) <{POST_SNAPBACK}>
Загубил и спечелил, в съвременните войни са понятия, повече въпрос на гледна точка, отколкото на някакви реални и дългосрочни последици. Просто вече няма как военните да игнорират икономистите. За отношението към Русия беше много показателно вчерашното гласуване в Общото събрание на ООН на декларацията срещу руското нахлуване в Украйна (между другото, БГ е сред вносителите на декларацията).
https://datawrapper.dwcdn.net/Ge7nY/1/

Против гласуваха само С. Корея, Беларус, Еритрея и Сирия.
Възъдржаха се 35. Всички останали 141 държави гласуваха за декларацията, което като мнозинство е прецедент в историята на съвета. Дори Сърбия избра да подкрепи декларацията. Изненада е и позицията на Мианмар, където военната хунта е подкрепяна от Русия и активно се снабдява с ново руско оръжие. Куба и Венецуела се възъдржаха.

Русия е в безпрецедентна междунродна изолация. При това положение самата война те вече са я загубили. В съвременните войни има и битка за историята, битка за тълкуването. И тя е не по-малко важна.

Демек макар и загубили украинците ще бъдат морални победители.
Едва ли Русия е очаквала друго. Войната е започнала и няма връщане назад.
evanka
Украйна няма да загуби войната, защото войната не е само военни действия и окупация.

Руснаците ще се изнесат от там съвсем скоро, като в руските магазини им останат само хляб и консерви... и малко ябълки като в доброто старо съветско време.
И не само ще платят репарациите на Украйна, ами и Украйна накрая пак ще влезе в НАТО за да не се получават повече такива... Русия може също да влезе в НАТО, от сега отговаря на всички условия.
Хасан
Цитат(evanka @ 03/03/2022, 14:11) <{POST_SNAPBACK}>
Украйна няма да загуби войната, защото войната не е само военни действия и окупация.

Руснаците ще се изнесат от там съвсем скоро, като в руските магазини им останат само хляб и консерви... и малко ябълки като в доброто старо съветско време.
И не само ще платят репарациите на Украйна, ами и Украйна накрая пак ще влезе в НАТО за да не се получават повече такива... Русия може също да влезе в НАТО, от сега отговаря на всички условия.

През 90те години Русия беше така, едва ли ще се уплашат толкова лесно.
Ако бяха спечелили войната за два дни, дали нямаха да са в същото положение след половин година? Какво значение има колко ще продължи тя?
Предполагам ще оставят окупационни войски, които марионетно украинско правителство ще издържа.
Опасявам се да не започне ядрена война.
Цената на газа скочи много. Така едва ли ще се разори Русия.

https://dariknews.bg/novini/biznes/rekorden...-evropa-2302207
trаnsalp
Цитат(Хасан @ 03/03/2022, 14:20) <{POST_SNAPBACK}>
Ако бяха спечелили войната за два дни, дали нямаха да са в същото положение след половин година? Какво значение има колко ще продължи тя?
Предполагам ще оставят окупационни войски, които марионетно украинско правителство ще издържа.

Имат хиляди заложници. Затова се бавят.
Rat_in_the_house
На това не бих залагал. Вчера имаше някаква информация, че чеченците вдигнали бут. Храната, дето им доставяли, не била подходяща за мюсюлмани. Сигурно само сланина и свински кожички е имало в консервите...
vayu
Смешник,че и на сериозно се взема
Хасан
Цитат(Rat_in_the_house @ 03/03/2022, 14:50) <{POST_SNAPBACK}>
На това не бих залагал. Вчера имаше някаква информация, че чеченците вдигнали бут. Храната, дето им доставяли, не била подходяща за мюсюлмани. Сигурно само сланина и свински кожички е имало в консервите...

По време на война мюсюлманите могат да ядат свинско...А, ама то засега не е война, а военна операция. Путин да вземе да я обявява и да ги храни със сланина. smile.gif
trаnsalp
Цитат(vayu @ 03/03/2022, 15:19) <{POST_SNAPBACK}>
Смешник,че и на сериозно се взема

Пожелавам ти да ти е смешно.
evanka
Цитат(Хасан @ 03/03/2022, 13:20) <{POST_SNAPBACK}>
Цената на газа скочи много. Така едва ли ще се разори Русия.

https://dariknews.bg/novini/biznes/rekorden...-evropa-2302207

90-те години бяха отдавна. Тези, които са родени тогава не са свикнали да затягат колана, нито пък се трогват от маршовете на хора на Червената армия.
Прав си за това, че ги очаква едно и също независимо дали войната трае 2 дни или 6 месеца.
Но колкото по-дълго трае толкова по-скъпи репарации ще плащат.
Цената на газа скочи, защото още не са дошли танкерите с петрол и шистов газ от Америка. Сега цените се качват, защото всеки се запасява. Държавата може да коригира това, като не слага такси върху цялата цена на горивата.
Хасан
Цитат(evanka @ 03/03/2022, 15:38) <{POST_SNAPBACK}>
90-те години бяха отдавна. Тези, които са родени тогава не са свикнали да затягат колана, нито пък се трогват от маршовете на хора на Червената армия.
Прав си за това, че ги очаква едно и също независимо дали войната трае 2 дни или 6 месеца.
Но колкото по-дълго трае толкова по-скъпи репарации ще плащат.
Цената на газа скочи, защото още не са дошли танкерите с петрол и шистов газ от Америка. Сега цените се качват, защото всеки се запасява. Държавата може да коригира това, като не слага такси върху цялата цена на горивата.

Кой може да принуди Русия да плаща репарации?
Санкциите си имат своята цена и за двете страни.
trаnsalp
Пуснаха вода в северният кримски канал.
Защото загубиха. От 8 години нацистите им спрели водата. 25 куб/с Цяла река. Хората плачат от радост.
Ний сме следващите.
И аз като Киро да кажа. Никога в окоп срещу руснак няма да лягам.
.
Питето
Това че цената на газа е скочила, съвсем не значи че ще се пазарува от Русия. Аха, като ще е гадно, трябва да е гадно докрай. Конкурентите ти лапват пазарните дялове, продават на по-високи цени, а ти само стоиш отстрани и преглъщаш, и се чудиш този държавен бюджет как да го вържеш, та да не те линчуват собствените мужици...
Отделно, че по-умните държави си научиха урока с репарациите и до какво води, и няма да има репарации както си го представяш.
evanka
Цитат(Хасан @ 03/03/2022, 14:43) <{POST_SNAPBACK}>
Кой може да принуди Русия да плаща репарации?
Санкциите си имат своята цена и за двете страни.

Всеки съд в коя да е страна може да поиска репарации и обещетение от когото и да е.
А този процес ще бъде улеснен от факта, че банковите институции и почти всички държави в света в момента правят запор над руските държавни и частни имоти и активи.
Някои там като Малдиви и други островни държави се правят на интересни, но една кратка блокада или бойкот на туристи и ще клекнат.
Света е тръгнал на лов за богати руснаци. Пари за обещетение ще има, спокойно.
trаnsalp
Цитат(Питето @ 03/03/2022, 17:18) <{POST_SNAPBACK}>
Това че цената на газа е скочила, съвсем не значи че ще се пазарува от Русия. Аха, като ще е гадно, трябва да е гадно докрай. Конкурентите ти лапват пазарните дялове, продават на по-високи цени, а ти само стоиш отстрани и преглъщаш, и се чудиш този държавен бюджет как да го вържеш, та да не те линчуват собствените мужици...
Отделно, че по-умните държави си научиха урока с репарациите и до какво води, и няма да има репарации както си го представяш.

Така ще е, ако изключим от уравнението Русия. С други думи сметка без кръчмар.
Шейд излезе най-умен от вас / или се е обидил на "простак"/
evanka
Цитат(trаnsalp @ 03/03/2022, 16:26) <{POST_SNAPBACK}>
Така ще е, ако изключим от уравнението Русия. С други думи сметка без кръчмар.

Сметката е проста. Европа ще се научи да живее без руски газ.
Да не говорим че под целия ни континент има шистов газ за следващите поне 1000 години, който не искаме да чоплим за да не замърсяваме. Но след няколко години може да се научим да го вадим по по-чист начин. Тогава Русия съвсем ще остане без европейския пазар и ще продава само на Китай, на цена, каквато поискат китайците - разбирай евтинко.
trаnsalp
Цитат(evanka @ 03/03/2022, 17:33) <{POST_SNAPBACK}>
Сметката е проста. Европа ще се научи да живее без руски газ.
Да не говорим че под целия ни континент има шистов газ за следващите поне 1000 години, който не искаме да чоплим за да не замърсяваме. Но след няколко години може да се научим да го вадим по по-чист начин. Тогава Русия съвсем ще остане без европейския пазар и ще продава само на Китай, на цена, каквато поискат китайците - разбирай евтинко.

Всичко е точно около Русия! Не се бъркайте покрай оказаната от Европа обединена "помощ" на нацистите. Не го бъркайте с реалния живот! Това е само помощ. За вдъхновение.
Питето
Точно това са санкции, бе — санкционирания е изключен от общата сметка. Питай Иран за санкции и нефт, могат много да ти разкажат. Или смяташ, че от Кремъл ще стрелят с ядрено оръжие по който не им купува газа и нефта ли?
Питето
Те вече го правят това с Китай и евтиното продаване. Аха, точно нефта.
Хасан
Цитат(evanka @ 03/03/2022, 17:24) <{POST_SNAPBACK}>
Всеки съд в коя да е страна може да поиска репарации и обещетение от когото и да е.
А този процес ще бъде улеснен от факта, че банковите институции и почти всички държави в света в момента правят запор над руските държавни и частни имоти и активи.
Някои там като Малдиви и други островни държави се правят на интересни, но една кратка блокада или бойкот на туристи и ще клекнат.
Света е тръгнал на лов за богати руснаци. Пари за обещетение ще има, спокойно.

По тази логика Русия може в техен съд да поиска репарации от Украйна. И какво общо имат богатите руснаци с политиката на Путин? Къде има държавни имоти на Русия по света, освен посолствата и на каква стойност са?
evanka
Цитат(trаnsalp @ 03/03/2022, 17:07) <{POST_SNAPBACK}>
Всичко е точно около Русия! Не се бъркайте покрай оказаната от Европа обединена "помощ" на нацистите. Не го бъркайте с реалния живот! Това е само помощ. За вдъхновение.

Какви нацисти удрят по вътрешната страна на черепа на Путин, бе човек?
Тези, които украинците посрещнаха през 41-ва ли?
Или тези, които са екстерминирали в концлагер дедите на сегашния украински президент?

Ask
Още по-интересно е, че Китай, Индия и Иран също се въздържаха.
Hartmann
Цитат(Ask @ 03/03/2022, 19:40) <{POST_SNAPBACK}>

Просто са по-умни от русофилите smile.gif
Дaни
Цитат(evanka @ 03/03/2022, 19:19) <{POST_SNAPBACK}>
Какви нацисти удрят по вътрешната страна на черепа на Путин, бе човек?
Тези, които украинците посрещнаха през 41-ва ли?
Или тези, които са екстерминирали в концлагер дедите на сегашния украински президент?

Не, не можеш да го убедиш, няма смисъл.
Quaker between your quarks
За Россия, това ще е пирова победа.

Този стопанин, дори собствените си територии, немож да стопанисва.
Таз империя, потребен император, като Тарабаса ! laugh.gif
trаnsalp
Цитат(Дaни @ 03/03/2022, 19:54) <{POST_SNAPBACK}>
Не, не можеш да го убедиш, няма смисъл.

Ок. Няма нацисти в Украйна. Путин ги измисли.
trаnsalp
Цитат(Ask @ 03/03/2022, 19:40) <{POST_SNAPBACK}>

На думи и на журналистически писания е възможно. Информационната война е не по-малка.
trаnsalp
Цитат(Хасан @ 03/03/2022, 19:14) <{POST_SNAPBACK}>
По тази логика Русия може в техен съд да поиска репарации от Украйна. И какво общо имат богатите руснаци с политиката на Путин? Къде има държавни имоти на Русия по света, освен посолствата и на каква стойност са?

Те ще се обединят и ще се разберат. Специално Русия ще изплаща по 70 мил. на убит войник, 3 мил за инвалид и т.н. но не ги запомних. Плюс месечна издръжка
lati1960
Цитат(Хасан @ 03/03/2022, 12:50) <{POST_SNAPBACK}>

А защо не погледнеш от другата страна на медала: Путин би ли нападнал Украйна, ако американците не бяха свалили насилствено Янукович и не бяха финансирали майдана в Киев с над 5 милиарда долара? Янките просто купиха един фашизоиден крайно националистически режим там, така насъскаха украинците срещу руснаците, и сега се правят на много загрижени за Украйна, която използват единствено като пушечно месо в битката си срещу Кремъл. Това разбираш ли го?
Е, така погледнато - кой предизвика това, и чия е по-голямата вина за жертвите на войната там?
Не че оправдавам режима на Путин, но, те нямаха друг избор, когато на няколко минути от градовете им американците щяха да разположат ядрени ракети! Опитайте да бъдете обективни.
Всички скачат на Путин сега, обаче към такива все същия въпрос: Ако руснаците пробват да разположат свой ядрен арсенал до границите на Америка, какво ще стане? Хайде да говорим директно нещата. Останалото е пропаганда, и то мръсна и нечиста, виждаме.

Не Путин започна тази война!
evanka
Цитат(Хасан @ 03/03/2022, 18:14) <{POST_SNAPBACK}>

Да не би някоя украинска осколка да е паднала на руска територия, че да искат репарации?
Богатите руснаци се наричат олигарси и всички те са силно поддържащи Путин, иначе щяха да са в затвора като един техен колега - Ходорковски. Запада ги счита за негови съучастници и прави запор на собствеността им в чужбина.
Тези олигарси са забогатели от крадене на страната и народа си. Ще е справедливо ако един ден тези богатства се върнат при народа (руския или украинския).
Аз лично бях изненадана да науча, че държавния резерв на Русия е в чужбина и че Руската Централна Банка няма достъп до тези пари. Ако Русия спре войната тези пари могат да ѝ се връщат на траншове, но след като плати фактурата Украйна. Толкова е лесно.
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.