Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия: Ново двайсе
Форум АБВ > Общи > Обща дискусия
Страници: 1, 2
Хасан
Цитат(ЕксГорски @ 01/04/2022, 23:08) <{POST_SNAPBACK}>
Правилният въпрос е : Какво ТЯ (Русия) ще прави!

https://news.bg/int-economics/rusiya-s-plan...ite-za-gaz.html
Thursday Next
Цитат(Хасан @ 01/04/2022, 22:23) <{POST_SNAPBACK}>

Ама четете ги докрай тия статии, де, не само заглавията:

Цитат
Засега не става ясно как точно "Газпром" ще промени валутата на плащане, след като тя е фиксирана в договорите с руския газов гигант.

ЕксГорски
Цитат(Хасан @ 01/04/2022, 22:23) <{POST_SNAPBACK}>

Това "интервю" е най-смешното и най-глупавото нещо, което някога съм чел
Изчетох го цялото и добре ми се отрази на ... настроението!
Не че преди ми беше лошо (настроението), но пред сън е приятно да се повесели човек - благодаря!

За сведение: Руският газ е само 17% от използвания във Франция газ.
Франция има запаси от газ за ... 9 месеца (да не се бърка с бремеността). при сегашното потребление. С предвиденото намаляване, стигаме до година (поне) на запаси
За това време разработваме алжирския газ (сега е в заcтой), което урежда добре Алжир, който до сега не можеше да го експлоатира. Има начало на договори и с други страни.
Така че, Русия ще го духа с тяхната, как беше ?!
Тарабас
Не, няма да плащат в рубли.
Хасан
Цитат(Тарабас @ 02/04/2022, 10:30) <{POST_SNAPBACK}>
Не, няма да плащат в рубли.

https://business.dir.bg/pazari/gazat-nyama-...redata-na-april
Thursday Next
Цитат(Хасан @ 02/04/2022, 10:38) <{POST_SNAPBACK}>

То само със заглавия не става, трябва всичко да се прочете. Моля, обясни ми правиш ли разлика между следните две твърдения:

1. Русия иска от април природният газ да се плаща в рубли.

2. Държавите членки на ЕС се съгласиха да плащат природния газ в рубли.

Хасан
Цитат(Thursday Next @ 02/04/2022, 15:01) <{POST_SNAPBACK}>
То само със заглавия не става, трябва всичко да се прочете. Моля, обясни ми правиш ли разлика между следните две твърдения:

1. Русия иска от април природният газ да се плаща в рубли.

2. Държавите членки на ЕС се съгласиха да плащат природния газ в рубли.

Както виждаш нищо не коментирам.
Сега е моментът да спрем да плащаме газта на Русия и тя да фалира за три месеца. Защо обаче ЕС не иска да направи това? misli.gif Или кой знае, може би ще го направи.
Хасан
Цитат(ЕксГорски @ 01/04/2022, 23:40) <{POST_SNAPBACK}>
Това "интервю" е най-смешното и най-глупавото нещо, което някога съм чел
Изчетох го цялото и добре ми се отрази на ... настроението!
Не че преди ми беше лошо (настроението), но пред сън е приятно да се повесели човек - благодаря!

За сведение: Руският газ е само 17% от използвания във Франция газ.
Франция има запаси от газ за ... 9 месеца (да не се бърка с бремеността). при сегашното потребление. С предвиденото намаляване, стигаме до година (поне) на запаси
За това време разработваме алжирския газ (сега е в заcтой), което урежда добре Алжир, който до сега не можеше да го експлоатира. Има начало на договори и с други страни.
Така че, Русия ще го духа с тяхната, как беше ?!

Ами давай да се отказваме от газта всички и да се смеем дружно. Някой радостно като тебе, други през сълзи...

https://www.dw.com/bg/%D0%B0%D0%BF%D0%B5%D0...0%B0/a-61315056
Хасан
Цитат(Thursday Next @ 01/04/2022, 23:39) <{POST_SNAPBACK}>
Ама четете ги докрай тия статии, де, не само заглавията:

https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika...ia_gaz_s_rubli/
Thursday Next
Цитат(Хасан @ 02/04/2022, 14:16) <{POST_SNAPBACK}>

Да, ти продължаваш да ми даваш статии, които обясняват какво иска Путин. Вече всички разбрахме какво иска Путин, то не е много сложно да се разбере.

Айде сега ми дай статия, според която Шолц и Макрон казват, че точно така ще направят, както иска Путин.

Хасан
Цитат(Shade @ 01/04/2022, 18:19) <{POST_SNAPBACK}>
Ако в един момент се окаже, че Русия няма на кого да си продава газа, е много ясно какво ще се случи. Ще се случи онова, което се налюдава ежедневно в реалния живот. Фалирали бакали, които не са в състояние да си платят дълговете, в резултат на което семейството им започва да гладува и да се бунтува, продават бизнеса си на преуспяващи бакали. За да не са капо, новите собственици може да ги направят управители на предишната им собственост. Тоест от собственици стават служители. И започват да изпълняват нарежданията на чорбаджията. Ако подобен сценарий се реализира, това ще е най-благоприятния за Русия вариант: безболезнено интегриране в световната икономика с естествено отпадане на вековната руска милитаристична параноя за военна заплаха, убеденост, че някой копнее да воюва с тях, водеща до самоизолация от цивилизования свят и вътрешно напрежение.
А ако с това "може да се очаква всичко от нея" се опитваш да намекнеш, че изведнъж Русия ще започне масово да изстрелва 6-те хиляди (по официални дании и поне още 2 хиляди необявени) ядрени заради, чак до такова мултиплициране изпълненията на фанатизирани ислямистки терористи, самовзривяващи се с бомба, привързана към тялото, едва ли ще стигнат.

Аз не бих наел бивш фалирал човек за управител.
От твоите уста в .... питай лати, той знае най-добре. smile.gif
Пет да изстрелят, големи бели могат да направят.
ЕксГорски
Цитат(Хасан @ 02/04/2022, 14:13) <{POST_SNAPBACK}>
Ами давай да се отказваме от газта всички и да се смеем дружно. Някой радостно като тебе, други през сълзи...

Хасане, казваш че не си циганин и ти вярвам. Обаче, разсъжденията ти са чисто цигански!
Alexfield
Асанчо, ти уж си адвокат, пък постоянно питаш, защо тази или онази страна не спре да спазва договора, който е сключила?
Ти сигурен ли си, че си адвокат? Или си толкова адвокат колкото и Дани Ръбъла?
Thursday Next
Цитат(Хасан @ 02/04/2022, 14:10) <{POST_SNAPBACK}>
Както виждаш нищо не коментирам.
Сега е моментът да спрем да плащаме газта на Русия и тя да фалира за три месеца. Защо обаче ЕС не иска да направи това? misli.gif Или кой знае, може би ще го направи.

Тоест, според теб в така създалата се ситуация няма начин ЕС да избере да бъде изправна страна, и докато получава доставки съгласно сключения договор, да ги плаща също съгласно сключения договор? Като спрат доставките, спират и плащанията. Ако някой си въобразява, че с декрет може да промени международен договор, нека опита. То все едно да си въобразяваш, че можеш да се разведеш с медицинска бележка от тубдиспансера.
Shade
Цитат(Хасан @ 02/04/2022, 05:21) <{POST_SNAPBACK}>
Аз не бих наел бивш фалирал човек за управител.
От твоите уста в .... питай лати, той знае най-добре. smile.gif

Пет да изстрелят, големи бели могат да направят.

Не би наел човек с опит в бранша на местна почва да вади горещите кестени от огъня за теб? Ще наемеш някой дилетант, който да те вкара в преразход? Тази предварителна категоричност по-скоро на празно големеене прилича...

И една да изстрелят, със сигурност ще си направят голяма беля.
Shade
Цитат(Хасан @ 01/04/2022, 12:57) <{POST_SNAPBACK}>
Съвсем друга ми беше мисълта, моля те не се прави, че не ме разбираш. Това, че някой върши престъпления, не дава право на друг да върши беззакония.
Не знам точно кой. Знам само, че няма лоша стока. Има лоши цени.
Китай ще намаже много, Турция също, а ние ще го духаме. На мен не ми е приятно. Признавам си.
Ако под народ разбираш мнозинството хора там, да така е. Ама са били и много по-зле от сега.

Хайде сега да видим оценкатата ти кой върши престъпления и кой ще намаже. Оказва се, че путинската пропаганда работи добре не само при нашенските недотам образовани русофили. Антивоенните настроения в Русия започват да спадат и се наблюдава преминаване към масова про-милитаристична истерия и обвинения към Запада, който обрича руския народ на глад и мизерия. С бурно одобрение на политиката на Путин срещу "нацистите", които управляват Украйна и спонсорираните от САЩ украински лаборатории за биологични оръжия. Рейтингът на одобрение на Путин от 69% през януари вече надминава 83%.
Хасан
Цитат(Alexfield @ 02/04/2022, 15:33) <{POST_SNAPBACK}>
Асанчо, ти уж си адвокат, пък постоянно питаш, защо тази или онази страна не спре да спазва договора, който е сключила?
Ти сигурен ли си, че си адвокат? Или си толкова адвокат колкото и Дани Ръбъла?

Много помниш ти бе, много. И умен и прозорлив, че и паметлив. Браво! clap2.gif Щях да напиша и красив, ама хайде да не прекалявам. smile.gif
По принцип когато решиш да нарушаваш закона първо се консултирай с адвокат, а още по-добре с двама. Ако всички договори се спазваха, нямаше да има нужда от толкова много съдии.

Провери в регистъра дали съм. Ръбъл не беше чак толкова лош адвокат, навремето защитава успешно Жан Виденов. sunbathing.gif
Хасан
Цитат(Thursday Next @ 02/04/2022, 15:51) <{POST_SNAPBACK}>
Тоест, според теб в така създалата се ситуация няма начин ЕС да избере да бъде изправна страна, и докато получава доставки съгласно сключения договор, да ги плаща също съгласно сключения договор? Като спрат доставките, спират и плащанията. Ако някой си въобразява, че с декрет може да промени международен договор, нека опита. То все едно да си въобразяваш, че можеш да се разведеш с медицинска бележка от тубдиспансера.

Не съм написал това. Ако бях ясновидец щях да ти отговоря, но не съм.
По принцип трябва да се направи анализ на щетите при единия и при другия вариант и тогава да се вземе решение.
Хасан
Цитат(Shade @ 02/04/2022, 20:09) <{POST_SNAPBACK}>
Хайде сега да видим оценкатата ти кой върши престъпления и кой ще намаже. Оказва се, че путинската пропаганда работи добре не само при нашенските недотам образовани русофили. Антивоенните настроения в Русия започват да спадат и се наблюдава преминаване към масова про-милитаристична истерия и обвинения към Запада, който обрича руския народ на глад. С бурно одобрение на политиката на Путин срещу "нацистите", които управляват Украйна и спонсорираните от САЩ украински лаборатории за биологични оръжия. Рейтингът на одобрение на Путин от 69% през януари вече надминава 83%.

Разбрах го това и дано да не е вярно. Обаче има и друго.
https://www.bgonair.bg/a/4-world/257893-nad...sreshtu-voynata
https://www.mediapool.bg/protesti-v-rusiya-...news332644.html
https://debati.bg/blizo-pet-hilyadi-sa-zada...otest-v-moskva/
https://www.dw.com/bg/14-000-%D0%B0%D1%80%D...0%B0/a-61116078
ЕксГорски
Цитат(Хасан @ 02/04/2022, 19:33) <{POST_SNAPBACK}>
Провери в регистъра дали съм.

И тук се тренираш да защитаваш незащитими каузи - разбрах!
Хасан
Цитат(ЕксГорски @ 02/04/2022, 20:53) <{POST_SNAPBACK}>
И тук се тренираш да защитаваш незащитими каузи - разбрах!

Брей, стар кокал си ти, как позна. w00tbrows.gif Важното е да взема парите, пък каквото стане. sunbathing.gif
Хасан
Цитат(Shade @ 02/04/2022, 16:58) <{POST_SNAPBACK}>
Не би наел човек с опит в бранша на местна почва да вади горещите кестени от огъня за теб? Ще наемеш някой дилетант, който да те вкара в преразход? Тази предварителна категоричност по-скоро на празно големеене прилича...

И една да изстрелят, със сигурност ще си направят голяма беля.

Не бих наел провалил се с опит в бранша за управител. Виж някаква друга работа във фирмата, може.
По принцип на много малко хора се доверявам и всичко проверявам.

Ще направят беля на всички. Те вече направиха де.
Хасан
Цитат(Thursday Next @ 02/04/2022, 15:18) <{POST_SNAPBACK}>
Да, ти продължаваш да ми даваш статии, които обясняват какво иска Путин. Вече всички разбрахме какво иска Путин, то не е много сложно да се разбере.

Айде сега ми дай статия, според която Шолц и Макрон казват, че точно така ще направят, както иска Путин.

Като излезе, ще ти дам. Ако не излезе, лошо. Нищо, че зимата свърши.
Хасан
Цитат(ЕксГорски @ 02/04/2022, 15:22) <{POST_SNAPBACK}>
Хасане, казваш че не си циганин и ти вярвам. Обаче, разсъжденията ти са чисто цигански!

Щом казваш, така да бъде. sunbathing.gif
Хайде да разсъждавам малко по цигански. Напънат се украинците и изгонят руснаците с изключение от републиките, но руската армия не ги оставя на мира с години. Какво печели Украйна от тази успешна война? НАТО ли? Няма как по време на война. Републиките и Крим пак не са нейни.
Друг вариант, украинците кандисат на мир, признаят Крим и републиките и обявят неутралитет. Запазват си правото на влизане някога в ЕС. Какво печели Украйна? Печели, че няма война.
Питето
Русия се сгъне икономически, позареже републиките (щото и преди се е случвало да им обещава едно, а после да става друго), да не стигаме до крайност с репарации. Примерно продаде Сибир на китайците за двеста години... Много неща могат да се случат. А ти откъде знаеш, че дори да се снишат украинците, няма да има още една "военна операция"? Или пък да зарежат републиките и да влязат в НАТО щото нито война ще имат, нито претенции към съседи... svirkam si.gif Това, последното аз бих го направил още след Кримнаш. Признавам го за руски, нямам претенции и пускам молбата за НАТО (след като неофициално вече предвижена и одобрена). Аха, някоя сутрин — изненада...
Хасан
Цитат(Питето @ 02/04/2022, 23:21) <{POST_SNAPBACK}>
Русия се сгъне икономически, позареже републиките (щото и преди се е случвало да им обещава едно, а после да става друго), да не стигаме до крайност с репарации. Примерно продаде Сибир на китайците за двеста години... Много неща могат да се случат. А ти откъде знаеш, че дори да се снишат украинците, няма да има още една "военна операция"? Или пък да зарежат републиките и да влязат в НАТО щото нито война ще имат, нито претенции към съседи... svirkam si.gif Това, последното аз бих го направил още след Кримнаш. Признавам го за руски, нямам претенции и пускам молбата за НАТО (след като неофициално вече предвижена и одобрена). Аха, някоя сутрин — изненада...

Казваш да воюват и да чакат Русия да фалира и се откаже от войната... след няколко години. И тогава всички украинци ще са доволни освен тези умрелите, сакатите и с разрушените домове и бизнеси, както и тези с пострадали близки.
Това добре, но да бяха се отказали тогава и от републиките, защото там се водеше война.
Хасан
Цитат(ЕксГорски @ 31/03/2022, 18:18) <{POST_SNAPBACK}>
Путин ще иска да му плащаме газта в ... рубли.
Днес го каза!
Въпрос : Какво ще прави тези рубли после?

https://www.dnevnik.bg/sviat/voinata_v_ukra...shtita_na_edna/
Buitenlander
Цитат(Хасан @ 02/04/2022, 23:23) <{POST_SNAPBACK}>

За тези, дето няма да ти отворят линка, да дам основното от статията :

"Това беше чисто пропагандно и некомпетентно изявление", коментира днес енергийният анализатор Михаил Крутихин. Според него сега през руснаците от Кремъл могат да кажат, че са накарали чужденците да им плащат в рубли, "но това е лицемерие, защото всичко си остава постарому - малко е унизително, но какво да се прави".

laugh.gif
Хасан
Цитат(Buitenlander @ 03/04/2022, 00:26) <{POST_SNAPBACK}>
За тези, дето няма да ти отворят линка, да дам основното от статията :

"Това беше чисто пропагандно и некомпетентно изявление", коментира днес енергийният анализатор Михаил Крутихин. Според него сега през руснаците от Кремъл могат да кажат, че са накарали чужденците да им плащат в рубли, "но това е лицемерие, защото всичко си остава постарому - малко е унизително, но какво да се прави".

laugh.gif

Целта им е да си запазят банката от санкции.
Buitenlander
Цитат(Хасан @ 02/04/2022, 23:41) <{POST_SNAPBACK}>
Целта им е да си запазят банката от санкции.

Ама тя е изключена от санкциите, точно по тази причина - през нея се плаща газа. И е изключена още преди месец. Това поне не успя ли да разбереш от статията? Дай ся пак, как точно си пазят банката от санкции?
Rat_in_the_house
Към момента, в който нещата станат нетърпимо зле в Русия, тя отдавна вече няма да е в състояние да води каквато и да е война, с който и да е. Предполагам имаш идея какво е представявал соцлагера като съчетание на идеология, човешки и икономически потенциал. Съвсем по учебник си фалира.
Hartmann
Цитат(Rat_in_the_house @ 03/04/2022, 12:28) <{POST_SNAPBACK}>
Към момента, в който нещата станат нетърпимо зле в Русия, тя отдавна вече няма да е в състояние да води каквато и да е война, с който и да е. Предполагам имаш идея какво е представявал соцлагера като съчетание на идеология, човешки и икономически потенциал. Съвсем по учебник си фалира.

Бойните украински гъски - ужасът в небето

Вече стана ясно защо Украйна така успешно се справя с руската авиация - ето защо (официална информация от руския ТВ канал Русия24):

Thursday Next
Цитат(Hartmann @ 03/04/2022, 11:57) <{POST_SNAPBACK}>
Бойните украински гъски - ужасът в небето

И гълъбите и те:

Питето
Питай в Кремъл да ти кажат що създават войни в чужди територии. Аз коментирам кое е добре за украинците. Ако оставят Кремъл да победи, след некоя петилетка или след две олимпиади отново ще има война за останалата част от Украйна. Та така и така украинците ще воюват, що да не го направят сега, с подкрепата на света? ОТделно, че в момента колкото и да им се иска на политиците да се продават на Кремъл, трудно ще мине номера и щът-нещът ще се включат със санкции за да не ги изключи собствения им електорат от политиката... animatedwink.gif
Питето
По-весело ще стане, ако държавите решат да им плащат с рубли, обаче поради наложените санкции няма как да си купят рубли...
Rat_in_the_house
Такива неща са правени наистина от само две държави. Франция и Русия. Франция се е опитвала да създаде "армия" от делфини, като средство за борба с кораби и поводници. Програмата, доколкото знам, търпи пълен провал.
Руската, с "противотанковите кучета" си е напълно реална обаче.
Shade
Цитат(Хасан @ 01/04/2022, 05:20) <{POST_SNAPBACK}>
Това може да е началото на Гореща война.

Не е това началото на Гореща война.
Горещата война ще започне, ако Путин се наложи в Украйна. Постигне ли целите си там, неизбежно следващите му стъпки ще са към възстановяване на руското влияние в Балтийските републики и Източна Европа.
В началото на царуването му стремежът му беше към трупане на богатство. В момента Путин е един от най-богатите индивиди на планетата. С възрастта и убедителното налагане като успешен авторитарен диктатор, целите му са се изродили в желание да остане в историята като велик пълководец.
Русия ще седне сериозно на масата за преговори само и единствено, ако види срещу себе си непреодолима сила. Налагане със сила е единственото, което може да разколебае Путин. А съвсем очевидно силата на украинската армия от ден на ден нараства. Още повече, че Русия има трудности с поддръжката на военната си техника, понеже повечето резервни части за руските танкове, хеликоптери, самолети и крилати ракети се произвеждат в Украйна.
От друга страна непоисканите декларации на НАТО, че нямало да се конфронтират директно с Русия, за да не я принудят да използва ядрени оръжия, са тактическа грешка. Това се тълкува от Путин като проява на слабост и само може да го стимулира към използване на ядрено оръжия.
По данни на Западното разузнаване от вътрешното обкръжение на Путин, Путин смята Макрон за слаб. От негова гледна точка Макрон е слабото звено на НАТО. А по отношение на Байдън, Путин е споделил: "Това кекаво старче е непредсказуемо и в даден момент може да сервира всичко".
Thursday Next
Американците са правили опити с прилепи и гълъби през ВСВ, но също не са имали голям успех. А руските кучета, като почнела пукотевицата, бягали да се крият под собствените си танкове.
Питето
Може и така да им се е получило, то при тях територията е такава. Ама по бледи спомени, в някоя държава военните почти затрили една порода кучето точно щото ставали нещата с носенето на бомби...
Това е леката версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.